גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"אם הצפת המקצוע תימשך, לא תהיה משמעות לתואר עורך דין"

אפי נוה, יו"ר ועד מחוז ת"א בלשכת עוה"ד: "יש לנו בית משפט עליון מצוין" ■ על הפרקליטות: "התקבעה תפיסה שתובע שם חייב להשיג הרשעה; אוי ואבוי לנו אם היו 100% הרשעות" ■ על לבני: "היא כבר מוכיחה שיש לה עמוד שדרה"

לשכת עורכי הדין, גוף הרואה את עצמו כמוסד ממלכתי וכחלק ממוסדות שלטון החוק בישראל, נהגה עד לפני שנים אחדות להתייצב לימין בית המשפט העליון ולימין פרקליטות המדינה, ולהגן עליהם מפני התקפות ציבוריות ופוליטיות שונות.

אלא שבשנים האחרונות שינתה הלשכה את מיצובה הציבורי, והצטרפה למחנה התוקף והמבקר את מערכת המשפט והתביעה הכללית. ראשי הלשכה הפכו למזוהים יותר ויותר עם מבקרי מוסדות שלטון החוק, ובראשם שר המשפטים לשעבר דניאל פרידמן.

והנה, כעת בוחר אחד האישים הבולטים בלשכה, עו"ד אפרים נוה, יו"ר ועד מחוז תל-אביב והמרכז - הגדול במחוזות הלשכה - לשנות שוב את כיוון הרוח ולהתייצב להגנת שופטי בית המשפט העליון, היועץ המשפטי לממשלה ואנשי הפרקליטות.

"יש לנו בית משפט עליון מצוין", אומר נוה בראיון ל"גלובס", במלאת שנתיים לכהונתו כיו"ר ועד המחוז. "אני נותן אמון מלא באנשי בית המשפט העליון. אלה אנשים מדהימים. השופטים בעליון הם שופטים ראויים, טובים, ישרים.

"שופטי העליון סופגים לעתים ביקורת לא מוצדקת. שופט של בית המשפט העליון לא יכול להגיב. עורך דין מתראיין או עיתונאי כותב פרשנות ארסית, ואם השופט יכול היה להתראיין, הוא היה יכול להסביר שזה בכלל לא נכון.

"אני יוצא מנקודת הנחה שהמערכת שלנו, ובוודאי בעליון, מאופיינת בשופטים מהמעלה הראשונה. אני לא מקנא בשופטים שמוותרים על המון מהחופש שהיה להם לפני שמונו להיות שופטים".

- בשנים האחרונות מדברים על ירידת אמון הציבור בבית המשפט העליון ובמערכת המשפט. האם הביקורת הציבורית המשתלחת אינה תורמת לאותה ירידה באמון?

"זה כמו שתרדוף אחרי הזנב של עצמך, השאלה מה קדם למה. יש ירידה באמון הציבור, רואים את זה בסקרים. אולי זה בגלל שיש יותר חשיפה תקשורתית. התבטאויות שופטים מוצאות היום את דרכן לאינטרנט ולתקשורת, הכול מתפרסם. אנחנו נמצאים בעידן שונה מבחינה תקשורתית.

"הרוב המכריע של השופטים עושים את עבודתם נאמנה, יש לנו מערכת משפט מצוינת. נכון שיש מדי פעם תקלות, זה קורה, אבל זה לא אומר שאי-אפשר לסמוך על מערכת המשפט, וזה לא אומר שאין צדק".

טוב שיש מי שעומד על המשמר

- האם חלק מתפקידה של לשכת עורכי הדין הוא להתייצב לימין בית המשפט ולהתמודד עם ההתקפות נגדו?

"כן. זה לא אומר שאי-אפשר לבקר. המערכת עצמה צריכה לזכור ולהפנים שיש פה משולש שווה-צלעות, אנחנו הצרכנים של מערכת המשפט, וצריך לתת לנו את הכבוד המגיע לנו.

"הכבוד ההדדי בין השופטים לציבור עורכי הדין זה דבר מאוד חשוב. השופטים בבית המשפט העליון הם בני אדם. בית המשפט העליון עומד במשימה שלו. יש פסקי דין שאני לא מסכים להם, אבל אני חושב שהשופטים לא הפכו להיות פוליטיקאים.

"אנחנו צריכים להגן על בית המשפט העליון מפני התקפות לא מוצדקות. זאת הערכאה הגבוהה ביותר שלנו. כל אחד מאיתנו, כשהוא מגיע לבית המשפט העליון, מגיע בדחילו ורחימו, זו התחנה האחרונה. אני מאוד מאמין בבית המשפט העליון".

- במקביל להתקפות נגד בית המשפט העליון, יש גם מסע ציבורי נגד הפרקליטות, בייחוד כאשר היא נאבקת בשחיתות פוליטית.

"הפרקליטות עושה את מלאכתה נאמנה. אני משמש זה 8 שנים כיו"ר ועדת האתיקה המחוזית בלשכת עורכי הדין ושנתיים כיו"ר ועד המחוז, ואני נמצא הרבה מאוד בקשר ובמגע מקצועי עם הפרקליטות, שמעבירה לנו חומרים שקשורים לעורכי דין שלצערנו מעורבים בפלילים. יושבים בה אנשים רציניים, שאם היו הולכים למשרדים פרטיים היו נעשים שותפים בכירים, אבל הם נשארים בפרקליטות מתוך אידיאולוגיה ותחושת שליחות.

"אני מאוד מעריך אותם על כך שהם הקריבו ומקריבים. אני לא מאמין שאדם מסוגל לעבוד 20-30 שנה בפרקליטות רק בשביל המשכורת. הם נתקלים בתיקים קשים, מתמודדים כל יום מול עבריינים, מול בתי משפט, מול סנגורים".

- מה תפקיד הלשכה בעימות המוסדי שנגרם בעקבות כך שהפרקליטות נאבקת בשחיתות הפוליטית?

"הפרקליטות צריכה להמשיך, יחד עם אגף החקירות במשטרה, לחשוף שחיתויות פוליטיות. טוהר המידות וניקיון-כפיים הם דברים מאוד חשובים. אנחנו מחזקים את ידיה של מערכת אכיפת החוק, עבודתם בתחום טוהר המידות היא עבודה קדושה.

"אנחנו נתקלים במקרי שחיתות מטרידים, גם ברמה המוניציפלית וגם ברמה הארצית. זה נותן מוטיבציה לאנשים ללכת לפוליטיקה כדי להשיג לעצמם טובות הנאה, וטוב שיש מישהו שעומד על המשמר כדי להציב גבולות ולוודא שנהיה חברה מתוקנת".

- עם זאת, הלשכה לא נרתעת מלמתוח מדי פעם ביקורת גם על מוסדות אכיפת החוק.

"חלק נכבד מהביקורת על הפרקליטות נובע מכך שלפעמים תיקים שוכבים שנים רבות עד שמתקבלת בהם החלטה. בחלק מהתיקים יש הצדקה עניינית, יש חיקורי דין ואיסוף ראיות בחו"ל. אבל בתיקים תקשורתיים אפשר לזרז. צריך לחשוב גם על החשוד, זה דבר שרודף אחריו ויכול למנוע ממנו תפקידים. אבל אני חושב שאין שיקולים זרים בפרקליטות".

- אתה מביע תמיכה בפרקליטות גם בגלל שהפרקליטים הם חלק מציבור עורכי הדין המאוגדים בלשכה?

"נכון, אנחנו גם האיגוד המקצועי של אנשי הפרקליטות, והם נוטלים חלק פעיל בפעילויות שלנו. התקשורת מפעילה היום פעמים רבות לחץ, ולצערי התקבעה תפיסה שאומרת שתובע בפרקליטות חייב להשיג הרשעה. זה לא נכון. תובע צריך להגיש כתב אישום, ובית המשפט יחליט אם יש מספיק ראיות.

"זיכוי זה לא תקלה, ולצערי יש גם עורכי דין מהפרקליטות, שאולי בגלל לחץ הממונים עליהם, או לחץ התקשורת, אומרים ש'חייבים להשיג הרשעה אחרת יסקלו אותי'. לא צריך לסקול אותך. הרי חשבת משיקולים כנים וטהורים שצריך להעמיד לדין; ואם בית משפט מחליט לזכות מחמת הספק, זה בסדר. אוי ואבוי אם הייתה לנו מערכת של 100% הרשעה".

אנחנו תולים תקוות גדולות בלבני

נהרות של דיו נשפכו בשנים האחרונות כדי לתאר את מצבו העגום של מקצוע עריכת הדין. הצפת המקצוע באלפי עורכי דין חדשים בכל שנה, בחינות לשכה מיושנות ולא מתאימות, לימודי משפטים שכל אחד יכול להתקבל אליהם ואיש כמעט אינו נכשל בהם, ויותר ויותר עורכי דין רשלנים, בלתי מקצועיים, לצד אלפים שאינם מצליחים להתפרנס מהמקצוע.

- מה דעתך על כך?

"אני לא מסכים להגדרה שציבור עורכי הדין הוא אספסוף, אבל פעם הייתה גאווה גדולה להיות עורך דין. היום מספר עורכי הדין בארץ הוא חסר פרופורציה. אנחנו מסמיכים אצלנו במחוז מדי שנה כ-3,000 עורכי דין צעירים, יותר מ-70% מהם לא מוצאים עבודה כשכירים".

- האם לשכת עורכי הדין לא משחקת בעצם משחק כפול? כלפי חוץ אתם צועקים שצריך לעצור את הצפת המקצוע, אבל כלפי פנים כוחכם גדל ככל שיש יותר עורכי דין המשלמים דמי חבר.

"ממש לא. הרי באותה מידה צריך לייצר פעילות ולתת שירותים ליותר ויותר עורכי דין, כי יש יותר צרכנים. אני לא תאב גודל. אני מתמודד עם מצב קיים. צריך לדאוג לעורכי הדין שמצטרפים אלינו למחוז. אני לא נכנס לסיבות מדוע הם הלכו ללמוד משפטים, מדוע בחינות הלשכה הן בחינות שאבד עליהן הכלח. אני צריך לתת לעורכי הדין הכשרה וכלים, כי הדרך שלהם הרבה יותר קשה ממה שהייתה בעבר.

"בלי קשר, הגיעה השעה שהמחוקק ייתן את דעתו למצב מקצוע עריכת הדין. מי שלומד משפטים מעשיר את עצמו מאוד בידע. יש הרבה מאוד אנשים שלומדים משפטים ולא הולכים לעבוד במקצוע, והמחוקק צריך לתת את דעתו".

- מה המחוקק צריך לעשות, ומי אשם שעד היום דבר לא נעשה?

"דוח ועדת גרסטל יושב כבר יותר מ-10 שנים. בחינת הלשכה היום היא לא רצינית. האשמים הם שרי המשפטים הקודמים, זה קרה במשמרת שלהם. פנינו לשר המשפטים הקודם, יעקב נאמן, וביקשנו ממנו לטפל בנושא, אבל לצערי דבר לא נעשה. נאמן מכיר את דוח גרסטל. הוא אמר במפורש שצריך לשנות את מתכונת הבחינות. למה הוא לא פעל? תשאל אותו. הוא היה שר משפטים 4 שנים עם רוב קואליציוני מוצק.

"אני מניח שהסטודנטים למשפטים - וגם לובי ראשי האוניברסיטאות - הפעילו לחצים. אבל לא חייבים לעשות שינוי על אלה שכבר לומדים, וזה לא עונש למתמחה לעשות התמחות של שנתיים, הוא יהיה עורך דין הרבה יותר טוב".

- אתה אופטימי שדווקא השרה הנוכחית, ציפי לבני, תיישם את הרפורמה?

"אנחנו תולים תקוות גדולות בלבני. היא כבר מוכיחה שיש לה חוט-שדרה שקודמיה לא הוכיחו, בהתנהלות שלה מול מערכת המשפט. הלוואי שהיא הייתה שרת המשפטים בתקופה שהתפוצצה 'פרשת השופטת ורדה אלשיך', כל הפרשה בוודאי הייתה נראית אחרת.

"לבני מוכיחה אומץ רב ונחישות בפרשות כמו השופטים נחשון אטינגר, נסים ישעיה, פרשת השופט המכה. היא לא נקטה סחבת, והביעה את עמדתה שאם ההתבטאויות המיוחסות נכונות - השופטים האלה לא יכולים להמשיך לכהן במערכת".

- בפרשת אלשיך עשיתם עסקה בתיווך השר נאמן, ולמעשה ירדתם מהעץ.

"אני מתחרט על כך. לא ראוי ולא מכובד למערכת, כשיש דוח כל-כך נוקב וחריף נגד שופטת בכירה, יו"רית נציגות השופטים, מטעמו של נציב תלונות הציבור על שופטים. השופטת הזו עשתה מעשים חמורים. אני וחבריי לפורום המחוזות בלשכה ציפינו שהמערכת תסיק מסקנות, ששר המשפטים נאמן יעשה מעשה. ציפינו שיזמינו את הגברת ויאמרו לה, גבירתי, יש פה דוח נוקב, חריף, חד-משמעי, לכי. אבל אלשיך בחרה להיאחז בקרנות המזבח".

