גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נינט טייב: "מה שכותבים עליי לא משקף עשירית ממה שקורה"

נינט טייב מספרת בראיון ל"גלובס" על תהליך היצירה בצל הזרקורים המסנוורים של התקשורת ■ בסופ"ש היא תעלה ב"בארבי" בת"א מופע מאלבומה "כל החיות ידעו"

שירה בשפת ייסורים מרגיעה. זו התחושה שעולה במהלך האזנה לאלבומה החדש של נינט טייב, "כל החיות ידעו". אלבום שכל כולו פורקן כנות וכאב, וחיפושים עמוק-עמוק פנימה.

טייב, 29, כתבה והלחינה את כל שירי האלבום למעט שניים ("עושק" ו"ארבע המיתות" - היחידים המנוקדים בחוברת האלבום, שאותם כתב דורי מנור), והם חושפים - גם האסוציאטיביים שביניהם - נפש סוערת, מורכבת, הנעה בין קצוות.

"אני לא נוטה להיחשף כל-כך, והאלבום די חושף כל מיני צדדים שקיימים בי", אומרת טייב בראיון ל"גלובס". "לא חשבתי שאני הולכת לחשוף את נשמתי. זה היה הכי טבעי בעולם, זו האמת, לא רואה סיבה לעשות משהו כשזה לא אמיתי. לא יכולה לשדר 'פאן פאן הפי הפי' כשזה לא משקף מה שקורה. לפעמים נדמה שבכל מקום יודעים כל מה שעובר עליי. מה שכותבים עליי - שלא לדבר על הפפראצי - לא משקף עשירית ממה שקורה".

בשבועות האחרונים חוותה טייב ביתר שאת את ציפורניה הצהובות של התקשורת הישראלית, כשזו התעסקה באובססיביות בפרידתה מבן זוגה ב-8 השנים האחרונות, השחקן יהודה לוי. טייב, באופן עקבי, מסרבת להתייחס לנושא הפרידה.

- טייב, האלבום מסתיים ב"לבד".

"זה משקף רגע מסוים בחיים שלי, אני לא כל הזמן ככה. שיר כמו 'עושק', שזה הקצה השני, מכסה את כל הצדדים שלי".

- ככלל, השירים באלבום מאוד קשים. האנשים הקרובים אלייך הופתעו מהפתיחות, מהחשיפה? הבינו אותך יותר?

"זו פעם שנייה השבוע ששואלים אותי את השאלה הזו. שאלה שלא נשאלה עד עכשיו. זה מעניין, כי לא חשבתי על זה, על מה יגידו כשיקראו את המילים. כשאני כותבת, אני שוכחת לרגע שזה משהו שאני הולכת לחלוק עם הרבה אנשים. מוזר, כי חלק מהאנשים, החברים והמשפחה שלי, שאלו - 'וואלה, הכול בסדר? מה קורה איתך?'".

את השירים כתבה טייב במהלך השנה האחרונה. "בזמן שהתחלתי להופיע עם האלבום הקודם, 'Sympathetic Nervous System', שהיה באנגלית. תוך כדי ההופעות, החלה פריחה בעברית. והכול קרה נורא מהר".

- ואיך הן התגובות מקהל המאזינים?

"אני מקבלת המון תגובות על כמה אנשים מתחברים למה שכתבתי. יש גם תגובות קיצוניות, של אנשים שלא יוצאים מהבית ושומעים את האלבום ב'לופ'".

- אובססיבי משהו.

"אובססיות זה דבר טוב. זה נהדר. וזהו. נקודה".

הולכת עד הסוף

"כל החיות ידעו" הוא האלבום הרביעי של טייב. קדמו לו "יחפה" (2007) בהפקתו של אביב גפן, "קומוניקטיבי" (2009) - אלבום אולפן שאפתני בהפקת חברי להקת "רוקפור", אשר הפיקו עבורה גם את "Sympathetic Nervous System" - אלבום מעולה בשפה האנגלית שיצא אשתקד, וש"כל החיות ידעו" הוא למעשה המשכו העברי.

