גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לינץ' פומבי

שופטים נתלים בכיכר העיר התקשורתית. גם להם מגיע צדק

שיטה חדשה באה לעולם: סיכול ממוקד בשופטים. לינץ' פומבי, שמטרתו השגת תוצאות אופרטיביות בשדה המשפט, יחסי ציבור לאידיאולוגיה קיצונית וגזירת קופון תקשורתי.

זה מה שחווה השופט בדימוס ניסים ישעיה, שחייו המקצועיים נגדעו ביום אחד, כשמישהו טרח לפרסם שהשופט אמר בעת דיון משפטי ש"יש בנות שנהנות מאונס".

ברגע אחד הפך ישעיה לאייקון הצרוב בתודעה הקולקטיבית, של גברים המאמינים שקיימות שתי קטגוריות של נשים: כאלה שאינן נהנות מאונס - וכאלה שכן. למען הסדר הטוב: אין בכך שמץ של אמת.

אחר-כך התפוצץ מטען החבלה התקשורתי בפניו של השופט בדימוס נתן נחמני, ש"הואשם" בכך שבמהלך דיון בבית משפט לענייני משפחה בשנת 2008, סירב להתרשם מהאשמת אב לילדה בת 5, כי סבה של הילדה מלקק את שדיה. "אז מה אם הוא מלקק אותה", השיב השופט לדברי האב, "יש לבדוק אם מדובר במעשה הנושא אופי מיני".

מיד הוכנס השופט בדימוס נחמני לקטגוריה של שופטים וגברים חשוכים, המעלימים עין מסטיות מיניות פדופיליות, ביושבו על כס השיפוט.

למען הסדר הטוב: הטענה בדבר ליקוק שדיה של הילדה נולדה רק בשעת הפניית הסיפור לעיתונות. בזמן אמת - בדיון בבית המשפט ובתלונה לנציב תלונות הציבור על שופטים - דובר על "ליקוק הבת", ולא צוין באיזה אזור של הגוף. נוכח הפרט הזה, נראה כי תגובתו של השופט במהלך הדיון היא תגובה עניינית וסבירה, בעת דיון טעון בסיטואציה משפחתית רוויית האשמות.

בהמשך התפתחה השיטה, וכעת כבר לא מדובר רק בשופטים בדימוס, אלא בשופטים מכהנים. 3 שופטי בית המשפט המחוזי בירושלים, צבי סגל, משה דרורי ויורם נועם, גילו בשבוע שעבר כי היו שותפים לפשע שנעשה בקטינה, שהייתה קורבן אונס. בתקשורת פורסם כי במהלך משפטם של הנאשמים באונס, אולצה הנערה המתלוננת לכרוע על ארבע ולהדגים כיצד נאנסה. זאת, תוך כדי שהסנגור צועק עליה שהיא "שקרנית" וש"היית רטובה" במהלך האונס.

ההתלהמות התקשורתית שאיננה יודעת גבול הציתה אש סביב 3 השופטים. לא חלפו שעות אחדות, ושרת המשפטים ציפי לבני קפצה על העגלה והגישה תלונה נגדם לנציב התלונות על שופטים, אליעזר גולדברג.

אין כמעט פרט אחד נכון בסיפור שפורסם. המתלוננת לא אולצה להדגים באולם בית המשפט את תנוחת האונס, אלא ביקשה מיוזמתה להדגים. השופטים סירבו לאשר הדגמה כזו במהלך החקירה הנגדית על-ידי הסנגור, והדבר מתועד בפרוטוקול הדיון וכן בקלטת - שכן הדיון כולו הוקלט. בסופו של דבר, הנערה ערכה הדגמה של תנוחת הרגליים של התוקף, בתשובה לשאלותיו של התובע, נציג הפרקליטות, בחקירה החוזרת - ולא בשעת החקירה הנגדית.

הסיבה לכך שבית המשפט נדרש לשאלות אלה היא שהמשפט נסב על השאלה - האם אכן אירע אונס או מעשים מגונים בלבד. בסופו של דבר התמוטטה גרסתה של המתלוננת, והנאשמים הורשעו בעסקת טיעון במעשים מגונים בלבד.

מחוללי המהומות אינם מתעניינים בעובדות

הלאה: איש מהנוכחים באולם המשפט, לרבות הוריה של המתלוננת שנכחו בבית המשפט בעת עדותה, ועורכת דין מטעם מרכז "נגה" שייצגה אותה בזמנה, לא השמיעו בזמן אמת ולו בדל טענה בדבר היחס שקיבלה הקטינה מבית המשפט.

אלא שכעת טוענת באת-כוחה של המתלוננת כי הטראומה האמיתית שעברה לא הייתה האונס מצד 4 צעירים פלסטינים (אונס שלא היה), אלא דווקא היחס המשפיל שחוותה בבית המשפט. באיחור של 4 שנים, כמו בזיכרון מודחק, נזכרו גם ההורים לחתום על תצהירים המחלקים את חייה של הנערה לעת שלפני מתן העדות בבית המשפט, ולאחריה.

אלא שמחוללי המהומות אינם מתעניינים בעובדות. הטרנד הנוכחי הוא תליית שופטים בכיכר העיר התקשורתית, מהולה בשמחה לאיד, תוך הסתמכות על שברי אינפורמציה הנמסרים מפי גורמים אינטרסנטיים.

השופטים, שחל עליהם איסור להתראיין בתקשורת, מוצאים עצמם חשופים בצריח, בלא יכולת להגן על עצמם. כל הגורמים שאמורים להתייצב לפניהם נאלמו דום ואינם. לא נשיא בית המשפט העליון אשר גרוניס, לא מנהל בתי המשפט מיכאל שפיצר, לא יו"רית נציגות השופטים השופטת ורדה וירט-ליבנה, ולא שרת המשפטים ציפי לבני, שנחפזה במקרה האחרון להגיש תלונה לא מבוססת.

בוואקום השורר בצמרת מערכת המשפט, נשתכח שגם לשופטים עצמם מגיע משפט צדק.

עוד כתבות

שר המשפטים יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג״ץ ללוין: נמק מדוע לא יבוטל מינוי בן-חמו לחקירת הפצ״רית

השופטים קבעו כי החלטתו של שר המשפטים למנות את השופט המחוזי בדימוס למפקח על החקירה תעוכב עד להחלטה אחרת ● לשכת עוה״ד שעתרה לבג״ץ: המינוי הוא התערבות פוליטית שנועד להדיח את היועמ״שית

חנות נייקי בהמבורג, גרמניה, שמפעילה ריטיילורס / צילום: באדיבות החברה

חולשת נייקי ממשיכה להכות בריטיילורס: הרווח נחתך ביותר מחצי

מפעילת חנויות נייקי בארץ ובאירופה אמנם הציגה צמיחה בהכנסות, אך המשיכה להציג חולשה בפעילות המרכזית שהביאה לשחיקה משמעותית בשורת הרווח ● המכירות בחנויות זהות של נייקי ירדו בכ-10% במהלך הרבעון החולף

אמבולנס של הצלב האדום ברצועת עזה

דיווח: אותר חלל חטוף שהוחזק בידי הג'יהאד האיסלאמי בצפון נוסיראת

הדילמה בלבנון אחרי חיסול טבטבאי: "חיזבאללה בצומת קריטי" ● לוחמי חטיבת כפיר זיהו מחבל שחצה את הקו הצהוב והתקרב לכוחות צה"ל בח'אן יונס ● הצוות לקביעת המנדט של ועדת החקירה הלא ממלכתית למחדל 7.10 מתרחב - גם השרה עידית סילמן והשר שלמה קרעי צורפו ● לאחר שאמש חיזבאללה אישר כי חוסל רמטכ"ל הארגון, עלי טבטבאי בישראל ערוכים לתגובה חריפה בלבנון - אם חיזבאללה יתקוף ● עדכונים שוטפים

מנכ''ל בזק, ניר דוד, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל בזק: "ביטול ההפרדה המבנית יעשה שינוי משמעותי וישפיע על יוקר המחיה"

ניר דוד, מנכ"ל בזק, אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי "ישראל יכולה להפוך לצומת תקשורת עולמי, וזו הזדמנות גדולה" ● הוא הוסיף כי המשקיעים הזרים חוזרים לישראל: "הפוטנציאל עומד להתפוצץ"

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: תדמית הפקות

הצהרת רה"מ נתניהו על חיסול רמטכ"ל חיזבאללה: "לא נאפשר לחיזבאללה להוות איום על מדינת ישראל"

צה"ל תקף מהאוויר את המחבל עלי טבטבאי, רמטכ"ל חיזבאללה בפועל • לשכת רה"מ: "ישראל נחושה לפעול להשגת מטרותיה בכל מקום ובכל זמן" ● האחריות למחדל 7 באוקטובר: ראש אמ"ן שלומי בינדר יסיים את תפקידו לבקשתו, ובנוסף, האלופים עודד בסיוק, אהרון חליוה וירון פינקלמן הודחו • גם מפקד 8200 לשעבר יוסי שריאל וקמ"ן אוגדת עזה במלחמה סא"ל א' יודחו ● עדכונים שוטפים

נשיא ומנכ''ל ICL אלעד אהרונסון בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל ICL: כ־400 מיליון איש מקבלים את המזון שלהם בזכות המוצרים שלנו

על רקע שינוי הזיכיון בים המלח, מנכ"ל ונשיא ICL אלעד אהרונסון הציג בוועידת ישראל לעסקים של גלובס את פעילות החברה כפתרון לאתגרי ביטחון המזון העולמי ● "ביל גייטס אומר כי בין 40%-50% מתושבי כדור הארץ חבים את היכולת שלהם לחיות לשימוש ההולך וגובר של דשנים"

פרופ' יצחק קרייס בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שיבא: "זו המהפכה הכי גדולה בבריאות מאז ימי היפוקרטס"

במסגרת ועידת ישראל לעסקים של גלובס אמר פרופ' יצחק קרייס כי הבינה המלאכותית יכולה "לשנות את כל הדרך שבה תחום הבריאות פועל" • לדבריו, אחוזי הצלת החיים בבתי החולים בישראל עומדים על יותר מ־99% • על השת"פ עם אנבידיה אמר: "פרויקט שיאפשר לנו לפצח 98% מה־DNA"

ולדימיר פוטין - נשיא רוסיה, דונלד טראמפ - נשיא ארה''ב, וולודימיר זלנסקי - נשיא אוקראינה / צילום: ap, Julia Demaree Nikhinson, Alex Brandon, Jacquelyn Martin

מניות ביטחוניות ירדו, אירופה במצוקה: ארה"ב דוחפת להסכם שלום כפוי באוקראינה

הבית הלבן הפתיע את אירופה כשדרש מקייב בסוף השבוע לקבל תוכנית שלום ובה הגבלות צבאיות וכן ויתור על שטחים ● האירופאים קוראים לתוכנית "בסיס לדיון" ושוב נאלצים לבקש מקום ליד שולחן הדיונים ● לצד ירידות במניות ביטחוניות, באיחוד מנסים לקנות זמן להקמת כוח צבאי

איך נראים חייו של שופט בהאג שהחליט להוציא צו מעצר לנתניהו?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: השלכות הסנקציות האמריקאיות על שופטי ההאג הפעילים בהליכים נגד ישראל, סקר חדש בגרמניה מצביע על שינוי שלילי בעמדות כלפי ישראל וסימנים להיחלשות שיתוף הפעולה הביטחוני עם בריטניה ● כותרות העיתונים בעולם

יונתן לבנדר בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

"האמנות האמיתית היא AI, וזה ישנה את עולם הבריאות"

בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, הציג סגן השותף המנהל וראש מערך הייעוץ של KPMG, את האופן שבו הטכנולוגיות החדשות, ובעיקר ה-AI, משנים ועתידים לשנות את חוקי המשחק ● לדבריו, ישראל מובילה באימוץ אך מעוכבת בידי רגולציה

מרכז ביג אילת / צילום: ביג מרכזי קניות

צמיחה של 16%, לא רק בישראל: הרבעון החזק של קבוצת ביג

קבוצת ביג פרסמה דוחות לרבעון השלישי והציגה גידול בהכנסות וברוב הפרמטרים ● בתשעת החודשים הראשונים של השנה ההכנסות צמחו בסך הכל בכ-18% וגם הרווח מאמיר ● "זהו רבעון שיא בתוצאות, אבל אנחנו מאוד רחוקים מהשיא", אומר המנכ"ל חי גאליס

זיו יעקובי, מנכ''ל קבוצת אקרו נדל''ן / צילום: אלכס פרגמנט

אקרו מוכרת הרבה פחות דירות, אך המחיר קפץ וגם הרווח

חברת דירות היוקרה מדווחת על צניחה של 84% במספר הדירות שמכרה ברבעון השלישי, לצד סימני התאוששות מאז הסכם הפסקת האש ● הרווח זינק, גם בזכות מכירת שטחי משרדים בת"א

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

האם שוק המניות האמריקאי יחזור לעלות, או שהריבאונד עדיין רחוק?

אחרי הירידות החדות שנרשמו בוול סטריט ביום חמישי האחרון, והעליות ביום שלמחרת, אנליסטים ששוחחו עם מרקטווץ' הסבירו כי התנודתיות כנראה כאן כדי להישאר ● לדברי אחד מהם: "המשקיעים רודפים אחרי רצפים של עליות, כיסי אוויר. זה שם את השוק על מסלול מאוד בלתי־יציב"

אפליקציית X / צילום: Shutterstock

תומכי טראמפ ו"עיתונאים מעזה": הפיצ'ר החדש ב-X שחושף חשבונות מזויפים

הפיצ'ר החדש יתמודד עם חשבונות מזויפים כשהמטרה המרכזית היא להציג את המידע על החשבון ובעיקר היכן הפרופיל מבוסס, כמה פעמים החשבון שינה את שם המשתמש שלו, מתי המשתמש הוריד את האפליקציה וכדומה ● בהמשך יעלה פיצ'ר שיציג אזהרה אם בחשבון ישתמשו ב-VPN כדי להסוות את המיקום, במטרה לבלום את מי שינסה לטשטש את המיקום של החשבון

מנכ''ל הבורסה איתי בן זאב בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

האם לשוק יש עוד לאן לעלות? התשובה של מנכ"ל הבורסה בת"א

למרות השיאים והתשואות החזקות בבורסה המקומית, איתי בן זאב, סבור שהיא רחוקה מלבטא את הפוטנציאל העתידי, ובטוח שמפולת במדדים לא על הפרק ● כך אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס: "ירידות חדות מגיעות בדרך כלל בתקופה של בועה וזה לא המצב כרגע"

הפרויקט ברעננה. 355 יחידות דיור במקום 138 / הדמיה: קידר מבנים

סרבנית תמ"א שעיכבה פרויקט תשלם פיצוי של כ־60 אלף שקל

דיירת שרכשה דירה ברעננה סירבה לחתום על הסכם ליווי לפרויקט תמ"א 38 שקודם עוד לפני הרכישה ● היא עיכבה את תחילת העבודות ונתבעה

גבי בוגנים / צילום: פזית אסולין

הרוכשת מצאה טעות של 20 מיליון שקל, והמוכר טוען: ״לא ביצעה בדיקת נאותות"

לאחר שרכשה את השליטה בחברת התוכנה ב־93 מיליון שקל, טוענת אקסל כי סינאל רשמה בעבר הכנסות יתר של 20 מיליון שקל בשל הפרשה שגויה ● המוכר: "אולי רוצים לשפר תנאי העסקה"

מנכ''ל קבוצת חיפה, מוטי לוין, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

מוטי לוין: "ביטחון תזונתי הוא עניין קיומי, זה האיום שמבפנים"

מנכ"ל קבוצת חיפה אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי "אפשר להגיע למצב של ביטחון מזון ברוב הגידולים; הרבה מהמצוקות יכולות להיפתר ע"י יישום מסקנות הוועדה של משרד החקלאות וביטחון המזון, דרך מענקים, הקצאות מים ורגולציה"

מנכ''ל קבוצת הפניקס, אייל בן סימון, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

אייל בן סימון: "הפניקס היא מחוללת התחרות המרכזית בעולם הפיננסי"

מנכ"ל הפניקס אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי עוד לפני הכלכלה, "אנו חייבים להבין שמדינת ישראל צריכה תוכנית ארוכת-טווח" ● לגבי החוסן של הכלכלה הישראלית הוא טוען: "הרבה מדינות היו רוצות יחס חוב-תוצר כמו שלנו" ● וגם: מה הוא חושב לגבי הכוח של המתווכים הפיננסיים בישראל?

יאן לקון. זכה בפרס טיורינג הנחשב / צילום: Reuters, Ron Sachs - CNP

40 שנה הוא צדק לגבי הבינה המלאכותית. עכשיו הוא חושב שכולם טועים

יאן לקון המציא רכיבי בסיס רבים של ה-AI המודרני ● כעת האיש החריג במטא משוכנע שרוב השחקנים בתחום מסונוורים ממודלי שפה גדולים כמו ChatGPT ושבתוך חמש שנים לכל היותר, הם יעלמו: "אף אדם שפוי לא ישתמש בהם יותר"