גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שיפוצניק בקליק

תם העידן של הזמנת בעל מקצוע באופן אקראי על ידי דפדוף במדריך דפי זהב * שורה של אתרים ואפליקציות מאפשרים היום לחפש ולהזמין דרכם בעל מקצוע בהתבסס על חוות דעת, לדרג אותו ולדעת מראש כמה יעלה הביקור * מבדיקת "גלובס" עלה שמידרג הוא האתר הנוח ביותר

חודש לתוך החופש הגדול ועונת השיפוצים ומעברי הדירות בעיצומה. ישראלים רבים אורזים את הדירה, מחליפים מטבח, משפצים את השירותים, מחליפים מנורות או רק מחליטים להחליף קצת אווירה עם צבע פסטל חדש בבית. אבל כיוון שלא הכול אנחנו יודעים לעשות בעצמנו, בעלי מקצוע הופכים למבוקשים במיוחד בתקופה זו. המלצות מפה לאוזן הן הפתרון האפקטיבי במקרה כזה, אך מה עושים כשעוברים לעיר חדשה ללא מכרים או שפשוט אין בנמצא המלצות מחברים? העולם הדיגיטלי מספק כמה פתרונות ו"גלובס" בדק את האפליקציות והאתרים השונים והשווה ביניהם.

מהבדיקה עולה שאתר מדרג עושה את העבודה האמינה ביותר עם סינון קפדני של אנשי מקצוע ובדיקה יזומה של כל מקבלי השירותים. עם זאת, האתר חייב לעבור שדרוג עיצובי וכן להתפתח לכיוון אפליקציית מובייל. מהצד השני ניתן למצוא שני שירותים שבולטים לרעה. האחד הוא האפליקציה החדשה Pro Finder, שלא מצליחה לייצר חדשנות אמיתית מלבד גישה מהמובייל וסובלת מבעיות שונות. השני הוא שירות הדיגיטל של 144, לא מצליח לספק רמה גבוהה מספיק כנדרש מאתר של חברה כמו בזק.

מידרג

אמין ונוח

פלטפורמה: אתר אינטרנט (midrag.co.il)

מה מציע השירות? חיפוש בעלי המקצוע מציג דירוג כולל, לצד ציון לפי מקצועיות ומחיר, וכן זמינות בעל המקצוע ומספר המדרגים. היתרון הבולט של מידרג הוא אופן הדירוג של בעלי המקצוע. גולש שיבחן את פרטיו של בעל מקצוע, יזכה כעבור מספר ימים לשיחה מנציגי האתר ויתבקש לדרג את המקצועיות והאיכות של בעל המקצוע. הדירוג יופיע באתר והציון ישוקלל לציון הכללי של בעל המקצוע. אחד היתרונות הוא העובדה שבעל מקצוע שציונו הכולל יורד מתחת ל-8, מוסר מיידית מהאתר.

האתר כולל מחירונים המתבססים על הלקוחות עצמם. בחלק מהמקרים אף מוצגת סטטיסטיקה והתפלגות ממוצע המחירים בנושא מסוים. האתר גם כולל טיפים שימושיים במקרים של תיקון אייפון, דודי חשמל, מדיחי כלים, איטום ועוד, שעוזרים ללקוחות לקבל מושג על מה בעלי המקצוע הולכים לדבר איתם.

בשונה מהמתחרים, מידרג אינו חינמי לחלוטין והוא גובה מהמשתמשים סכום צנוע או לחילופין דורש מהם מעורבות פעילה: האתר מציע התנסות חינמית של חמישה בעלי מקצוע. לאחר מכן ניתן לקבל מידע בתשלום (בעל מקצוע בשקל או מנוי שנתי ב-18 שקל) או לחילופין להמליץ על האתר לחברים או לכתוב חוות דעת מלאה באתר כדי לקבל גישה חופשית.

נקודת חוזקה: דירוג בעלי מקצוע על סמך שיחת טלפון ללקוחות.

נקודת תורפה: אין אפליקציית מובייל. *ותק: פעיל מ-2003.

ProFinder

דירוג בעייתי

פלטפורמה: אפליקציית אייפון ואייפד.

מה מציע השירות? שירות מציאת בעלי המקצוע הכי חדש בסביבה, שהושק מספר שבועות לאחר "מי זמין". עם זאת, המודל שלו אינו מספק חדשנות יתרה והממשק שלו לא מבשר טובות אלא להפך. שיטוט באפליקציה מלמד כי לא רק שבעלי מקצוע פיקטיביים מצאו את דרכם פנימה, אלא שניתן לדרג איכות שירות גם מבלי לקבל אותו בפועל. מנגד, ניתן לדרג רק פעם אחת בלבד. האפליקציה זמינה רק למשתמשי iOS ומשאירה מאחור קהל רב. עבור משתמשי האייפד, השימושיות מוגבלת, משום שמספר הטלפון של בעל המקצוע מופיע רק ע"י כפתור לביצוע שיחה, ולא ניתן לראות אותו באופן אחר. במילים אחרות, בעוד שמי שיחפש בעל מקצוע מהאייפון יוכל לראות את מספר הטלפון ולחייג אליו, באייפד זה לא אפשרי.

כמו כן, לא ניתן לדפדף בין קטגוריות בעלי המקצוע וגם ביצוע חיפוש בתחום אחר מחייב הסרת החיפוש הקודם.

האפליקציה מאפשרת לשלוח הודעות לבעלי המקצוע אך אלה לא תמיד מגיבים. לטובת האפליקציה ניתן לומר כי יכולת הדיווח על רשלנות בעל מקצוע ישירות מהטלפון חוסכת לא מעט כאב ראש.

נקודת חוזקה: דיווח על מקצועיות של בעל מקצוע מהאפליקציה.

נקודת תורפה: חיפוש בעייתי באפליקציה וזמינות מוגבלת (אין אתר אינטרנט ואין אפליקציה לאנדרואיד).

ותק: פעיל מ-2013.

המקצוענים

זמינות מרבית

פלטפורמות: אתר אינטרנט, אייפון, אנדרואיד, עמוד פייסבוק ומדריך מודפס (אזור מרכז ושרון).

מה מציע השירות? לפי האתר, בעלי המקצוע המופיעים בו נבחרים על סמך תעודת הסמכה, פגישה אישית וחתימה על אמנת שירות, אך לא נעשית בדיקה מול לקוחות קודמים או בדיקת פתע כדי לעמוד על מקצועיותם.

עם זאת, הם מצהירים כי בעלי מקצוע שמספר חוות הדעת השליליות עליהם יעבור את הממוצע (שאינו מפורסם), הם יוסרו מהאתר.

חוות הדעת - הטובות או השליליות - לא נאספות באופן אקטיבי על-ידי האתר. מי מהלקוחות שבוחר לעשות זאת, יכול לפנות דרך טופס באתר.

האתר מציג מחירונים במגוון די רחב ואף מציג כתבות מגזין בתחומים רלבנטיים. כמו כן, קיימת באתר גישה למדריך המודפס של המקצעונים באזור המרכז והשרון.

האפליקציה הסלולרית נוחה במיוחד לשימוש וכוללת לא רק גישה לבעלי המקצוע לפי מיקום נוכחי אלא גם מחירונים ופנייה במייל או בטלפון למוקד גישור ועזרה ללקוחות מול בעלי מקצוע.

נקודת חוזקה: גישה נוחה מכל הפלטפורמות הדיגיטליות.

נקודת תורפה: תהליך הסינון לא ברור וחוות הדעת ניתנות באופן וולנטרי.

ותק: פעיל מ-2003.

יצאת גדול

בדיקת אמת

פלטפורמות: אתר אינטרנט, אייפון ומדריך מודפס.

מה מציע השירות? יצאת גדול הוקמה כשנה לאחר שהתוכנית "יצאת צדיק" עלתה לשידור ולמעשה התחקתה אחר אופן בדיקת בעלי המקצוע של חיים הכט ואנשיו. באופן דומה, נעשית בדיקה מדגמית במצלמה נסתרת של בעלי מקצוע כדי לעמוד על איכותם ומקצועיותם באמצעות תקלה יזומה. מעבר לעובדה ש"יצאת גדול" שאבה יתר על המידה השראה מתוכנית הטלוויזיה המוכרת, צריך לזכור כי מדובר בבדיקה חד-פעמית של בעל מקצוע - מה שלא תמיד משקף את יכולותיו האמיתיות. עם זאת, זהו האתר היחיד שבודק בשעת מעשה את בעלי המקצוע.

לא אהבנו לראות את הרשימה השחורה של בעלי מקצוע שסרחו. אמנם כדאי להיזהר מהם אבל עדיף להתעסק בטובים מאשר להכפיש אחרים. חוות הדעת ניתנות באופן וולנטרי על-ידי גולשים ולא נאספות על-ידי החברה.

האפליקציה לא מתפקדת כראוי והחיפוש בה בעייתי.

נקודת חוזקה: בדיקות בשעת מעשה של בעלי המקצוע במאגר.

נקודת תורפה: קושי במציאת בעלי מקצוע בתחומים שונים ואפליקציה בעייתית.

ותק: 2005.

דפי זהב

מחירון מקיף

פלטפורמות: אתר אינטרנט, אייפון, אנדרואיד, פייסבוק.

מה מציע השירות? אחד ממקורות המידע הוותיקים למציאת בעלי מקצוע ועם מאגר גדול ומקיף. האתר אמנם מאפשר לדרג בעלי מקצוע ולמיין לפי מספר המדרגים או לפי הציון, אך הסינון הראשוני לא ממש קיים ולא נבדקים טיבם של העוסקים במלאכה על-ידי החברה. עם זאת, נעשים סקרי חוות דעת טלפונית על-ידי החברה וביוזמתה.

יש לציין כי מערכת הסינון, הניווט והמיון באתר היא המתקדמת ביותר מבין השירותים שנבדקו בכתבה. ניתן לבחור קריטריונים שונים וכך לסנן בעלי מקצוע אפילו על סמך שפות שהם מדברים, אם העסק שומר שבת או אם הוא באמת נמצא באזור המגורים של הלקוח או רק נותן שם שירות.

המחירונים של דפי זהב מקיפים בהחלט וכך בקטגוריה כמו קירות גבס, מפורטים למעלה מ-20 עבודות שונות והמחירים הממוצע שלהן. כמו כן, ניתן למצוא מדריכי קנייה שמספקים טיפים בנושאים שונים. לחברה אפליקציה סלולרית אך יכולת החיפוש בה לא מעמיקה ונוחה מספיק כמו באתר.

נקודת חוזקה: מערכת סינון מתקדמת ומחירונים מפורטים.

נקודת תורפה: אין סינון ראשוני של בעלי מקצוע.

144 (בזק)

חסר דירוג

פלטפורמות: אתר אינטרנט, אייפון, אנדרואיד, פייסבוק.

מה מציע השירות? בעוד דפי זהב היה מוכר היסטורית כמקור מידע לבעלי מקצוע, המאגר של 144 סבב בעיקר סביב בעלי מקצוע. בבזק ניסו בשנים האחרונות לשנות את התפישה, ואכן יש לא מעט בעלי מקצוע במאגר, אך בדומה לדפי זהב - אלה לא עוברים סינון כלשהו וכל אחד יכול לפרסם שם. יתרה מזאת, קיים מחסור משמעותי בחוות דעת שיאפשרו לגולשים לסנן בעלי מקצוע לא טובים ולמצוא את המקצועיים והאיכותיים באמת. כך, למשל, בקטגוריה פופולרית כמו חשמלאים ובחיפוש ארצי, נמצאו רק כ-30 בעלי מקצוע שזכו לחוות דעת מהגולשים. לטובה ניתן לציין את המפה שעליה מוצגים בעלי המקצוע שעלו בחיפוש וכן מדריכים וטיפים שונים להתנהלות מול בעלי מקצוע בתחומים שונים. האתר גם מציג את החיפושים האחרונים שנעשו בו בכל הארץ, אך לא ברורה ממש התועלת בכך לגולש המזדמן לאתר.

עוד עולה מהבדיקה כי אפליקציית הפייסבוק של 144 הייתה נראית מבטיחה בהתחלה אבל החיפוש ברשת החברתית מפנה לקבלת התוצאות באתר הרגיל. מנגד, אפליקציית המובייל מספקת חוויה מתקנת עם ממשק נוח וידידותי.

נקודת חוזקה: מיפוי בעלי מקצוע ואפליקציה ידידותית.

נקודת תורפה: מחסור מורגש בחוות דעת.

עוד כתבות

מייסדי טורק. מימין: אלדד לבני (CINO), לאוניד בלקינד (CTO) והמנכ''ל עופר  סמדרי / צילום: גיא חמוי

הטייס האוטומטי שרוצה להחליף את צבא מומחי הסייבר

האנליסטים במרכזי בקרת הסייבר של הארגונים הגדולים נאלצים להתמודד עם אלפי התרעות מדי יום, והטכנולוגיה של טורק מאפשרת להפוך את התהליכים לאוטונומיים למחצה • האם ה"טייס האוטומטי" של החברה יצליח לשלול איומים חמורים? ● הסטארט-אפים המבטיחים

אילוסטרציה: shutterstock

החשש מחלחל לשווקים: פרמיית הסיכון של ישראל בשיא של 11 שנים, ומרווחי האג"ח ממשיכים להתרחב

מדד ה-CDS הישראלי, המגלם את עלות הסיכון שמדינת ישראל לא תצליח לשלם את חובותיה, עלה ב-18% בשבוע האחרון ● במקביל, המרווחים של איגרות החוב הדולריות של ישראל מול ארה"ב קופצים

עומר אלפרן, מנהל השקעות ושותף בחברת רובי קפיטל / צילום: דין אהרוני רולנד

"עד עכשיו יזמי נדל"ן לא יצאו עם פרויקטים שכבר מוכנים, מכאן נראה מבול"

חברת המימון החוץ־בנקאי רובי קפיטל משיקה קרן השקעות שנייה, במטרה לגייס חצי מיליארד שקל לפחות ● עומר אלפרן, מנהל השקעות ראשי ושותף בחברה: "בקרוב הרבה מאוד יזמים בתחום ההתחדשות העירונית יוציאו הרבה מאוד פרויקטים לשוק"

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

עילית רז, טרבור מילטון ואליזבת הולמס / צילומים: AP - Lawrence Neumeister, Jeff Chiu, Brittainy Newman, איל יצהר

תעשיית הטק מגייסת את הבינה המלאכותית למאבק בהונאות משקיעים

בשנים החולפות נרשמו מקרי הונאה רבים בהייטק, בהם יזמים גייסו כספים ממשקיעים, ללא בדיקת נאותות מספקת ● במטרה לצמצם את ההונאות הבאות, חברות רותמות כיום כלי בינה מלאכותית לשלל אוטמציות בהתנהלות החברה ● במקביל, גורמים בענף חוששים מההשלכות

כבר לפני חודשיים: איראן תירגלה שיגור טילים בליסטיים נגד בסיס פלמחים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: התרגיל הצבאי של איראן שהתקיים כבר לפני חודשיים, איראן מצליחה לשבור את האמברגו על הנפט וגוגל פיטרה עובדים שמחו נגד ישראל במשרדים בניו יורק ● כותרות העיתונים בעולם 

מטה s&p בניו יורק / צילום: valeriy eydlin

חברת S&P הורידה את דירוג האשראי של ישראל: "המלחמה תימשך כל 2024"

בהודעה שלא מן המניין, הורידה החברה את הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● התחזית להמשך נותרה "שלילית", כך שבחברה מאותתים שבעתיד הדירוג עשוי להיפגע שוב ● "רואים עלייה נוספת בסיכונים הגיאו-פוליטיים"

פעילות צה''ל במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

אזעקות הופעלו באשקלון, לראשונה מזה כשבועיים

שני טילי נ"ט פגעו במרחב קיבוץ יראון, לא היו נפגעים אך נגרם נזק ● ארה"ב מטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל ● בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" ● גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים ● שר החוץ האיראני נחת בניו יורק ● עדכונים שוטפים 

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לראשונה בהיסטוריה: הממשלה אישרה קיצוץ בתקציב בניגוד לעמדת שר האוצר

הקיצוץ בתקציב, בהיקף של כ-225 מיליון שקל, אושר לדרישתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ובתום מאבקים בשבועות האחרונים מול שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ● הקיצוץ נועד למימון הקמת מתקני כליאה לאכלוס העצורים הביטחוניים הרבים שנעצרו מאז תחילת המלחמה

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

"שחקנית מרכזית במזרח התיכון": למה הבכירים הישראליים מתייצבים לתדרך את התקשורת בארצות הברית?

משעות הבוקר המוקדמות, גורמים ישראליים בכירים מתייצבים בתקשורת האמריקאית כדי לתדרך על התקיפה באיראן ● כך בוחרים את גופי התקשורת מולם הם עובדים בארה"ב ומה הם מנסים להשיג?

איל וולדמן / צילום: פרטי

איל וולדמן מגלה: "עברו עליי ימים כואבים וקשים מאוד"

"אני כל הזמן חושב מה דניאל הייתה עושה, איך זה היה אם היא הייתה פה עכשיו", מספר איל וולדמן על בתו דניאל שנרצחה בנובה. מאיפה הוא שואב כוח? ● פרויקט מיוחד 

איך המוסדיים מחליטים איפה תשב הפנסיה שלכם / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

הבכיר שחושף באופן נדיר את הסודות על איך משקיעים את הפנסיה שלכם

הצצה אל מאחורי הקלעים של דיוני ועדת ההשקעות של גוף מוסדי: היכן להגדיל סיכון, כמה פיצוי נדרש עבורו, עד כמה משפיעים השווקים העולמיים על החוסך הישראלי, ואילו אתגרים ייחודיים עומדים בפני מנהלי קופות הגמל וקרנות הפנסיה וההשתלמות המקומיים

נטפליקס / צילום: Shutterstock, Vantage_DS

נטפליקס עקפה את הציפיות; המניה יורדת במסחר המאוחר

ענקית הסטרימינג דיווחה על הכנסות של 9.37 מיליארד דולר לעומת צפי של 9.28 מיליארד דולר ● הרווח זינק ב-86%, לעומת צפי לעלייה של 56% ● החברה הוסיפה כ-9.3 מיליון מנויים ברבעון, ב-80% יותר מהצפי ● למרות התוצאות המדהימות, התחזית המאכזבת של החברה מפילה את המניה במסחר המאוחר

פרופ' יוסי מטיאס / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל יוסי מטיאס עובר לתפקיד בכיר בגוגל העולמית

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל ב-18 השנים האחרונות, פרופ' יוסי מטיאס, צפוי לעבור לעמק הסיליקון ולנהל מארה"ב את פעילות המחקר של גוגל העולמית

לקסוס LBX / צילום: יח''צ

ב-200 אלף שקל תקבלו רכב עם סטטוס יוקרתי. ומה לגבי הביצועים?

לקרוס–אובר הקומפקטי ביותר שהשיקה לקסוס יש עיצוב אטרקטיבי ומוניטין יוקרתי. השאלה אם מיתוג הפרימיום יחפה על הפשרות בשימושיות

חן אמסלם ודביר בנדק בקמפיין מזרחי טפחות / צילום: עופר חג'יוב

מזרחי טפחות משקיע את התקציב הגדול ביותר, ומתברג במקום השני בזכירות

הפרסומת הזכורה ביותר זה השבוע השלישי שייכת לבנק לאומי, עם גל תורן והשיר "יש מוצ"ש" - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הופעה קצרה של אירנה בקמפיין קטן ורזה מספיקה לשופרסל כדי להתברג בדירוג ולזכות באהדה

מטוס אל על / צילום: דני שדה

פעם בחצי שנה זה קורה: איך יראה היום שאחרי עדכון מדדי הבורסה?

השבוע תפרסם הבורסה את עדכוני המדדים שלה ולפי הערכות יצטרפו למדד 125 היוקרתי אל על ואלקטריון ● בפעם הקודמת ששתיהן נכנסו למדד אחרי זינוק חד במניות שלהן, הן צנחו בחדות ● "כך זה עובד בכל העולם", מסבירים בבורסה. אבל ספק אם ההיסטוריה תחזור על עצמה

יו''ר בית הנבחרים, מייק ג'ונסון / צילום: ap, J. Scott Applewhite

4 מיליארד דולר לכיפת ברזל: חבילת הסיוע האמריקאית בדרך להצבעה

בוושינגטון, סוגיית חבילת הסיוע לישראל, אוקראינה וטייוואן עשויה להתקדם כבר בימים הקרובים ● יו"ר בית הנבחרים מייק ג'ונסון בשיתוף רפובליקנים נוספים הציגו אמש חבילת סיוע הכוללת 26.4 מיליארד דולר לישראל ● דיווח: ארה"ב הסכימה לתמרון ישראלי ברפיח, בתמורה לתגובה לא נרחבת נגד איראן

שרון גל / צילום: סטודיו תומאס תומר שלום, ויקימדיה

האיום עשה את שלו? שרון גל יישאר בערוץ 14

לפני כשלושה שבועות הודיעה רשת 13 כי העיתונאי שרון גל חוזר לשורותיו, ובערוץ 14 מיהרו להוציא לגל מכתב התראה, מאחר שהוא חתום על חוזה עד סוף 2024 ● כעת נראה כי המהלך עשה את שלו, וגל יישאר בערוץ 14 ויגיש שם את רצועת 19:00