גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"ל תדיראן טלקום חושף מיזם משותף עם צ'יינה טלקום

אלדד ברק: "הפעילות בסין רווחית וצומחת; אין אף שנה שבה היא לא צמחה. כולל במשבר של 2008"

חברת תדיראן טלקום, שנמצאת בבעלות איש העסקים שלמה שמלצר, היא יצרנית ותיקה של מרכזיות לעסקים. החברה, שעברה גלגולים רבים עד שנרכשה על ידי שמלצר, מוכרת בעיקר בזכות המרכזיות מדגם קורל שמותקנות באלפי עסקים בישראל. מה שרוב האנשים לא יודעים הוא שלתדיראן טלקום יש חברה בת שפועלת בסין מאז שנות התשעים, משתפת פעולה עם צ'יינה טלקום ומגלגלת כ-10 מיליון דולר בשנה.

ברגע הראשון הנתון של 10 מיליון דולר נשמע נמוך. אחרי הכול, המקבילה הסינית של בזק פועלת בשוק עצום. אלדד ברק, מנכ"ל תדיראן טלקום, מסביר בראיון ל"גלובס" שצ'יינה טלקום היא מפעיל תקשורת ולכן שיווק מרכזיות אינו נמצא בליבת העסקים שלה.

- תאר לי את הפעילות שלכם בסין.

"אנחנו מוכרים בסין, כמו בשאר העולם, פתרונות תקשורת לארגונים. בעבר מכרנו בעיקר את מרכזיות הקורל וכיום יש לנו מערכת של תקשורת אחודה (שירותי התקשורת של הארגון מנוהלים על גבי האינטרנט), שאנחנו קוראים לה Aeonix. בנוסף, יש לנו טכנולוגיית תוכנה לניהול מוקדי שירות ויש לנו פיתוחים חדשים של מערכות לחדרי בקרה. אלה אפליקציות שמשתמשות ביכולות של התקשורת האירגונית כדי לפקח אחרי משמרות, אתרים וכו'".

- יש לכם בסין חברה, אבל אתם לא מייצרים שם.

"מדובר בפעילות שיווקית שמבוססת על יכולות טכניות מקומיות. לפעמים אנחנו נדרשים להעניק ללקוחות שלנו תמיכה ברמה מסוימת".

- איך מתנהל שיתוף הפעולה עם צ'יינה טלקום.

"הפעילות שלנו היא מיזם משותף שלנו יש בו 51%. במיזם שותפות צ'יינה טלקום וגם חברה נוספת שהיא אמנם חברת ענק, אבל היא לא בתחום. זה מיזם משותף והמיזם הזה אחראי לשווק את המוצרים שלנו בסין בלבד".

- צ'יינה טלקום משווקת את מוצרי תדיראן טלקום ללקוחות שלה?

"לא. צ'יינה טלקום היא חלק מהבעלים של המיזם המשותף שבו אנחנו מחזיקים כאמור 51%. המיזם הזה משווק את הפתרונות. אנחנו לא פונים רק ללקוחות צ'יינה טלקום, אלא בכלל".

- זה נשמע כמו ערוץ שיווק נהדר. למה בעצם לא למנף את הקשר עם צ'יינה טלקום?

"צריך להבין שמדובר במפעיל תקשורת. זה שונה".

- הפעילות בסין רווחית?

"כן. רווחית וצומחת. אין אף שנה שבה היא לא צמחה. כולל במשבר של 2008. הפעילות צומחת תמיד, יש שנים שבהן זה לאט ויש שנים שבהן זה יותר מהר".

- החברה שלכם מתמקדת בסין או שאתם פונים למדינות נוספות באסיה?

"לא. מדובר על סין. אם היה לי גרוש ממדינה שכנה זה יהיה ברמה של גרוש. זה סין נקודה".

- העולם המרכזיות לא הולך ונעלם לכיוון של פתרונות ענן? הלקוחות צריכים בכלל מרכזיות ארגוניות?

"לנו זה לא כל כך משנה. הטכנולוגיה החדשה שלנו יודעת לעבוד גם במודל של תוכנה ושירות. האופן שבו ארגונים צורכים תקשורת ורוכשים שירותים משתנה, בעיקר בארגונים קטנים, אבל לנו כספק של טכנולוגיה זה לא משנה. הטכנולוגיה שלנו נולדה לסביבה של ענן. היא פיתוח צעיר. לא מדובר בטכנולוגיה ישנה שהיישומים שלה מוגבלים, להיפך. היום אפשר להתקין את הטכנולוגיה הזאת על כל מחשב. זה גמיש בצורה יוצאת מן הכלל.

"רוב השוק עדיין עובד במודל הישן. הממוצע, בעיקר במערב, עומד על משהו כמו 35% משתמשים שרוכשים את שירותי המרכזייה המסורתית כשירות תוכנה. אנחנו לא הולכים ישירות ומוכרים ללקוח הסופי. אפילו החברה הבת בסין שאחראית על שיווק, משתמשת במשווקים תחתיה. היום מפעיל יכול להשתמש בטכנולוגיה שלנו כדי לספק את השירות שאתה מדבר עליו. זאת אומרת שאנחנו מתמודדים עם השינוי הטכנולוגי הזה ואנחנו חלק ממנו".

- איך זה מתנהל בשווקים אחרים חוץ מסין?

"השוק העיקרי שאנחנו רואים בו ביקוש יוצא מן הכלל הוא דווקא ארה"ב. השוק הכי מערבי. זה לא שאנחנו מוכרים בסין כי יש לנו פתרון מיושן. להיפך, אנחנו הוצאנו טכנולוגיה חדשה שמתאימה לשווקים הכי מתקדמים, הכי מערביים".

- החברה הסינית מנוהלת על ידי ישראלים?

"על ידי סיני. אגב, אני מאוד מאמין בזה. בכל שוק שבו אנחנו פועלים המנהל שאני ממנה הוא מנהל מקומי שמבין את התרבות המקומית. זו הגישה שלי לדברים".

- יש לכם תוכניות לגבי הפעילויות בסין שאתה יכול לחשוף?

"תדיראן מוכרת ב-41 מדינות. אני החלטתי להתמקד. זאת אומרת אנחנו מסמנים חמש טריטוריות עיקריות שהם מעבר לישראל. סין, הודו, ארה"ב ורוסיה. אנחנו רוצים להתמקד כדי לצמוח".

- אתה פעיל בשוק הסיני הרבה שנים מה הלקחים שלך. מה היית ממליץ לחברה ישראלית שרוצה לעבוד בסין?

"קודם כל לטפל בעניין התרבות בשתי דרכים. אחת למנות אנשים מקומיים לתפקידי מפתח במקרה הזה מינינו את המנכ"ל והצוות שלו הוא צוות סיני. שתיים, לעבוד עם שותף סיני".

- איך היית מאפיין את השוק הסיני?

"צריך להבין שהשוק הזה לא מפחד מטכנולוגיה. הוא יודע להסתכל על טכנולוגיה. הוא רוצה להכיר טכנולוגיה מודרנית. אנחנו עובדים בצורה מאוד ממוקדת. אנחנו סימנו תחומים שדרכם אנחנו מעמיקים את האחיזה. אחד זה חברות אנרגיה ייצור והולכה של חשמל. והשני, רכבות. זה סוד ההצלחה".

עוד כתבות

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

עושים סדר לפסח? כך תדעו מה צריך לשמור ומה לזרוק, לפי תורתה של מארי קונדו

מה משמעות המילה פרעה ומהן "ערי מסכנות" המוזכרות בהגדה, אילו מדינות יזכו לחבילות סיוע נוסף לישראל ובאילו דגלים מופיע סמל היין־יאנג? ● הטריוויה השבועית

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים