גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

5 אפליקציות ואתרים שישפרו לכם את ההתנהלות הכספית

הכסף בורח בין האצבעות? "גלובס" מציג 5 אתרים ואפליקציות שיסייעו לכם לעקוב אחר קופת הגמל, הקניות בסופר, השופינג, הנחות מועדון וכלל ההוצאות באשראי

אין כמעט מי שמצליח לעקוב בדקדקנות אחר כל העניינים הכספיים שלו בכל רגע נתון בכל פלטפורמה. זה מתחיל בחוסר הזמן לעשות השוואה אמיתית בין רשתות השיווק השונות כדי לבדוק איפה סל הקניות הממוצע שלו הוא הזול ביותר, ממשיך בחוסר סדר בקבלות של המוצרים שרכש, עובר בשימוש נכון בכרטיסי מועדון הלקוחות שברשותו ומגיע עד לחוסר הבנה פיננסית של מצבו הכספי בקופות הגמל או קרנות הפנסיה וההשתלמות. חמישה פיתוחים ישראליים מנסים לעשות סדר בבלגן הכספי הזה ולפשט את היכולת לעקוב אחר ההוצאות והפעולות הפיננסיות בצורה הרבה יותר נגישה - דרך האינטרנט והסמארטפון.

FeeX - להפחית דמי ניהול בקופת הגמל

ניהול חשבונות פיננסיים אינו חביב על הישראלי הממוצע, שלא תמיד יודע איפה מוחזקת קופת הגמל שלו, כמה כסף הצטבר לו בפנסיה או מתי משתחררת קרן ההשתלמות. חברת FeeX מפזרת קצת ממסך הערפל הזה. נקודת המוצא היא דמי הניהול שכל אחד משלם למוסדות הפיננסיים ולחברות הביטוח והשוני הקיים בין הלקוחות.

איך זה עובד? לאחר הרשמה קצרה, מעלים את הדוח הרבעוני או השנתי של קרן ההשתלמות או קופת הגמל לאתר על-ידי סריקה שלו, הקלדה ידנית של הפרטים הרלבנטיים או צילום באמצעות הסמארטפון ושליחתו לתיבת המייל של החברה. מי שאינו מוצא דוח כזה, יקבל הסבר מפורט באתר של FeeX לאיזו חברה צריך לפנות ומה לבקש.

לאחר משלוח המייל, המערכת מנתחת את הדוח ומשווה את דמי הניהול שהמשתמש משלם מול לקוחות בעל פרופיל פיננסי דומה באותה קרן או קופה באמצעות דוחות שמשתמשים אחרים העלו (חוכמת ההמונים). הניתוח עצמו, שנשלח כעבור מספר דקות למשתמש, מציג את מד הפראייר, שמראה אם דמי הניהול שהוא משלם גבוהים מדי.

אבל זה לא הסוף. האתר מספק את פרטי הקשר של הקרן או הקופה, כולל מכתב מוכן למשלוח במייל או בפקס עם הפרטים הרלבנטיים והבקשה להפחתת דמי הניהול. כל שנותר לעשות הוא לשלוח את המכתב, לוודא שהוא התקבל ואז לבדוק שהחברה ניאותה ליישר קו ולהפחית את דמי הניהול.

בשירות קיימים כבר אלפי דוחות ומשתמשים בו 5,000 אנשים, שהשיגו חיסכון פוטנציאלי של 6 מיליון שקל. בחודשים הקרובים החברה תשיק גם כלי להשוואת דמי ניהול בקרנות פנסיה ובהמשך גם לביטוחים שונים.

אתר: feex.co.il

Feex / צילום: מהאתר

Stuff - מה קנינו און-ליין, וכמה שילמנו?

המסחר המקוון באינטרנט הפך עבור רבים מהישראלים לעניין שבשגרה. אמנם החברות הישראליות לא ממש מיישרות קו, אבל לא מעט ישראלים מרגישים ביטחון רב יותר להזמין דברים באתרים בחו"ל - החל מאפליקציות דרך החנויות של אפל וגוגל, דרך ספרים באמזון וגאדג'טים ב-ebay ועד לחפצים לבית מ-etsy או בגדים או בגדים מ-ASOS. גם החנויות הפיזיות בארה"ב מתחילות להתקדם דיגיטלית ומאפשרות משלוח קבלות וחשבוניות ישירות לתיבת המייל של הלקוח.

מתוך הרצון לעשות סדר בחשבוניות שמגיעות למייל - בין אם הוזמנו פריטים דרך האינטרנט או בחנות פיזית - פיתחה לאחרונה ebay, באמצעות מרכז החדשנות הישראלי שלה, שירות אינטרנטי בשם stuff, שמאפשר לסרוק את תיבת המייל של המשתמש ולאתר חשבוניות של רכישות שונות שבוצעו.

לאחר הסריקה, הפלטפורמה של stuff מתחילה לעשות סדר: היא מציגה ניתוח מעמיק של היסטוריית הרכישות של המשתמש וממיינת אותם לפי תחום, סכום, מועד הרכישה ושם החנות או הספק שבהם נעשתה הרכישה. השירות מאפשר לדעת כמה כסף הוצאנו על אפליקציות מובייל, כמה על ספרים וכמה בסבב השופינג האחרון ב-Macy's.

השירות של stuff מאפשר גם להתעדכן על השווי הנוכחי של מוצרים שנרכשו בעבר ובכך אף מקל על האפשרות למכור אותם באיביי בלחיצת כפתור וללא צורך להקליד את המפרט הטכני שלהם.

אתר: stuff.ebay.com

Stuff / צילום: מהאתר

Zollo - להשוות מחירים ברשתות שיווק

אחד הקשיים העיקריים בבחירת רשת השיווק שבה עורכים את הקניות הוא חוסר היכולת לבצע השוואה אמיתית בין מחירי המוצרים בין הרשתות השונות. בתקשורת מתפרסמים מעת לעת (בעיקר בחגים) השוואות של סלי קניות, אך אלה מספקים תמונה כללית של מוצרים פופולריים ולא את רשימת הקניות האישית של המשתמש. ניסיון לברר את המחירים דרך אתרי האינטרנט מעלה תמונה אחרת, שכן המחירים שונים וכך גם המבצעים.

את הנקודה הכואבת הזו מנסה לפתור חברת Zollo עם פלטפורמה לקבלת מחירים על בסיס השוואת קבלות. בשונה מאפליקציות קיימות, שמאפשרות השוואת מחירים על-ידי סריקת ברקוד של כל מוצר ומוצר או הקלדתם, ב-Zollo מצלמים דרך הסמארטפון את הקבלה לאחר ביצוע הקניות, שולחים למייל של החברה ולאחר זמן מה (שנע בין 20 דקות ועד 12 שעות) מתקבלת השוואה לשלוש רשתות שיווק ברדיוס הקרוב לסופר שבו נערכו הקניות. בהשוואה ניתן לראות מה שיעור ההפרש אם אותן קניות היו נערכות ברשתות אחרות, מה המרחק מהסופר שבו נערכו הקניות וכן הצגת טבלת המחירים רשת מול רשת.

בחברה מציינים כי במידה ומוצר מסוים אינו קיים ברשת אחרת, הפלטפורמה מחפשת מוצר תחליפי ובמידה ואין מורידה אותה מהרשימה כדי לייצר בסיס בר-השוואה. בשירות משתמשים כבר למעלה מ-10,000 לקוחות ובקרוב מתוכנן לצאת עדכון לאפליקציה שיאפשר לבצע את השוואת המחירים טרם ביצוע הקניות וכן יכולת לערוך קניות באמצעות רשימת מוצרים מוגדרת מראש, שמתבססת על שקלול המוצרים האחרונים שנרכשו.

אתר: zollo.co.il

Zollo / צילום: מהאתר

כמה שילמתי - לדעת כמה הוצאנו בכל כרטיסי אשראי

לא מעט ישראלים מחזיקים מספר כרטיסי אשראי, ורבים מהם מתקשים לעקוב אחר הפעולות שהם מבצעים באמצעותם, שלא לדבר על חיובים שגויים או אי קבלת זיכויים.

האפליקציה "כמה שילמתי" מעניקה מבט מלמעלה על שלל כרטיסי האשראי של המשתמש, כך שהוא יוכל לעקוב ביתר קלות אחר ההוצאות ואחר השימושים השונים.

האפליקציה היא פתרון טוב עבור מי שמחזיק מספר כרטיסי אשראי ואינו מעוניין להחזיק אפליקציה ייעודית לכל אחד מהכרטיסים כדי לעקוב אחר הפעולות השונות. לאחר הכנסת פרטי כרטיס האשראי, ניתן להתחיל ולנטר את הפעילות בכולם ואף לסווג לפי כל אחד מהם. בכל כרטיס ניתן לבחון את ההוצאות השונות לפי תחומי כמו תקשורת, מסעדות, סופרמרקט, ביגוד ועוד.

האפליקציה מציגה את סך ההוצאות לכל תחום וכן את מספר העסקאות והאחוז שתופס התחום מתוך כלל ההוצאות של המשתמש באותו כרטיס אשראי.

כמו כן, מספקת האפליקציה מידע על בית העסק שבו בוצעה פעולת החיוב באשראי, מספר הטלפון שלו ומספר התשלומים שלפיהם נעשתה העסקה.

האפליקציה מוצעת בחינם אך מוגבלת רק לשני חשבונות אשראי.

מי שירצה להוסיף יותר משני חשבונות, ייאלץ לשלם 15.9 שקל וכך גם לקבל גרסה ללא פרסומות.

אתר: bit.ly/175CvbO

אפליקציית כמה שילמתי / צילום: מהאתר

Payz - לנצל הטבות בכרטיסי מועדון

הרשתות הקמעונאיות מנסות להפוך את לקוחותיהן ללקוחות חוזרים ונאמנים באמצעות חברות במועדון ומתן הטבות והנחות, אך ברוב המקרים הדבר מסתיים בארנק תפוח בכרטיסי פלסטיק ובהרבה כסף שנשאר על הרצפה מבלי שאף אחד ינצל אותו.

חברת Payz מנסה לעזור למשתמש לנצל טוב יותר את המועדונים בהם הוא חבר ובאמת לנצל את ההטבות שהוא מקבל במקומות הרלבנטיים. הרעיון הוא לבחור את המועדונים אליהם משתייך המשתמש ועל בסיס מיקומו, לראות רשימה של הנחות בבתי עסק שונים.

האפליקציה, שזמינה לאייפון ולאנדרואיד, עובדת לאחר בחירה מתוך 25 מועדוני לקוחות - מחברות כרטיסי האשראי, דרך רשתות שיווק ועד למועדונים לעובדי היי-טק, לאנשי צבא ושוטרים ואפילו לתושבי ירושלים ופתח תקווה.

לאחר מכן, מוצגת רשימה של עשרות ומאות ההטבות בכרטיסים השונים, כשניתן לבצע חיפוש לפי שם או סוג בית העסק, לפי הטבות באזור הגאוגרפי של המשתמש וכן לפי סוג הכרטיס.

בנוסף, ניתן לראות את בתי העסק המעניקים הנחות והטבות על-גבי מפה לצד מיקום המשתמש.

לאחר בחירת ההטבה, ניתן לקבל פרטים על אופן מימושה וכן קישור למידע מורחב באתר של מועדון הלקוחות הרלבנטי. האפליקציה סוקרת אלפי הטבות, כך שניתן למצוא כ-3,500 הטבות למחזיקי כרטיס ישראכרט, 2,850 הטבות למחזיקי לאומי קארד ועוד.

אתר: payz.co.il

Payz / צילום: מהאתר

עוד כתבות

גילת רשתות לוויין / אילוסטרציה: אתר החברה, איור: גיל ג'יבלי

חברת הלוויינים מפ"ת זינקה 120% בשנה. אבל האם היא תצליח במגרש של הגדולים?

גילת רשתות לוויין ביצעה השנה עסקה נועזת, כאשר השתמשה בכמעט בכל מאגר המזומנים שלה לרכישת חברת אנטנות מתקדמות ● בינתיים נראה שההימור משתלם, והיא מסתמנת כחברה עם פוטנציאל גדול בתחום ● הסיכון מגיע מתחרות גוברת מצד חברות ענק כמו SpaceX ואמזון ● מדור חדש

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות באירופה; מניות האנרגיה בעולם מזנקות

מדד ניקיי זינק במעל 3% ● עליות קלות בחוזים בוול סטריט, עליות במניות הבטחוניות באסיה • ירידה קלה במחירי הנפט, הזהב והכסף מזנקים, הדולר מתחזק בעולם אך נחלש מול השקל • בוול סטריט מתגבש קונצנזוס אופטימי לשוק ב-2026, אך האנליסטים מקפידים לסייג

נמל ברברה, סומלילנד / צילום: Shutterstock

לידיעת הנוסע דני קושמרו: איך טסים לביקור בחברה החדשה של ישראל

המדינה האפריקאית הצעירה מבקשת לפתוח את שעריה לעולם, אבל הדרך לשם לא תמיד פשוטה ● איזו גישה הכי נוחה, איך מנפיקים ויזה בסומלילנד, ומה מעידים המטיילים?

אושר כהן / צילום: ויקיפדיה

הדירה החדשה של אושר כהן בקריית ביאליק

הזמר אושר כהן רכש דירה בפרויקט המגורים החדש UPTOWN בקריית ביאליק ● איגוד הכדורסל מעמיק את שיתוף־הפעולה עם ארגון נכי צה"ל והמרכז לאימפקט יהודי ● במוזיאון ת"א לאמנות נפתחה תערוכת "שנת אפס" לציון 80 שנה לתום מלחמת העולם השנייה ● וזו הסמנכ"לית החדשה בתנובה ● אירועים ומינויים

הכתובת שרוססה על תחנת גלי צה''ל / צילום: גלי צה''ל / ללא קרדיט

"זמנכם קצוב": הגרפיטי שרוסס על תחנת גלי צה"ל ביפו

"זמנכם קצוב" ו-"ימיכם ספורוים" (הטעות במקור), לצד הכתובת: "ראש הנחש בג"ץ פרקליטות מח"ש הכפירה החילונית חובה להסיר" - כך נכתב הבוקר על תחנת גלי צה"ל ביפו הבוקר ● זאת על רקע הליך הסגירה של התחנה, מהחלטתו של שר הביטחון ועד להקפאת ההחלטה על ידי ביהמ"ש העליון

ענקיות הפיננסים העולמיות / עיצוב: אלישע נדב

הבנק הבינלאומי שממליץ: הגדילו חשיפה למניות וחפשו הזדמנויות בסין

ב־UBS מעריכים המשך תנופה בשוקי המניות הסיניים בשנה הקרובה ● בדויטשה בנק דווקא סבורים כי סין עלולה לאבד מומנטום בגלל משבר הנדל"ן וצופים קאמבק של הדולר; ולמרות האופטימיות בג'יי.פי מורגן לגבי הצמיחה הגלובלית, הם מזהים גם סכנת מיתון ● התחזיות של ענקיות הפיננסים ל־2026

השופט בני שגיא / צילום: דוברות הרשות השופטת

בני שגיא, נשיא ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע, נהרג בתאונת אופנוע

שגיא, בן 54 במותו, היה הצעיר מבין נשיאי בתי המשפט המחוזיים בישראל ● בהנהלת הרשות השופטת הוא זכה להערכה רבה, בין היתר בשל יכולתו להביא לסיומם של תיקים פליליים מורכבים באמצעות הסדרי טיעון יעילים ● שר המשפטים לוין ספד לו: "הוא יחסר מאוד למערכת המשפט"

מי הן קרנות הגידור המצטיינות של השנה? / אילוסטרציה: Shutterstock

הקרנות של המיליונרים שהיכו את ת"א כשרוב תעשיית הגידור נשארה מאחור

בשנה החולפת השאיר מדד הדגל של ת"א אבק לרוב קרנות הגידור המנייתיות - למעט 3: ורטיקל לונג, ואר אקוויטי וספרה וואליו ● מנהל הקרן המצטיינת מסביר את סוד ההצלחה: "חשיפה גבוהה לסקטורים הביטחוני והפיננסי" ● במבט ל–3 שנים בין קרנות הגידור, בלטו לטובה גם נוקד וטוטאל

השוק השורי חוגג שלוש שנים / צילום: Shutterstock

בוול סטריט יש קונצנזוס אופטימי לשוק ב-2026, אך האנליסטים מקפידים לסייג

האסטרטגים אופטימיים בזכות צמיחה כלכלית עמידה, התקררות האינפלציה ורווחיות החברות היציבה, אך במקביל חלקם מזהירים מפני סיכונים מאקרו־כלכליים אפשריים ותמחורים גבוהים ● "הפסימיות פשוט יצאה מהאופנה", אומר אסטרטג השווקים הוותיק, אד ירדני

הילה ויסברג והלית ינאי-לויזון בשיחה עם ינקי קוינט / צילום: לע''מ

האיש שאחראי על קרקעות המדינה: "מחירי הדירות ימשיכו לרדת, אפילו ב-10%"

שיחה עם ינקי קוינט, מנהל רשות מקרקעי ישראל היוצא ● על העימותים עם האוצר, ההישגים במחיר למשתכן והטענות כלפיו לאפליית ערבים: "חשוב שבקו הגבול יישב ציבור שיודע להגן על היישובים"

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

"לא יהיה פשוט": מה צפוי בהחלטת הריבית של בנק ישראל?

בשוק צופים שבנק ישראל יותיר היום את הריבית ללא שינוי, על אף מורכבות ההחלטה ● בינתיים, העיניים נשואות אל תחזית הבנק הרבעונית למתווה הריבית, הצמיחה והאינפלציה שתפורסם היום, לאחר שהתחזית הקודמת פורסמה בספטמבר האחרון, לפני תום הלחימה בעזה

שר הכלכלה ניר ברקת / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

ברקת משיק את "הסל של המדינה"; ברשתות טוענים: אין כאן בשורה

שר הכלכלה הציג היום את פרויקט "הסל של המדינה" - סל של 100 מהמוצרים הנמכרים ביותר בישראל, שישווקו במחיר הזול ביותר ● הסל יוצע ללקוחות ברשת מזון אחת שתיבחר במכרז ● ברקת טוען כי המהלך יסייע לבלום את יוקר המחיה, אך ברשתות השיווק לא מתרשמים

התחדשות עירונית / אילוסטרציה: Shutterstock

פינוי-בינוי שהסתבך: בעלי דירות תובעים פיצוי על ליקויים ואיחורים

פרויקט תמ"א 38 בגבעתיים, שבו השתתפה קבוצת רכישה בראשות איזי כהן, הסתיים באיחור של חמש שנים ובטענות לליקויי בנייה ● בעלי הדירות הגישו תביעה בסך 3.3 מיליון שקל נגד הקבוצה, שמסרה בתגובה: "התביעה הוגשה ע"י קומץ בעלי דירות שסירב לאפשר ליזמים לתקן את הליקויים"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר החדש בבורסה מתחיל: מה צפוי למשקיעים

רגע היסטורי: החל מהיום, שבוע המסחר בבורסה עובר לימים שני עד שישי, כמו הבורסות המקבילות במערב ● מאז שהוקמה הבורסה ב-1953, המסחר התנהל בה בימים ראשון עד חמישי ● ככל שמניות הבורסה בתל אביב ייכנסו בסופו של דבר למדדי מניות גדולים בעולם, המשמעות היא הגדלת מחזורי המסחר בתל אביב

סמלי האפליקציות של גרוק, ג'מיני, קלוד וצ'אט GPT / צילום: Shutterstock

העדכון החדש של X מעורר סערה: גרוק אפשר יצירת תוכן מיני של נשים וקטינים

צרפת, הודו ומלזיה פתחו בבדיקות דחופות נגד X (טוויטר לשעבר), לאחר שמודל הבינה המלאכותית גרוק אפשר למשתמשים ליצור תוכן מיני פוגעני ע"י עריכת תמונות של נשים וקטינים בפלטפורמה ● בין היתר על הפרק: סנקציות משפטיות

אבי לוי, יו''ר דלק ישראל / צילום: יח''צ

גם דלק ישראל מביעה התעניינות ברכישתה של הוט מובייל

חברת דלק ישראל מביעה התעניינות ברכישת הוט מובייל, וזאת לאחר שפלאפון ופרטנר הגישו גם הן הצעות לרכישתה ● בשלב זה, רכישה פוטנציאלית של הוט מובייל ע"י דלק ישראל עשויה להתבצע באופן בלעדי על-ידה, אך ייתכן כי היא תבחר לעשות זאת עם שותפים אסטרטגיים

צחי אבו / צילום: יונתן בלום

לאומי פרטנרס רוכשת 20% מפעילות ההתחדשות העירונית של צחי אבו ב-70 מיליון שקל

זרוע ההשקעות של בנק לאומי תשקיע בגפן מגורים ותעמיד הלוואה בהיקף של 150 מיליון שקל להרחבת פעילותה, לאחר שאבו השלים את יציקת פעילות ההתחדשות העירונית שבבעלותו לתוך החברה

יו''ר דירקטוריון צים יאיר סרוסי והמנכ''ל אלי גליקמן / צילום: איל יצהר, don-monteaux

מכירת צים לחברה זרה? ועד העובדים קרא למדינה להתנגד

בוועד מעלים חששות משליטה של גורמים עוינים כגון קטאר ומפגיעה ברציפות האספקה למדינה ● בדיון בוועדת הכלכלה נקבע כי מוקדם מדי לקבל החלטות, וברשות החברות הבהירו כי עד כה כלל לא התקבלה פנייה מצים לבחון העברת בעלות

המדריך ל-2026 / צילום: Shutterstock

הפטורים והמסים: כל מה שכדאי לדעת על השכרת דירה

חובת הדיווח החדשה והקפאת תקרת הפטור מאיימות לשחוק את הרווח של בעלי הדירות, אך תכנון מס נכון יכול לחסוך לכם אלפי שקלים ● מניצול ההטבה למשכירים שהם גם שוכרים, ועד לבחירה בין המסלולים - אלו הדרכים לשמור על התשואה גם כשהחוקים משתנים

תקיפה בלבנון (ארכיון)

דיווחים בלבנון: רכב הותקף בידי כטב"ם ישראלי באזור נבטיה

נשיא ארה"ב שיגר מסר לטהראן: אם תמשיכו להרוג מפגינים - תחטפו מכה כואבת ●  צה"ל הרס את ביתו של המחבל שביצע את הפיגוע המשולב בצפון ● מחבל הותקף לאחר שהיווה איום על כוחות צה"ל באזור זיתון שברצועת עזה ● עדכונים שוטפים