גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חולמים על מרפסת בבית? בחו"ל המרפסות נעלמו מהנוף

בישראל היום היא משמשת לרוב כמחסן ונמדדת בתוספת הערך הנדל"ני ■ אז אם השנה כבר לא נשב על המרפסת ונספור ציפורים נודדות, זה עוד טוב לעומת לונדון ופריז - שם היא כבר נעלמה לגמרי מהדירות החדשות

מרפסת, כזו שאפשר לשבת עליה בערב עם אבטיח או בקבוק בירה, מתאימה מאוד לאקלים הים תיכוני, וטובה גם מבחינה נדל"נית: היא מרחיבה את השטח הבנוי ומציעה חלל נוסף לאירוח או לאחסון. אבל סיבוב ערבי ברחוב העירוני בתחילת הקיץ מגלה כי רוב המרפסות עומדות ריקות. כשיש מזגן, רוב האנשים בוחרים לשבת בסלון הממוזג, לצפות ב"האח הגדול" או ב"מאסטר שף", כפי שמראים נתוני הרייטינג, ולהסתפק במרפסת לאירוח, או כפינת עישון.

"נכון שבקיץ כולם ספונים במזגן, אבל בעונות מעבר הרבה אנשים משתמשים במרפסת לארוחות ערב, בר-בי-קיו, סוכות, גידול עציצים. כל מבנה מגורים שמכבד את עצמו צריך מרפסת. המרפסת מאפשרת להיות בחוץ, כשאתה ממש קרוב פנימה", אומר האדריכל ארי נשיב.

למרפסות, מעיר נשיב, יש יתרונות אדריכליים גם אם לא משתמשים בהן כל יום. "חלון הוא בגובה מטר אחד ואילו דלת היא בגובה 2 מטרים ומעלה, אז כמובן שהיא מכניסה הביתה אור ואוויר, ויוצרת קשר עם החוץ. אנחנו רוצים להיות בתוך הבית ולהרגיש את החוץ - את האוויר, את הענפים זזים ברוח. בתוך עולם מודרני שכולו קירות ומסכים זה הדבר היחידי שיוצר קשר עם החוץ".

כלל האצבע בשוק הנדל"ן היה שמרפסת מעלה את מחיר הדירה ב-10% בקירוב, אולם השמאי אהוד המאירי, יו"ר קבוצת שמאות המקרקעין אהוד המאירי ושות', מעמיד את הדברים על דיוקם ומסביר ששווי המרפסת נע בין 40% ל-50% משווי מ"ר בנוי רגיל בדירה, כלומר, "אם מוסיפים לדירת 100 מ"ר מרפסת בשטח 10 מ"ר, זה שווה ערך לתוספת עוד חמישה מ"ר במחיר". אם נניח שמחיר הדירה 1.3 מיליון שקל, שמשקפים 13 אלף שקל למ"ר, עשרה מ"ר מרפסת יוסיפו לה 65 אלף שקל למחיר הדירה - כ-5% בסך הכול.

"שטח דירה 'רגיל' שווה כאמור יותר, ולכן דירה ששטחה 100 מ"ר כולל מרפסת, ודירה ששטחה 100 מ"ר בלי מרפסת - זו שבנויה מלא תהיה שווה יותר", מסביר המאירי.

- בכל הארץ השווי הוא אחיד?

"באזורים קרים, כמו בירושלים ובהרים, המרפסת תופסת פחות שטח ופחות משמעות, משום שבירושלים אפילו בקיץ די קריר לשבת בחוץ. בחוף כבר לא בונים בלי מרפסות והקבלנים כל הזמן מנסים לבנות מיני-פנטהאוזים ומדורג - כל מיני פטנטים כדי שיהיו מרפסות גדולות".

- ואיך זה משפיע על התדמית של הדירה, היכולת למכור?

"ככל שהמרפסת גדולה יותר, הדירה נחשבת יוקרתית יותר. כולם היום רוצים דירה גדולה וגם מרפסת גדולה. דווקא במגדלים בונים ללא מרפסות, כי הרוחות עזות וכי העיקר בדירות הללו הן הוויטרינות שרואים דרכן את הנוף, וממילא די מפחיד לעמוד בקומה 20-30 ולהסתכל למטה, לרחוב. לכן במגדלי יו ודומיו, המרפסות מועטות ביותר".

סכסוכי שכנים

בבניינים הרגילים, לעומת זאת, חלה בשנים האחרונות קפיצה עצומה במספר בעלי הדירות שמבקשים להוסיף מרפסת לדירה קיימת, בין אם מדובר בשיפוץ במסגרת תמ"א 38, או בבניין שאין סיכוי שיתאים לתמ"א, משום שהוא חדש מדי או נמצא במקום שאינו משתלם ליזם מבחינה כלכלית.

בהתאם לתקנות התכנון והבנייה, ניתן להוסיף מרפסות בלי שהשטח הנוסף ייחשב כשטח עיקרי, אלא כשטח שירות. על פי חוק, נדרשת הסכמה של לפחות 75% מהדיירים על מנת לבנות תוספת מרפסות. נשמע פשוט, אבל מכאן מתחיל סבך ביורוקרטיה שמקורו בכך שבכל עירייה הכללים שונים. בעיריית תל אביב אין מאשרים הוספת מרפסת בודדת ואילו בעיריית חיפה מאשרים לפעמים להוסיף מרפסות בודדות לכיוון הוואדי. בפתח תקווה, שם הפך הדבר לאופנה גורפת, מתמודדת העירייה עם עשרות בקשות. בתחילה ביקשו שם שחלק מהמרפסת יוקצה רק לאדניות, לטובת המראה, אולם בינתיים, מספרים דיירים שהחלו בתהליך, בעירייה ירדו מהדרישה הזו.

התביעה לחתימות מ-75% מהדיירים פותחת, מטבע הדברים, פתח לצרות וסכסוכי שכנים. יש דיירים שאינם מעוניינים או אינם יכולים מסיבות כלכליות ואחרות להוסיף מרפסת לדירתם, וחלקם אף מגישים התנגדויות בטענה שהמרפסות של השכנים עלולות להפריע להם ואף לפגוע בערך הרכוש. למשל, מרפסת מעל מרפסת (מאז שונה "חוק המרפסות" שחייב לבנות את המרפסות ב"דילוגים"), עלולה לסגור בפני דייר מסוים את האפשרות להקים סוכה, שלא תהיה תקנית אם מעליה יהיה גג. דיירים אחרים חוששים מחסימת אור השמש ועוד.

עלות בניית מרפסת נעה בין 30 ל-40 אלף שקל, לא כולל מע"מ. מתוך זה, הרישוי והאגרות יגיעו בערך ל-3,500 שקל, והוצאת היתר בנייה עוד 5,000-10,000 שקל, תלוי בגודל הבניין. המהנדס רני רטיג, בעל חברת רטיג הנדסה, מזכיר שפעמים רבות, הוספת מרפסת גוררת הוצאות נוספות הקשורות לשיפוץ הדירה. "בדרך כלל מחליפים את חלון האלומיניום הגדול בסלון, עניין לא זול שיכול להגיע ל-15 אלף שקל, עושים כמה נקודות תאורה, צובעים, קונים רהיטים. זה מגיע ל-60-70 אלף שקל למרפסת יפה. אבל זה נותן יתרון יחסי כשבאים למכור את הדירה".

ניצול זכויות

במקרים שבהם יש לדיירים אחוזי בנייה שלא נוצלו, העניין פשוט יותר. מיטל מפתח תקווה, שהדיירים בבניין שבו היא גרה מקדמים בימים אלה מהלך להגדלת המרפסות בבניין, מספרת שלדיירים נשארו מעט זכויות בנייה והם מתכוונים עתה לנצל אותן: "הממ"ד קטן בשני מ"ר בערך ממה שהוא יכול להיות, בשטחים הציבוריים נשאר לכל דייר מ"ר לא מנוצל בזכויות והעירייה כנראה תבוא לקראתנו בעוד מ"ר או שניים".

מיטל טוענת שרבים מנסים לעבור את התהליך, אך "לא כולם מגיעים לקו סיום. הרבה נופלים בגלל היתר. מדובר בהרבה עבודה לשני שכנים שלקחו את זה על עצמם - הם עוברים דירה-דירה, מאה דירות בבניין. גם בעירייה לא ממהרים להזיז דברים. אנו מנסים לנצל את העובדה שזו שנת בחירות. בסוף, מרפסות של עשרה מטר יגדלו ל-17-18 מטר, וזה כבר משמעותי, זו איכות חיים אחרת".

אבל אם אין זכויות בנייה נוספות לדיירים, וזה המצב במקרים רבים, הדרך לאישור מתארכת יותר. בנוסף, צריך לשלם גם היטל השבחה, דבר שמוסיף עוד אלפי שקלים לעלות המרפסת.

"התחתונים של השכנים מתנוססים מולי"

בישראל הרגולציה אולי קשוחה בכל הקשור לבניית מרפסת, אולם בכל מה שקשור לשימוש, כמעט הכול מותר. הטרנד של השנים האחרונות, מרפסות שהמעקה שלהן עשוי זכוכית שקופה, מוסיף גם את מראה הג'אנק המצטבר במרפסת - אופניים, עציצים יבשים, רהיטי חצר שמתקלפים משמש ועוד. במדינות אחרות החוקים נוקשים יותר. יש מדינות שאוסרות על הפעלת מתקני בר-בי-קיו במרפסת, מחשש לשריפה, ובמקומות רבים יש הגבלה על חפצים שמותר לשים בה: צמחים ופינת ישיבה - כן. ארון נעליים, אופניים וצלחת לוויין - ממש לא. כביסה, למשל, היא עניין מובן מאליו בארץ, אבל במקומות רבים בארה"ב ובאירופה אסור לתלות כביסה ("התחתונים של השכנים לא צריכים להתנוסס מולי", זו הטענה הקבועה בעניין) במקום גלוי כמו מרפסות או חצרות קדמיות. עבירה על הכלל הזה יכולה לגרור תביעה משפטית וב-2008 נרצח אדם במיסיסיפי לאחר שלשכנו "נמאס לראות את הכביסה שלו מהחלון".

בשנים האחרונות דווקא מתעוררת תנועת נגד לאיסור הזה, משיקולים סביבתיים וכלכליים. אחרי הכול, השמש חסכונית בהרבה ממייבש כביסה. השמאי אהוד המאירי טוען כי בלונדון ובפריז כבר לא בונים מרפסות. גם בקיץ יורד שם גשם ואין לשטח זה בדירות כל משמעות.

קיר בטון או סורג ברזל

מרפסת אפשר להוסיף (או להרחיב) בשתי שיטות: "רטובה" או "יבשה". המהנדס רני רטיג, בעל חברת רטיג הנדסה, מסביר שהשיטה ה"רטובה" כוללת חפירת עמודי בטון ויציקה לאורך הבניין, ואילו הבנייה היבשה כוללת עיגון של קונסטרוקציית פלדה.

ברוב המקרים משתמשים בשיטה המסורתית, ה"רטובה", משום שהיא מוכרת וזולה מעט יותר. החסרונות שלה הם שהבנייה מלכלכת, ארוכה יותר (בניית מרפסת נמשכת כשבוע) ועלולה לגרום פגיעה בגינת הבניין בגלל הפיגומים. גם עומסי המשקל שמוסיפות המרפסות אינם עניין של מה בכך: "למרפסת בטון יש משקל עצמי של 7-8 טון. אם מוסיפים עוד מאה טון לבניין, בבניינים ישנים זה יכול להיות משמעותי", אומר רטיג.

מתי משתמשים בבנייה היבשה? "לפעמים יש לבניין חניון וקשה לחפור או שיש בעיה של גישה כמו בחיפה ובירושלים, שם בדרך כלל מבקשים שהמרפסת תהיה לכיוון הוואדי, וקשה לחפור בצד ההוא", אומר רטיג, ואז עדיפה בנייה יבשה.

הבנייה היבשה מתהדרת ביתרונות של מהירות ההתקנה (אפילו עשר מרפסות ביום אחד), ניקיון ואפשרות לבנות במקומות תלולים. "מרפסת פלדה שוקלת בערך טון, ולכן אין בעיה להוסיף את המשקל הזה לרוב הבניינים".

- כולנו זוכרים את הפלקל ואת גשר המכבייה.

"בפלדה, כמו בבטון וכמו בפלקל - הכול שאלה של הביצוע. אבל אין ספק שמרפסת פלדה דורשת יישום יותר נכון מאשר מרפסת בטון. צורת העגינה חשובה מאוד".

רטיג מספר שהחברה שלו לבדה התקינה בשלוש השנים החולפות 300 מרפסות כאלה, והיא כמובן לא היחידה שמציעה מרפסות פלדה. יש לה יתרון נוסף, שיותר קל להוסיף מרפסת פלדה לדירה אחת בלבד בבניין.

- ואיך זה עובד עם השכנים?

רטיג נאנח. "אני יכול לספר לך סיפורים בלי סוף. אם יש הסכמה בין הדיירים, אז תוך 3-4 חודשים אפשר להוציא רישיון, אבל אם מגיעים לבתי משפט זה יכול להיגרר שנים. יש לנו מקרה שאמרנו מהתחלה שאם כל כך הרבה אנשים מתנגדים זה לא שווה, אבל אנשים לפעמים אוהבים לריב".

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

הבורסה ננעלה בירידות; מדד הבנקים ירד ב-1.2%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.3% ● התנודתיות החריגה בשווקים לאור המתיחות בין איראן לישראל ממשיכה, וגם בשאר העולם אי הוודאות מורגשת ● אי.בי.אי מתייחסים לזינוק באגרות החוב הממשלתיות: "ניתן לנצל את עליית התשואות להארכה הדרגתית של מח"מ התיק" ● מדד המחירים לצרכן הפתיע לרעה, והסיכויים להפחתת ריבית הולכים ומתרחקים ● לאומי: "התנודתיות תימשך, בגלל רגישות מחיר הנפט למתיחות באזור"

שיגור מיירט ה'חץ' במהלך המלחמה / צילום: דוברות משרד הביטחון

"הדבר הכי טוב שאנחנו מכירים בשוק": ההתעניינות במערכות היירוט הישראליות בשיא

ביצועי ההגנה האווירית בשבת זכו לסיקור תקשורתי באירופה, ולגלובס נודע כי בחברות הביטחוניות בישראל נרשמה התעניינות גבוהה מהרגיל בטכנולוגיות שלהן בימים האחרונים ● בגרמניה, המדינה היחידה שרכשה את חץ 3, היוו היירוטים הוכחה לכך שההשקעה הייתה נבונה. כעת עולה במדינה השאלה: "מתי כבר היא תגן עלינו?"

חן חיים, סמנכ''לית התפעול של חברת הרחפנים XTEND ליאור סגל, מנכ''ל חברת גילוי הרחפנים, העין השלישית, חגי בלשאי, מנכ''ל חברת הרובוטיקה הצבאית רובוטיכאן בשיחה עם אסף גלעד / צילום: כדיה לוי

"פרדוקס": מנהלי חברות הרחפנים חשפו – זו הסיבה שסין מנצחת אותנו

חן חיים, סמנכ"לית התפעול של XTEND, ליאור סגל, מנכ"ל עין שלישית, וחגי בלשאי, מנכ"ל חברת רובוטיכאן, השתתפו בפאנל בכנס TECH IL של גלובס ● הם שוחחו עם אסף גלעד על הלקחים מהמלחמה, ולאן מתקדמת טכנולוגיית הרחפנים

צילומים: מארק ישראל סאלם (ג'רוזלם פוסט), (AP (Jacquelyn Martin, רויטרס, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אפילו סעודיה עזרה: כך פעלה הברית שסייעה לישראל מול איראן

מזה כמה עשורים, ארה"ב מובילה מאמץ לטובת הידוק הקשרים הצבאיים בין ישראל ליריבותיה הערביות הוותיקות, כדי להתמודד עם האיום המשותף מצד איראן ● המאמץ הזה לא נבדק בקרב, עד שטהרן שיגרה את מטח הטילים והמזל"טים נגד ישראל ● כך הוא נראה מאחורי הקלעים

אלונה בר און, מו''ל גלובס בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און: אנחנו משתדלים להציף גם סוגיות שלא מסוקרות ולראות גם את הדברים הטובים, ויש כאלה

בפתח כנס TECH IL של גלובס, הציגה מו"ל העיתון את העשייה של מדור הטק שלו וכן ציינה את השאיפה להציע לקוראים "מזון בריא למוח" ● בר און הציגה גם את תהליך דירוג 10 הסטארט־אפים המבטיחים של גלובס, המבוסס על בחירות של קרוב ל־90 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בענף ההייטק הישראלי

השופט בדימוס ד''ר עדי זרנקין / צילום: פאול אורלייב

בן הבורר הוא בכיר בחברה מתחרה - האם זו עילה לפסילתו?

ביהמ"ש דחה את בקשת קבוצת סיגמא לפסול את הבורר ד"ר עדי זרנקין, שופט בית המשפט המחוזי בדימוס, בשל טענה לחשש לניגוד עניינים, מאחר שבנו מכהן כבכיר ומחזיק במניות של חברה מתחרה לחברה שבלב המחלוקת

בצלאל סמוטריץ' ובנימין נתניהו / צילום: Reuters, RONEN ZVULUN

קרן המטבע חותכת בחצי את תחזית הצמיחה של ישראל ב-2024

בעוד בנק ישראל צופה צמיחה שנתית של 2%, תחזית הצמיחה של קרן המטבע לכלכלת ישראל היא 1.6% בלבד ● לפי הקרן, התחזיות של ישראל נמצאות בסיכון בשל המלחמה בעזה ● בניגוד לכלכלנים רבים, רואה הקרן כי האינפלציה בישראל תתמתן ותגיע ל-2.4% בלבד ● הצמיחה העולמית צפויה לעמוד על 3.2% בשנה הנוכחית

מסמך סודי חושף: תפקידה של איראן בתדלוק ההפגנות נגד ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: האופוזיציה האיראנית חשפה מסמך לפיו איראן עומדת מאחורי הפגנות אנטי-ישראליות ברחבי העולם, ביקרות על התפקוד של גנץ, גלנט ונתניהו והצעד הבא שארה"ב צריכה לעשות אחרי המתקפה האיראנית ● כותרות העיתונים בעולם 

רינת זילברשטיין, סגנית נשיא ומנכ''לית מרכז המו''פ של AT&T בישראל, בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

סגנית נשיא AT&T העולמית: שלושה אנשים יושבים בחדר וממציאים מוצר שנוגע במיליוני אנשים - זה התבלין הסודי שלנו בישראל

רינת זילברשטיין, סגנית נשיא ומנכ"לית מרכז המו"פ של AT&T בישראל, אמרה בכנס TECH IL של גלובס כי מה שייחודי בדנ"א של ההייטק הישראלי הוא "הפיוז'ן שקיים פה בין סטארט-אפים לחברות גדולות, החינוך לטכנולוגיה, המיקס של חוש הישרדות ומנהיגות שמפתחים בצבא"

''מרמה במיליארדי אירו''. כרזת מבוקש של משטרת גרמניה בעניינו של יאן מרסלק / צילומים: (AP(Alexander Zemlianichenko, ויקיפדיה

האם האחראי לפשיטת הרגל הגדולה בתולדות גרמניה היה גם סוכן מודיעין רוסי?

התכתבויות שנחשפו בין יאן מרסלק, לשעבר סמנכ"ל חברת הפינטק הגרמנית וויירקארד שקרסה ואיבדה עשרות מיליארדים מכספי המשקיעים, לבין מרגלים רוסים, מראות כי פעל למען הקרמלין כבר מ־2014 ● מרסלק נמלט מהדין, אך עדויות חדשות מראות כי ארגן פריצות לבתי מתנגדי משטר, תיאם הברחת מחשבים מוצפנים לרוסיה וסייע לגנוב טלפונים של בכירים אוסטרים

חייל רוסי סוחב רחפן אוקראיני שתוקן ועודכן על ידי הצבא / צילום: ap, Russian Defense Ministry Press Service

איך נכשלו הרחפנים האמריקאים לחולל מפנה במלחמה באוקראינה?

רוב הרחפנים הקטנים של חברות אמריקאיות נכשלו בביצועיהם מול הטכנולוגיה הרוסית, ונחשבים כעת ליקרים ונוטים לתקלות ● בהיעדר פתרונות מהמערב, פנתה אוקראינה למוצרים סיניים זולים

ד''ר זיו קציר, ראש התוכנית הלאומית לבינה מלאכותית ברשות החדשנות, בכנס TECH IL / צילום: תמר מצפי

זיו קציר: "בעולם מעריכים מאוד את הערך המוסף שאנו מביאים לתחום ה-AI"

ד"ר זיו קציר, ראש התוכנית הלאומית לבינה מלאכותית ברשות החדשנות, הזהיר בכנס TECH IL של גלובס כי המרוץ העולמי לבינה מלאכותית מחריף: "כל מדינה מנסה לקחת את החלק הארי מהענף הצומח, ומי שלא רץ קדימה, משתרך מאחור"

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

סנקציות במקום תגובה צבאית ישראלית: זו התוכנית של אירופה להתמודד עם המשבר במזה"ת

מדינות המערב מנסות בימים האחרונים לגבש בקדחתנות עיצומים חדשים על הרפובליקה האסלאמית ● המטרה: לשלוח מסר מאוחד, אבל בעיקר לשכנע את ישראל למתן את תגובתה הצבאית ● השאלה העיקרית: האם אחרי עשורים של סנקציות טהרן תחדל להעביר כסף לטרור

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בוול סטריט; יו"ר הפד: "אין התקדמות במאבק באינפלציה"

נאסד"ק ירד ב-0.1% ● פאוול:"השגת יעד האינפלציה תיקח יותר זמן משחשבנו" ● טראמפ מדיה צללה ב-14% ● בנק HSBC ממליץ על מניית AMD ● שווי השוק של טסלה ירד בכ-40% מתחילת השנה ● השקעת ענק למיקרוסופט בחברת AI מאיחוד האמירויות ● איתן בן אליהו ימונה ליו"ר ננו דיימנשן ● באופנהיימר חיוביים לגבי פאלו אלטו ונטפליקס

מפגינה באיסטנבול מניפה דגלי פלסטין בהפגנה למען עזה. בציבור הטורקי גוברות הקריאות לניתוק הקשרים הכלכליים עם ישראל / צילום: ap, Khalil Hamra

"מרמרה 2" ודיונים על הרחבת החרם: בטורקיה מחריפים את הטון נגד ישראל

ההחלטה של טורקיה לפגוע קשות בסחר עם ישראל נובעת גם מהאיסור הישראלי להצניח סיוע בעזה, אבל בעיקר מהדרתה מדיוני השיקום של עזה, שעשויים להכניס הרבה כסף למקורביו של ארדואן ● מהלומה נוספת לסחר עלולה להיגרם ממשט מתוכנן לרצועת עזה, שטורקיה תיטול בו חלק

מנכ''ל שטראוס, שי באב''ד / צילום: איל יצהר

נפרדת מתחומים עם רווחיות נמוכה: אלה הפעילויות ששטראוס מתכוונת למכור

קבוצת שטראוס חוזרת להתמקד בפעילויות הליבה שלה ומעמידה על המדף את חלקה במפעל וכוורת יד מרדכי, את פעילות הירקות הטריים והמצוננים "טעם הטבע" ואת רשת קפה עלית

מטוס של חברת איזי ג'ט / צילום: מיכל רז חיימוביץ

איזי ג'ט בהודעה דרמטית: מבטלת את הטיסות לישראל עד סוף אוקטובר

אתמול הודיעה איזי ג'ט על השהיה זמנית של הפעילות לתל אביב וממנה עד 21 באפריל, אולם כבר אמש באתר החברה לא היה ניתן להזמין כרטיסים עד אוקטובר. כעת הגיע האישור הרשמי ● וגם: אילו חברות זרות מחדשות את הטיסות לישראל?

מייסדי אנטייטל - מימין: אבי זצר ורון נסים / צילום: דימה קרמינסקי

החזר של פי 10 על ההשקעה: חברת הסייבר אנטייטל נמכרת ב-150 מיליון דולר

חברת אנטייטל של היזמים רון נסים ואבי זצר הודיעה על רכישתה ע"י חברה אמריקאית בסדר גודל בינוני, BeyondTrust, שמבצעת כאן את הרכישה הראשונה שלה וצפויה להפוך את הפעילות הישראלית למרכז הפיתוח המקומי שלה ● נסים: "העסקה שנחתמה בתקופה זו משקפת כבוד למדינה"

רועי קדוש, סמנכ''ל ההשקעות בהכשרה ביטוח / צילום: שירעד שליט

הסמנכ"ל שמזהיר: "להוציא מהתיק את מניות גוגל או מיקרוסופט זו נאיביות"

רועי קדוש מהכשרה ביטוח מודה כי התמחור הגבוה בשווקים "בעייתי", וממליץ להשקיע במדדי וול סטריט במשקל שווה - כדי לנטרל את הדומיננטיות של מניות "שבע המופלאות" ● חלק מהכסף הוא מציע להשאיר כיום במזומן, כדי "לנצל הזדמנויות כשיגיעו ירידות"

מנכ''לית בול מסחר, אדוה עשור / איור: גיל ג'יבלי (עיבוד: טלי בוגדנובסקי)

המנכ"לית שתקבל מיליונים בזמן שמחזיקי האג״ח יחטפו תספורת

שנה לאחר קריסתה הפתאומית של חברת האשראי החוץ-בנקאי, חושף מתווה הסדר החוב שלה כי מחזיקי האג"ח צפויים למחוק עשרות מיליוני שקלים ● מי שצפויה להוביל את ההסדר היא מנכ"לית בול מסחר, אדוה עשור, שתזכה לתגמולים המוערכים בכ-5 מיליון שקל בתקופת ההסדר