הדבר ניכר פחות בעיבודים ובהשפעות הסגנוניות שלו (הקודם זכה לעיבודי רוק קלאסי ורוק אלטרנטיבי, ובעיקר ניכרת השראת ה"פיקסיז"), ויותר מבחינת ההתפתחות היצירתית והמוזיקלית של טייב, הן בלחנים והן בהבעה הלירית.

בהופעותיה, טייב "הולכת עד הסוף" עם ביצועים בימתיים אנרגטיים וסוחפים לשירים המוקלטים, ועל כן התקליט מעורר ציפייה למפגש מוזיקלי מטלטל בין קהל לבין זמרת שיש לה כל-כך הרבה אהבה לתת.

המשך סיבוב ההופעות של התקליט יתקיים ביום חמישי הקרוב, 12 בספטמבר, במועדון ה"בארבי" בתל-אביב, ובינתיים טייב מתכוננת אליו היטב.

טייב: "לפעמים יש אכזבות - יש אמנים שהם יותר אמני אולפן, ואז כשאתה בא להופעה שלהם ולא מבין מה הולך, אתה מתבאס. ויש אמנים שהם טובים יותר בהופעות. ויש את שניהם, שטובים גם באולפן וגם בהופעות. אני מקווה שאני של שניהם. אני רוצה להאמין שכן. אני מאוד אוהבת להופיע. פחות מתחברת לאולפן, הקטע שלי הוא יותר במה".

- הרבה פעמים נדמה שהופעה היא בעצם האפשרות היחידה של זמרים לחוות איזושהי אינטימיות עם הקהל דרך השירים שלהם.

"זה מאוד נכון. כשאתה על הבמה, זה כאילו המקום הכי חשוף. אתה בלב העניין והעיניים נשואות אלייך. ואתה בהתייחדות עם המוזיקה. "זה יותר טהור, יותר בעולם שלך. להעביר את הקהל חוויה. לגרום לכל אחד להרגיש משהו, מסיבותיו הוא. זה מתחלק להרבה סוגים של רגשות. לא יכולה להיכנס לראש של כל אחד".

- וכשאת מופיעה עם שיר העוסק בסיטואציה קשה או בתחושה כבדה, מה נחוץ בשביל להביע את מה שהרגשת כשכתבת אותו?

"זה נורא תלוי במה שעבר עלי באותו יום. לפעמים אני חוזרת לאותה הנקודה שבה כתבתי את השיר, ועולות בי כל מיני תחושות. לפי שיטת סטניסלבסקי, שחקן שרוצה להעלות רגש כמו עצב, צריך להתחבר לרגע קשה. אצלי, השיר לוקח אותי למקום הזה, אני פורטת על המיתרים האלה. התחושה משתחזרת, אני נשארת איתה".

- ואיך יוצאים ממנה, במעבר לשיר שמצריך הבעה רגשית אחרת?

"ההופעה מאוד קיצונית בקצוות שלה. אחרי שיר שקט, צריך כמה שניות כדי לצאת מה'מוד' הזה. למשל, בשיר 'דופק' האנרגיה מאוד שונה. אבל תמיד יש משהו שנשאר אחרי ההופעה, אני מעכלת מה היה, צריכה להבין מה קרה. אני מהמנתחים, אוהבת לחפור בהכול, וזה לא נגמר כי תמיד עולה שאלה שמולידה עוד שאלות, ואני יכולה פשוט לחפור בלי הפסקה".

- אחד הדברים שהתבררו לגביך לאורך השנים האחרונות זה שאת מאוד קשה עם עצמך.

"אני מאוד ביקורתית. לא מאפשרת לעצמי להירגע. גם אם הייתה הופעה טובה, ויש הופעות טובות, וגם אם החברים בלהקה נתנו את הנשמה, זה אף פעם לא מושלם. תמיד מחכים להופעה הבאה".

- השאלה אם "מושלם" הוא לא יותר מאשר תחושה רגעית שחולפת, ואז עסוקים כל הזמן בניסיונות סיזיפיים לשחזר אותה.

"אני יכולה להבין למה אתה מתכוון, אבל כשאני חווה אושר אמיתי, טהור, אין תחושה שמשתווה לזה. גם אם הרגע חומק אחרי זה, גם אם אחרי זה יש נפילה. אני מעדיפה לחוות ולאבד".

עוד כתבות

הראל ויזל, מנכ''ל ובעל השליטה בפוקס / צילום: דימה טליאנסקי

10,000 מ"ר בראשון לציון: קבוצת פוקס במשא ומתן לפתיחת חנות ג'מבו נוספת

קבוצת פוקס במגעים לשכירת שטח בהיקף 10,000 מ"ר לצורך פתיחת חנות ג'מבו ● מינהל הבטיחות מקדם חובת הפסקת של 15 דקות בכל שעה עבור עובדי סלילת כבישים ● ארכימדס ומנורה יעמידו מימון בהיקף של כ-1.2 מיליארד שקל להתחדשות עירונית בפ"ת ● וגם: הרפורמות החדשות שיקצרו את הליך הרישוי ● חדשות השבוע בנדל"ן

לירון עזריאלנט ודניאל רודיטי / צילום: Nir Slakman

בהיקף של 70 מיליון דולר: מירון קפיטל משיקה קרן השקעות שלישית

לאחר ששתי הקרנות הראשונות של מירון קפיטל גייסו יחד 100 מיליון דולר, קרן ההון סיכון משיקה היום (ה') את הקרן השלישית שלה, בהיקף של 70 מיליון דולר ● במקביל, גיל שי, יזם בעברו ואנג'ל פעיל בזרת הטק, מצטרף לקרן כשותף מנהל

מפעל סוגת - סוכר -  קרית גת / צילום: תמר מצפי

מלח הארץ וקפה נח'לה בדרך לבורסה: סוגת רוצה לגייס לפי שווי של 900 מיליון שקל

יצרנית ויבואנית המזון הגישה תשקיף ראשון לקראת הנפקה אשר צפויה לצאת לדרך עד סוף השנה ● החברה, המחזיקה בשורה ארוכה של מותגים פופולאריים, תתחיל להציג את פעילותה לגופי ההשקעות בשבוע הבא

לפני המלחמה עם איראן: פגישות סודיות של מדעני גרעין ברוסיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: רוסיה ניסתה לסייע לאיראן בפיתוח נשק גרעיני, גרמניה נמנעה לראשונה בהצבעה על המשך מימון אונר"א, ובצרפת חוקרים את ה-AI של מאסק בחשד להכחשת שואה  ● כותרות העיתונים בעולם 

מהו שיא גינס לאדם שחטף הכי הרבה מכות ברק ושרד? / צילום: Shutterstock

מהו שיא גינס לאדם שחטף הכי הרבה מכות ברק ושרד?

איזו זמרת עבר ידועה היא נסיכה, מי טבעו לראשונה את המונח "סטארט־אפ ניישן" ביחס לישראל, ומה שמה של מעצבת הלוגו של גוגל? ● הטריוויה השבועית

אודי כגן בקמפיין ביטוח 9 / צילום: צילום מסך

מי קונה בבלאק פריידי שיניים שחורות? התשובה בפרסומת האהובה ביותר, של ביטוח 9

הפרסומת הזכורה ביותר זה השבוע השלישי שייכת לבנק מזרחי טפחות, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● לפי נתוני יפעת בקרת פרסום, משרד התחבורה השקיע את התקציב הגדול ביותר, בקמפיין צדק תחבורתי

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

היקף המכירות ירד בכ־33%: דוחות דמרי ממחישים את המשבר העמוק בענף המגורים

בדוחות לרבעון השלישי ציינה דמרי כי מכרה כ־51% מהדירות "בתנאי מימון מיטיבים" – אך היקף המכירות מתחילת השנה הסתכם ב־536 דירות, לעומת 805 בתקופה המקבילה אשתקד • ולמרות זאת, הרבעון השלישי הוא המוצלח ביותר של החברה השנה מבחינת היקף מכירות, וגם הרווח הנקי הוסיף לעלות

בכובע DOGE: מאסק בבית הלבן / צילום: Reuters, Nathan Howard

שנה אחרי הקמת המחלקה של מאסק: מה יצא מריצת האמוק הזו

בינואר הוקמה בסערה המחלקה לייעול ממשלתי, עם אילון מאסק כנער הפוסטר שמצהיר על קיצוץ של טריליון דולר ● המהלכים שלה גרמו למאות אלפים לאבד את עבודתם, יש שאומרים גם עלו בחיי אדם, ומנגד התומכים מתעקשים שהיא משמעותית ● מה קרה בסיכום השנה הזו

כריך במשק בולדס / צילום: רינת בין יח''צ

במושב עלום ליד חדרה מצאנו פודטראק עם כריכים מושחתים שיצאו ממעשנה

עגלת קפה שמגישה טוסט כמהין, תערוכה שממשיכה פרויקט אמנות מיתולוגי מלפני 50 שנה, מסלולון בין עצי תות וחרוב וסנדוויץ' בשר חלומי ● ביקור במועצה אזורית מנשה

גבינות בסופרמרקט / צילום: שירה ספיר

האוצר פרסם את התוכנית לייבוא גבינות. במשרד החקלאות תקפו: "אובססיה"

משרד האוצר פרסם היום (ה') את התוכנית לפיה יגדילו פי 3 את יבוא הגבינות במכסות פטורות ממכס ● במשרד החקלאות תקפו במילים קשות: "משרד האוצר הפך אובססיבי לענף החלב, כאילו הוא המקור ליוקר המחיה"

אביגדור ליברמן, ישראל ביתנו פרסום ברשתות החברתיות, 07.11.25 / צילום: שלומי יוסף

לא מתגייסים, לא מצביעים? זה הלקח מהניסיון העולמי

בצרפת ובגרמניה אוסרים הצבעה בצו בית משפט, בנורווגיה ובאוסטרליה הזכות נשללת ממורשעים בבגידה ● מספר מדינות מגבילות משמעותית את זכות ההצבעה, וגם גופים בינלאומיים הכירו באפשרות הזאת ● אבל ההצעה של לפיד וליברמן הולכת הרבה יותר רחוק

מרים פיירברג / צילום: תמר מצפי

הלכה לעולמה ראש עיריית נתניה מרים פיירברג-איכר

פיירברג ז"ל כיהנה כראש העיר יותר מ-26 שנים, והתמודדה בשנים האחרונות עם מחלה קשה • היא אותרה בביתה, שם נאלצו לקבוע את מותה • מלבד תפקיד ראש העיר שאותו מילאה, פיירברג ז"ל שימשה גם יו"ר איגוד ערים לכבאות ודירקטורית במגוון גופים, בהם מקורות ומד"א

אסדת הגז לוויתן / צילום: Lev Radin/Si

תחרות לגז הישראלי? ארה"ב תייצא גז למצרים ב-4 מיליארד דולר

"הארטרי פרטנרס" האמריקאית תייצא למצרים גז בשווי 4 מיליארד דולר בתצורת גז טבעי מונזל ● וזאת לאחר שמצרים כבר חתמה עם שותפות "לוויתן" על עסקת יצוא בשווי 35 מיליארד דולר ● ברגע האחרון, במשרד האנרגיה החליטו לעכב את היתר היצוא הסופי

יאן לקון. זכה בפרס טיורינג הנחשב / צילום: Reuters, Ron Sachs - CNP

40 שנה הוא צדק לגבי הבינה המלאכותית. עכשיו הוא חושב שכולם טועים

יאן לקון המציא רכיבי בסיס רבים של ה-AI המודרני ● כעת האיש החריג במטא משוכנע שרוב השחקנים בתחום מסונוורים ממודלי שפה גדולים כמו ChatGPT ושבתוך חמש שנים לכל היותר, הם יעלמו: "אף אדם שפוי לא ישתמש בהם יותר"

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

החברה שהציגה זינוק של מעל 40% ברווח הנקי, וזו שהעלתה תחזית

גלובס מביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● עלבד דיווחה על זינוק של 42% ברווח הנקי ● ריט 1 הודיעה על עלייה של 8% ב-NOI והעלתה את תחזיתה ל-2025 ● וחילן דיווחה על עלייה של כ-14% ברווח הנקי המיוחס לבעלי המניות ● אלוט עקפה את תחזית הרווח של האנליסטים בפער, והמניה מזנקת

רני פלאוט / צילום: רמי זרנגר

"יותר בטוח ממכונית": המטוס הישראלי שמתכנן לעלות לאוויר בקרוב ולא מחייב רישיון

הוא יעלה רק מיליון דולר, יחנה מאחורי הבית, לא ידרוש רישיון טיס ויחסוך את הפקקים ● הכלי האווירי שפיתח הסטארט־אפ הישראלי Air מתכנן לעשות מהפכה בתעופה הפרטית - וכבר קיבל אישור פורץ דרך מהרשויות בארה"ב ● "באוגוסט המטוסים שלנו עשויים לרחף בנתיבי האוויר של מסוקים וססנה" ● האם מה שנראה כמדע בדיוני עומד להתממש?

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה אדומה בוול סטריט; נאסד"ק ירד ב-2.2%, אנבידיה ב-3%

"יש בועה, אבל אל תמכרו", אומר מייסד ברידג'ווטר, ריי דאליו ● וולמארט זינקה ב-6%, תצטרף למדד נאסד"ק בקרוב ● הפתעה במספר המועסקים החדשים בארה"ב, 119 אלף, אך שיעור האבטלה הוא 4.4%, שיא של כמעט ארבע שנים ● הביטקוין, נפל ביותר מ-4% וירד מתחת ל-87,000 דולר לראשונה מאז אפריל

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית / צילום: יוסף יהושע

דוחות התעשייה האווירית: צמיחה בכל היבשות, שיאים חדשים

דוחות הרבעון השלישי של התעשייה האווירית מצביעים על צבר ההזמנות הגדול ביותר אי פעם - 26.5 מיליארד דולר ● סך כל ההכנסות צמחו ב-18%, כאשר שליש מהן הגיעו מישראל ● תזרים המזומנים, לעומת זאת, היה שלילי

רפי סער, ראש עיריית כפ''ס / צילום: יח''צ

כפר סבא במאבק מול הותמ"ל על עתודת הקרקע האחרונה: "פיגוע תכנוני"

עיריית כפר סבא מתנגדת לתוכנית של הותמ"ל בצפון העיר, שתכלול יותר מ-14 אלף יחידות דיור על פני 1,367 דונם ● "אתם מביאים מצגת מנותקת לחלוטין מהעיר", טען ראש העיר רפי סער, "בלי פתרון תחבורתי, בלי מט"ש ובלי שטחי ציבור. כמו גבינה צהובה מלאה חורים"

שלומית ברנד / צילום: ענבל מרמרי

סגנית יו"ר מטה התכנון הלאומי: "יש מלאי של דירות מתוכננות, השאלה איך נבנה אותן"

שירה ברנד, סגנית יו"ר מטה התכנון הלאומי, גאה במלאי התכנוני הגדול ובמאמצים לקצר את הליכי התכנון והרישוי בישראל, ומקווה שהשנה תירשם פריצת דרך בתחום ● בראיון לגלובס היא מספרת גם על המאמצים לשיקום היישובים שנפגעו במלחמה והנגשת הבתים לפצועים הרבים