גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אריקסון בדוח מיוחד: השימוש בווידיאו בסלולר ממשיך לזנק

דוח הניידות התקופתי של אריקסון מנתח את המגמות העולמיות בתחום הסלולר: השימוש בווידיאו בסלולר תופס תאוצה, והעתיד שייך לדור הרביעי

דוח הניידות התקופתי של חברת אריקסון הוא אחד הדוחות המסקרנים ביותר שמופקים בתעשיית הטלקום. הדוח מספק הזדמנות להבין היטב את המגמות בשוק הסלולרי, ונותן למפעילים כלים שאמורים לעזור להם להבין איזה אתגרים צפויים להם.

כדאי מאוד שהדוח של אריקסון, הספקית הגדולה בעולם של רשתות סלולריות, יגיע גם לידיעת מקבלי ההחלטות במשרד התקשורת ובמשרד האוצר, כדי שיוכלו להבין עד כמה ישראל מפגרת אחרי העולם בכל מה שקשור ליישום הדור הרביעי, ומדוע הרשתות הסלולריות ייקלעו לבעיה בטווח של שנה עד שנתיים, אם לא יקצו להן תדרים נוספים.

מהן הנקודות המעניינות בדוח החצי-שנתי? באופן צפוי, אין הפתעות בתחום היקפי התנועה הצומחים באינטרנט הסלולרי. ב-2013 היקף תעבורת הנתונים ברשתות הסלולריות יכפיל את עצמו. המחשבים הניידים מרכזים את עיקר הצמיחה ברוב מדינות העולם, מלבד צפון ארה"ב.

מאידך, תעבורת האינטרנט דרך סמארטפונים צומחת במהירות גדולה יותר בשל הגידול במספר המנויים. לקראת 2018 צפוי כי התעבורה תתחלק פחות או יותר שווה בשווה בין הסמארטפונים לבין מחשבים ניידים וטאבלטים.

עוד נתון שעולה מהדוח הוא שהיקף תעבורת הנתונים ברשתות הסלולר צומח בקצב גבוה יותר מאשר ברשתות הקוויות, אך יחד עם זאת היקפי התעבורה בקווי ימשיך להיות גבוהים יותר מאשר בסלולרי. זה אומר שהרשתות הקוויות יהיו חייבות להמשיך בתהליך של השקעות להרחבת הקיבולות.

התפתחות התנועה הסלולרית תואץ במידה רבה על-ידי שימוש באפליקציות לגלישה ברשתות חברתיות ועל-ידי העברת תמונות וסרטוני וידיאו. היקף תעבורת האינטרנט הסלולרי יגדל בשיעור שנתי ממוצע של 50% מ-2012 ועד 2018. המשמעות היא שהתנועה תגדל בערך פי 12 עד סוף התקופה, כאשר הסיבה העיקרית תהיה וידיאו.

היקף התנועה של כל לקוח מושפע מגודל המסך ומסוג המכשיר. גם רזולוציה היא פקטור שמשפיע, ככל שהאיכות מתקרבת לאיכות הצפייה במסך המחשב. בממוצע, מחשב נייד מייצר פי 5 תנועה מאשר סמארטפון.

בסוף 2012 מחשב נייד צרך 2.5 ג'יגה ביט בחודש בממוצע, לעומת 450 מגה בסמארטפון. הנתון הזה מראה עד כמה הצרכנים בחבילות ללא הגבלה משלמים עבור קיבולת שהם בכלל לא צורכים.

צופים בנטפליקס וב-HBO

על-פי הערכות של אריקסון, ב-2018 מחשב נייד יצרוך 11 ג'יגה ביט בממוצע בחודש, וסמארטפון יצרוך 2 ג'יגה ביט. יחד עם זאת, אריקסון מזהירה מפני הממוצעים, שכן ישנן אזורים ומדינות שהפערים ביניהם יהיו מאוד גדולים, בשל דפוסי השימוש.

כאמור, השימוש שיילך ויגדל הכי הרבה הוא הווידיאו. באופן טבעי ניתן יהיה לראות שככל שהרשתות ילכו וישתפרו לכיוון הדור הרביעי, והמהירות בהן תלך ותגדל - כך השימוש בווידיאו ילך ויגדל. זה אומר שמפעילים שיבחרו לא להשקיע ולא לעמוד בדרישות לקצבי גלישה טובים, יאבדו יתרון תחרותי חשוב.

אם עד עכשיו חלק מהמפעילים בישראל חשבו שמהירות ואיכות בהעברת אינטרנט אינם פקטור שמשפיע על המשתמש בסמארטפון, הרי שצפויה בעניין הזה מהפכה. יותר ויותר לקוחות ישימו דגש על עניין המהירות בבחירת הרשת, אפרופו המאבקים שבין פלאפון ופרטנר בנוגע לשאלה מי מבין שתיהן היא הרשת הכי מהירה. בדוח נכתב גם כי איכות המסכים והגודל שלהם ישפיעו מאוד על צריכת הווידיאו.

צפייה בשידורי וידיאו הופכת כאמור להיות שירות מבוקש בסלולר. יותר ויותר מנויים צופים בווידיאו דרך המכשיר הסלולרי שלהם, באמצעות שירותים כמו נטפליקס ו-HBO, וכמובן דרך טאבלטים ומחשבים ניידים.

שירות נוסף שהולך וצובר תאוצה הוא שירות של וידיאו קונפרנס דרך המכשיר הסלולרי, כתחליף לשיחת הווידיאו דרך הרשת הקווית. הווידיאו ברשת יגדל ב-60% מדי שנה בשנה עד 2018, ואז הוא יהווה מחצית מהתנועה ברשתות הסלולריות.

שירות נוסף שילך ויגדל בצורה משמעותית הוא המוזיקה. שירותי מוזיקה תופסים פופולריות הולכת וגדלה, והשימוש בהם מזנק בהיקף של 50% מדי שנה. באריקסון מציינים כי ישנה אי-בהירות סביב הגידול בשירותי אודיו ועד כמה יפותחו שירותים מתאימים.

הגלישה במכשירי סלולרי לרשתות חברתיות תתפוס סדר גודל של 10% מהתנועה ב-2018. אחת המגמות שאריקסון צופה אותה היא שבגלל סוגים שונים של התקנים או תכנים ברשת מסוימת, חלק מהרשתות יאובחנו כדומיננטיות יותר עבור שירותים מסוימים. חלק מהרשתות יזוהו כרשתות שטובות יותר לגלישה במחשבים ניידים, ורשתות אחרות יהיו דומיננטיות עבור משתמשי סמארטפונים.

דגש על היכולות

אריקסון מספרת כי משתמשים שיש ברשותם טלפונים רגילים משתמשים בהם בעיקר להודעות טקסט ושיחות. בעת המעבר לשימוש בסמארטפון חלה תפנית באופן השימוש, וניתן לראות בבירור כי המשתמש מתחיל לצרוך יותר שירותים שבעבר לא חלם לצרוך. חנויות האפליקציות והמלצות מחברים מייצרות עניין. דוגמאות טובות לכך הן הרשתות החברתיות, שיתוף וידיאו ותמונות. באופן טבעי, משתמשים אלה מתחילים יותר ויותר לשים דגש על יכולות המכשיר.

משתמשים בסמארטפון שמנויים לשירותי מוזיקה או וידיאו צורכים 2 ג'יגה ביט בממוצע בחודש. זה פי 4 מאשר מי שאינו מנוי או צורך שירותים דומים. אריקסון מסבירה כי שירותי מוזיקה חוקיים וכמו כן משחקים ווידיאו הולכים וצוברים תאוצה, ואנשים מוכנים, במחיר המתאים, לשלם עבור שירותים אלה.

יש בדוח גם נקודה כואבת - 156 מפעילים ב-67 מדינות בעולם השיקו רשתות דור רביעי LTE. פריסה מהירה קודמה על-ידי הקצאה מחדש של תדרים וניצול יעיל של טכנולוגיות רדיו. הקצאה מחדש מאפשרת למפעילים לפנות ולארגן מחדש תדרים לדור הרביעי, מבלי שיצטרכו לקנות תדרים חדשים.

טכנולוגיות חדשות מאפשרות, על-ידי אותה תחנת בסיס, לספק את כל טכנולוגיות התקשורת מהדור השני ועד הדור הרביעי. בשורה התחתונה - וכבר חזרנו על כך אינספור פעמים - הדור הרביעי תומך בגידול בתמ"ג ומגביר אותו. ארדן, לטיפולך.

העולם הסלולרי

עוד כתבות

רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה / צילום: מועצה אזורית חוף הכרמל, יח''צ

5,000 מהנדסים חדשים: רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה

אנבידיה הצהירה על כוונתה לשלש את היקף הנדל"ן שהיא מחזיקה בישראל בהשקעה של כ־2 מיליארד שקל, ולבנות קמפוס ענק בקרבת משרדיה ביקנעם ● רשויות מקומיות באזור הצפון כבר מציעות קרקעות בשטחן - מעפולה עד חיפה ● ההערכה: הפרויקט יכלול מעבדות שיאפשרו לפתח את שבבי התקשורת העתידיים של החברה - מנוע צמיחה מרכזי שלה

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

בודקים את המיתוס / צילום: דפנה גזית, רשות העתיקות

מי היה הראשון שהשתמש באריה כסמל שלטוני? לא ממלכת יהודה

מדור המשרוקית של גלובס מתחדש ומציג פינה חדשה: בודקים את המיתוס ● אחת לשבוע המדור יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והפעם: שר המורשת סיפר שהאריה היהודאי השפיע על העמים מסביב, אבל זה כנראה עבד הפוך

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

בובות לבובו מוצגות לראווה בחנות של פופ מארט / צילום: Reuters, Oriental Image via Reuters Connect

חיוך מטריד ששווה מיליארדים: בובת הפרווה שהפכה לטרנד וכבשה את העולם

לבובו, הבובה הפרוותית בעלת הבעת הפנים המעט קריפית, הפכה ללהיט גלובלי - ולפריט חובה אצל סלבריטאיות על, כמו ריהאנה וקים קרדשיאן ● היצרנית, חברת פופ מארט הסינית, הכפילה את הכנסותיה ב־2024 ובסין כבר הזהירו מהתמכרות לבובה המעוצבת

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

חיים פייגלין, מנכ''ל צמח המרמן / צילום: כפיר סיון

מניות הבנייה טסו ומשקיעים בצמח המרמן דרשו שעזריאלי תשלם יותר

בחודש האחרון מדד ת"א-בנייה עלה בכ-40% ● כעת, מספר גופים מוסדיים מנסים לגבש מהלך עם דרישה להעלאת המחיר שבו תירכש חברת הבנייה הציבורית צמח המרמן על ידי קבוצת עזריאלי ● בין המוסדיים שמחזיקים בצמח המרמן, נמצאות חברות הביטוח הפניקס, הראל, כלל ביטוח, וכן קרן הגידור ברוש

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, לאחר חתימתו על ''החוק הגדול והיפה''  ב־4 ביולי / צילום: Reuters, Ken Cedeno

כשהוא חוגג את הצלחותיו בקונגרס ואיש אינו עומד בדרכו: טראמפ ייפגש עם נתניהו

כשהוא כול־יכול ומושא הערצה, טראמפ חוגג את הצלחותיו  הוא בז ליריבים ולמבקרים, ואומר: "הם שונאים אותי ואני אותם" ● הוא ממשיך את הסתערותו על כל מוקדי הכוח העצמאים, בהם הבנק המרכזי ומערכת המשפט ● רה"מ ישראל יודע שהנשיא לא הזמין אותו כדי להתווכח

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

צ'רצ'יל מסמן V. ביום הניצחון על גרמניה הנאצית / צילום: Reuters, IMAGO/piemags via Reuters

לסיים מלחמה: עצתו הפיקטיבית של צ'רצ'יל לנתניהו

אבי הכישלון הגדול של המלחמה הקודמת הוביל את הבריטים אל חוף מבטחים, וזכה בסליחה ובהערצה. הוא הבין כי אנחת הרווחה חשובה יותר מתרועת הניצחון

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"

בניין בנק ישראל / צילום: Shutterstock, Alon Adika

ראשי המגזר הקמעונאי קוראים לנגיד להפחית ריבית: "המשק על סף קריסה"

שורה של בכירים במגזר הקמעונאי, בראשם בעלי פוקס הראל ויזל, יחד עם נשיא לשכת רו"ח חן שרייבר, שיגרו לאמיר ירון מכתב בו קראו לו להפחית את הריבית מחר, באופן מיידי ומשמעותי ● "עסקים קורסים בזה אחר זה. הצמיחה נעצרת, האמון נשחק והנזקים הולכים ומעמיקים", כתבו ראשי המשק

סא''ל איתי זמיר / צילום: פיקוד העורף

הקצין ששלח לנו התרעות של פיקוד העורף: "יש הבדל בין רקטה מעזה לבין מה שמגיע מאיראן"

עשרות אלפי התרעות שוגרו לציבור במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן, בעוד מוקד פיקוד העורף טיפל בכמיליון פניות אזרחים ● ההתמודדות, אומר סא"ל איתי זמיר, שאמון על מערך ההתרעה, הייתה מוצלחת - אך "אי אפשר לנוח על זרי הדפנה" ● לאן נעלמה ההנחיה המקדימה, אילו לקחים הופקו מהמערכה - ומה מתוכנן לעשור הבא

חרדים בלשכת גיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

צה"ל מסיר כפפות: המהלך הדרמטי לגיוס משתמטים - והאכיפה

עשרות אלפי צווי הגיוס שיישלחו, והמחסומים שיוקמו בכניסה לאזורים מיושבים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● דיווח: איראן הצליחה לפגוע ב-5 בסיסים של צה"ל ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

סניף של שירותי בריאות כללית -קופת חולים כללית / צילום: עינת לברון

יו"ר ועד העובדים בכללית מזהיר: "אם משרד הבריאות ימנה מנהל מטעמו - כל העובדים ישבתו"

יו"ר הוועד של הכללית מצטרף למאבק על מינוי המנכ"ל ונעמד מול משרד הבריאות: "איומים אגרסיביים יכשלו. לא ניתן להפוך את הכללית לסניף של האוצר ואגף התקציבים במשרד הבריאות" ● ועד עובדי הכללית הוא לא גורם שמשתתף רשמית בבחירת המנכ"ל, אבל יש לו בהחלט השפעה מכרעת על הישרדותו

הפגנה לשחרור החטופים בדרך בגין בירושלים / צילום: יעל גדות

בכיר ישראלי - התקבלה ההחלטה על יציאת משלחת לקטאר

ראש הממשלה בנימין נתניהו הורה הערב (שבת) על יציאת משלחת ישראלית לקטאר • טראמפ: "חמאס הגיב ברוח חיובית, אולי תהיה עסקה עד השבוע הבא" ● לראשונה: שני עובדי סיוע אמריקנים נפצעו בפיגוע של חמאס בעזה ●  50 חטופים - 638 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים 

אילון מאסק / צילום: ap, Kevin Lamarque

אילון מאסק הכריז על הקמת "מפלגת אמריקה"

יום לאחר ששאל את עוקביו ב-X האם יש להקים מפלגה פוליטית חדשה בארה"ב, אילון מאסק הודיע: "מפלגת אמריקה הוקמה" ● מאסק סבור שלמפלגה החדשה עשויה להיות השפעה משמעותית בבית הנבחרים ובסנאט, נוכח הרוב הדחוק של הרפובליקנים

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים