גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מי עדן משיקה סדרת ברים ביתיים למים מסוננים

מי עדן תשווק בשבועות הקרובים 3 מכשירים, חלקם עם יתרונות טכנולוגיים על המתחרים העיקריים - תמי 4 ואלקטרה ■ עם זאת, בגזרת המחירים החברה לא צפויה לספק בשורה לצרכנים ■ האם בכל זאת המהלך הזה צפוי לעורר את השוק?

כחודש לאחר רכישת קבוצת מי עדן על-ידי קרן ההשקעות הבינלאומית רואן, חברת מי עדן נכנסת אף היא לשוק ומשיקה סדרת ברים ביתיים למים מסוננים, תחת המותג Eden Pure. מי עדן תשקיע 10 מיליון שקל במהלך, שנועד להתחרות בתמי 4 ובאלקטרה בר.

הסדרה כוללת 3 מכשירים: קלאסיק - מכשיר הדומה למכשירי תמי 4 ואלקטרה בר; טאצ' - מכשיר עם מסך מגע מלא; ומכשיר "סודה" - הכולל בנוסף אפשרות להכנת מי סודה באותו מכשיר.

מי עדן החלה במכירות המכשיר הבסיסי, אך השקת שני המכשירים המתקדמים תתבצע רק בעוד מספר שבועות.

ההשקה היא ללא ספק המהלך האסטרטגי המשמעותי ביותר שביצעה מי עדן בשנים האחרונות בשוק המקומי. בחברה הסבירו היום (א') כי מדובר בהחלטה אסטרטגית, שמטרתה להפוך את מי עדן ל"גורם המומחה המוביל בכל פתרונות השתייה בישראל".

בפועל, ההחלטה הזאת מגיעה על רקע היחלשות קשה במגזרי פעילותה של מי עדן. ראשית, וכפי שמי עדן עצמה מציינת בדוחותיה הכספיים, שוק המים המינרליים בבקבוקים חווה תחרות מחירים שמובילות רשתות השיווק ואשר שוחקת את הרווחיות הגולמית בענף.

שנית, במגזר הכדים, החברה נאלצת להתמודד עם חדירה מואצת של מסנני המים הביתיים שמשווקות החברות תמי 4, אלקטרה בר ואחרות. מטבע הדברים, החדירה המואצת של המסננים הביתיים משפיעה גם על המים המינרליים בבקבוק, והשפעה זו עוד צפויה להחריף.

יריב שפירא, מנכ"ל מי עדן ישראל, הודה היום כי החברה חששה הרבה שנים מהמהלך. "אולי גם חיינו באווירה ששוק המסננים הביתיים הגיע לסטגנציה, אך זה לא קרה, והבנו שאנחנו לא יכולים להשאיר את הזירה מבלי להיכנס לתוכה. שינוי שנכפה עליך הוא הזדמנות. יגידו שאנחנו נכנסים מאוחר מדי, אבל בשביל קפיצה כזאת צריך בשלות עסקית ומותגית", אמר שפירא.

לפי נתונים שמסרה מי עדן, שיער החדירה של המכשירים הביתיים לסינון מים הגיע ב-2012 ל-31% . ההערכה היא כי השנה הוא יעמוד על 35%, ובשנת 2015 - על 44%. באשר ליעדים אמר שפירא: "אנחנו מתכוונים לקחת חלק גדול מהצמיחה ומהתחלופה".

לפי סטורנקסט, בין השנים 2009 ל-2012, מכירות המים המינרליים ירדו ב-7.3% והסתכמו ב-357 מיליון שקל (במחירי צרכן). השחיקה הכמותית בתקופה זו הייתה חדה יותר ועמדה על 10.9%. אם לוקחים בחשבון שהאוכלוסיה גדלה בכל שנה בכ-2%, הרי שמדובר בשחיקה קשה הרבה יותר.

מי עדן עצמה נפגעה פחות. לפי סטורנקסט, אחרי שבשנים 2010-2011 מכירות המותג ירדו כמותית, בשנת 2012 המכר הכמותי רשם גידול דו-ספרתי (16% ), ולכן הירידה ב-3 שנים הסתכמה ב-3.74%.

הדוחות של מי עדן מספרים סיפור מדויק יותר ובעיקר חושפים את הפגיעה הקשה ברווחיות. רק לפני 5 שנים, בשנת 2008, מכירותיה של מי עדן בישראל עמדו על 90.16 מיליון אירו. ב-2012 הם הסתכמו ב-79.15 מיליון אירו בלבד, ירידה מצטברת של 12.2%. הרווח עצמו נשחק בשנים אלה דרמטית - מרווח של 16.2 מיליון אירו ב-2008 לרווח של 11.4 מיליון אירו ב-2012- צניחה של כ-30%.

גם הביצועים של מי עדן ברבעון הראשון השנה מצביעים על שחיקה ברווחיות. בזמן שהמכירות עלו ב-5.8% והסתכמו ב-18.5 מיליון אירו, הרווח התפעולי נשחק ב-19.4% והסתכם ב-1.88 מיליון אירו (לעומת 2.33 מיליון אירו בתקופה מקבילה).

מי עדן צפתה עד כה מהצד בפריחה של שוק המסננים הביתיים. על-פי הערכות, היקף השוק, שעמד בשנת 2012 על 458 מיליון שקל, נסק אשתקד ל-562 מיליון שקל - עלייה של 22.7%. ההערכות הן,כי השוק יחתום את השנה הנוכחית עם צמיחה של 10.7% ל-622 מיליון שקל, וימשיך לרשום צמיחה דו-ספרתית גם בשנתיים שאחרי.

בתוך 6 שנים בלבד עבר השוק מהפכה: רק בשנת 2006 היוו מכירות המים בבקבוק 63% ממכר שוק הפתרונות לבית (מסננים מים בכדים או בבקבוק), בעוד שהמסננים הביתיים היו אחראיים ל-37% מהמכירות. 6 שנים לאחר מכן, בשנת 2012, היווה מכר המסננים הביתיים 68% מהשוק, והנתח של המים בבקבוק נחתך בחצי.

ניסיון עם מים מסוננים בחו"ל

תחום מסנני המים הביתיים אינו חדש לגמרי למי עדן. למעשה, מזה עשור פועלת מי עדן ב-14 מדינות באירופה באמצעות החברה-האם Eden Springs, במודל משולב שבו מוכרת החברה מכשירים ביתיים לסינון מים לצד ברים ולצד מכונות קפה.

ההבדל המהותי הוא שהחברה שיווקה באירופה מכשירים לסינון מים לעסקים, אותו ייבאה מקוריאה, וכעת מדובר במכשירים שהם פרי פיתוחה של החברה.

לטענת מי עדן, 21% מכלל התקנות הקבוצה (ברים מינרליים ומכשירי סינון) בצרפת הם עבור מכשירי סינון, בבריטניה - 22%, ובהולנד המספר מאמיר ל-28%.

לדברי שפירא, "מי עדן היא בעלת נכסיות ועוצמת מותג גבוהה. החוזקה הזאת נתנה לנו ביטחון ללכת עם המותג מי עדן. אנחנו לא רוצים להתחרות בזירת המחיר".

- עברתם משבר איכות קשה בשנת 2009 אז למה ללכת עם אותו מותג שיש בו גם סיכון?

"עברנו משבר קשה, אך החברה חזרה לצמיחה. בנוסף להשקעות העצומות שנדרשות במותג חדש, אם היינו משיקים תחת מותג אחר, הלקוח היה גם שואל אותנו למה זה לא אותו מותג".

- למה שלא תתחרו במחיר? יש תחושה שהחברות מבקשות לשמר את הרווחיות בענף.

"יש השקעה בציוד שרואים עליה החזר אחרי תקופה מסוימת. בגזרת המחיר - או שמפסידים לאורך זמן או שפוגעים באיכות המוצר, ואלה שני דברים שאנחנו לא מתכוונים לעשות".

- מה איכות המסנן שלכם?

"מסנן שעומד בתקנים הישראליים. תמי 4 ואלקטרה בר עומדות באותם תקנים".

בהתייחס לכך אומרת דפנה נעים, מנהלת אלקטרה בר, כי "לנו יש את הסנן הבלעדי שמסנן גם מתכות כבדות כמו עופרת וכספית. המסננים של תמי 4 ומי עדן מסננים רק כלור וטעמי לוואי".

השוואה ברי מים

עוד כתבות

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

אילוסטרציה: shutterstock

החשש מחלחל לשווקים: פרמיית הסיכון של ישראל בשיא של 11 שנים, ומרווחי האג"ח ממשיכים להתרחב

מדד ה-CDS הישראלי, המגלם את עלות הסיכון שמדינת ישראל לא תצליח לשלם את חובותיה, עלה ב-18% בשבוע האחרון ● במקביל, המרווחים של איגרות החוב הדולריות של ישראל מול ארה"ב קופצים

מתכות / צילום: Shutterstock

החברה שמנסה לחולל מהפכה בתעשייה שלא השתנתה אלפי שנים: Magnus Metal מגייסת 74 מיליון דולר

"מקצרת את תהליכי העבודה, מפחיתה את עלויות היצור והזיהום, ומשפרת את איכות המוצר" ● עם שווי מוערך של כ-160 מיליון דולר, מגנוס מטאל הישראלית יוצאת לסבב גיוס חדש

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

"שחקנית מרכזית במזרח התיכון": למה הבכירים הישראליים מתייצבים לתדרך את התקשורת בארצות הברית?

משעות הבוקר המוקדמות, גורמים ישראליים בכירים מתייצבים בתקשורת האמריקאית כדי לתדרך על התקיפה באיראן ● כך בוחרים את גופי התקשורת מולם הם עובדים בארה"ב ומה הם מנסים להשיג?

שרון גל / צילום: סטודיו תומאס תומר שלום, ויקימדיה

האיום עשה את שלו? שרון גל יישאר בערוץ 14

לפני כשלושה שבועות הודיעה רשת 13 כי העיתונאי שרון גל חוזר לשורותיו, ובערוץ 14 מיהרו להוציא לגל מכתב התראה, מאחר שהוא חתום על חוזה עד סוף 2024 ● כעת נראה כי המהלך עשה את שלו, וגל יישאר בערוץ 14 ויגיש שם את רצועת 19:00

רחפן של Spear UAV / צילום: Spear UAV

"בעל 4 להבים מתוצרת ישראל": הרחפן שיכול לתקוף גם באספהאן

אחת מהאפשרויות שעלו היום, היא שישראל תקפה באיראן באמצעות חימוש משוטט של הסטארט-אפ התל אביבי "ספיר" (Spear UAV) - נשק בו היא משתמשת בזירות השונות של מלחמת "חרבות ברזל" ● כך משמש החימוש בעל יכולות AI את ישראל במלחמה

עמיקם בן צבי, יו''ר דירקטוריון אל על / צילום: דוברות אל על

יו"ר דירקטוריון אל על נחקר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות בנתיבות

משטרת ישראל אישרה כי עמיקם בן צבי, יו"ר דירקטוריון אל על, נחקר בחשד למעורבות בפרשה בתחום טוהר המידות שבה נחקר גם ראש העיר נתיבות, יחיאל זוהר ● בא כוחו של בן צבי, עו"ד נתי שמחוני: "מר בן צבי מכבד את רשויות אכיפת החוק, משתף פעולה באופן מלא והוא סמוך ובטוח כי בסופה של הבדיקה יוברר שלא דבק כל רבב בהתנהלותו"

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

מה מקור המילה דרדלה ואיזו מערכת הגנה אווירית של ישראל העליונה ביותר?

באיזה שנה הוקם סניף מקדונלד'ס הכשר הראשון, לאיזו מדינה הגבול הארוך ביותר עם צרפת ולמה שחקן ה-NBA החטיא השבוע זריקת עונשין בכוונה? • הטריוויה השבועית

שכונת בית וגן ירושלים / צילום: אוריה תדמור

לא תמיד ניתן להגיע לחלוקה שוויונית בפרויקט תמ"א 38

כל תכנון פרויקט מסוג תמ"א 38 כולל אילוצים תכנוניים, אולם בפרויקטים מסוג חיזוק ועיבוי, האילוצים התכנוניים רבים, שכן הבינוי נעשה על גבי הבניין הקיים, על מגבלותיו ● כך דחתה ועדת הערר המחוזית בירושלים התנגדות של שני דיירים לתכנון של פרויקט

בית חולים חדש ייבנה בבאר שבע / אילוסטרציה: Shutterstock

בית חולים ראשון בבעלות הקופות הקטנות: לאומית ומאוחדת יפעילו את בית החולים בבאר שבע

בית החולים שיבא יהיה שותף של הקופות בהקמת בית החולים ● הלו"ז להשקה מוערך בלפחות 8-6 שנים ותקציב ההקמה בלפחות מיליארד שקל ● בשבועות הקרובים צפויה להתקבל החלטת ממשלה התומכת בהחלטת משרדי הבריאות והאוצר שהתקבלה היום

פרויקט מתחם אילת של אאורה ברמת השרון / הדמיה: 3dvision ltd טרי די ויז'ן בע''מ

פינוי בינוי: אאורה שילמה היטל חריג עבור הדיירים לעיריית רמת השרון והם נדרשים להחזיר לה את הכסף

פרויקט הפינוי בינוי של אאורה במתחם אילת בשכונת מורשה, נבנה בשני שלבים ויכלול בסופו של דבר 687 יח"ד בשישה מגדלים עם שטחי מסחר ● כדי לא לעכב את הפרויקט וקבלת היתר הבנייה, החברה שילמה לפני כארבע שנים את התשלום וכעת מבקשת את הכסף ששולם בחזרה מהדיירים

בנק ישראל מכר 8 מיליארד דולר, אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדולר מזנק לשיא של חמישה חודשים. אלה הסיבות

המתיחות הביטחונית בין ישראל לאיראן לצד התחזקות הדולר בעולם הובילה לתיסוף חד מול השקל ● שער הדולר-שקל נסחר ברמה של כ-3.8 שקלים, שיא של חמישה חודשים

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' וראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: Reuters, RONEN ZVULUN

לא רק בגלל איראן: S&P קנסו את ישראל גם על סימני השאלה בתקציב הביטחון

אם עד לפני התקיפה האיראנית על ישראל עוד הייתה תקווה מסוימת במדינה שהדירוג הגבוה יישמר, זו התמוססה בשבוע האחרון עם התרחבות מפת האיומים ● אלא שלא רק האיומים על ישראל נלקחו בחשבון בהורדת הדירוג ● מה נכתב בין השורות של הודעת S&P והאם ישראל עומדת בפני סכנה של הורדה נוספת?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

אוקראינה על סף ייאוש וחור שחור ישאב אותנו ממרחק 2,000 שנות אור

אוקראינה מפתחת קנאת ישראל - גם היא רוצה קואליציה שתציל אותה מטילים באמצע הלילה ● הבריטים קובעים לוח זמנים להפסקה לאומית של העישון ● האקלים יעלה הרבה כסף, והמדינות העניות ייפגעו יותר ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

איל וולדמן / צילום: פרטי

איל וולדמן מגלה: "עברו עליי ימים כואבים וקשים מאוד"

"אני כל הזמן חושב מה דניאל הייתה עושה, איך זה היה אם היא הייתה פה עכשיו", מספר איל וולדמן על בתו דניאל שנרצחה בנובה. מאיפה הוא שואב כוח? ● פרויקט מיוחד 

השקל נחלש אל מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדיווחים על תקיפה באיראן הביאו לצלילת השקל, אך לא לאורך זמן

שני אירועים שהתרחשו הלילה הובילו לפיחות בשער השקל מול הדולר: הורדת דירוג האשראי של ישראל על ידי חברת S&P ודיווחים על תקיפה ישראלית באיראן ● אלא שלאורך שעות הבוקר השקל החל להתייצב ● מה הוביל לשינוי ומה ניתן ללמוד מהעבר?

פיצוחים / צילום: תמר מצפי

הגרעינים של חממה בדרך החוצה מהבורסה - מי ייכנס במקומם?

חברת חממה סחר קיבלה הצעה להוצאת פעילותה מהבורסה והכנסת פעילות נדל"ן במקומה ● בעקבות מלחמת חרבות ברזל לחברה חובות בהיקף של 1.6 מיליון שקל מתושבים מרצועת עזה

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

מייסדי טורק. מימין: אלדד לבני (CINO), לאוניד בלקינד (CTO) והמנכ''ל עופר  סמדרי / צילום: גיא חמוי

הטייס האוטומטי שרוצה להחליף את צבא מומחי הסייבר

האנליסטים במרכזי בקרת הסייבר של הארגונים הגדולים נאלצים להתמודד עם אלפי התרעות מדי יום, והטכנולוגיה של טורק מאפשרת להפוך את התהליכים לאוטונומיים למחצה • האם ה"טייס האוטומטי" של החברה יצליח לשלול איומים חמורים? ● הסטארט-אפים המבטיחים