גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבדיחה על חשבון אופ"א

ניימאר ושדרוג ברצלונה; מויס והנעליים של אלכס; פפ והשושלת; אופ"א והפייר-פליי ■ 4 מהסיפורים האירופים הגדולים שיעמדו במוקד 2013/14

המבחן של אופ"א: האם ישתינו עליה מהמקפצה?

ספטמבר 2009. ועדת הבקרה התקציבית של אופ"א מנסחת לראשונה את הסיכומים העקרוניים הנוגעים להטמעת תקנות חדשות בענף. היא קראה להן "רגולציות הפייננשל פייר-פליי". לפחות ברמה העקרונית, המטרה של התקנות האלו היא חשובה וערכית מאין-כמוה: לשמור על הכדורגל מפני התמוטטות כלכלית.

מי שחושב שמדובר בהגזמה פראית, ושהכדורגל לעולם לא יכול להתרסק, שהוא פשוט חשוב יותר מדי ליותר מדי אנשים - לא יודע על מה הוא מדבר. ככל שבוחנים יותר לעומק את הנתונים, מתברר גודל המשבר. בספרד, החובות של הקבוצות המקצועניות משתי הליגות הראשונות חצו רף של 3.5 מיליארד אירו. באנגליה, הצליחו 20 קבוצות הפרמיירליג לייצר בשתי העונות האחרונות הפסדים תפעוליים של כ-664 מיליון אירו. העסק הזה שנקרא כדורגל מצליח לייצר בורות לא רק בליגות הבכירות ביבשת, אלא בכל מקום: לפי דוח הבנצ'מארקינג של אופ"א, כ-700 מועדונים מהליגות העליונות ב-52 מדינות אירופיות רשמו ב-2010/11 מינוס כולל של 1.68 מיליארד אירו. בסופו של דבר, יתנדפו להם האוהדים, הבנקים והבעלים השוגר-דדיז למיניהם שיסכימו לקחת על עצמם את אחריות כיסוי הגירעונות.

"התפקיד שלי הוא להיות האיש המעצבן שאומר - צריך להפסיק עם כל זה", הסביר לפני שנתיים נשיא אופ"א, מישל פלאטיני, את רצונו להכניס את הרגולציות. "אני לא מבין למה בזמן שהכלכלה העולמית סובלת, הכדורגל העולמי צריך להיכנס לחובות".

אז אחרי כל הדיבורים הגדולים, המספרים המפחידים והניתוחים האפוקליפטיים - הגענו למאני-טיים. השנה הקרובה הולכת להיות רגע האמת של אופ"א. הרגולציות החדשות שלה עוסקות בהרבה עניינים כלכליים מורכבים, אבל הדבר המהותי ביותר הוא פשוט להבנה: אסור למועדונים להפסיד יותר מ-45 מיליון אירו בעונות 2011/12 ו-2012/13. תקופת הניטור הראשונה של אופ"א בנושא הפייננשל פייר-פליי אמורה להתבצע לקראת החודשים מארס-אפריל, עת יסיימו כל המועדונים להגיש את דוחותיהם האחרונים. מי מביניהם שלא יעמדו בכללים, אמורים לספוג מאופ"א סנקציות חריפות, כולל הרחקה מבור השומן הגדול שלה, שנקרא ליגת האלופות.

כבר עכשיו מסתמנים כמה מועדונים, שבהתחשב בתוצאות הכלכליות המטרידות שלהם ב-2011/12, הם בעלי סיכוי קלוש לאזן את הספרים. בין היתר מדובר במועדוני פאר כאינטר, מונאקו, ליברפול, מנצ'סטר סיטי, פ.ס.ז'. אצל שתי הקבוצות האחרונות הבעיה חמורה פי כמה וכמה: לא רק שהתקנות החדשות לא מנעו מהן להמשיך לצאת למסעות רכש מפוצצים גם הקיץ - הן גם משתינות מהמקפצה על הפייננשל פייר-פליי, באמצעות חתימה על הסכמי חסות מנופחים ומופרכים עם חברות הקשורות באופן ישיר או עקיף לבעלים שלהן (פ.ס.ז' עם "רשות התיירות הקטארית"; סיטי עם חברת התעופה של אבו-דאבי, אתיחאד).

עד כמה הכדורגל האירופי יתקשה להסתגל באמת לעידן הפייננשל פייר-פליי? בסימולציה שערכה אופ"א לדוחות הכלכליים לשנים 2009-2011 של המועדונים שהשתתפו בעונה החולפת (2012/13) במפעלים האירופיים (ליגת האלופות והליגה האירופית, כולל אלו שהשתתפו בשלבי המוקדמות), היא מצאה כי לא פחות מ-14 מהם לא היו עומדים בקריטריון של ה-45 מיליון אירו.

בעונה הקרובה נוכל לדעת באופן סופי האם לאופ"א יש באמת את הכוח להציל את הכדורגל מההתמוטטות שהיא עצמה חוזה לו, או שיש לה כוח בעיקר לדבר ולברבר, ושעבדו על כולנו בעיניים בשנים האחרונות.

קונגרס אופ

המבחן של גווארדיולה: האם הוא מסוגל לבנות שושלת נוספת?

צריך לחזור שוב ושוב על הרקורד המדהים של פפ גווארדיולה בארבע שנות האימון היחידות בקריירה שלו בקבוצת בוגרים מקצוענית, בין 2008 ל-2012, כי הם באמת לא נתפשים: 14 תארים, מהם שלוש אליפויות בספרד ופעמיים צ'מפיונס ליג. כל זאת במסגרת מהפכה מדהימה: המצאת מושג חדש ששינה לנצח את הכדורגל ("טיקי-טאקה"), וקביעת סטנדרטים חדשים של דומיננטיות ושליטה בענף.

בתום ארבע שנים מתישות, גווארדיולה יצא אשתקד לשנת שבתון. ברצלונה אמנם לא התמוטטה בלעדיו בשנה הזאת, וזכתה באליפות מרשימה בספרד - אבל בהחלט איבדה הרבה מכוחה ומיכולת ההרתעה שלה, כולל מפלה אדירה של 0-7 לבאיירן מינכן בחצי גמר הצ'מפיונס ליג. כל זה רק הגביר את המיסטיקה סביב המנג'ר הכחוש והכריזמטי, שאת החופשה שלו העביר בבילויים בניו יורק, בכתיבת אוטוביוגרפיה, ובהעברת הרצאות בנושאי מנהיגות (תמורת 250 אלף אירו לשעה).

כעת, הצטרף פפ לקבוצה שהשמידה בעונה החולפת את האקסית שלו. באיירן מינכן היתה תופעה מדהימה בפני עצמה ב-2012/13: קבוצה שהפילה כל מה שעמד בדרכה בדרך לטרבל היסטורי, הראשון בתולדותיה. גווארדיולה קיבל לידיים קבוצה כמעט מושלמת. כדי לסייע לו להרים את הפרויקט הזה אפילו מעל לגובה השמיים שבו הוא נמצא כיום - קיבל פפ במתנה שני שחקני רכש נוצצים, שהגיעו תמורת תג מחיר כולל של 62 מיליון אירו: טיאגו, חניכו לשעבר בברצלונה, ומי שנחשב ליורש העתידי של צ'אבי ואינייסטה במרכז המגרש של נבחרת ספרד; ומריו גצה, הקשר ההתקפי הבלתי עציר של דורטמונד, שכבש בעונה הקודמת 16 שערים ובישל עוד 21 במדי הפיינליסטית של ליגת האלופות.

בקיצור, גווארדיולה קיבל את כל התנאים להיות אולי המאמן הראשון בהיסטוריה שבונה שתי שושלות כדורגל שונות בשני מועדונים שונים. אם יצליח להפוך את מה שנראה בהתחלה כקללה עבורו (מי רוצה להגיע לקבוצה שזה עתה זכתה בטרבל?) לברכה, את שמו אי אפשר יהיה לגרד אפילו עם שפכטל מחוץ לספרי ההיסטוריה המוזהבים של הכדורגל העולמי.

מאמן ברצלונה פפ גווארדיולה / צילום: רויטרס

המבחן של מנצ'סטר יונייטד: האם המועדון באמת גדול יותר מהמאמן?

שורה של מחקרים אקדמיים לאורך שנים קבעו בצורה מבוססת וחד-משמעית: מאמני כדורגל הם קצת אוברייטד. מייחסים להם חשיבות גדולה יותר ממה שמגיע להם באמת, כי את התוצאות על המגרש קובעים בסופו של דבר השחקנים. ברוב המקרים המתועדים, ככל שקבוצה משלמת שכר יותר גבוה לשחקניה - כך היא מסיימת במיקום יותר גבוה בטבלת הליגה המקומית שלה, מבלי קשר לזהות המאמן שעומד אצלה על הקווים.

כל האמיתות האלו לא ממש נכונות - לפחות ככל שמדובר על מנצ'סטר יונייטד. מחקרים של סטפן סיזמנסקי, פרופסור נודע לכלכלת ספורט, מצאו שיש כ-10% יחידי סגולה מבין המאמנים שמשפיעים באופן מובהק על תוצאות - ומצליחים לנצח יותר משחקים ממה שהמשכורות שמשולמות לשחקנים שלהם מסוגלות "לחזות". ב-27 השנים האחרונות, יונייטד התברכה באחד מהמאמנים האלו: סר אלכס פרגוסון.

מבט על נתוני השכר בפרמיירליג בשלוש העונות האחרונות המשיך להמחיש את זה. בשלוש העונות האלו, מדרג השכר הוא קבוע: מנצ'סטר סיטי וצ'לסי משלמות הכי הרבה לשחקנים שלהן, יונייטד רק אחרי שתי אלו. ובכל זאת, בעונה הקודמת השדים האדומים זכו באליפות בפער של 11 נקודות. ב-2010/11 הם סיימו ראשונים בפער של 9 נקודות. ב-2011/12 הם הפסידו את האליפות בשניות האחרונות של העונה, על הפרש שערים. אלו הם בדיוק מעשי הקסמים של סר אלכס.

בעונת 2013/14, הראשונה של המנג'ר האגדי בפנסיה, נוכל לקבל תשובה לשאלה האם גם תחת המאמן החדש וחסר הניסיון ברמות האלו, דייויד מויס, אחרי חלון העברות כושל שבו לא הגיעו שחקנים חדשים משמעותיים לאולד טראפורד, ועל רקע המשך הדשדוש מאחורי סיטי וצ'לסי בכל הקשור לשכר - יונייטד יכולה להמשיך להוות פקטור במאבק האליפות. אם תצליח, זו כנראה תהיה הוכחה חותכת לכך שהמועדון הזה הוא כנראה גדול יותר מכל מאמן שעובד בו, ומכל מחקר אקדמאי יומרני. או שאולי כוח האינרציה, שהשאיר יחיד הסגולה פרגוסון - מספיק חזק על מנת לאפשר גם ליורשים שלו ליהנות מקצפת ההצלחות.

מנצ'סטר סיטי מול מנצ'סטר יונייטד, הגביע האנגלי / צלם: רויטרס

המבחן של ברצלונה: ניימאר יהפוך אותה (כלכלית) לריאל מדריד?

בגיל 21 בלבד, אחרי 126 שערים בסנטוס הברזילאית, 24 שערים במדי ברזיל, חוזה חדש בברצלונה, עם כישרון עצום מוכח שיש לו ברגליים, וגם עם מכונת יחסי ציבור משומנת מאחוריו - אפשר לקבוע ללא טיפה של ספקות כי לניימאר דה סילבה סנטוס ג'וניור צפוי עתיד ענק על הדשא (אלא אם יקרו אסונות בלתי צפויים).

מבחינת ברצלונה, העובדה שהיא הרוויחה שחקן גדול (עליו שילמה 57 מיליון אירו) לא מספיקה. יש לה כבר ערימות של שחקנים גדולים, כולל את ליאו מסי שנחשב בעיני רבים לגדול בהיסטוריה. אבל מסי הוא חתיכת פצצת שעמום מתקתקת. מסי הוא סוג של עובד תאגיד מתוכנת, בחור טוב "שלא אמר בחייו אפילו משפט אחד מעניין", לדברי העיתונאי וסופר הכדורגל סיימון קופר. מסי הוא מותג אך ורק בזכות הכדורגל שלו. מה שאי אפשר להגיד על ניימאר: הלהטוטן הברזילאי הצליח להפוך בשנתיים האחרונות ללהיט הכי חם של דרום אמריקה, בזכות מראה מצודד וחיוך כובש, חוש הומור, יכולת ריקוד, וכמובן - גם בגלל תצוגותיו העילאיות על הדשא. לניימאר, בשפת העם, "יש את זה". הוא הצליח לעורר באזז עצום עוד לפני ששיחק שנייה אחת במועדון מהטופ העולמי.

בזכות כל זה, כבר לפני שנה דיווח העיתון "או גלובו" כי ההכנסות החודשיות של ניימאר מדהימות, ומגיעות לכ-2.2 מיליון אירו, בשל שורה של הסכמי חסות, בין היתר עם חברות בינלאומיות כמו פנסוניק, נייקי, רד-בול, יונילוור ועוד.

בשנים האחרונות ברצלונה מנצחת בדרך כלל את יריבתה המושבעת, ריאל מדריד, במפגשים הישירים ביניהן על המגרש, ובמאבק על מרבית התארים החשובים בספרד ובאירופה. יחד עם זאת, ריאל ממשיכה להשאיר לה אבק בתחום הכלכלי-מסחרי: בעונת 2011/12, למשל, הבלאנקוס רשמו הכנסות של 512 מיליון אירו, יותר מכל קבוצת כדורגל אחרת בעולם, וקרוב ל-30 מיליון יותר מאשר בארסה.

המותג של ניימאר, אחרי שכבר מזמן השתלט על דרום אמריקה, צריך להתחיל כעת בכיבוש גם של יבשת אירופה. כלומר: לסייע לבארסה לגייס ספונסרים חדשים ויוקרתיים ולעזור לה למכור עוד חולצות ומרצ'נדייז. ההצלחה של המותג ניימאר תימדד אם יביא לבארסה ניצחון על היריבה המרה גם בספרי החשבונות, ולא רק בכדורגל (כי בשביל זה אפשר להסתפק במסי).

ניימאר / צלם: רויטרס

עוד כתבות

אתר בנייה / צילום: Shutterstock

גורם בענף הבנייה: 8,000 פועלים פלסטינים כבר נמצאים בישראל; במנהל האזרחי מכחישים

הגורם טוען כי מדובר בפועלים שכבר עבדו בעבר בארץ, וקיבלו לאחרונה אשרות חדשות מהשב"כ ● במנהל האזרחי מתעקשים: "אין כרגע אישור להכנסת פועלי בניין לישראל"

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צללו בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"

ב-OECD מעריכים כי המלחמה תוביל לפגיעה בתוצר בישראל בהמשך השנה / צילום: ap, Ariel Schalit

ארגון ה-OECD: הצמיחה בישראל תרד, ענף הבנייה יתאושש באופן חלקי

בדוח שפרסם ה-OECD צוין כי המלחמה תפגע בתוצר של ישראל ב-2024 ● לצד זאת, להערכתם, קיים חשש כי רכיבי ההשקעות וענף הבנייה יתאוששו באופן חלקי בלבד ● בדוח מציינים לחיוב את העלאת המע"מ ל-18% ב-2025, ומעריכים כי האינפלציה בישראל תרד בהמשך השנה

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות

אוניברסיטת UCLA / צילום: Associated Press, Jae C. Hong

עימותים אלימים בין פרו-פלסטינים ותומכי ישראל באוניברסיטת UCLA

באוניברסיטת UCLA שבקליפורניה הוחרפו העימותים בין המפגינים וכוחות הביטחון הגיעו על מנת להפריד בין הניצים ● באוניברסיטת קולומביה הגיעו אמש השוטרים מצוידים ברימוני הלם ופשטו על הבניין בו התבצרו המפגינים הפרו-פלסטינים

דני דנון, הליכוד / צילום: דפי הירשפלד

האם בשנה האחרונה נהרגו יותר מ-140 עובדי סיוע הומניטרי ברחבי העולם?

איך סופרים כמה עובדי סיוע הומניטרי נהרגים ברחבי העולם? זה מורכב ● המשרוקית של גלובס

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

עליות בתל אביב; היום עדכון המדדים, אלה שיוצאות ואלה שנכנסות למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עולה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

עליות בוול סטריט; קוואלקום ונובוקיור מזנקות לאחר הדוחות

נאסד"ק עולה ב-0.3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● תשואות אגרות החוב עולות, האוצר מתכנן למכור אג"ח בשווי של טרליון דולר בקרוב ● הלילה אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

"חוק מסוכן שאין לאשרו": ארגוני סביבה ומחקר נגד חוק חבל התקומה

שורה של ארגונים הגישו הסתייגויות לחוק, וכולם מתנגדים לוועדת התכנון האזורית שאמורה לקום עבור החבל: "מגרש משחקים לממשלה" ● חדשות הנדל"ן

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

אחרי למעלה מ-30 שנה: ישראל נפרדת ממערכת הנשק המיתולוגית. זו המחליפה

33 שנים מאז שהוטמעה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד, ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר?

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואים ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע כי האישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע כי פנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שנייה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תיחשב כ"הכנסה ראשונה"

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מימין: דני בריקמן, מנכ''ל החברה, ועמית צימרמן, סמנכ''ל המוצר / צילום: Ben Itzhaki – Photography

הכפיל את השווי ב-6 חודשים ומגייס עוד עובדים: הסטארט-אפ Oasis Security גייס 35 מיליון דולר

אואזיס סקיוריטי פיתח פלטפורמת הגנה בסייבר לזהויות לא אנושיות בארגונים ●  עד כה גייס אואזיס סכום כולל של כ-75 מיליון דולר

מה הפיל את מטבע הביטקוין? / צילום: Shutterstock

צניחה של 22% מהשיא: מה הפיל את מטבע הביטקוין באפריל?

מספר אירועים טלטלו את מטבע הקריפטו הגדול בעולם בחודש אפריל ● התחממות האינפלציה בארה"ב, גזר הדין של מנכ"ל בייננס לשעבר ואירוע החצייה הן רק חלק מהם ● מה הוביל לנפילת מטבע הקריפטו הגדול, ומי עוד מושפע מכך?

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס מייקרת את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף בב-19 במאי

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל