גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בחירות ברשויות המקומיות: מה ערכם של בתי העיריות?

המבנים המאכלסים את העיריות נעים בין פאר מרשים כמו בירושלים, לבוטיק ארכיטקטוני כמו בחדרה ■ "גלובס" יצא לברר את ערכם הנדל"ני של בתי העיריות ובדרך גילה עוד כמה מספרים וסיפורים מעניינים עליהם

"בכל עיר גדולה בעולם, בית העירייה הוא מבנה ייצוגי, והוא נחשב לכיכר המרכזית של העיר", אומר אהוד המאירי, יו"ר קבוצת שמאות המקרקעין אהוד המאירי ושות'.

"בדרך-כלל, מבני הציבור הוקמו והעיר התפתחה סביבם, ודבר זה נכון לכל הערים הוותיקות בישראל: חיפה, תל אביב, ראשון לציון, זכרון יעקב ופתח תקווה. בתחילה הוקם בית העם, בניין המועצה ובית הכנסת ומבנים אלו היוו את מרכז העיר, הכיכר המרכזית שבה יכלו התושבים להתרכז, והעיר בעצם גדלה והתפתחה סביבם. זו הסיבה לכך שמשרדי הרשויות המקומיות מצויים כיום במרכזי הערים, על קרקעות שנחשבות מבחינה נדל"נית ליקרות, לו היו מיועדות למגורים.

"בעבר, לרשויות המקומיות לא היו תפקידים רבים, ולכן כאשר עם השנים צצו עוד ועוד פונקציות, נדרשו להן שטחים נוספים והוקצו משרדים חדשים, תוך מאמץ להקים אותם בסמיכות למבנה המרכזי. לעתים הרשויות מיקמו את המשרדים הנוספים בבנייני מגורים סמוכים. בניגוד לערים המרכזיות באירופה, מרבית בנייני העיריות בישראל אינם ייצוגיים ומיוחדים, אף שניתן לראות כמה מבנים מיוחדים, כמו המבנה של עיריית חיפה שנבנה בתקופת המנדט. ובכל זאת, אני לא מאמין שהרשויות יעזבו את מרכזי הערים, למרות שערכי הקרקע האמירו עם השנים.

"לו היו משנים את ייעוד הקרקע של בניין עיריית תל אביב למגורים, מחירה היה גבוה מאוד וזה היה הופך לאחר ממקומות המגורים האטרקטיביים בעיר. היום, כל עוד הייעוד הוא למשרדים, השווי של הקרקע נמוך".

המאירי מוסיף כי "קשה לראות מגמה של רשויות הפועלות להקמת מבנה אחד גדול ומסודר. המבנה המרכזי של עיריית תל אביב למשל, נמצא בכיכר רבין, אולם מבני העירייה פזורים בכמה מקומות בעיר. מינהל ההנדסה של העיריה יושב במשרדים גדולים בשדרות בן גוריון, ומשרדים אחרים פזורים ברחבי העיר. עיריית ירושלים היא דוגמא הפוכה: מבניה מרוכזים סביב כיכר ספרא. עיריית חיפה גדלה לאורך השנים וכשהיתה זקוקה למשרדים נוספים, פתחה אותם בבניין סמוך למבנה המקורי".

בעוד יומיים ייגשו אזרחי ישראל אל הקלפיות ויכריעו מי יישב בכס הנחשק לראשות העירייה. "גלובס" יצא לבדוק מה ערכם של בנייני העיריות בערים השונות. את הערכת השווי עשתה קבוצת המאירי, לפי שוויים המוערך של שטחי משרדים אחרים באותו אזור. הערכת השווי שיקללה גם את סוג המבנה של כל עירייה ועירייה, אך לא כללה את זכויות הבנייה הנוספות, אם היו כאלה לבניין.

בואו להציץ לבנייני עיריות בישראל, ולמספרים שעומדים מאחוריהם.

עיריית תל אביב

כתובת: אבן גבירול 69

נתונים: בניין עיריית תל אביב המפורסם נמצא בבעלות העירייה וכולל 30 אלף מ"ר בנוי על מגרש שכולל גם את כיכר רבין, ובסך הכל 18.5 דונם. העירייה יושבת בבניין מאז 1965 ואין לה תוכנית מעבר.

שווי: 300 מיליון שקל

מספר עובדים בבניין: 1,400

משהו נוסף: סמוך לבניין העירייה שכן פעם גן חיות. הוא נפתח ב-1938 והיה גן החיות הראשון בישראל. עד 1980, כל עובדי העירייה אשר הגיעו לבניין יכלו לעבור דרך הצבאים, האיילים, הזברות, עופות המים, וכמובן הנמרים והדובים. במכלאה הפתוחה הסתובבו הפילים, הולדת פילון, כך מספרים, הייתה אירוע מסעיר שמשך המוני מבקרים.

עיריית תל אביב / צילום: שלומי יוסף

עיריית רמת גן

כתובת: ביאליק 35

נתונים: הבניין נמצא בבעלות העירייה, והוקם בשנת 1941, מאז יושבת בו העירייה ואין לה תוכניות מעבר. השטח הבנוי הוא 1,100 מ"ר, על מגרש בשטח 3 דונם.

שווי: 11 מיליון שקל

מספר עובדים בבניין: 2,300

משהו נוסף: לפני חמש שנים, באחד מסיוריו של ראש העיר בבתי הספר בעונת החורף, ילדה קטנה אחת סיפרה לו שהיא מאוד רוצה לנסוע לחרמון לראות שלג, ואין להוריה אפשרות כספית לעשות זאת. ראש העיר החליט להביא את השלג לרמת גן, ליד בניין העירייה - ומאז הפך העניין למסורת: בכל שנה בחורף מביאים הררי שלג לכיכר רמב"ם שמול העירייה, לילדי רמת גן. הילדה הקטנה שביקשה את השלג הוזמנה באופן אישי לעירייה על יד ראש העיר והלכה איתו ליהנות מהשלג לראשונה בחייה.

עיריית רמת-גן / צילום: תמר מצפי

עירית בת-ים

כתובת: מקס נורדאו 17

נתונים: המגרש בבעלות קק"ל, ונמצא בחכירה של עיריית בת-ים. שטח המבנה הקיים: 3,047 מ"ר על מגרש בשטח 7.45 דונם. העירייה יושבת בבניין למעלה מ-40 שנה, ועתידה לעבור לאזור העסקים ברחוב העבודה, למגרש שעליו יוקם גם בית משפט בעיר.

שווי: 20 מיליון שקל

מספר העובדים בבניין: 200

משהו נוסף: המבנה הופץ בזמנו על בול דואר ונחשב ליצירה ארכיטקטונית ייחודית.

עיריית בת-ים / צילום: תמר מצפי

עיריית רעננה

כתובת: אחוזה 103

נתונים: הבניין נמצא בבעלות העירייה. הוא הוקם כ"בית העם" בשנת 1925, כשלוש שנים לאחר שעלתה רעננה על הקרקע כמושבה, לאחר שעלה הצורך בקרב המתיישבים הראשונים במבנה שישמש כגן, בית ספר, בית כנסת ומקום התכנסות למועצת המושבה.

משהו נוסף: ב-2012, אישרה מליאת הוועדה המקומית לתכנון ובנייה של עיריית רעננה יציאה למכרז להקמתו של פרויקט כיכר העיר, כחלק ממהלך התחדשות עירונית, שיכלול בניית בית עירייה חדש אשר יוקם ברחוב אחוזה מול "יד לבנים".

עיריית רעננה / צילום: תמר מצפי

עיריית נתניה

כתובת: הצורן

נתונים: משרדי העירייה ממוקמים בכמה בניינים ברחבי העיר. מרבית המשרדים ממוקמים בקומפלקס משרדים ברחוב הצורן שבאזור התעשייה ע"ש ספיר והעירייה שוכרת שטח 12 אלף מ"ר בתוכו מאז חודש נובמבר 2006, מחברת עם-רם וחברת כלל, בעלות הנכס. נוסף לכך ישנם אגפים הממוקמים במרכז העיר, ברחובות ויצמן, שטמפפר, תל חי, טשרניחובסקי ועוד.

מספר העובדים בבניין: כ-285

משהו נוסף: העירייה מתכננת הקמתו של בית עירייה חדש במתחם היכל התרבות, בשיטת ה-B.O.T.

עיריית נתניה / צילום: מאיר פרטוש

עיריית אשדוד

כתובת: הגדוד העברי 10

נתונים: הבניין בבעלות העירייה והוא אוכלס לפני כ-17 שנים, בעסקת קומבינציה עם יזם שבנה את הקניון הסמוך לבניין העירייה, כך שהעירייה קיבלה למעשה מבנה ותקציב לריהוט על חשבון זכויות בנייה. גודל המגרש כ-3 דונם. השטח הבנוי הוא 8,100 מ"ר והוא מתנשא לגובה 5 קומות, וכן מרתף חניה. הבניין מרכז את עיקר היחידות והשירותים לציבור, ובהם הנהלת העיר, פעילות המטה של הרשות ויחידות הביצוע. עם זאת, יש יחידות הפועלות במבנים אחרים, כדוגמת שירותי תפעול ושירותי קהילה ורווחה. בשל הגידול במספר התושבים בעיר, בוחנת העירייה להעביר את אגף הגבייה למבנה נפרד על מנת לשפר את השירות לתושבים.

שווי: 52 מיליון שקל

מספר עובדים בבניין: 600

משהו נוסף: להקת הזמר הייצוגית של העירייה, המורכבת כולה מעובדים כישרוניים, נושאת את השם "להקת הגדוד העברי" על שם הרחוב שבו ניצב בניין העירייה.

עיריית אשדוד / צילום: תמר מצפי

עיריית ירושלים

כתובת: כיכר ספרא

נתונים: 13 בניינים ששטחם הבנוי הוא 51 אלף מ"ר על כיכר ששטחה 80 דונם ותחתיה חניון בשטח 24 דונם. רוב השטח בכיכר בבעלות העירייה למעט חלק קטן (ברח' יפו 17 ו-19) הנמצא בשכירות של דייר מוגן.

שווי: 560 מיליון שקל

מספר העובדים בקומפלקס: 2,000

משהו נוסף: ראש העירייה טדי קולק יזם ובנה את קריית העירייה, אך כמשה והארץ המובטחת יכול היה לראות את הלשכה החדשה רק מרחוק. איכלוס הקרייה החדשה נעשה באוגוסט 1993, כמה חודשים לאחר הבחירות לעירייה שבהן הפסיד קולק לאהוד אולמרט.

ועוד משהו: איליה הוא עובד עירייה ששימש כשומר בחניון הפריקה/טעינה, אשר עבד בחניון מיום הפעלתו בחודש אוגוסט 1993. בימים אלה פרש לגמלאות, והיכן הוא עובד כפנסיונר? בחניון, אצל מפעיל החניון.

ומשהו אחרון: בבניין אביחיל (בניין מספר 13 במתחם כיכר ספרא) היה ממוקם פעם חדר מתים - והיו בעבר מי שסירבו לעבוד בבניין מחשש למפגש עם רוחות.

עיריית ירושלים / צילום: אריאל ירוזולימסקי

עיריית חיפה

כתובת: חסן שוקרי 14

נתונים: מבנה העירייה כולל 6,500 מ"ר בנוי על מגרש בשטח 5 דונם, שאותו רכש בעבר חסן שוקרי, שהיה ראש העירייה ותכנן את הקמת המבנה בשיתוף ההנהלה הבריטית. הבניין הוקם בשנת 1942 על ידי פועלים יהודים וערבים, אולם שוקרי נפטר במהלך הבנייה ולא זכה לראות את חלומו מתגשם. את המבנה חנך ראש העיר היהודי הראשון של חיפה, שבתאי לוי. הרחוב שבו שוכן בניין העירייה היה קרוי "דרך בית המשפט" ושונה על פי הצעתו של לוי ובאישור מועצת העיר לרחוב "חסן שוקרי". הבניין נבנה על קו התפר בין השכונות הערביות בעיר התחתית לבין השכונה היהודית הדר הכרמל כסמל לאחדות בין תושבי העיר. המבנה המשמש כיום את הנהלת העירייה נמצא במרכז קרית העירייה הכוללת את מנהל ההנדסה החדש, מבנה מלון ציון לשעבר ומבנה משרד הפנים ההיסטורי. בניין העירייה בן 4 קומות ומכיל 102 חדרים. הבניין ההיסטורי הוכרז כמבנה לשימור ואין כל כוונה לעבור למבנה חדש.

שווי: 50 מיליון שקל

מספר עובדים בבניין: 350

משהו נוסף: העובד הוותיק בבניין הוא מנהל המשק העירוני איציק אמיתי, שעובד בעירייה כבר 44 שנה.

עיריית חיפה / צילום: איל יצהר

עיריית חדרה

כתובת: הלל יפה 5

נתונים: הבניין, מבנה דו קומתי שנבנה בשנות ה-60, נמצא בבעלות העירייה. השטח הבנוי כ-3,000 מ"ר ושטח המגרש 6,875 מ"ר. נוסף לבניין המרכזי מאכלסים כיום מבנים נוספים בעיר חלק מיחידות העירייה. על המגרש חלה תוכנית חדשה המייעדת אותו למע"ר ציבורי מסחרי, כולל 2 מגדלים בני 26 קומות כל אחד, וסה"כ 2,400 מ"ר מסחר ו-50,400 מ"ר משרדים. התוכנית החדשה כוללת גם הקמה של בניין חדש על מגרש זה, שיאחד את כלל יחידות העירייה.

שווי: 16 מיליון שקל

מספר עובדים בבניין: 200

משהו נוסף: בזמנו נבנה הבניין ללא מעלית. כאשר ראש העירייה חיים אביטן הורה להתקין מעלית, הסתבר שמדובר בתהליך הנדסי מורכב ביותר מאחר שהבניין מיושן מאוד. נבדקו חלופות שונות לשילוב המעלית בבניין, חלקן לא התאפשרו מבחינה הנדסית ומפאת גילו של המבנה. בסופו של דבר הוחלט למקם את המעלית מחוץ לבניין, והיא הוצמדה אל הדופן המערבית של המבנה וכך בשעה טובה לפני כשנתיים, כ-50 שנה לאחר הקמתו, סוף סוף הותקנה בבניין המעלית.

עיריית חדרה / צילום: גיל ארבל

עיריית פתח תקווה

כתובת: העלייה השנייה 2

נתונים: הבניין נמצא בבעלות העירייה, השטח הבנוי הוא 5,811 מ"ר הבנוי על מגרש בשטח 8.2 דונם. הבניין נבנה עבור העירייה בשנות ה-50 והוא מיועד לשימור. בבניין מגדל ובו שעון פעיל. בכוונת העירייה להוסיף לבניין קומות נוספות.

שווי: 46 מיליון שקל

מספר עובדים בבניין: 400

משהו נוסף: האדריכל קרא לבניין "לה קנפנלה" - הכיכר.

עיריית פתח תקווה / צילום: תמר מצפי

עיריית רחובות

כתובת: ביל"ו 2

נתונים: הבניין נמצא בבעלות העירייה וכולל 7,000 מ"ר הבנויים מעל קניון רחובות. העירייה שוכנת בבניין מאז שנת 1998 ואין לה תוכניות מעבר למעון אחר.

שווי: 44 מיליון שקל

מספר עובדים בבניין: 400

עיריית רחובות / צילום: אייל פישר

עוד כתבות

מתוך ההגרלה של נגה / צילום: צילום מסך

לוטו גרסת נגה: הדרך החריגה שבה החליטו מי יזכה להתחבר לחשמל

בצל ביקוש אדיר לחיבור לרשת המתח העליון, בקבוצת נגה נאלצו לערוך הגרלה כדי לקבוע אילו פרויקטים יעברו סקירה ● שיכון ובינוי זכו ב־57% מההספק שנכנס לסקירה - כל ארבעת הפרויקטים שהגישו עברו ● אנלייט, שהגישה את ההספק הגדול ביותר, נאלצת להמתין לתורה ● בשוק מותחים ביקורת על חוסר הוגנות בהליך

דור עיני וחיים דנון / איור: גיל ג'יבלי

יבואנית הרכב יוצאת להנפקה: המספרים נחשפים וגם תכנון המס

המספרים בהנפקת UMI נחשפים: תגייס לפי שווי של 3.4 מיליארד שקל, ותחלק דיבידנד של 270 מיליון שקל לבעלים, משפחות עיני ודנון ● בשוק מסבירים את המהלך, שנקט לאחרונה גם רמי לוי, ב"דילוג" על תשלום מס חברות

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

ירידות חדות בת"א נרשמו אתמול על רקע "נאום ספרטה" והתמרון בעזה, בהובלת מדדי הביטוח והפיננסים ● הפדרל ריזרב הוריד אמש את הריבית בארה"ב לרמה של 4.25%, תוך שהוא צופה שתי הורדות נוספות עד סוף השנה ● השקל נחלש מול הדולר ומחירי הנפט ירדו לאחר ימים רצופים של עליות ● וגם: האם הורדת הריבית עלולה דווקא להגדיל את הסיכון בשוק המניות? ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת יום המסחר

אוניברסיטת תל אביב / צילום: Shutterstock

שתי אוניברסיטאות ישראליות בצמרת הדירוג הבינלאומי הנחשב

אוניברסיטת תל אביב נכנסה זו השנה השנייה ברציפות למדד היזמות היוקרתי של PitchBook ומדורגת שוב במקום השביעי בעולם, ובמקום הראשון מחוץ לארה"ב ● הטכניון נכנס לראשונה לעשירייה הפותחת עם יותר מ־1,300 יזמים וגיוסים של כ־43 מיליארד דולר גיוסים ● ישראל היא המדינה היחידה מחוץ לארה"ב עם שני מוסדות בצמרת

אהרון פרנקל / צילום: אלי אטקין

אהרון פרנקל קונה מניות תמר פטרוליום ב-320 מיליון שקל. וזו חברת הביטוח המוכרת

בחודשים האחרונים הקטין פרנקל את החזקותיו בחברת האנרגיה בשורה של מימושים ומכירת חלק מהמניות לחברה האזרבייג׳נית סוקאר ● כעת הוא קונה 9% מהמניות ממנורה מבטחים, ומגדיל את האחיזה במי שמחזיקה במאגר הגז תמר

אורסולה פון דר ליין, נשיאת הנציבות האירופית / צילום: Reuters, Yves Herman

עדיין טעון אישור: הנציבות האירופית ממליצה על השעיית הסכם הסחר החופשי עם ישראל

בנציבות האירופית התכנסו היום כדי לגבות את הצהרת הנשיאה להמליץ צעדים משמעותיים נגד ישראל, ובראשם דרישה להשעות את הסכם הסחר החופשי ● אלא שהיא זקוקה לרוב מיוחס שעד כה לא התגבש ● הפוקוס על איטליה, שעד כה הביעה התנגדות למהלכים כאלה והייתה לצד גרמניה הבלם האחרון ● כך או אחרת, בממשלה לא יכולים לטעון שמדובר בהחלטה "חפוזה ומפתיעה"

הכנסת / צילום: Shutterstock, Roman Yanushevsky

אושרה פריצת תקציב המדינה ל-2025 בוועדת הכספים

כעת, יועבר התקציב המתוקן לאישור סופי, בקריאה שנייה ושלישית במליאת הכנסת ● יתכן שזו לא תהיה פריצת התקציב האחרונה ל-2025, שכן עלות המבצע לכיבוש העיר עזה לא נכללת בה

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: תמר מצפי

התוצר לנפש ושיעור החוב: מה למדנו מנאום ההבהרה של נתניהו?

אחרי הנאום שחולל סערה, ראש הממשלה בנימין נתניהו ביקש להרגיע את הציבור והשווקים ● הוא רצה לגבות את דבריו בנתונים וגרפים, לא תמיד זה עזר ● האיחוד האירופי לא עד כדי כך חסר משמעות, וכשמסתכלים על התוצר צריך להתחשב בעוד גורמים ● אבל יש גם נתון שהוא אכן חיובי, אם כי גם אותו יש לשים בהקשר הנכון ● המשרוקית של גלובס

ח''כ אריאל קלנר, הליכוד יומן הלילה, גלי ישראל, 27.08.25 / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

תזכורת תקופתית: בנט ולפיד לא הגדילו את הכסף הקטארי

תחת נתניהו החל להיכנס כסף מקטאר לממשלת חמאס ברצועה, ונקבע כי הסכום יעמוד על 360 מיליון דולר ● למרות הטענות בקואליציה, תחת בנט ולפיד זה לא השתנה ● המשרוקית של גלובס

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: ap, Jacquelyn Martin

תשעה חודשים של ציפייה: האירוע שכל הכלכלה העולמית מחכה לו מגיע

בשוק מעריכים בהסתברות של 96% שהפד יוריד את הריבית הערב ב-0.25% - לראשונה השנה ואחרי חמש החלטות רצופות ללא שינוי ● ב-CNBC סימנו מספר מניות שצפויות להרוויח מהורדת הריבית המסתמנת

ירידה דרמטית בגיוסי קרנות ההון סיכון

דוח חדש: גיוסי קרנות ההון סיכון בישראל צנחו ב-80% בשנת 2024

תוצר ההייטק נותר קפוא זו השנה השנייה ברציפות, קצב הגידול בתעסוקה האט לפחות מ־2% בשנה, לראשונה זה עשור, ומספר עובדי המו"פ ירד ב־6.5% ● במקביל לכך 2025 כבר מסתמנת כשנת שיא של כל הזמנים בעסקאות מיזוג ורכישה, הרבה הודות לאקזיט ההיסטורי של וויז

המדינה המפתיעה שמתנגדת להדחת ישראל מהאירוויזיון

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: האם ישראל תתקוף בכירי חמאס בטורקיה, מצרים פורסת מערכת הגנה סינית בגבול עם ישראל, יפן לא תכיר במדינה פלסטינית, ורשת SBS האוסטרלית מתנגדת להדחת ישראל מהאירוויזיון ● כותרות העיתונים בעולם 

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר / צילום: Shutterstock, Alexandros Michailidis

דיווח: בריטניה תכיר במדינה פלסטינית בסוף השבוע

שר הביטחון ישראל כ"ץ: "עם תחילת התמרון הקרקעי, הושמדו בעזה 25 מגדלי טרור" ● ישראל העבירה לסוריה הצעה להסכם ביטחוני חדש בגבול ●  במערכת הביטחון נערכים לניסיון חטיפה של חיילים באזור הלחימה בעיר עזה ● גורמים מדיניים: הסיכוי לעסקה בזמן הקרוב - אפסי ● 48 חטופים - 712 ימים בשבי - עדכונים שוטפים

מערכת הלייזר ''מגן אור'' שתיקרא מעתה ''אור איתן'', על שמו של סרן איתן אוסטר ז''ל שנפל בלבנון / צילום: דובר צה''ל

כל יירוט יעלה דולרים בודדים: הושלמו הניסויים בקרן הלייזר

המערכת השלימה את סדרת הניסויים בטרם העברת המערכת לצה"ל, ונמסר כי היא הוכיחה את יעילותה מול טילים, רקטות ופגזי מרגמה ● המערכת תיקרא "אור איתן", על שמו של סרן איתן אוסטר ז"ל שנפל בלבנון

שרת התחבורה מירי רגב / צילום: עמית שאבי - ידיעות אחרונות

ההבטחה גדולה, הסיכוי נמוך: מאחורי היוזמה להכנסת אובר לישראל

מירי רגב מקדמת צוות לבחינת כניסת שירותי הנסיעות השיתופיות לישראל, בעוד נהגי המוניות, שטרפדו את היוזמה ב־2016, מאיימים בתגובה ● ההערכה: המהלך לא יגיע לקו הסיום עד הבחירות

מייסדי נבן אריאל כהן ואילן טוויג / צילום: טריפאקשנס

עוד הנפקה ישראלית: נבן צפויה להגיש תשקיף למסחר בניו יורק

כבר שנים שנבן נחשבת למועמדת ליציאה להנפקה, אך כעת זה קורה: חברת התיירות העסקית האמריקאית, שנוסדה בידי ישראלים, צפויה להגיש בקרוב תשקיף גלוי למסחר בבורסה בניו יורק ● עפ"י ההערכות, החברה תנסה לגייס לפי שווי של 7-8 מיליארד דולר ● ברקע, זו החברה הרביעית שיוצאת להנפקה, במה שנראה כמו הגל הישראלי הגדול ביותר מאז 2021

אסף נתיב, ינקי קוינט, רם בלינקוב, אבי אדרי ועו''ד רונה ברגמן נוה / צילום: פרטי

ינקי קווינט נגד משרד האוצר: "רוב היום אני מתעסק בחסמים"

בכירי ענף ההייטק הגיעו לפתיחת המשרדים החדשים של קרן ההון סיכון פיטנגו ● פורום המנהיגות הנשית מציין 5 שנים להקמתו ● ואיזו שאלה הצליחה להוציא את ינקי קווינט משלוותו? ● אירועים ומינויים

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ ויו''ר ה־SEC פול אטקינס / צילום: Reuters, Kevin Lamarque

טראמפ רוצה לבטל את הדיווחים הרבעוניים. וול סטריט לא תיתן לו

נשיא ארה"ב קרא השבוע לבטל את הדוחות הכספיים הרבעוניים וטען: "פעם בשישה חודשים זה אמור להספיק". ברשות ני"ע החלו לקדם את השינוי ● אלא שירידה בדיווחים עלולה להוביל לתנודתיות במחירי המניות וייתכן שחברות ימשיכו בתדירות הנוכחית כדי לזכות באמון השוק

מפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

היסטוריה: החל פינוי התעשייה המזהמת במפרץ חיפה

חברת תשתיות אנרגיה הממשלתית תפנה 9 מיכלי נפט שנמצאים היום ב"חוות דלק" הממוקמת ברצועה מדרום לשדרות דגניה בקריית חיים - כצעד ראשון ● הפינוי המלא ייקח כשנה וחצי, ובסופו תיפתח רצועה חדשה המובילה לחוף

iPhone 17 Air / צילום: צילום מסך

הוזלה של מאות שקלים: כמה יעלה האייפון החדש?

בשבוע שעבר השיקה אפל את האייפון 17, וכעת חברת פלאפון מפרסמת את המחירון הצפוי ● הדגם הבסיסי יעלה כ-700 שקל פחות מהדגם המקביל באייפון 16, והמגמה זהה בכל הדגמים ● ומה עוד השתנה באייפון החדש?