גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"מצער שהעם רוצה לחם ושעשועים, ולא סרט על קסטנר"

האחראית לרצועת הקאלט "מנהרת הזמן" בערוץ 1, נאוה בודק-אחירון, נוברת בארכיונים, מאחה סרטים פגומים ורוצה שתזכרו איפה הכול התחיל: בערוץ הציבורי

"שלום לכולם", פותחת נאוה בודק-אחירון את מכתבה האלקטרוני, שנשלח בשבוע שעבר לרשימת תפוצה ארוכה ומגוונת הכוללת עיתונאים, עובדי רשות השידור ומוקירים. "לצערי, הסתבר שהתוכנית 'חיים שכאלה' עם יוסף בורג אינה באיכות שידור, ולכן ביום ב' 14.10.13, בשעה 24:30 לאחר 'המסעדה הגדולה' נשדר את סרטו של חיים גיל על יחידת ה-101, ששודר במסגרת 'מבט שני' בשנת 1986".

מכתבה מסתיים בפירוט, "טייפ מס' 6731-86. אורכו - 38 דקות. יש כותרות. בברכה, נאוה". הלילה שבין שני לשלישי הוא ליל אייטיז ב"מנהרת הזמן", רצועת הארכיון של רשות השידור שבשנה וחצי שבה היא משודרת, הצליחה לקנות לעצמה מעמד של קאלט.

בודק-אחירון, עורכת הרצועה, היא אדונית הלילה של השידור הציבורי. העיתונים אולי מתעלמים בפרסומיהם מלוחות השידורים שבין חצות ועד 8:00 בבוקר, אך זו ממלכתה, והיא מארגנת ומחשבת בה כל דקה, כאילו מדובר בפריים-טיים של ערוץ 2, ו"שרתי לך ארצי" של דן אלמגור היא "הכוכב הבא".

מחדרה הקטן בבניין המתפורר של רשות השידור ברחוב קלמן מגן בתל-אביב, היא מנסה להתחבר לאקטואליה, להצדיע למתים ביום השנה להסתלקותם, ולחיים ביום הולדתם, ואפילו להעביר מסרים חתרניים.

כך, למשל, בשעות שנושקות לבוקר, כשמספיק אנשים כבר ערים, ניתן למצוא באחרונה את הסדרה הקומית "שבט כהן". בודק-אחירון ביקשה תקציב מיוחד בשביל הקאמבק הזה של הסיטקום משנת 1991, שצולם ברזולוציית וואן אינצ', כדי להעבירו לקלטות בטא. ולא רק בגלל כוכביה הראויים להוקרה, שושיק שני ויענקל'ה מור, אלא גם כי רצתה להגיד משהו ברור לשר האוצר יאיר לפיד, שכתב את הסדרה עם אביו המנוח טומי לפיד.

"נכון", היא מודה באשמה אף ללא לחץ מתון, בעיקר נרגשת שמישהו צפה בסדרה הנשכחת. "רציתי ששר האוצר יראה בדיוק איפה הכול התחיל אצלו, שלא ישפוך את התינוק עם המים".

לבה כבד על לפיד, איתו עבדה באופן צמוד כעורכת הבידור של התוכנית "סופשבוע" שהגיש בערוץ 1, והיום הוא עומד יחד עם השר גלעד ארדן מאחורי הקפאת הרפורמה ואולי גם סגירה ופתיחה מחדש של רשות השידור. היא עוד זוכרת כיצד הגיע בתחילת שנות ה-90, אחרי ניסיון עבודה כושל בערוץ 2 הניסיוני, כדי להגיש בערוץ הציבורי תוכנית לייט-נייט.

"אנחנו בנינו את יאיר, והוא שונא אותנו היום", היא אומרת. "חיים מלובן ז"ל, מבכירי המפיקים בטלוויזיה הישראלית, האמין בו, לקח אותו לערוץ 1, ובמידה רבה בזכותנו הוא הפך למי שהוא היום. דרך אגב, הוא לא לבד, לפחות עשרה חברי כנסת חייבים לערוץ הראשון את הקריירה שלהם, מעליזה לביא ועד פנינה תמנו-שאטה".

- את כועסת.

"יאיר הוא בחור מקסים ונחמד. הכעס שלי עליו זה שהוא יורק לבאר שממנה שתה. ערוץ 1 זה הבסיס והבית שלו, והיום הוא רואה את הסיפור שלנו בצורה חד-צדדית. אני בצער גדול שהוא לא רואה את הטוב שבנו ולא זוכר לנו חסד נעורינו ונעוריו".

ציפי שביט, כוכבת הילדים

הדרך לראיון עם בודק-אחירון, שעוברת דרך מתחם המסחר והפנאי המשוחזר של "שרונה" בתל-אביב לקריית רשות השידור הוותיקה - קשה להתחמק מהקלישאה - היא מעין מנהרת זמן בעצמה. קטן הוא ודל הוא חדרה, הממוקם אי-שם בקצה אחד המסדרונות הבלתי נגמרים של משרדי הרשות, אבל מאור פניה והאנרגיה החיובית הקורנת מהם משכיחים זאת מיד.

אחרי שהיא מתעניינת בשם משפחתו של הכותב ובשמו המקורי של אביו, וממהרת להתקשר לבן-זוגה, מומחה הלשון, ד"ר אבשלום קור, כדי שיפענחו, אנחנו מתפנים לשוחח.

היא נולדה בחיפה לפי 58 שנה, אמה היא גננת מיתולוגית ואביה הוא משה בודק, איש האצ"ל. כשהייתה בת 19 חזרו הוריה בתשובה, והיא בחרה לא להימשך אחריהם. רק היום, כשהיא חולקת את חייה עם ד"ר קור, החלה לשמור שבת.

"עריכת 'מנהרת הזמן' היא פשוט נס שקרה לי", היא אומרת. "פגשתי אז את שלומי אורון, עורך סרטים בן 30 (כיום עורך "לגעת ברוח" - ח"מ) חולה נוסטלגיה, שסיפר לי שיואב גינאי מחפש פורמט חדש לשידורי ערוץ 1 ורוצה למתג גם את תוכניות הלילה של הערוץ. הגשתי ליואב הצעה לעשות תוכנית שתנצל את הארכיון העצום שלנו וכל ליל שידורים יתמקד בעשור אחר, משנות השבעים ועד שנות האלפיים, ושאת לילות ימי חמישי נקדיש ל'יארצייטים'". גינאי קיבל את ההצעה והתוכנית יצאה לדרך.

כאילו הייתה אבי ניר, אצה בודק-אחירון מדי בוקר לבדוק את נתוני הרייטינג, ובכל פעם היא נעצבת מחדש כשאינה מוצאת בתקשורת ביקורת או התייחסות לפנינים ששלתה. ועדיין, ממוצע צפייה של 0.5% במהלך הלילה כולו המקיף 10,000 צופים, הוא גבוה יותר מנתוני הצפייה בערוץ 1 במרבית שעות היום.

על פי נתונים שהעבירו לנו מרשות השידור, שיא הצפייה נמדד בין השעות חצות וחצי לרבע לאחת, ועומד על 1% ממשקי הבית שהם 20 אלף צופים. משדר "פעמוני היובל" ששיבצה ביום העצמאות, שבר את שיאי הרצועה ועמד על 3.4% צפייה ו-86 אלף צופים.

אבל נדמה שהבאזז חוצה את גבולות הרייטינג. לרצועה קהל מעריצים אדוק, צעיר בעיקרו. אלה שלא נחשפים לתוכניות בסוף בילוי או כשהם קמים אל תינוק בוכה, דואגים להקליט ביס מקס. הפורומים ברשת שוקקים, ובודק-אחירון מוצפת בבקשות אישיות.

"מאז שנאוה התחילה לשדר את 'מנהרת הזמן', כל אחד מאיתנו יכול למצוא את עצמו באחד מלילות השידור", אומר רמי סמו, 35, מחולון. יחד עם אביבית יובל-אפפלבאום הוא מנהל פורום מוזיקה עברית באינטרנט באתר תפוז. "בכל שבוע אני פותח שרשור ומעביר לנאוה בקשות של גולשים".

- למשל?

"ביקשתי באופן אישי מנאוה שתשדר את ההצגות של תיאטרון הבימה משנות ה-70 והיא שידרה אותן. זו חגיגה לגולשים בפורומים. בחוויה שלי יש בזה משהו שמחזיר אותי לימים עברו. יש תוכניות שכילד פספסתי כי ההורים שלי שלחו אותי לישון, עכשיו נאוה משדרת אותה שוב ויש לי אפשרות לחזור לילדות".

- אתה חי מחדש את ילדותך?

"כילד מאוד הערצתי את ציפי שביט. היא הייתה כל עולמי. לא מזמן נאוה שידרה ספיישל לציפי שביט. היה כמובן פער מהזיכרון הרגשי שלי, אבל אתה יודע איך התרגשתי כשהחתול שמיל הכריז על בואה וראיתי איזו עוצמה הייתה לשביט בקרב הילדים? היא פתחה במחרוזת שירים ובה 'ברבאבא' ו'טמבולינה' ופתאום הבנתי מה גרם לי כל כך להעריץ אותה".

*** הכתבה המלאה - במגזין "פירמה"

עוד כתבות

משה מזרחי, מייסד אינמוד / צילום: איל יצהר

הדירקטוריון שאמר לא למיליארד דולר

דירקטוריון אינמוד הודיע כי אף אחת מההצעות שהוגשו לרכישת החברה אינה מתאימה ● על חברת האסתטיקה הרפואית התחרו שתי קבוצות, אחת ישראלית ואחת קוריאנית, וההצעות היו לשווי של יותר ממיליארד דולר

מתחם ביג גלילות, בשבוע שעבר / צילום: גלית חתן

שנה לביג גלילות, בשוק עדיין מורגשת "רעידת האדמה"

מתחם הענק בגלילות של רשת המרכזים המסחריים ביג עורר עניין עוד לפני הפתיחה, אבל אחרי ההייפ של החודשים הראשונים, הפדיון היומי ירד כצפוי בעשרות אחוזים ● רשימת ההמתנה עדיין קיימת, אך בשוק מספרים גם על תנאים מקלים לשוכרים ● על כמה עומד הפידיון היומי ומה קרה למתחרים?

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות עקב מכסי טראמפ; מניות התוכנה והבנקים נפלו

וול סטריט הגיבה לראשונה להעלאת המכסים הגלובליים של טראמפ מ-10% ל-15% ● ה-S&P 500 ירד בכ-1% ● מחירי המתכות היקרות עלו, תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב ירדו ● נובו נורדיסק צללה במעל 15%, לאחר שדיווחה על תוצאות מאכזבות בניסוי של זריקת הרזיה חדשה שלה ● הביטקוין ירד ונסחר סביב רף ה-64 אלף דולר

מטוס של אל על / צילום: עידו וכטל

מכה לאל על: רשות התחרות שוקלת להטיל קנס נוסף בהיקף 110 מיליון שקל

פחות מחודש לאחר הקנס על המחירים המופרזים, הממונה על התחרות מטילה על אל על עיצום ענק של כ-110 מיליון שקל בגין ניצול כוחה המונופוליסטי מול ארקיע ● החשד: אל על מנעה מהמתחרה גישה קריטית להאנגרים לתחזוקת מטוסים ● אל על בתגובה: לא נפל כל דופי במעשי החברה

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ משוחח עם עיתונאים / צילום: ap, Evan Vucci

בישראל מרוצים מביטול מכסי טראמפ: "מעניק יתרון במו"מ, אין כבר טעם למהר לחתום"

גורמים בממשלה מסרו לגלובס כי פסיקת ביהמ"ש העליון בארה"ב, שפסלה את מרבית המכסים הגלובליים, משפרת משמעותית את עמדת המיקוח של ישראל במו"מ על הסכם הסחר ● בינתיים, היצואנים בארץ דווקא מביעים חשש שהיתרון היחסי של ישראל ייפגע, לאחר שטראמפ הכריז על מכס גלובלי אחיד של 15%

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לטובת בן גביר: הקואליציה מקדמת איסור על בג"ץ להתערב בכהונת שרים

ועדת הכנסת אישרה היום להקים מחדש את הוועדה המיוחדת להכנת "חוק דרעי 2", שיאפשר למנות שרים הנאשמים בפלילים וימנע מבג"ץ להתערב במינויים ● היועמ"שית התנגדה בעבר להצעת החוק

האם הקריפטו צפוי לנפילה חדה דווקא כעת? / צילום: Shutterstock

הדקו חגורות: מדוע הירידות בביטקוין עלולות להפוך לצניחה חופשית?

המטבע הדיגיטלי המוביל כבר נכנס למיינסטרים, אך המנועים שדחפו אותו לשיא הפכו כיוון ודוחפים כעת מטה ● האכזבה מממשל טראמפ, בריחת הכסף המוסדי והלחץ שיוצרות חברות האוצר, מקשים על מציאת תחתית ● אז לאן עוד עלול הביטקוין ליפול בקרוב, ואת מי יגרור איתו

נתנאל גבעתי / צילום: סימן טוב סרוסי

המגורים אצל ההורים, השיפוץ שהסתבך וההשקעה ב-13 דירות

נתנאל גבעתי רק בן 37 ומאחוריו כבר שורה ארוכה של עסקאות, בהן 13 בארצות הברית ● בראיון לגלובס הוא מספר על טעויות שעשה בדרך ואיך קנה שלוש דירות באינדיאנה בלי לבקר שם

צביקה לביא, בעלי בית ההשקעות לביא את לביא / איור: גיל ג'יבלי

"השקיע במניה כשהייתה שווה שקל וחצי": מאחורי החקירה שמסעירה את שוק ההון

צביקה לביא, מנכ"ל בית ההשקעות לביא את לביא, שנחקר ע"י רשות ני"ע בחשד שרכש מניות של ארית תוך שימוש במידע פנים, הוא בנו של אחד מראשוני שוק ההון בישראל, שחילץ את לקוחותיו במשבר ויסות הבנקים ● אנשי שוק שמכירים אותו מתקשים להאמין לחשדות: "זה לא בחור צעיר שבא לעשות מכה של כמה מאות אלפי שקלים"

איפה יש הזדמנויות? / צילום: Shutterstock

המניות שהפכו ללהיט, דווקא כי אין להן קשר לבינה מלאכותית

ההימור הנוכחי של וול סטריט הוא על חברות שנתפסות כחסינות מפני איומי הבינה המלאכותית ● אלו מגיעות מסקטורים מפתיעים וכוללות למשל את מקדונלד'ס ויצרנית הטרקטורים ג'ון דיר

סדרת הדרמה ''הבת'' / צילום: אוהד רומנו

לראשונה: קשת מוכרת סדרת מקור לאפל טיוי

פלטפורמת הסטרימינג אפל טיוי רכשה לשידור את סדרת הדרמה "הבת" של קשת 12 בעסקה שהוגדרה מהגדולות שביצעה זרוע ההפצה של הקבוצה • דורון שליט יעמוד בראש השלוחה הישראלית של חברת התרופות באייר ● ומינויים חדשים בלי קופר ו-PTC ● אירועים ומינויים

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

עשרת הימים שיכריעו: האם רוזן וטוכמאייר הימרו נכון

העסקה לרכישתה של חברת הנדל"ן אקרו בידי ישראל קנדה תייצר חברת ענק בשווי של 10 מיליארד שקל ● אם החברה הממוזגת הייתה מתחילה להיסחר היום, היא לא הייתה מצליחה להיכנס למדד הדגל של הבורסה ● הכניסה של פאלו אלטו לבורסה אף הופכת את הסיכויים לקשים יותר ● בכמה תצטרך המניה לזנק?

טילי ''ספייק'' מתוצרת רפאל / צילום: דוברות רפאל

הודו רצתה ייצור מקומי, משרד הביטחון מצא פתרונות - והיצוא הביטחוני מזנק

למרות החרמות והלחצים, הוכחות היכולת בשדה הקרב מזניקות את היקפי העסקאות מול משרד ההגנה ההודי ● ראש סיב"ט יאיר קולס מסביר כיצד המודל עובר מהסכמי רכש להקמת "רגליים ייצוריות" בתוך הודו ● וגם: איך מתמודדים עם תופעת ההעתקות של פיתוחים ביטחוניים?

אילוסטרציה: איל יצהר

תביעה נגד ויז'ן אנד ביונד: "דפוס פעולה שיטתי של הטעיה והסתרת מידע"

חברת ויז'ן אנד ביונד, המשקיעה בנדל"ן בארה"ב, נתבעת ע"י 126 משקיעים על סכום של כ-29 מיליון שקל ● בכתב התביעה נטען ל"דפוס פעולה שיטתי של הטעיה מתמשכת, רשלנות והסתרת מידע מהותי" ● בא-כוח החברה: "טרם התקבל כתב התביעה"

אנבידיה / צילום: שלומי יוסף

אנבידיה רוכשת חברת דאטה ישראלית בכ-75 מיליון דולר

החברה הנרכשת היא אילומקס, שעוסקת בניהול הדאטה הארגוני וביצירת שפה משותפת בין מאגרי המידע השונים לשם אימון והפעלת בינה מלאכותית

ברק רוזן, צחי ארבוב וזיו יעקובי / צילום: ינאי אלפסי, אלכס פרגמנט

הנתון שיכריע אם המיזוג הענק בין אקרו לישראל קנדה יצליח

המיזוג הצפוי בין יזמיות הנדל"ן המובילות ישראל קנדה ואקרו צפוי ליצור את החברה הגדולה בענף ● בשוק מנתחים את היתרונות והסיכונים שלקחו על עצמם בעלי ישראל קנדה, את הסיבות שהביאו למכירתה של אקרו, ואת הנתון שעליו תקום או תיפול הצלחת העסקה

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

נגיד בנק ישראל מגיב לסמוטריץ': "אני לא קם בבוקר, פותח חלון ומחליט מה גובה הריבית"

אמיר ירון התייחס בראיון לגלובס להחלטה להשאיר את הריבית ללא שינוי על רמה של 4%, וכך לקטוע רצף של שתי הפחתות ● הוא התייחס למצב הכלכלה, ל"רוחות המלחמה" שהיוו שיקול מרכזי בהחלטת הוועדה, הגיב בתקיפות לדרישתו של שר האוצר בצלאל סמוטריץ' לחזור בו מהחלטתו, וגם סיפר איפה הוא מוכן להתגמש בדיונים בכנסת על רפורמת הבנקים הקטנים

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: דני שם טוב, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הדילמה של בנק ישראל עם הריבית והסיבה שהאנליסטים עשו סיבוב פרסה

האינפלציה באמצע טווח היעד, והשקל התחזק, אך רוחות המלחמה מול איראן טרפו את הקלפים וגרמו לשוק לשנות כיוון ● בעוד שנתוני הצמיחה המפתיעים מעניקים לנגיד "מרחב נשימה", רוב האנליסטים מעריכים כעת: בנק ישראל יבחר בשמרנות וישאיר את הריבית על כנה

מנכ''ל דקארט דין לייטרסדורף וסמנכ''ל המוצר משה שלו / צילום:  עמית אלקיים

מ-8200 להנהלת חד הקרן: התפקיד החדש של יוסי שריאל

יוסי שריאל צורף לחברת דקארט על ידי מייסדיה, דין לייטרסדורף ומשה שלו, שהיו גם פקודיו ביחידת 8200 ● הוא שוחרר משירות מילואים על ידי הרמטכ"ל אייל זמיר כמי שנושא באחריות פיקודית לאירועי ה-7 באוקטובר מעצם תפקידו כמפקד 8200

נחשון קיויותי, יו''ר ומבעלי ב.ס.ר הנדסה / צילום: באדיבות החברה

בסר הנדסה בדרך להנפקה לפי שווי של עד 1.5 מיליארד שקל

לגלובס נודע כי החברה מתכננת להנפיק כ-20% ממניותיה לפי שווי של בין 1.3 ל-1.5 מיליארד שקל לפני הכסף ● בספטמבר האחרון, פועלים אקוויטי רכשו 10% ממניות החברה לפי שווי של כמיליארד שקל אחרי הכסף