גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

משקיעים בעולם התחתון: תחתוני הגברים הפכו לאביזר אופנתי

מתברר שגם גברים רוצים תחתונים אופנתיים, ולא רק פונקציונליים ■ כך נראית מהפכת ההלבשה התחתונה

הרבה דברים השתנו מאז שג'רי סיינפלד קבע שגברים לא זורקים תחתונים לפח, אלא פשוט מחכים שהם יתפוררו על הגוף. היום כל חברת אופנה שמכבדת את עצמה מייצרת תחתונים לגבר המעודכן, ותחתוני הגברים מופיעים על המסלול בתצוגות העונתיות בגזרות קלאסיות, ספורטיביות ואופנתיות. החידוש בעניין נובע מכך שבמשך שנים רבות תחתוני הגברים היו "צורך" ולא אביזר אופנתי, שטומן בחובו רווחים גדולים למעצבים ובהתאם, גם למפרסמים.

ההערכה היא שכיום פועלות בשוק למעלה מ-300 חברות, בהן מותגים קטנים רבים. במובן הזה אפשר לומר שחברת דלתא הישראלית, יצרנית בינלאומית המעסיקה אלפי עובדים ומפתחת הלבשה תחתונה לענקיות אופנה כמו קלווין קליין, קנת' קול, טומי הילפיגר ועוד, צפתה את הנולד; כיום כ-60% מההכנסות החברה מבוססים על 'פרייבט לייבל' - שיתוף פעולה מלא עם מותגים מובילים בתחום. התחתונים שלה מעוצבים ומיוצרים תוך התחשבות בהבדלים תרבותיים בין מדינות, צרכים והרגלי צריכה שונים של לקוחות בארצות הברית, באירופה ובאסיה. נפגשנו עם אסתי מעוז, סמנכ"לית פיתוח ושיווק גלובלי בדלתא גליל ועם אילת יעקב, מנהלת העיצוב הראשית של תחום הגברים הגלובלי, כדי להבין מה גרם לשוק תחתוני הגברים להגיע לממדי צמיחה כה מרשימים בעשור האחרון וגם מה משכנע גבר לרכוש תחתונים בעשרות דולרים לזוג?

חדשנות

חוטיני, פוש אפ, בוקסר, סליפ, טנגה, תחתונים ללא תפרים ועוד מבחר אדיר של דגמים בגזרות אופנתיות וסקסיות נותנים פתרון לכל גבר. "הלבשה תחתונה של גברים זו קטגוריה שדורשת הרבה מאוד ידע טכנולוגי, בהכרה ובהבנה של מבנה הגוף של הגבר", אומרת מעוז. "גברים לא מתפשרים על נוחות. אישה מוכנה לסבול בשביל להיות יפה. גבר לא מוכן לסבול עם תחתון לא נוח. כדי להבין איך לגרום לו לנוחות הזו אנחנו צריכים להבין את הצרכים שלו. זה כמעט מדע. לצורך ההבנה הזו אנחנו משתמשים במחקרים ונעזרים ברופאים. לאחרונה נעזרנו בסקסולוג שהוא גם פסיכולוג כדי שייתן לנו את התמהיל הטוב ביותר לתחתונים; הוא הביא איתו גם רופא עור כדי להבין גם את הצרכים הפיזיים וגם את הנפשיים".

הפיתוח האחרון מבית היוצר של דלתא, הוא תחתוני גברים בשם FT6.0 New generation fit - שאמורים להעלות את הרף בתחום. הם מתאימים את עצמם לגוף שלובש אותם, ומיוצרים מבד ייחודי שנמתח למעלה, למטה ולצדדים (המכונה בחברה "בד 720 המעלות"). המטרה היא להציע תחתונים שאינם מורגשים במהלך היום, מתאימים עצמם לכל גוף ומהווים "עור שני" ללובש אותם. "אנחנו לא עושים טקסטיל, אנחנו עושים היי-טק", אומרת מעוז, "דרך הבדים, הגזרות והטוטאל לוק של המוצר. חדשנות היא דרך חיים עבורנו וזו זכות הקיום שלנו. בסופו של דבר, אופנה היא דבר יפה, אבל אצלנו האתגר הוא הדובדבן הטכנולוגי".

- איך ייראה שוק תחתוני הגברים בעוד עשור?

מעוז: "גאדג'טים במוצרים: תפרים חדשנים כמו תפר נמס והדבקות; בדים מנדפי זיעה או ריחניים, אזורי אוורור, קירור וחימום בתחתון אחד. בדים המתאימים את עצמם למבנה של הגוף באמצעות חיישנים וגימורים שונים. יחד עם זאת, המוצרים ימשיכו להוות מוצרי אופנה לכל דבר, הרבה יכול לקרות בעשר שנים. לא אתפלא אם נמצא בשוק תחתוני הגברים נגיעה של תחרה".

יעקב: "הטכנולוגיה תקפוץ בכמה מדרגות משמעותיות ותתבטא במוצרים חדשניים כמו שימוש במדפסת תלת ממדית על מנת לקבל תחתון מותאם אישית, לצד בדים וחומרים חדשים שיעניקו ערך מוסף שונה - בד משנה צבע, ניקוי עצמי ללא צורך בכביסה. הצורך באנושיות ורוך, יתבטא גם דרך חומרים חדשים שיעניקו מצב רוח ורגש באמצעות החושים - ראייה, ריח, מגע. נראה גם מוצרים יותר "נשיים" מעין לנז'רי גברי. גם צורת וסביבת המכירה תשתנה - פחות ברשתות ועל המדפים, והרבה יותר דרך הרשת".

עיצוב

הצהרת האופנה הגדולה שיוצאת ממגירת הלבנים של המעצבים המובילים ממחישה היטב את יציאת תחתוני הגברים מהמגירות והפיכתם לתחליף הגברי לתיקי היד הנשיים.

דלתא עובדת עם מותגים מכל העולם, שביניהם ראוי לאזכר את טומי הילפיגר, שמחזיק בליין קלאסי לצד סגנון סקסי יותר, וקלווין קליין, המתרגם את החדשנות שלו גם להלבשה תחתונה בגזרות קלאסיות-ספורטיביות. "אנחנו מנסים לזהות מה חסר להם מצד אחד ולאן העולם הולך מצד שני", אומרת מעוז. "אנחנו מביאים את הרעיונות ואת החדשנות הטכנולוגית, מייצרים על-פי הזמנה ושולחים להם את המוצר עד המדף".

תחת כותרת הפרייבט לייבל בדלתא, תמצאו גם מותגים מובילים כמו מייקל קורס, ויקטוריה סיקרט, ספאנקס, אנדר ארמור, המה (הולנד), הוגו בוס, ביורן בורג, יופ - joop ועוד.

פרסום

סקס מוכר, כידוע, ובעסקים הפורחים של התחתונים זה נכון יותר מבכל תחום אחר. הראשון שהעלה את תחתוני הגברים לסדר היום הציבורי היה קלווין קליין, שפרסם בתחילת שנות ה-90 מודעות ענק של המפיק-שחקן מארק וולברג, בתחתונים לבנים. אבל דווקא אופנת הראפרים בארצות הברית הוציאה את התחתונים החוצה, תרתי משמע, בתהליך שהחל בתחתונים רגילים עם לוגו יוקרתי על גומי עבה שהציץ מהמכנסיים; וככל שהמכנסיים הוסיפו לרדת, התחתונים נעשו יותר ויותר מעוצבים.

השינוי התפיסתי סביב ההלבשה התחתונה לגברים לווה כמובן במסעות פרסום חדשים שהיו מיועדים לגבר ההטרוסקסואלי הממוצע. קלווין קליין, למשל, עשה לעצמו שם בזכות קמפיינים פרובוקטיביים; ג'ורג'יו ארמאני פיתח לאורך השנים יחסים הדוקים עם כוכבי כדורגל עולמיים שכיכבו בקמפיינים שלו, ואף על פי שכל התחתונים דומים, מיתג את המוצר שלו בעזרתם. זכור במיוחד דיוויד בקהאם, שהקפיץ את מכירות המותג.

"גברים מגלים את מה שנשים יודעות כבר שנים", אומרת מעוז. "זה גרם לכך שזה ביזנס משגשג וכולם קופצים על העגלה. תחתוני גברים זו אחת הקטגוריות הכי צומחות בשנים האחרונות. ב-2011 בארצות הברית המכירות עלו ב-6.7%, ל-3.3 מיליארד דולר והמגמה היא המשך גידול".

טרנדים

המגמות המובילות לפי בכירות דלתא

נוחות או נראות? "חד משמעית עבור הגברים, איכות ופונקציונליות חשובות יותר מעניין הוויז'ואל. כשבוחרים תחתונים, חשוב, להתחשב קודם בנוחות. אחרי שמצאת תחתון נוח, השלב הבא הוא שיהיה אופנתי, מפתיע, מיוחד, פשוט ויפה".

עם גומי או בלי? "חד משמעית עם גומי - הגבר אוהב את התחושה של הגומי על המותן. זה נותן תחושה שמחזיק לו. גם שם המותג שמבצבץ מהמכנסיים עדיין עובד על הצעירים".

לוגו? "הלוגו יופיע מקדימה וגם מאחורה. ממורכז. הטרנד העכשווי הוא גומי שחור מבחוץ, ומבפנים בצבע התחתון".

מונוכרומטי או צבעוני? "אני לא מנבאת טרנדים, אבל לפי תחושות, מחקרים ופגישות, העולם הולך אחרי הצבעים הרגועים יותר - יותר אלגנטי ונקי. אבל לצד תחתונים בשחור, לבן ואפור, קם עולם שלם של צבעוניות, כמו אצל נשים, שהוא כבר לא נישה, כולל מגמת 'קולור בלוק' - שילובים של כמה צבעים על תחתון אחד".

מה לבדוק על האריזה? "את יתרונות המוצר: קודם כול בד ואחר כך גזרה. לוודא שמדובר בכותנה, שהבד מנדף זיעה, נותן אקסטרה גמישות, אנטי בקטריאלי, שהגומי יהיה רך ונעים, שהתפרים לא יהיו מציקים וכמובן הגזרה - עניין אינדיבידואלי. ולא להתבייש לקנות תחתון צבעוני".

הידעת?

תחתונים צבעוניים הם כבר לא גימיק. הצבעים הפופולריים ביותר בתחתוני גברים הם שחור, אחריו לבן ובמקום השלישי אדום וכחול

על-פי מחקר שעשתה דלתא ב-2012, שני שלישים מהגברים מסתמכים על אמותיהם, נשותיהם ובנות זוגם בכל הנוגע לתחתונים שהם לובשים, ומוכנים לקבל תכתיבים בנוגע לסגנון התחתונים שהם לובשים

בשנת 2012 מכרה דלתא כ-370 מיליון פריטים. מתוכם 40 מיליון של הלבשה תחתונה לגברים

4% מההכנסות של דלתא מושקעים בפיתוח הטכנולוגיה של הבד. "יש לנו יחידת פיתוח בדים נפרדת שמושקעים בה 2.5 מיליון דולר בשנה. הטכנולוגיה של המוצר כוללת תדמיתנים, פיתוחי תפירה וטכנולוגיית 'בונדינג' - הדבקה במקום תפירה", אומרות בכירות דלתא

דלתא

הקמה: 1975

עובדים: 8,500 עובדים ברחבי העולם, 850 בארץ

מכירות: כ-800 מיליון דולרים בשנה; השוק המקומי מהווה 8% ביחס לבינלאומי

ייצור: במצרים, בירדן ובישראל (23%); באסיה (68%), כולל המפעלים של דלתא בתאילנד, בסין ובבנגלדש; ובטורקיה ובשאר מדינות אירופה (9%)

מכירות: כ-800 מיליון דולרים בשנה. השוק המקומי מהווה 8% ביחס לבינלאומי. מותגי יוקרה כמו קלווין קליין, ויקטוריה והוגו בוס מקיפים 33% אחוז מהמכירות ומותגי ביניים כמו מארקס אנד ספנסר עוד 33% מהמכירות.

עוד כתבות

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה ירדה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק