גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

5 אפליקציות ואתרים שישפרו לכם את ההתנהלות הכספית

הכסף בורח בין האצבעות? "גלובס" מציג 5 אתרים ואפליקציות שיסייעו לכם לעקוב אחר קופת הגמל, הקניות בסופר, השופינג, הנחות מועדון וכלל ההוצאות באשראי

אין כמעט מי שמצליח לעקוב בדקדקנות אחר כל העניינים הכספיים שלו בכל רגע נתון בכל פלטפורמה. זה מתחיל בחוסר הזמן לעשות השוואה אמיתית בין רשתות השיווק השונות כדי לבדוק איפה סל הקניות הממוצע שלו הוא הזול ביותר, ממשיך בחוסר סדר בקבלות של המוצרים שרכש, עובר בשימוש נכון בכרטיסי מועדון הלקוחות שברשותו ומגיע עד לחוסר הבנה פיננסית של מצבו הכספי בקופות הגמל או קרנות הפנסיה וההשתלמות. חמישה פיתוחים ישראליים מנסים לעשות סדר בבלגן הכספי הזה ולפשט את היכולת לעקוב אחר ההוצאות והפעולות הפיננסיות בצורה הרבה יותר נגישה - דרך האינטרנט והסמארטפון.

FeeX - להפחית דמי ניהול בקופת הגמל

ניהול חשבונות פיננסיים אינו חביב על הישראלי הממוצע, שלא תמיד יודע איפה מוחזקת קופת הגמל שלו, כמה כסף הצטבר לו בפנסיה או מתי משתחררת קרן ההשתלמות. חברת FeeX מפזרת קצת ממסך הערפל הזה. נקודת המוצא היא דמי הניהול שכל אחד משלם למוסדות הפיננסיים ולחברות הביטוח והשוני הקיים בין הלקוחות.

איך זה עובד? לאחר הרשמה קצרה, מעלים את הדוח הרבעוני או השנתי של קרן ההשתלמות או קופת הגמל לאתר על-ידי סריקה שלו, הקלדה ידנית של הפרטים הרלבנטיים או צילום באמצעות הסמארטפון ושליחתו לתיבת המייל של החברה. מי שאינו מוצא דוח כזה, יקבל הסבר מפורט באתר של FeeX לאיזו חברה צריך לפנות ומה לבקש.

לאחר משלוח המייל, המערכת מנתחת את הדוח ומשווה את דמי הניהול שהמשתמש משלם מול לקוחות בעל פרופיל פיננסי דומה באותה קרן או קופה באמצעות דוחות שמשתמשים אחרים העלו (חוכמת ההמונים). הניתוח עצמו, שנשלח כעבור מספר דקות למשתמש, מציג את מד הפראייר, שמראה אם דמי הניהול שהוא משלם גבוהים מדי.

אבל זה לא הסוף. האתר מספק את פרטי הקשר של הקרן או הקופה, כולל מכתב מוכן למשלוח במייל או בפקס עם הפרטים הרלבנטיים והבקשה להפחתת דמי הניהול. כל שנותר לעשות הוא לשלוח את המכתב, לוודא שהוא התקבל ואז לבדוק שהחברה ניאותה ליישר קו ולהפחית את דמי הניהול.

בשירות קיימים כבר אלפי דוחות ומשתמשים בו 5,000 אנשים, שהשיגו חיסכון פוטנציאלי של 6 מיליון שקל. בחודשים הקרובים החברה תשיק גם כלי להשוואת דמי ניהול בקרנות פנסיה ובהמשך גם לביטוחים שונים.

אתר: feex.co.il

Feex / צילום: מהאתר

Stuff - מה קנינו און-ליין, וכמה שילמנו?

המסחר המקוון באינטרנט הפך עבור רבים מהישראלים לעניין שבשגרה. אמנם החברות הישראליות לא ממש מיישרות קו, אבל לא מעט ישראלים מרגישים ביטחון רב יותר להזמין דברים באתרים בחו"ל - החל מאפליקציות דרך החנויות של אפל וגוגל, דרך ספרים באמזון וגאדג'טים ב-ebay ועד לחפצים לבית מ-etsy או בגדים או בגדים מ-ASOS. גם החנויות הפיזיות בארה"ב מתחילות להתקדם דיגיטלית ומאפשרות משלוח קבלות וחשבוניות ישירות לתיבת המייל של הלקוח.

מתוך הרצון לעשות סדר בחשבוניות שמגיעות למייל - בין אם הוזמנו פריטים דרך האינטרנט או בחנות פיזית - פיתחה לאחרונה ebay, באמצעות מרכז החדשנות הישראלי שלה, שירות אינטרנטי בשם stuff, שמאפשר לסרוק את תיבת המייל של המשתמש ולאתר חשבוניות של רכישות שונות שבוצעו.

לאחר הסריקה, הפלטפורמה של stuff מתחילה לעשות סדר: היא מציגה ניתוח מעמיק של היסטוריית הרכישות של המשתמש וממיינת אותם לפי תחום, סכום, מועד הרכישה ושם החנות או הספק שבהם נעשתה הרכישה. השירות מאפשר לדעת כמה כסף הוצאנו על אפליקציות מובייל, כמה על ספרים וכמה בסבב השופינג האחרון ב-Macy's.

השירות של stuff מאפשר גם להתעדכן על השווי הנוכחי של מוצרים שנרכשו בעבר ובכך אף מקל על האפשרות למכור אותם באיביי בלחיצת כפתור וללא צורך להקליד את המפרט הטכני שלהם.

אתר: stuff.ebay.com

Stuff / צילום: מהאתר

Zollo - להשוות מחירים ברשתות שיווק

אחד הקשיים העיקריים בבחירת רשת השיווק שבה עורכים את הקניות הוא חוסר היכולת לבצע השוואה אמיתית בין מחירי המוצרים בין הרשתות השונות. בתקשורת מתפרסמים מעת לעת (בעיקר בחגים) השוואות של סלי קניות, אך אלה מספקים תמונה כללית של מוצרים פופולריים ולא את רשימת הקניות האישית של המשתמש. ניסיון לברר את המחירים דרך אתרי האינטרנט מעלה תמונה אחרת, שכן המחירים שונים וכך גם המבצעים.

את הנקודה הכואבת הזו מנסה לפתור חברת Zollo עם פלטפורמה לקבלת מחירים על בסיס השוואת קבלות. בשונה מאפליקציות קיימות, שמאפשרות השוואת מחירים על-ידי סריקת ברקוד של כל מוצר ומוצר או הקלדתם, ב-Zollo מצלמים דרך הסמארטפון את הקבלה לאחר ביצוע הקניות, שולחים למייל של החברה ולאחר זמן מה (שנע בין 20 דקות ועד 12 שעות) מתקבלת השוואה לשלוש רשתות שיווק ברדיוס הקרוב לסופר שבו נערכו הקניות. בהשוואה ניתן לראות מה שיעור ההפרש אם אותן קניות היו נערכות ברשתות אחרות, מה המרחק מהסופר שבו נערכו הקניות וכן הצגת טבלת המחירים רשת מול רשת.

בחברה מציינים כי במידה ומוצר מסוים אינו קיים ברשת אחרת, הפלטפורמה מחפשת מוצר תחליפי ובמידה ואין מורידה אותה מהרשימה כדי לייצר בסיס בר-השוואה. בשירות משתמשים כבר למעלה מ-10,000 לקוחות ובקרוב מתוכנן לצאת עדכון לאפליקציה שיאפשר לבצע את השוואת המחירים טרם ביצוע הקניות וכן יכולת לערוך קניות באמצעות רשימת מוצרים מוגדרת מראש, שמתבססת על שקלול המוצרים האחרונים שנרכשו.

אתר: zollo.co.il

Zollo / צילום: מהאתר

כמה שילמתי - לדעת כמה הוצאנו בכל כרטיסי אשראי

לא מעט ישראלים מחזיקים מספר כרטיסי אשראי, ורבים מהם מתקשים לעקוב אחר הפעולות שהם מבצעים באמצעותם, שלא לדבר על חיובים שגויים או אי קבלת זיכויים.

האפליקציה "כמה שילמתי" מעניקה מבט מלמעלה על שלל כרטיסי האשראי של המשתמש, כך שהוא יוכל לעקוב ביתר קלות אחר ההוצאות ואחר השימושים השונים.

האפליקציה היא פתרון טוב עבור מי שמחזיק מספר כרטיסי אשראי ואינו מעוניין להחזיק אפליקציה ייעודית לכל אחד מהכרטיסים כדי לעקוב אחר הפעולות השונות. לאחר הכנסת פרטי כרטיס האשראי, ניתן להתחיל ולנטר את הפעילות בכולם ואף לסווג לפי כל אחד מהם. בכל כרטיס ניתן לבחון את ההוצאות השונות לפי תחומי כמו תקשורת, מסעדות, סופרמרקט, ביגוד ועוד.

האפליקציה מציגה את סך ההוצאות לכל תחום וכן את מספר העסקאות והאחוז שתופס התחום מתוך כלל ההוצאות של המשתמש באותו כרטיס אשראי.

כמו כן, מספקת האפליקציה מידע על בית העסק שבו בוצעה פעולת החיוב באשראי, מספר הטלפון שלו ומספר התשלומים שלפיהם נעשתה העסקה.

האפליקציה מוצעת בחינם אך מוגבלת רק לשני חשבונות אשראי.

מי שירצה להוסיף יותר משני חשבונות, ייאלץ לשלם 15.9 שקל וכך גם לקבל גרסה ללא פרסומות.

אתר: bit.ly/175CvbO

אפליקציית כמה שילמתי / צילום: מהאתר

Payz - לנצל הטבות בכרטיסי מועדון

הרשתות הקמעונאיות מנסות להפוך את לקוחותיהן ללקוחות חוזרים ונאמנים באמצעות חברות במועדון ומתן הטבות והנחות, אך ברוב המקרים הדבר מסתיים בארנק תפוח בכרטיסי פלסטיק ובהרבה כסף שנשאר על הרצפה מבלי שאף אחד ינצל אותו.

חברת Payz מנסה לעזור למשתמש לנצל טוב יותר את המועדונים בהם הוא חבר ובאמת לנצל את ההטבות שהוא מקבל במקומות הרלבנטיים. הרעיון הוא לבחור את המועדונים אליהם משתייך המשתמש ועל בסיס מיקומו, לראות רשימה של הנחות בבתי עסק שונים.

האפליקציה, שזמינה לאייפון ולאנדרואיד, עובדת לאחר בחירה מתוך 25 מועדוני לקוחות - מחברות כרטיסי האשראי, דרך רשתות שיווק ועד למועדונים לעובדי היי-טק, לאנשי צבא ושוטרים ואפילו לתושבי ירושלים ופתח תקווה.

לאחר מכן, מוצגת רשימה של עשרות ומאות ההטבות בכרטיסים השונים, כשניתן לבצע חיפוש לפי שם או סוג בית העסק, לפי הטבות באזור הגאוגרפי של המשתמש וכן לפי סוג הכרטיס.

בנוסף, ניתן לראות את בתי העסק המעניקים הנחות והטבות על-גבי מפה לצד מיקום המשתמש.

לאחר בחירת ההטבה, ניתן לקבל פרטים על אופן מימושה וכן קישור למידע מורחב באתר של מועדון הלקוחות הרלבנטי. האפליקציה סוקרת אלפי הטבות, כך שניתן למצוא כ-3,500 הטבות למחזיקי כרטיס ישראכרט, 2,850 הטבות למחזיקי לאומי קארד ועוד.

אתר: payz.co.il

Payz / צילום: מהאתר

עוד כתבות

טיל מיירט של מערכת THAAD / צילום: ויקימדיה, The U.S. Army/Ralph Scott

המחיר המפתיע של המלחמה עם איראן: האם לאמריקאים נגמרו המיירטים?

בהשפעת המלחמה נגד איראן, ארה"ב נותרה עם מחסור במיירטים מסוג THAAD • התעשייה האווירית מהדקת קשרים וחונכת מרכז חדשנות באזרבייג'ן ● וגם: קולומביה מבקרת את ישראל, אך במקביל רוכשת ומטמיעה מערכת הגנה אווירית ישראליות ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

כסף בקיר. עם אלרם רג׳ואן / צילום: פרטי

מפסיד (בינתיים) בערד, מרוויח בענק בליסבון

אלרם רג'ואן רק בן 27 וכבר אחרי 7 עסקאות נדל"ן ● מה שהתחיל ברכישה מוצלחת של דירה להשקעה בפתח תקווה, הפך למסע בלתי פוסק אחרי עוד ועוד אפיקי השקעה משתלמים, וצבירת שלל תובנות מהשטח ● וכן, יש גם את העסקה הלא מוצלחת בערד

צחי (מימין) ועידו חג'ג' / צילום: ישראל הדרי

דירות בלי חניה, קומת קרקע ציבורית ותחרות מטורפת: האחים חג'ג' מסבירים איך בכל זאת מוכרים בתקופה מאתגרת

צחי ועידו חג'ג', בעלי קבוצת חג'ג', מספרים איך ניצלו את ההתעוררות שיצר הקמפיין של המתחרה בשדה דב ("בלי הדמיות יצאנו לשיווק") ● בראיון משותף עם האדריכל הישראלי ערן חן הם מדברים על המחירים ועל אתגרי התכנון בקו ראשון לים

עיבוד: טלי בוגדנובסקי

האם הירידות החדות ימשיכו גם במסחר היום, ומה יעשו הדואליות?

מימושים חדים וחשש מהסלמה ביטחונית צפויים להמשיך להעיב היום על הבורסה בתל אביב, רגע לפני המעבר לשבוע המסחר החדש ● מניות הארביטראז' ייתנו פוש ירוק מתון בפתיחת המסחר, אך ככל שהירידות יימשכו הן עלולות להשליך על ביצועי 2025 ועל ההנפקות שעל הפרק ● וול סטריט מאותתת על עייפות, הזהב והכסף חוזרים למרכז הבמה והביטקוין מאכזב ● וגם: למה הנפט יורד?

ג'פרי הינטון, מארק צוקרברג, סם אלטמן / צילום: ap

המפגש הצנוע של מדעני ה-AI הפך לפסטיבל ענק שכולם רוצים להיות בו

NeurIPS התחיל כמפגש של מדעני הטכנולוגיה החשובים ביותר, שאיש מחוץ לתחום לא מכיר ● השנה הכינוס הפך למוקד עלייה לרגל של עולם הטק החדש, שבו שכירי AI משתכרים יותר מכוכבי NBA והשיח הבולט הוא האם יש בועה ועד כמה סם אלטמן אמין

כמה עולה לגור במרחק הליכה מהים / צילום: Shutterstock

קו החוף: כמה עלה לגור במרחק הליכה מהים ב־2025

2025 סיפקה שלל עסקאות בלתי־שגרתיות על קו החוף ● יצאנו לבדוק את המובילות שבהן

בית פרטי על שטח של דונם בשדה אליעזר / צילום: תמר לוין

עם נוף לחרמון: בכמה נמכר בית פרטי על שטח של דונם בשדה אליעזר?

במושב שדה אליעזר בעמק החולה, נמכר בית פרטי בן 5 חדרים תמורת 3.83 מיליון שקל ● הבית בשטח בנוי של 180 מ"ר, על קרקע בשטח של דונם וממוקם בהרחבה החדשה של המושב ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

כוחות צה''ל בגבול לבנון (ארכיון) / צילום: דובר צה''ל

חוסל בלבנון מחבל מיחידת המבצעים של משמרות מהפכה

מנהיג דאעש בדמשק נעצר ע"י כוחות הביטחון של סוריה ● כוחות הביטחון פעלו הלילה לאכיפה חוזרת כנגד מבנים לא חוקיים ישראלים ● המשפחות המתנגדות לוועדת החקירה הפוליטית צפויות למקד את הלחץ בח"כים החרדים ● אלי פלדשטיין התייחס בראיון לעימות עם יונתן אוריך בחקירה וטען: "יש ללשכה חומרים על גלנט" ● עדכונים שוטפים

רחוב בפריז / צילום: Shutterstock

הטרנד החדש בתיירות: ריטריטים במדינות עם תוחלת חיים ארוכה - שמעכבים הזדקנות

אל מול הנופשים האינסטגרמיים, שכוללים ריזורטים מפנקים, אוכל מהוקצע ונופים מרהיבים, התפתחה לה תיירות שאולי מצטלמת פחות טוב, אבל מחברת אותנו יותר לעצמנו ● מחופשה שכולה ברכבת, דרך טיול שמעודד אתכם להספיק כמה שפחות ועד היעדים שבהם תצטרכו להחזיר ערך למקומיים ● שמונה הצעות

המניות הלוהטות נפלו בבורסה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בורסת ת"א ננעלה באדום בוהק: אנליסטים מסבירים - מה עומד מאחורי הירידות?

ת"א 35 נפל ביותר מ-3% ומדד הביטוח צנח כמעט ב-7% ● מניות הביטוח מחקו היום 9.4 מיליארד שקל משוויין ● שר האוצר מאיים על הבנקים: אם תבטלו הטבות לצרכנים בעקבות המס החדש המתוכנן, אכפיל אותו ● אנרג'יקס מגייסת כסף ומנמיכה תחזיות, אחת הסיבות: "איכות רוח ירודה בפולין ● בוול סטריט וברוב הבורסות בעולם לא יתקיים היום מסחר לרגל חג המולד

עידו דויטש / צילום: קין עלית צילומי תדמית

בגיל 8 הוא פתח עסק בבית הספר. היום הפיתוח שלו משמש גופי ביון וממשלות בעולם

הוא גדל בקריית שמונה, הפך את בית הספר לזירת עסקים, שיחק בהפועל גליל עליון וחלם להגיע ל־NBA ● אחרי שניסה לכבוש את ארה"ב עם מיזם לשטיפת סכו"ם, חזר לארץ ● היום הפיתוח שלו משמש גופי ביון וממשלות בעולם ● שיחה קצרה עם עידו דויטש, מייסד–שותף ומנכ"ל ארגו

סיכום שווקים שבועי / צילומים: שאטרסטוק, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

השינויים שישפיעו על הכסף שלנו ב-2026 - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

כל מה שצריך לדעת על השינויים שישפיעו על הכסף שלנו לקראת 2026 ● מה ההבדלים בין פוליסות חיסכון וגמל להשקעה ואיפה מרוויחים יותר ● זו השנה החזקה בשוק ההנפקות מאז 2021 בבורסה בת"א - ואלו ההנפקות הגדולות ● וגם: למה כדאי לכם להשקיע בזהב?

יא–פינג (אבי) לי, הדיפלומטית הבכירה של טייוואן בתל אביב / צילום: באדיבות הנציגות הכלכלית והתרבותית של טייוואן בתל אביב

הבכירה שמצהירה: "כשסין תפלוש לטייוואן - הנזק לתמ"ג העולמי יהיה 10 טריליון דולר"

יא-פינג (אבי) לי, הדיפלומטית הבכירה של טייוואן בתל אביב, מזהירה כי האי הוא רק מטרה ראשונה בדרכה של סין "לשבש את הסדר העולמי", ומזהירה כי הפלישה עלולה לקרות עד 2027 ● בראיון מיוחד היא מספרת גם על יחסי הסחר הפורחים עם ישראל והלקחים מהמלחמה במזרח התיכון ● האירועים הגדולים של 2026, פרויקט מיוחד

מרכז המיון דואר ישראל / צילום: גיא יחיאלי

אחרי שנה כחברה פרטית, בדואר ישראל מתעודדים מ-231 אלף תלונות בלבד

שנה אחרי ההפרטה, בדואר ישראל מנסים להוכיח שתם עידן הפקסים והחבילות האבודות ● המנכ"ל לרון מציג ירידה עקבית בתלונות והשקעות ענק במיון, אך בשטח, מורשת העבר עדיין מנצחת ● כעת, עם שאיפות להפוך לבנק ורפורמת המע"מ, הדואר מתייצב למבחן מציאות

פרופ' אוליבר הארט / צילום: אלון גלבוע

"קולגות חושבים שיצאתי מדעתי": הכלכלן חתן פרס נובל שרוצה להכניס ערכים לשוק ההון

פרופ' אוליבר הארט רוצה להחזיר ערכים כמו הוגנות לחוזים, לישיבות דירקטוריון ולאסיפות בעלי המניות ● בימים אלה הוא מקדם רעיון חתרני כמעט לדמוקרטיזציה של שוק ההון ושיתוף בעלי המניות בקבלת החלטות שוטפות של חברות ● השבוע הוא הגיע לישראל כדי להשתתף בכנס השנתי של מרכז אריסון ל-ESG בבית הספר אריסון למנהל עסקים של אוניברסיטת רייכמן ● ניצלנו את ההזדמנות כדי לברר איתו איך המודלים שלו עובדים במציאות

עופרה גנור / צילום: אבי גנור

עופרה גנור נפרדת מהבייבי: "בארה"ב את קבוצות המסעדות הגדולות מנהלים רואי חשבון, לא מסעדנים רומנטיקנים"

אחרי 27 שנה סגרה עופרה גנור את מאנטה ריי, שהייתה לחלק מקו החוף התל אביבי ● בראיון לגלובס היא מודה שהופתעה מהתגובות ("אני מסעדנית בישראל, תמיד מצפה לרע"), מספרת למה ויתרה על השיפוץ היקר ("ידעתי שצריך גם הידוק קונספט"), וממליצה לצעירה שרוצה לעסוק בתחום: "רק אם יש לה סכין בין השיניים כמו שלי היה"

יינות קבוצת אמפורה / צילום: אנטולי מיכאלו

עם קצת עזרה מהמבקרים ביקב: חשיבותה של קבוצת אמפורה לתרבות היין בישראל גדולה מהיקף הייצור שלה

יקב אמפורה הפיק יינות בומבסטיים ויקרים, ואז החליף ידיים ושינה כיוון ● ההימור על יינן צעיר ומוכשר השתלם, החתירה ליוקרה הומרה לנגישות מקומית, ומרכז המבקרים ביסס את מעמדו כביקור חובה לחובבי יין

גם זה קרה פה / צילום: איל יצהר, נועם מושקוביץ - דוברות הכנסת

חנן מור שילם פי 5: מי קנה השבוע קרקע ברמת גן ב-330 אלף שקל לדירה?

באוצר רוצים לפתור בעיית כוח אדם עם AI ● שר הכלכלה לא מתמצא בפטורים ממס ● ומה נדרש כדי לשכנע יזמים להקים פה דירות שמניבות תשואה נמוכה ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

זירת הפיגוע סמוך לעין חרוד / צילום: תיעוד מבצעי מד''א

שני הנרצחים בפיגוע המשולב - אביב מאור ושמשון מרדכי

שמשון מרדכי ואביב מאור נרצחו בפיגוע בצפון ● ראש הממשלה בנימין נתניהו הכריז היום על הכרה רשמית ברפובליקה של סומלילנד כמדינה עצמאית וריבונית; מצרים וטורקיה גינו ● החל מ-1.1: ההנחיות החדשות של צה"ל למשרתי המילואים ● המאמצים לאיתור רן גואילי והמסר הישראלי למתווכות ● עדכונים שוטפים

ענקיות הפיננסים העולמיות / עיצוב: אלישע נדב

בחברת הדירוג הגדולה מעריכים: מי הכלכלה שתצמח הכי הרבה ב-2026?

המשך צמיחה בשוק המניות האמריקאי, ופוטנציאל רווחים למרות תנודתיות, כך צופים בחברת ניהול הנכסים פידליטי ● בסיטי אופטימיים לגבי יציבות הכלכלה העולמית, אך זהירים לגבי התמחור של השוק האמריקאי וב-S&P צופים צמיחה בהובלת השווקים המתעוררים והאטה בצמיחה בארה"ב ובסין ● התחזיות של ענקיות הפיננסים ל־2026, פרויקט מיוחד