"100 אלף עורכי דין - זאת סכנה"

המאבקים הפנימיים בלשכת עורכי הדין, ובראשם הקרע בין נוה לבין ראש הלשכה, עו"ד דורון ברזילי, הובילו את שר המשפטים הקודם נאמן להקים בשלהי כהונתו את הוועדה הציבורית בראשות השופטת בדימוס אילה פרוקצ'יה, הבוחנת את מבנה הלשכה. זאת, על רקע איומים שנשמעו מצד נאמן ומצד בכירים אחרים במערכת, לרבות יו"ר ועדת החוקה בכנסת ח"כ דוד רותם לפרק את הלשכה המסוכסכת, שראשיה אינם מצליחים לתפקד בהרמוניה קדנציה אחר קדנציה.

- בדרך שהלשכה מתנהלת היום, יש בכלל הצדקה להמשך קיומה?

"העצמאות של לשכת עורכי הדין היא אחד מאבני-היסוד של מערכת המשפט. אוי ואבוי אם מערכת המשפט שלנו תהיה מושתתת על לשכת עורכי דין שכפופה למדינה, שמשרד המשפטים מנהל אותה, קובע מי יהיו ראשיה ומי, למשל, יהיו נציגיה בוועדה לבחירת שופטים. זה יהיה כמו להלאים את שלטון החוק.

"המינויים של הנציגים שלנו בוועדה למינוי שופטים - להבדיל מפוליטיקאים שמנהלים קרבות על מינוים - הם מינויים מקצועיים של עורכי דין שעשו את מלאכתם נאמנה. מובן שיש מאבקים בלשכה, יש בחירות, יש אמוציות, ויש מאבקים. זה לא סוד שיש היום נתק בין המחוזות והמועצה הארצית לבין ראש הלשכה. מצד שני, לראשונה מאז שאני זוכר את עצמי, כל המחוזות מאוחדים. יש לנו פעילויות כמעט בכל תחום".

- נאמן הקים את "ועדת פרוקצ'יה" וגם איים שבסופו של דבר יתמוך בפירוק הלשכה. מה צריכה הוועדה לעשות?

"נפגשתי עם חברי הוועדה והתרשמתי שאין לחבריה שום כוונה להמליץ על פירוק הלשכה, אלא לשפר את מבנה הלשכה, להגדיר את סמכויות הוועד המרכזי לעומת המחוזות, לקבוע תיחום של גבולות, ואולי לתקן תקלות בחוק הלשכה.

"איש לא מדבר על פירוק הלשכה. לא צריך גם לפרק את המחוזות, כי יש להם תפקיד חשוב במתן שירותים יומיומיים לעורכי הדין. הלשכה הארצית צריכה להתמקד בקשר מול הכנסת, המחוקק, בהבעת עמדות על עניינים ציבוריים שעל סדר היום. היום יש ואקום, הלשכה לא מתפקדת".

- אם המגמה הנוכחית תימשך, האם בעוד כמה שנים הלשכה תנהל ציבור של 100 אלף עורכי דין?

"בקצב הנוכחי, אם לא יקרה שינוי, זה בהחלט יכול לקרות. זו סכנה. לא תהיה אז שום משמעות לתואר עורך דין".

עו"ד אפרים נוה

■ גיל: 44

■ מצב משפחתי: נשוי, אב ל-4 בנות

■ מגורים: תל-אביב

■ מקצועי: עורך דין זה 18 שנה, מתמחה בדיני נזיקין וביטוח, ושותף-מייסד במשרד עורכי הדין אטיאס-נוה. פעיל ותיק בלשכת עורכי הדין, מכהן זה 8 שנים כיו"ר ועדת האתיקה המחוזית בלשכה וזה שנתיים כיו"ר ועד מחוז תל-אביב בלשכה

■ עוד משהו: כבר כתלמיד בבית-הספר היסודי חלם להיות עורך דין

עוד כתבות

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

הבטחה אחת הקפיצה את מניית טסלה. אבל האם היא יכולה לעמוד מאחוריה?

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות בבורסה; אלארום מזנקת ב-20%, נובה ב-4%

מדד ת"א 35 עולה ב-1.2% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● המניות הדואליות חוזרות עם פער חיובי ● טסלה פיספסה את התחזיות אך המניה זינקה במסחר המאוחר, תאיץ השקת דגמים מוזלים ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות" ● היום ומחר המסחר יינעל ב-14:30

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

הסנאט אישר את חבילת הסיוע לישראל, הנשיא ביידן בירך

פגיעה ישירה בלול במרגליות, חיזבאללה: "שיגרנו עשרות קטיושות" • אלפי בני אדם מחו יחד עם משפחות החטופים מחוץ לקריה בת"א • הרצוג והאריס שוחחו, סגנית הנשיא הדגישה את מחויבותה לגינוי גילויי אנטישמיות בארה"ב • הותר לפרסום: רס"ל במיל' סאלם אלכרישאת נפל בצפון רצועת עזה • עדכונים שוטפים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין, ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

קרית שמונה / צילום: אייל מרגולין

בערב החג: רצף אזעקות בגליל העליון והמערבי

מוקדם יותר: מטרה אווירית יורטה באזור קריית שמונה ● יותר מחצי שנה אחרי 7 באוקטובר - ראש אמ"ן חליוה פורש מצה"ל • "לעד אשא איתי את הכאב האיום של המלחמה", כתב לרמטכ"ל • אלוף פיקוד מרכז יסיים את תפקידו בקיץ ● צה"ל פתח במבצע סיכול במסדרון החיץ ברצועה: מחבלים חוסלו, תשתיות טרור אותרו והושמדו • דיווח בניו יורק טיימס: ישראל תכננה מתקפה גדולה יותר נגד איראן, גם בטהראן - אך היא נבלמה ברגע האחרון ● כל העדכונים

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כאב הראש החדש של האחים אמיר בשופרסל

‎בבקשה לאישור תובענה ייצוגית, נטען כי האחים אמיר ביקשו לרכוש את השליטה בשופרסל באופן שיפטור אותם מלשלם לציבור את מלא פרמיית השליטה, כדי לא להיקלע לתחרות על השליטה בחברה ● התובעים מעריכים את הנזק בסכום הנע בין 232-146 מיליון שקלים

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

הירידות הנוכחיות מגיעות אחרי שנה ורבע חלומיות למשקיעים בשווקים בחו''ל / צילום: Shutterstock

אפריל האדום: וול סטריט יורדת בחדות, וזה מה שצפוי לקרות לחיסכון שלכם ולשקל

הבורסה האמריקאית פתחה את 2024 בסערה עם תשואות מרשימות במדדים המובילים ● אלא שכעת הקערה התהפכה, ומתחילת אפריל נמחקה יותר מחצי מהתשואה ● מי החוסכים הישראליים שייפגעו במיוחד, ומהן ההשלכות של המגמה השלילית על שער הדולר?

צילום: Eduardo Munoz Alvarez (AP) (עיבוד תמונה)

הטעויות הנפוצות שמשקיעים עושים בהשקעה באג"ח ממשלתיות

בוול סטריט ג'ורנל מרחיבים על הטעויות הנפוצות של משקיעים באיגרות חוב ממשלתיות ● להערכתם, הטעות הנפוצה ביותר היא בהשקעה בקרנות אג"חיות שנסחרות בתנודתיות ● במקביל הם מסבירים כי כיום, תשואות האג"ח הממשלתיות קצרות הטווח אטרקטיביות יותר מאשר ארוכות הטווח

חופית באטה, חוקרת בינה מלאכותית ב-AI21 / צילום: יונתן בלום

היא התגייסה ליחידת מודיעין, צוללת עם כרישים ועובדת בתחום הכי חם בעולם

היא שובצה במודיעין אך התעקשה להתגייס לקרבי, שימשה אלגוריתמאית במובילאיי ויש לה תואר במתמטיקה ● כיום חופית באטה היא חוקרת ב-AI21 Labs, שנתמכת בידי ענקיות הטכנולוגיה ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס

ח''כ משה ארבל, מפלגת ש''ס / צילום: איל יצהר

"מוכרחים להבין את גודל השעה": ראיון חג עם השר הכי לא שגרתי שיש

שר הפנים משה ארבל מכוון אצבע מאשימה לבג"ץ שיצר תגובת נגד בציבור החרדי לשאלת הגיוס ● בענייני התכנון, הוא מגלה שהוא הודף לחצים להתערבות ומאשים את שרי הליכוד באינטרסים צרים ● את הפועלים הפלסטינים, הוא אומר, צריך להחזיר, "אין שאלה בכלל" ● ולמה הוא משוכנע שזה הזמן להעלות ארנונה

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס