גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סנדיסק: הפעם זה שונה, ברצינות

על גב התוצאות שהדהימו את המשקיעים העפילה מניית חברת השבבים לגבהים חדשים והתרחקה מהסטיגמה של חברת "שבבי קומודיטיס"

התחלנו את השבוע עם אכזבה גדולה מהענק הכחול, IBM, וסיימנו עם הפתעה גדולה ממובילת תעשיית האינטרנט, גוגל (GOOG), שסחפה את מדד נאסד"ק לנסיקה שבועית של יותר מ-3%. לסגירה חזקה של השבוע תרמה גם מובילת התעשיות המסורתיות, GE, שהפתיעה ביום שישי עם תוצאות טובות מהצפי. בין לבין הוציאו הפוליטיקאים ברגע האחרון את ה"עז" של תקרת החוב, לקול תשואות המשקיעים.

מדד נאסד"ק נושק ל-4,000 נקודות, ופה ושם מתגנב שוב החשש שיש כמה בועות אינטרנטיות. לא מדובר על גוגל, שגם במחיר של אלף דולר נסחרת במכפיל רווח לשנה הקרובה (19) שנמוך מקצב הצמיחה השנתי שלה - מעל 20%. מצד שני, פייסבוק (FB), שהגיעה למחצית השווי של GE, או לינקדין (LNKD), שנסחרת מעל מחצית השווי של HP, נמצאות להערכתי בטריטוריה בועתית, אלא אם התוצאות בהמשך החודש ידהימו את המשקיעים.

מי שכן הדהימה את המשקיעים בשבוע שעבר הייתה סנדיסק (SNDK), שדיווחה על רווח למניה גבוה בהרבה מהצפי ברבעון השלישי, ומסרה הנחיות מעט מעל הצפי לרבעון האחרון של השנה. עם רוח גבית של השורטיסטים, שמיהרו לסגור פוזיציות, שברה המניה שיא של הרבה שנים, והיא נושקת למחיר של 70 דולר.

מנוע הצמיחה העיקרי היה תחום כונני ה-SSD, שתופס כבר 20% מהמכירות, כלומר סנדיסק תמכור השנה כונני פלאש למחשבים ביותר ממיליארד דולר, לעומת סכום זניח רק לפני שנים ספורות.

בין "קנייה חזקה" ל"ניטרלי"

כונני SSD, וכמוהם גם פתרונות אחסון ייחודיים שמוטמעים בסמארטפונים ובטאבלטים, מרחיקים את סנדיסק מהסטיגמה של חברת "שבבי קומודיטיס", שממנה סבלה שנים רבות. צדקו האנליסטים של קרדיט סוויס, שברבעון הקודם הכריזו חגיגית על המהפך בסנדיסק - "הפעם זה שונה.. ברצינות זה שונה" - והמליצו עליה כ"קנייה חזקה".

מנגד, די מדהים לראות שאנליסטים מובילים מגולדמן זאקס, ממורגן סטנלי, מג'יי.פי מורגן, מנומורה ומדויטשה בנק, המליצו ללקוחות שלהם לשבת על הגדר, ונשארו עם המלצת "ניטרלי". צריך להסיר את הכובע בפני המנכ"ל, סאנג'יי מהרוטרה, שנכנס לפני כשלוש שנים לנעליו הגדולות של ד"ר אלי הררי, והצליח להביא את החברה לשווי הגבוה ב-40% מהשווי שבה קיבל אותה, וזה עדיין לא הסוף.

צ'ק פוינט (CHKP) תפתח מחר את עונת התוצאות של החברות הישראליות, ובין אלה שאני מחזיק כאן ידווחו קליקסופטוור (CKSW) ומלאנוקס (MLNX) ביום רביעי, וביום חמישי רדוור (RDWR) ואטיוניטי (ATTU).

קליק כבר הזהירה על הרבעון, והמשקיעים יתמקדו בהנחיות החדשות שתמסור החברה לשנה כולה. מההנחיות יהיה אפשר לגזור פחות או יותר מתי חוזי הענן יגיעו למסה קריטית, שתניע מחדש את הצמיחה.

האקטיביזם הגיע אל קליקסופטוור

בינתיים האקטיביזם של וול סטריט הגיע גם אל קליק, עקב המחיר הנמוך. קרן דיסקברי, שפועלת כבר בגיוון (GIVN), דיווחה ביום שישי אחרי המסחר על נתח של יותר מ-5% מהחברה בטופס מסוג D13, שאומר שהיא משקיעה אקטיבית, ולא רק פיננסית. בין השאר זה אומר שהקרן עשויה לחתור למכירת החברה דרך שיחות עם הבורד ו/או משקיעים נוספים. בקליק, נוסף על משפחת המייסד ד"ר משה בן בסט, שמחזיקה 12%, ישנם עוד שני משקיעים גדולים, קרנות פידליטי וסורוס, עם 10% כל אחד.

כפי שכתבתי לאחרונה, אני אופטימי לקראת התוצאות וההנחיות של מלאנוקס משתי סיבות: אין לה עדיין תחרות אמיתית במבחן הביצועים הטכנולוגיים, ומצד שני, הלקוחות הפוטנציאלים שלה לא יכולים שלא להשקיע לאורך זמן אם הם חפצי חיים בנישות של מחשוב כבד, ענן וביג דאטה, שבהן נדרשים הביצועים הטובים ביותר. כל הגוגלים והפייסבוקים, שהפכו ליקירי וול סטריט, יודעים יפה מאוד שהם מתפרנסים מטיפול מהיר ויעיל באוקיינוסים של דאטה, שגולשים מהם ואליהם מדי יום.

התוצאות הכי מסקרנות של השבוע יהיו דווקא באטיוניטי הקטנה, שחצתה לאחרונה בסערה וללא הודעות "עם בשר" את השווי של מעל 110 מיליון דולר.

מדובר בהכפלה של השווי של יוני האחרון, ויותר מפי 25 (מתואם לספליט) מהתחתית של כמעט פשיטת רגל באמצע 2009.

המהלך של החודשים האחרונים במניה לא יכול שלא לרמז על תוצאות חזקות מאוד, אחרי תקופה ארוכה של הנחת התשתית שהוביל המנכ"ל שמעון אלון, בצורת הסכמי שת"פ ו/או OEM מול חברות הענק באותם תחומים שבהם גם מלאנוקס פועלת.

הכותב משמש כיועץ ומשקיע בניירות ערך שונים ויועץ לקרן "פיא נבחרת נאסד"ק". בכל מקרה, אין לראות בכתבות אלה משום עצה ו/או המלצה לרכישה או למכירה של ני"ע, לרבות ני"ע המוזכרים בכתבות אלה. כל הפועל בהסתמך על המאמר ו/או על תוכנו, אחראי באופן בלעדי לכל נזק ו/או הפסד שייגרם לו.

עוד כתבות

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: דוברות שר האוצר

מכה לסמוטריץ': הכנסת ביטלה את הצו להרחבת הפטור ממע"מ

רק 25 ח"כים הצביעו בעד הצו הפוטר צרכנים ממע"מ ביבוא אישי עד לסכום של 150 דולר ● 59 התנגדו לאחר שראש הממשלה נתניהו החליט על חופש הצבעה לקואליציה

פינק פלויד, The Wall / צילום: Shutterstock, Pink Floyd on the wall

אל תגלו לרוג'ר ווטרס: מה מצאו חוקרים בטכניון על הלהיט של פינק פלויד?

חוקרים מהטכניון הצליחו לעורר אזורים מסוימים במוח עם השיר "עוד לבנה בחומה", באופן שישפר קליטה של תרופות לטיפול במחלות כמו אלצהיימר ופרקינסון

כוחות מקסיקניים ברחובות מקסיקו סיטי / צילום: ap, Ginette Riquelme

השוטר שהפך לברון סמים: החיסול הדרמטי במקסיקו, וההשלכות

מנהיג קרטל חליסקו "אל מנצ'ו" חוסל במבצע נועז של צבא מקסיקו, שהביא לסיומו של מצוד בינלאומי ממושך ● מותו הצית גל נקמה הכולל חסימות כבישים ומהומות אלימות - שהפכו ערי נופש לאזורי קרב ● הכאוס הביא לביטולי טיסות ולאזהרות מסע למדינה

נושאת המטוסים האמריקאית אברהם לינקולן / צילום: ap, Brian M. Wilbur

לא רק עם איראן: היערכות למלחמה רב-זירתית

בצל פריסת הכוחות האמריקאית: בישראל משלימים היערכות לפתיחת זירות נוספות ● בלבנון דווח כי השגרירות האמריקנית פינתה עשרות מעובדיה ● סטודנטים בטהראן ממשיכים להפגין נגד המשטר - תיעודים של הצתת דגלי איראן הופצו ברשתות • נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ממשיך בהזרמת הכוחות למזרח התיכון ובהפעלת לחץ על איראן במסגרת המו"מ ● עדכונים שוטפים

מנכ''ל דקארט דין לייטרסדורף וסמנכ''ל המוצר משה שלו / צילום:  עמית אלקיים

מ-8200 להנהלת חד הקרן: התפקיד החדש של יוסי שריאל

יוסי שריאל צורף לחברת דקארט על ידי מייסדיה, דין לייטרסדורף ומשה שלו, שהיו גם פקודיו ביחידת 8200 ● הוא שוחרר משירות מילואים על ידי הרמטכ"ל אייל זמיר כמי שנושא באחריות פיקודית לאירועי ה-7 באוקטובר מעצם תפקידו כמפקד 8200

טילי ''ספייק'' מתוצרת רפאל / צילום: דוברות רפאל

הודו רצתה ייצור מקומי, משרד הביטחון מצא פתרונות - והיצוא הביטחוני מזנק

למרות החרמות והלחצים, הוכחות היכולת בשדה הקרב מזניקות את היקפי העסקאות מול משרד ההגנה ההודי ● ראש סיב"ט יאיר קולס מסביר כיצד המודל עובר מהסכמי רכש להקמת "רגליים ייצוריות" בתוך הודו ● וגם: איך מתמודדים עם תופעת ההעתקות של פיתוחים ביטחוניים?

ירידה עמוקה במכירות של רוב המותגים היפניים / צילום: יח''צ

הם שלטו בכבישי ישראל יותר מ־40 שנה. היום רק מותג רכב יפני אחד נותר בצמרת

בתוך שנים ספורות הפכו רוב מותגי הרכב היפניים ממובילי שוק לזן שנמצא על סף הכחדה, לנוכח הפלישה הסינית ● נתוני ינואר ממחישים זאת היטב, עם ירידה דו–ספרתית עמוקה במכירות של רוב המותגים היפניים, למעט טויוטה ● האם עוד מכשול הוסר מדרכם של הסינים?

חיה קינד / צילום: שירן קמר

מנכ"לית החברה שרכשה 40 דירות בבניין שנפגע מטיל: "הזדמנות שלא תחזור"

מנכ"לית קרן הריט אבו פמילי, חיה קינד, רואה במגמת הורדת הריבית סימן חיובי לסקטור השכירות לטווח ארוך, שנפגע קשות בשנים האחרונות, וקוראת למדינה לעשות יותר: "לא נעשו פעולות גדולות מספיק" ● בראיון לגלובס היא מספרת כי היא מזהה שהדור הצעיר כבר לא רואה בבעלות על דירה צעד מחייב

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לטובת בן גביר: הקואליציה מקדמת איסור על בג"ץ להתערב בכהונת שרים

ועדת הכנסת אישרה היום להקים מחדש את הוועדה המיוחדת להכנת "חוק דרעי 2", שיאפשר למנות שרים הנאשמים בפלילים וימנע מבג"ץ להתערב במינויים ● היועמ"שית התנגדה בעבר להצעת החוק

משה מזרחי, מייסד אינמוד / צילום: איל יצהר

הדירקטוריון שאמר לא למיליארד דולר

דירקטוריון אינמוד הודיע כי אף אחת מההצעות שהוגשו לרכישת החברה אינה מתאימה ● על חברת האסתטיקה הרפואית התחרו שתי קבוצות, אחת ישראלית ואחת קוריאנית, וההצעות היו לשווי של יותר ממיליארד דולר

חוות השרתים סארברפארם במושב בני ציון / צילום: ט. ג. הפקות

מהגדולות בישראל: חוות השרתים שתוקם באשדוד בהשקעה של 1.5 מיליארד דולר

יחד עם קרן תשתיות ישראל, סרברפארם תיבנה חוות שרתים באשדוד בהיקף של 130 מגה-וואט ● בשלב הראשון יושקעו כ-1.5 מיליארד דולר לבנייה, ובהמשך עוד כ-4.5 מיליארד דולר יושקעו להצטיידות החווה ● מדובר באחת מחוות השרתים הגדולות ביותר בישראל המתוכננות בימים אלה

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: דני שם טוב, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הדילמה של בנק ישראל עם הריבית והסיבה שהאנליסטים עשו סיבוב פרסה

האינפלציה באמצע טווח היעד, והשקל התחזק, אך רוחות המלחמה מול איראן טרפו את הקלפים וגרמו לשוק לשנות כיוון ● בעוד שנתוני הצמיחה המפתיעים מעניקים לנגיד "מרחב נשימה", רוב האנליסטים מעריכים כעת: בנק ישראל יבחר בשמרנות וישאיר את הריבית על כנה

בית זיקוק אשדוד / צילום: רפי קוץ

האסון בבית הזיקוק באשדוד: נעצר חשוד ברצח באדישות

לאחר מותן של שתי עובדות בית הזיקוק ממחסור בחמצן, המשטרה עצרה שותף בחברה המספקת בלוני חמצן בחשד לרצח באדישות ● מנהל הבטיחות במשרד העבודה הזהיר משימוש במיכלי החברה, כ-15 אלף מהם עדיין בשוק

ויקטור וקרט, מנכ''ל לאומי פרטנרס / צילום: הגר בדר

מסע הרכש נמשך: לאומי פרטנרס משקיעה ברייק נדל"ן לפי שווי של 525 מיליון שקל

זרוע ההשקעות של בנק לאומי תרכוש 16% ממניות חברת ההתחדשות העירונית שבשליטת אספן ויוסי רייק ● ההשקעה מגיעה כשלב מקדים להנפקה ראשונית שתבוצע בשלוש השנים הקרובות

צביקה לביא, בעלי בית ההשקעות לביא את לביא / איור: גיל ג'יבלי

"השקיע במניה כשהייתה שווה שקל וחצי": מאחורי החקירה שמסעירה את שוק ההון

צביקה לביא, מנכ"ל בית ההשקעות לביא את לביא, שנחקר ע"י רשות ני"ע בחשד שרכש מניות של ארית תוך שימוש במידע פנים, הוא בנו של אחד מראשוני שוק ההון בישראל, שחילץ את לקוחותיו במשבר ויסות הבנקים ● אנשי שוק שמכירים אותו מתקשים להאמין לחשדות: "זה לא בחור צעיר שבא לעשות מכה של כמה מאות אלפי שקלים"

קלוד קוד / צילום: Shutterstock

כוננות שיא בסייבר הישראלי: האם הכלי החדש של קלוד יטרוף את הקלפים בענף

השקת כלי איתור החולשות של אנתרופיק טלטלה את השווקים והפילה את מניות הסייבר הגדולות בוול סטריט ● בזמן שהמשקיעים חוששים מאיום קיומי, בתעשייה המקומית טוענים כי הבהלה מוקדמת: "חברות הסייבר לא מוכרות לארגונים רק טכנולוגיה, הן מוכרות אחריות ואמון"

מושגים לאזרחות מיודעת. מניית זהב / צילום: Craig Coope

מכירת צים: מהו הכלי שמעניק למדינה זכות וטו?

עסקת צים נחתמה, אבל היא עדיין ניצבת בפני מכשול אפשרי מצד המדינה • למה למדינה יש זכות וטו, ובאילו תנאים היא יכולה להשתמש בה? ● המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: ap, John Locher

תצא מהקיפאון? אנבידיה תצטרך להציג יותר מדוחות טובים כדי להרשים את המשקיעים

ענקית השבבים צפויה להכות שוב את התחזיות, אך בשוק ההון כבר התרגלו, והמניה מדשדשת מאחורי המתחרות ● המבחן האמיתי של ג'נסן הואנג ביום רביעי לא יהיה רק שורת הרווח, אלא היכולת להוכיח ששולי הרווח המפלצתיים שלו חסינים מתחרות

נתנאל גבעתי / צילום: סימן טוב סרוסי

המגורים אצל ההורים, השיפוץ שהסתבך וההשקעה ב-13 דירות

נתנאל גבעתי רק בן 37 ומאחוריו כבר שורה ארוכה של עסקאות, בהן 13 בארצות הברית ● בראיון לגלובס הוא מספר על טעויות שעשה בדרך ואיך קנה שלוש דירות באינדיאנה בלי לבקר שם

מטה בנק ישראל בירושלים / צילום: בר לביא

בניגוד לקונצנזוס: האנליסט שמעריך שבנק ישראל יוריד היום את הריבית

למרות הערכות כי ריבית בנק ישראל תישאר היום ללא שינוי, ישנן גם הערכות של אנליסטים בשוק הסבורים כי הריבית בכל זאת בדרך להורדה נוספת השבוע ל-3.75%