גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מחירי ברי המים של החברות הגדולות - עד 3,600 שקל

כמה עולה בר מים בכל אחת מהחברות הגדולות, כמה עולים מים מינרליים בכדים, והאם בכלל הכרחי לשתות מים מסוננים? ■ "גלובס" בדק מה מציעות החברות וכמה תשלמו על מים מינרליים בכדים, כשמשרד הבריאות בכלל ממליץ על מי ברז

מאז ומתמיד היו צרכני המים, שמטעמים אלה או אחרים אינם מסתפקים במי ברז, נתונים לבלבול רב. הפתרונות מוצעים נעו בעיקר בין רכישת בר מים מינרליים ובין רכישת מסנני מים, לצד רכישת מים מינרליים בבקבוקים. בכל אחת מהחזיתות התחולל קרב על כיסם ועל כוסם - מי עדן מול נביעות, תמי 4 מול אלקטרה (השחקנית הטרייה יחסית) ואלה מול אלה.

ההתלבטות הצרכנית, כאמור, כפולה: בין סוג הפתרון לאספקת מים, ובין ספקי השירות השונים. בשנים האחרונות השתנו יחסי הכוחות - אם בעבר מים מינרליים היה הפתרון המועדף, הרי שכיום משמעותית נוגסים מובילים מסנני המים את הענף.

כעת, עם כניסתה של מי עדן לתחום סנני המים בו נאבקה עד כה חזיתית, כדאי לעצור ולעשות סדר: מי מציע אילו פתרונות, מה העלות של כל אחד ואילו נתונים נוספים כדאי לקחת בחשבון?

ראוי אולי להתחיל דווקא בעמדתו של משרד הבריאות - השב ומדגיש כי אין כל פסול בשתיית מי ברז. "מי הברז בישראל איכותיים וטובים לשתייה ועומדים בסטנדרטים מהגבוהים בעולם", נמסר מהמשרד, "לכן אין צורך בשימוש במכשירים ביתיים לטיהור מים. אם למרות האמור לעיל מישהו מתקין מכשיר ביתי משרד הבריאות ממליץ לקנות מכשיר בעל תו תקן ישראלי המאושר על-ידי מכון התקנים, להקפיד על כל הוראות היצרן ביחס לתחזוקה, החלפת מסננים וכו' ולזכור שמכשירי סינון נסמכים על הספקת מי ברז טובים לשתייה. לכן בכל אירוע חריג אין המכשיר פוטר את הצרכן מלמלא אחר הוראות משרד הבריאות (כגון הוראת הרתחה)".

מסנני מים

השיקולים לבחירה בין חברות ומכשירים שונים רבים ומגוונים: מנימוקים הנוגעים לאיכות המים, עבור לתחזוקה השוטפת ועד להתייחסות למתקן לכפריט עיצובי לכל דבר - וזה עוד לפני שהמחירים נכנסים לתמונה.

החיסרון העיקרי בשיטת המטהרים הוא הצורך בתחזוקה שוטפת, הכוללת רכישת חלפים (סננים ונורות UV) והחלפתם, עלויות משלוח, שירות ואחריות.

החברות הגדולות (לצדן פועלות בשוק חברות קטנות שונות) מציעות לרוב את רכישת המכשיר בפני עצמו, או כחלק מחבילה הכוללת את כל אלה לשנתיים או שלוש - לאחריהן יש להמשיך ולשלם בנפרד את העלויות הנלוות. תמי 4 (של שטראוס) ומי עדן מציעות מכשירים שונים, מבסיס לפרימיום, ואילו אלקטרה מסתפקת במוצר אחד בסיסי. השוואה מעמיקה בין כל אלה תיקח בחשבון פרמטרים נוספים: מנעד השליטה בטמפרטורת המים ובכמות הנמזגת, מנגנוני האבטחה לילדים, שיטות הסינון, נוחות ופונקציונליות, עיצוב ועוד.

תמי 4: עיצוב מוביל

בחברה מתהדרים לא מעט בעיצוב שזכה בפרסים רשמיים, ומציעים שני מכשירים הנבדלים בעיקר במראה - ה"טאץ'" (הזול מהשניים), וה"פרימו". בשניהם, מדגישים בחברה, שלל תכונות להתאמה אישית, פטנט מדף מתקפל למזיגה נוחה לבקבוקי תינוקות, מסך LCD צבעוני, מנגנון חיסכון באנרגיה ועוד. המחירים המוצעים כרגע הם מחירי מבצע שיסתיים בימים הקרובים, ופערי המחיר בין שני המכשירים - 400 שקל למכשיר וקרוב ל-600 שקל למסלול. בתום המבצע יתייקרו המכשירים והמסלולים על-פי המחירון, בטווח של עד 24%.

