גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

משפחת לבנת תובעת דיבה: "לא אחראים ליוקר הדיור"

בימי המחאה הופצו עלונים שהטילו על משפחת לבנת אחריות ליוקר הדיור בשל אחזקותיה ב"נשר" ■ צבי לבנת הגיש קובלנה פלילית בגין לשון הרע נגד שמעון יקירה, בטענה כי הוא אחראי להפצת העלונים כנקמה עסקית ■ יקירה מכחיש

במסגרת המחאה החברתית ששטפה את ישראל בקיץ 2011 הפיצו פעילי המחאה בשדרות רוטשילד ובמקומות אחרים מאות פלאיירים ועלונים שהטילו את האשמה ביוקר המחיה והדיור בארץ על גורמים שונים ומשונים.

בין מאות העלונים הללו ניתן היו למצוא כאלה שהטילו את האשמה למחירי הדיור בישראל על משפחת לבנת, שהיא אחת ממשפחות אנשי העסקים המוכרות והעשירות בארץ. זאת, בשל אחזקותיה המהותיות בחברת נשר מפעלי מלט, העוסקת בייצור ושיווק מלט ובחברת תעבורה, העוסקת בהובלת מלט.

שי, זאב וצבי לבנת ואביהם, אברהם לבנת (בונדי), הם מאנשי העסקים המוכרים והעשירים בארץ, ומשפחת לבנת שותפה, בין היתר, בגרעין השליטה של קונצרן אי.די.בי, בעל השליטה בחברות "נשר" ו"תעבורה".

כשנתיים חלפו מאז המחאה, ול"גלובס" נודע כי מזה חודשים רבים, ומתחת לרדאר של כלי התקשורת, מנהלת משפחת לבנת מאבק משפטי נגד מי שלדבריה הפיץ את העלונים הללו - איש עסקים בשם שמעון יקירה.

צבי לבנת אף הגיש, באמצעות עו"ד גיורא ארדינסט, לבית משפט השלום בתל-אביב קובלנה פלילית בעילה של לשון הרע נגד יקירה ונגד בתו, רנה יקירה-כאלי, עורכת דין שעבדה בעברה בפרקליטות.

יקירה מצדו מכחיש, באמצעות עו"ד רונאל פישר, כל קשר להזמנת העלונים, הפצתם או הדפסתם. כדי להוכיח כי הקובלנה היא עלילת-שווא של צבי לבנת כנגד יקירה, הגיש באחרונה עו"ד פישר בקשה לבית המשפט לזמן לעדות במסגרת ההליך הפלילי את אברהם וצבי לבנת ולהקליט את עדויותיהם, ובית המשפט נענה לבקשה.

לדברי יקירה, באמצעות הקלטת עדויותיהם של אברהם וצבי לבנת בבית המשפט, ולמרות שאין לו קשר להפצת העלונים, הוא יוכיח כי הטענות, לפיהן "משפחת לבנת והחברות שבשליטתה שלחו זרועות לעבר מוקדי שלטון שונים לאורך השנים עד כדי יכולת השפעה על יוקר המחיה בישראל - הינן אמת לאמיתה".

"המשפחה המורחבת"

בקובלנה הפלילית שהגיש נגד יקירה בדצמבר 2012, טוען צבי לבנת כי בימי המחאה החברתית הפיצו יקירה ובתו עלונים שקריים שהוציאו את דיבתו, שבהם הם קשרו בין בעיות הדיור בישראל למונופול לכאורה של משפחת לבנת בתחום התעבורה והמלט.

בין היתר נכתב באחד העלונים, שנשא את הכותרת "אזהרה - הון שלטון עולם תחתון": "כאן מתחילה בעיית הדיור: במדינת ישראל ישנה חברה אחת לייצור מלט - נשר! במדינת ישראל ישנה חברה אחת לשינוע מלט - תעבורה! לא במקרה שתיהן בידי אותם בעלים - צביקה לבנת! נשיא קבוצת לבנת - אהוד אולמרט! חברות אלה שתיהן מונופולים בשוק הישראלי! שתי החברות נמצאות בבעלות IDB - נוחי דנקנר! חברות אלה מספקות מלט לרשות הפלסטינית! עלות המלט לישראלי גבוהה בכ-30% מלפלסטיני! אזרחי ישראל מסבסדים דיור לרשות! יוקר הדיור מתחיל ביוקר חומרי הגלם. בשנת 2009, נשר הגדילה את רווחיה ב-55% ותעבורה - ב-250%, כשיש משפחה מורחבת, אין דאגות!!!".

בהמשך, הופצו בשדרות רוטשילד עלונים נוספים שהאשימו את בני משפחת לבנת ואת עסקיהם באחריות למחירי הדיור בישראל. העלונים כללו תמונות של צביקה לבנת, נוחי דנקנר, אהוד אולמרט, ישראל כץ ושאול מופז - תחת הכינוי "המשפחה המורחבת".

"אינטרס נקמני"

בקובלנה טוען לבנת כי "הנאשמים הפיצו את העלונים על מנת שייראו כאילו הם מהווים חלק מהמחאה החברתית, וזאת מתוך כוונה זדונית לפגוע במשפחת לבנת ובחברות הקשורות אליה ממניעים זרים, שבינם לבין המחאה החברתית אין דבר וחצי דבר".

לדברי לבנת, "תיאור עסקי המלט ומעורבותה של משפחת לבנת בעסקים אלה באופן בו הם מתוארים בעלונים, לפיו הם חלק מקונספירציה שמעורבים בה קשרים אפלים ומושחתים עד כדי הגדרתם כ'עולם תחתון', תוך רמיזה ברורה כי עסקים אלה מבוססים על קשרים פסולים בין משפחת לבנת לאנשים ששמם ותמונתם מופיעים בעלונים - הוא פרסום שקרי גס ובוטה, שיש בו כדי לפגוע ולהכפיש את שמם של משפחת לבנת ושל החברות".

עוד טוען לבנת בקובלנה הפלילית כי "קוראי העלונים לא היו יכולים לדעת שהעלונים מופצים מתוך אינטרס נקמני, על-ידי גורם הנוטר טינה למשפחת לבנת".

לדברי לבנת, הוא אינו מכיר את הנאשמים, אך מבירור שערך עולה כי יקירה פנה בעבר לסמנכ"ל מסחר בחברת תעבורה, בבקשה כי החברות יסייעו לו במיזם יבוא מלא מירדן לישראל או לרשות הפלסטינית, אך הסמנכ" ל השיב שלחברות אין עניין במיזם.

לבנת הוסיף וכתב כי בהמשך יקירה פנה לאריה מורג, לשעבר מנכ"ל תעבורה, וביקש ממנו כי החברות ינצלו קשרים ברשות שדות התעופה, כדי לסייע לו להסדיר בעיה כספית שהייתה לו מול הרשות, ובתמורה הבטיח להפסיק "להציק" לחברות.

בקובלנה נטען עוד כי "יקירה סבר ככל הנראה כי משפחת לבנת עמדה מאחורי כישלון המיזם העסקי שקודם על-ידו (על אך שסברה זו אין בה שמץ של אמת), וייתכן שנטר טינה למשפחת לבנת על סירובה לשתף פעולה עם הצעתו המושחתת, ולפיכך פעל כד להתנקם במשפחת לבנת, באמצעות הפצת העלונים השקריים".

"קשרי הון-שלטון"

יקירה מכחיש, כאמור, כל קשר להפצת העלונים נגד לבנת וכן את יתר טענותיו של לבנת. כך למשל, לדבריו, הוא מעולם לא יזם יבוא מלט לארץ, ומעולם לא פנה לאנשי חברת תעבורה כדי לשתף עמם פעולה בעסקי המלט.

יקירה מבקש, כאמור, לזמן את אברהם וצבי לבנת לעדות, כדי להפריך את טענותיהם נגדו וכן הוא מבקש להקליט את עדויותיהם.

לדבריו, "אברהם וצבי לבנת הם בעלים של מגה-חברות השולטות על תחומים נרחבים במשק הישראלי, ובהן מועסקים אנשי ציבור בכירים, כגון אהוד אולמרט ואחרים. מהות הבירור המשפטי שהם עצמם יזמו, באמצעות הגשת הקובלנה, נוגעת להסדרים כובלים, מונופולים וקשרים בין הקונצרנים המוחזקים בידי משפחת לבנת לבין אנשי שלטון בעבר ובהווה, שכשרותם וחוקיותם הינן לב-לבו של הדיון המשפטי", טוענים יקירה ובתו.

עוד כתבות

מטה בנק ישראל בירושלים / צילום: בר לביא

בגלל הסיכוי למלחמה עם איראן: הנגיד הותיר את הריבית על כנה

בנק ישראל השאיר את הריבית ללא שינוי ברמה של 4% ● השיקול המרכזי: העלייה באי־הוודאות הגאו־פוליטית ● סמוטריץ': "החלטה שגויה. קורא לנגיד לחזור מהחלטתו ולהמשיך במגמת הפחתת הריבית" ● בתחילת השבוע שעבר גילמו השווקים הסתברות של כ-80% להפחתת ריבית, אלא שרוחות המלחמה מול איראן טרפו את הקלפים, ורוב אנליסטים צפו את הותרת הריבית על כנה

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לטובת בן גביר: הקואליציה מקדמת איסור על בג"ץ להתערב בכהונת שרים

ועדת הכנסת אישרה היום להקים מחדש את הוועדה המיוחדת להכנת "חוק דרעי 2", שיאפשר למנות שרים הנאשמים בפלילים וימנע מבג"ץ להתערב במינויים ● היועמ"שית התנגדה בעבר להצעת החוק

חוששים מהשתלטות הימין? לגארד ונשיא צרפת מקרון / צילום: ap, Francois Walschaerts

"צעד פוליטי מכוער": דיווח על פרישה של כריסטין לגארד מעורר סערה באירופה

דיווח על פרישה מוקדמת של הנגידה כריסטין לגארד מעורר סערה, בשל הערכות שהתזמון נועד לאפשר לעמנואל מקרון להשפיע על מינוי היורש לפני הבחירות בצרפת ● המהלך מציף שאלות לגבי עצמאות הבנק המרכזי, בעוד המועמדים לתפקיד חלוקים לגבי סוגיית החוב המשותף

פינק פלויד, The Wall / צילום: Shutterstock, Pink Floyd on the wall

אל תגלו לרוג'ר ווטרס: מה מצאו חוקרים בטכניון על הלהיט של פינק פלויד?

חוקרים מהטכניון הצליחו לעורר אזורים מסוימים במוח עם השיר "עוד לבנה בחומה", באופן שישפר קליטה של תרופות לטיפול במחלות כמו אלצהיימר ופרקינסון

מתחם ביג גלילות, בשבוע שעבר / צילום: גלית חתן

שנה לביג גלילות, בשוק עדיין מורגשת "רעידת האדמה"

מתחם הענק בגלילות של רשת המרכזים המסחריים ביג עורר עניין עוד לפני הפתיחה, אבל אחרי ההייפ של החודשים הראשונים, הפדיון היומי ירד כצפוי בעשרות אחוזים ● רשימת ההמתנה עדיין קיימת, אך בשוק מספרים גם על תנאים מקלים לשוכרים ● על כמה עומד הפידיון היומי ומה קרה למתחרים?

האם הקריפטו צפוי לנפילה חדה דווקא כעת? / צילום: Shutterstock

הדקו חגורות: מדוע הירידות בביטקוין עלולות להפוך לצניחה חופשית?

המטבע הדיגיטלי המוביל כבר נכנס למיינסטרים, אך המנועים שדחפו אותו לשיא הפכו כיוון ודוחפים כעת מטה ● האכזבה מממשל טראמפ, בריחת הכסף המוסדי והלחץ שיוצרות חברות האוצר מקשים על מציאת תחתית ● אז לאן עוד עלול הביטקוין ליפול בקרוב, ואת מי יגרור איתו?

דינה בן טל-גננסיה, מנכ''לית אל על הפורשת / צילום: גיא כושי ויריב פיין

המוסדיים נתנו ברקס: מנכ"לית אל על הפורשת לא תקבל פיצויי פיטורים

המנכ"לית היוצאת בן טל-גננסיה ביקשה לקבל פיצויי פיטורים מלאים על 18 שנות עבודתה באל על בהיקף של מיליון שקל, אך המוסדיים מתנגדים ● היא מסיימת את דרכה בחברה עם שכר בעלות של כ-30 מיליון שקל

כותרות העיתונים בעולם

זו אחת ממערכות הנשק המתקדמות בעולם והיא עכשיו בידיים של איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן תרכוש מערכות מתקדמות מרוסיה כדי לשקם את יכולות ההגנה האווירית שלה, מנהיג המעצמה העולמית שיבוא לבקר בישראל בשיא המתיחות מול איראן, ופרו-פלסטינים בגרמניה מתכננים להפגין ליד מחנה ריכוז • כותרות העיתונים בעולם 

נחשון קיויותי, יו''ר ומבעלי ב.ס.ר הנדסה / צילום: באדיבות החברה

בסר הנדסה בדרך להנפקה לפי שווי של עד 1.5 מיליארד שקל

לגלובס נודע כי החברה מתכננת להנפיק כ-20% ממניותיה לפי שווי של בין 1.3 ל-1.5 מיליארד שקל לפני הכסף ● בספטמבר האחרון, פועלים אקוויטי רכשו 10% ממניות החברה לפי שווי של כמיליארד שקל אחרי הכסף

שמן זית / צילום: דרור מרמור

סמל יוקר המחיה משנה כיוון, ומחירו מאבד 35%

בזמן שסל הקניות הישראלי מתייקר כמעט בכל קטגוריה, מחיר שמן הזית יורד בעקביות בזכות הקטנת המכסים ● למרות עונת מסיק מקומית דלה ומחסורים, התחרות אילצה את היצרניות הגדולות להוריד מחירים ● כדי לאפשר זאת, המדינה סבסדה את החקלאים ב־30 מיליון שקל

אפי מלכין, הממונה על השכר באוצר / צילום: דוברות משרד האוצר

הבשורה שיקבלו בקרוב 700 אלף עובדים

לראשונה מאז הקורונה: משרד האוצר מסדיר את העבודה מהבית במגזר הציבורי ● לגלובס נודע כי הפיילוט הופך לקבוע ומתרחב ● המתווה ליום עבודה אחד בשבוע מהבית, שמגבש הממונה על השכר, יחול על המגזר הציבורי הרחב שכולל כ-700 אלף עובדים

בניינים בראשון לציון / צילום: Shutterstock

המכרז המדובר בראשל"צ נסגר: שווקו שטחים ב-1.4 מיליארד שקל

לאחר התמודדות של שחקניות מרכזיות בענף, נסגר המכרז לשטח הבסיס המתפנה בראשון לציון ● מדובר במהלך פתיחה לפרויקט שיכלול כ־10,000 יחידות דיור חדשות בדרום העיר

איור:  Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

התרגיל שנכשל: עקף את המתווך דרך אשתו - וישלם דמי תיווך כפולים

פסק דין חדש של המחוזי בת"א מציב תמרור אזהרה לרוכשי הדירות: חתמתם על סעיף "פיצוי מוסכם"? בית המשפט עשוי לחייב אתכם לשלם אותו, גם אם טענתם שהמתווך לא היה "הגורם היעיל" בעסקה ● השופטת אביגיל כהן: "במקרה זה המערער ניסה בחוסר תום־לב למנוע מהמשיב להשתלב בקידום העסקה ולהפוך ל"גורם יעיל"

בנייה / אילוסטרציה: Shutterstock

מדד תשומות הבנייה למגורים עלה ב־0.6% בינואר, השכר ממשיך להיות המרכיב הדומיננטי

מדד תשומות הבנייה המשיך לעלות גם בחודש הראשון של 2026, אם כי בשיעור מזערי ● ללא העלייה בשכר העבודה, ירד המדד ב־0.2%

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

ירידות בתל אביב; טרמינל איקס קופצת במעל 9%

מדד ת"א 35 יורד בכ-0.4% ● מניות רשתות האופנה מטפסות בעקבות נפילת הצעתו של שר האוצר להעלות את תקרת הפטור ממע"מ ● ג'י סיטי עולה לאחר שפרסמה תוצאות מקדמיות לשנת 2025 ● וול סטריט ננעלה אמש באדום עקב שילוב של מכסי טראמפ החדשים וזעזועי ה-AI ● הגיוס הענק של חברת השבבים קווליטאו, שזינקה בת"א במעל 4,000%

דרכונים זרים / צילום: Shutterstock

אלו המדינות שהישראלים העשירים רוצים לקבל בהן אזרחות זרה

עפ"י נתוני חברת הייעוץ הנלי ושות', בשנת 2023 נרשם זינוק של 166% במספר הבקשות לתושבות ואזרחות זרה שהוגשו ע"י אזרחי ישראל "בעלי שווי נקי גבוה" ●  הישראלים כיוונו בעיקר ליוון, לפורטוגל ולספרד ● היעד החדש שמנסה למשוך את העשירים בעולם: איחוד האמירויות

מכשיר בדיקה של קווליטאו / צילום: אתר החברה

הגיוס הענק של חברת השבבים שעלתה בת"א במעל 4,000%

חברת השבבים קווליטאו מנצלת את הגאות במחיר מנייתה כדי לגייס מהמוסדיים סכום של כ-225 מיליון שקל ● בגיוס השתתפו בעלי המניות הגדולים של החברה, בהם בית ההשקעות ילין לפידות וחברת הביטוח הראל

מטוס של אל על / צילום: עידו וכטל

מכה לאל על: רשות התחרות שוקלת להטיל קנס נוסף בהיקף 110 מיליון שקל

פחות מחודש לאחר הקנס על המחירים המופרזים, הממונה על התחרות מטילה על אל על עיצום ענק של כ-110 מיליון שקל בגין ניצול כוחה המונופוליסטי מול ארקיע ● החשד: אל על מנעה מהמתחרה גישה קריטית להאנגרים לתחזוקת מטוסים ● אל על בתגובה: לא נפל כל דופי במעשי החברה

טילי ''ספייק'' מתוצרת רפאל / צילום: דוברות רפאל

הודו רצתה ייצור מקומי, משרד הביטחון מצא פתרונות - והיצוא הביטחוני מזנק

למרות החרמות והלחצים, הוכחות היכולת בשדה הקרב מזניקות את היקפי העסקאות מול משרד ההגנה ההודי ● ראש סיב"ט יאיר קולס מסביר כיצד המודל עובר מהסכמי רכש להקמת "רגליים ייצוריות" בתוך הודו ● וגם: איך מתמודדים עם תופעת ההעתקות של פיתוחים ביטחוניים?

אנבידיה / צילום: שלומי יוסף

אנבידיה רוכשת חברת דאטה ישראלית בכ-75 מיליון דולר

החברה הנרכשת היא אילומקס, שעוסקת בניהול הדאטה הארגוני וביצירת שפה משותפת בין מאגרי המידע השונים לשם אימון והפעלת בינה מלאכותית