גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

5 אפליקציות ואתרים שישפרו לכם את ההתנהלות הכספית

הכסף בורח בין האצבעות? "גלובס" מציג 5 אתרים ואפליקציות שיסייעו לכם לעקוב אחר קופת הגמל, הקניות בסופר, השופינג, הנחות מועדון וכלל ההוצאות באשראי

אין כמעט מי שמצליח לעקוב בדקדקנות אחר כל העניינים הכספיים שלו בכל רגע נתון בכל פלטפורמה. זה מתחיל בחוסר הזמן לעשות השוואה אמיתית בין רשתות השיווק השונות כדי לבדוק איפה סל הקניות הממוצע שלו הוא הזול ביותר, ממשיך בחוסר סדר בקבלות של המוצרים שרכש, עובר בשימוש נכון בכרטיסי מועדון הלקוחות שברשותו ומגיע עד לחוסר הבנה פיננסית של מצבו הכספי בקופות הגמל או קרנות הפנסיה וההשתלמות. חמישה פיתוחים ישראליים מנסים לעשות סדר בבלגן הכספי הזה ולפשט את היכולת לעקוב אחר ההוצאות והפעולות הפיננסיות בצורה הרבה יותר נגישה - דרך האינטרנט והסמארטפון.

FeeX - להפחית דמי ניהול בקופת הגמל

ניהול חשבונות פיננסיים אינו חביב על הישראלי הממוצע, שלא תמיד יודע איפה מוחזקת קופת הגמל שלו, כמה כסף הצטבר לו בפנסיה או מתי משתחררת קרן ההשתלמות. חברת FeeX מפזרת קצת ממסך הערפל הזה. נקודת המוצא היא דמי הניהול שכל אחד משלם למוסדות הפיננסיים ולחברות הביטוח והשוני הקיים בין הלקוחות.

איך זה עובד? לאחר הרשמה קצרה, מעלים את הדוח הרבעוני או השנתי של קרן ההשתלמות או קופת הגמל לאתר על-ידי סריקה שלו, הקלדה ידנית של הפרטים הרלבנטיים או צילום באמצעות הסמארטפון ושליחתו לתיבת המייל של החברה. מי שאינו מוצא דוח כזה, יקבל הסבר מפורט באתר של FeeX לאיזו חברה צריך לפנות ומה לבקש.

לאחר משלוח המייל, המערכת מנתחת את הדוח ומשווה את דמי הניהול שהמשתמש משלם מול לקוחות בעל פרופיל פיננסי דומה באותה קרן או קופה באמצעות דוחות שמשתמשים אחרים העלו (חוכמת ההמונים). הניתוח עצמו, שנשלח כעבור מספר דקות למשתמש, מציג את מד הפראייר, שמראה אם דמי הניהול שהוא משלם גבוהים מדי.

אבל זה לא הסוף. האתר מספק את פרטי הקשר של הקרן או הקופה, כולל מכתב מוכן למשלוח במייל או בפקס עם הפרטים הרלבנטיים והבקשה להפחתת דמי הניהול. כל שנותר לעשות הוא לשלוח את המכתב, לוודא שהוא התקבל ואז לבדוק שהחברה ניאותה ליישר קו ולהפחית את דמי הניהול.

בשירות קיימים כבר אלפי דוחות ומשתמשים בו 5,000 אנשים, שהשיגו חיסכון פוטנציאלי של 6 מיליון שקל. בחודשים הקרובים החברה תשיק גם כלי להשוואת דמי ניהול בקרנות פנסיה ובהמשך גם לביטוחים שונים.

אתר: feex.co.il

Feex / צילום: מהאתר

Stuff - מה קנינו און-ליין, וכמה שילמנו?

המסחר המקוון באינטרנט הפך עבור רבים מהישראלים לעניין שבשגרה. אמנם החברות הישראליות לא ממש מיישרות קו, אבל לא מעט ישראלים מרגישים ביטחון רב יותר להזמין דברים באתרים בחו"ל - החל מאפליקציות דרך החנויות של אפל וגוגל, דרך ספרים באמזון וגאדג'טים ב-ebay ועד לחפצים לבית מ-etsy או בגדים או בגדים מ-ASOS. גם החנויות הפיזיות בארה"ב מתחילות להתקדם דיגיטלית ומאפשרות משלוח קבלות וחשבוניות ישירות לתיבת המייל של הלקוח.

מתוך הרצון לעשות סדר בחשבוניות שמגיעות למייל - בין אם הוזמנו פריטים דרך האינטרנט או בחנות פיזית - פיתחה לאחרונה ebay, באמצעות מרכז החדשנות הישראלי שלה, שירות אינטרנטי בשם stuff, שמאפשר לסרוק את תיבת המייל של המשתמש ולאתר חשבוניות של רכישות שונות שבוצעו.

לאחר הסריקה, הפלטפורמה של stuff מתחילה לעשות סדר: היא מציגה ניתוח מעמיק של היסטוריית הרכישות של המשתמש וממיינת אותם לפי תחום, סכום, מועד הרכישה ושם החנות או הספק שבהם נעשתה הרכישה. השירות מאפשר לדעת כמה כסף הוצאנו על אפליקציות מובייל, כמה על ספרים וכמה בסבב השופינג האחרון ב-Macy's.

השירות של stuff מאפשר גם להתעדכן על השווי הנוכחי של מוצרים שנרכשו בעבר ובכך אף מקל על האפשרות למכור אותם באיביי בלחיצת כפתור וללא צורך להקליד את המפרט הטכני שלהם.

אתר: stuff.ebay.com

Stuff / צילום: מהאתר

Zollo - להשוות מחירים ברשתות שיווק

אחד הקשיים העיקריים בבחירת רשת השיווק שבה עורכים את הקניות הוא חוסר היכולת לבצע השוואה אמיתית בין מחירי המוצרים בין הרשתות השונות. בתקשורת מתפרסמים מעת לעת (בעיקר בחגים) השוואות של סלי קניות, אך אלה מספקים תמונה כללית של מוצרים פופולריים ולא את רשימת הקניות האישית של המשתמש. ניסיון לברר את המחירים דרך אתרי האינטרנט מעלה תמונה אחרת, שכן המחירים שונים וכך גם המבצעים.

את הנקודה הכואבת הזו מנסה לפתור חברת Zollo עם פלטפורמה לקבלת מחירים על בסיס השוואת קבלות. בשונה מאפליקציות קיימות, שמאפשרות השוואת מחירים על-ידי סריקת ברקוד של כל מוצר ומוצר או הקלדתם, ב-Zollo מצלמים דרך הסמארטפון את הקבלה לאחר ביצוע הקניות, שולחים למייל של החברה ולאחר זמן מה (שנע בין 20 דקות ועד 12 שעות) מתקבלת השוואה לשלוש רשתות שיווק ברדיוס הקרוב לסופר שבו נערכו הקניות. בהשוואה ניתן לראות מה שיעור ההפרש אם אותן קניות היו נערכות ברשתות אחרות, מה המרחק מהסופר שבו נערכו הקניות וכן הצגת טבלת המחירים רשת מול רשת.

בחברה מציינים כי במידה ומוצר מסוים אינו קיים ברשת אחרת, הפלטפורמה מחפשת מוצר תחליפי ובמידה ואין מורידה אותה מהרשימה כדי לייצר בסיס בר-השוואה. בשירות משתמשים כבר למעלה מ-10,000 לקוחות ובקרוב מתוכנן לצאת עדכון לאפליקציה שיאפשר לבצע את השוואת המחירים טרם ביצוע הקניות וכן יכולת לערוך קניות באמצעות רשימת מוצרים מוגדרת מראש, שמתבססת על שקלול המוצרים האחרונים שנרכשו.

אתר: zollo.co.il

Zollo / צילום: מהאתר

כמה שילמתי - לדעת כמה הוצאנו בכל כרטיסי אשראי

לא מעט ישראלים מחזיקים מספר כרטיסי אשראי, ורבים מהם מתקשים לעקוב אחר הפעולות שהם מבצעים באמצעותם, שלא לדבר על חיובים שגויים או אי קבלת זיכויים.

האפליקציה "כמה שילמתי" מעניקה מבט מלמעלה על שלל כרטיסי האשראי של המשתמש, כך שהוא יוכל לעקוב ביתר קלות אחר ההוצאות ואחר השימושים השונים.

האפליקציה היא פתרון טוב עבור מי שמחזיק מספר כרטיסי אשראי ואינו מעוניין להחזיק אפליקציה ייעודית לכל אחד מהכרטיסים כדי לעקוב אחר הפעולות השונות. לאחר הכנסת פרטי כרטיס האשראי, ניתן להתחיל ולנטר את הפעילות בכולם ואף לסווג לפי כל אחד מהם. בכל כרטיס ניתן לבחון את ההוצאות השונות לפי תחומי כמו תקשורת, מסעדות, סופרמרקט, ביגוד ועוד.

האפליקציה מציגה את סך ההוצאות לכל תחום וכן את מספר העסקאות והאחוז שתופס התחום מתוך כלל ההוצאות של המשתמש באותו כרטיס אשראי.

כמו כן, מספקת האפליקציה מידע על בית העסק שבו בוצעה פעולת החיוב באשראי, מספר הטלפון שלו ומספר התשלומים שלפיהם נעשתה העסקה.

האפליקציה מוצעת בחינם אך מוגבלת רק לשני חשבונות אשראי.

מי שירצה להוסיף יותר משני חשבונות, ייאלץ לשלם 15.9 שקל וכך גם לקבל גרסה ללא פרסומות.

אתר: bit.ly/175CvbO

אפליקציית כמה שילמתי / צילום: מהאתר

Payz - לנצל הטבות בכרטיסי מועדון

הרשתות הקמעונאיות מנסות להפוך את לקוחותיהן ללקוחות חוזרים ונאמנים באמצעות חברות במועדון ומתן הטבות והנחות, אך ברוב המקרים הדבר מסתיים בארנק תפוח בכרטיסי פלסטיק ובהרבה כסף שנשאר על הרצפה מבלי שאף אחד ינצל אותו.

חברת Payz מנסה לעזור למשתמש לנצל טוב יותר את המועדונים בהם הוא חבר ובאמת לנצל את ההטבות שהוא מקבל במקומות הרלבנטיים. הרעיון הוא לבחור את המועדונים אליהם משתייך המשתמש ועל בסיס מיקומו, לראות רשימה של הנחות בבתי עסק שונים.

האפליקציה, שזמינה לאייפון ולאנדרואיד, עובדת לאחר בחירה מתוך 25 מועדוני לקוחות - מחברות כרטיסי האשראי, דרך רשתות שיווק ועד למועדונים לעובדי היי-טק, לאנשי צבא ושוטרים ואפילו לתושבי ירושלים ופתח תקווה.

לאחר מכן, מוצגת רשימה של עשרות ומאות ההטבות בכרטיסים השונים, כשניתן לבצע חיפוש לפי שם או סוג בית העסק, לפי הטבות באזור הגאוגרפי של המשתמש וכן לפי סוג הכרטיס.

בנוסף, ניתן לראות את בתי העסק המעניקים הנחות והטבות על-גבי מפה לצד מיקום המשתמש.

לאחר בחירת ההטבה, ניתן לקבל פרטים על אופן מימושה וכן קישור למידע מורחב באתר של מועדון הלקוחות הרלבנטי. האפליקציה סוקרת אלפי הטבות, כך שניתן למצוא כ-3,500 הטבות למחזיקי כרטיס ישראכרט, 2,850 הטבות למחזיקי לאומי קארד ועוד.

אתר: payz.co.il

Payz / צילום: מהאתר

עוד כתבות

המשקיעים שבים לשוק הנדל''ן? / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

כש-93% לא יודעים מה קרה למחירי הדירות בשנה האחרונה

מחירי הדירות נוגעים לכל אחד: מי ששוכר ומי שגר בדירה בבעלותו, מי שקנה ומי שמחפש עסקה, ומי שרק מנסה להבין אם הוא "יצא פראייר" - ובכל זאת, בנתון הבסיסי ביותר, רוב האנשים מבולבלים ● הסיבה טמונה גם בנתוני הלמ"ס וגם בזיכרון האנושי

50 שנה ל"קן הקוקייה": המרד של מק'מרפי הוא עדיין שיעור רלוונטי על מבני כוח

יובל לסרט האייקוני "קן הקוקייה" מתברר שהוא פחות סרט על מוסד פסיכיאטרי ויותר שיעור על כוח ושליטה ● סיפורו של מק'מרפי מזכיר עד כמה מערכות מעצבות את המציאות, וכמה מעטים עדיין מצליחים לשבור את החלון ולברוח

עמית גל, הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

המספרים נחשפים: 120 אלף ישראלים עושים בכל שנה את הטעות הגדולה ביותר בפנסיה

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● נתונים שהגיעו לידי גלובס חושפים כי התופעה של משיכת כספים מקרנות הפנסיה מוקדם מדי, הולכת וצוברת תאוצה, הגם שבכך מאבדים החוסכים זכויות ומשלמים קנס גדול ● בכיר בלשכת סוכני הביטוח: "עם ישראל מפרק לעצמו את הפנסיה תחת שידול ורמייה"

פינוי בינוי בתל אביב / צילום: שי אשכנזי

לשכת עוה"ד מזהירה מפני הקשחת תנאי ערבות חוק המכר בהתחדשות עירונית

לשכת עורכי הדין פנתה לבנק ישראל בטענה כי הערבויות שניתנות לדיירים בפרויקטי התחדשות עירונית הלכו והורחבו מעבר לחוק בשנים האחרונות, מכבידות על היזמים ומסכנות פרויקטים ● וגם: איך ההגנות הללו עלולות לפגוע גם בדיירים עצמם?

וול סטריט / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

וול סטריט ננעלה בעליות; מניות חברות התעופה התרוממו

בשל חג ההודיה התקיים יום מסחר מקוצר בוול סטריט ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● תקלה באחד ממרכזי הנתונים של בורסת שיקאגו (CME) גרמה להשבתה של המערכת: מחירי החוזים העתידיים על WTI, אג"ח ממשלת ארה"ב ל־10 שנים וה־S&P 500 - לא עודכנו במהלך השעות שלפני פתיחת המסחר ● שער הביטקוין מראה מגמת שיפור מתונה

כוחות צה''ל בגבול לבנון (ארכיון) / צילום: דובר צה''ל

מזכ"ל חיזבאללה נעים קאסם על חיסול טבטבאי: "זכותנו להגיב"

משפחות פונו, בסוריה מדווחים על 13 הרוגים - ולכודים תחת ההריסות ● מנהיג איראן ח'אמנאי: "ארה"ב לא ראויה שהרפובליקה האיסלאמית תפנה אליה או תהיה איתה בקשר" ● דיווח: איראן העבירה בשנה האחרונה לחיזבאללה מאות מיליוני דולר באמצעות בתי עסק שונים בדובאי ● עדכונים שוטפים

שלומי ויוסי אמיר, בעלי השליטה בשופרסל / צילום: יונתן בלום

נתון אחד מעלה את השאלה: האם הלקוחות נוטשים את שופרסל בגלל העלאות המחירים

מניית רשת המזון צנחה ב–7% לאחר שדיווחה על רבעון שלישי רצוף של ירידה במכירות בחנויות זהות ● גם אצל המתחרות ניכרה חולשה, אך בשוק חוששים שהמצב בשופרסל קשה יותר ונובע ממהלכי ההתייעלות והעלאות המחירים: "המשך הירידה בהכנסות עלול לקרב הרשת להפסד"

א.ל.מ / צילום: אייל טואג

לא רק בנקים וחברות תעופה: א.ל.מ נכנסת לעולם סוכני ה-AI

רשת מוצרי החשמל משיקה סוכן AI שלומד את העדפות וצרכי הלקוח, משווה דגמים ועונה על שאלות ● מהנדסי ישראל קוראים להאצת פרויקטי תשתיות לאומיים ● סטודיו באובאב יוצא במכירת אמנות פומבית למען נפגעי המלחמה ● וגם: המינויים החדשים של הח"כ ומנהל רשות המסים לשעבר ● אירועים ומינויים

הוספת ממ''ד לבניין בראשון לציון במסגרת תמ''א 38 / צילום: Shutterstock

85 ממ"דים בפטור מהיטל השבחה: ביהמ"ש קבע כי היתר דיפון ייחשב להיתר בנייה

בית המשפט המינהלי בתל אביב קבע כי "היתר דיפון" שווה להיתר בנייה ומזכה בפטור מלא מהיטל השבחה על ממ"דים במכירה "על הנייר"

ח''כ דוד ביטן / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

"תפסיקו להדליף ואני אענה": החקירה הנגדית של ח"כ דוד ביטן יצאה לדרך

במהלך החקירה הנגדית ניסתה התובעת להראות שוב ושוב כי ח"כ דוד ביטן התחמק מלמסור תשובות מלאות על אף שידע אותן ● ביטן, שמואשם בקבלת שוחד לצד עבירות של הלבנת הון והפרת אמונים, טען כי חשש מהדלפות וכי הוא "לא יכול לזכור את כל הפרטים ב-12 שעות חקירה" ● וגם: איך הוא מפרש את המילה "שטינקר"?

בועז ביסמוט, יו''ר ועדת חוץ וביטחון / צילום: ראובן קסטרו- פול וואלה

ביסמוט חשף את הטיוטה לחוק הפטור מגיוס: "יוצאים לדרך"

במסגרת השינויים בהצעה - תבוטל הדרישה למכסה של לוחמים קרביים, ושירות אזרחי-ביטחוני יוכר כחלק מהמכסה ● בנט תקף: "החוק הכי אנטי-ציוני בתולדות המדינה, לא ניתן לזה לעבור" ● גם איזנקוט ביקר בחריפות: "הממשלה בוחרת בהחלשת הצבא. ההצעה - תעודת עניות לפוליטיקה הישראלית"

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

נעילה חיובית בתל אביב; דוראל זינקה ב-17%, אל על ושופרסל נפלו

ת"א 35 הוסיף 0.5% ות"א 90 עלה ב-0.9%  ● אל על נפלה על רקע ההתקדמות להקמת בסיס ווייזאייר בישראל ● דוראל זינקה לאחר הדוחות, ושופרסל נפלה ● אנבידיה עלתה במסחר אתמול, ואלפאבית ירדה, אך עדיין לא רחוקה מרף שווי השוק של 4 טריליון דולר ● וגם: האנליסט שצופה לאורקל אפסייד של 90%

חיילי מילואים בחוף עזה / צילום: Associated Press, Ariel Schalit

רגע לפני מועד התשלום, מאות קצינים עלולים לאבד מענק של אלפי שקלים

כחלק ממתווה הסיוע למשרתי המילואים, הממשלה הבטיחה לפני כחצי שנה מענקים מיוחדים למפקדים לוחמים עבור שירותם במלחמה ● המענקים, בגובה של עד 20 אלף שקל אמורים לעבור ללוחמים ב-1 בדצמבר, אולם כעת מתברר שעשרות עד מאות מפקדים נשמטו מהרשימה למרות זכאותם ● היום יתכנסו נציגי משרד האוצר ומערכת הביטחון בניסיון לפתור את הסוגייה

גילדת השוחטים בחו''ל חוגגת / צילום: Shutterstock

שכר של 300 אלף שקל בחודש וטיסות בביזנס לכל המשפחה: הגילדה שחוגגת בחו"ל - על חשבוננו

צריכת הבשר זינקה וישראל מסתמכת על יבוא ● אך הרבנות לא ממהרת להכשיר שוחטים שיטוסו לחו"ל וכך יוצא שקבוצה קטנה וסגורה נותנת מענה לעשרות יבואנים ● הם מצדם נאלצים לשלם כל שכר, שמגיע למאות אלפי שקלים בחודש, ולהיענות לעוד גחמות ● בינתיים העלויות מתגלגלות לצרכן

גם זה קרה פה / צילום: Shutterstock

וויז אייר והגדלת הפטור על חבילות: הניסוי הכלכלי הגדול יוצא לדרך

בכנסת מפילים את הגזירות על הרשויות המקומיות ● הציבור ממהר למשוך כספים מהפנסיה ● והצעדים הכלכליים משחקים לטובת המתחרים מחו"ל ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מגן אור, מערכת קרן הלייזר הישראלית / צילום: דוברות משרד הביטחון

ישראל לא לבד: המדינה האירופית שמתקרבת למערכת לייזר להגנה

למרות הביקורת על ישראל, נורבגיה רוכשת את טנקי ליאופרד החדשים שמצוידים במערכת מעיל רוח של רפאל ● שמונה חברות דיפנס-טק ישראליות הציגו בתערוכת הטכנולוגיה הגדולה באסיה ● בריטניה קידמה חוזה לפיתוח מערכת דראגון פייר ● רוסיה החלה להשתמש בדגם איראני מתקדם של חימוש משוטט ● וגם: אוקראינה ויוון חותמות על הסכם לייצור כשב"מים משותף ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מנכ''ל מקורות, עמית לנג, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: רפי קוץ

דוחות מקורות: הרווחים קפצו ב-47% בתשעת החודשים הראשונים של 2025

הזינוק ברווחי חברת המים הממשלתית נרשם בעיקר בעקבות עלייה בשיעור התשואה על ההון שמוכר לה, בעקבות העלייה בתשואות על אגרות החוב הממשלתיות ● מתחילת השנה, השקיעה החברה כ-1.3 מיליארד שקל בהקמה וחידוש מפעלי מים

אנה זק ואילנית בקמפיין דיסקונט / צילום: צילום מסך

יד ביד עם הארנק הירוק, הפרסומת של דיסקונט מתברגת במקום הראשון בזכירות

הפרסומת של ביטוח 9 מתברגת במקום הראשון באהדה זה השבוע השלישי, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● אחרי כוכבה, רמזי ואחרים, גם ניסים מ"קופה ראשית" מקבל קמפיין - עם חברת הביטוח מגדל

בעיית הפקקים הולכת ומחמירה, והציבור צמא לפתרונות / אילוסטרציה: Shutterstock, bibiphoto

לפני עשור הוחלט להאיץ את מיזמי התחבורה. מה קרה בפועל?

בעיית הפקקים הולכת ומחמירה, והציבור צמא לפתרונות ● כמעט עשור אחרי שהממשלה החליטה על האצת מיזמי הענק בתחום התחבורה, איפה הם עומדים כיום? ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח - בשיתוף 15 דקות, ארגון צרכני תחבורה ציבורית בישראל - עוקב אחרי ההשקעה בפיתוח התחבורה הציבורית במטרופולינים

מגדל ביונד של תדהר ויוניון / הדמיה: סטודיו 84

למרות שחתם על חוזה שכירות: משרד עוה"ד פישר לא יעבור למגדל ביונד

משרד עורכי הדין פישר-בכר-חן החליט לוותר על המעבר ולהישאר במגדל עזריאלי טאון ● רמ"י והרצליה חתמו על הסכם גג, במסגרתו יושקעו בעיר יותר מ-5.5 מיליארד שקל ● רק עם 60% הסכמה: זו רפורמת ההתחדשות העירונית שמקודמת בחוק ההסדרים ● וגם: שתי תוכניות לשכונות ענק עשו צעדים משמעותיים ● חדשות השבוע בנדל"ן