גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הירידה והעלייה מחדש של תעשיית ההורדות הישראלית

קונדואיט רוצה להתמזג עם פריון, בבילון שוקלת להתמזג עם איירונסורס, ובמקביל מגדילה ההשקעה בסומוטו ■ תעשיית ההורדות של תוכנות חינמיות בישראל גועשת מתמיד, ועומדת בפני שינוי מהותי

זה קורה כמעט לכולנו. אנחנו מורידים איזושהי תוכנה חינמית (או עדכון שלה), ואז נפתח חלון שבו אנחנו נשאלים האם אנחנו רוצים להוריד במקביל גם סרגל הכלים של חברה כזו או אחרת. ברוב המקרים, אנחנו עונים בשלילה כי זה פשוט מעצבן אותנו. רובנו מסתפקים בסרגל כלים אחד (בד"כ של גוגל), והדבר האחרון שאנחנו רוצים לראות בכל פעם שאנחנו פותחים את הדפדפן הוא שורות בלתי נגמרות של סרגלי כלים שרובם לא דרושים לנו.

אבל למרות שחלק לא מבוטל מהגולשים עונה בשלילה לאותה שאלה, ומסרב להוריד את סרגל הכלים, החברות שמפעילות אותם, דוגמת בבילון (Babylon) ופריון (Perion), למדו לעשות לא מעט הון מכל גולש שבכל זאת עונה בחיוב (או לא נשאל כלל - לפני שגוגל שינתה את כלליה). כך הן יצרו ערך רב לבעלי המניות שלהן.

ובכל זאת, בשנה האחרונה משהו השתנה בתעשיית ההורדות החינמיות, והשינוי הזה (עליו נרחיב בהמשך), מאלץ כמעט את כל השחקניות בתעשייה לבצע חשיבה מחדש על עתידן. "תור הזהב" שלהן אולי עדיין פה, אך סופו נראה כעת בברור הרבה יותר מבעבר. זו הסיבה העיקרית לכך שבחודש האחרון אנו עדים למיזוגים שמבשילים בין השחקניות הישראליות הגדולות בתעשייה.

קונדואיט (Conduit) במו"מ למיזוג עם פריון, בבילון במו"מ למיזוג עם איירונסורס (Ironsource), ותוך כדי מגדילה השקעתה בסומוטו. כל אחד מהמגעים הללו עדיין מצוי בשלבי התהוות ראשונים, וכמו שהחברות תמיד נוהגות לומר: "אין ודאות כי המיזוג אכן יצא לפועל".

תאשימו את פייג' וברין

ההסבר הדי פשוט לכל מה שקורה בעת האחרונה בתעשיית ההורדות הישראלית מורכב מארבע מילים: לארי פייג' וסרגיי ברין. שני מייסדי גוגל, החברה שפיתחה את מנוע החיפוש המוביל בעולם, הם אלו שקובעים למעשה כיצד ייראה החיפוש היומיומי שלנו ברשת האינטרנט, מי ירוויח ממנו, כמה ואיך.

כל החלטה שהשניים מקבלים, וכל שינוי אסטרטגי שנוקטת גוגל מול שותפותיה (בעיקר אלו שחברות בתוכנית AdSense) יכולים להרעיד עולמות, בעיקר בכל הנוגע לחברות כמו בבילון ופריון.

גוגל הפכה למונופול בתחומה, ועם מונופול קשה להתווכח או להגיד לו "לא". על פיו יישק דבר, וזה אכן מה שקרה בשלהי 2012. גוגל החליטה להקשות על החברות שכלולות בתוכנית AdSense להמיר כל הורדת תוכנה להתקנת סרגל כלים, מתוך רצון להפוך לידידותית יותר למשתמש. וכך, החל מפברואר השנה, נאלצו החברות לשנות את שיטת ההתקנה של התוכנה החינמית כך שהמשתמש יצטרך לסמן בעצמו שהוא מעוניין להוריד סרגל כלים (או תוכנה נלווית אחרת), ולא יגלה יותר מאוחר כי החברה התקינה לו תוכנה או סרגל כלים בלי שהוא שם לב.

כפועל יוצא מהמהלך הזה, שיעור ההמרה של כל גולש למשתמש פעיל ירד באופן משמעותי, ובבילון, פריון ודומותיהן נאלצו להפנות גולשים למנועי חיפוש פחות קפדניים כמו זה של יאהו! או בינג של מיקרוסופט. זו הסיבה שבאפריל האחרון, לראשונה מזה שלוש שנים, אחוז שלם משוק החיפוש העולמי עבר מגוגל ליאהו! ולבינג - שינוי מהותי לעומת הדומיננטיות היציבה של גוגל.

הבעיה היא, איך לא, שגוגל גדולה ופופולרית יותר והפניית גולש למנוע חיפוש אחר שווה פחות כסף. במילים אחרות, מהלך זה תורגם לירידה משמעותית בהכנסות של חברות כמו בבילון, פריון, קונדואיט ואחרות, וכפועל יוצא גם לירידה ברווח הנקי ובשווי שלהן. ראיה חותכת לפופולריות של גוגל היא הנפילה של החברות הללו בדירוג אתרי האינטרנט הפופולריים ביותר בעולם, לפי alexa. כרגע, בבילון מדורגת במקום ה-55, ירידה של 6 מקומות תוך שלושה חודשים, ואחרי שבשיאה היא כבר התמקמה בין 25 האתרים הפופולריים ביותר בעולם. קונדואיט התדרדרה מהמקום ה-40 למקום ה-45.

התפתחות זו גרמה לחברות להבין שכדי לשרוד מול ענק כמו גוגל, עליהן לשלב כוחות ולייצר יתרון לגודל. ככל שאתה גדול יותר, כך סיכוייך לשרוד גבוהים יותר, ושילוב כוחות פירושו אסטרטגיית מיזוגים ורכישות הרבה יותר אגרסיבית מבעבר. יותר מזה: אותן חברות הבינו שהן לא חייבות לרכוש חברות דומות להן (כלומר בעלות אותו מודל עסקי ופרופיל מוצר) אלא הן יכולות - ואפילו כדאי להן - לרכוש כל חברה שהיא חלק משרשרת המזון האינטרנטית, ולמעשה להתרחב אופקית.

בבילון מול פריון: ההבדל הוא בקצב

בבילון ופריון הן חברות ציבוריות בעוד קונדואיט ואיירונסורס פרטיות. גם המודל העסקי של הצמד הראשון דומה בהרבה בהשוואה לזה של שתי הפרטיות, ולכן קל יותר להשוות ביניהן.

בבילון גדולה יותר מפריון (ראו גרף), ואחת הסיבות לכך היא האגרסיביות שהיא נקטה. במובן מסוים, בעוד שבבילון בחרה לרוץ ספרינט פריון בחרה לרוץ מרתון, והוכחה לכך היא שיעורי הצמיחה של שתי החברות בחמש השנים האחרונות.

לא פחות חשוב מכך, בבילון כלל לא התמקדה באסטרטגיית מיזוגים ורכישות עד שהמכה של גוגל נחתה עליה, ואילו פריון עשתה ההיפך כך שהיא הקדימה תרופה למכה. עד כה רכשה פריון שתי חברות שהתבררו כמוצלחות: Sweetpacks ו-Smilebox וכך החלה ליצור לעצמה את אותו יתרון לגודל.

לעומתה, בבילון ביצעה רכישה ראשונה בתולדותיה (וגם היא זניחה) רק ביוני האחרון, כשבחרה להוציא מקופתה 8 מיליון שקל במזומן ובמניות תמורת Woolik הישראלית שפיתחה פתרון להתאמה אישית של דף החיפוש. Woolik, כפי שאפשר להבין משוויה, לא ממש תסייע לבבילון למזער את המכה מגוגל, ואת אותו הדבר אפשר להגיד גם על השקעתה בסומוטו שהונפקה באחרונה בשוק ההון המקומי.

בבילון השקיעה בסומוטו 4.6 מיליון שקל תמורת 4.6% מהון המניות, לפי שווי של 100 מיליון שקל. זו חברה שמפיצה תוכנות ממומנות, כלומר תוכנות בגינן זכאית החברה לתשלומי המפרסם עבור כל התקנה שמתבצעת. שתי הלקוחות הגדולות ביותר של סומוטו, ולא במפתיע, הן בבילון ופריון.

המטרה הנלווית: להנזיל החזקות

מלבד הרצון להמשיך לייצר עתיד לחברות תעשיית ההורדות, המטרה הלא פחות חשובה של בעלי המניות בהן - שעומדת מאחורי החיפוש של כל אחת מהן אחר חתן ציבורי - הוא להנזיל את החזקותיהם. כלומר, להמיר מניות במזומן. במקרה של קונדואיט, זו מטרה שממש זועקת לשמיים. החברה, שכבר חיה ובועטת 8 שנים (תקופת חיים די משמעותית בתעשיית האינטרנט), עדיין לא ביצעה אקזיט, וכאן הכוונה היא לאקזיט במלוא מובן המילה.

חלק מבעלי מניותיה אכן מכרו חלק או את כל החזקותיהם למשקיעים אחרים, דיבידנד שמן החברה אכן חילקה, אך אקזיט בדמות הנפקה לציבור או מכירת כל החברה למרבה במחיר בושש להגיע, וכפי הנראה - כבר לא יגיע. בגיוס האחרון שבוצע באפריל אשתקד, הוצמד לקונדואיט תג מחיר של מיליארד וחצי דולר אך מאז זרמו הרבה מים בנהר. גוגל אמרה את שלה, ביצועי קונדואיט נסוגו לאחור, והאסימון נפל ליזמיה: הסיכוי שהחברה תונפק או תימכר לפי שווי מינימלי של מיליארד וחצי דולר נמוך, ולכן כדאי להתמזג - לפחות באופן חלקי - עם חברה ציבורית מאותה תעשייה, וכך להפוך את ההחזקות של בעלי המניות לסחירות, ולאפשר להם להיפגש עם מזומן (תחת המגבלות הקיימות כמו רמת סחירות וכדומה).

קונדואיט פיתחה פלטפורמה לבניית סרגלי כלים קהילתיים (Community Toolbar). אלה סרגלים שניתן להתאים לאתר אינטרנט של ספק תוכן, וכך האחרון יכול לתקשר עם הגולשים אליו. הסרגל ניתן להורדה מאותו אתר, ומאפשר למי שמשתמש בו לצפות בתוכן הקשור לאתר - ישירות מהסרגל שבדפדפן.

במקרה הנידון, נזכיר, קונדואיט שוקלת להפריד בין פעילותה זו - שאולי תמוזג עם פריון - לבין פעילויותיה הקטנות יותר שעדיין לא הגיעו לרוויה: פתרונות לאפליקציות סלולריות ופתרונות אינטראקטיביים לאתרי אינטרנט.

המקרה של איירונסורס דומה ושונה באותה עת. מצד אחד, מדובר בחברה צעירה מקונדואיט (רק בת 4), ולכן פחות לחוצה לבצע אקזיט (והעובדה שאין בה הרבה בעלי מניות פיננסים מסייעת לכך). מצד שני, זו חברה שתלויה לא פחות מעמיתותיה הישראליות בגוגל ואפילו בבבילון עצמה, וזה אומר - פרופיל סיכון די דומה.

איירונסורס פיתחה פלטפורמה להפצת תוכנות חינמיות (כמו זו של בבילון ופריון) הן ברשת והן בסלולר (אפליקציות), ותוך זמן די קצר פלטפורמה זו, שנקראת InstallCore, הפכה למובילה עולמית בתחומה. "We Simply Install Better", מציינת החברה באתר הבית שלה, ומסבירה כי פלטפורמה זו, בין היתר, מורידה את זמן ההורדה, ומשפרת את חווית המשתמש.

טוב או פשוט יותר, בדומה לקונדואיט, איירונסורס הבינה שהיא לא תוכל לצעוד לבד לעד, בעיקר כשגוגל מציבה מכשול אחרי מכשול, ומכאן הרצון להתמזג עם בבילון - חברה ציבורית שהמניה שלה הפכה כבר מזמן למטבע עובר לסוחר לא רע.

אופציה ליצור את ה"צ'ק פוינט" הבאה

ועכשיו לרגע פטריוטי קל. במקרה ששני המיזוגים המדוברים אכן יצאו לפועל, תיווצר הזדמנות - אולי אפילו חד פעמית - לייצר ענק אינטרנטי בתעשיית ההורדות Made In Israel. משהו שאולי ישחזר את ההצלחה של טבע או של צ'ק פוינט. זו אופציה שאולי נראית קצת מנותקת מהמציאות העכשווית, אך אם כל צד יוותר מעט על האגו שלו (כי תמיד יש הרבה אגו בעסקות כאלו) - יש סיכוי שבטווח הבינוני ייווצר כאן ענק אינטרנט ממנו גוגל או ענקיות חיפוש אחרות כבר לא יוכלו להתעלם.

ואם זה לא יקרה דרך שני המיזוגים האלה - בהם ארבע חברות יחסית גדולות שואפות לשלב כוחות - ייתכן שזה יקרה לאט יותר ועל ידי סדרה של מיזוגים ורכישות בין חברות קטנות עד בינוניות (ממש כמו סדרת הרכישות שביצעה פריון).

לניר כנראה רוצה לעבור הלאה

מאחורי חברות ההורדות עומדים בעלי מניות, והם אלו שיחרצו את גורל המו"מ שמתנהל כרגע ביניהן. מבין הארבע, הסיפור של בעל השליטה בבבילון, נעם לניר, הוא המעניין ביותר, ולאו דווקא בגלל אישיותו הלא שגרתית. בפריון יש בעיקר בעלי מניות מוסדיים אמריקאים, בקונדואיט יש בעיקר קרנות הון סיכון ובנקי השקעות, ואילו בעלי השליטה באיירונסורס (תומר בר זאב ושלישיית האחים רועי, אייל ואיתי מילארד) תלויים כרגע במוצא פיו של לניר.

לניר, למי ששכח, כבר החזיר מזמן את השקעתו בבבילון. זו עמדה בשלהי 2007 על מיליוני דולרים בודדים, ודרך הדיבידנדים שחילקה מאז בבילון - לניר כבר קיבל אותה בחזרה ואף יותר מזה.

ועדיין, כשמה של השותפות דרכה רכש את השליטה בבבילון (חנפ"ק - ראשי תיבות של חבר'ה נדפוק פה קופה), לניר רצה לדפוק קופה. דרך השותפות ודרך חברת ההשקעות שלו, ליוורמור, ללניר יש 22.6% מבבילון - החזקה ששווה 320 מיליון שקל (90 מיליון דולר). ואת ההחזקה "על הנייר" הזו לניר רוצה להפוך למזומן. התקווה שבבילון תירכש על ידי גוגל נגוזה די מהר, ההנפקה בארה"ב (שהייתה אמורה לכלול הצעת מכר) ירדה מהפרק לאחר שגוגל שינתה את כלליה, ובשוק ההון המקומי די קשה להפיץ חבילת מניות שכזו.

לניר רוצה להנזיל את החזקותיו בבבילון, ולאו דווקא בגלל שהוא לחוץ על מזומן. הוא מושקע בבבילון כבר כמעט שש שנים, ובמונחיו - זה הרבה זמן. לניר משקיע חלק ניכר מזמנו בשנה האחרונה בפיתוח פעילותה של חברת התיירות הרפואית שלו, שהפכה לשחקן הכי דומיננטי בתחום, ולמעשה - לבוננזה הבאה שלו.

זה לא אומר שבבילון כבר לא מעניינת אותו, אלא שכיזם הוא כנראה מרגיש צורך להמשיך הלאה, ולכן האפשרות שידולל באופן משמעותי דרך מיזוג עם איירונסורס לא מדאיגה אותו - על אחת כמה וכמה אם מיזוג כזה יאפשר לו לחדש את ניסיון ההנפקה בארה"ב של החברה הממוזגת, או להיפגש עם קונה למניותיו.

ככה זה. קופה צריך לדפוק, במוקדם או במאוחר.

בבילון מול פיריון

דירוג הפופולריות העולמית

התפלגות שוק החיפוש

עוד כתבות

מוצאים פתרונות לכלכלת הצפון: הרגעים והתמונות מכנס גלובס

כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס חיבר בין כ-250 משתתפים מהקהילה העסקית, הרגולטורית והציבורית לדיון על כלכלת הצפון, תעשייה ובנייה ● בין ההרצאות והסדנאות התקיימו סיורים ביטחוניים וכלכליים בהובלת אמיר בר-שלום וניסן זאבי, שהמחישו את אתגרי הצפון ומנועי הצמיחה בו ● אירועים ומינויים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות בת"א; המניה הקטנה בבורסה שמזנקת בכמעט 30%

מדד ת"א 90 יורד בכ-1.2%, ת"א 35 מאבד מערכו כ-0.5% ● אקרו מזנקת ביותר ב-8% לאחר העסקה עם ישראל קנדה ● בהראל סבורים כי בנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאוד לא צפוי ● הדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל וערכו עומד סביב 3.14 שקלים ● עדכונים שוטפים

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל נתיבי ישראל: "תהיה רכבת לקריית שמונה, נקודה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר ניסים פרץ, מנכ"ל נתיבי ישראל, כי "סיימנו את התכנון של הרכבת לקריית שמונה, אנחנו נמצאים בשלב קידוחי הקרקע, ובשנה הבאה נצא למכרזים הגדולים" ● בנוסף התייחס פרץ ליוזמת סמוטריץ' להעניק מעין ארנק דיגיטלי לתושבי קו העימות: "שהממשלה תפסיק לחלק תופינים. אני לא צריך 2,500 שקל, זה מעליב"

נתב''ג / צילום: Shutterstock

לקראת סגירת השמיים? הוכרז סכסוך עבודה בענף התעופה

הסכסוך יחול על למעלה מ-11 אלף עובדים בחברות התעופה אל על, ארקיע, ישראייר ואייר חיפה וכן על רשות שדות התעופה ● הרקע לסכסוך הוא הכוונה להקים בסיס פעילות של וויזאייר בישראל ללא היוועצות עם נציגות הכובדים בענף התעופה

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בת"א; מניות הטכנולוגיה והביטחוניות בלטו לטובה

מדדי ת"א 35 עלה ב-0.8% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה ירדה ● ג'י סיטי יורדת בכ-10% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב

אייזק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, על פי הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

ערי סטימצקי / צילום: אביב חופי

אקזיט לערי סטימצקי: מגרש בפתח תקווה נמכר ב-130 מיליון שקל

חברת יובלים מימשה אופציה לרכישת מגרש בפתח תקווה; חברת קוואלקום שכרה שטחים בפארק העוגן בנתניה; שלושה הסכמי ליווי גדולים נחתמו לפרויקטי פינוי-בינוי בירושלים ובמרכז; ומכרז הענק לשכונה חדשה במערב ראשון לציון צפוי להידחות שוב ● חדשות השבוע בנדל"ן 

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

קופת חולים כללית / צילום: Shutterstock

ועדת הבדיקה של משרד הבריאות לקופ"ח כללית מתקרבת לפרסום מסקנותיה

ועדת הבדיקה שמינה משרד הבריאות לבחינת הממשל התאגידי בקופת חולים כללית תפרסם את מסקנותיה בשבועות הקרובים ● עדיין לא ידוע לאיזה כיוון הולכת הוועדה, אך משרד הבריאות דרש בעבר הגבלה משמעותי של תפקיד יו"ר הקופה יוחנן לוקר

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: זה כלי המלחמה היקר ביותר בעולם והוא בדרך לכאן

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

בית בקיבוץ. לא נחתם הסכם ממון / צילום: איל יצהר

הבעל סירב להיות חבר קיבוץ ודרש מחצית מהדירה. מה קבע בית הדין?

לצורך רכישת הבית נלקחה משכנתא שנרשמה על שם שני בני הזוג, והבעל השתתף בתשלומי המשכנתא למשך תקופה מוגבלת של כשנה ● הבחירה שלא להצטרף לקיבוץ עלתה ביוקר והבעל נותר בלי זכויות בבית

פלג דוידוביץ, מנכ''ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

פלג דוידוביץ': "הנתונים צריכים להיות קריאת השכמה – הצפון הוא המרכז החדש"

"הנדל"ן בישראל עובד בשיטת הכלים השלובים, פריפריאלית, גאוגרפית, אורבנית - כל התהליכים מתחילים מהמרכז, וכשהוא מתייקר, הולכים צפונה ודרומה" - כך אמר פלג דוידוביץ', מנכ"ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות, תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה״

פרופ' צביקה אקשטיין, דיקן ביה''ס טיומקין לכלכלה ומנהל באוניברסיטת רייכמן, יועץ למרכז לצמיחה פיננסית / צילום: באדיבות בנק הפועלים

המומחה שמסביר: מה תעשה מלחמה עם איראן לדולר?

פרופ' צבי אקשטיין, ראש מכון אהרון והמשנה לנגיד לשעבר, מנתח את הדילמות של בנק ישראל מול השקל החזק ● מדוע הריבית עשויה לרדת בשבוע הבא בפעם השלישית ברציפות, ומהו תרחיש הקיצון שיוביל להתערבות ישירה במסחר בדולר?

מניות ה-IT בתל אביב חוו צניחה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

עם ירידות של כ-30% מתחילת השנה: המניות שחוטפות חזק, והסיבות

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT ● הסיבה: טלטלה גלובלית שמפילה את מניות התוכנה, על רקע השקת כלי AI חדישים שמאיימים על ההגמוניה של חברות ותיקות ובעלות מוניטין ● האם הן הגיעו לתחתית, ומה לגבי העובדים?

"האזור מת כלכלית": הקשיים אצל השכנה של ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב רוצה לצמצם את כמות הנפט שאיראן מוכרת לסין, מתיחות בגבול לבנון, ואיך נראות חגיגות הרמדאן בעזה • כותרות העיתונים בעולם

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

אחרי זינוק של 80% במניית טבע: המנכ"ל פרנסיס מוכר מניות בכ-50 מיליון שקל

נשיא ומנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס צפוי למכור מניות שקיבל כחלק מתוכנית התגמול שלו, תוך שהוא נהנה מהזינוק במחיר המניה בשנה החולפת ● לאחרונה קיבל מניות נוספות בשווי של 50 מיליון דולר ● בכך, חגיגת המימושים בבורסה נמשכת: 20 מיליארד שקל זרמו לכיסי בעלי עניין בת"א בשנת השיא