גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"הפאניקה בשוק האג"ח מוגזמת ומייצרת הזדמנויות"

יניב פגוט, האסטרטג הראשי של קבוצת איילון: "ברמת תשואות של 2.62% המשקפת תשואה ריאלית חיובית של כ-1% יחזרו הקונים בשוק האג"ח הממשלתי האמריקני, והתשואות ישובו לרדת במהרה ולהתייצב בטווח של 2%-2.5%"

האופטימיות הזהירה של הפד באשר למצב הכלכלה האמריקנית התבהרה כבשורה רעה לשווקים הפיננסים בכלל ולשוקי האג"ח בפרט, אלו צונחים מזה חודש מסביב לכדור הארץ ומעוררים פאניקה בלבבות משקיעי שוק אגרות החוב אשר התרגלו לרווחי הון בשוק זה ונטו להדחיק את סיכון הריבית בתיק ההשקעות.

מאז החל קרנבל אסטרטגיית היציאה של הפד רשמו אגרות חוב ממשלתיות ל-10 שנים של ארה"ב ירידות שערים של כ-6.5%, מדד אג"ח שווקים המתעוררים רשם ירידה דו ספרתיות, ומדדי אג"ח קונצרנים גלובליים צנחו אף הם בכ-6%. שוק האג"ח הישראלי רשם אף הוא ירידות שערים לא מבוטלות, אולם מדובר בירידות צנועות ביחס למדדי אג"ח גלובליים.

יניב פגוט, האסטרטג הראשי של קבוצת איילון, מעריך כי "הצונאמי הנוכחי בשוק האג"ח חריג בשל העובדה כי אין מדובר בירידות שערים הנובעות מהידרדרות בכושר ההחזר של הלווים וכן אין מדובר בירידות שערים הבאות על רקע עלייה בציפיות האינפלציה וצפי לשינוי כיוון במדיניות המוניטרית, ליבת הפאניקה נעוצה בחשש מהקטנת תמריצים של הבנק המרכזי האמריקני וההשלכות של מהלך שכזה על תשואות החוב האמריקניות הארוכות".

לפיכך, חוזר פגוט שוב לדברי הפד על מנת לנסות ולהבין מה בכוונת הפד לעשות? הפד נותר מחויב להגברת התעסוקה במשק האמריקני תוך דגש על שמירה על יציבות מחירים, הסיכונים למשק האמריקני ולהתאוששות שוק העבודה ירדו מאז חודשי האביב השנה. הפד מעריך כי האינפלציה במשק האמריקני בטווח הזמן הבינוני לא תחצה את רף 2%. הפד הצהיר כי הוא ימשיך לרכוש אג"ח ממשלתי ארוך בהיקף חודשי של 40 מיליארד דולר בחודש וכן ימשיך לרכוש מדי חודש אגרות חוב מגובות משכנתאות בהיקף של 45 מיליארדי דולרים, כמו כן ימשיך הפד למחזר את תיק אגרות החוב הענקי שלו באמצעות רכישת אגרות חוב בשוק הפתוח.

צעדי הפד מיועדים על פי הצהרתו לתמוך בתשואות חוב נמוכות בחלקו הארוך של עקום התשואות ולתמוך בהמשך התאוששות המשק האמריקני. הפד מציין כי מתכוון להתאים את מדיניות התמריצים הן כלפי מעלה והן כלפי מטה במטרה להתאימה לנתונים הכלכליים. פרק התחזיות הכלכליות של הפד מלמד כי תחזית הצמיחה לשנת 2013 דווקא הונמכה במעט ועומדת נכון לחודש יוני 2013 בטווח של 2.3%- 2.6%, אולם תחזית הצמיחה הכלכלית בארה"ב לשנת 2014 הועלתה לטווח של 3%-3.5%.

פגוט מציין כי מדובר בתחזית צמיחה סופר אופטימית ביחס לתחזיות קרן המטבע והבנק העולמי אשר התפרסמו לאחרונה אשר מניחות צמיחה כלכלית הנמוכה מ-3% בשנת 2014. תחזית האבטלה לתום שנת 2013 אופטימית אף היא ביחס לתחזית המקבילה בחודש מארס השנה. בפד מעריכים כי האבטלה במשק האמריקני תתכווץ לרמה של 7.2%- 7.3% בסוף שנת 2013 ותוסיף ותרד לרמה של 6.5%-6.8% בסוף שנת 2014.

"נציין כי הפד מצהיר כי ברמת אבטלה של 6.5% יחל בהעלאת ריבית ולפיכך מי שמאמץ את תחזיות הפד העדכניות צריך להניח תחילת העלאת ריבית במשק האמריקני ברבעון הראשון של שנת 2015. יצוין כי האופטימיות של הפד בחזית התעסוקה אשר הביאה אותו להעלות באופן מהותי את תחזית קצב השיפור בשוק העבודה בשנים הקרובות קצת מפתיעה לאור העובדה כי האבטלה דווקא עלתה בחודש מאי לרמה של 7.6%".

תחזית אינפלציה מתונה הרבה יותר

פגוט חוזר על עמדתו כי היה והמשק האמריקני אכן יאיץ ויצמח בקצבים החזויים על ידי הפד הרי שיעור ההשתתפות בכוח העבודה בארה"ב יעלה באופן מהותי ויעכב ירידה מהירה באבטלה לעבר יעד האבטלה המוצהר של הפד. תחזית האינפלציה של הפד דווקא מתונה הרבה יותר מאשר בחודש מארס האחרון ולפיכך מניעי האצת אסטרטגיית היציאה של הפד אינם אינפלציוניים. היה ונתוני הצמיחה האמריקנית יציגו שיפור הדרגתי בחודשים הקרובים וחשוב מכך האבטלה האמריקנית תוסיף להתכווץ הרי קצב רכישות אגרות החוב החודשי על ידי הפד העומד על 85 מיליארד דולר יפחת בהדרגה בשנת 2013 ויסתיים במהלך שנת 2014.

"על אף הפאניקה הצפויה בשווקים הפיננסים בעת הקרובה על רקע המסר היוצא מן הפד באשר לנכונתו לממש אסטרטגיית יציאה מן התמריצים בטווח הנראה לעין, נציין כי לפד אין אינטרס כי תשואות החוב של ממשלת ארה"ב יעלו בחדות והשווקים הפיננסים יזדעזעו ולפיכך לא נתפלא כי הוא ינפק הבהרות על מנת להרגיע את השווקים בקרוב".

קיפול תמריצים מוקדם מהרצוי עלול לפגוע קשות בהתאוששות שוק הדיור האמריקני עקב התייקרות הריבית על משכנתאות, לחזק את הדולר ובכך לפגוע בצמיחת הייצוא ולפגוע בתחושת העושר של הצרכן האמריקני כל זאת בסביבת צמיחה עולמית מדשדשת וסביבת צמיחה אמריקנית מתונה.

"עוד נציין כי הפעילים בשווקים בחרו להתמקד באופן בלעדי בתחזית הצמיחה המשופרת ותחזית התעסוקה המשופרת ולהתעלם מתחזית האינפלציה המונמכת. עלייה בלחצים האינפלציונים ו/או בציפיות האינפלציוניות ביחד עם התחממות הכלכלה תהווה סיבה אמיתית להאמין כי הפד מתכנן אסטרטגיית יציאה מואצת, להבנתנו אנחנו לא שם".

פגוט סבור כי התשואות של החוב הממשלתי ל-10 שנים עלולות להמשיך ולעלות באופן מוגבל בעת הקרובה הן כפועל יוצא מנתונים כלכליים משופרים והן מסיבות מסחריות של מומנטום שלילי, אולם חולק על עמדתם של אלה המעריכים כי התשואות יזנקו השנה לרמה של 3%. "אנו מעריכים כי ברמת תשואות של 2.62% המשקפת תשואה ריאלית חיובית של כ-1% יחזרו הקונים בשוק האג"ח הממשלתי האמריקני, והתשואות ישובו לרדת במהרה ולהתייצב בטווח של 2%-2.5%".

עוד כתבות

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

זיו קורן (מימין) וניב חורש, מבעלי ראובני פרידן / צילום: אייל נבו

קבוצת ראובני פרידן ממזגת לתוכה את סוכנות Great Digital

ב-15 השנים האחרונות פעלה גרייט דיגיטל כסוכנות עצמאית, וכעת היא תמוזג לזרוע הדיגיטל של ראובני פרידן - ארלו ● היקף התקציבים של גרייט דיגיטל עומד על כ-20 מיליון שקל, ובין לקוחותיה נמנים WeWork, יוניליוור וקבוצת ניאופארם

ערי סטימצקי / צילום: אביב חופי

אקזיט לערי סטימצקי: מגרש בפתח תקווה נמכר ב-130 מיליון שקל

חברת יובלים מימשה אופציה לרכישת מגרש בפתח תקווה; חברת קוואלקום שכרה שטחים בפארק העוגן בנתניה; שלושה הסכמי ליווי גדולים נחתמו לפרויקטי פינוי-בינוי בירושלים ובמרכז; ומכרז הענק לשכונה חדשה במערב ראשון לציון צפוי להידחות שוב ● חדשות השבוע בנדל"ן 

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים

מתקפת סייבר / אילוסטרציה: Shutterstock

ישראל היא המדינה המותקפת ביותר בסייבר, לפני אוקראינה וארה"ב

דוח בינלאומי חושף: בשנת 2025 יותר מ־12% מכלל מתקפות הסייבר הפוליטיות בעולם כוונו לישראל, ומומחים מזהירים שזה רק יתגבר

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

עליות בבורסת תל אביב; מניית נייס עולה ב-4%, טבע ב-1.5%

המניות הדואליות חוזרות בפערים קטנים ● הבוקר: ירידות באסיה, עליות קטנות בחוזים בניו יורק ● דריכות בוול סטריט לקראת ההכרעה על מכסי טראמפ ● השקל מתחזק הבוקר ויורד מתחת ל-3.13 שקלים לדולר ● מחירי הנפט עולים ● אמזון עקפה את וולמארט והפכה לחברה הגדולה בעולם לפי הכנסות ● הקרן האקטיביסטית שמהמרת: כוכבת ה-AI הבאה היא מיפן

אילוסטרציה: Shutterstock, Quality Stock Arts

סל הבריאות ל-2026: תרופות נגד השמנה בפנים, ומה בחוץ?

יותר מ־600 תרופות וטכנולוגיות התמודדו על תקציב של 650 מיליון שקל ● תרופות ההרזיה למבוגרים ותרופות חדשות לאלצהיימר נותרו מחוץ לסל ● יותר ממחצית התקציב הוקצה לטיפולי סרטן

ישראלים במקלט בזמן ירי טילים. מותר לעבור דרך חצר השכנים רק במצב חירום / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום? מותר לעבור בחצר השכנים רק בזמן אזעקה

המפקח על המקרקעין דחה תביעה של שכנים שביקשו להיכנס למקלט דרך החצר של שכניהם: מותר עד עשר דקות לאחר האזעקה

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: כדיה לוי

סיור גלובס בעקבות המנהרות בגבול הצפון: איך חיזבאללה חפרו אותן?

סיור ביטחוני, שנערך בסמוך לגדר המערכת באזור מטולה, במסגרת כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, הציג למשתתפים את הסיפור שמאחורי מערך המנהרות החודרות לישראל שהקים חיזבאללה

מימין: פרופ' אסף חמדני, יו''ר הוועדה לרפורמה בדוחות; ספי זינגר, יו''ר רשות ני''ע; רו''ח שלומי שוב ופרופ' אמיר ברנע / צילום: אלון גלבוע

למה בשוק ההון חוששים מהרפורמה שאמורה להקל על דיווחי החברות?

בדיון בהשתתפות בכירי רשות ני"ע טענו מומחים כי המלצות ועדת חמדני עמומות, פוגעות ביחסים שבין מנהלים לדירקטורים ומאפשרות לדחות דיווחים על עסקאות ● יו"ר הרשות זינגר: "בגלל ה-AI, ייתכן שבעוד שנתיים-שלוש יהיה צורך בשינויים נוספים"

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: מיטל שטדלר

הממשלה עסוקה במילה "טבח", אך יש לה משימות הנצחה ממשיות

הממשלה עוסקת בשינויים טקסטואליים של חוק ההנצחה לשבעה באוקטובר ● אבל היא כבר הייתה אמורה לבצע שלל משימות לטובת העניין: מהקמת מאגר ארכיוני ועד קידום הפקות תכנים ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי מורשת והנצחה ל־7 באוקטובר

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

כשהורה משתמש במערכת המשפט כדי להטריד הורה אחר

אב גרוש ביקש מביהמ"ש להרחיב את זמני השהות שלו עם בנו הפעוט, ואף דרש כי האם תוותר על האפוטרופסות עליו ● אלא שבדיקה שנערכה העלתה כי האב בעצמו מסרב לקיים את זמני השהות שנקבעו לו ● ביהמ"ש קבע כי תביעתו של האב היא תביעת סרק שהוגשה ממניעים זרים - כמה הוצאות משפט פסק?

זום גלובלי / צילום: Reuters

איראן לא לבד: צפון קוריאה חושפת רשימת יעדים לתקיפה

קוריאה הצפונית פורסת משגרים חדשים ומאיימת "להכניע כל איום חיצוני" • חברת פתרונות החקירה הדיגיטליים סלברייט מסתבכת בפרשה באפריקה • ומעצר של שלושה יהודים הצית סכסוך בין בלגיה לארה"ב • זום גלובלי, מדור חדש

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה ירדה בוול סטריט

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"

אסף טוכמאייר וברק רוזן / צילום: אלדד רפאלי

תיאבון שלא נגמר: למה חברה עם 19 אלף דירות בצנרת צריכה עוד 10,000?

רכישת אקרו היא רק אחרונה ברצף חברות נדל"ן שרכשה ישראל קנדה בשנים האחרונות ● מי שבתחילת דרכה "עשתה בי"ס" ליזמים הוותיקים, נאלצת ליטול יותר ויותר סיכונים כדי להמשיך לגדול, מתוך תקווה שהמומנטום בשוק גם ישתפר

קיה ספורטאז' ''לונג'' הייבריד / צילום: יח''צ

הדגם שחוגג חמש שנים על הכביש וממשיך להיות רלוונטי

הספורטאג' הוותיק, קיה ספורטאז' "לונג" הייבריד, מקבל חיים חדשים בזכות עיצוב עדכני ● הוא משמר את מערכת ההנעה ההיברידית החסכונית שלו ויש לו תא נוסעים שלא נופל מזה של מותגי פרימיום. לא בטוח שזה יעזור מול הסיניות בטווח הארוך