גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יואל יסקורוביץ ניהל מאות עובדים בהיי-טק - עזב הכול ופתח דוכן פלאפל

בראיון למגזין G מספר יסקרוביץ על השחיקה המנטלית בהיי-טק, על החרדות של העובדים בתעשייה ועל הקריירה החדשה מאחורי הדלפק ■ החיים בלאפה

"גשו למשרדי", פוקד יואל יסקרוביץ על ארבעת הגברברים הרעבים שעומדים מולו ומוביל אותם לעמדת הסלטים, שם הוא מברר איך כל אחד מהם מעדיף את הפלאפל שלו: חריף או קונבנציונלי; צ'יפס באמצע או בצד, חמוצים, טחינה, בצל מטוגן או הכול ביחד. "באהבה", הוא מושיט להם את המנות, אבל הארבעה - בני 15-14 בערך - לא ממש מגלים התעניינות במוכר, שעובר להכין את החומוס-צ'יפס-סלט הבא בתור.

אבל יש לקוחות שמגיעים לדוכן הפלאפל "מאסטר ביס" בקריית אונו לא בגלל חיבתם למאכל הלאומי, אלא בגלל המוכר. הם רוצים להיווכח במו עיניהם שיסקרוביץ, עד לאחרונה בכיר בתחום ההיי-טק, שניהל חברות גדולות ושלשל לכיסו שכר נאה במשך שנים ארוכות, עזב משרדים מפוארים ותנאים מפנקים לטובת חנות קטנה ומהבילה, שם הוא מטגן במרץ כדורי פלאפל, הופך המבורגרים, מתבל שקשוקות ובערב גם מנקה את הלכלוך שהותיר אחריו.

"להקים דוכן פלאפל זה החלום שלי מגיל 15", מספר יסקרוביץ, שכיהן עד לפני כשנה כמנכ"ל חברת ה-IT גלאסהאוס ישראל. "מקום קטן, שכונתי, עם מגע אנושי, כמו שאני זוכר מהילדות. כולם ציפו שאחרי התפקיד האחרון שלי בגלאסהאוס אקפוץ לחברת היי-טק אחרת, אבל הלכתי לכיוון שכלל לא ציפו לו".

כיוון לא צפוי, במקרה של יסקרוביץ, הוא אנדרסטייטמנט; הוא לא מסתפק בבעלות על הדוכן אלא משמש גם כטבח, כשליח וכמנקה. גם אשתו, נורית, בעצמה פורשת היי-טק ששימשה בתפקידי ניהול ושיווק בתחום, עובדת לצדו. "אני אחראית על המכירות וגם על השליחויות", היא מכריזה. "חברים שלנו מזמינים משלוח ולא מאמינים שאני זאת שמגיעה אליהם עם השקיות".

מיעוט הידיים העובדות בדוכן - שכולל את יסקרוביץ ואשתו ושני עובדים שכירים - מביא את בני הזוג לבצע את כל קשת העבודות שמייצר העסק הקטן, שכמה שולחנות וכיסאות פלסטיק בודדים ניצבים בחזיתו. גם יסקרוביץ, למשל, מבצע משלוחים בשעות העומס ומספר שלא פעם הוא מגיע לחברות היי-טק, שם הוא מוצא לא פעם מכרים ותיקים. "יש הלם מסוים כשרואים אותי", צוחק יסקרוביץ. "גם מנהלים בכירים בהיי-טק, יזמים סדרתיים, סמנכ"לים בבנקים ואנשים שעבדו תחתיי מגיעים לראות אותי בדוכן ולא מאמינים. יש כאלה שהפה שלהם נשאר פעור. עובדת שלי לשעבר באה אפילו פעמיים, כדי לוודא שבפעם הראשונה היא ראתה טוב".

"אני קוראת לזה 'הפרלמנט של יואל'", צוחקת נורית. "בכירי התחום מגיעים לראות את הפלא בעצמם ופותחים שולחן".

- מה התגובות שאתה שומע מהם?

"הרבה אנשים אומרים את אותו הדבר: 'הגשמת את החלום שלי'. מתברר שאנשים צמאים לעשות דברים אחרים ושזה סוג של חלום של הרבה אנשי היי-טק. יש להם מחשבות לפתוח בית קפה, מסעדת סושי, להקים מקום משלהם. גיליתי שיש מנהלים בהיי-טק שמסתובבים עם תוכנית עסקית להקמת טאפאס בר. היה מנהל אחד שפשוט התחיל לצעוק מרוב הלם ואמר: 'אני לא מאמין, גנבת לי את הרעיון, גם אני חלמתי לפתוח דוכן פלאפל'".

- אין כאלה שמזלזלים בסטטוס הצונח שלך - ממנהל בכיר לפועל שחור?

"לא שמעתי חוסר פרגון בתגובות שקיבלתי. להפך, אני מרגיש את ה'וואו' שלהם, את ההפתעה, ושגם הם היו רוצים להיות במקום הזה של לעשות משהו אחר".

אז נכון, ההיי-טק הישראלי עדיין לא מחליף את חזונו המפואר במנת פלאפל, אבל סיפורו של יסקרוביץ מלמד משהו על המחיר הגבוה שהתחום גובה, גם - ואולי בעיקר - מבכירים בתעשייה. "ההיי-טק, במידה מסוימת, הוא קר ומנוכר. אתה ניגש לפרויקטים בצורה מאוד טכנית ומכנית; מעטים האנשים שעובדים עם חמימות", הוא אומר. "מספר הפעמים שאני שומע 'תודה רבה' ו'היה לנו כיף' בשבוע עבודה אחד בדוכן לא משתווה לכל הקריירה שלי, שהייתה רצופה בפרויקטים יחסית מוצלחים ובהמון נתינה ללקוחות, אבל אתה אף פעם לא מקבל את העוצמות האלה של התודה, החום והאהבה שאתה יכול לקבל במשהו כל-כך פשוט כמו אוכל".

עוד יותר 'חד-הורית'

לא יהיה מוגזם להעריך שלא מעטים, ולאו דווקא מההיי-טק, אוחזים בפנטזיה לקום יום אחד, לנטוש את עיסוקם ולהגשים משאלת לב ותיקה. יסקרוביץ, עם שעות עבודה מוטרפות שכוללות עבודה בדוכן משמונה בבוקר ועד סגירתו בחצות, עם עבודה שחורה ומיוזעת ועם המון שמן עמוק שנספג בג'ינס ובטי שירט שהחליפו את הבגדים המכופתרים, מבסוט מהמעבר.

ולא שחסרים קשיים: אשתו מעידה ש"עכשיו אני באמת חד-הורית, אפילו יחסית לתקופת ההיי-טק"; ילדיו הגדולים מודאגים מהקריירה החדשה שלו ("אני חושב שהם עדיין בהלם; הבכור מוודא איתי כל הזמן שאני עושה גם עסקים נוספים"); הסיכון הכלכלי אינו מבוטל וגם העבודה הפיזית אינה קלה עבורו. "אתה קם בבוקר מותש. בעסק הזה צריך כוחות של בן 25 וחוכמה של בן 47", הוא אומר ומציין שמאז הקמת העסק, לפני כתשעה חודשים, השיל עשרה קילוגרמים ממשקלו.

- למרות כל המטוגנים שמקיפים אותך כל היום?

"למרות הכול. כשהייתי מנכ"ל גלאסהאוס ישבתי בפגישות 17-16 שעות ביום. השתדלתי שכל פגישה לא תיארך יותר מחצי שעה, כל דקה בלו"ז הייתה מחושבת. פתאום אני עומד על הרגליים, רץ ממקום למקום, אנרגטי והקילוגרמים יורדים. אם בהיי-טק יש קושי מנטלי גדול, בפלאפל הקושי הוא פיזי".

- ממה אתה הכי נהנה?

