גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

השיחה: זאבי, שפירא וידידים

מה למדו מדעני מכון ויצמן מאנשי תיאטרון גשר? ■ איזו תערוכה פתחו קרן מור ומנשה נוי במוזיאון חיפה לאמנות? ■ ומי שתה קפה בקפה חירייה?

חברי אגודת ידידי מכון ויצמן וחברי אגודת ידידי תיאטרון גשר התאחדו אמש (ב') לערב משותף במכון ויצמן, "גשר למדע", שבמהלכו מדענים ובכירי התיאטרון חלקו תובנות עם חברי אגודות הידידים. המדענים פרופ' ורה רוטר, פרופ' צח פלפל, פרופ' יוסי ניר וד"ר מאיה שולדנר ממכון ויצמן הרצו בסוגיות מדעיות שונות בתחומי התמחותם, ואילו המנהל האמנותי של גשר, יבגני אריה, דרמטורג התיאטרון, רועי חן, והמוזיקאי אבי בנימין סיפרו כל אחד מזווית הראייה שלו על הדרך שבה הופכים מחזה להצגה חיה עם שחקנים. את האירוע חתם קטע אמנותי של שחקני גשר.

פיני כהן וגד זאבי / צילום: איתי בלסון וחיים זיו
פיני כהן וגד זאבי

שמשון הראל וקובי הבר / צילום: איתי בלסון וחיים זיו
שמשון הראל וקובי הבר

אירחו והתארחו: נשיא מכון ויצמן פרופ' דניאל זייפמן; יו"ר אגודת הידידים שמשון הראל, מבעלי אמריקה ישראל, ומנכ"לית האגודה יעל גורן וגמן; יו"ר תיאטרון גשר, עו"ד אלי זהר; יו"ר אגודת הידידים ישראל מקוב; מנכ"לית התיאטרון לנה קריינדלין; קובי הבר, המשנה למנכ"ל לאומי וראש החטיבה העסקית בבנק; עו"ד דורון כהן; איש העסקים מודי סגל; דוד צור, מנכ"ל קהמדע; אליאס טנוס, מנכ"ל קבוצת בסט; אברהם לולו אסף, יו"ר אמנת; יצחק גולדמן, מנכ"ל קבוצת לדיקו; דרור תורן, משנה למנכ"ל אמריקה ישראל; אודי סביון, מנכ"ל דרך ארץ; איש הנדל"ן איזי רורברג; עו"ד אברהם בן נפתלי; אהוד שפירא, יו"ר פסגות; גד זאבי; שאול לוטן, מנכ"ל חברת לוינשטיין; רפי אלול, יו"ר רוח טובה מקבוצת אריסון; עו*ד אפי שפיטלני, שותף בקרן גמלה; יעל גיט, מנכ"לית קר ן להב; יזם ההיי-טק אלי כץ; רוני רוס, יו"רית פנורמה; השגרירים לשעבר זלמן שובל ודני גילרמן ורבים אחרים.

המעטפות של שני

יותר מ-700 איש הגיעו במוצ"ש למוזיאון חיפה לאמנות לפתיחת התערוכה "100 שנה לרדי-מייד". חלקם הגיעו לצפות גם בתערוכה "אין רחוב כזה בחיפה" של האמנית בתיה שני. שני מציגה בתערוכה מאות מעטפות שעליהן רקמה וציירה, שנשלחו לכתובות בדויות בכל רחבי העולם וחזרו אליה באמצעות הדואר.

בתיה שני ותמר דרזנר / צילום: איציק מג'אר
בתיה שני ותמר דרזנר

קרן מור / צילום: איציק מג'אר
קרן מור

הגיעו לפרגן: בעלה של האמנית, איש העסקים שאול שני; שלמה דוברת; מאיר בראל; אבי פישר; רפי מאור; מנכ"ל מוזיאוני חיפה, נסים טל; רני והילה רהב; מעצבת האופנה מאיה נגרי; והאוצרות תמר דרזנר, רותי דירקטור ומרי שק. בין האמנים המציגים במוזיאון חיפה בלטו זוג השחקנים קרן מור ומנשה נוי, שפתחו עם קבוצת אמנים בשם ארט אספיונאג' תערוכה של 1,000 ציורי נוף ישראלי שצוירו ע"י ציירים סינים במפעלים בסין.

קוקטייל על הר הזבל

כ-300 משתתפים מהארץ ומהעולם הגיעו אתמול לפארק המיחזור חירייה להשתתף בכנס הבינלאומי הראשון שעסק בטיפול בפסולת. קבלת-הפנים נערכה במדשאה הירוקה של המרכז לחינוך סביבתי. עו"ד דורון ספיר, יו"ר פארק המיחזור ומ"מ ראש העיר תל-אביב-יפו, וראש העיר רון חולדאי, התיישבו לכוס קפה ב"קפה חירייה", שמפעילים בני נוער בסיכון.

רון חולדאי / צילום: קקטוס
רון חולדאי, עמיר פרץ ודורון ספיר

במהלך הכנס נערך טקס הנחת אבן-הפינה למפעל המיחזור הגדול בישראל, המוקם בימים אלה בחירייה בעלות של כ-400 מיליון שקל. המפעל עתיד למחזר כמחצית מכמות הפסולת של גוש דן, כ-1,500 טונה פסולת ביום. השר להגנת הסביבה, עמיר פרץ, ויו"ר ארגון הפסולת העולמי, דיוויד ניומן, החליפו רשמים ממצב הפסולת בעולם ובישראל. האורחים נהנו ממופע של להקת המחול ורטיגו ובסיום עלו המשתתפים לקוקטייל על הר הזבל.

אלישיב מאיר את אפריקה

נשיא גבון עלי בונגו, ראש הממשלה המקומי ושרים בכירים, השיקו לאחרונה תחנת כוח לייצור חשמל בליברויל, עיר הבירה של גבון. חברת טלמניע הישראלית הקימה את התחנה בהשקעה כוללת של כ-600 מיליון שקל, בשני שלבים, שכל אחד מהם ארך כ-14 חודשים. התחנה תשרת כמיליון תושבים בעיר ליברויל. החברה הישראלית, שמנכ"לה הוא יצחק אלישיב, חתומה גם על הסכם לתחזוקה ותפעול של שתי תחנות כוח בגבון לתקופה של 10 שנים. לרגל חנוכת התחנה כינס אלישיב את עובדי החברה הפועלת באיירפורט סיטי בלוד, הודה להם על פועלם ופירט בפניהם את המשימות הקרובות, שנועדו "להאיר" מדינות באפריקה.

פרס והמועצה

מועצת העיתונות בישראל, החוגגת יובל להיווסדה, ערכה אמש במלון הילטון תל-אביב אירוע פתיחה לקראת הכנס הבינלאומי "מי ישמור על כלב השמירה", שנפתח הבוקר. מטרתו של הכנס להדגיש את חשיבות העיתונות בדמוקרטיה הישראלית, ולדון באתגרים שמציבה התקשורת החדשה בפני מנגנוני הפיקוח עליה. עיתונאים מעשרות מדינות, נציגי ארגונים בינלאומיים כמו אונסק"ו ויו"ר מועצת העיתונות הבריטית, הלורד האנט, הגיעו לארץ לקחת חלק בדיונים. יעקב אילון ניהל דיאלוג עם נשיא המדינה, שמעון פרס, והקשה בשאלות על המתיחות מול סוריה. התכנסו והאזינו: השופטת בדימוס דליה דורנר, נשיאת מועצת העיתונות; אריק בכר, מנכ"ל מועצת העיתונות; ירון דקל; דוד ויצטום; רן רזניק; רחל ליאל; בעלי תחנת הרדיו א-שמס, סוהיל כראם; חנוך מרמרי; אורי סלונים; ועו"ד גדעון פישר.

פרי ורייכמן נלחמים בטרור

בטיימינג רלוונטי מתמיד, נפתח השבוע הכנס הבינלאומי ה-13 של המכון למדיניות נגד טרור (ICT) במרכז הבינתחומי הרצליה. הכנס, שהחל ביום ראשון ויסתיים ביום רביעי, עוסק בהשפעה הגלובלית של הטרור. על סדר היום של הכנס נושאים רבים: אל קעידה - ג'יהאד גלובלי ולוקאלי; אביב ערבי/חורף אסלאמי; מדיניות, דילמות ואתגרים בהתמודדות עם טרור; הסכסוך הישראלי פלסטיני; חיזבאללה, איראן ועוד.

רייכמן, דנינו וגנור / צילום: עדי כהן צדק
אוריאל רייכמן, יוחנן דנינו ובועז גנור

בין משתתפי הכנס: שר הביטחון משה (בוגי) יעלון; השר יובל שטייניץ; אלוף (מיל') אהרן זאבי-פרקש, לשעבר ראש אמ"ן; תת-אלוף (מיל') ניצן נוריאל, לשעבר ראש המטה ללוחמה בטרור; אלוף (מיל') עמוס גלעד, ראש האגף הביטחוני-מדיני במשרד הביטחון; פרופ' עוזי ארד מהמרכז הבינתחומי הרצליה, לשעבר ראש המועצה לביטחון לאומי; פרופ' אוריאל רייכמן, נשיא ומייסד המרכז הבינתחומי הרצליה; שבתי שביט, יו"ר הוועד המנהל של המכון למדיניות נגד טרור בבינתחומי הרצליה ולשעבר ראש המוסד; אפרים הלוי, לשעבר ראש המוסד; מפכ"ל המשטרה יוחנן דנינו, ד"ר בועז גנור, מנכ"ל המכון למדיניות נגד טרור; שר המדע יעקב פרי, לשעבר ראש השב"כ ועוד.

עוד כתבות

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

קת'י ווד / צילום: Reuters

קראו לה משמידת הערך הגדולה מכולם, עכשיו היא כובשת את צמרת התשואות

קת'י ווד היא אחת המשקיעות הצבעוניות בוול סטריט ● עם אמונה בלתי מתפשרת בקריפטו ובטסלה, ווד יודעת לעיתים להציג תשואות שאף אחד אחר לא יודע, אבל גם להתרסק ● מתחילת השנה, היא זוכה להצלחה מסחררת. אבל האם זה יימשך?

ספגטי ארבייטה / צילום: בנצי ארבל

הטברנה שמגישה אוכל איטלקי קלאסי, פשוט ושמח

ב"טברנה רומאנה" אף אחד לא בא להמציא את הגלגל, רק להציע אוכל טעים ומספק שלפעמים אף עולה על הציפיות ● המחירים הם חלק מהפאן

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה

גירושים. שיתוף נכסים עשוי להיווצר גם בלי כוונה מפורשת / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש הכריע: בעל ישלם לגרושתו 50 מיליון דולר - "אחד המקרים המקוממים"

סכסוך גירושים באלפיון העליון הוביל להכרעה דרמטית נגד מי שנקבע כי השתמש במומחיותו למקלטי מס ונאמנויות, כדי להסתיר רכוש משפחתי בהיקף של 75 מיליון דולר ● האישה צפויה לקבל כמחצית מהרכוש ומהבית, ובסך-הכול כ-50 מיליון דולר ● עורכי דינו של הבעל: "בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, נערער"

נווה אביב כפר שמריהו של ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

הריזורטים החדשים: כך הפך הדיור המוגן היוקרתי לשוק תחרותי במיוחד

ענף הדיור המוגן נחשב יציב, צומח ומבוסס דיירים "שבויים" לאורך שנים, מה שמוביל עוד ועוד שחקנים להיכנס אליו - מחברות נדל"ן ועד גופים מוסדיים ● בסגמנט היוקרה מדובר במוצר שממותג, ממוצב, משווק ומפורסם באופן חווייתי ומציע משירותי ספא ועד מסעדות גורמה

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר שמחה רוטמן לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו, זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

מהפך: זה הרכב הנמכר ביותר בישראל מתחילת השנה

הדגם הנמכר ביותר ביותר במחצית החולפת היה הקרוס־אובר ג'אקו 7 עם מנועי בנזין ופלאג־אין, כאשר הדגמים הנמכרים ביותר אחריו היו שייכים למותגים יונדאי וטויוטה ● X7, הקרוס־אובר פרימיום החדש של זיקר, נחת בישראל ● ובמדיה האיראנית מדווחים כי ישראל תקפה מפעל רכב באיראן, במהלך מבצע "עם כלביא" ● השבוע בענף הרכב

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

לידיעת המתווכים / איור: Shutterstock

לידיעת המתווכים: חובת הדיווח החדשה שבדרך

הצעת חוק חדשה שהפיץ משרד המשפטים תחייב מתווכי מקרקעין לזהות את הלקוחות, לדווח ולנהל רישומים בכל העברת כספים ● לחוק יהיו כמה השלכות משמעותיות, בהן הפחתת היכולת לבצע עסקאות פיקטיביות או להסוות את זהות הנהנים האמיתיים בעסקאות נדל"ן

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים; השקל בשיא חדש

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן טוענים כי ראש ארגון סבא"א הוא סוכן מוסד, באיראן גם מאשימים זוג צרפתי בריגול בשביל המוסד, וכך פגעה המלחמה באיחוד האמירויות • כותרות העיתונים בעולם

מצלמות לרחפנים של נקסט ויז'ן / צילום: יח''צ

המצלמה שהפכה את האלוף במילואים, ולא רק אותו, למיליונר כבד

המניה שזינקה ב־2000% בארבע שנים, המימושים שהניבו לבכיריה 800 מיליון שקל והאלוף במיל' עמירם לוין שרשם אקזיט עצום ● איך הפכה חברה ביטחונית קטנה מרעננה לאחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של שוק ההון, והאם יש סדקים בחלום של נקסט ויז'ן?

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

האקזיט של המשקיעים הזרים על מניית הבורסה בת"א, ומדוע הגופים המקומיים נעדרים ממנו

שתי קרנות השקעה זרות מכרו בימים האחרונים מניות הבורסה ב־650 מיליון שקל, ובתשואה של יותר מפי 10 על השקעתן

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית פוסט ברשת Truth, 26.6.25 / צילום: ap, Michael Perez

חנינה בלי הרשעה: האם הנשיא יכול לחלץ את נתניהו ממשפט?

הקריאה של הנשיא האמריקאי להפסיק את משפט נתניהו העלתה לשיח את האפשרות שהנשיא הרצוג יעניק לו חנינה ● אלא שנתניהו טרם הורשע בדבר, מה שמקשה על כניסה למסלול הזה ● וגם: מה חשב בזמן אמת אהרן ברק על הרעיון?

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שתעלה ביום ראשון לוועדת השרים לחקיקה, בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד