גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"גלובס" מציג: כל הדרכים הזולות לגלוש באינטרנט בחו"ל

העלות של גלישה בסמארטפון בחו"ל עלולה להגיע למאות ואלפי שקלים אם לא דואגים מראש לאלטרנטיבה מתאימה ■ חבילת גלישה, נתב סלולרי או סים שכור? ■"גלובס", בסיוע אתר כמהזה, מביאים את מפת הגלישה המלאה

לא רק מחירי השיחות וההודעות צריכים להילקח בחשבון בנסיעה לחו"ל: כל העלאה של תמונה לפייסבוק או כל קריאת מייל כרוכים בגלישה סלולרית. כמה יעלה לגלוש בחו"ל? "גלובס", בסיוע אתר כמהזה, מביא את מפת הגלישה המלאה.

הספקיות הגדולות

אחרי שקניתם כרטיס טיסה, שריינתם מלון וביטוח נסיעות, עדכון חבילת שיחות או גלישה מול חברת הסלולר צריך להיות מהלך בלתי נפרד בהכנות לטיסה. אחרת תשלמו מחיר מופרך: דקת שיחה ב-25 שקל וכ-100 שקל לגלישה בנפח מגה - חשבון של מאות ואלפי שקלים, ויש מי שכבר חווה את זה בכיסו.

חשוב לזכור כי ההרשמה לחבילות צריכה להיעשות מהארץ ולא מחו"ל, וכי עליכם לוודא שההרשמה נקלטה בחברה באמצעות הודעת טקסט חוזרת. שימו לב שהחבילות לא ניתנות לביטול, ושלרוב הרשמה דרך האתר מציעה הנחה - בסלקום, למשל, תשלום קבוע עבור חבילות באתר עומד על 49 שקל, לעומת 59 שקל בטלפון.

3 הספקיות הגדולות מציעות חבילות שמבוססות על תשלום גלובלי ליום גלישה או לכל הנסיעה: בסלקום ובפלאפון החבילות דומות - כ-30 שקל ליום גלישה כשבוצעה גלישה בפועל. בסלקום נפח הגלישה 50 מגה ליום, ובפלאפון 75 מגה ליום, ותשלום של 20 שקל לכל הנסיעה. בסלקום תוסיפו 29 שקל.

חבילת אורנג' (המוצעת גם ללקוחות 012 מובייל) בנויה על תשלום כולל לכל הנסיעה (עד 30 יום) בסך 139 שקל לנפח של 1 ג'יגה, כך שמסלול כזה משתלם, לעומת סלקום או פלאפון, כשמדובר בנסיעה של 5 ימים ויותר. מסלול מצומצם ב-69 שקל כולל גלישה בנפח 20 מגה.

לאור ניסיונות עבר כואבים בהם צרכנים חויבו באלפי שקלים על גלישה בתעריף "מזדמן", כזה שאינו בחבילה, בסיום נפחי החבילות בסלקום, אורנג' או פלאפון - הגלישה נחסמת.

הצצה אל תעריפי הגלישה שלא במסגרת חבילה מעוררת את התחושה כי התעריפים שמוצגים בטבלאות לא רק שתלושים מכל מציאות, אלא באים לגמד את מחירי הגלישה או השיחות שבחבילות.

לדוגמה, באורנג' השוהים בארה"ב או בצרפת ישלמו ללא חבילה 87 שקל למגה גלישה (לעומת 2 שקלים במסגרת החבילה); בסלקום מחיר הגלישה ללא חבילה ליעדים אלה ל-1 מגה עומד על 116 שקל.

החבילות המוזכרות בכתבה תקפות לשהייה בארצות פופולריות כמו ארה"ב או אירופה המערבית (צרפת, אנגליה וכדומה). בנסיעה ליעדים אחרים, התעריפים עשויים להשתנות: חבילת הגלישה של סלקום ב-29 שקל ליום תקפוץ ל-149 שקל ליום לנוסעים לדרום אמריקה, תאילנד או הודו; ול-39 שקל ליום בנסיעה למדינות אירופה המזרחית, לטורקיה, מדינות סקנדינביה או אוסטרליה.

חבילת פלאפון ב-30 שקל ליום תקפה באירופה, דרום אמריקה, טורקיה, תאילנד ועוד; ובאורנג' לארצות כמו תאילנד או הודו יש חבילות נפרדות (לרוב משולבות עם שיחות והודעות).

הספקיות החדשות

אצל ספקיות הסלולר החדשות כמעט אין חבילות גלישה לחו"ל (להוציא 012 מובייל, המציעה את החבילות של אורנג', והוט שיצאה היום בחבילה). לכן תעריפי הגלישה יקרים משמעותית ביחס לחבילות של הספקיות הוותיקות - בעיקר אם הנסיעה היא ליעדים אקזוטיים כמו תאילנד.

כך, לדוגמה, המחיר בהוט מובייל לגולשים מתאילנד מטפס ל-30 שקל למגה. החברה מציעה מהיום חבילת גלישה ב-199 שקל ל-7 ימים, 50 מגה ליום, במדינות נבחרות בארה"ב ובאירופה - מה שמוזיל משמעותית את הגלישה לכל מגה, אולם רק בניצול מלא על פני 7 ימים.

שירותי חו"ל אצל רמי לוי ניתנים באמצעות כרטיס סים ללקוחות כל החברות ב-100 שקל (חד-פעמי), והתעריפים הם הזולים מבין הספקיות הקטנות בחלק מהיעדים, לדוגמה: 1 שקל למגה גלישה מארה"ב, לעומת 3 שקל בגולן טלקום, 4 שקל ביו פון ו-9 שקל בהוט מובייל ללא חבילה.

היתרון של כרטיס הסים של לוי הוא תעריפים זולים בחיוג מחו"ל ללא חבילה (50 אגורות לעומת 75 אגורות במפעילות הגדולות). החיסרון: שימוש במספר אחר קבוע לשימושי חו"ל הבאים.

השכרת נתב סלולרי

נתב סלולרי יוצר מעין רשת אלחוטית שמתניידת אתכם לכל מקום. ליאת נחום, מנהלת תוכן באתר ההשוואות כמהזה, מסבירה כי הנתב מיועד בעיקר לגולשים הרבה ובמספר מכשירים (לרוב עד 5), או עם טאבלט - ושעבורו נפח חבילות הגלישה המוצעות אצל ספקיות הסלולריות אינו מספק.

היתרון: אין צורך להחליף את כרטיס הסים של המכשיר, הנתבים מספקים סביבת גלישה של 200-500 מגה ביום (ניתן להרחבה בתוספת תשלום), וניתן לבצע שיחות חינמיות על רשת האינטרנט (סקייפ וכד'). החיסרון: המחיר: בנסיעה לשבוע, למשל, תשלמו כ-350 שקל).

השכרת סים

כמה חברות מציעות כרטיסי סים נטענים מראש, וכך מאפשרות שליטה מלאה על הגלישה המתוקצבת. עם סיום המכסה ניתן לטעון את הכרטיס מחדש. החיסרון: בחלק מהמקרים תצטרכו לצאת לחו"ל עם מספר אחר. בחלק מכרטיסי הסים ניתן להפעיל שירות 'עקוב אחרי' לשיחות בלבד. מחיר הכרטיס כ-100 שקל.

חלק מהחברות מציעות תשלום מראש לכרטיס בהתאם ליעד, עבור שירותי שיחות, הודעות וגלישה: לדוגמה, world8 באמצעות דואר ישראל מציעה חבילה גלישה ב-95 שקל (50 מגה לארה"ב ולאירופה, 10 מגה לתאילנד), worldsim מציעה חבילה לארה"ב ב-80 דולר ל-10 ימים, סימלס מציעה חבילת גלישה של 100 מגה לגלישה באירופה ב-19 דולר לשבוע (כ-70 שקל) ועוד.

נחום מזכירה את האפשרות לרכוש כרטיס סים מקומי בארץ היעד. "זו אפשרות זולה משמעותית, אך מתאימה בעיקר ללקוחות דוברים השפה בארץ היעד שיודעים לתפעל את הכרטיס עצמאית".

שירות אחר שמזכירה נחום הוא ipass, רשת בפריסה בינלאומית אליה ניתן להתחבר באמצעות אפליקציה ייעודיית ולגלוש ללא הגבלה. חיבור ישירות לחברה (מיוצגת על-ידי אורנוס) יעלה 50 דולר לחודש ללא הגבלה. לקוחות בזק (בשירות WiFi free) יכולים לקבל חודש חינם לגלישה ללא הגבלה בחו"ל באמצעות ipass. המבצע מתחיל ביולי ונמשך עד סוף ספטמבר (חודשי החופש הגדול וחגי תשרי).

כדאי לדעת

■ מבעוד מועד: חשוב לשריין את חבילת השימושים בסלולרי לפני היציאה מהארץ. אם לא הספקתם לעדכן חבילה, כדאי להימנע עד כמה שניתן מהגלישה בסלולר בחו"ל - תעריפי הגלישה גבוהים במאות אחוזים.

■ עצור בטרם תעבור: למי שמתכנן לנפוש בלי לגלוש: כדאי לחסום את הגלישה הסלולרית בשינוי ההגדרות במכשיר.

■ תוכנית חיסכון: בטלפונים החכמים שירותים רבים צורכים נפח גלישה ללא פעולה יזומה (עדכון אפליקציות, הורדה אוטומטית של מיילים, עדכוני פייסבוק) - מדובר במלכודת לחיובי-עתק עבור גלישה סלולרית בחו"ל. משתמשים ככל האפשר באזורים עם גלישה אלחוטית חופשית (wi-fi). שימו לב כי בהתאם להגדרות, המכשיר יעבור לגלישה באופן אוטומטי עם היציאה מהאזור החינמי (אלא אם מוגדר אחרת).

■ תמונה וקוץ בה: רגע לפני ששולחים תמונות לסבתא, זכרו ששליחה של הודעת MMS (תמונה), או העלאת תמונה לפייסבוק, כרוכה בגלישה סלולרית.

■ הערנות משתלמת: אם קיבלתם התראות על חריגה מחבילות הגלישה - בידקו מיידית את העניין מול חברות הסלולר.

■ אומדן זהיר: מרבית הגולשים לא יודעים לאמוד את נפחי גלישה ולהתאים חבילה לצורך. לפיכך: למשל הודעה בוואטסאפ (לא תמונה) שוקלת כ-50 ק"ב, שליחת מייל מ-100 ק"ב. אפשר להתעדכן על ניצול הגלישה באפליקציות ובתאים של החברות.

הנתונים לכתבה זו נאספו על-ידי אתר "כמה זה?" (www.kamaze.co.il) - אתר השוואת מחירים בתחומים: סלולר, אינטרנט, שיחות לחו"ל ­ומחו"ל, סים בינלאומי, כבלים ולוויין וטלפון בישראל.

גלישה מחול דרך המפעילות החדשות

יוצרים רשת

חבילות גלישה

עוד כתבות

בשר בסופרמרקט / צילום: תמר מצפי

האסדרה בשוק הבשר שתוריד את המחירים ב-15%

במשך שנים הרגולציה במדינת ישראל אסרה על מכירת בשר טחון שהגיע טחון מהמפעל ברשתות השיווק ובקצביות ● בקרוב - בעקבות עבודת מטה משותפת בין משרד החקלאות, רשות האסדרה ומשרד הבריאות - זה הולך להשתנות

אלי כהן, מנכ''ל אוניברסיטת קריית שמונה והגליל בהקמה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל אוניברסיטת תל חי: "הכפלנו את המספר הבוגרים שנשארים בצפון, אבל היעדר התעסוקה מקשה"

"הגורם המרכזי שמקשה על הבוגרים שלנו להישאר הוא התעסוקה", כך אמר מנכ"ל האקדמית תל חי, אלי כהן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי "יש אוניברסיטאות בחיפה, אבל חיפה זה לא באמת הצפון מבחינתנו, זה לא המטרופולין שלנו"

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון על מחירי הדיור: "כופר בזה שיש עליות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר יהודה מורגנשטרן כי ההסכם המתגבש עם קריית שמונה הוא חלק מתוכנית השקעות של עשרות מיליארדי שקלים בצפון • עם זאת הוא התריע ש"אנחנו מאבדים את הצפון", וקרא להציב יעד ממשלתי ברור לאזור

תנובה / צילום: שלומי יוסף

המחוזי: תנובה עשתה דין לעצמה והחזיקה בשטח שאינו בבעלותה

ביהמ"ש קבע כי תנובה אינה בעלת זכויות בשטח בבאר שבע שהחזיקה במשך עשרות שנים ● בנוסף נמתחה ביקורת על התנהלות החברה: איך תאגיד עתיר-משאבים, המלווה ביועצים משפטיים צמודים, שוכח לחתום על הסכם לקבלת מקרקעין?

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל–2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ–60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

ליאת שוב, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי: "הצפון יכול להפוך למוקד צמיחה מרכזי"

ליאת שוב הדגישה בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס כי "כדי להפוך את הצפון למנוע צמיחה אמיתי של המשק, נדרשת עבודה משותפת של כלל הגורמים – הממשלה, המגזר העסקי, המגזר הפיננסי והרשויות המקומיות"

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שטראוס: "מרב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, על פי הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

יעקב אטרקצ'י: "הנגיד צריך להוריד ריבית, עודף שמרנות זו פחדנות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

מוצאים פתרונות לכלכלת הצפון: הרגעים והתמונות מכנס גלובס

כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס חיבר בין כ-250 משתתפים מהקהילה העסקית, הרגולטורית והציבורית לדיון על כלכלת הצפון, תעשייה ובנייה ● בין ההרצאות והסדנאות התקיימו סיורים ביטחוניים וכלכליים בהובלת אמיר בר-שלום וניסן זאבי, שהמחישו את אתגרי הצפון ומנועי הצמיחה בו ● אירועים ומינויים

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

צעד אחד צעד: כך פוספס רעלן הצרוליד בנוטרילון

ועדת הכנסת חשפה את השתלשלות האירועים - ממועד זיהוי הרעלן בעולם ועד הריקול בישראל ● המסקנה: משרד הבריאות פעל מהר, אך מדינת ישראל לא הייתה בעדיפות על שולחן הרגולטורים האירופאים, ומערכת המעקב מצריכה חיזוק

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן גידור טוען: אלה שני השווקים שיצמחו יותר מוול סטריט

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?

משה כחלון. הסדר טיעון בפרשת יונט קרדיט / עיבוד: צילום: אלכס קולומויסקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בלי קלון: הסדר הטיעון המסתמן של שר האוצר לשעבר משה כחלון

שר האוצר לשעבר משה כחלון, שנחשד כי בתפקיד יו"ר יונט קרדיט פעל במרמה ועבר על חוק ני"ע, צפוי לחתום על הסדר עם הפרקליטות ● תנאי ההסדר יאפשרו כנראה לביהמ"ש לקבוע כי לא נפל קלון במעשיו של כחלון ובכך להשאיר את הדלת לקאמבק פוליטי פתוחה

כנס שמים את הצפון במרכז

שמים את הצפון במרכז: איך אפשר לשקם את הכלכלה?

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית בשיתוף בנק לאומי ושטראוס, עוסק בנושא כלכלת הצפון: תעשייה, עסקים מקומיים, בנייה ותשתיות ● בכירים ברגולציה ובשוק לצד נציגי הקהילות המקומיות דנים בפתרונות האפשריים

קופות החולים / צילומים: איל יצהר, דוברות לאומית. עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אילו קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד?

דוח חדש של משרד הבריאות חושף: מיהן קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד? ● בנוסף חושף הדוח שינוי דרמטי ברמת האלימות כלפי הצוותים הרפואיים

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנפלו בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נפלה בחדות בוול סטריט ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה הגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

אחרי זינוק של 80% במניית טבע: המנכ"ל פרנסיס מוכר מניות בכ-50 מיליון שקל

נשיא ומנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס צפוי למכור מניות שקיבל כחלק מתוכנית התגמול שלו, תוך שהוא נהנה מהזינוק במחיר המניה בשנה החולפת ● לאחרונה קיבל מניות נוספות בשווי של 50 מיליון דולר ● בכך, חגיגת המימושים בבורסה נמשכת: 20 מיליארד שקל זרמו לכיסי בעלי עניין בת"א בשנת השיא

דני מירן, תושב יסוד המעלה ואביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

דני מירן: "מה שהמדינה נותנת לשורדי השבי לא מספיק"

"לא רק לשבים יש בעיות כלכליות, גם למשפחות החטופים, ולא רק במעגל הראשון אלא גם במעגל השני והשלישי" - כך סיפר דני מירן, אביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי מי שחזר לקריית שמונה זו אוכלוסייה שצריכה חיזוק, עידוד ותמיכה

הקונסול הכללי בניו יורק, אופיר אקוניס בנימיני וגואטה, כאן ב', 11.02.26 / צילום: דוברות הכנסת

האם לאיראן יש טילים שמאיימים על ארה"ב?

הטווח המקסימלי של הטילים שבידי איראן רחוק מלהגיע לארה"ב, והוא יכול להגיע רק עד מזרח ודרום אירופה ● המשרוקית של גלובס