גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ההיי-טקיסט שמתיימר להפוך את אלווריון לחברת ענק

חורחה פיניאבסקי, האיש שמאחורי הזכייה במכרז אלווריון, מתכוון להפוך אותה ל"שחקנית אמיתית שנותנת פתרון מקצה לקצה בעולם התקשורת, וממוכרת 'קופסאות' למוכרת פתרונות ופרויקטים" ■ "נעשה ממנה משהו גדול"

בערב ראש השנה יצאה חברת ציוד התקשורת אלווריון לדרך חדשה, לאחר שבית המשפט אישר את מכירתה לוואלי טלקום, תמורת 38 מיליון שקל. החברה החבוטה, שלאחר שנים קשות של פיטורים וניסיונות התאוששות הגיעה בקיץ לכינוס נכסים, הפכה ל"סחורה חמה", שעליה התחרו ואלי טלקום וסיגמא ווייב. ואלי זכתה במכרז, ולאחרונה הועברה לידיה השליטה באלווריון.

איש ההיי-טק חורחה פיניאבסקי, ממייסדי ומנהלי חברת ציוד התקשורת Mobile Tornado הנסחרת בלונדון, עומד מאחורי ואלי. שותפו בהשקעה הוא אחד מעשירי בריטניה - פיטר ווילקינסון, שהוא גם שותפו של פיניאבסקי במובייל טורנדו. גם לאיש העסקים פלג הדר יש אופציה לרכישת החזקות, ואילו האני אלעלמי, בעל חברת אינטרנט ברשות הפלסטינית, שהוזכר כאחד מהשותפים, נשאר בשלב זה כלקוח בלבד, ואינו חלק מגרעין השליטה.

- כשקיבלתם לידיכם את אלווריון, קיבלתם את מה שציפיתם - או שהיו הפתעות?

פיניאבסקי: "האמת היא שהכול בסדר. אנחנו יודעים שאנחנו הולכים לעבוד קשה, אבל אנחנו רגילים לזה".

- מתי התחלתם להתעניין באלווריון?

"כבר לפני שנתיים וחצי, אבל אז הם היו גדולים מאוד, ובכלל לא התייחסו אלינו".

אלווריון נוסדה בתחילת שנות ה-2000 ממיזוג בין החברות בריזקום ופלוור הישראליות. בשיא, העסיקה החברה 1,100 עובדים, ונסחרה בשווי שהתקרב למיליארד דולר. החברה הייתה מובילת שוק בטכנולוגיית ה-WiMAX, שלא פרצה כמצופה, ונאלצה בשנים האחרונות לנסות להתאים את פעילותה לתנאי השוק החדשים.

"הבעיה הייתה שאלווריון הייתה חברה ללא 'בעל בית', אלא עם הרבה מאוד אחוזים שפזורים בגופים שונים", אומר פיניאבסקי. "נעשו הרבה מאוד טעויות, החל מכמות ענקית של עובדים, הרבה חברות בנות, מכירות לא נכונות וגם קווי מוצר שלא היו, ושאנחנו נוסיף".

החברה נמצאת בתהליך לגיוס מנכ"ל מקצועי ובעל ניסיון, "שייקח את החברה קדימה", כהגדרת פיניאבסקי, שיכהן כנראה כיו"ר.

- מה תעשו באלווריון שיהיה שונה מבעבר?

"השינוי המהותי הוא להפוך את החברה ממוכרת 'קופסאות' למוכרת פתרונות ופרויקטים. בעבר אלווריון מכרה ציוד לחברות שביצעו פרויקטים. אם לדוגמה עירייה רצתה להקים safe city (מערכת בקרה עירונית מצולמת לצורכי ביטחון, ש' ח' ו'), היא קנתה ממישהו אחד מצלמות, מאלווריון את העמודים עם האנטנות של ה-WiMAX או ה-Wi-Fi, ומי שביצע את השירותים המקצועיים הוא זה שעשה את רוב הכסף. הכוונה שלנו היא לא לנתק את הקשר עם השותפים הטובים הקיימים, אבל כן להוסיף נדבך נוסף של שירותים.

"נשקיע בעצמנו בתשתיות, כך שנוכל ליהנות מהכנסות חוזרות, לגבות דמי שימוש ולדעת מה תהיה ההכנסה בחודש הבא. פעם מישהו אחר נהנה מהאפסייד, היום אלווריון תדאג גם לעצמה".

- אלווריון התמקדה בעבר בשוק ספקיות התקשורת, ומאוחר יותר בלקוחות הממשלתיים-ארגוניים. איפה יהיה המיקוד עכשיו?

"יהיו כמה שילובים. כל מי שצורך אינטרנט בחוץ צריך את המוצרים שלנו, והיום כולם מסתובבים עם מכשירים שמחוברים לאינטרנט. עם ספקי תקשורת נעבוד בנישה הספציפית של Offload (הקלה על עומסים ברשת, ש' ח' ו'). נוסף על כך המוצרים שלנו עובדים לרוחב כל תחומי החיים, לדוגמה בתחום החינוך, אם מדינה מסוימת הבטיחה מחשב לכל מורה, זה אומר גם חיבור לאינטרנט. ויש גם את תחומי ה-Homeland security, רפואה, עיר בטוחה. המוצרים שיש היום לאלווריון נותנים פתרונות טובים לכל אלה".

פיניאבסקי לא מסתפק בקיים, ומבטיח להיכנס גם לתחומים חדשים, בהם טכנולוגיית התקשורת האלחוטית LTE. "לא עצרנו פה. אנחנו רוצים שאלווריון תהיה שחקן אמיתי, שנותן פתרון מקצה לקצה בעולם התקשורת", הוא אומר.

הכונס הפך את המלצתו

המכרז לרכישת אלווריון מידי כונס הנכסים התחיל במחיר נמוך בהרבה מהמחיר הסופי, והתחרות בין ואלי לסיגמא ווייב הובילה לעליית המחיר. למעשה, הדיון האחרון בבית המשפט החל כשכונס הנכסים, רו"ח יואב כפיר, ממליץ על הצעת סיגמא, לאחר התמחרות בת 11 שעות בין הצדדים. אלא שעם פתיחת הדיון הפתיעה ואלי ושיפרה את הצעתה, למרות התנגדות סיגמא. תמיכת העובדים והנושה המובטח בוואלי הובילה את כפיר להפוך את המלצתו, ולזכייתה במכרז.

- תמיכת העובדים הובילה לזכייתכם. איך שכנעתם אותם?

"להערכתי סיגמא חיפשה פלטפורמה לעשות מיזוג הפוך לחברת סופרקום שבשליטתה, ולא הייתה סינרגיה למוצרים שלהם. אני מפרגן להם, הם עושים דברים יפים בסופרקום, אבל אנחנו נמצאים בשוק התקשורת, יש לנו פרויקטים של Homeland security בחמש יבשות, ואנחנו עובדים עם חברות התקשורת הגדולות. העובדים השקיעו הרבה מאוד זמן, ורצו לראות עתיד אמיתי בחברה".

תחת ניהול הכונס הועסקו בחברה 55 עובדים, וואלי התחייבה להעסיק 48 מהם בתנאים שהיו להם טרום הכינוס. "העובדים מאוד נאמנים ומחויבים לחברה", מספר פיניאבסקי.

- ומה בנוגע ללקוחות, הם לא חוששים לעבוד עם החברה?

"אני חושב שלא. אנשים אוהבים את מוצרי אלווריון. אנחנו בקשר עם כמה מהלקוחות, והם צמאים לגלות את האור בקצה המנהרה. עד עכשיו הוכחנו רצינות לאורך זמן, ואני לא מאמין שתהיה סיבה שהלקוחות יחששו".

- יש תכנון למזג את אלווריון עם מובייל טורנדו, שהיא מעין חברה אחות כיום?

"אין תכנון כזה. עם זאת, מובייל טורנדו יכולה להיות way to market מדהים לאלווריון, ויכולה לקדם את מוצרי אלווריון בפרויקטים שלה".

הצעד הבא באלווריון הוא הגעה להסדר נושים, שאותו יגיש הכונס כפיר לבית המשפט. כחלק מכך פועל הכונס לערער על החלטת בורסת הנאסד"ק למחוק את אלווריון ממסחר. פיניאבסקי אינו צד להחלטה על הסדר נושים או המשך מסחר, אבל ישמח אם שניהם יצליחו.

- איך אתה רואה את אלווריון בעתיד?

"אני לא יכול לתת תחזיות, כי החברה בורסאית, אבל אנחנו משקיעים הרבה אנרגיה לגרום לחברה להיות מוצלחת ורווחית. לתת עכשיו מספרים לא יהיה רציני, קודם כל צריך להבריא את אלווריון.

"חשוב שהחברה תציג יציבות והמשכיות, ואם היא לא תירדם על זרי הדפנה עם המוצרים שלה, ותשאף ליותר, אז נגיד שהצלחנו. אנחנו באים לא כדי להציל את החברה אלא כדי לעשות ממנה משהו גדול, אבל בלי יומרות: קודם כל המטרה היא לחזור לדרך המלך".

חורחה פיניאבסקי

גיל: 53

מצב משפחתי: נשוי 3 (שתי בנות ובן)

מקום מגורים: צור יגאל-כוכב יאיר

השכלה: מהנדס אווירונאוטיקה מהטכניון

תפקידים: כיום מנהל התפעול במובייל טורנדו; בעבר תפקידי ניהול בטריון, נייס ומדילגו

עוד משהו: סא"ל בשיריון, ממשיך לעשות מילואים בהתנדבות, נהג אמבולנס ביישוב וחבר במשמר האזרחי

אלווריון

עוד כתבות

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

וול סטריט / צילום: Shutterstock

בעקבות הסכם הסחר עם וייטנאם, נאסד"ק ו-S&P 500 ננעלו בשיאים

נעילה מעורבת באירופה ● קמעונאיות הביגוד זינקו בעקבות הסכם מכס בין ארה"ב לוויאטנם ● מיקרוסופט עומדת לפטר כ-9,000 עובדים ● נפילה של 13% במסירות של טסלה, רבעון שלילי שני ברציפות ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך ● המגזר הפרטי בארה"ב התכווץ לראשונה ממרץ 2023

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

עובדים בחברת הדפוס של לנדא מתנגדים למהלך עיכוב ההליכים

25 מהעובדים בחברת הדפוס של בני לנדא הגישו בקשת התנגדות לעיכוב ההליכים, שלטענתם ימנע מהם קבלת פיצויים מהביטוח הלאומי ● כמו כן, העובדים מתנגדים למינוי מנהלים לתהליך העיכוב - עורכי הדין של נושי החברה, וכן מתנגדים למעמד המשקיעים כנושים מובטחים

מיקרוסופט / צילום: Shutterstock

דיווח: מיקרוסופט מפטרת כ-9,000 עובדים, בסבב הרביעי מתחילת השנה

לפי CNBC, ענקית הטכנולוגיה הודיעה כי תקצץ פחות -4% מכוח העבודה הגלובאלי שלה, המונה כ-228 אלף עובדים, כאשר רק במאי האחרון, פוטרו כ-6,000 עובדים ● לפי שעה, עוד לא ברור איך המהלך ישפיע על עובדי החברה בישראל

החוסכים הישראלים מסכמים חצי שנה פנומנלית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

החודש ההיסטורי שסידר לחוסכים הישראלים את אחת התקופות הטובות אי פעם

המחצית הראשונה של שנת 2025 הייתה עמוסה בטלטלות בארץ ובעולם, ועדיין חוסכי הגמל והפנסיה צפויים ליהנות מתשואות שלא נראו כמותן זה שנים ● הסיבה המרכזית: הבורסה בתל אביב שהפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ובכל זאת, במסלול אחד ייצאו מאוכזבים

יירוט טיל מעזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

תבעו את הקבלן על איחור במסירת דירה, ובית המשפט קבע: מלחמת "חרבות ברזל" היא כוח עליון

בית המשפט המחוזי דחה ערעור של רוכשי דירה על איחור במסירה, וקבע כי הנחיות פיקוד העורף והשלכות המלחמה מהוות נסיבות בלתי־צפויות, שמצדיקות את הדחייה בקיום החוזה

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה בבורסה: מדד ת"א 35 לראשונה מעל 3,000 נקודות; מדד הבנקים זינק במעל 2%

מדד ת"א 35 עולה ב-1.9%, חצה לראשונה את רף ה-3,000 נקודות ● השקל נסחר ביציבות, הפניקס: השקל החזק יפוגג את הלחץ על האינפלציה ● שוק האג"ח המקומי מתמחר: הסתברות של קרוב ל–100% לשתי הורדות ריבית עד סוף השנה ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

חיילי מילואים בצפון / צילום: דובר צה''ל

שבוע לפני שנסגר: האוצר מבקש לעצור מכרז בקציר המיועד רק למילואימניקים

המכרז כולל 306 יחידות דיור שישווקו במתכונת "הרשמה והגרלה" – לנכי צה"ל ולחיילי מילואים פעילים בלבד ● באוצר טוענים כי שיווק של 100% מהדירות למילואימניקים ולנכי צה"ל אינו בסמכותה של רמ"י

קת'י ווד / צילום: Reuters

קראו לה משמידת הערך הגדולה מכולם, עכשיו היא כובשת את צמרת התשואות

קת'י ווד היא אחת המשקיעות הצבעוניות בוול סטריט ● עם אמונה בלתי מתפשרת בקריפטו ובטסלה, ווד יודעת לעיתים להציג תשואות שאף אחד אחר לא יודע, אבל גם להתרסק ● מתחילת השנה, היא זוכה להצלחה מסחררת. אבל האם זה יימשך?

שמואל דונרשטיין / צילום: אייל טואג

אחרי תשע שנים, פועלים אקוויטי נפרד מהחזקותיו ברב בריח: מיהם המוסדיים שרכשו?

בית ההשקעות מור ולצידו סדרה של קרנות גידור רכשו מניות רב בריח בסכום של 55 מיליון שקלים ● המכירה התבצעה בדיסקאונט של כ-10% ממחיר השוק, אך עדיין גבוה ב-57% ביחס לשער מניית רב בריח מלפני כשנה

דונלד טראמפ / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

טראמפ הודיע כי חתם על הסכם סחר עם וייטנאם

"זה יהיה הסכם שיתוף פעולה נפלא בין שתי המדינות שלנו. התנאים הם שוייטנאם תשלם לארצות הברית מכס בגובה 20% על כל המוצרים שיישלחו לשטחנו, ומכס של 40% על כל העברה דרך מדינה שלישית", כתב טראמפ

נתב''ג / צילום: Shutterstock

מפת הטיסות מישראל השתנתה: היעדים שייכנסו במקום מדינות מערב אירופה

משברים דיפלומטיים וביטולים של חברות תעופה זרות צמצמו את מפת היעדים עבור הישראלים ● דרום אפריקה וטורקיה נסגרו, וכדי להגיע למערב אירופה בזמן הקרוב צריך לעבור דרך החברות הישראליות ● באילו קווים המצוקה הכי גדולה, ואילו יעדים דווקא התווספו?

נשיא טורקיה ארדואן עם עמיתו הסורי, אחמד אל–שרע / צילום: ap, Francisco Seco

טראמפ שם על השולחן: נשק לטורקיה בתמורה להסכם בין ישראל לסוריה

האמריקאים שואפים לצרף את סוריה להסכמי אברהם בעסקת חבילה: האיסור על מכירת F-35 לטורקיה יבוטל - בתמורה לנרמול יחסים עם ישראל ● החשש: היתרון האווירי של ישראל ייפגע

מטוס של אייר אינדיה / צילום: Shutterstock

זו חברת התעופה שלא תשוב לפעול בישראל בחודשי הקיץ

אייר אינדיה, חברת התעופה היחידה שמפעילה טיסות ישירות להודו, האריכה את השהיית הטיסות לישראל ● החברה מוותרת על הקיץ בישראל - אלה היעדים דרכם תוכלו לטוס להודו

האלוף (מיל') תמיר הימן / צילום: המכון למחקרי ביטחון לאומי, אוניברסיטת ת''א

בשיתוף ארה"ב וסעודיה: הפרויקט השאפתני של ראש אמ"ן לשעבר

האלוף (במיל') תמיר היימן מקדם קרן מחקר למחשוב קוונטי ל"נטרול השאיפות הסיניות" בתחום ● התקציב לפעילות בגובה 200 מיליון דולר יאפשר לחברות ישראליות, שנחשבות מובילות בתחום, לקחת חלק בפרויקטים חדשניים ● היוזמה לקרן היא על רקע היעדרות ישראל מהסכמי הבינה המלאכותית שנחתמו בין ארה"ב לאמירויות ולסעודיה

רמפייג / צילום: אלביט מערכות

הידידה הקרובה של ישראל רוצה לקנות מאיתנו טילים חדשים

כהפקת לקחים מהמלחמה עם פקיסטן, ההודים מפנימים כי הם צריכים טילי אוויר־קרקע מדוייקים לטווחים רחוקים ● אייר לורה, שפיתחו במפעל מל"מ של התע"א ייעודי לפגיעה באתרי טילים, בסיסים צבאיים ומערכות הגנה אווירית, מבלי לסכן את הטייסים והמטוסים

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטאר-גייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018, אחרי ששימש, בין היתר, כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעליה של חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 ● זאת, לכאורה, לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שרת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: ap, Jacquelyn Martin

דד־ליין המכסים של טראמפ מתקרב, אך הסכמי הסחר שהובטחו לא נראים באופק

התקופה שהגדיר נשיא ארה"ב טראמפ למשא ומתן על הסכמי סחר מתקרבת לסיומה ללא תוצאות, והאיומים במכסים כבדים על שותפות כמו יפן והאיחוד האירופי מתחדשים ● בכירים בממשל מנסים לרכך את הדד־ליין שנקבע, ה־9 ביולי ● בינתיים, השווקים לא מתרגשים מהבאות

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם