גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הסרגל הדיגיטלי: איזו אוניברסיטה מובילה בפעילות הניו-מדיה?

למוסדות ההשכלה הגבוהה יש עוד הרבה מה ללמוד בנוגע לתחזוק הנוכחות הדיגיטלית שלהם ■ ברוב המוסדות העיצוב של אתרי הבית מבולבל ולא אחיד, ועל אף פעילות יפה ברשתות החברתיות, אין ניסיון ליצור קשר ישיר עם הסטודנטים

פתיחת שנת הלימודים האקדמית לפני כשבועיים הייתה נקודת הזמן הטובה ביותר לבדוק איך כל מוסד אקדמי מתנהל מול הקהל שלו. בשונה ממותגים אחרים, שקהל היעד שלהם אחיד, למשל חברת מזון שמוכרת לצרכנים - המוסדות האקדמיים צריכים להתנהל ולהתאים את עצמם מול כמה קהלים - סטודנטים, חברי סגל, מועמדים ותורמים פוטנציאליים.

במהלך אוקטובר בדקנו את הפעילות הדיגיטלית של שמונת מוסדות ההשכלה הגבוהה הגדולים בישראל (מעל ל-10,000 סטודנטים) במסגרת "הסרגל הדיגיטלי" - פרויקט משותף של "גלובס" עם מקאן דיגיטל, יחידת הפרסום הדיגיטלי של מקאן-אריקסון, וסוכנות המדיה החברתית Blonde 2.0. אל המקום הראשון הגיעה אוניברסיטת תל-אביב, בזכות אתר מעודכן, עמוד פייסבוק מושקע והשקעה טובה בגזרת המובייל.

בחינה כללית של המוסדות המובילים מצביעה על בעיה כמעט עקבית, שלפיה הפקולטות והמחלקות השונות נמצאות תחת תתי-אתרים ומתנהלות באופן עצמאי לחלוטין - בעיקר ברמת העיצוב הלא אחיד, מה שיוצר בלבול וכאוס בניווט באתרים. עם זאת, אפשר לראות את האוניברסיטאות מפתיעות באימוץ הרשתות טוויטר ואינסטגרם, בהשוואה לקטגוריות אחרות.

הבעיה הכללית של הפעילות ברשתות החברתיות, ובעיקר בפייסבוק, היא חוסר היכולת לייצר שיחה עם הקהל ובעיקר הסטודנטים - ככל הנראה לאור העובדה שהשימוש בפייסבוק נעשה לצורך קידום ויח"צ לאוניברסיטה ולא לפעילות פנימית. מאמצי הקידום והשיווק של האוניברסיטאות בעולם הדיגיטלי באים לידי ביטוי בעיקר בתקופות של "ימים פתוחים" ולקראת פתיחת שנת הלימודים. הדברים באים לידי ביטוי במודעות פרפורמנס בפייסבוק ובגוגל וכן בדיוור ישיר, כל זאת בעיקר לצורך איסוף לידים עם פרטי התקשרות למועמדים. בימים הפתוחים האחרונים נעשה אף שימוש בפרסום במובייל.

1. אוניברסיטת תל-אביב: אתר אינטרנט מושקע ופופולריות יפה ביו-טיוב

חוד החנית של אוניברסיטת תל-אביב הוא אתר האינטרנט שלה, שעבר שדרוג מסיבי לפני כשנה ואכן ניכר כי הושקע שם לא מעט בהבניית היררכיה נכונה של אינפורמציה וחלוקה לקטגוריות, ובעיקר בעיצוב נקי, זורם ומזמין. עם זאת, באוניברסיטה לא השכילו לנצל את המומנטום ולהטיל עיצוב אחיד על כל הפקולטות. לפיכך, כל פקולטה מעצבת את אתר הבית שלה - תחת הדומיין של האוניברסיטה - לפי ראות עיניה, ויוצרת בלבול אצל הגולש. יתרה מזאת, גם עמודי הפקולטות וגם חלקים אחרים באתר נפתחים בחלון חדש, במקום להיפתח תחת אותו החלון.

באוניברסיטה התאימו את האתר למובייל, אך שכחו בדרך את אנשי האנדרואיד והאייפד כיוון שהוא רלוונטי רק לבעלי אייפון. לאוניברסיטה גם אפליקציה שמיועדת לסטודנטים בלבד ומספקת מידע אישי אודות ציונים, מערכת שעות, מצב תשלום שכר לימוד ועוד, מה שמרכז בצורה נוחה את המידע הרלוונטי במקום אחד ונייד.

במבט ראשון, עמוד הפייסבוק של האוניברסיטה נראה מושקע, עם הרבה טאבים שמביאים מידע מקוצר והפניות להרחבה באתר הבית, אך מבחינת פעילות הפוסטים עצמה, נראה שמדובר בעיקר ערוץ יח"צני לחוקרים ומחקרים, ולא בכזה שמנסה לייצר תקשורת ישירות עם הסטודנטים, שהם לקוחות האוניברסיטה.

באופן מפתיע, הטוויטר מייצר פוסטים ייחודיים, אבל הם רק מדווחים על עדכונים ולא מייצרים שיחה, כשממילא אין עם מי לדבר עם כ-50 עוקבים בלבד.

עמוד היו-טיוב נהנה מפופולריות גבוהה יחסית, עם 1.8 מיליון צפיות, והוא מתרכז בעיקר בתיעוד שוטף של כנסים. הפעילות באינסטגרם מרשימה ומציגה את הקמפוס והאוניברסיטה מכיוונים שונים ומגוונים - כדאי לתת במה לפיד התמונות הקיים שם, ישירות באתר הבית.

אוניברסיטת תל אביב / צילום מסך מתוך אתר הבית

2. האוניברסיטה הפתוחה: עמוד בית יפהפה ועשיר, המובייל לא מספיק חדשני

לאוניברסיטה הפתוחה יש עמוד בית יפהפה, צבעוני, עשיר, מזמין ודי קל לנווט בו. מנגד, נראה שמאמצי העיצוב בעמוד הבית עייפו את מפתחי האתר, שכן העמודים הפנימיים מוצגים בעיצוב מיושן עם הרבה טקסט ומעט (אם בכלל) שילוב של תמונות. ברמת מובייל אפשר למצוא אפליקציה לסטודנטים עם הפעולות הבסיסיות והרלוונטיות, אך בשל אופי האוניברסיטה והתלות בלימודים מרחוק, היינו מצפים לראות מעט יותר חדשנות.

בפייסבוק אפשר למצוא כמות לייקים מכובדת (32 אלף) ופוסטים מעניינים יחסית, שמצליחים לעיתים לצאת מהמסגרת של קידום המוסד עצמו. בטוויטר אין בשורה של ממש אלא בעיקר חזרה על סטטוסים מהפייסבוק. יש לציין לטובה פעילויות דיגיטליות אחרות של האוניברסיטה, כמו ספריית "פאר" שמציעה ספרים אלקטרוניים בחינם וכן את "למדא", שמשמשת כחנות וירטואלית למכירת ספרים בהוצאת האוניברסיטה הפתוחה.

האוניברסיטה הפתוחה / צילום מסך מתוך אתר הבית

3. האוניברסיטה העברית: מתעלמת מגזרת המובייל אך חזקה בפייסבוק

עמוד הבית של האוניברסיטה העברית מעוצב בצורה קצת שונה אך עדיין נעים וקל לניווט, כמו טאבים לקהלים שונים עם אייקונים בולטים. עם זאת, האתר מתאפיין באותה בעייתיות בעיצוב כמו רוב האוניברסיטאות - אי-שמירה על אחידות. פקולטות, מחלקות ויחידות שונות באוניברסיטה מופיעות בעמודים בעלי עיצובים שונים ומבלבלים.

מפתיע לגלות שהאוניברסיטה העברית, אחת האוניברסיטאות הגדולות והוותיקות, מתעלמת לחלוטין מקיומו של המובייל - לא כאתר מותאם ובטח שלא כאפליקציה וחבל.

בפייסבוק ניכרת עבודה מרובה עם פוסטים על בסיס יומי וטאבים שמקשרים לטוויטר ויו-טיוב, מבלי לצאת מהעמוד וכן לחיפוש עבודות.

הפעילות בטוויטר ובאינסטגרם גם ראויה לשבח וביו-טיוב היא מושכת גולשים עם יותר מ-3 מיליון צפיות.

האוניברסיטה העברית / צילום מסך מתוך האינסטגרם

4. אוניברסיטת אריאל: שפה גרפית מיושנת

עיצוב האתר של אוניברסיטת אריאל מיושן ועמוד הבית לא מצליח לספק מספיק מידע רלוונטי. כך למשל, גם ההפניה לפקולטות השונות מתחבאת בתפריט וניתן להיכנס אליה רק מעמוד משני ולא מעמוד הבית. עם זאת, כל עמודי הפקולטות נמצאים תחת אתר האוניברסיטה עם שפה גרפית אחידה. כמו כן, שני התפריטים העיקריים מלווים את הגולש לכל אורך השהות באתר ומקלים על הניווט.

הכניסה מהמובייל מפנה להורדת אפליקציה לאנדרואיד או לאייפון, שמציגה פעולות בסיסיות ושימושיות כמו מערכת קורסים, ציונים והודעות. בפייסבוק הפוסטים סבירים מבחינת העניין שמגלים בהם הגולשים, ונציין לטובה את המיני-סייט שקיים כטאב ברשת החברתית. מנגד, אתר הבית מפנה לחשבון טוויטר שמעולם לא היה פעיל, וליו-טיוב - שם כמות צפיות נמוכה מאוד.

5. אוניברסיטת בר-אילן: הרבה מידע

האתר של אוניברסיטת בר-אילן איטי, מעוצב באופן קצת מיושן ומשעמם. הנושא העיצובי הולך לאיבוד גם בהקשר של הפקולטות השונות, שם כל תת-אתר נראה אחרת, כמו ברוב האוניברסיטאות. עם זאת, התפריטים נוחים ויש אינפורמציה רבה שניתן למצוא באתר.

המובייל הוא בכלל לא פונקציה ואין לבר-אילן שום נוכחות שם. בפייסבוק הפוסטים הם בעיקר יח"צניים ולא מנסים לייצר מעורבות וקשר עם הגולשים. התמונות שם מלוות בכמות גדולה של טקסט וחבל. ביו-טיוב כמות הצפיות מכובדת עם יותר מ-400 אלף שצפו בהרצאות ובראיונות עם מרצים. יש גם פעילות מעודכנת בגוגל פלוס, אבל מדובר ברשת חברתית שאין בה כמות משמעותית של גולשים בישראל.

6. אוניברסיטת בן-גוריון: משקיעה בטוויטר

אוניברסיטת בן-גוריון מפתיעה לטובה בכך שהיא שומרת על קו אחיד בעיצוב בין כל העמודים הפנימיים באתר הבית, אם כי כשעוברים לאתרי המחלקות התמונה משתנה. האתר מפנה את הגולש לפי השייכות שלו במנעד שבין מועמד לחבר סגל. במובייל אין שום פעילות. לאוניברסיטה יש אפליקציית אייפון ואנדרואיד עם פונקציות שימושיות לסטודנטים, אבל הבעיה היא שקשה למצוא אותה, הן באתר והן בגוגל.

ביו-טיוב כמעט חצי מיליון צפיות, כולל סרטוני פרומו לאוניברסיטה שהופקו באופן מקצועי. עמוד הטוויטר מנוהל באנגלית וכך מצליח לייצר מעט אינטראקציה עם הגולשים, שזה שיפור לעומת שאר האוניברסיטאות.

הפוסטים בפייסבוק מתעדכנים בתדירות יחסית גבוהה וכמות הלייקים יפה לצד טאבים שאוספים לידים ממתעניינים. זאת, לצד פיד אינסטגרם מעניין אך כזה שלא עודכן מחודש מאי השנה.

7. הטכניון: תנועה יפה ביו-טיוב

אתר הבית של הטכניון מעוצב באופן מיושן ויש עודף אינפורמציה בתצורת טקסט בלבד. כמו כן, יש מחסור בפונקציונליות וכשל בשמירה על עיצוב אחיד בין תתי-האתרים, בדומה לאוניברסיטאות אחרות. גם כאן המובייל אינו חלק מהאסטרטגיה הדיגיטלית, וחבל שבשנת 2013 אוניברסיטה עם חזון ומהות טכנולוגיים לא מרימים את הראש ומסתכלים קדימה. אבל הטכניון מצליח לשפר את מעמדו ברשתות החברתיות עם מספר העוקבים הגדול ביותר בפייסבוק מבין שאר האוניברסיטאות, לצד עדכונים תדירים. הטאבים מספקים מידע ראשוני בשלל תחומים, אך בסופו של דבר רק מפנים לאתר הבית, לצד טאב על שלל הפקולטות שמפנה לעמוד הפייסבוק של המחלקה הספציפית. הטכניון שובר שיאים גם ביו-טיוב עם 8.5 מיליון צפיות.

8. אוניברסיטת חיפה: עיצוב לא מושך

האתר של אוניברסיטת חיפה קל לניווט אך נראה מיושן, והעיצוב של עמוד החדשות מבוסס על תבנית WordPress, שמתאימה יותר לבלוגים ולאתרים קטנים. בעמודים פנימיים הטקסט מוצג לא מעט פעמים כבליל, ללא נוכחות ויזואלית רלוונטית.

מנגד, יש נוכחות בולטת להרשמה לאוניברסיטה וכן לגיוס תרומות (נושא מהותי עבור מוסד אקדמי) בראש עמוד הבית. העיצוב הלא אחיד בתתי-האתרים של המחלקות נראה גם כאן, אם כי בצורה מופחתת. אתר המובייל המותאם מציג את עדכוני החדשות האחרונים ולא מידע רלוונטי ואין למוסד האקדמי אפליקציה.

בפייסבוק יש לאוניברסיטה מעט אוהדים. בטוויטר נעשית עבודה יפה עם פוסטים מקוריים, אך ללא היענות מהקהל. ביו-טיוב המצב מעט שונה, עם ערוץ מושקע וכ-600 אלף צפיות.

פעילות הניו-מדיה של האוניברסיטאות

מתודולוגיה

עוד כתבות

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בתל אביב: מדד ת"א בנקים 5 זינק בכ-4%

מדד ת"א 35 קפץ ב-1.1% ות"א 90 הוסיף לערכו כ-1.4% ● הדולר חצה רף של 3.8 שקלים ונחלש חזרה בסוף השבוע ● S&P הודיעו על הורדת הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● הסיכויים להפחתת ריבית בישראל וארה"ב הולכים ומתרחקים ● בעוד שבישראל יתקיים שבוע מסחר מקוצר לרגל החג, בוול סטריט יפרסמו דוחות כמה מענקיות הטכנולוגיה המשתייכות לשבע המופלאות

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

סקטור השבבים יורד / צילום: Shutterstock

אנבידיה יורדת למקום החמישי בשווי שוק: מה עובר על הסקטור הלוהט בוול סטריט?

ביום אחד איבדה החברה הלוהטת של וול סטריט 10% מערכה, והיא רק דוגמה לסגמנט השלילי שאפיין את שוק השבבים כולו ● אנליסטים מנתחים את הסיבות: מנתוני מאקרו בעייתיים שמכבידים על השוק כולו ועד ל"תיקון" בתחום, שנהנה מפריחה משמעותית בשנה האחרונה

הירידות הנוכחיות מגיעות אחרי שנה ורבע חלומיות למשקיעים בשווקים בחו''ל / צילום: Shutterstock

אפריל האדום: וול סטריט יורדת בחדות, וזה מה שצפוי לקרות לחיסכון שלכם ולשקל

הבורסה האמריקאית פתחה את 2024 בסערה עם תשואות מרשימות במדדים המובילים ● אלא שכעת הקערה התהפכה, ומתחילת אפריל נמחקה יותר מחצי מהתשואה ● מי החוסכים הישראליים שייפגעו במיוחד, ומהן ההשלכות של המגמה השלילית על שער הדולר?

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

קשת שביט, חוקרת בפרויקט Candle של נאס''א / צילום: שמוליק עלמני

"ניצלתי בנס": הצעירה שהגיעה עד לפרויקט השאפתני של נאס"א

בגילה הצעיר במיוחד קשת שביט הספיקה להיות חתומה על מאמר פורץ דרך בשער מגזין Science היוקרתי, ועובדת בפרויקט של נאס"א על מחקר שעתיד לדייק את המידע שיש לנו על כוכבים ● ב-7 באוקטובר היא הייתה בביתה בקיבוץ בארי, כשמחבלים ניסו לחדור אליו: "הוא ספג הרבה כדורים, ניצלתי בנס" ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

האוניברסיטה שהפכה למוקד הפגנות פרו פלסטיניות סגרה את שעריה: "הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי"

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר שוטרים מסביב כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה חיובית בוול סטריט; טסלה איבדה כ-3%, אנבידיה עלתה בכ-4.3%

בורסות ארה"ב נצבעו ירוק ● מדד ההנג סנג זינק בכ-1.7% ● טסלה ירדה לאחר שפורסם כי הורידה את מחירי הרכבים החשמליים שלה ברחבי העולם; המניה ירדה מתחילת השנה בכ-40% ● ירידות במחירי הנפט והזהב ● האג"ח הממשלתיות בארה"ב נסחרו בעליות

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין, ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

הסופרקמפיוטר של חברת Cerebras בחוות שרתים בקליפורניה / צילום: Reuters, REBECCA LEWINGTON/CEREBRAS

בחסות אלטמן ומשקיעים מישראל, המתחרה באנבידיה יוצאת להנפקה

סריבראס, יצרנית "השבב הגדול בעולם", בה מושקעים מייסדי OpenAI וכן ישראלים ואמירותים רבים, מתקדמת להנפקה ● בינתיים היא גייסה 723 מיליון דולר

איילת שקד / צילום: שלומי יוסף

מיליון וחצי שקל על משרה חלקית: איילת שקד מציגה - כך מכינים נקניקיות גם בעסקי הנדל"ן

איילת שקד השוותה בין מינוי בכירים במערכת המשפט להכנת נקניקיות ("מי שלא עומד בחום, שלא ייכנס למטבח") ● מעניין מה הייתה אומרת על מינוי פוליטיקאית לתפקיד בכיר במגזר העסקי

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: רס"ל במיל' סאלם אלכרישאת נפל בצפון הרצועה

אלכרישאת, גשש בן 42 מאבו רובייעה, נפל בקרב בעזה ● דובר צה"ל לעזתים שבבית לאהייא: "עזבו את האזור מיד" ● צה"ל תקף בדרום לבנון; רקטות שוגרו למרחב מרגליות שבאצבע הגליל ● שני בכירי חיזבאללה חוסלו בדרום לבנון בתגובה על הפלת הכטב"ם הישראלי אתמול ● לפחות שתי מטרות יורטו בשמי נהריה ● כל העדכונים

איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו

המתיחות בין איראן לישראל הביאה את מדדי הפחד בארץ ובחו"ל להיסחר סביב שיא של חמישה חודשים ● ממה מורכבים מדד הפחד הישראלי והאמריקאי? איך משקיעים בהם? ואיזה פרדוקס גלום בתוכם? ● גלובס עושה סדר

בעולם מתפעלים מישראל: "הראתה שהיא יכולה לתקוף מתי שהיא רוצה"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: בוושינגטון פוסט מתפעלים מהמתקפה שמיוחסת לישראל באיראן, ובאיראן מנסים להקטין את האפקט שלה וגם: אייפ"ק פותח בקמפיין נגד פוליטיקאים אנטי-ישראלים בבחירות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם 

קרית שמונה / צילום: אייל מרגולין

בערב החג: רצף אזעקות בגליל העליון והמערבי

מוקדם יותר: מטרה אווירית יורטה באזור קריית שמונה ● יותר מחצי שנה אחרי 7 באוקטובר - ראש אמ"ן חליוה פורש מצה"ל • "לעד אשא איתי את הכאב האיום של המלחמה", כתב לרמטכ"ל • אלוף פיקוד מרכז יסיים את תפקידו בקיץ ● צה"ל פתח במבצע סיכול במסדרון החיץ ברצועה: מחבלים חוסלו, תשתיות טרור אותרו והושמדו • דיווח בניו יורק טיימס: ישראל תכננה מתקפה גדולה יותר נגד איראן, גם בטהראן - אך היא נבלמה ברגע האחרון ● כל העדכונים

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

עלי חמינאי נפגש עם משפחות הבכירים שחוסלו בסוריה, אפריל 2024 / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

החישוב הגרעיני של איראן נעשה כעת מסוכן יותר

המנהיג העליון חמינאי בוודאי תוהה אם מצבה של הרפובליקה האסלאמית היה טוב יותר לו כבר היה ברשותה נשק גרעיני ● המערב אינו צריך להמעיט בצורך של חמינאי להשאיר מורשת מפוארת

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / חומרים: אתרי החברות, Shutterstock

תוספים וטריקים: כך קונים ברשת חכם ובזול

היקף הרכישות של ישראלים באונליין נמצא בעלייה מתמדת, אבל רבים לא מכירים את הכלים שמאפשרים לחסוך בתשלום ● מתוספים שמשתלם להתקין בדפדפן ועד שיחה עם צ'אטבוט

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?