גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הדילמה של כל היי-טקיסט: חברה גדולה או סטארט-אפ?

שכר מפנק בגוגל או במיקרוסופט - או אולי בכלל להצטרף לסטארט-אפ שרוצה להיות הדבר הבא ולכבוש את העולם? ■ מומחים מנסים לעשות סדר בדילמה הכי גדולה העומדת בפני כל היי-טקיסט בתחילת דרכו

הם מסיימים את הצבא בממר"ם וב-8200 או יוצאים מהאקדמיה אחרי לימודים של שלוש-ארבע שנים לתואר ואז מנסים להשתלב בתוך תעשיית ההיי-טק, עמוסים בשלל התלבטויות. המפתחים הצעירים עוזבים את המסגרות הצבאיות והאקדמיות ומחפשים את הכיוון התעסוקתי שילווה אותם בזמן הקרוב. על הפרק עומדת שורה של שאלות כבדות משקל: האם להצטרף למאות העובדים של חברות גדולות דוגמת גוגל או מיקרוסופט וליהנות מתנאי שכר מפנקים, להעדיף חברה בינונית שנמצאת בצמיחה ואולי בדרך לאקזיט או הנפקה שיטיבו עם עובדיה או דווקא להיפגש עם עולם הסטארט-אפים ולחבור למיזם שרוצה להיות הדבר הגדול הבא ולכבוש את העולם.

אז מה באמת עדיף לצעירים שמחפשים את עצמם בענף ההיי-טק? בין השיקולים המרכזיים בבחירת מקום העבודה העתידי נמצא, באופן לא מפתיע, ההיבט הכספי. "אחת השאלות הראשונות בהקשר הזה היא כמה כסף יכול עובד לעשות בטווח הקצר ומה הסיכוי להעלאת שכר עתידית", אומר רון יקותיאל, מנכ"ל חברת הסטארט-אפ Kaltura שמעסיקה 200 עובדים.

"בסטארט-אפ קטן וצעיר קשה להרוויח הרבה כסף בהתחלה ולכן חברה בינונית או גדולה תהיה בחירה רלבנטית יותר", אומר יקותיאל, "באשר להעלאת שכר, בחברות קטנות העתיד לא ממש ברור ובחברה גדולה פרקי הזמן של העלאת השכר רחוקים זה מזה. במקרה כזה, חברה בינונית שנמצאת בשלבי צמיחה מתמדת תתגמל טוב יותר העובד".

אקזיטים מתוקשרים, כמו זה של waze שנסגר החודש, רק מקשים על ההחלטה עבור הצעירים שרוצים לממש את הפוטנציאל והכישרון שלהם. העובדה שהיזמים מאחורי waze הפכו למולטי-מיליונרים ומאה עובדי חברת הניווט יקבלו סכום כולל של 120 מיליון דולר יוצרת מציאות שבה השיקולים הפיננסיים מערפלים עוד יותר את ההחלטה על עתיד ברור.

"להביא את המכה"

האם עדיף לקחת את המושכות כיזם ולהקים סטארט-אפ חדש כדי להתפרסם, "להביא את המכה" ואז להתעשר באמת או להצטרף לסטארט-אפים בוגרים שנמצאים שלב או שניים לפני אקזיט או הנפקה, רק כדי לנסות לקבל אקוויטי מסוים שעשוי להניב בהמשך עשרות או מאות אלפי דולרים לחשבון הבנק?

מדובר בשיקול לא פשוט. בחברת האינטרנט קונדואיט, למשל, לא מחכים להנפקה או לאקזיט ומנהלים תרבות של חלוקת דיבידנדים לעובדים, מה שבהחלט הופך אותה למקום עבודה אטרקטיבי, כפי שעלה לאחרונה מסקר אינטרנטי בקרב כאלף מחפשי עבודה בתעשייה.

"רק בסטארט-אפ קטן או בחברה בינונית נוטים לחלק אחוזים, אך בחברה בינונית יש יותר סיכוי שתוכל לממש אותם כי היא יותר בוגרת ויותר קרובה תיאורטית לאקזיט או הנפקה", מסביר יקותיאל, "את העובדים פחות מעניין השלב שבו החברה נמצאת מבחינת צמיחה או הנפקה", טוען עומר פרצ'יק, מייסד-שותף ומנכ"ל חברת Any.Do, שמעסיקה כ-15 עובדים, "מה שיותר מעניין הוא השאלה אם יש לחברה מספיק הכנסות כדי לרוץ קדימה ובכך להפחית את הסיכון לעבוד שם", הוא אומר. "כסף מהיר הוא לא חזות הכול. נכון, יש אנשים שפשוט מעניין אותם לעשות כסף, אבל יש כאלה שמעניין אותם להריץ אלגוריתמים על אתרים ולבצע אופטימיזציה ויש מי שרוצה לבנות מוצרים שמיליוני משתמשים בעולם ישתמשו בהם. כל אחד והתשוקה שלו".

לצד עניין השכר, יקותיאל מונה שיקולים פיננסיים נוספים כמו יתרונות לטווח הרחוק (תוכניות פנסיה או קרנות השתלמות) או הסיכויים לפיטורים או קיצוצי שכר. "יש תפיסה אנכרוניסטית של ללכת לעבוד בחברה גדולה זה כמו שפעם היה נחשב ללכת להיות עובד מדינה - כי יש קביעות ושכר קבוע בלי קיצוצים בעתיד אבל אנחנו רואים שבחברות גדולות יש יותר סיכוי לסבב פיטורים גדול", הוא אומר.

"התפקידים כבר מאוישים"

לצד השיקולים הכספיים, גם לתרבות הארגונית יש משקל לא מועט בהחלטה של מפתח צעיר בתעשייה ביחס לכיוון שאליו הוא רוצה לקחת את הקריירה בזמן הקרוב. "לחברה קטנה יש יתרון של אינטימיות ומשפחתיות, מקום שבו כולם מכירים את כולם, עם תרבות ארגונית שונה - מגיעים מתי שרוצים, מביאים כלבים לעבודה, מקבלים החלטה ומבצעים אותה בלי כל מיני דרגים וביורוקרטיה", מסבירה אנה בובר-פרוביץ', מנהלת משאבי האנוש בגוגל ישראל, בה מועסקים 350 עובדים.

מנגד, היא טוענת, בחברה גדולה יש הרבה יותר משאבים והרבה יותר יכולת להשפיע באופן רחב על העולם. "אם ניקח את אפל, אינטל, מארוול, IBM ואחרות - לעובד יש יותר יכולת לחדש, ללמוד, להתפתח ולבנות את מסלול הקריירה שלו. ההזדמנויות בחברות גדולות מרובות יותר מאשר בסטארט-אפ".

יקותיאל טוען כי דווקא יכולות קידום בחברה גדולה הן בעייתיות יותר. "עובד שרוצה להחליף תפקיד ברמה האופקית, ולאו דווקא להתקדם, יתקשה לעשות זאת בחברה גדולה כי התפקידים כבר מאוישים. מנגד, בחברה קטנה אין לך יותר מדי תפקידים לזוז אליהם. לכן, חברה בסדר גודל בינוני נותנת מענה אופטימלי יותר".

"אני לא יודעת אם יותר קל להיות מנהל בחברה כמו Wix לעומת גוגל. יכול להיות שבחברה גדולה יהיה יותר קשה להגיע למדרג היררכי יותר גבוה אבל זה תלוי בכל מקרה לגופו", אומרת בובר-פרוביץ' מנגד.

גם מידת ההשפעה על העסק ועל המשתמשים עצמם משחקת תפקיד חשוב בצעד הקרייריסטי הבא. יקותיאל טוען כי "היכולת להשפיע על הצלחת העסק בחברה קטנה גדולה יותר, כי בדרך כלל בחברות הגדולות אתה עוד בורג במערכת", אבל בובר-פרוביץ' חולקת על דעתו. "לכל עובד ועובד יש יכולת לייצר אימפקט ואתגר מקצועי - ברמה המקומית או אפילו בגלובלית - דבר שלא קיים לרוב בחברה בינונית או סטארט-אפ. מדובר במוצרים שיגיעו למיליארד משתמשים. יש אצלנו פרויקטים שהתחילו ממישהו שניצל את 20% מזמן העבודה שלו לעבוד על פרויקטים עצמאיים. כך לנשל נולד פרויקט המגילות הגנוזות".

אף שכל אחד מהמרואיינים עומד מאחורי חברה בסדר גודל שונה, כולם טוענים כי התחרות האמיתית היא דווקא מול הרצון של חלק מהמועמדים להקים סטארט-אפ בעצמם.

"התחרות היא מול המקומות המאוד קטנים - מול סטארט-אפ עצמאי שהמועמד רוצה להקים ופחות מול חברות גדולות", אומרת בובר-פרוביץ'. אם מישהו מתלבט ביני לבין מיקרוסופט, IBM או סטארט-אפ קטן עם חופש פעולה, אני בתור חברה גדולה מאפשרת ונותנת כר הרבה יותר נוח כמו מימון לימודים תוך כדי עבודה, חופשת לידה לגברים ולנשים על חשבון החברה ועוד. ועדיין, הרבה יותר קשה לשכנע את מי שמגיע עם רוח יזמית, לעבוד בתוך ארגון.

"התחרות האמיתית שלנו היא על עובדים שרוצים להקים מיזמים ולא תחרות מול חברות כמו מיקרוסופט או קונדואיט. כשבא אליך יוצא 8200 לראיון והוא רוצה להקים מיזם ויש חממה שהוא יכול להתקבל אליה, הרבה יותר קשה לשכנע אותו להצטרף לחברה שלך".

"יש חזרה לשורשים"

את בובר-פרוביץ', זה לא כל כך מטריד. "אצלנו בגוגל מלכתחילה אנחנו מגייסים אנשים יזמים מטבעם ולכן לא יפתיע אותי אם אותו יזם שיצר לא מעט פרויקטים ופטנטים בגוגל, יבחר באפשרות של הקמת סטארט-אפ".

אז האם כדאי לצאת ישר מהצבא או האקדמיה ולהקים סטארט-אפ? יקותיאל טוען שזו תהיה טעות. "כן צריך להקים סטארט-אפ בגיל צעיר, אבל אני מאמין שצריך קודם להכיר את השטח ואת המציאות של השוק וכך הם יכולים להצליח יותר בהמשך. בן אדם יכול להיות חמש שנים בחברות בינוניות אחרי צבא ולימודים ואז בגיל 30 להקים את הסטארט-אפ שלו. ככה יש לך גם זמן לעשות נטוורקינג - להכיר אנשים שיכולים לעבוד איתך בסטארט-אפ ואפילו להכיר משקיעים".

לטענת פרצ'יק, לא מדובר רק בטעות להקים סטארט-אפ בתחילת הדרך אלא גם עבודה במיזם שכזה צריכה להיות שלב בהמשך הדרך. "אנשים שיצאו מהאקדמיה צריכים לעבוד שנה-שנתיים בחברה גדולה, לצבור ניסיון, להבין איך מערכות עובדות ורק אז להצטרף לסטארט-אפים", הוא אומר, "זה נכון גם לסטארט-אפים שמגייסים עובדים. אין להם זמן שעובד ילמד מאפס".

ועדיין, ההתמודדות השוטפת עם הרוח היזמית בקרב הצעירים בארץ היא בעיה אחת עבור החברות הישראליות, אך בשנים האחרונות הבעיה הלכה ותפחה עם פתיחתן של חממות, מאיצים טכנולוגיים ושטחי עבודה משותפים, שנותנים זריקת עידוד משמעותית לכל מי שרוצה לפתוח סטארט-אפ משל עצמו. כך, הקושי לגייס עובדים גובר, כשכל אחד רוצה להיות המנכ"ל-המייסד ולא עוד עובד במצבת כוח האדם.

פרצ'יק טוען שהמצב השתנה ויש התמתנות בנושא, לפחות כפי שמתבטא בראיונות עבודה אם לא בשטח, כשחממות נוספות הולכות וצומחות. "אם לפני שנה, 8 מכל 10 מועמדים שהייתי מראיין היה אומר לי שהוא מקים סטארט-אפ, היום זה לא המצב. כל בן אדם שהייתי מראיין, הייתה לו תחושת מסוגלות. לא הייתי אומר שהייתה בועה, אבל הייתה למועמדים תחושה שהם יכולים לעשות מה שהם רוצים ולהצליח בזה. היום יש חזרה לשורשים ופחות ניסיונות ליצור חברות חדשות".

עוד כתבות

בצלאל סמוטריץ' ובנימין נתניהו / צילום: Reuters, RONEN ZVULUN

קרן המטבע חותכת בחצי את תחזית הצמיחה של ישראל ב-2024

בעוד בנק ישראל צופה צמיחה שנתית של 2%, תחזית הצמיחה של קרן המטבע לכלכלת ישראל היא 1.6% בלבד ● לפי הקרן, התחזיות של ישראל נמצאות בסיכון בשל המלחמה בעזה ● בניגוד לכלכלנים רבים, רואה הקרן כי האינפלציה בישראל תתמתן ותגיע ל-2.4% בלבד ● הצמיחה העולמית צפויה לעמוד על 3.2% בשנה הנוכחית

שיחה משותפת בין אילנית אדסמן, ר' נבחרת ביטוח ופינטק, KPMG, לבין עופר גולן, מנהל תחום תשלומים, ניהול סיכונים וציות, KLMG / צילום: תמר מצפי, כדיה לוי

הבנקים המרכזיים מול השוק הפרטי: מי ינצח במרוץ על המטבע הדיגיטלי?

במסגרת כנס TECH IL של גלובס, אילנית אדסמן ועופר גולן, שני בכירים מפירמת KPMG, דנו במאבק החם על שוק התשלומים העתידי, שכולל מגוון הזדמנויות לצד לא מעט סכנות ● השניים שוחחו על היתרונות והחסרונות של מטבעות דיגיטליים בהנפקת בנקים מרכזיים

שרית פירון, ראש קרן ההשקעות Team8 capital וחמוטל מרידור, שותפה בקרן וינטג' בשיחה עם מיטל ויזברג / צילום: תמר מצפי

"הסנטימנט העולמי לא לטובתנו": שתי משקיעות ההייטק הבולטות בישראל מסבירות איך לגייס כסף באמצע המלחמה

שרית פירון, ראש קרן ההשקעות Team8 Capital, וחמוטל מרידור, שותפה בקרן וינטג', התייחסו בכנס TECH IL של גלובס לירידה בהיקף ההשקעות בהייטק בצל המלחמה ● פירון: "לאורך השנה-שנתיים הקרובות יש סיכוי שנראה משקיעים יוצאים מכאן" ● מרידור: "יש גם קולות בעדנו, משקיע אמר לי שהחברות הישראליות הן הכי טובות בפורטפוליו שלו"

דני בן עטר, מנכ''ל משותף אינטל ישראל, אורי פרנק, סגן נשיא להנדסה, Google Cloud, עמית קריג, מנהל מרכז הפיתוח של אנבידיה בשיחה עם אסף גלעד / צילום: תמר מצפי

העתיד, השכר והאם מדובר בבועה? מנהלי חברות השבבים הגדולות מדברים על התחום הלוהט

דני בן עטר מאינטל ישראל, אורי פרנק מגוגל קלאוד ועמית קריג מאנבידיה, שוחחו בכנס TECH IL של גלובס על תפקידה של ישראל במפת תעשיית השבבים העולמית ובתחום ה-AI ● איך הם מתווכים את המלחמה להנהלות הגלובליות, איך מטפחים טאלנטים מקומיים ואיך מצמצמים את הדומיננטיות של המזרח הרחוק, כדי להימנע ממשבר כמו זה שפרץ בקורונה?

רחוב כנפי נשרים 24 בירושלים / צילום: דוברות עיריית ירושלים

רשות המסים שכרה מקומות חניה ל-17 עובדים. כמה היא משלמת?

מאז פרצה המלחמה, רשות המסים שוכרת חניה ל־17 עובדים ותשלם כ־180 אלף שקל עד סוף 2024 ● "העובדים הועסקו במוקד למתן מענה לצורכי המלחמה. עובדים אלו נדרשו להגיע בשעות הבוקר המוקדמות וסיימו את עבודתם בשעות הערב המאוחרות" ● נכון להיום רשות המסים שוכרת חניות מבעלי חניונים פרטיים ב־48 חניונים ברחבי הארץ

רינת זילברשטיין, סגנית נשיא ומנכ''לית מרכז המו''פ של AT&T בישראל, בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

סגנית נשיא AT&T העולמית: שלושה אנשים יושבים בחדר וממציאים מוצר שנוגע במיליוני אנשים - זה התבלין הסודי שלנו בישראל

רינת זילברשטיין, סגנית נשיא ומנכ"לית מרכז המו"פ של AT&T בישראל, אמרה בכנס TECH IL של גלובס כי מה שייחודי בדנ"א של ההייטק הישראלי הוא "הפיוז'ן שקיים פה בין סטארט-אפים לחברות גדולות, החינוך לטכנולוגיה, המיקס של חוש הישרדות ומנהיגות שמפתחים בצבא"

גבול לבנון / צילום: ap, Hassan Ammar

28 שיגורים לעבר הצפון תוך שעה, ללא נפגעים

שלושה נפצעו מפיצוץ שני כטב"מי נפץ בבית הלל, בלבנון דיווחו על הרוגים בתקיפת רכבים בדרום המדינה ● באיראן נערכים לתקיפה ישראלית, ומזהירים: "אנחנו מוכנים להשתמש בנשק שמעולם לא השתמשנו בו" ● פיקוד צפון תרגל מעבר משגרה לחירום "במתכונת פתע" ● איזיג'ט בהודעה דרמטית: מבטלת את כל הטיסות לישראל עד אוקטובר ● עדכונים שוטפים

מפגינה באיסטנבול מניפה דגלי פלסטין בהפגנה למען עזה. בציבור הטורקי גוברות הקריאות לניתוק הקשרים הכלכליים עם ישראל / צילום: ap, Khalil Hamra

"מרמרה 2" ודיונים על הרחבת החרם: בטורקיה מחריפים את הטון נגד ישראל

ההחלטה של טורקיה לפגוע קשות בסחר עם ישראל נובעת גם מהאיסור הישראלי להצניח סיוע בעזה, אבל בעיקר מהדרתה מדיוני השיקום של עזה, שעשויים להכניס הרבה כסף למקורביו של ארדואן ● מהלומה נוספת לסחר עלולה להיגרם ממשט מתוכנן לרצועת עזה, שטורקיה תיטול בו חלק

ג'ו וג'יל ביידן / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

הנתונים נחשפים: כמה מרוויחים ג'יל וג'ו ביידן בשנה?

הנשיא האמריקאי והגברת הראשונה דיווחו על הכנסה ברוטו של 619,976 דולר ב-2023 ● לפי אתר החדשות אקסיוס, בני הזוג שילמו 146,629 דולרים למס ההכנסה הפדרלי - מדובר בשיעור מס של כ-24% ● בניגוד לנשיא לשעבר דונלד טראמפ, ביידן מקפיד לפרסם את דוחות המס שלו מאז שכהונתו התחילה

מנכ''ל שטראוס, שי באב''ד / צילום: איל יצהר

נפרדת מתחומים עם רווחיות נמוכה: אלה הפעילויות ששטראוס מתכוונת למכור

קבוצת שטראוס חוזרת להתמקד בפעילויות הליבה שלה ומעמידה על המדף את חלקה במפעל וכוורת יד מרדכי, את פעילות הירקות הטריים והמצוננים "טעם הטבע" ואת רשת קפה עלית

וול סטריט / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת בוול סטריט; יו"ר הפד: "אין התקדמות במאבק באינפלציה"

נאסד"ק עולה ב-0.1% ● מורגן סטנלי עולה ב-5%, טראמפ מדיה צוללת ב-14% ● בנק HSBC ממליץ על מניית AMD ● שווי השוק של טסלה ירד בכ-40% מתחילת השנה ● השקעת ענק למיקרוסופט בחברת AI מאיחוד האמירויות ● איתן בן אליהו ימונה ליו"ר ננו דיימנשן ● באופנהיימר חיוביים לגבי פאלו אלטו ונטפליקס

אלונה בר און, מו''ל גלובס בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און: אנחנו משתדלים להציף גם סוגיות שלא מסוקרות ולראות גם את הדברים הטובים, ויש כאלה

בפתח כנס TECH IL של גלובס, הציגה מו"ל העיתון את העשייה של מדור הטק שלו וכן ציינה את השאיפה להציע לקוראים "מזון בריא למוח" ● בר און הציגה גם את תהליך דירוג 10 הסטארט־אפים המבטיחים של גלובס, המבוסס על בחירות של קרוב ל־90 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בענף ההייטק הישראלי

יאיר נחמד, מנכ''ל נאייקס ויו''ר הדירקטוריון / צילום: דוד זיסר

המנכ"ל שמכר מניות בעשרות מיליוני שקלים: "במבט לאחור עשינו דברים מסוכנים מאוד ברמה האישית"

יאיר נחמד הקים את חברת הפינטק נאייקס עם שני שותפים, הנפיק אותה בת"א לפי שווי של כמעט מיליארד דולר ובהמשך הוביל אותה לנאסד"ק ● הגיוס בנאסד"ק בוצע אחרי שהמניה עלתה בעשרות אחוזים מתחילת 2024 ● "לא רציתי למכור", טוען נחמד, "אני מאמין בחברה ולא רוצה למכור מניות. יכולנו גם לא להנפיק, אבל היו לנו סיבות"

מנהלי חברות השבבים הגדולות על במה אחת: כנס TECH IL יוצא לדרך

כנס TECH IL של גלובס, שמתקיים היום, מאגד על במה אחת את היזמים, האנג'לים, קרנות ההשקעה והסטארט-אפים הבולטים בענף ההייטק המקומי ● מה חושבים מנהלי חברות השבבים הגדולות בעולם, העצות של המשקיעות הבולטות בישראל ואיך למקסם את החיבור בין חדשות ותעשיות ביטחוניות?

''מרמה במיליארדי אירו''. כרזת מבוקש של משטרת גרמניה בעניינו של יאן מרסלק / צילומים: (AP(Alexander Zemlianichenko, ויקיפדיה

האם האחראי לפשיטת הרגל הגדולה בתולדות גרמניה היה גם סוכן מודיעין רוסי?

התכתבויות שנחשפו בין יאן מרסלק, לשעבר סמנכ"ל חברת הפינטק הגרמנית וויירקארד שקרסה ואיבדה עשרות מיליארדים מכספי המשקיעים, לבין מרגלים רוסים, מראות כי פעל למען הקרמלין כבר מ־2014 ● מרסלק נמלט מהדין, אך עדויות חדשות מראות כי ארגן פריצות לבתי מתנגדי משטר, תיאם הברחת מחשבים מוצפנים לרוסיה וסייע לגנוב טלפונים של בכירים אוסטרים

מייסדי חברות Ermetic, Snappy ו-Pecan, שדורגו בעבר / צילומים: איל יצהר, אלעד מלכה

רווח במקום צמיחה: תובנות מהסטארט־אפים המבטיחים של השנים הקודמות

לקראת חשיפת 10 חברות הסטארט־אפ המבטיחות של גלובס לשנת 2024 ביום חמישי הקרוב, בדקנו מה אפשר ללמוד מחברות שדורגו פה בעבר וכעת מתמודדות עם מציאות שונה בחוץ ● "המשקיעים נוהרים להשקעה במספר מצומצם יותר של חברות, אך בעלות איכות גבוהה יותר"

מסמך סודי חושף: תפקידה של איראן בתדלוק ההפגנות נגד ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: האופוזיציה האיראנית חשפה מסמך לפיו איראן עומדת מאחורי הפגנות אנטי-ישראליות ברחבי העולם, ביקרות על התפקוד של גנץ, גלנט ונתניהו והצעד הבא שארה"ב צריכה לעשות אחרי המתקפה האיראנית ● כותרות העיתונים בעולם 

נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

ועדת האיתור הכריעה: זה המנכ"ל המיועד של נמל אשדוד

ניסן לוי, המכהן כסמנכ"ל ההון האנושי בבנק מזרחי טפחות, צפוי לקבל את תפקיד מנכ"ל נמל אשדוד ● ההמלצה של ועדת האיתור תעלה לאישור דירקטוריון הנמל בהמשך השבוע, ולאחר אישור הדירקטוריון המינוי טעון את אישור ועדת המינויים ברשות החברות

לאה פרמינגר, סמנכ''לית השקעות, אלטשולר שחם / צילום: סם יצחקוב

אלטשולר בצמרת, מיטב בתחתית: אפיקי ההשקעה שמאחורי התשואות

לאה פרמינגר, סמנכ"לית ההשקעות החדשה של בית ההשקעות אלטשולר שחם, שחזר להצטיין בכל המסלולים: "החשיפה למניות פיננסים באירופה שיחקה לטובתנו" ● גם מור בלט לחיוב ברבעון, ואילו מיטב בתחתית ● מעל לכולם - הביצועים של מסלולי ה-S&P 500 שהניבו תשואה רבעונית של 12%

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

סנקציות במקום תגובה צבאית ישראלית: זו התוכנית של אירופה להתמודד עם המשבר במזה"ת

מדינות המערב מנסות בימים האחרונים לגבש בקדחתנות עיצומים חדשים על הרפובליקה האסלאמית ● המטרה: לשלוח מסר מאוחד, אבל בעיקר לשכנע את ישראל למתן את תגובתה הצבאית ● השאלה העיקרית: האם אחרי עשורים של סנקציות טהרן תחדל להעביר כסף לטרור