מי עדן: מהפכת הסודה

הקלף החזק של החברה טמון אולי במכשירים שעוד לא יצאו לשוק, ועתידים להגיע בשבועות הקרובים - מכשיר הטאץ', עם מסך מגע מלא, ומכשיר הסודה - היחיד ממכשירי החברות שמציע מים מוגזים (בשלוש רמות גיזוז). יתרון משמעותי נוסף בשני המכשירים האלה, מספרים בחברה, הוא יכולת הניוד שלהם בזכות מיכל מובנה שאינו מחייב חיבור קבוע לברז - כך שאפשר להציב מדי פעם את המכשיר במקום אחר, למשל בעת אירוח. אפליקציית My Cup תאפשר הגדרה ותכנות אישי לכמות וטמפרטורת המים בנפרד לכל אחד מבני המשפחה. המחיר בהתאם, גבוה משמעותית - 3,200-3,600 שקל - מעל 1,000 שקל יותר ממחירי המתחרות.

בינתיים מוצע מכשיר הפיור קלאסיק, שתכונותיו בסיסיות - 4 דרגות חימום ומנגנון הגנת ילדים. מחירו, על כל פנים, הוא הגבוה מבין המכשירים הבסיסיים בחברות - 2,300 שקל.

יש לציין שבניגוד לשאר המכשירים, מכשיר הסודה יוצע רק ברכישה רגילה - ללא מסלול כולל, זאת בשל עלות בלוני הגז שתדירות השימוש בהם קשה להגדרה מראש. היצע הצבעים של המכשירים דל יחסית - לעומת 12-13 אצל המתחרות, עד 7 גוונים קיימים (ורובם אפורים).

אלקטרה: תחזוקה זולה

החברה מנצחת בגזרת המחיר - בשל עלות תחזוקה שוטפת הנמוך בכ-40% ממחירי המתחרות. גם המכשיר עצמו זול יחסית, ומחירו דומה למחיר המכשיר הזול של תמי 4. תכונותיו של המכשיר בסיסיות למדי, ואחד מיתרונותיו המוצהרים הוא מסך המגע לניווט בין האפשרויות.

מים מינרליים

ברי מים מינרליים דורשים שירות תכוף של הובלת והחלפת מכלי המים הכבדים, פינוי מכלים ריקים ומקום אחסון בבית (גם המתקן עצמו קומפקטי הרבה פחות). ובכל זאת, מי שחושש מהצטברות חיידקים או סינון חלקי של מכשירי הטיהור, קלף שגם מי עדן עצמה השתמשה בו לא מעט עד היום, יעדיף אולי את הפתרון הזה. עם זאת, קשה לשכוח שגם אלה ידעו משברים בהם התגלה זיהום במקורות השאיבה.

בחברות, אגב, מספרים כי צריכה משפחתית תדירה עומדת כיום על היקף של 3 כדים גדולים בחודש (כ-57 ליטר). חישוב פשוט יגלה שרכישת אותה כמות במארזי שישייה של ליטר וחצי, שמחירם נע בין 10 ל-14 שקל ברשתות השיווק, יעלה עשרות אחוזים פחות - בין 63 ל-88 שקל לכמות של 3 כדי מים גדולים, שמחירם בחברות 106-115 שקל.

נביעות: הבר המעוצב

החברה מציעה על הנייר 5 ברי מים שונים, ובפועל בעיקר 2 מכשירים - הנבדלים בעיקר בגודלם עיצובם - בעלי ברזי חימום/קירור בסיסיים - כשמכשיר הדגל הוא "הבר המעוצב" (המגיע בחמישה צבעים או חמישה עיצובים צבעוניים). כד גדול (הפופולרי יותר) מכיל 19 ליטר, ומוצע במסלולים של 90-99 שקל לשני כדים בחודש, 115 שקל ל-3 כדים כשמחיר כד נוסף 31 שקל. במסלולים שזורים הטבות שונות - ממכונת אספרסו, חודש מתנה, חוברת הטבות ועוד. המכשיר, במקרה הזה, מושאל בלבד - תמורת פיקדון של 75 שקלים שמוחזר עם תום השימוש.

מי עדן: קצת יותר יקר

אם בעבר הוצעו הברים של מי עדן במתכונת "רכישה" או השכרה", כיום מוצע בר "מי עדן סמייל", שבו כנגד רכישת המיכלים, מוצע זיכוי של 10 שקלים בחודש. כך מזוכה הצרכן ב-360 שקל על פני 3 שנים, אולם משלם 1,300 שקל על הבר עצמו, שכלל לא ברור מה היתרון באחזקתו עם תום השירות. את הבר הישן יותר מציעה מי עדן גם במסלול "השכרה", כשעלות המים עצמם נותרת זהה, אך קשה לומר שהיא מעודדת הזמנה.

והעלות? 105, 119, 149, 167 שקל - בהתאם לכמות הכדים החודשית (2-4, בהתאמה). כדי 11 ליטר מוצעים ב-106-115 שקל (3-4 כדים). בשורה התחתונה, מעט יקר יותר - כמו גם עלות כד נוסף, 35-40 שקל.

מים בכדים

מסנני מים ביתיים

לחטא ולמלא בקבוקים במים קרים ברחבי תל-אביב

סטארט אפ ישראלי מציע לתושבי תל-אביב לשתות מים קרים ונקיים ללא תשלום, בתחנות הפזורות בעיר - ולחסוך רכישה של בקבוקי שתייה. תחנת המים החכמה (שבע כאלה כבר פזורות במקומות מרכזיים בעיר) מחטאת בקבוקי פלסטיק קיימים, בנפח משתנה על-פי בחירה, וממלאת אותם. מטרתה לעודד את ההולכים והשבים לשתות יותר מים בקיץ החם של תל-אביב - ולהמחיש גם כמה בקבוקי פלסטיק הם חוסכים. פיילוט המיזם, העונה לשם Woosh, נבחר להיערך בעיר תל-אביב-יפו בשיתוף-פעולה מלא עם העירייה, אך כבר זוכה להתעניינות בעולם.

מדובר בקונספט ראשון מסוגו בעולם לשתיית מים ברחבי העיר, אשר מאפשר למשתמשים לחסוך סכומי כסף שמבוזבזים כיום על רכישת בקבוקי מים - ובכך גם לסייע אקולוגית בהפחתת כמות הבקבוקים. השימוש במתקנים כרוך בהרשמה באינטרנט ובתחנות עצמן: מתחילת ההרצה ועד לרגע זה הצטרפו קרוב ל-3,000 משתמשים באופן זה, שתו כ-500 ליטר מים וחסכו יחד כ-1,000 בקבוקי פלסטיק. המים עצמם מסופקים חינם על-ידי עיריית תל-אביב.

עוד כתבות

הצ'אטבוט של קלוד / צילום: Shutterstock

אנתרופיק עושה זאת שוב: כלי ה-AI החדש שהפיל את מניות הסייבר

ההשקה של "קלוד קוד סקיוריטי" עוררה חשש מפגיעה בענף והובילה לירידות חדות בקראודסטרייק, קלאודפלייר וזיסקלר ● גם הישראליות התרסקו, ביניהן סנטינל וואן וג׳יי פרוג ● כעת, בשוק חלוקים אם מדובר באיום ממשי או בירידה חדה מדי ביחס להיקף המהלך

עופר זרף, מבעלי חברת יסודות איתנים / צילום: אולפני חובב

יזם הנדל"ן שמספר בגילוי לב: "לקוחות באים ובאים, ולא סוגרים"

עופר זרף, יו"ר דירקטוריון חברת יסודות איתנים הבונה פרויקטים רבים בצפון, מספר על המציאות הנוכחית בגבול עם לבנון: "חזרנו לבנות מיד עם הפסקת האש, אבל יש קשיים לא קטנים והכול לוקח יותר זמן" ● הוא דורש מהמדינה להתערב ומצהיר: "אין לי שום כוונה לשלם פיצוי לדיירים על איחורים"

לא נסוג ולא התנצל. באד באני מופיע בסופרבול השבוע / צילום: Reuters, Imagn Images

הכינוי של הזמר באד באני ניתן לו לאחר אירוע שחווה. מהו?

איזה שחקן NBA הפך לאחר פרישתו להיסטוריון וסופר, בכמה נמכר השבוע קלף פוקימון נדיר, ואיזה שיר הלחין מתי כספי לסרט "חגיגה בסנוקר"? ● הטריוויה השבועית

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים? / צילומים: Shutterstock, AP, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים?

בית המשפט העליון בארה"ב קבע כי הנשיא טראמפ חרג מסמכותו, ועל כן מרבית המכסים הבינלאומיים שהטיל פסולים ● כעת, לא ברור מה יעלה בגורל 175 מיליארד דולר שכבר נגבו מיבואנים ● מה היו הטיעונים המרכזיים של השופטים, כיצד הגיב טראמפ ומה עלול להדאיג את השווקים?

קיה ספורטאז' ''לונג'' הייבריד / צילום: יח''צ

החל מ-190 אלף שקל: הרכב שלא מפסיק להשתדרג

הספורטאג' הוותיק, קיה ספורטאז' "לונג" הייבריד, מקבל חיים חדשים בזכות עיצוב עדכני ● הוא משמר את מערכת ההנעה ההיברידית החסכונית שלו ויש לו תא נוסעים שלא נופל מזה של מותגי פרימיום. לא בטוח שזה יעזור מול הסיניות בטווח הארוך

הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר תומר פדלון / צילום: INSS

המומחה שמבהיר: הדולר היה חוף מבטחים, זה המטבע שיחליף אותו

שיחה עם ד"ר תומר פדלון, מומחה לכלכלה פוליטית מאוניברסיטת תל אביב ● על אובדן האמון בניהול המעצמה שמרעיד את המטבע, השפעת הבית הלבן על השוק והסיבות שהביאו להתחזקות השקל הרבה מעבר למגמה בעולם

קרקע חקלאית בגדרה. מה האינטרס הציבורי? / צילום: תמר מצפי

לפי הייעוד, בזמן החכירה או בהפקעה? הקרקע שהובילה למחלוקת של מיליוני שקלים

המדינה הפקיעה 35 דונם בגדרה מבעלי קרקע פרטיים וביקשה לשלם להם 1.6 מיליון שקל בהתאם לשווי הקרקע לפי הייעוד שבו רכשו את הקרקע ● אלא שבעלי הקרקע דרשו פיצוי של 24.5 מיליון שקל לפי הייעוד של הקרקע בזמן המכירה – תעשייה ומסחר ● מה קבע ביהמ"ש?

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

הסנאטור גראהם: גורמים בסביבת טראמפ מייעצים לו לא לתקוף באיראן

שגריר ארה"ב בישראל נשאל אם לישראל זכות על שטחי מדינות ערב: "הם יכולים לקחת את הכול" ● אלפים מחו בירושלים ובתל אביב נגד הממשלה; עימותים עם המשטרה בכיכר פריז ● עדכונים שוטפים

משמרות המהפכה באיראן / צילום: ap, Vahid Salemi

נשיא איראן במסר למעצמות: "לא נרכין ראש בפניהן"

דיווח: מדינות המפרץ נערכות לעימות צבאי באיראן ● עוד מדינה אירופית קוראת לאזרחיה לעזוב את איראן ● מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו אמש מפקדות של ארגון הטרור חיזבאללה במרחב בעלבכ שבעומק לבנון - על פי דיווחים לבנוניים, בהפצצות נרשמו נפגעים רבים ● דובר צה"ל: "עוקבים אחרי ההתפתחויות וערים לשיח הציבורי על איראן" • המשחתת האמריקנית "מהן" מקבוצת התקיפה של פורד נכנסה לאזור ● עדכונים שוטפים

פטריק דרהי / אילוסטרציה: נוצר באמצעות AI

עם חובות של עשרות מיליארדים פטריק דרהי מנסה להחזיק את הראש מעל למים

דיווחים בתקשורת הזרה ושיחות עם שורה של גורמים משרטטים את דמותו של המיליארדר ואיל התקשורת פטריק דרהי, שבנה אימפריה על הלוואות בעידן של כסף זול, מתמודד מול חובות של עשרות מיליארדים וכעת רוצה גם לרכוש את רשת 13

מה שהתקיים רק בראש העובד נעשה ממוסד / אילוסטרציה: Shutterstock

אנשים חוששים שה-AI תגזול את עבודתם, אבל היא כבר גוזלת את מה שיש להם בראש

השאלה אינה האם AI תחליף את העובדים - השאלה היא מי ישלוט בידע שהחברות אוספות מהם ● בעולם של בינה מלאכותית ארגונית, גם כשעובד עוזב את העבודה, הוא משאיר את הידע ואת הניסיון שלו מאחור - לבוט או למי שיחליף אותו, אם יהיה צורך במחליף בכלל

נשיא סין שי ג'ינפינג / צילום: Reuters

חיזור שקט בארץ, מתקפה פומבית בבייג'ינג: המשחק הכפול של סין מול ישראל

בעוד שבזירה הבינלאומית סין משמרת קו ביקורתי נגד ישראל כדי להתבדל מוושינגטון, בשטח היא מנמיכה להבות ● המטרה, לפי המומחית קאריס וויטי: ליהנות מהיכולות הישראליות בלי לשלם את המחיר הפוליטי הכרוך ביחסים גלויים ● במקביל, היא ממשיכה לחבק את טהרן

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Evan Vucci

בזמן שהוא מתלבט בנוגע לאיראן, טראמפ חטף מכה בגובה 175 מיליארד דולר. לפחות

175 מיליארד דולר הוא הסכום המוערך שגבה ממשל טראמפ מיבואנים בגין תוכנית המכסים שבוטלה על ידי בית המשפט ● האם הממשל יידרש להחזירם?

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

הגפנים. המשפחה היא הציר של הסיפור / צילום: ענת אגמון

אורנה לב נותנת שיעור בהתמדה, דיוק ותשוקה לעשייה

הקצינה ב–8200 שיצאה לגמלאות ממש לא פנטזה על ייננות, ורק לפני כעשור נטעה משפחת לב את הגפנים ברמת צבאים ● מדי שנה מייצרת לב ביקב אדם 4,000 בקבוקים בסך הכול, שבהם טמונים הקשר שלה לאדמה, ההיכרות עם הכרם ועבודת הכפיים

שלט המכריז על המבצע של גינדי. מה זה יעשה להכנסות המדינה ממסים? / צילום: פרטי

עד מתי נסכים לשלם מס רכישה ומע"מ על מחירי דירות פיקטיביים?

הלמ"ס ספגה ביקורת על הצגת תמונה ורודה מדי של מחירי הדירות, אבל קופת המדינה גורפת הון ממחירים שלא מביאים בחשבון את המבצעים ● צודקת או לא, כשהלמ"ס אומרת שהמחירים חזרו לעלות, יותר מדי אנשים משתכנעים וחוזרים לשוק - והמחירים טסים ממילא

גלולות סטייל מטריקס. רעיון שמציע שחרור / צילום: Shutterstock

איך הפכנו לחובבי קונספירציות ומה הקשר למזג האוויר

השבוע מזג האוויר קיבל תיאוריות קונספירציה משלו: האובך אינו תופעה טבעית אלא "מבצע לעמעום השמש" ● זה נשמע מופרך, אבל גם מוכר למדי. הוליווד לימדה אותנו לחשוד בגרסה הרשמית ולהאמין שלכל תופעה יש יד מכוונת

פרויקט ''תלפיות החדשה'' בירושלים / צילום: יח''צ

תושב חוץ רכש 7 דירות בירושלים. כמה הוא שילם?

הדירות נקנו בפרויקט "תלפיות החדשה" וכולן בנות 4 חדרים ● המחיר הממוצע של דירה בעסקה הגיע ל־3.86 מיליון והמחיר למ"ר הגיע לכ־38.5 אלף שקל ● הפרויקט מוקם על סמך תוכנית מ־2014, שכוללת פארק פנימי גדול, שדרה מסחרית ושטחים משותפים

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון

משרדי גוגל בארה''ב / צילום: ap, Jeff Chiu

מצבא איראן לחברת ענק: פרשת ריגול חמורה נחשפת

כתב אישום הוגש בסוף השבוע, נגד שלושה איראנים שחיו בעמק הסיליקון, עבדו בחברות ענק והדליפו על פי החשד סודות לאיראן ● התובעים טוענים כי שלושת הנאשמים ניצלו את תפקידיהם בחברות טכנולוגיה מובילות המפתחות מעבדי מחשב ניידים כדי להשיג מאות קבצים סודיים, כולל חומרים הקשורים לאבטחת מעבדים וקריפטוגרפיה