"מהמגע האנושי החם שחיפשתי, מהעשייה ומהסיפוק המיידי לעומת העיסוק בפרויקטים ארוכי טווח. אני סוגר את הקופה בלילה ויכול לדעת אם היה יום טוב או לא ואיפה אני עומד. אני אוהב, כמובן, את התגובות החמות של הלקוחות; עם תגובות כאלה, אני מבין שהמסלול שלי נכון".

הדרך אל הפיתה

המסלול של יסקרוביץ, 47, החל בצבא, שם שירת כתשע שנים. בתפקידו האחרון שימש כראש מדור מחשבים בממר"ם והשתחרר בדרגת סרן. אחרי השחרור החלה הקריירה שלו בתעשיית ה-IT (מערכות מידע); תחילה שימש כמנהל שירותי התוכנה בחברת מג'יק ולאחר כארבע שנים עבר למיקרוסופט ישראל, שם מילא כמה תפקידים, הבכיר שבהם הוא ניהול חטיבת הלקוחות והשותפים העסקיים. הוא עבד תחת המנכ"ל לשעבר אריה סקופ, ולקראת פרישתו מהחברה גם תחת המנכ"ל הנוכחי דני ימין. בין העובדים שגייס לעבוד תחתיו במיקרוסופט הוא מונה את מאיר ברנד, כיום מנכ"ל גוגל ישראל.

ב-2005, לאחר יותר משבע שנים בחברה, החליט יסקרוביץ לפרוש. היה זה מעט לאחר התפוצצות פרשה מביכה למיקרוסופט ישראל, אשר במסגרתה נחקרו חשדות שלפיהן מפיצי תוכנה מורשים שלה מכרו רישיונות תוכנה גם ללקוחות בחו"ל, ובכך עקפו את רישיונם למכור את מוצרי החברה בישראל בלבד - מה שמכונה בשוק ההיי-טק מכירה ב"שוק האפור". יסקרוביץ, על-פי הפרסומים אז, היה בין הבכירים שפרשו לאחר הפרשה מתפקידם.

אצל יסקרוביץ, מתברר, הפרשה הנושנה עדיין מעוררת אמוציות חזקות: "לא פרשתי ממיקרוסופט בגלל הפרשה הזאת ואני לא רוצה להתייחס אליה כדי לא לפגוע באנשים אחרים. יש לי שם נהדר בתעשייה ולמעט אנשים בה יש הישגים כמו שלי. אני גאה במה שעשיתי, וגם במיקרוסופט עשיתי דברים נפלאים. כולם שמחים לעבוד איתי ולראיה, התפקידים הבכירים שקיבלתי אחר כך בשוק ה-IT".

לאחר פרישתו ממיקרוסופט מונה יסקרוביץ למנכ"ל טלדור שירותים מנוהלים - חברה בקבוצת טלדור, שם ניהל, לדבריו, כאלף עובדים. בהמשך מינה אותו דורון ספיר, אז מנכ"ל קבוצת טלדור והיום מנכ"ל כאל, למנהל העסקים הראשי של הקבוצה ולסגן נשיא בכיר, תפקיד שבמסגרתו היה אחראי בין היתר על האסטרטגיה.

ב-2010 פרש יסקרוביץ מטלדור ומונה לתפקיד מנכ"ל גלאסהאוס ישראל, המזרח התיכון ואפריקה, חברה המספקת פתרונות ושירותים בתחום תשתיות מחשבים, אחסון וגיבוי מידע. ממטה החברה ברעננה הוא ניהל 300 עובדים ("פרושים על כמה יבשות") ונאלץ להתמודד עם מהמורות עסקיות. גלאסהאוס העולמית צברה חובות רבים וב-2012 יצאה להנפקה בארצות הברית שנכשלה. השלוחה הישראלית ספגה חלק מהרסיסים: החברה האם לא הזרימה לה מזומנים, הבנקים קיצצו את קווי האשראי שלה והיא עמדה בפני קריסה.

"העוצמות הנפשיות שהתפקיד דרש היו כמעט בלתי נתפסות", מתייחס יסקרוביץ לאותה תקופה. "צריך היה לעמוד מול העובדים, הלקוחות, הספקים. השחיקה הנפשית היא מטורפת והאחריות לעובדים רבה מאוד".

איך זה נגמר? שלוש קבוצות התמודדו אשתקד על רכישת גלאסהאוס ישראל. בסופו של דבר, את החברה רכשה טלדור תקשורת תמורת כ-6.7 מיליון דולרים. יסקרוביץ מגלה כי גם הוא היה בין המתמודדים על הרכישה: "ניסיתי לקנות את החברה עם קבוצת משקיעים פרטיים, אבל טלדור נתנה הצעה יותר גבוהה. בטורקיה, לעומת זאת, זה הצליח: שם העובדים רכשו את החברה המקומית".

במאי 2012, לאחר ביצוע הרכישה, פרש יסקרוביץ מתפקידו. הוא החליט לקחת חופשה בת חודשיים ולעשות חושבים. התובנות שהצטברו אצלו הביאו אותו להחלטה לפרוש, לעת עתה לפחות (ועל כך בהמשך). "בתעשייה הזאת השחיקה כל-כך גדולה, בייחוד המנטלית, שאי אפשר להחזיק מעמד עד הפרישה בגיל 67", הוא מונה את אחת הסיבות. "מעטים האנשים שראיתי שהחזיקו מעמד בתפקידים בכירים מעל גיל חמישים".

נסיעותיו המרובות לחו"ל, אומר יסקרוביץ, הן רק דוגמה אחת לקושי. "ביקרתי ב-60 מדינות, חרשתי את כדור הארץ, עד שקרה לי שהתעוררתי בבוקר ולא זכרתי באיזו מדינה אני נמצא ומה המשימה שלי. זה הרגע שבו הייטקיסטים צריכים לשאול את עצמם אם הם במקום הנכון".

סוגיה נוספת שהצטרפה לשיקוליו הייתה גובה הפנסיה: "בשנים האחרונות הגעתי לתובנה שהדור שלי לא יזכה להתפרנס בכבוד מביטוחי המנהלים והפנסיה שלו - גם אנשים שהתפרנסו מאוד טוב והופיעו בטבלאות בעיתונים, ואחד מהם הוא עבדך הנאמן. מקדם הקצבה עולה מדי כמה חודשים ואנשים לא יקבלו את הסכומים שהם חושקים בהם ולא יצליחו לשמור על רמת החיים שהתרגלו אליה. הבנתי שאם אין לך נכסים או עסקים מניבים, או לחילופין ירושה טובה, אין לך סיכוי לחיות בכבוד. התהליך הזה גרם לי לחשוב אחרת על העתיד שלי עד שהגעתי למסקנה שאני רוצה להקים עסקים שיכלכלו אותנו לאחר הפרישה".

*** הכתבה המלאה - במגזין G

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: למה כדאי לאמץ את גישת הפרודוקטיביות האיטית בעבודה

פרופ' קאל ניופורט, מחבר הספר "פרודקטיביות איטית", טוען שאנחנו עובדים לא נכון ומזיקים לכלכלה ● הפתרון: לנוח יותר, ולהגיד "כן" פחות ● כך עושים זאת

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר הייצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון" אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

פעילות כוחות צה''ל בשטח רצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

במקביל לדיוני המו"מ: צה"ל ממשיך לתקוף מטרות בח'אן יונס

מקור בכיר בחמאס: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה • גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות • במקביל לדיווחים, המלחמה בעזה נמשכת - מטוסי קרב תקפו תשתית טרור בחאן יונס שבה זוהה שיגור לעוטף • בלינקן לראש ממשלת קטאר: לסלק את בכירי חמאס מדוחה אם ימשיכו להתנגד לעסקה • עדכונים בולטים

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה