גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

TGI: זינוק בחשיפת "גלובס" במחצית הראשונה של 2013

המחצית הראשונה של 2013 מתאפיינת בירידה בחשיפה הכללית לעיתונות המודפסת ■ "ישראל היום" ו"ידיעות אחרונות" רשמו חשיפה זהה של 36.9% ■ "הארץ" הידרדר ל-5.4% ■ "סופהשבוע" רשם חשיפה גבוהה יחסית של 7.4%

החציון הראשון של 2013 מתאפיין בירידה בחשיפה הכללית של הציבור לעיתונות המודפסת, זאת בניגוד ליציבות שאפיינה עד כה את דפוסי הקריאה הישראליים.

חצי השנה האחרונה, שהיום (א') מתפרסמים נתוני סקר TGI אודותיה, מסמנת כמה מגמות חדשות ואף דרמטיות במפת העיתונות העברית. בהן, היפוך המגמה ב"ישראל היום", שרושם נסיגה ראשונה מאז יצא לאור לראשונה; ירידה תלולה ל"מעריב", שאיבד כמחצית מחשיפתו בטווח של שנה; העובדה ש"סופהשבוע" עובר כבר בפעם הראשונה שהוא נמדד את עיתון "הארץ" בחשיפתו; והעובדה ש"גלובס" הוא העיתון היחיד שנמצא במגמת עלייה מובהקת בחציון זה.

על-פי חברת המחקר קנטאר, שיעור החשיפה הכללי של העיתונות המודפסת בימי חול ירד ל-62.1% בין יולי 2012-יולי 2013 מ-64.7% בתקופה המקבילה אשתקד. בכך למעשה נבלמת מגמת העלייה שנמשכה מאז 2010, וישראל מיישרת קו עם המגמות העולמיות בתחום הפרינט.

סקר ה-TGI, אשר מודד חשיפה למותג - ולא מדדים כמו תפוצה, קריאה בפועל או השפעה - הוא סקר שנתון להשפעה מצד הנבדקים. זאת באמצעות שיווק אינטנסיבי כדוגמת העלאה מלאכותית בהדפסה, חלוקה חינמית וקמפיין פרסומי. נדמה כי בחציון זה גברה המציאות העולמית על כל מניפולציה.

בתום החציון הראשון של השנה שני העיתונים המובילים - "ישראל היום" ו"ידיעות אחרונות" - רושמים חשיפה זהה של 36.9%.

"ישראל היום" מגיע לנתון לאחר שכבר נשק ל-40% במחצית האחרונה של 2012, וזו עבורו ירידה די משמעותית. "ידיעות אחרונות" שמר על יציבות יחסית, למרות ירידה קלה (37.3%).

במבט שנתי לאחור, "ישראל היום", העיתון החינמי של שלדון אדלסון, מוביל בחשיפה - 38.4% לעומת 37.1% ל"ידיעות אחרונות".

שיווי-משקל זה בין שני העיתונים היומיים המובילים נובע מכך ש"ישראל היום" התייצב על כמויות הדפסה לאורך החציון, ומיעט במגמת ההדפסה המוגברת, אם כי לא חדל מהן. "ידיעות אחרונות", לעומתו, הצליח למצוא את הנוסחה שמדביקה את הפער בין ההדפסה לדרך ההפצה, אותה פתח בעבר "ישראל היום".

בסופי השבוע, "ידיעות אחרונות" של נוני מוזס עדיין מוביל באופן מובהק יותר. שני העיתונים שמרו על יציבות בחציון זה - 41.5% ל"ידיעות" ו-33% ל"ישראל היום".

סקר GTI - חשיפה יומית לעיתונים

שחקן חדש ומפתיע בעיתונות סופי השבוע היא "סופהשבוע" של אלי עזור. העיתון נמדד בפעם הראשונה ומגיע ל-7.4% חשיפה - יותר מעיתון "הארץ" שעומד במהדורת שישי שלו על 6.3% וכמעט כמו "מעריב" שיורד בחצי שנה זו מ-11.6% בסופי השבוע ל-8.1%.

על-פי ההערכה, כמות התפוצה של "סופהשבוע" נעה סביב 100 אלף עותקים על-פי ההערכה, ונעזרה בקמפיין השקה אינטנסיבי שנוהל בחצי השנה האחרונה. לא מן הנמנע גם כי הדמיון בשם ל"סופשבוע" של "מעריב" סייע לעיתון בשאלון.

כך או אחרת, ככל ש"מעריב" מאבד מכוחו, קבוצת המדיה של אלי עזור הולכת ומתבססת כגורם מוביל בשוק התקשורת המקומי. "ישראל פוסט", החינמון מאותה קבוצה, הופך להיות העיתון השלישי בישראל, בחשיפתו, כששיעור החשיפה (השנתי) שלו עומד על 8.7%, וגם תחנת רדיו ללא הפסקה רושמת עלייה.

הירידה של "מעריב" בימי חול מתיישבת כהלכה עם המציאות הכלכלית הקשה של העיתון. לאחר ש"מעריב" עמד ביוני 2012 על נתון 11.9%, הוא מגיע בחשיפתו בין ינואר ליוני 2013 לפחות ממחצית - 5.8%. על פני השנה החולפת שיעור החשיפה שלו עומד על 7.7% (לעומת 11.1% בתקופה המקבילה אשתקד).

בחצי השנה האחרונה ירדה משמעותית התפוצה של "מעריב", בין אם בשל הקשיים הכלכליים ובין אם בגלל ההחלטה של שלמה בן-צבי למתג את העיתון כעיתון איכות ולהעלות את דמי המנוי - מה שפגע בתפוצה. המגמות הללו נותנות אותותיהן.

גם "הארץ" ממשיך במגמת הירידה ההדרגתית, אם כי באופן מתון יותר ועומד על חשיפה של 5.4% על פני החציון ו-5.7% לאורך השנה החולפת (יוני 2012- יולי 2013). זאת לעומת 7.2% בתקופה המקבילה בין 2011-2012. ירידה זו הינה משמעותית ביותר עבור מותג "הארץ", ומחזירה אותו לימים טרום הופעתו של "דה מרקר". בחצי שנה זו, גם "הארץ" ידע טלטלות ובין היתר העביר את יהבו אל חומת התשלום באתר.

בחברת קאנטר רואים קשר ישיר בין הירידה בפרינט ובין המעבר לדיגיטל. על-פי הסקר, בחציון זו חלה עלייה דרמטית בבעלות על טאבלטים - 15.3% מכלל האוכלוסייה, ועל סמאטרפונים - 64.6% מכלל האוכלוסייה.
-
"גלובס", ששמר על יציבות של כ-4.5% בשנתיים האחרונות, רשם זינוק - יחיד מסוגו בסקר זה - ל-5.5% חשיפה בחציון הראשון של 2013. בכך, לראשונה, משתווה "גלובס" לעיתון "הארץ" בשיעור החשיפה שלו בימי חול. את העלייה המשמעותית אפשר לתלות גם במהדורת "גלובס על הבוקר" המחולקת עם "מעריב", שהגדילה את חשיפתו.

לאחר ירידה דרמטית לפני כשנה, "דה מרקר" מקבוצת "הארץ" נותר עם נתונים דומים לחציון הקודם - 6.3% לעומת 6.1%. לאורך השנה החולפת, אם כן, הגיע "דה מרקר" ל-6.2% חשיפה, לעומת 7.6% באותה התקופה אשתקד.

גם "כלכליסט", העיתון הכלכלי מבית "ידיעות אחרונות", רושם ירידה ראשונה בחשיפה מאז החל להימדד בסקר זה. בחצי השנה האחרונה ירד העיתון מ-12.4% ל-11.8%. לאורך השנה האחרונה החשיפה של העיתון עמדה על 12.1%.

בעיתונות הדתית לאומית, "מקור ראשון", גם הוא של שלמה בן-צבי, רושם ירידה בחשיפה זה הסקר השלישי. העיתון יורד ל-2.5% לעומת 3.3% בחציון לפני. "בשבע" מוביל עליו, אך גם הוא בירידה לכדי נתון של 4.5%, לעומת 5.3%.

"לאשה" הוא המגזין המוביל בישראל, עדיין, עם 8.7% לאורך השנה האחרונה. "פנאי פלוס", גם הוא מבית "ידיעות אחרונות", ממשיך בנפילה ל-4.2% בחציון זה, לעומת 5.5%.

מ"ישראל היום" נמסר בתגובה: "'ישראל היום' ממשיך להוביל ברמה שנתית, כפי שנאמר בהודעה על תוצאות סקר ה-TGI, ולהיות העיתון מספר אחת בשיעור החשיפה לעיתונות הכתובה בישראל. נמשיך להוביל גם בכל שנת 2013".

מ"מעריב" נמסר בתגובה: "כל מי שעקב בתקשורת מודע למאבקו של 'מעריב' להשתחרר ממשקולות העבר בעיקר בתחום ההפצה. רק באמצע מאי קיבלנו אישור להפיץ את 'מעריב' דרך חברת בר הפצה, ובסוף יוני 'מעריב' חזר למספר נקודות החלוקה והמכירה שהיינו בהם בעבר. אנו פועלים להגדיל משמעותית את נקודות המכירה ברבעון הקרוב - דבר שיבוא לידי ביטוי בסקר TGI בשנה הקרובה".

שיעור החשיפה לעיתונים יומיים לפי חציונים

ירידה גם ברדיו

לא רק העיתונים סופגים ירידה כללית, אלא גם תחנות הרדיו - האזוריות והארציות כאחד. 3 תחנות בלבד רשמו עלייה גורפת בהאזנה על-פי הסקר הזה: רדיו דרום, רדיו ללא הפסקה 103FM ורשת ג'. כל היתר מאבדות חשיפה.

רשת ב' יורדת דרמטית לחשיפה של 21.8% מ-25.6%, גלי צה"ל יורדת ל-20% מ-21.9% בחציון לפני, ואילו גלגלצ יורדת במתינות מ-27% ל-25.8%.

רדיו ללא הפסקה היא התחנה האזורית המואזנת בישראל עם 9.5% חשיפה בגילאי 18 ומעלה. התחנה רשמה עלייה של 5% בחשיפה. שנייה לה היא תחנת רדיו קול ברמה, שממשיכה בעלייה ההדרגתית ל-5.6%, ומיד אחריה רדיו 99FM, גם היא בת לקבוצת רדיו ללא הפסקה, שאמנם חוותה ירידה, אך עברה בנתוני ההאזנה שלה את רדיו קול חי ואת רדיוס.

רדיו דרום רשמה עלייה של 32% בהאזנה למבוגרים (בכלל הארץ ולא רק באזורה) ועליות מרשימות דומות בכל יתר המגזרים. רדיו קול הים האדום רושם עלייה של 50% בהאזנה הכלל-ארצית, אולם במונחי האוכלוסייה המאזינה לתחנה האילתית, מדובר באחוזים זניחים.

עוד כתבות

מייסדי קוואק: אלון לב, רן רומנו, ליאור פנסו ויובל פרנבך / צילום: QWAK

ארבעת היזמים יוצאי ענקיות הייטק שזיהו את החולשות של הארגונים הגדולים במשק

קוואק הוקמה במטרה לספק פתרון מקצה לקצה לחברות בהטמעה, בתפעול ובניהול יישומי בינה מלאכותית, ועוזרת לחברות ליישם מודלים של למידת מכונה ● בקוואק לא מסונוורים מטרנד ה-AI:" גם אם אנחנו על הגל, חייבים להיות קשובים לשוק"

דיזנגוף סנטר / צילום: גיא חמוי

מעל 3 מיליון שקל בדקה: זינוק בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד

לפי נתוני חברת שב"א, בין השעות 8:00-14:00 הוציאו הישראלים סכום של 735 מיליון שקל • מדובר בזינוק של 14% בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד • בשנה שעברה בשעות אלו נרשמו הוצאות בכרטיסי אשראי בסכום כולל של 645 מיליון שקל • ומה הייתה הדקה העמוסה ביותר היום?

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

נוסעת באל על הגישה בקשה לתביעה ייצוגית על מושב שלא ניתן להטייה. מה נקבע?

חברה שניהלה שנים תביעה על מיליונים נגד יס, הגישו סיכומים באורך חריג. השופטת קבעה כי התביעה תוכרע בלעדיהם ● גבר סירב לבדיקת אבהות כדי להתחמק ממזונות, האשה פנתה לביהמ"ש ● אושרה תביעה יצוגית נגד אל על

ג'ו ביידן ובנימין נתניהו / צילום: צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

היחסים עם ישראל ישתנו ללא היכר? ארה"ב צפויה לאמץ צעד דרמטי ואלה המשמעויות

בית הנבחרים האמריקאי אישר אתמול סיוע צבאי עצום ממדים לישראל, אך במקביל ארה"ב עשויה גם להעניש את ישראל ● ההחלה הממשמשת ובאה של 'חוק לייהי' על פעולות צבאיות של ישראל נגד אוכלוסייה פלסטינית שקולה כנגד הפחתה של דירוג האשראי המוסרי ● בינואר, הסנאט דחה את עצם הרעיון להעמיד את ישראל למבחן זכויות אדם ● עכשיו היא עומדת להיענש על פגיעה בהן

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

ענבר שעשוע בר ניר ועדי אטון לפידות / צילום: דרור סיתהכול

קרן משפחת שעשוע תחלק 6 מיליון שקל לבעלי עסקים ששירתו במילואים

מענקי הצמיחה יינתנו לפי שיטה שבה בעלי עסקים שמגישים מועמדות צריכים במקביל לבחור מי מעמיתיהם ראוי לקבל את הכסף ● מאז פרוץ המלחמה חילקה הקרן 21 מיליון שקל למטרות שונות ● ישראל מתגייסת

ח''כ משה ארבל, מפלגת ש''ס / צילום: איל יצהר

"מוכרחים להבין את גודל השעה": ראיון חג עם השר הכי לא שגרתי שיש

שר הפנים משה ארבל מכוון אצבע מאשימה לבג"ץ שיצר תגובת נגד בציבור החרדי לשאלת הגיוס ● בענייני התכנון, הוא מגלה שהוא הודף לחצים להתערבות ומאשים את שרי הליכוד באינטרסים צרים ● את הפועלים הפלסטינים, הוא אומר, צריך להחזיר, "אין שאלה בכלל" ● ולמה הוא משוכנע שזה הזמן להעלות ארנונה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / חומרים: אתרי החברות, Shutterstock

תוספים וטריקים: כך קונים ברשת חכם ובזול

היקף הרכישות של ישראלים באונליין נמצא בעלייה מתמדת, אבל רבים לא מכירים את הכלים שמאפשרים לחסוך בתשלום ● מתוספים שמשתלם להתקין בדפדפן ועד שיחה עם צ'אטבוט

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין, ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

עלי חמינאי נפגש עם משפחות הבכירים שחוסלו בסוריה, אפריל 2024 / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

החישוב הגרעיני של איראן נעשה כעת מסוכן יותר

המנהיג העליון חמינאי בוודאי תוהה אם מצבה של הרפובליקה האסלאמית היה טוב יותר לו כבר היה ברשותה נשק גרעיני ● המערב אינו צריך להמעיט בצורך של חמינאי להשאיר מורשת מפוארת

הירידות הנוכחיות מגיעות אחרי שנה ורבע חלומיות למשקיעים בשווקים בחו''ל / צילום: Shutterstock

אפריל האדום: וול סטריט יורדת בחדות, וזה מה שצפוי לקרות לחיסכון שלכם ולשקל

הבורסה האמריקאית פתחה את 2024 בסערה עם תשואות מרשימות במדדים המובילים ● אלא שכעת הקערה התהפכה, ומתחילת אפריל נמחקה יותר מחצי מהתשואה ● מי החוסכים הישראליים שייפגעו במיוחד, ומהן ההשלכות של המגמה השלילית על שער הדולר?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בתל אביב: מדד ת"א בנקים 5 זינק בכ-4%

מדד ת"א 35 קפץ ב-1.1% ות"א 90 הוסיף לערכו כ-1.4% ● הדולר חצה רף של 3.8 שקלים ונחלש חזרה בסוף השבוע ● S&P הודיעו על הורדת הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● הסיכויים להפחתת ריבית בישראל וארה"ב הולכים ומתרחקים ● בעוד שבישראל יתקיים שבוע מסחר מקוצר לרגל החג, בוול סטריט יפרסמו דוחות כמה מענקיות הטכנולוגיה המשתייכות לשבע המופלאות

גילון בק, ריצ'רד פרנסיס, אייל פסו / צילום: תמר מצפי, אלעד מלכה, Gauzy

בדרך לנאסד"ק: הישראלית שמאמינה שהשוק הזה יגיע ל-124 מיליארד דולר ב-2028

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● גאוזי, יצרנית הזכוכית החכמה מתל אביב בדרך לנאסד"ק ● טבע משנה את אופן דיווח התוצאות שלה על בסיס גיאוגרפי ● וסנסטאר, חברת הפורטפוליו של קרן פימי הציגה תוצאות חלשות לרבעון

אילוסטרציה: shutterstock

הסעיף "הקטן" בעסקת נדל"ן שיתחיל לסבך אתכם עם רשות המסים

באילו מקרים השחקנים בשוק הנדל"ן "בני חורין" מהקשר שנכפה עליהם ככלל עם רשות המסים? ● גלובס עושה סדר בזכויות החוזיות והתנאים שמשחררים אתכם מחובת הדיווח לרשויות המס, לפחות בשלב עריכת החוזה

בעולם מתפעלים מישראל: "הראתה שהיא יכולה לתקוף מתי שהיא רוצה"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: בוושינגטון פוסט מתפעלים מהמתקפה שמיוחסת לישראל באיראן, ובאיראן מנסים להקטין את האפקט שלה וגם: אייפ"ק פותח בקמפיין נגד פוליטיקאים אנטי-ישראלים בבחירות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם 

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

קרית שמונה / צילום: אייל מרגולין

בערב החג: רצף אזעקות בגליל העליון והמערבי

מוקדם יותר: מטרה אווירית יורטה באזור קריית שמונה ● יותר מחצי שנה אחרי 7 באוקטובר - ראש אמ"ן חליוה פורש מצה"ל • "לעד אשא איתי את הכאב האיום של המלחמה", כתב לרמטכ"ל • אלוף פיקוד מרכז יסיים את תפקידו בקיץ ● צה"ל פתח במבצע סיכול במסדרון החיץ ברצועה: מחבלים חוסלו, תשתיות טרור אותרו והושמדו • דיווח בניו יורק טיימס: ישראל תכננה מתקפה גדולה יותר נגד איראן, גם בטהראן - אך היא נבלמה ברגע האחרון ● כל העדכונים

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כאב הראש החדש של האחים אמיר בשופרסל

‎בבקשה לתובענה ייצוגית, נטען כי האחים אמיר ביקשו לרכוש את השליטה בשופרסל באופן שיפטור אותם מלשלם לציבור את מלא פרמיית השליטה, כדי לא להיקלע לתחרות על השליטה בחברה ● התובעים מעריכים את הנזק בסכום הנע בין 232-146 מיליון שקלים

עמית גל, הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

המפקח על הביטוח עושה סדר וקובע כללים ברורים לבעלי שליטה לקבלת היתר אחזקה

עמית גל, ממלא מקום הממונה על שוק ההון, מציג מתווה שיאפשר לקרנות הזרות ששולטות בחברת הביטוח הפניקס למכור את השליטה בה בחלקים ● הקרנות סנטרברידג וגלאטין רכשו את אחזקותיהן בחברה ב-2019, ומאז הוכפל שווי הקבוצה