גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האב הגיטריסט, הבן הסטארט-אפיסט - וההופעה הייחודית

האבא - אגדת גיטרה ישראלית, הבן - יזם הסטארט-אפ טאבולה שכבש את ניו-יורק ■ לראשונה הם איחדו כוחות והופיעו יחד בקטע מוזיקלי שעליו התאמנו בסקייפ

במשך שנים בנה את עצמו אבי סינגולדה, 54, עד שהפך לגיטריסט המוביל והמוערך ביותר בישראל. הוא ניגן עם זמרים בולטים מהתעשייה המקומית, כמו אריק איינשטיין, שלום חנוך, ריטה, עידן רייכל, אריאל זילבר ואייל גולן, וכבר למעלה מ-20 שנה הוא צמוד על הבמה ובהקלטות לשלמה ארצי. הוא הופיע בקונצרט שארגן ג'ורג' מרטין, המפיק האגדי של הביטלס, וקטעי סולו שלו הופיעו בסדרות להיט כמו "הסקס והעיר הגדולה" ו"הסופרנוס". ב-4 השנים האחרונות הוא העלה מופע בשם "סינגולדה וחברים", שבו הוא נמצא בפעם הראשונה בפרונט של הבימה. אבל נראה שההופעה הכי מרגשת מבחינתו הייתה דווקא בסוף החודש שעבר - הופעה שקדמו לה כמה וכמה סשנים של חזרות בסקייפ. מהצד השני של הקו התאמן וניגן על פסנתר, לא אחר מאשר הבן שלו, אדם.

אדם, 32, אמנם לא מפורסם ומוכר כמו אביו בישראל, אך הסטארט-אפ שייסד ומנהל, Taboola, שמכניסה 100 מיליון דולר, מגיע לעיניהם של 300 מיליון גולשים בחודש. אדם הקים את טאבולה לפני 6 שנים, כשהמטרה העיקרית שלו היא לשנות את האופן שבו נצרך תוכן באתרי האינטרנט. בעידן שבו הסבלנות של הגולשים פוקעת מהר, הפיתוח של סינגולדה-ג'וניור ישאיר את הגולשים מחוברים יותר זמן. טאבולה מציע בתחתית כתבת טקסט או לצד כתבת וידיאו תכנים מומלצים נוספים - מאותו הז'אנר, ההקשר או הנושא.

מאחורי טאבולה עומדת אלגוריתמיקה כבדה שצריכה לבחור בשניות מספר תכנים בודדים להמלצה מתוך מיליון פיסות תוכן שקיימות במאגר. את הכסף סינגולדה הצעיר והחברה מרוויחים מאתרים מסחריים שרוצים לקדם את התוכן שלהם או מאתרי תוכן שרוצים לקדם כתבות באתרים אחרים.

זו הפעם הראשונה שהם מתראיינים ביחד, וכמו החזרות להופעה, גם הריאיון נערך כשכל אחד מהם בצד אחר של העולם - אבי בישראל, אדם בניו-יורק. אבל הם כבר רגילים. כך, הם מדברים פעם ביום, נפגשים בעיקר כשאדם מגיע לישראל לביקור, ויוצאים לחופשה השנתית של המשפחה לכבוד יום ההולדת של אמא זוהר. בחודש נובמבר אדם יגיע לארץ, להשתתף בכנס INTV, והם ייפגשו שוב אחרי זמן רב.

לשניהם יש אהבה אחת שהם יתקשו לעזוב. אצל אבי, על אף מערכת יחסים ארוכת טווח עם שלמה ארצי, האהבה הראשונה היא הגיטרה. "כשאתה קם בבוקר ואוהב את מה שאתה עושה, זה שווה הכל", הוא אומר. אצל אדם זו טאבולה, שמבחינתו זו "העבודה הראשונה והאחרונה שלי. אני לא רואה שום דבר אחר שהייתי רוצה לעשות ומרגיש שאפשר לבנות שם משהו שיכול להיות משמעותי".

- אבי, אתה יודע בכלל מה החברה של אדם עושה?

אבי: "כן ואני אסביר את זה דרך העולמות שלי: אני מנגן לך סולו של אריק קלפטון ואז אתה בוחר לשמוע ג'ימי הנדריקס, ומשם אני מניח שאתה אוהב גיטריסטים אז בפעם אני אציע לך את גארי מור או ג'ימי פייג'. אני מביא לך אוטומטית את הדברים שתרצה להקשיב להם. זה מה שטאבולה עושה בעצם: אתה נכנס לאתר, אתה רואה משהו, ואז התוכנה אומרת לך: 'אנחנו יודעים מה אתה רוצה'. יש יותר טוב מזה בחיים? גם ב'סינגולדה וחברים' כל ההופעה בנויה משרשרת של גיטריסטים. את השיר של אחד מלווה הקלאסיקה של אחר וכולם מתקשרים זה לזה. האמת? אולי לקחתי את הרעיון להופעה מטאבולה".

אבא ודייטים - שילוב מנצח

סינגולדה האב נחשב לווירטואוז גיטרה. אך בעוד שהוא הלך בדרכי אביו ז"ל, שניגן בחתונות, שני בניו לא התמידו בעולם המוזיקלי שאביהם ניסה לחשוף אותם אליו. "אדם למד פסנתר במשך שנה ואז החליט שהוא מפסיק ועובר ללמוד עצמאית. המורה שלו אמר שהוא אחד הפספוסים הכי גדולים", מספר אבי. "הייתי עצלן, לא היה לי כוח", מודה אדם. "אבל לא הפסקתי לנגן מאז. הדבר הראשון שקניתי כשעברתי לניו-יורק היה פסנתר. מאז בכל בית שגרתי בו היה פסנתר. אני גם כותב ומלחין שירים".

גם רועי, האח הצעיר, למד גיטרה ותופים, אבל לבסוף איש-איש הלך לדרכו. אדם הקים סטארט-אפ מצליח בניו-יורק ורועי, הבן הצעיר, עבר להונגריה ללמוד ולעסוק ברפואה.

"אני לא מצטער שהם לא הלכו למוזיקה. הם הלכו לאהבות הראשונות שלי. שמע, זו עבודה לא קלה להיות מוזיקאי. הייתי אבא בגיל 22. אתה נלחם על דירה, להיכנס לשוק העבודה, בטח כשאתה מגיע מירוחם. זה לוקח זמן וצריך להילחם מלחמות".

- אדם, איך היה לגדול בבית שבו האבא מפורסם?

"לא גדלתי בבית של מפורסמים. למעשה, עד כיתה ט' לא ידעתי בכלל שאבא שלי מפורסם. זה קרה רק כשאחת המורות בבית הספר באה ואמרה לי: 'איזה קטע סולו מדהים יש לאבא שלך עם שלמה ארצי', או שרית חדד - לא זוכר בדיוק. התמונות שיש לי בראש מגיל 6-7 הן של בית ריק. רוב הילדות שלי אבא עבד קשה. הייתי רואה אותו יוצא לעבודה בבוקר וקצת בסופי שבוע".

אבי: "זו הייתה תקופה לא קלה. לא היה לנו כלום בבית. בשנה הראשונה אדם היה ישן בעגלה. עד גיל שנה-שנתיים אדם היה מתקלח בגיגית של הכביסה".

אדם: "הוא עבד קשה כדי להיות מפורסם. היזמות קצת דומה למה שאבא שלי עשה בגיטרה. יזם זה מישהו שיש לו תשוקה למשהו שהוא חושב שזה גדול - לפעמים זה נכון ולפעמים פחות - אבל הוא יעשה כל מה שהוא יכול כדי להגשים את הדבר הזה. לקח לאבא שלי שלושים שנה כדי להיות מפורסם ומוכר. אני מאמין שכדאי להתמיד ולהיות צנוע, זה מרתון ולא ספרינט".

- היית הולך להופעות שלו?

"רק אחרי שהבנתי שהוא מפורסם ורק מאז שהתחלתי לצאת עם בנות, התחלתי ללכת להופעות. אין ספק שהמוזיקה, אבא שלי ודייטים היו שילוב מנצח".

אבי: "האמת שהוא הלך עוד קודם. כשהוא היה ילד, לקחתי אותו להופעת בוקר בכלבו שלום בתל-אביב כשניגנתי בהופעה של 'החתול שמיל'. פתאום, באמצע ההופעה, אדם התחיל לבכות. החתול שמיל, זאת אומרת נתן דטנר, אמר: 'תוציאו את הילד הבוכה' ואז הוציאו אותו מהקהל. אמרתי לו: 'זו הפעם האחרונה שאתה מוציא את הבן שלי מהופעה, אחרת אני לא מופיע איתך'".

אדם (בצחוק): "כנראה שבגלל זה הייתה לי צלקת ולא הלכתי שנים להופעות שלך".

- איך אדם היה בתור ילד? היה משהו שסימן את הדרך ליזם שיקים סטארט-אפ ששווה 100 מיליון דולר?

אבי: "ברור שהוא היה ילד מיוחד. הגננת אמרה פעם: 'יש בעיה עם הילד, הוא צריך פסיכולוג'. אמרנו 'טוב' - בכל זאת היינו הורים צעירים ולא ידענו כלום - ולקחנו אותו לאבחון אצל פסיכולוגית. אדם ישב ודיבר ודיבר איתה. אחרי שעה שהם דיברו, הפסיכולוגית אמרה לנו: 'הילד בסדר גמור'. פשוט הבנו שהוא צריך קצת יותר תעסוקה מהרגיל, אז שלחנו אותו לחוגי העשרה אחרי הלימודים.

"באופן כללי הוא היה ילד שובב, היה לו תמיד מה להגיד, הוא תמיד נלחם על מה שהוא רצה. הוא גם נחשב לחנון, למרות שהוא בכלל לא נראה ככה אלא חתיך הורס".

- ואיך אבי כאבא?

אדם: "האבא הכי מדהים בעולם. עבד קשה כדי שלמשפחה יהיה כל מה שהיא צריכה. כל הזמן השקיע באהבה, בלדבר על החיים בארוחות שישי בערב, ובדרך שלו לימד אותנו ששעה איכותית למשפחה יכולה להיות שווה יותר מהרבה שעות שסתם יושבים ביחד. כשהיינו ביחד, אז ממש היינו ביחד. אבא שלי תמיד עבד קשה, והוא דאג שכשהוא לא עובד, אז נהיה ביחד".

בכל אחד יש גיבור

בימים אלה, כאמור, אבי ואדם רשמו היסטוריה משפחתית קטנה כשלראשונה הופיעו, זה לצד זה, על במה אחת. היה זה במסגרת אירוע TEDxLowerEastSide, כחלק מאירועי TED עצמאיים שמפגישים אנשים ורעיונות, ורצים ברחבי העולם בקונספטים דומים כבר כמה שנים. נושא הכנס היה המסע של הגיבור, ובניגוד לשאר המשתתפים, שהרצו ודיברו מעל הבמה, האב והבן למשפחת סינגולדה הופיעו בקטע מוזיקלי מקורי.

"עשינו הופעה שהיא רק וידיאו ומוזיקה על מסע הגיבור", מסביר אדם. "יש תיאוריה שמלמדים באוניברסיטה על 12 השלבים שכל הגיבורים בעולם עוברים - בין אם אתה גיבור מלחמה או גיבור בסרט. מה שאבא שלי ואני עשינו זה לספר על כל השלבים האלה - החל משלב הגדרת הגיבור, הגיבור שיוצא למסע ועוד - דרך שלושה סרטי קולנוע: 'מלך האריות', 'טיטאניק' ו'מועדון קרב'".

מדובר בהופעה ראשונה משותפת של השניים על הבמה ובקונספט מיוחד שבמסגרתו הם ניגנו את השירים מהסרטים. את האימונים המוזיקליים הם ערכו דרך הסקייפ, כשאדם בניו-יורק ואבי בישראל. "בשלב ההתחלתי - של הגיבור שיוצא למסע - הראנו למשל קטע שסימבה מ'מלך האריות' יוצא ליער או ג'ק יוצא להפלגה ב'טיטאניק', תוך כדי שאנחנו מנגנים את השיר של סלין דיון מהסרט", מספר אדם. המסר שההופעה המשותפת אמורה להעביר, לדבריו, הוא ש"בכל אחד מאיתנו יש את הגיבור וזה לוקח זמן להוציא אותו החוצה, כי יש שלבים בדרך".

- יכול להיות ששוב תעלו ביחד על הבמה?

אבי: "אני מאוד אשמח. אמרתי לאדם וגם לרועי, שאני רוצה לארח אותם במופע שלי. הרי אני מעלה ילדים לבמה ומנגן איתם, אז שאני לא אעלה את הילדים שלי? אדם יבוא וינגן פסנתר ורועי ינגן גיטרה. זה יהיה מאוד כיף".

אדם: "לטובת הקהל, עדיף שלא".

אבי: "למה? אפשר לעשות קטע של 4 דקות. באים לזאפה ועושים חזרות".

אדם: "אני מתרכז בלהיות בקהל כשאבא שלי על הבמה".

אבי: "לי לא תהיה בעיה".

ההצלחה של שניהם, כל אחד בתחומו, הביאה את אבי ואדם להיות סוג של מנטורים לדור הבא של היוצרים. אבי עושה זאת על הבמה, אדם עושה זאת בניו-יורק. "בהופעה שלי, שאני מריץ כבר ארבע שנים, אני מארח בכל פעם ילד עד גיל 13 ואנחנו מנגנים ביחד על גיטרה. אתה רואה ילד בגיל 9-10 עולה לבמה, מול כל הקהל הזה, ומנגן סולו של לד זפלין מבלי להניד עפעף", מספר אבי. "היום, כל אחד מהם יושב מול יוטיוב - צופה באיזה גיטריסט מוכשר, עוצר, לומד, וממשיך להריץ את הווידיאו.

"כשאני הייתי בגילם, כל זה לא היה. היה לי פטיפון, וכדי ללמוד קטע מוזיקלי היית צריך להחזיר את המחט לתחילת התקליט. אתה אפילו לא רואה ויזואלית איך הגיטריסט מנגן את זה. לי לקח שבועיים עד חודש ללמוד קטע סולו, היום ילד לומד את זה ביומיים ביוטיוב".

אדם מתפקד בתור מנטור לסטארט-אפים צעירים בתוכנית האצה TechStars בניו-יורק. "אני מאמין נורא בלתת ואני חושב שמה שאני יכול הכי לתת זה לשבת ולדבר על חוויות שעברתי ומה אני חושב על רעיונות ומודלים עסקיים", הוא אומר.

לנגן בסקייפ עם בסיסט מקובה

החיים כשהילדים נמצאים מעבר לים, בטח כשכל אחד מהם ביבשת אחרת, הם לא קלים לאף אחד, אבל אבי כלל לא ניסה לשכנע את אדם להישאר בישראל. "אפילו לא חשבתי על זה", הוא אומר. "אדם התחיל לעבוד פה, ואז כדי להתפתח היה צריך לצאת לארה"ב, וכך הוא הגיע לניו-יורק. כל העניין של סטארט-אפ זה להיות שם".

- כשאתה מסתכל על אדם, אתה קצת מתחרט שלא ניסית את מזלך מעבר לים?

"זו שאלה טובה. לא יודע. אני מניח שאם הייתי מחליט יום אחד לקום וללכת לחיות בניו-יורק, הייתי עושה את אותו הדבר ומנגן עם מישהו ומופיע, אבל זה היה ברמות יותר גבוהות. זה עניין של החלטה. עד היום ניגנתי עם כמה אמנים מחו"ל. בכלל, היום בעידן האינטרנט, אתה יכול לנגן עם כל אחד מכל מקום בעולם. אני מנגן בסקייפ עם בסיסט מקובה ועם מישהו מתאילנד. אין למוזיקה גבולות".

- אם היית נשאר לגור בירוחם והיית מגדל שם את אדם, שניכם הייתם מגיעים למה שהגעתם היום?

"יכול להיות שהיום זה אחרת וזה מפותח יותר. היום בית ספר להעשרה מוזיקלית או מגמת מחשבים מוגברת אפשר למצוא בכל עיר או עיירה כמעט. בזמני לא היו את הדברים האלה. בשביל העשרה מוזיקלית היית צריך לנסוע לתל-אביב, אפילו בבאר-שבע לא היה. עזבתי את ירוחם וטוב שעשיתי את זה. עברנו לחולון, ואדם למד בתיכון בראשון-לציון, והחינוך היה אחרת. אנחנו עדיין מבקרים בירוחם כי יש לנו שם משפחה. כל פעם שנוסעים לשם זה לעשות Reset. אבל מקבלים אותנו שם בחום".

עוד כתבות

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה שהוא גם בעלים של חלק מהחצר ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

פרופ' דניאל כהנמן / צילום: יח''צ מטר

פרופ' דניאל כהנמן, זוכה פרס נובל לכלכלה, הלך לעולמו

כהנמן, בן 90 במותו, זכה בפרס נובל בכלכלה בשנת 2002 על מחקר בתחום של קבלת החלטות בתנאי אי-ודאות

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: רונן חורש

האוצר על הצעת משרד הבינוי לעזור לקבלנים: "לא ישימה בעליל"

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון יהודה מורגנשטרן אמר כי יבוצע פיילוט לסיוע לקבלנים שיאחרו במסירת דירה בשל המלחמה, תחילה בשלוש ערים - בשדרות, בקריית שמונה ובשלומי • מנכ"ל האוצר הייזלר: "לא מכיר את ההצעה"

בורסת לונדון / צילום: Shutterstock

עליות קלות באירופה; הניקיי צלל בכ-1.5%

החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים בירידות קלות ● בריטניה נכנסה למיתון ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025" ● טסלה ממשיכה במומנטום השלילי לאחר שבמורגן סטנלי הורידו את תחזית המכירות של החברה

דורי נאוי / צילום: איל יצהר

דורי נאוי על ישראכרט: "צריכים להחליט אם להכניס שותף או לוותר"

לאחר שבנק ישראל הבהיר לחברת אחים נאוי כי לא תוכל לשלוט בחברת כרטיסי האשראי עם פחות מ-30% מהמניות, בעל השליטה אומר כי "לא תם המשחק מבחינתנו; ישראכרט יכולה להמריא ולייצר תחרות אם יתנו לה את הכלים המתאימים"

ביתן אינטל בגרמניה / צילום: Shutterstock

אינטל תכננה להשקיע 86 מיליארד דולר באירופה. סטארט־אפ קטן מקשה עליה

קרב פטנטים שחברת שבבים קטנה מנהלת נגד אינטל בגרמניה עשוי לחבל בתוכניות של הענקית באירופה כולה ● ניצחון משמעותי לתביעה נרשם החודש, עם הוצאת צו מניעה זמני נגד מכירת כמה מעבדים של אינטל ● השאלה הגדולה: האם ייפתחו משפטים דומים ביבשת?

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?

תוכנית בת גלים / הדמיה: דרמן ורבקל אדריכלות

1,300 דירות במקום בסיס חיל הים בחיפה

תוכנית 'בת גלים' להקמת שכונה חדשה אושרה בוועדה המחוזית חיפה ● הרשויות שיכולות לקבל תמיכה מהרשות להתחדשות עירונית ● וגם: מאות יחידות דיור חדשות בגליל המערבי ● חדשות הנדל"ן

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

החברה שביטלה עסקת רכישת דירות ב־97 מיליון שקל והשיא של רפאל

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: רפאל מסכמת שנה עם שיא בהכנסות ובצבר ההזמנות, הרווח של מיטרוניקס בירידה ומשק אנרגיה עברה לרווח של 1.6 מיליון שקל בזכות פרויקט יכיני, אזורים Living ביטלה רכישת 48 דירות בפרויקט בבני ברק וחברת הביטוח איילון עברה לרווח ● מדור חדש

נשק אמריקאי נוחת בישראל אחרי המתקפה ב־7 באוקטובר / צילום: ap, Lolita Baldor

אמברגו הנשק הקנדי על ישראל רק נכנס לתוקף, וכבר עומד בסימן שאלה

ברקע החלטת הפרלמנט הקנדי לעצור את היצוא הביטחוני לארץ, הודיע משרד החוץ במדינה כי חברות עם אישורים בתוקף, יוכלו להמשיך ● בשלהי 2023, זינק יצוא הנשק מקנדה לישראל

עדי, עפרה ועירית שטראוס / צילום: אוסף פרטי

ילדיו של מיכאל שטראוס מוכרים מניות של החברה ב-327 מיליון שקל

שלושת ילדיו של מיכאל שטראוס, עפרה, עדי ועירית, מוכרים כ-4% ממניות שטראוס ● המכירה מגיעה לאחר שביולי אשתקד רכשו השלושה 24% מהקבוצה מילדיה של רעיה שטראוס בן דרור, אחותו של מיכאל

שאול גולדשטיין מנכ''ל חברת נגה - ניהול מערכת החשמל / צילום: ענבל מרמרי

הקץ להפסקות חשמל? זה הפתרון של המדינה

חברת נגה העבירה את תוכניתה לאגירת כ-2,500 מגה־וואט במתקנים ברחבי הארץ ● המהלך מאפשר לשמור הספק שלא נצרך ולהזרימו בעת הצורך

הראלי בוול סטריט יימשך? זה מה שמלמדת ההיסטוריה

מדד המניות המוביל S&P 500 עשוי לסיים את הרבעון הראשון עם עלייה של 10% ● האם ניתן להסיק מכך שהמשך השנה יתאפיין בראלי? לפי מחקרים של כמה גופי השקעות, החדשות הרעות נוטות להגיע במחצית השנה השנייה

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

הבית הלבן בהודעה רשמית אחרי קרב הגרסאות: נתניהו אישר שתצא משלחת לוושינגטון

דובר צה"ל: ""במסגרת האימונים יתורגלו תקיפות מאסיביות וארוכות טווח" • גבר בן 38 נהרג מפגיעת רקטה במפעל בקריית שמונה, כמה נוספים נפצעו קל • נתניהו לסנטור ריק סקוט: "החלטת ארה"ב עודדה את חמאס. שלא יסמכו על הלחץ הזה - זה לא יעבוד"  • עדכונים שוטפים

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

עובדים שהוצאו לחל"ת בענף התיירות עומדים להישאר ללא דמי אבטלה

במשרד האוצר הניחו שאין צורך בקביעת מודל חל"ת ארוך־טווח וסברו כי המלחמה תסתיים לפני שהעובדים ימצו את ימי האבטלה והחופשה שצברו ● כעת, עסקים רבים טרם התאוששו, כשהמצוקה הגדולה היא בענף התיירות

נילי גולדפיין, ג'ודי (יהודית) אפרימי, ולימור שאקו בכנס משאבי האנוש / צילום: רמי זרנגר

הכלים שכל מנהל משאבי אנוש צריך לאמץ בעקבות המלחמה

הטראומה הקולקטיבית הציבה אתגרים חדשים בפני עולם העבודה הישראלי, בהיקפים עצומים ● הפתרונות להתמודדות עמדו בלב כנס שערכה השבוע ישראכרט לסמנכ"לי משאבי אנוש ● ישראל מתגייסת

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

אחרי שהפסידה 1.6 מיליארד שקל בשלוש שנים - פתאל חזרה לרווח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

ייצור השבבים / צילום: Shutterstock, Golubovy

חברות השבבים הישראליות שמשלמות על הקשחת הכללים

ביטול רכישת חברת שבבים ישראלים על ידי הענקית האמריקאית קוואלקום מתווספת לנסיגת אינטל מרכישת טאואר אשתקד ● לפי מומחים, מדובר במגמה מתעצמת של הקשחת העמדות מצד רגולטורים בעולם ● "חברות צריכות להתחיל לחשוב מראש על אלטרנטיבות", הם אומרים

עו''ד ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך / צילום: עידן גרוס

רשות ניירות ערך הטילה עיצום בסך 700 אלף שקל על אי.בי.אי

העיצום, שהוטל בגין הפרות חוק איסור הלבנת הון, הוא הגבוה ביותר שהוטל לפי חוק זה על מפוקח של רשות ניירות ערך בשנים האחרונות ● אי.בי.אי בתגובה: "ב-2018, התקופה אליה מתייחס דוח הרשות, תחום המטבעות הדיגיטליים היה עדיין חדשני, ולא הייתה כל רגולציה שהסדירה את הנושא"

המדינה החדשה שמצטרפת להליך נגד ישראל בהאג

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: רוב האמריקאים מתנגדים להמשך המלחמה, הממשלה הצרפתית מהצהירה שלא סיפקה נשק לישראל מאז ה-7 באוקטובר ואירלנד מצטרפת לתביעה נגד ישראל בהאג ● כותרות העיתונים בעולם