גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"משרד גרוס-קלינהנדלר-חודק מנסה לסכל הסדר נושים של אגרי אינווסט"

כך טוענת החברה ■ משרד גרוס: אנו דורשים לקבל את חלקנו בגין העבודה המשפטית הקשה והרבה, בהיקף של מאות אלפי שקלים, שהושקעה באגרי אינווסט

"משרד עורכי הדין גרוס-קלינהנדלר-חודק-הלוי-גרינברג ושות' מנסה לסכל בחוסר תום-לב הסדר נושים בכדי להפעיל לחץ פסול על יתר הנושים ו'לאלץ' אותם להגיע להסדר בלתי שוויוני ובלתי צודק, שבו נושה שאינו מובטח, בעל חוב זניח מכלל החוב, יקבל סכומים גבוהים מיתר הנושים, לרבות על חשבון הנושה המובטח העיקרי של החברה" - כך טוענת חברת אגרי אינווסט הנמצאת בשליטת דני ברנר, בבקשה דחופה שהגישה לבית המשפט לאישור הסדר נושים, במסגרת הליך הפירוק של החברה.

חברת אגרי אינווסט הינה חברת אחזקות ציבורית שכל אחזקותיה הן מניות חברת קמור בע"מ, שהיו משועבדות לבנק הפועלים. ‎‎חברת קמור, שנסחרה בשיאה לפני 5 שנים לפי שווי של 600 מיליון שקל, אף היא מצויה בהליך פירוק.

בראשית החודש הגישה אגרי אינווסט, באמצעות עורכי הדין יוסף בנקל, אמיר פרנקל ורתם פישמן נגרין ממשרד ראב"ד-מגריזו-בנקל, בקשה דחופה להורות על כינוס אספות לצורך אישור הסדר נושים.

בית המשפט המחוזי בתל-אביב מינה את עו"ד יוסי בנקל ככונס על המניות מטעם בנק הפועלים, לאחר שהחברה לא עמדה בתשלום חובה לבנק, ובהוראת בית המשפט התקיימו החודש אספות נושים ובעלי מניות של החברה, אשר במהלכן הרוב המוחלט של בעלי מניות החברה וכן בנק הפועלים, אשר הינו הנושה העיקרי של החברה, נתנו את הסכמתם להסדר הנושים, במסגרתו יימכר השלד הבורסאי של החברה למציע שהציע את ההצעה הגבוהה ביותר.

ואולם, בבקשה הדחופה לאישור הסדר הנושים שהוגשה ביום חמישי האחרון, באמצעות עורכי הדין יוסף בנקל, אמיר פרנקל ורתם פישמן נגרין ממשרד ראב"ד-מגריזו-בנקל, עולות טענות חריפות כנגד משרד עורכי הדין גרוס-קלינהנדלר-חודק-הלוי-גרינברג, ממשרדי עורכי הדין הגדולים והמובילים בארץ, בגין ניסיונות לכאורה לסכל את ההסדר.

מהבקשה עולה כי הנושה היחיד שהתנגד להצעת הסדר הנושים הינו משרד עורכי הדין, שהוא נושה בלתי מובטח ובעל חוב זניח ביחס לכלל חובות החברה, המגיעים לסך של כ-70 מיליון שקל. זאת, כך נטען, בניסיון לטרפד את הסדר הנושים ואת ביצוע מכירת השלד הבורסאי, על אף שאין ספק כי לולא יצא הסדר זה אל הפועל, תגיע החברה למצב של חדלות פירעון.

"עסקינן בניסיון חוסר תום-לב של נושה אחד ויחיד, בעל חוב של פחות מ-0.72% מכלל חובות החברה, לסכל את הסדר הנושים שהתגבש לצורך מכירת השלד הבורסאי של החברה - המהווה את הנכס היחידי של החברה, דה-פקטו, ששוויו אינו אפסי, תוך שהוא מודע לכך כי סיכול הסדר הנושים, וביטול מכירת השלד הבורסאי כפועל יוצא מכך, יגרמו להורדת שווי הנכס היחידי של החברה כאמור לחלוטין ולמצער באופן משמעותי ביותר", נכתב בבקשה.

מהבקשה עולה כי למעט השלד הבורסאי של החברה, בבעלות החברה נכס אחד בלבד, מניות חברת קמור, אשר אינן בעלות שווי ממשי. יתרה מכך, לחברה אין מקורות כספיים כלשהם, ואין לה נכסים העשויים לשמש לפירעון חובותיה.

מעבר לכך, צוין בבקשה, החל מיום 29.3.2013 מצויה חברת קמור בהליכי פירוק, ולפיכך ספק אם ניתן יהיה לממש את מניותיה או לקבל תמורה כלשהי בגינן לשם פירעון החובות לבנק הפועלים, אשר המניות משועבדות לטובתו. מהבקשה עולה כי הלכה למעשה הנושה המובטח, הבנק, אינו מהווה נושה מובטח דה-פקטו.

כעת, נכתב בבקשה, משרד גרוס-קלינהנדלר, "אשר אמור לקבל לכל היותר כמה אלפי שקלים בודדים ממכירת השלד הבורסאי (בהתאם לחלקו בחוב החברה אל מול התמורה האמורה להתקבל ממכירת השלד), מוכן 'לסכן ולאבד' קבלת תשלום זניח זה (ככל שההסדר לא יאושר) בכדי להפעיל לחץ פסול על יתר הנושים ו'לאלץ' אותם להגיע להסדר בלתי שוויוני ובלתי צודק, שבו דה-פקטו, נושה שאינו מובטח, בעל חוב של פחות מ-0.72% מכלל החוב, יקבל סכומים גבוהים מיתר הנושים, לרבות על חשבון הבנק שהינו הנושה המובטח העיקרי של החברה (כ-98.51% מכלל חובות החברה)".

עוד נכתב: "אין דרך אחרת לתאר התנהגות זו של המשיב [משרד גרוס-קלינהנדלר, א' ל"ו], אלא כניסיון סחטנות חסר תום-לב, תוך שהוא מודע כי ממילא אין לו, דה-פקטו, בניגוד לבנק, כל סיכון ממשי בסיכול אישור הסדר הנושים ומכירת השלד הבורסאי של החברה, ועל כן הוא 'מרשה' לעצמו להתנגד לאישור הסדר הנושים, ללא כל הסבר או נימוק הגיוני" - כך לשון הבקשה.

בסוף ינואר קיבלה חברת אגרי אינווסט מהבורסה התראה בדבר אי-עמידתה בכללי השימור, וכחודשיים לאחר מכן, לאור מינויו של כונס נכסים על מרבית נכסי החברה, הושעה המסחר במניות החברה וטרם חודש.

בהתאם להוראות תקנון הבורסה, אם לא יתקיימו התנאים לחידוש המסחר במניות החברה ברשימה הראשית עד ליום 19.3.2014, יוחמרו תנאי הסף בהם החברה נדרשת לעמוד לשם חזרה לרשימה הראשית.

בנסיבות אלה, ככל שהשלד הבורסאי של החברה לא יימכר בהתאם להסדר המוצע, קיים ספק רב באפשרות למציאת קונה אחר, וערכו של השלד הבורסאי יופחת באופן משמעותי ואולי אף לחלוטין.

יצוין כי משרד גרוס-קלינהנדלר נתן שירותים משפטיים לחברה עד חודש מאי 2013, ובגין שירותים אלה נותרו חובות לחברה.

ממשרד גרוס-קלינהנדלר-חודק-הלוי-גרינברג ושות' נמסר בתגובה: "משרדנו אינו מתנגד כלל ועיקר למכירת השלד הבורסאי, אלא לאופן החלוקה של התמורה שתתקבל ממכירתו בין הנושים. המשרד דורש לקבל את חלקו בגין העבודה המשפטית הקשה והרבה, בהיקף של מאות אלפי שקלים, שהושקעה באגרי אינווסט".

עוד כתבות

פסטיבל הפנסים בשנגחאי, סין. שפל ילודה / צילום: Reuters, Zhou junxiang

כלכלות במשבר דמוגרפי: מי יחליף את הילדים שלא נולדים

האוכלוסייה מזדקנת ובמקביל מיליוני עובדים חוששים שיוחלפו בבינות מלאכותיות ● ד"ר מריה וסאלו, ראש מחלקת המחקר בבנק פיקטה, סבורה ששני החזיונות הדיסטופיים האלה חייבים להיפגש: "לישראל כדאי להשקיע ברובוטים שמגבירים פריון, ולא רק מחליפים עובדים"

פרופ' אסף מידני / צילום: עמית שטראוס

הרשות השנייה מינתה חמישה דירקטורים חדשים מטעם הציבור בערוצי הטלוויזיה

אילת אליאב ודניאל בוטוין מונו לדירקטורים בחדשות 13, פרופ' אסף מידני וד"ר מיכל שפירא מונו לדירקטורים בחדשות 12, ופרופ' אילן אבישר מונה לדירקטור בערוץ עכשיו 14

מה הקשר בין הגיטריסט של הרולינג סטונס בריאן ג'ונס לפו הדב? / צילום: AI

מה הקשר בין הגיטריסט של הרולינג סטונס בריאן ג'ונס לפו הדב?

היכן בגופו של חזיר היבלות נמצאות היבלות, מהו הענף העתיק ביותר במתמטיקה, ואיך נקרא החלק הירוק בתות שדה? ● הטריוויה השבועית

עלי חמינאי / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

דיווח איראני: "חמינאי עבר לבונקר תת קרקעי מחשש לתקיפה אמריקאית"

על רקע פריסת הכוחות של צבא ארה"ב במזרח התיכון, גורם איראני בכיר מזהיר: "אנו מקווים שהתגבור הצבאי הזה אינו מיועד לעימות ממשי" ● בחברת התעופה הצרפתית אייר פראנס החליטו להמתין עם ההחלטה הסופית לגבי ביטול הטיסות לישראל והערכת מצב סופית תתקיים היום ● דובר משרד ההגנה האיראני: "כוח הטילים של איראן גדל מאז מלחמת 12 הימים" ● חמינאי עבר לבונקר תת קרקעי, בנו קיבל לידיו את הניהול השוטף ● דיווחים שוטפים 

שר המשפטים יריב לוין והיועמ''שית גלי בהרב-מיארה / צילום: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), יואב דודקביץ (ידיעות אחרונות)

היועמ"שית מתנגדת להצעת לוין: "פגיעה קשה בציבור"

שר המשפטים יריב לוין מציע לשנות את תקנון הממשלה כך שלא תידרש חוות-דעת משפטית לקידום החלטות והצעות חוק – לרבות חוקים עם משמעות תקציבית ● היועמ"שית גלי בהרב-מיארה: "פגיעה חמורה בשלטון החוק, החלפת משילות בפריצות מסגרות התקציב"

ד''ר יגאל מנשה, בנק ישראל, אריאלה רנדלשטיין, בנק הפועלים, מאיר וידר, וידר משכנתאות / צילום: דוברות בנק ישראל, ענבל מרמרי, יח''צ

המדד ששווה לכם הרבה כסף כשאתם לוקחים משכנתא

עסקת נדל"ן טובה מתחילה במימון זול: כך תשפרו את דירוג האשראי שלכם כדי למקסם את המינוף ולחסוך עשרות אלפי שקלים בריביות ● מומחי בנק ישראל ומומחים למשכנתאות מסבירים איך לבנות פרופיל לווה אופטימלי לעסקה הבאה

המבורגר של GDB / צילום: אנטולי מיכאלוב, ליאל סנד

"תשואה שמתקרבת ל-10% בשנה": איך הפכו המסעדות של ת"א לסחורה הכי חמה בשוק

שורה של עסקאות בתחום המסעדות, הכוללת השקעה של גופים מוסדיים לפי שווי של עשרות ומאות מיליוני שקלים, עומדת בניגוד מוחלט לסגירה של מרבית בתי העסק בתחום במהלך השנים ● גורמים בתחום מדברים על יתרונות לגודל, מיתוג והתוכניות להנפקה בבורסה: "כבר לא סיפור של אוכל טוב ושירות נחמד, אלא של מודל עסקי שניתן לשכפל"

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

האם בת של בעלת נחלה במושב זכאית למגרש ללא מכרז?

בעלת נחלה במושב שביקשה מרמ"י להקצות לבתה מגרש מגורים ללא מכרז עוד ב-2007, גילתה כי בקשתה נדחתה ● העליון הורה על עיכוב ביצוע פסק דין ליהלומן בן 87 שחויב במס של כ־34 מיליון שקל, עקב חשש שיקרוס כלכלית לפני בירור הערעור ● ושכנות שבנו דק בחצר משותפת חויבו להשיב את המצב לקדמותו ● 3 פסקי דין בשבוע

חגיגות פתיחת 2016. חזרה שהיא מקלט / צילום: Reuters, Darren Ornitz

הטרנד שלא מפסיק ברשתות: איך שוב הגענו ל-2016

בוודאות נתקלתם בטרנד שמחזיר את 2016 לפיד שלכם: תמונות מלפני עשור, פילטרים ישנים, ותחושה מוזרה של "כבר היינו פה" ● זה לא סתם געגוע נוסטלגי אלא ניסיון אנושי לברוח מהעומס של חדשות רעות, פוליטיקה וחששות מבינה מלאכותית

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

"המוכרת הייתה לחוצה": בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בשכונת יד אליהו בתל אביב?

דירת 4 חדרים בשטח של 80 מ"ר בשכונת יד אליהו בתל אביב נמכרה תמורת 2.4 מיליון שקל ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חגיגה בבנקים: כמה הכניסו להם העמלות במחצית הראשונה של 2025?

החגיגה בבורסה מנפחת את עמלות ניירות הערך בבנקים: דוח הפיקוח על הבנקים מגלה כי ההכנסות מהעמלות שגבו הבנקים ממשקי בית ומעסקים קטנים בששת החודשים הראשונים של 2025 הסתכמו ב-3.1 מיליארד שקל

משה מזרחי, מייסד אינמוד / צילום: איל יצהר

חברת האסתטיקה הרפואית אינמוד מועמדת למכירה; אלו המתחרות עליה

על העסקה מתחרות קרן קוריאנית וקבוצת משקיעים ישראלית, כאשר המחירים שהוצעו משקפים פרמיה של 15%-25% על מחיר המניה בנאסד"ק ושווי של כמיליארד דולר ● המניה רחוקה מאוד מהשיא שרשמה ב-2021, אך עדיין נסחרת בתשואה של 98% ביחס למחיר ההנפקה שלה

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

ועדת החקירה בפרשת הצוללות מצאה: ליקויים ברכש במיליארדים והחלטות שסיכנו את ביטחון המדינה

ועדת החקירה הממלכתית לפרשת הצוללות וכלי השיט, בראשות נשיא העליון לשעבר אשר גרוניס, מצאה "ליקויים מערכתיים היורדים לשורשם של תהליכי בניין הכוח וקבלת ההחלטות ברכש ביטחוני, בעלות של מיליארדי שקלים, ובתהליכים ביטחוניים-מדיניים רגישים אחרים" ● על המוקד: המל"ל, חיל הים, משרד הביטחון והקבינט המדיני-ביטחוני

סאטיה נאדלה, מנכ''ל מיקרוסופט / צילום: AP, Charles Rex Arbogast

המניה שלה לא זזה: מה עובר על מיקרוסופט והאם היא תצליח לסגור את הפער

איך קורה שמיקרוסופט, שהייתה מהראשונות לזהות את מהפכת הבינה המלאכותית, מוצאת את עצמה משתרכת מאחורי גוגל ואמזון? ● בין הסיבות: עיכובים קריטיים בפיתוח שבבים עצמאיים, תלות גוברת ב–OpenAI של סם אלטמן וצניחה בנתח השוק של קופיילוט ● האם המודל העסקי המנצח יצליח להציל את המניה המדשדשת?

סיכום שווקים שבועי / צילום: Shutterstock

חגיגת המימושים בבורסה, והשכירים שהפכו למיליונרים – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

באיזה בנק תקבלו יותר ריבית, אילו ני"ע סולידיים ניתן לרכוש בבורסה, ואיזו אפליקציית תשלומים מתנה ריבית גבוהה בהוצאות בכרטיס האשראי ● בבתי השקעות שמניותיהם זינקו במאות אחוזים, בכירים מימשו אופציות ומניות ● סקירה שפרסם בנק אוף אמריקה, מציעה לבחון השקעות בפריפריה של תחום הבינה המלאכותית ● וגם: יועצת ההשקעות הבכירה שמציעה חשיפה למט"ח דווקא משום שהשקל התחזק כל כך

מעבר רפיח על גבול מצרים / צילום: ap, Sam Mednick

גורמים מצריים: מעבר רפיח ייפתח בשני הכיוונים - וללא נוכחות ישראלית

גורמים בישראל: בלילה אחד אלפים נרצחו בידי המשטר באיראן, טבח בממדים שקשה לדמיין ● צה"ל תקף מחבלי חיזבאללה בדרום לבנון ● בתוך הקו הצהוב ובאופן מסודר: כך תומכת ישראל במיליציה של חוסאם אל-אסטל ● דריכות שיא לתקיפה אפשרית באיראן ● חטיבה 7 השלימה השמדת תוואי תת-קרקעי באורך של כ-4 ק"מ בדרום רצועת עזה ● עדכונים שוטפים

ידין קאופמן / צילום: יח''צ תמורה

למד בישיבה, היה בן בית אצל אהרן ברק - והופך אופציות של חברות לתרומות במיליונים

"כמה שנים אחרי האינתיפאדה השנייה גייסתי קרן לסטארט־אפים ברמאללה. עזרנו בהקמה, והשקענו בחברות פלסטיניות. שום חברה לא שרדה" ● שיחה קצרה עם ידין קאופמן, מייסד קרן תמורה, שמתרימה אופציות מסטארט־אפים למטרות אימפקט

יואב אמתי המנכ''ל (מימין) ורועי קאשי, מהמייסדים ומנהל הטכנולוגיה הראשי צילום: דוד גראב / צילום: דוד גראב

"היינו בזמן הנכון עם המוצר הנכון": כך הפכה חברה קטנה מאור יהודה למניה שזינקה 1,000% בשנה באוסטרליה

מניית אלסייט, משרידיו האחרונים של גל הנפקות ישראליות בבורסת סידני, טסה בשנה האחרונה בעקבות התמקדותה בתחום התקשורת לרחפנים ● המנכ"ל: "השוק חווה התפוצצות משמעותית, גם בעולמות האזרחיים וגם בביטחוניים, ואנחנו היינו שם רגע לפני, עם הרבה שעות מנוע" ● וגם: האם היא עומדת בפני רכישה?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בוול סטריט - מחיר הכסף זינק לשיא חדש; אינטל צללה בכ-17%

נעילה מעורבת בבורסות אירופה ● הזהב רושם היום עלייה של 1% ונע סביב מחיר של 4,932 דולר ● מחיר הכסף חצה לראשונה את רף ה-100 דולר לאונקיה ● אינטל צללה לאחר שפרסמה תחזית נמוכה מהצפי

אילוסטרציה: Shutterstock

שימוש שלא כדין במאות אלפי שקלים: צו פירוק לעמותה לניצולי שואה

הבקשה הוגשה לפני מספר חודשים, לאחר הליך ביקורת עומק שנערך בעמותה והעלה שורה ארוכה של ליקויים מהותיים ● לפי ממצאי הביקורת, מוסדות העמותה לא תפקדו כמתחייב, וסמכויות מהותיות רוכזו בידי מייסדת העמותה, ששימשה גם כמורשית החתימה להעברות הכספים שהועברו אליה