גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דירוג הקרנות: פסגות עדיין בפסגה, לצד אלטשולר שחם

קרנות בית ההשקעות מדורגות זו הפעם השלישית ברציפות בראש טבלת הגופים הגדולים, במסגרת דירוג "גלובס-מעלות" ■ למרות הפדיונות בקרנותיו, אלטשולר-שחם ממשיך להוביל את דירוג הגופים הבינוניים

תעשיית קרנות הנאמנות המקומית צומחת במהירות, ובשבוע שעבר היא כבר חצתה את רף 220 מיליארד השקלים נכסים מנוהלים. אך בעוד שמספר השחקנים בענף הולך ומצטמצם, מספר הקרנות בישראל - שעומד כיום על למעלה מ-1,200 - נותר ללא שינוי.

אחת מהדרכים באמצעותן מבדילים יועצי ההשקעות בבנקים, המהווים כיום את זרוע ההפצה העיקרית של הקרנות בארץ, בין מגוון הקרנות הרחב, היא מערכת הדירוג הבנקאית. זו מתבססת על פרמטרים כמותיים כמו תשואה ודמי ניהול.

כלי שיכול לסייע בבחירה הוא דירוג קרנות הנאמנות של "גלובס מעלות", שמתבסס על ניתוח של חברת דירוג האשראי S&P מעלות. דירוג זה, אשר מתפרסם כשבע שנים, כולל בנוסף לפרמטרים שנכללים במערכות הדירוג הבנקאיות, גם מדדים מהותיים אחרים, כגון ניסיון המנהל וביצועיו בעבר, העומס הניהולי שבו הוא שרוי, ביצועים בטווח הארוך ועוד.

בנוסף, הדירוג כולל הפרדה בין הגופים המדורגים על פי היקף הנכסים המנוהלים על ידם, כך שניתן להשוות בין גופים בעלי אופי התנהלות דומה. תוצאות הדירוג מוצגות באמצעות כוכבים (ראו מסגרת).

מהן החזקות והחולשות של מנהלי ההשקעות הבולטים בישראל, כפי שהן באות לידי ביטוי בדירוג "גלובס מעלות"? התשובות לפניכם.

גופים גדולים: מגדל מתחזק, אקסלנס מדשדש

בצמרת טבלת הגופים הגדולים בדירוג "גלובס מעלות", הכוללת חמישה שחקנים, נשמרה יציבות. בראש הטבלה נמצא - זו הפעם השלישית ברציפות - פסגות, לאחר שזכה לדירוג ממוצע של 4.4 כוכבים. חברת הקרנות של בית ההשקעות, שמנוהלת על ידי ירון דייגי, דורגה במקום הראשון ב-3 מתוך שמונה קטגוריות (מניות בארץ, מניות בחו"ל ואג"ח בחו"ל), שזכו לציון 5 כוכבים.

ב-4 קטגוריות נוספות זכו קרנות בית ההשקעות במקום השני, עם 4 כוכבים בכל אחת מהן: בעוד שבקטגוריית הקרנות הכספיות נרשמה עלייה מהמקום השלישי, ב-3 האחרות (אג"ח בארץ מדינה, אג"ח שקליות וקונצרניות) פסגות נפל מהפסגה.

ועדיין, פסגות נותר הגוף היחיד מבין חמשת הגדולים שהדירוג הנמוך ביותר לו זכה בכל הקטגוריות היה המקום השלישי, ובקטגוריה אחת בלבד: אג"ח בארץ כללי.

במקום השני ברשימת הגופים הגדולים ניצבת, גם הפעם, מיטב דש. חברת קרנות הנאמנות הגדולה בארץ, שמנוהלת בידי רפי ניב, זכתה לציון ממוצע של 3.8 כוכבים, המהווה שיפור מהדירוג הקודם (3.3 כוכבים בממוצע).

קרנות הנאמנות של בית ההשקעות הממוזג דורגו במקום הראשון בשלוש מתוך תשע הקטגוריות המדורגות: אג"ח מדינה בארץ, קרנות שקליות (בה בלטה "מיטב 1A תיק השקעות אסטרטגיה חכמה") וכן באפיק קרנות כספיות.

עם זאת, קרנות מיטב דש בלטו לשלילה בקטגוריית מניות בחו"ל, שם דורגו במקום החמישי והאחרון. מדובר בקרנות "מיטב דש מניות חו"ל" ו"מיטב מניות גלובלית", שדורגו במקומות ה-15 וה-16 בהתאמה, מתוך 22 קרנות.

למקום השלישי בדירוג הגופים הגדולים התברגה חברת הקרנות של מגדל שוקי הון, עם 2.9 כוכבים בממוצע. החברה, שמנוהלת על ידי שגיא שטיין, הציגה שיפור לעומת הדירוג הקודם, בו דורגה במקום הרביעי עם ציון ממוצע של 2.6 כוכבים.

בהתאם, השחקנית הרביעית בגודלה בענף הפגינה ביצועים טובים בשתי קטגוריות מובילות - אג"ח קונצרניות ואג"ח כללי - בהן דורגה במקום הראשון. באפיק הקונצרני, למשל, בלטה הקרן "מגדל (!) אג"ח הזדמנויות".

אך הדירוג של מגדל שוקי הון נפגע, בשל העובדה שקרנותיו לא הצליחו להתברג במקום השני באף קטגוריה, לצד ביצועים חלשים יחסית בקטגוריות מניות בארץ, מניות בחו"ל ואג"ח בחו"ל (מקום רביעי), וכן בקטגוריית הקרנות הכספיות, בה דורגו במקום האחרון.

הראל פיא, שהפך לשחקן השלישי בגודלו בענף בעקבות המיזוג עם קרנות כלל פיננסים, ספג ירידה של מקום אחד בדירוג הגופים הגדולים ודורג רביעי, אך שמר על ציון של 2.8 כוכבים.

לאחר שהצליחו לעקוף את מיטב דש, קרנות הראל פיא זכו במקום הראשון בקטגוריה אחת בלבד - קרנות גמישות - בלטה הקרן "הראל השקעות", שזכתה לדירוג של 5 כוכבים ולמקום השני מתוך 18 קרנות. קרנות בית ההשקעות בלטו לטובה גם בקטגוריות מניות בחו"ל ואג"ח בחו"ל, בהן דורגו במקום השני.

ביצועים טובים פחות נרשמו מנגד בקטגוריות מניות בארץ (מקום שלישי), אג"ח בארץ מדינה, שקליות, אג"ח קונצרניות וכספיות (רביעי). בקטגורית אג"ח בארץ כללי, בה דורגו קרנות הראל פיא במקום החמישי, רק אחת מ-25 הקרנות המדורגות שלה בקטגוריה) זכתה לדירוג של 4 כוכבים - "הראל מסלול 50".

מנגד, בלטה לשלילה הקרן "הראל פיא 10/90 (!) פלטינום" שדורגה אחרונה מבחינת ביצועים משוקללים, בין היתר על רקע ביצועיה בשנת 2011.

בתחתית דירוג חמשת הגופים הגדולים נותרה חברת הקרנות אקסלנס, עם ציון ממוצע של 2.3 כוכבים, לאחר שלא הצליחה להתברג במקום הראשון או השני באף קטגוריה. בהתאם, בחמש מתוך שמונה הקטגוריות בהן דורגו (אג"ח בארץ מדינה, שקליות, אג"ח קונצרניות, מניות בארץ ומניות בחו"ל) קרנות אקסלנס נדחקו למקום האחרון.

גופים בינוניים: שיפור באפסילון, אי.בי.אי נחלש

גם בראש טבלת הגופים הבינוניים נשמרה יציבות. חרף מגמת הפדיונות שנרשמה בחודשים האחרונים בקרנותיו, אלטשולר-שחם ממשיך לשמור על המקום הראשון בדירוג הגופים הבינוניים, עם דירוג ממוצע של 4.6 כוכבים.

זוהי הפעם השלישית ברציפות בה קרנות בית ההשקעות, שמנוהלות על ידי גילעד אלטשולר, זכו במקום הראשון מבין שבעת הגופים הבינוניים. עם זאת, זוהי הפעם הראשונה בה הן זוכות למספר הכוכבים הממוצע הגבוה ביותר מבין כל הגופים בדירוג "גלובס מעלות", לאחר שרשמו עלייה במספר הכוכבים הממוצע בהשוואה לדירוג הקודם (4.3 כוכבים).

בדומה לפסגות, גם קרנות אלטשולר-שחם דורגו אך ורק בשלושת המקומות הראשונים. ואולם, קרנות בית ההשקעות זכו במקום הראשון בלא פחות מ-6 מתוך 8 קטגוריות. בשתיים הנותרות - אג"ח בחו"ל וכספיות, הן דורגו במקומות השני והשלישי, בהתאמה.

במקום השני בדירוג הגופים הבינוניים מתבצר ילין לפידות, עם דירוג ממוצע של ארבעה כוכבים. קרנות בית ההשקעות, שמנוהלות בידי אסף אלדר ואורי קרן, נכללות בשש קטגוריות בלבד, ורק באחת מהן התברגו במקום הראשון - קרנות גמישות. מבחינת ביצועים, "ילין גמישה ממוקדת" דורגה במקום ה-6 מתוך 18 קרנות בקטגוריה, מה שהקנה לה את המקום הראשון מבין הגופים הבינוניים.

גם קרנות ילין לפידות שמרו על מיקום גבוה יחסית בקטגוריות השונות, ולמשל בקטגוריות אג"ח קונצרניות ומניות בארץ (בה בלטה "ילין לפידות ממוקד דיבידנד") זכה בית ההשקעות במקום השני. ביתר הקטגוריות (אג"ח בארץ מדינה, אג"ח בארץ כללי וקרנות שקליות) דורגו קרנותיו במקום השלישי.

למקום השלישי בדירוג הגופים הבינוניים עלו קרנות הנאמנות של אפסילון, שזכו לדירוג של 3.2 כוכבים בממוצע. קרנות אפסילון, שמנוהלות על ידי עידן אזולאי ובדירוג הקודם זכו במקום החמישי, דורגו בחמש קטגוריות בלבד, בטווח שנע בין המקום השני (קרנות אג"ח בארץ מדינה, בה בלטה "אפסילון תיק השקעות") ועד החמישי (קרנות שקליות).

חברת קרנות הנאמנות מור - שנכנסה לראשונה לטבלה בדירוג הקודם, היישר למקום השלישי - הידרדרה למקום הרביעי, עם ציון ממוצע של 3 כוכבים (לעומת ציון קודם של 3.8 כוכבים בממוצע).

קרנות הנאמנות של בית ההשקעות, שמנוהלות על ידי אלי לוי, מדורגות רק ב-5 מתוך 9 הקטגוריות. הדירוג הגבוה ביותר נרשם בקטגוריה אג"ח בארץ כללי, בו דורגו קרנות מור במקום השני.

מלבד הקרנות הגמישות, יתר קרנות הנאמנות של מור (שקליות, אג"ח קונצרניות ומניות בחו"ל) דורגו במקום הרביעי.

בחציון התחתון של טבלת דירוג הגופים הבינוניים נמצאים בתי ההשקעות אנליסט ואי.בי.אי, שזכו ב-2.8 כוכבים ו-2.6 כוכבים, בהתאמה.

אנליסט, שמנוהל על ידי איציק שנידובסקי, עלה מהמקום השישי לחמישי, אך שמר על ממוצע הכוכבים שקיבל בדירוג הקודם. קרנות בית ההשקעות בלטו בקטגוריות אג"ח בחו"ל, בהן דורגו במקום הראשון, וכן בקטגוריות מניות בחו"ל והקרנות הגמישות, בהן דורגו במקום השני. מנגד, נרשמו ביצועים חלשים בקרנות אג"ח בארץ מדינה ואג"ח בארץ כללי (דורגו במקום השישי מבין שבעת הגופים הבינוניים) ובקטגוריית הקרנות השקליות (מקום אחרון).

קרנות אי.בי.אי, שמנוהלות על ידי אורי בן דב, צנחו מהמקום הרביעי לשישי, לאחר שדורגו במקום הראשון רק בקטגוריות הקרנות הכספיות. הקרן "אי.בי.אי. כספית פטורה" שמנהלת 1.6 מיליארד שקל, זכתה במקום השישי מתוך 17 קרנות, וב-3 כוכבים בלבד - מה שהופך אותה לקרן הכספית הטובה מבין הגופים הבינוניים בדירוג.

את דירוג הגופים הבינוניים חותמת גם הפעם מנורה מבטחים, בראשה עומד זיו שמש. קרנות בית ההשקעות זכו שוב לציון נמוך משמעותית של 2.4 כוכבים בממוצע, אולם הציגו שיפור ביחס לדירוג הקודם (2.1 כוכבים).

קרנות הנאמנות של מנורה מבטחים, שלא דורגו במקום הראשון באף אחת מהקטגוריות, בלטו לחיוב בקטגוריית הקרנות השקליות (בה דורגו 10 קרנות של בית ההשקעות, אך רק שתיים מהן זכו לציון של 5 כוכבים - "חיסכון שקלי" ו"מנורה מבטחים שקלית 2-5"). ביצועים פחות טובים נרשמו, בין היתר, בקטגוריות מניות בארץ ואג"ח קונצרניות.

כך דירגנו

S&P מעלות עוקבת אחר כל קרנות הנאמנות המנוהלות בארץ, ומדרגת אותן בהתבסס על מידע פומבי. הדירוג מתבסס על ביצועי הקרנות על פני תקופות זמן שונות בהתאם למדיניות הקרן, תוך בחינות של עד 60 חודשים, וכן מספר נתונים איכותיים הנוגעים למנהל ההשקעות. לדוגמה: ותק וניסיון, ביצועי המנהל בעבר, העומס הניהולי בהתייחס לשווי ולמספר הנכסים המנוהלים, וגם פרמטרים הנוגעים לגוף המנהל, כמו מדיניותו לגבי ריבוי קרנות ושינויי מדיניות. התוצאות מוצגות באמצעות כוכבים.

הדירוג ניתן לקרנות שלהן לפחות 24 חודשים במדיניות השקעה, וקרנות המשתייכות לקבוצה שבה עוד 4 קרנות המקיימות את התנאים לעיל. בנוסף, נציין כי S&P מעלות אינה מבקרת את המידע שנתקבל ואינה מאמתת את נכונותו או שלמותו. הדירוגים עשויים להשתנות בשל שינויים במידע המפורסם על ידי המנהל, או מסיבות אחרות. אין לראות בדירוג משום הבעת דעה על כדאיות קנייה, מכירה, או החזקה בקרן כלשהי. לשם הצגת דירוג "גלובס-S&P", חושב עבור כל חברה דירוג המבוסס על ציוני הדירוגים של הקרנות בכל קבוצת השתייכות. קבוצות ההשתייכות הספציפיות אוגדו לתשע קטגוריות השקעה, על פי התמחות הקרנות. כמו כן נעשתה הפרדה לפי גודל החברות המנהלות. הציון חושב כממוצע משוקלל, כך שככל שקרן גדולה יותר, ציונה משפיע יותר.

מופיעות בדירוג חברות להן קרנות מדורגות בשווי של 1מיליארד שקל ומעלה. חברה תוצג כגדולה כשסך הנכסים בקרנותיה המדורגות יהיה 10 מיליארד שקל ומעלה. חברה בינונית היא זו שסך הנכסים בקרנותיה המדורגות יהיה בין 1 ל-10 מיליארד שקל. שווי קרן נאמנות מחושב כשווי הממוצע של קרן הנאמנות ב-24 החודשים שקדמו למועד הדירוג הקובע.

בכל קבוצה מוקמו החברות על פי סדר הציונים שחושבו ואלו מוצגים באמצעות כוכבים לפי ההתפלגות הבאה: 5 כוכבים - החברות שמוקמו ב-10% העליונים של הקבוצה. 4 כוכבים - החברות שב-20% העליונים הבאים של הקבוצה. 3 כוכבים - החברות שמוקמו ב-40% הבאים. 2 כוכבים - החברות ב-20% הבאים של הקבוצה. 1 כוכב - החברות שב-10% התחתונים בקבוצה.

הפרסום נעשה עבור קטגוריות שיש בהן לפחות שלושה גופים מנהלים, והוא מבוסס רק על דירוגי הקרנות המנוהלות בניהולו הישיר של הגוף המנהל (לא כולל ניהול חיצוני של מנהל מתארח).

* משה אשכנזי, אנליסט בכיר, ראש תחום דירוג נכסים מנוהלים, S&P מעלות

דירוג

דירוג מנהלי הקרנות הגדולים

עוד כתבות

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר