גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"גם בעוד 10 שנים - רק לירושלים תהיה רכבת קלה"

שנתיים אחרי הפעלתה, שהייתה כרוכה בחבלי לידה קשים, מסיעה כיום הרכבת הקלה בירושלים מספר נוסעים דומה לזה של כל הרכבות האחרות במדינה ■ ראיון עם מנכ"ל סיטיפס הזכיינית יהודה שושני

130 אלף נוסעים ביום - זהו היקף הנסיעות הממוצע ברכבת הקלה בירושלים, המציינת בימים אלה שנתיים לתחילת הפעלתה. אם המספר הזה לא אומר לכם הרבה, אז כדאי שתכירו את העובדה הבאה: הקו האדום בי-ם, על 13.8 הק"מ שלו ו-23 התחנות שלאורכו, מסיע לבדו יותר מ-80% מכמות הנוסעים של רכבת ישראל, על שלל מסילותיה ורכבותיה, שמסיעה מדי יום כ-160 אלף נוסעים בממוצע. אם מביאים בחשבון עוד כ-20 אלף נסיעות שיתווספו לרכבת כשתחליף קווי אוטובוס בשכונת פסגת זאב, הרי שהשוויון עם רכבת ישראל הוא שאלה של זמן.

הרכבת הקלה פועלת בלב העיר המאוכלסת והענייה ביותר בישראל, שמספקת לה ביקושים אדירים, ובכל זאת, אם יש משהו מטריד בנתון הזה זהו הפוטנציאל האדיר שיש לרכבת קלה בגוש דן - שמתבזבז כבר שנים בגלל מחדליהן של ממשלות ישראל, נבחרי ציבור ופקידים כאחד.

מתי ייבנה הקו האדום של הרכבת הקלה בת"א? ב-2017, כפי שהחליטה הממשלה; ב-2020, כפי שמעריכה חברת ההקמה הממשלתית נת"ע; או אולי ב-2023, כפי שצופה חברת הבקרה של האוצר. "להערכתי, בעשר השנים הקרובות י-ם תישאר העיר היחידה בארץ עם רכבת קלה", אמר ל"גלובס" השבוע יהודה שושני, המנכ"ל היוצא של סיטיפס, זכיינית הרכבת הקלה בבירה, "מה שהופך את הפרויקט בת"א ליותר מורכב מהפרויקט בי-ם הוא שיש בו הרבה עבודת הנדסה מתחת לקרקע ועבודה עם מכונות כרייה. גם יש את הנושא המשפטי שאי אפשר לצפות אותו. תביעות מצד תושבים שכנים יכולות להביא לעצירת העבודות לחודשים רבים".

שושני, אל"מ במיל', הגיע לסיטיפס לפני שלוש שנים לאחר שפיתח את הפעילות העסקית של חברת טבע באזור המזרח הרחוק והפאסיפיק. בסוף החודש הבא יפנה את מקומו לטובת המשנה למנכ"ל רכבת ישראל ירון רביד. *מה ההישג העיקרי שלכם?

"הבטיחות. צפו שיהיו בי-ם 10 הרוגים ויותר בשנה הראשונה אבל התחזיות התבדו. סיימנו את 2012 עם 12 פצועים קל ואחד בינוני. הבנצ'מרק שלי הוא ערים באירופה ובכולן יש גם יש הרוגים, כך שבהרכבת הקלה בי-ם הכי הבטיחותית בעולם המערבי".

- כמעט שכחנו שבפרויקט היה עיכוב של ארבע שנים - למה?

"היו 5 סיבות: ארכיאולוגיה; פינוי תשתיות כגון ביוב, ניקוז ותקשורת; ושלושת סוגי ההיתרים שלא קיבלנו בזמן - בנייה, תנועה ועבודה. הלקח שאפשר ללמוד מהפרויקט הזה הוא בחלוקת הסמכות והאחריות. כמעט כל האחריות הייתה בידי הזכיין, למעט הביטחון, אבל הסמכות הייתה כמעט כולה אצל המדינה. אני שמח שלפחות בעניין הזה הופקו לקחים ואת פרויקט הארכת הקו תנהל עיריית ירושלים".

בינואר 2011 החליט צוות הבוררים בין המדינה לסיטיפס להורות לזכיינית להיערך להפעלת הרכבת בקיץ, למרות שמערכות הרמזורים החכמות עדיין לא הותקנו ברובן ובלעדיהן לא הייתה לרכבת עדיפות ברמזורים על פני תנועת כלי הרכב האחרים. חודשי ההפעלה הראשונים של הרכבת עוררו ביקורת ציבורית על הזכיינית: תדירות הרכבות בשעות השיא של הבוקר הייתה נמוכה (12.5 דקות), מספר הרכבות הפעילות עמד על 14 בלבד ומשך הנסיעה מקצה הקו לקצהו היה ארוך יותר מכפליים הזמן שלו התחייב הזכיין (כ-85 דקות). כל הרמזורים החכמים (כ-70) מחוברים לרשת לאחר שצומת הגבעה הצרפתית רומזר לפני כחודש. כתוצאה מחיבור הרמזורים שופרה תדירות הרכבות ל-5.5 דקות, צי הרכבות גדל ל-21 ומשך הנסיעה לאורך הקו התקצר ל-45-46 דקות, לגרסת הזכיין, ול-49.5 דקות לגרסת העירייה. סיטיפס מנהלת מגעים לרכישת 5 רכבות נוספות שיאפשרו לשפר את תדירות הרכבות ל-5 דקות ואף פחות מכך בשעות השיא בבוקר (בין 06:30 ל-09:00), מגלה שושני לראשונה.

- בעירייה אומרים שעדיין לא הגעתם לתדירות שהתחייבתם לה בהסכם.

"זה בגלל מגבלות שהטילו עלינו כמו הרמזורים החכמים שרק לפני 3 שבועות סיימו להתקין. לפי ההנחיות המעודכנות, הזכיין מחויב לתדירות של 4.5-5 דקות בשעות השיא בבוקר. מצד שני, בשעות השפל ובסופ"ש אנחנו בתדירות טובה יותר מכפי שנדרש מאיתנו, כך שבממוצע אנחנו עומדים בדרישות ההסכם ומעבר לכך".

- ב-JPTA (גוף הפיקוח של משרד התחבורה, האוצר ועיריית י-ם) רוצים לקנוס אתכם בשל אי תקינות מכונות הכרטוס.

"אני מחויב חוזית לרמת זמינות של 95% במערכות הכרטוס. מותר לי כזכיין ש-5% מהזמן המערכת לא תפעל. אני טוען שעמדתי בזה. מעבר לכך אני סבור שגוף פיקוח כמו ה-JPTA צריך להיות גם בעל סמכות לתת פרס, לא רק קנס, אני יכול להגיע לתקינות של 100% במערכות הכרטוס אבל לא מקבל תמריץ לכך".

הסכסוך בין המדינה לסיטיפס הביא לכך שהמדינה סירבה לשלם לסיטיפס את החלק האחרון של מענק ההקמה, בהיקף כ-80 מיליון אירו. ברקע נמשך הדיון בתביעות בין סיטיפס למדינה. התביעות, בסך מיליארד שקל כל אחת, עוסקות בשאלה מי אחראי לעיכובים של 4 שנים בהשלמת הפרויקט. בנושא זה חלה לאחרונה התקדמות ועל הפרק נמצאת הצעת פשרה שהעלתה המדינה. בצד של המדינה יש המתלוננים על לחץ שמפעילה החשכ"לית באוצר מיכל עבאדי בויאנג'ו לסגור את הפרשה.

לפי אחת ההערכות עשויה המדינה לשלם לסיטיפס בהסדר פשרה סכום של כ-200 מיליון שקל - שיתווסף לתשלומים חודשיים שסיטיפס קיבלה מהמדינה מתחילת ההפעלה ועד לאחרונה. מדובר בתשלומים חודשיים בסך של עד 18 מיליון שקל לתשלום ששולמו לה כפיצוי על המשך הפעלת קווי אוטובוס מתחרים באזור שכונת פסגת זאב ותמורת שירותים נוספים שסיטיפס סיפקה מבלי שהייתה מחויבת להם. לפי הערכות, התשלומים החודשיים סיפקו לסיטיפס הכנסה נוספת של מעל 200 מיליון שקל. שושני לא מתאמץ להסתיר את קורת רוחו מהמצב. "הגענו למצב שבו אנחנו לא מוותרים על התביעות שלנו בגין העבר", הוא אומר, "אבל במקביל משפרים את השירות שלנו. יש מו"מ שמתקדם עם המדינה והחלטנו למצות את כל מ ה שניתן בדרג המנהלים".

הנושא האחרון שעל הפרק הוא המשך פיתוח הקו. הארכת הקו האדום דרומה מהר הרצל ועד ביה"ח הדסה עין כרם צפויה להגדיל את מספר הנסיעות ברכבת בעשרות אחוזים. המדינה כבר סיימה את עבודות התשתית בחלקו הראשון של הקטע שאורכו הכולל מעל 4 ק"מ. בהליכי תכנון ואישור מתקדמים נמצאות 3 הארכות נוספות: צפונה מפסגת זאב לשכונת נוה יעקב וחיבור שני הקמפוסים הגדולים של האונ' העברית בהר הצופים ובגבעת רם. האורך הכולל של ההארכות, כ-10 קילומטרים, כמעט מכפיל את אורך הקו הנוכחי וההשקעה הכוללת נאמדת ביותר מ-2 מיליארד שקל.

במדינה לא ממהרים להעניק לסיטיפס את הקטעים הנוספים של הקו. "המדינה מחויבת לנהל עם סיטיפס מו"מ אך ההחלטה הסופית בידיה", אמר ל"גלובס" אחד המפקחים על הפרויקט, "יש היגיון במתן הפעלת הקו למפעילה הנוכחית, חברת ויאוליה, אך אין לנו כרגע סיבה לתת לסיטיפס גם את ההקמה - אנחנו לא מתרשמים שהם מוכנים לכך".

- אומרים שאתם לא מראים נכונות לבצע את ההארכות.

"כל הטענות האלה לא מוכרות לי. אף אחד לא פנה אלינו באופן רשמי ולכן אני מצהיר שבפעם הראשונה שגורם מוסמך ירצה לדבר איתנו נאמר לו שסיטיפס מעוניינת לבצע את הפרויקט. הגוף היחיד שמסוגל לעשות אותו זו סיטיפס עם הקבלנים שלה, אלסטום במערכות ואשטרום עם ההנדסה האזרחית".

מפיל לבן לבוננזה למוסדיים: הנתונים העסקיים של הרכבת הקלה

סיטיפס היא חברה פרטית שאינה מפרסמת נתונים על רווחיותה ואינה מגיבה על שאלות בנושא. ואולם מבדיקה שערך "גלובס" עולה כי פרויקט הרכבת הקלה שנחשב במשך שנים לפיל לבן עלה מאז תחילת ההפעלה המסחרית על הפסים ויכול להיחשב להשקעה לא רעה בעיקר עבור גופים מוסדיים.

ההשקעה הכוללת של סיטיפס ברכבת הקלה מוערכת בכ-3.8 מיליארד שקל, אך מתוכם רק 240 מיליון שקל היו הון עצמי שהעמידו בעלי סיטיפס - כל יתר הסכום גויס במימון קונסורציום הבנקים בהובלת הפועלים ולאומי. שיעור המינוף המרשים הזה, ביחס של יותר מ-1 ל-10 הושג בזכות המתווה המימוני שנקבע בהסכם הזיכיון שכלל מענק הקמה בסך 1.36 מיליארד שקל, ששולם לזכיין על פי התקדמותו בפרויקט. בנוסף הבטיחה המדינה לזכיין רשת ביטחון במקרה שכמות הנוסעים תפחת מהתחזיות - שני אלה אפשרו לזכיין לגייס את המימון לפרויקט בריבית נמוכה יחסית.

סיטיפס מוכרת מדי יום כ-130 אלף כרטיסים כשמחיר כרטיס מלא 6.60 (הרכבת מעניקה הנחות לבני נוער, גמלאים, סטודנטים ובעלי מוגבלויות ונסיעה חינם לאנשי כוחות הביטחון במדים). תקבולי מכירת הכרטיסים מועברים למשרד התחבורה שמחלק את ההכנסות בין סיטיפס לבין אגד. להערכת גורם מוסמך התמורה הממוצעת לכרטיס שמקבלת סיטיפס נעה בין 4 ל-4.5 שקלים. מאז מארס 2012 פועלת סיטיפס במתכונת שונה מזו שנקבעה בהסכם הזיכיון.

במתכונת החדשה, המכונה אדנדום (Addendum), מקבלת סיטיפס מהמדינה השלמה לסכום חודשי קצוב. הסכום המקורי שעמד על 12 מיליון שקל הוגדל בהדרגה כתוצאה מדרישת המדינה להגביר את תדירות הרכבות במהלך שעות השפל שבין הבוקר לאחה"צ. כיום עומד הסכום על 18.25 מיליון שקל לחודש. בדיונים האחרונים עם המדינה דרשה סיטיפס תוספת תשלום על הגברת תדירות הרכבות בשעות הבוקר ל-5 דקות ופחות בין רכבת לרכבת.

מודל ההפעלה הנוכחי נוח במיוחד עבור גופים מוסדיים המחפשים תזרים קבוע ויציב. 47.5% ממניות סיטיפס מוחזקים כיום על ידי קבוצת הראל וקרן תשתיות ישראל שבעל השליטה בהראל יאיר המבורגר שותף בבעלות עליה יחד עם עו"ד יהודה רוה ויאיר קסטנבאום. הראל ותש"י שהחזיקו כ-30% ממניות סיטיפס הגיעו לשיעור האחזקות הנוכחי לאחר שרכשו את חלקה של אלסטום הצרפתית בחברת הפרויקט. יתר מניות סיטיפס מוחזקות בידי תאגיד ויאוליה הצרפתי (5%) המפעיל את הרכבת ובידי חברת הבנייה אשטרום (47.5%) שרכשה ב-2010 את חלקה של פולאר השקעות (17.5%) תמורת 26 מיליון שקל.

איחור של 4 שנים

הקו האדום

רכבת קלה

עוד כתבות

רשת הקשרים של ג'פרי אפשטיין במוקדי הכוח של אירופה / צילום: ap

סדקים בכתר ובקבינט: רשת הקשרים של ג'פרי אפשטיין במוקדי הכוח של אירופה

"אתה אדם טוב בצורה יוצאת דופן", כתב דיפלומט נורבגי בכיר לאפשטיין, והוא לא לבד ● ממסדרונות השלטון בפריז ועד למעצרו ההיסטורי של הנסיך הבריטי לשעבר: השערוריות המביכות בצמרת הופכות לחשד לפלילים ● המחיר הוא פגיעה אנושה באמון הציבור במוסדות היבשת

נחל שרף / צילום: מולי אינהורן

קריאה אחרונה: מסלולי מים מיוחדים, רגע לפני שהם מתייבשים שוב

מהגבים הנסתרים שדורשים טיפוס אתגרי ועד הבריכות שהגישה אליהן קרובה ונוחה ● לאחר שנה גשומה במיוחד מאגרי המים במדבר חזרו להתמלא ● ארבע המלצות רותחות לטיולים רטובים

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

קיה ספורטאז' ''לונג'' הייבריד / צילום: יח''צ

החל מ-190 אלף שקל: הרכב שלא מפסיק להשתדרג

הספורטאג' הוותיק, קיה ספורטאז' "לונג" הייבריד, מקבל חיים חדשים בזכות עיצוב עדכני ● הוא משמר את מערכת ההנעה ההיברידית החסכונית שלו ויש לו תא נוסעים שלא נופל מזה של מותגי פרימיום. לא בטוח שזה יעזור מול הסיניות בטווח הארוך

פטריק דרהי / אילוסטרציה: נוצר באמצעות AI

עם חובות של עשרות מיליארדים פטריק דרהי מנסה להחזיק את הראש מעל למים

דיווחים בתקשורת הזרה ושיחות עם שורה של גורמים משרטטים את דמותו של המיליארדר ואיל התקשורת פטריק דרהי, שבנה אימפריה על הלוואות בעידן של כסף זול, מתמודד מול חובות של עשרות מיליארדים וכעת רוצה גם לרכוש את רשת 13

הגפנים. המשפחה היא הציר של הסיפור / צילום: ענת אגמון

אורנה לב נותנת שיעור בהתמדה, דיוק ותשוקה לעשייה

הקצינה ב–8200 שיצאה לגמלאות ממש לא פנטזה על ייננות, ורק לפני כעשור נטעה משפחת לב את הגפנים ברמת צבאים ● מדי שנה מייצרת לב ביקב אדם 4,000 בקבוקים בסך הכול, שבהם טמונים הקשר שלה לאדמה, ההיכרות עם הכרם ועבודת הכפיים

אילוסטרציה: Shutterstock, Quality Stock Arts

סל הבריאות ל-2026: תרופות נגד השמנה בפנים, ומה בחוץ?

יותר מ־600 תרופות וטכנולוגיות התמודדו על תקציב של 650 מיליון שקל ● תרופות ההרזיה למבוגרים ותרופות חדשות לאלצהיימר נותרו מחוץ לסל ● יותר ממחצית התקציב הוקצה לטיפולי סרטן

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

אנדרו מאונטבטן-ווינדזור / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

טלטלה בבריטניה: אנדרו נעצר בחשד לעבירות הפרת אמונים בפרשת אפשטיין

עפ"י דיווח ב-BBC, הנסיך לשעבר אנדרו מאונטבטן-ווינדזור נעצר לאחר שכוחות משטרה פשטו על ביתו ● המעצר מגיע על רקע דיווחים כי אנדרו מסר לג'פרי אפשטיין מידע ממשלתי מסווג במסגרת מערכת היחסים ביניהם ● עפ"י דיווחים ועדויות, אנדרו ביצע עבירות מין קשות ורבות לצד אפשטיין

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: מיטל שטדלר

הממשלה עסוקה במילה "טבח", אך יש לה משימות הנצחה ממשיות

הממשלה עוסקת בשינויים טקסטואליים של חוק ההנצחה לשבעה באוקטובר ● אבל היא כבר הייתה אמורה לבצע שלל משימות לטובת העניין: מהקמת מאגר ארכיוני ועד קידום הפקות תכנים ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי מורשת והנצחה ל־7 באוקטובר

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

ישראלים במקלט בזמן ירי טילים. מותר לעבור דרך חצר השכנים רק במצב חירום / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום? מותר לעבור בחצר השכנים רק בזמן אזעקה

המפקח על המקרקעין דחה תביעה של שכנים שביקשו להיכנס למקלט דרך החצר של שכניהם: מותר עד עשר דקות לאחר האזעקה

אסף טוכמאייר וברק רוזן / צילום: אלדד רפאלי

תיאבון שלא נגמר: למה חברה עם 19 אלף דירות בצנרת צריכה עוד 10,000?

רכישת אקרו היא רק אחרונה ברצף חברות נדל"ן שרכשה ישראל קנדה בשנים האחרונות ● מי שבתחילת דרכה "עשתה בי"ס" ליזמים הוותיקים, נאלצת ליטול יותר ויותר סיכונים כדי להמשיך לגדול, מתוך תקווה שהמומנטום בשוק גם ישתפר

מימין: פרופ' אסף חמדני, יו''ר הוועדה לרפורמה בדוחות; ספי זינגר, יו''ר רשות ני''ע; רו''ח שלומי שוב ופרופ' אמיר ברנע / צילום: אלון גלבוע

למה בשוק ההון חוששים מהרפורמה שאמורה להקל על דיווחי החברות?

בדיון בהשתתפות בכירי רשות ני"ע טענו מומחים כי המלצות ועדת חמדני עמומות, פוגעות ביחסים שבין מנהלים לדירקטורים ומאפשרות לדחות דיווחים על עסקאות ● יו"ר הרשות זינגר: "בגלל ה-AI, ייתכן שבעוד שנתיים-שלוש יהיה צורך בשינויים נוספים"

רחובות טהרן / צילום: ap, Vahid Salemi

"משהו גדול בדרך": האתר שמנסה לחזות מתי תהיה תקיפה באיראן

StrikeRadar, פלטפורמה ניסיונית מבוססת בינה מלאכותית שפיתח מנהל מוצר ישראלי, הציגה היום תנודתיות חדה במדד הסיכון לתקיפה אמריקאית באיראן, שהגיע עד ל-49%

ספינות במהלך תרגיל ימי משותף של איראן ורוסיה בדרום איראן / צילום: ap, Masoud Nazari Mehrabi/Iranian Army

עם 33 אלף כלי שיט: אם תגיע, המערכה בין איראן וארה"ב לא תתרחש רק באוויר

צי משמרות המהפכה ערך השבוע תרגיל צבאי במצר הורמוז, וסגר חלק מהנתיב שבו עוברים כ־30% מהסחר העולמי בנפט ● למול הנוכחות האמריקאית הגוברת באזור, בטהרן פועלים לחיזוק כוחות מעל ומתחת לפני הים באמצעות משמר מתנדבים, צוללות ננסיות ואוניות סוחר לאיסוף מודיעין

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Harun Ozalp

"חרפה": וול סטריט ננעלה בירוק לאחר ביטול המכסים. ואיך הגיב טראמפ?

המדדים עלו אחרי ההחלטה הדרמטית של העליון לבטל את מכסי טראמפ - שהגיב: מתבייש בבית המשפט ובהחלטה, לא היה להם את האומץ לעשות מה שטוב למדינה ● קצב צמיחה מאכזב של 1.4% לכלכלה האמריקאית ברבעון הרביעי; הצפי המוקדם עמד על 3% ● מחירי הנפט נסחרו קרוב לשיא של שישה חודשים, בעקבות אזהרת נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לאיראן כי "דברים רעים באמת" יקרו אם לא יושג הסכם ● נעילה חיובית בבורסות אירופה

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

מנכ"ל נייס: "ה-AI לא יחליף אותנו. אנחנו נרוויח מזה"

סקוט ראסל, שמסכם שנה בתפקיד, נשמע אופטימי אחרי שהחברה בניהולו עקפה את התחזיות ברבעון הרביעי של שנת 2025 ● חברת התוכנה שהייתה עד לא מזמן מהגדולות בבורסה, צופה צמיחה של 14%-15% בתחום הענן ● החברה יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 600 מיליון דולר

נושאת המטוסים האמריקאית אברהם לינקולן / צילום: ap, Brian M. Wilbur

דריכות למתקפה: עוד משחתת אמריקאית נכנסת לאזור

טראמפ נתן אתמול דדליין לאיראן: 10 ימים או 15 ימים • דובר צה"ל אפי דפרין: "אנחנו עוקבים אחר ההתפתחויות האזוריות וערים לשיח הציבורי בנושא איראן" ● טראמפ בהצגת מועצת השלום: "אסור שיהיה לאיראן נשק גרעיני" • איראן במכתב למזכ"ל האו"ם: אם נותקף - נגיב נגד בסיסים אמריקניים באזור ● עדכונים שוטפים