גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סנסציה צפונית: הכירו את מסעדת מיכאל במושב לימן

חובבי אוכל מתבכיינים שאין מה לאכול בצפון. ויש בזה משהו. אבל בשביל המסעדה הזו שווה לנסוע במיוחד

ב-11 כבר חם מאוד. אנחנו נוטשים את החוף הפראי מול האי נחליאלי, אחד משלושת האיים הקטנים שמול ראש הנקרה, לא לפני שהשתכנענו סופית שהציפור המרחפת מעליו היא אכן שחפית הרסן הנדירה שחיפשנו. בואו נדייק. איתמר, בננו הצפר, חיפש. אנחנו זוכים מההפקר. פעמיים. מיד נסביר. בשעה שנותרה אנחנו מבקרים בראש הנקרה, וחוזרים לשעה קלה להיות ילדים בני 4, בחסות הרכבל הישן והאתר היפה שנדמה שרק משפחות עם ילדים מבקרות בו.

ב-12 אפס-אפס אנחנו מתייצבים במסעדה. החלל הגדול עטוי העץ ריק ואפלולי. מלצרית נאווה מקדמת את פנינו בחיוך, ומניחה לנו לבחור אחד משני שולחנות לארבעה. אנחנו מתיישבים ליד החלון, ועד שהאוכל יגיע נהנים מהעיצוב הכפרי במפגיע אך לא יותר מדי. הסירו את קורות העץ מהקירות ותקבלו ביסטרו תל אביבי מודרני. בחלל הזה בדיוק שכנה במשך שנים רבות מסעדת אסתושה. כן, אנחנו בלימן, ממלכת הצימרים היוקרתיים הנחשקת בואכה ראש הנקרה.

הלחם מגיע. לחם קלוי על הגריל מלווה בזיתים טובים ובסלסת עגבניות עם שיני שום אפויות שוחות בה. מצוין. אז מה. כולה לחם. אבל אז מגיע קרפצ'יו הפרידה. מנוקד באיי חציל קלוי על האש, מעוטר בפרוסות פלפל חריף ירוק, בעלי זעתר ובבמיות חצויות לאורכן ומוקפצות בזריזות במחבת. ואז, כבר בשלב הזה, אנחנו מבינים. מבינים שמה ששמענו הוא נכון. ביסטרו מיכאל הוא סנסציה. לא רק שאתה לא מקבל אוכל כזה צפונה לגשר הירקון, קשה לקבל קרפצ'יו כזה גם בעיר הלבנה עצמה.

אבל רק התחלנו. אז נמשיך, כמו שאומר רינו צרור. המנה הבאה היא סלט סלק וגבינת המאירי. סלק זה טוב והמאירי זה מצוין. אבל מה שהופך את המנה למופלאה הוא סלט העשבים המתחבא מתחת לשניהם; סלט שאם לא הייתי יודע מי הכין אותו, הייתי מהמר על טבח ערבי גלילי עם יד ועין לעשבי בר.

אלא שמי שהכין את הסלט הזה הוא מיכאל. מיכאל גרטוספקי. מי שהיה יד ימינו של יונתן רושפלד בהרברט סמואל, ובשלוש השנים האחרונות מנצח על מסעדת סושיאל קלאב האופנתית בשדרות רוטשילד, מעתיק בהדרגה את מקום מגוריו לגליל. באמצע השבוע הוא עדיין במסעדה התל אביבית, אבל בהמשך יבשל רק כאן, בביסטרו הגלילי החדש שלו.

עזבו לרגע את כל השמועות על אוכל גלילי ומקומי. מה שגרטופסקי מגיש כאן הוא הרבה יותר מזה. אוכל שהוא שילוב של ארציות גסה ועידון מתוחכם. שימוש בחומרי גלם מקומיים עם יד בטוחה של שף עירוני משופשף, שלא פוחד להראות מה הוא יודע, ומצד שני לא מרגיש צורך לעשות זאת בכל רגע נתון. ממשיכים.

קישואים קטנים צלויים על הגריל מוגשים עם יוגורט ועם תרד "שחור" - כזה שבושל זמן רב. המנה הכי פשוטה בארוחה היא אולי הטעימה מכולן. כמה פשוט ככה טעים. בינתיים גם הילד הקטן מקבל את שלו, ומתחפר בשניצל שמן ורציני ולצדו פירה חמאתי א-לה-רובשון. לא מזלזלים כאן באף אחד.

העיקריות מגיעות. פסטת רוטלו ביתית - מעין דף פסטה טרי מגולגל ובתוכו עלי מנגולד, פרמזן ומוצרלה. כבד וביתי, אם גדלתם באיטליה. אם לא, הרווחתם את זה כאן, בלימן. שפונדרה מפורקת מהעצם. גרטופסקי מתעקש משום מה להמיר אותה לכבודנו בשוק טלה. אני חובב שפונדרה ותיק וידוע, אבל לא מתווכח עם שפים אף פעם. הבשר מוגש עם קרם חצילים קלויים טחון על קליפתו (פגשנו את הקונץ הזה אצל רושפלד, ואנחנו נהנים ממנו אפילו יותר כאן), פלפלים אדומים קלויים, ושוב - במיות צעירות. האיש אוהב במיה. צודק. שקדי טלה על הגריל עם תפוחי אדמה ועם ציר טלה. עשיר, כבד ומלא טעמים עזים וארציים.

אנחנו מסיימים בלא פחות משלושה קינוחים מבית היוצר של הקונדיטורית מיכל בוטון. מוס שוקולד "מושחת" המוגש עם דף שוקולד לבן ועם רוטב שוקולד לקטנצ'יק, "סטייק" אננס על הגריל עם בריוש ועם גלידת קוקוס, וקלפוטי דובדבנים עם גלידת פיסטוק, עם יוגורט ועם שמן זית.

אחת ההתבכיינות הקלאסיות של חובבי אוכל תל אביביים היא שאין מה לאכול בצפון. להוציא כמה מסעדות ערביות טובות (שלטעמי לפחות אין צורך ביותר מהן), רוב הזמן הם, מה לעשות, צודקים. את מספר מסעדות הגורמה שאינן ערביות בצפון אפשר לספור על אצבעות יד אחת ועוד לקבל עודף. אלא שמי שיוסיף את ביסטרו מיכאל לרשימה רק בתור אופציה צפונית, יפספס את גודל הסנסציה. מיכאל היא מסעדה ששווה היה לקום, להיכנס לאוטו ולנסוע לצפון לכבודה בלבד, אפילו אם שחפית הרסן החמקמקה לא הייתה בוחרת לבקר באי נחליאלי. אני לא זוכר מתי נהניתי ככה. כן, כן.

ביסטרו מיכאל

פרטים: הגפן 43 מושב לימן, טל' 04-9821250; ה', ו', שבת 24:00-12:00. נכון, המקום פתוח רק בסופי שבוע

מחירים: שפונדרה/טלה - 150 שקלים, קרפצ'יו פרידה - 64, סלק והמאירי - 48, קישואים, תרד ויוגורט - 42, פסטת רוטולו עם מנגולד - 82, שקדי טלה - 78, קינוחים - 38 שקלים כל אחד

השורה התחתונה: יקר, אבל שווה

עוד כתבות

הנשיא טראמפ בפלורידה / צילום:  Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

המדינה שתכריע את גורל הבחירות המקוטבות ביותר בארה"ב

50 מדינות משתתפות בהצבעה, אבל רק מעטות מהוות לשון מאזניים שקובעת בפועל את התוצאות. אחת מהן היא פלורידה ● מה קרה בה במערכות בחירות קודמות, איזה תפקיד היא משחקת עכשיו בפריימריז הדמוקרטיים, ולמה היא עשויה לקבוע לאן הולכת אמריקה מכאן ● כתבה ראשונה בסדרה

מפלגת הימין הלא־דמוקרטי בספרד חוגגת את התוצאות / צילום: רויטרס - Susana Vera

המגפה הפוליטית שמתפשטת: שפעת ספרדית

זה זן חדש של מגפה שהולך ומתפשט: מספרד, דרך בריטניה ועד ישראל, דמוקרטיות מבוססות מתקשות להרכיב ממשלות ● פעם, פעמיים, אולי שלוש, אפילו ארבע ● מה יהיה? אולי צריך להתחיל לחשוב על דמוקרטיה 2.0

יגן משה / צילום: איל יצהר

"חלמתי בכלל להיות שחקן, אבל אני לא מצטער"

פורטפוליו עם יגן משה, מנכ"ל שמיר אופטיקה, על החלום שלא הוגשם, על הכישלון ב"תפוז" ועל החיים על ציר סינגפור-ישראל

רבקה מיכאלי / צילום: ניצן הפנר

"לא בטוח שמה שמצליח בת"א יצליח בחוץ. בתל אביבים יש משהו יותר פתוח"

רבקה מיכאלי, אנרגטית כתמיד, רצה מהפקה להפקה, מסדרה להצגה ● ראיון רציני־מצחיק על הצלחה כלכלית, הצגות לתל אביבים ואבנר נתניהו

אירוח מירי בלבול  / צילום: רמי זרנגר, יח"צ

"קיבלתי מתנה. נתינה זה דבר שלא דורש ממני כלום. זה ממלא אותי, מחזק אותי"

מירי בלבול מארחת את חבריה לארוחת ערב בביתה, ומשחזרת איך הקימה בית ספר להלבשת בתים ● על הדרך היא גם מעצבת דירות לנערים שנפלטו מהבית, ולנשים שיצאו ממעגל הזנות

צילום: שי גולדן / עיבוד מחשב: דגנית ג'מצ'י

דמי ניהול: ייתכן שהמנהל הבכיר שלך משלם מחיר נפשי קשה. מאוד

הם בכירים, הישגיים, שאפתנים וחרוצים, ודווקא הם משלמים לא פעם את המחיר הנפשי הגבוה ביותר במקום העבודה שלהם. אנשי המקצוע כבר מודעים היטב לתופעה שזוכה לעיתים לכינוי "דיכאון מנהלים", המנהלים עצמם מודעים לה הרבה פחות

שי ניצן, אביחי מנדלבליט / צילום: רפי קוץ, איל יצהר

לקראת הכרעה בתיקי נתניהו: בדידותם של אנשי מערכת המשפט

ערב ההכרעה בתיקי רה"מ, היועמ"ש ופרקליט המדינה יודעים שהציבור לא יקבל בהבנה הופעה שלהם בכנס המשפט בחיפה • מנדלבליט יכול להתעודד מכך שגם מזוז ספג ביקורת כשעסק בתיקי שרון ואולמרט • ואיך שליח פיצה הבהיר שהחיים פשוטים מכל קונספירציה

תמי ועמר בר–לב / צילום: דרור סגל, יח"צ

עד קצה הקרחון: מסע אל הקוטב הצפוני

האם הייתם נוסעים למקום שבו השמש לא שוקעת, בצינה עזה, בלי קליטה סלולרית, עם מקלחת פעם בשבוע, ובכל ירידה אל החוף צריך להצטייד ברובה ואקדח זיקוקים, מחשש לדובים ● תמי בר-לב החליטה שהיופי המרהיב של הקוטב הצפוני שווה הכול ● מסע אל הארכיפלג הארקטי סבאלברד, עם תובנות על הטבע האדיר ועל האדם שהורס אותו

מנהל בסטרס/ צילום: Shutterstock | א.ס.א.פ קריאייטיב

תנועת האובדים: הנזק האדיר שגורמים דיכאון וחרדה לכלכלות העולם, ומי מנסה להשתיק זאת

הנזקים הכלכליים שמסבים עובדים הסובלים מדיכאון ומחרדה למקומות העבודה שלהם ולכלכלות העולם מוערכים במאות מיליארדי דולרים בכל שנה ● אז למה לרוב גורמי הכוח יש אינטרס דווקא להשתיק את התופעה, ואיך אפשר בכל זאת לטפל בה?

דירות חדשות/צילום: אייל יצהר

מדד המחירים עלה באוקטובר ב-0.4%; מחירי הדירות ממשיכים לטפס

כך דיווחה היום הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ● מחירי הדירות עלו ב-0.2% ● עליות מחירים נרשמו במיוחד בסעיפי הלבשה והנעלה (6.9%), ירקות ופירות (2%) ומזון (0.7%)

שרי שיבננדה  /  צילום: יח"צ PayPal

“ייקח עוד עשור עד שנגיע לעולם ללא מזומן”: בכיר בפייפאל מספר על החיבה של הישראלים להזמנות מחו"ל

סמנכ"ל הטכנולוגיות של פייפאל, שרי שיבננדה, מאמין שבעתיד נוכל לבצע תשלומים מכל מכשיר, אבל שהחנויות הפיזיות אולי לא ייעלמו לעולם ● בראיון ל"גלובס" הוא מדבר על כניסת הענקיות לתחום התשלומים ומציין ש"הישראלים בחוד החנית של התנהגות צרכנית"

ניסן מקסימה 2019.  / צילום: יחצ

היו זמנים באמריקה: מודל מקסימה 2019 נאה ועתידני, אך מזהם

דגם הסלון זכה לשורה של שדרוגים מהותיים אך צריכת הדלק והזיהום נשארו גבוהים

 

 

נלי תגר ורועי אסף ב"בשורות טובות" / צילום: דניאל מילר

איפה הילד? כשטיפולי הפוריות מפרקים כמעט הכול

"בשורות טובות" עוסק בנושא חשוב מאוד - זוג צעיר שעובר טיפולי פוריות - אבל לפעמים מתנחמד מדי

כרמים במחוז מרלבורו. עמק הלואר של ניו זילנד  /  צילום: Shutterstock | א.ס.א.פ קריאייטיב

סוביניון בלאן שחבל על הזמן: היקבים הניו זילנדיים מפתיעים

לאחרונה עוקפים הסוביניון בלאנים הניו זילנדיים בסיבוב את מקביליהם הצרפתיים ● אפילו הצרפתים התחילו לפזול לכיוונם

סיון שלחין / צילום: גני פפרמן

“קשה להיות עסק עצמאי בישראל, ובעוטף עזה זה קשה פלוס פלוס”

לסיון שלחין (37) יש עסק לשיווק דיגיטלי והיא מלווה עסקים קטנים מאוזר עוטף עזה ● "להיות בעלת עסק בעוטף זה אומר שכל כמה חודשים צריך לעצור הכל" ● עצמאים? "גלובס" רוצה לשמוע מכם מה מטריד אתכם. צרו קשר במייל ATZMAIM@globes.co.il 

אבישי אברהמי / צילום: יונתן בלום

המשקיעים שמתעלמים מההייטק והיזם המצליח שגדל בלי טכנולוגיה: מה קרה השבוע בהייטק

מה עומד מאחורי התוכנית של רשות החדשנות לעידוד השקעה בהייטק, מהם הנתונים מאחורי Wix ומה הקשר בין מיקרוסופט, הסטארט-אפ הישראלי והפלסטינים ביהודה ושומרון ● השבוע שהיה בהייטק

 האריה השואג / צילום: יחצ

התסכול של משה דבי, התיווך של רני רהב: איגוד יחסי הציבור מתפרק. מה יעלה בגורל תחרות האריה השואג?

מסמכים שהגיעו לידי "גלובס" בעקבות הבקשה לפירוק איגוד משרדי היח"צ הפועלים בישראל, חושפים את מאחורי הקלעים של התנהלותו ● בין הממצאים: היעדר דיווחים ופנקס חברים וטענות לרשימת "מומלצים"

הני ושלמה מורג / צילום: תמונה פרטית

"בסבב הקודם לא קיבלנו פיצוי על הימים שבהם העסק היה סגור"

להני מורג (52) ובעלה שלמה יש מפעל בשם "האניס טכנולוגיות" בשדרות ● "הייתי רוצה שהמדינה תפצה אותנו בלי לתת לנו לרדוף אחריה" ● עצמאים? "גלובס" רוצה לשמוע מכם מה מטריד אתכם. צרו קשר במייל ATZMAIM@globes.co.il 

עיישה באו  / צילום: באדיבות השגרירות האמריקאית בישראל

הדרך משכונת מצוקה לנאס"א: "לא ידעתי שמהנדסת חלל זה משהו שאדם באמת יכול להיות"

עיישה בואו הייתה תלמידה בינונית, חובבת ספרי מדע בדיוני בשכונת מצוקה במישיגן, שרק רצתה עבודה יציבה כפקידה ● איך בכל זאת הפכה למהנדסת בנאס"א? בראיון ל"גלובס" היא מספרת על המורה ששינה את חייה ועל הרגע שהבינה שבו הנראות שלה חשובה יותר מהמדע שהיא עושה

בני גנץ נואם לאחר פרסום תוצאות המדגם / צילום: כדיה לוי, גלובס

גנץ לראשי בלוק הימין: שחררו את נתניהו מהתחייבות בלוק 55

חמישה ימים להרכבת הקואליציה: יו"ר כחול לבן פנה לראשי מפלגות הימין וביקש כי יסללו את הדרך להקמת ממשלת אחדות לאומית בין כחול לבן לליכוד ● בנט: "כל ניסיון שלכם להפריד בינינו ייכשל. אנחנו נאמנים לגוש הימין"