גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

4 קרנות ריט שיחברו אתכם לקאמבק של שוק הנדל"ן בארה"ב

קרנות ריט להשקעה בנדל"ן מספקות תזרים שוטף בתחום יציב יחסית ■ הירידות האחרונות בארה"ב הביאו את חלקן להיסחר מתחת לערך הנכסים הנקי שלהן, וכעת הן מהוות הזדמנות השקעה

קריאת השכמה למשקיעי האג"ח: חודש המסחר האחרון הזכיר למשקיעים רבים ברחבי העולם, ובעיקר למשקיעי האג"ח, עד כמה יכול השוק להיות תנודתי.

החששות מצמצום רכישות הפד באג"ח הממשלתיות ובאג"ח מגובות המשכנתאות, הפילו את האג"ח ברחבי העולם, והביאו לתנודתיות רבה גם במניות. מטבעות בכמה מדינות, בעיקר בשווקים מתעוררים, קרסו, וגררו גל פדיונות, שהתקרבו בשבוע שעבר לשיא בסך 9 מיליארד דולר בשבוע בודד בקרנות מניות ואג"ח שווקים מתעוררים.

שוק ההון המקומי, אגב, שמר על יציבות יחסית, בעקבות שתי הורדות ריבית שביצע בנק ישראל במאי; תרם גם השקל החזק, שהתחזק עוד לאור העודף בחשבון השוטף של המדינה, ציפיות לתקבולים עתידיים מיצוא הגז, וחוב חיצוני קטן יחסית.

על השפעות תוכנית הנסיגה (Tapering) מהרכישות כתבנו כאן בטור הקודם, והשבוע נמשיך עם אחד המגזרים היותר רגישים לעליית התשואות - מגזר קרנות הריט, בדגש על זה האמריקני. עליית תשואות האג"ח הממשלתיות מצמצמת את הפער בינן לבין תשואת הדיבידנד של קרנות הריט, וכן את הפרש התשואה מתשואת הנכסים המוחזקים בקרנות הללו.

מדד הריט בארה"ב (סימול: RMZ) ספג בחודש האחרון מימוש חד, שהגיע בשיאו ל-14%, והעלה את השאלה האם נוצרה כאן הזדמנות קנייה; או שהמשקיעים, שנהרו אחרי תחליפי אג"ח כמו קרנות ריט ומניות דיבידנד, הגזימו ושילמו מחיר יקר עבורן. עליות אלו הביאו קרנות ריט רבות להיסחר מעל ערך נכסיהן הנקי (NAV). כך, המלצתנו הראשונה בשלב זה, היא להתמקד באלו הנסחרות מתחת לערך נכסיהן, וכן בקרנות ריט המחזיקות בנכסים שמחירי נכס הבסיס שלהם אמורים לעלות, כמו בדירות, ובצורה פחותה בקניונים ובמשרדים.

מגוון תת-מגזרים

ראשית ננתח את שוק הנדל"ן בארה"ב, כדי להבין את המתרחש בו. השוק מתאושש בצורה מרשימה, ולהערכתנו, הוא צפוי להמשיך לעשות כן בשנים הקרובות.

השילוב של ריבית אבסולוטית נמוכה, אשראי בנקאי מתרחב, שווי נכסי ציבור עולה, שוק הון הפתוח לגיוסי אג"ח, המשך שיפור במצב הצרכן בארה"ב, כמו גם מחירי בתים ומלאי נמוכים, ממשיך להביא את שוק הנדל"ן, שהיה במוקד המשבר האחרון, להיות הקטר שמוביל את התאוששות הכלכלה היום.

נתון היכולת (Affordability) של הצרכן לרכוש דירה קרוב כעת לשיא כל הזמנים, למרות נסיגה קלה שחווה באחרונה, עת עלו הריביות על המשכנתאות לאור עליית תשואות האג"ח הממשלתיות. אנו מעריכים המשך עלייה של 4%-5% במחירי הבתים בארה"ב בכל אחת מהשנים בשנתיים הקרובות. גם השיפור בתעסוקה, בשכר ובהוצאה הצרכנית ישפיע לטובה על פדיון החנויות והקניונים.

מניות הריט, שכאמור ספגו מימוש כואב, כוללות תת-מגזרים רבים, החל בקרנות ריט לדירות, קניונים, משרדים, תעשייה, בריאות, ועוד. הגדרת קרנות הריט הלכה והתרחבה בשנים האחרונות, עד שמוסד ה-IFRS התערב באחרונה בניסיון לעצור את הרחבת הרישום במגזרים יצירתיים כמו חניוני רכב, סולאר, פסולת ועוד.

בחינת היסטוריית התנהגות קרנות הריט בתקופות של עליית וירידת תשואות באג"ח הממשלתיות מעלה, כי מדד קרנות הריט ב-15 השנים האחרונות עלה בתקופת ירידת תשואות יותר ממדד 500 S&P; ובצורה מפתיעה עלה גם יותר בעת עליית תשואות, אם כי בצורה נמוכה יחסית.

המגזרים בעלי הביצועים הטובים בעת עליית תשואות היו של בתי מלון, קניונים, ובצורה פחות מובהקת - הדירות. באופן טבעי, לעוצמת עליית התשואות תהיה השפעה על התנהגות המגזר, כך שעלייה מהירה כמו זאת של החודש האחרון תפגע במגזר יותר; ועלייה מתונה, כמו זו שאנו צופים, אמורה לפגוע פחות, אם בכלל. גם לאינפלציה הנמוכה תפקיד חשוב - היא מבטיחה, כי התשואה הריאלית שמניבות קרנות הריט, תישמר לפחות בתקופה הקרובה, וגם עליה כדאי לפקוח עין.

לאופק בינוני-ארוך

אחת הדרכים להימנע מהתנודתיות במגזר הריט בארה"ב, היא לפזר את תיק ההשקעות על פני קרנות ריט גלובליות, בעיקר במדינות אשר להן מתאם נמוך בהתנהגות התשואות הממשלתיות, או שבהן לא צפויה עליית ריבית בקרוב, כמו בחלק ממדינות אסיה.

קרן הריט הראשונה, המתמחה בתחום הדירות בארה"ב, היא Camden Property (CPT), שבבעלותה 67 אלף דירות, בעיקר בוושינגטון, יוסטון, דאלאס, פלורידה ועוד. הקרן נסחרת בהנחה של 9.5% על הערך הנכסי הנקי הצפוי בסוף השנה, ומתכננת לחלק השנה דיבידנד בשיעור של 3.5%.

קרן ריט נוספת המתמחה בדירות, היא BRE Properties (BRE), המחזיקה 76 אזורי מגורים ברבי-קומות, ובהם 21 אלף יח"ד, וכן 3,600 יח"ד נוספות, שאינן ברבי-קומות. הקרן מתמקדת בחוף המערבי של ארה"ב, ובעיקר בסיאטל וסן פרנסיסקו. היא נסחרת בהנחה של 14% לערך הנכסי הנקי הצפוי השנה, וצפויה לחלק דיבידנד של 3.1%.

קרן Aimco (AIV) היא אחת מקרנות הריט הגדולות, ובבעלותה 518 מתחמי דיור, שבהם 250 אלף דירות ב-36 מדינות. קרן הריט נסחרת בהנחה של 20% לערך הנכסי הנקי השנה, וצפויה לחלק דיבידנד של 3.8% (אמור לצמוח ל-5% בשנה הבאה).

קרן ריט קניונים בעלת שווי גבוה היא General Growth Properties (GGP) - השנייה בגודלה בארה"ב, ומחזיקה 136 קניונים אזוריים ב-43 מדינות. קרן הריט, שכבר עמדה על סף פירוק ב-2010, השתקמה, חוזרת לרווחיות ומהווה דרך ליהנות מהתאוששות המגזר הצרכני בארה"ב. קרן הריט נסחרת בהנחה של 13% לערך הנכסי הנקי הצפוי השנה, ומחלקת דיבידנד בסך 2.2%.

לסיכום, הירידות האחרונות במחיריהן של קרנות ריט רבות הביאו את חלקן להיסחר מתחת לערך נכסיהן הנקי. בהנחת המשך התאוששות בכלכלה האמריקנית בכלל, ובמגזר הנדל"ן והצריכה בפרט, ולמרות עליית תשואות האג"ח הצפויה, נראה כי חלק מקרנות הריט חזרו למחיר, שבו משקיע בעל אופק השקעה בינוני וארוך, המחפש תזרים שוטף בתחום שהוא בדרך כלל יציב בהתנהגותו, יכול לאתר הזדמנויות; זאת בדגש על סלקטיביות וניתוח פרטני של כל אחת מההשקעות.

*** הכותב הוא מנהל השקעות ראשי ב- UBS Wealth Management Israel Ltd. לכותב המאמר ו/או לחברה עשוי להיות עניין אישי בנושא. האמור בכתבה אינו מהווה תחליף לשיווק השקעות ו/או ייעוץ השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

קרנות הריט

עוד כתבות

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה ירדה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם