גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"השוק האמריקאי יתקן מטה השנה; שיא חדש בשנה הבאה"

טוביאס לבקוביץ', אסטרטג המניות הראשי של סיטיגרופ, לא חושש מסופו המתקרב של הראלי בשוק המניות בארה"ב ■ בראיון ל"גלובס" הוא גם מספק המלצות

המדד האמריקאי S&P 500 נמצא כיום ברמות שיא של כל הזמנים, לאחר שעלה מתחילת השנה ב-20%. על רקע זה יש לא מעט משקיעים שחוששים כי סופו של הראלי בשוק המניות האמריקאי קרוב מאי-פעם. טוביאס לבקוביץ', אסטרטג המניות הראשי של סיטיגרופ, הוא לא אחד מהם.

בריאיון ל"גלובס" לבקוביץ' אמנם מתריע: "ה-S&P עשה מהלך יפה, אך נראה ששוק המניות האמריקאי קצת מקדים את זמנו. לא נתפלא אם עד סוף השנה נראה תיקון של כ-6%"; אך ממהר להרגיע: "בטווח הארוך יותר הדברים נראים אחרת. אנחנו ממשיכים להאמין שבסוף 2014 ה-S&P יעמוד על 1,900 נקודות, כלומר גבוה בכ-8% מרמתו הנוכחית".

לדברי לבקוביץ', החודשים הקרובים צפויים להיות מאתגרים יחסית, אולם בתחילת השנה הבאה צפוי שיפור בכלכלה האמריקאית - בדגש על צמיחה ותעסוקה. "סקרים שנערכו בארה"ב בנוגע להעסקת עובדים, מצביעים כי בקרב חברות רבות ישנה כוונה להגדיל את מצבת העובדים", הוא אומר. ברקע, נזכיר, נתוני תעסוקה מעודדים פורסמו בשבוע שעבר בארה"ב, ולפיהם מספר תביעות האבטלה החדשות ירדו ב-12 אלף ל-350 אלף מבקשי עבודה, וכי שיעור האבטלה בספטמבר ירד ל-7.2%.

לבקוביץ', שמתמחה במניות בשוק האמריקאי, והגיע לארץ לטובת השתתפות בכנס משותף עם בית ההשקעות פסגות, אוהב לדבר במטאפורות. כששאלנו אותו לדעתו על השביתה האחרונה בוושינגטון ועל ההחלטה של הסנאט לגלגל את משבר תקרת החוב ל-2014, רגע לפני שארה"ב הפכה חדלת פירעון, הוא השיב: "האמריקאים פשוט בועטים בפחית תקרת החוב של ארה"ב במורד הרחוב, ולא יותר רחוק מזה. הבעיה הזאת לא תיפתר בקרוב, אבל מצד שני לא מדובר בגורם שיעיב על השווקים בצורה רצינית".

התמקדות במגזרים

אחרי כמעט 3 עשורים בוול סטריט (הוא החל את דרכו כאנליסט ב-1985 וכיום הוא מסקר את שוק המניות האמריקאי ברמת המקרו), לבקוביץ' בהחלט מרשה לעצמו לחייך. לפני כשנתיים פיתח האנליסט הוותיק את "תיאוריית השור הזועם" (Raging Bull" Theory"), שבינתיים מוכיחה את עצמה. התיאוריה גורסת, כי במהלך 5-10 השנים הקרובות השוק האמריקאי צפוי לצמוח, והיא מנבאת פוטנציאל אדיר לכלכלה האמריקאית בטווח הארוך. הרעיון מתבסס על 5 מגמות, שלפי לבקוביץ' יובילו לגידול חד ברווחי החברות שנכללות ב-S&P.

לדבריו, פתרון הבעיות הפיסקליות של ארה"ב קרובות לסיום, מה שיתרום להעלאת הוודאות בשוק המניות. בנוסף, ארה"ב חפצה בעצמאות אנרגטית. "ארה"ב הפכה תחרותית הודות למצבורי גז עצומים. אנחנו ממש ערב הסעודית של הגז", הוא אומר בחיוך.

בסיטיגרופ גם מאמינים, כי מחירי הבתים בארה"ב כבר הגיעו לשפל, כלומר מכאן המחירים יכולים רק לעלות. המשמעות היא התעוררות הן בקרב הקבלנים וקרנות הריט והן בקרב הבנקים. לבקוביץ' מנבא, כי לאורך זמן מגזר הדיור צפוי להפגין התאוששות.

מגמה נוספת בתיאוריה, היא הזיכרון הטוב יחסית של הדור שנולד אחרי "הבייבי בומרס" (אלה שנולדו אחרי מלה"ע השנייה, בתקופה שבין 1946-1964). הילדים שנולדו בתקופה הזאת מזרימים הון לשוק המניות, כי אין להם שום זיכרון רע ממנו.

המגמה האחרונה, היא השינויים שחלו בכלכלה העולמית, אשר בעקבותיהם ארה"ב הופכת לאטרקטיבית עבור התעשייה. "חברות אמריקאיות החלו להחזיר את מפעלי התעשייה ממזרח אסיה לארה"ב, וישנה עלייה במספר החברות המערביות שמעבירות את הפעילות - בעיקר מסין. הסיבה לכך היא הזינוק במחירי הנדל"ן והגידול בעלויות ההובלה הימית".

"בהשקעות חשוב להסתכל על התמונה המלאה. אני אוהב להסתכל על הדברים בשני אופנים - גם כאנליסט שמכיר את החברות וגם ככלכלן מקרו", אומר לבקוביץ', שממליץ להתמקד בהשקעה מגזרית. "אנחנו ממליצים על חברות במגזרים כמו פיננסים וביטוח, נדל"ן וטכנולוגיות מידע. גם בתחום ההיי-טק יש פוטנציאל, אבל בחברות חומרה בלבד", הוא אומר. מנגד, בסיטי ממליצים להתרחק מרשתות הפארמה וחברות הביוטכנולוגיה, טלקום וביטוחי בריאות.

מהן המניות המומלצות על ידי מחלקת המחקר של סיטי? בטבלה המצורפת תמצאו מניות ממגזר הצריכה כמו חברת האופנה ראלף לורן, רשת בתי הקפה סטארבקס, יצרנית האופנועים הארלי דיווידסון וכן את חברת פרוקטר אנד גמבל. בפיננסים אלו הן מניות בנק JP מורגן, קרן ההשקעות הפרטית בלקסטון וקרן הריט מייסריץ'. בנוסף, הם ממליצים על חברות טכנולוגיה כמו ebay, אפלייד מטריאלס, טקסס אינסטרומנטס; ועל החברה הגדולה בעולם לייצור ביטחוני, לוקהיד מרטין.

טוביאס לבקוביץ'

מצב משפחתי: נשוי 3

תפקיד נוכחי: אסטרטג המניות הראשי של סיטיגרופ

תפקידים קודמים: אנליסט מניות בבית ההשקעות סלומון סמית' ברני (שמוזג לתוך סיטי), אנליסט תעשייה בסיטי. מאז 2011 בתפקידו

השכלה: תואר ראשון במסחר מאוניברסיטת Concodia במונטריאול, ובוגר בית הספר למינהל עסקים של בוסטון

עוד משהו: בשנת 2002 הוא זכה בתואר "אחד מ-30 האנשים הכי חכמים בעולם ההשקעות" של המגזין SmartMoney

המניות האמריקאיות

עוד כתבות

שמוליק ארבל, המשנה למנכ''ל בנק הפועלים והממונה על החטיבה העסקית, בכנס תשתיות לעתיד / צילום: שלומי יוסף

המשנה למנכ"ל בנק הפועלים: "נדרשת הכפלת ההשקעה בתשתיות בעשור הקרוב"

שמוליק ארבל, המשנה למנכ"ל בנק הפועלים והממונה על החטיבה העסקית, ציין בכנס תשתיות לעתיד של גלובס כי מלאי התשתיות בישראל נמוך ביחס למדינות מפותחות, וכי הגידול המהיר באוכלוסייה מחייב האצה בהשקעות

משרדי אמזון / צילום: Shutterstock

מבוכה באמזון: מייל פנימי שנשלח בטעות חשף את גל הפיטורים הקרוב

אמזון חשפה בטעות את הקיצוצים המתוכננים בחטיבת הענן במייל שנשלח הלילה לעובדי החברה ● גל הפיטורים הנוכחי, שצפוי לכלול כ-14,000 עד 16,000 עובדים, אכן מתחיל השבוע, אולם המייל הקדים את ההודעות האישיות שהיו אמורות להמסר לעובדים שיושפעו מהמלך

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס תשתיות לעתיד / צילום: שלומי יוסף

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "על רקע קריסת העיתונות שראינו ב-BBC, התפקיד שלנו בגלובס רק מתחדד"

כנס תשתיות לעתיד של גלובס נפתח עם דבריה של מו"ל גלובס, אלונה בר און, שדיברה על ירידת האמון בתקשורת בישראל ובעולם, אך אמרה שזה לא קורה בטעות, אלא בגלל התנהלות לקויה של כלי התקשורת ● "לתפיסתנו יש להביא תוכן עובדתי, בדוק, רלוונטי ומונגש - ובהקשרו"

דורון ארבלי, יו''ר חברת החשמל / צילום: כדיה לוי

יו"ר חברת החשמל: "האינטרס הלאומי והביטחון האנרגטי מחייבים שנמשיך להיות חלק ממערך ייצור החשמל"

דורון ארבלי, יו"ר חברת החשמל, קרא בכנס תשתיות לעתיד של גלובס להסרת המגבלות על פעילות החברה בתחום ייצור החשמל, והציג תוכנית השקעות של כ־50 מיליארד שקל ברשת החשמל עד סוף העשור ● "חברת החשמל היא לא הבעיה של משק האנרגיה, היא הפתרון"

דיון בבית המשפט העליון בעתירות שעניינן החלטת הממשלה על סגירת גלי צה''ל / צילום: דוברות הרשות השופטת

בג"ץ דן בהחלטת הממשלה לסגור את גלי צה"ל: "למה זה כ"כ דחוף?"

השופטים רמזו לפגמים בהליך שהוביל להחלטת הממשלה לסגור את תחנת השידור עד 1 במרץ, כולל סביב זיקה לליכוד של חלק מחברי הוועדה הציבורית שהמליצה על המהלך ●  מנגד, השופט שטיין תהה "מה ההבדל בין סגירת התחנה לסגירת פלס"ר נח"ל"

משרדי ענקית ציוד השבבים ASML / צילום: ap, Peter Dejong

עקפה תחזיות ומפטרת: מה היה בדוחות ענקית השבבים?

ASML דיווחה על צמיחה של כ-29% בהכנסות לעומת הרבעון הקודם, ועקפה את צפי האנליסטים בשורה העליונה והתחתונה ● ההזמנות החדשות שהתקבלו ברבעון הרביעי עקפו בפער גדול את תחזיות האנליסטים ● חברת השבבים דיווחה גם על פיטורים של כ-1,700 עובדים בהולנד ובארה"ב ● המניה קופצת בקרוב ל-7% בבורסה באמסטרדם

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה בת"א ננעלה בירידות; מדדי הבנקים והבנייה נפלו בכ-2%

מדד ת"א 35  יורד ב-0.8% ● הדולר נסחר סביב 3.09 שקלים ● טבע נתנה תחזית מאכזבת להכנסותיה ורווחיה ב-2026 ● מיקרוסופט, מטא וטסלה יפרסמו היום דוחות, הפד יודיע על החלטת הריבית בארה"ב ● וגם: בבנק הפועלים מסמנים ארבע מניות דיפנס אירופיות מומלצות

הקהל בכנס / צילום: כפיר זיו

מניעים את הכלכלה: התמונות והרגעים מכנס תשתיות לעתיד

בכנס תשתיות לעתיד של גלובס, שנערך במרכז הכנסים של הבורסה בהשתתפות כ-200 אורחים, נידונו סוגיות תחבורה, תעשייה, אנרגיה והיבטי מדיניות ● מושב מיוחד ניתח לעומק את פרויקט הענק של הקמת המטרו בגוש דן ● באי הכנס נהנו מיין בוטיקי משפחתי ומגבינות המיוצרות ב"מחלבה הקטנה" ● אירועים ומינויים

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

הפד הותיר את הריבית בארה"ב ללא שינוי

פאוול לא השיב על שאלות עיתונאים בנוגע לעתידו בבנק המרכזי ולמתקפות מצד טראמפ ● בהודעת הפד לא ניתנה הנחיה לגבי הצעדים הבאים, בשווקים מעריכים שהפד ימתין לפחות עד יוני לפני שינוי נוסף בריבית ● הנגידים סטיבן מירן וכריסטופר וולר שמונו ע"י טראמפ, הצביעו נגד ההחלטה ● “הייתה תמיכה רחבה בוועדה בהחלטה היום”, אמר פאוול, "הבנק בעמדה טובה לבחון את הנתונים מפגישה לפגישה"

האקסטרים של השוק / צילום: Shutterstock

ההשקעה שעשויה להניב לכם תשואה של מאות אחוזים או להפסד של רוב הכסף

קרנות נאמנות ממונפות על מדדי השוק הניבו תשואות של מאות אחוזים בשנתיים האחרונות, הרבה מעל המדדים עצמם ● ובכל זאת הן מנהלות "רק" 5.2 מיליארד שקל — בשל הסיכון הגבוה להפסד הכסף ● וגם: אילו דמי ניהול תשלמו בהן, ומה קרה למי שהימר עמן נגד השוק

גלעד בר אדון, מנכ''ל מוריה / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מוריה: "ירושלים תהפוך לעיר הראשונה בישראל עם רשת של רכבות קלות"

גלעד בר אדון, מנכ"ל מוריה - החברה לפיתוח ירושלים, התייחס בכנס תשתיות לעתיד של גלובס למהפכת תשתיות התחבורה שעוברת עיר הבירה בימים אלו ●  "רואים היום תוכניות של מגדלים בני 30–40 קומות ליד הרכבת הקלה – דבר שלא היה מעולם בירושלים"

השופט יצחק עמית בכנס ההסמכה לעריכת דין

השופט יצחק עמית בכנס עורכי הדין החדשים: "מערכת המשפט תחת מתקפה של ממש"

את הדברים הנוקבים אמר השופט עמית בטקס ההסמכה לעריכת דין שהתקיים הערב (ה') בירושלים ● "אם מי שנמצא בעמדת כוח או השפעה מרשה לעצמו להתעלם מהכרעה שיפוטית שאינה לרוחו, מדוע שאזרח מן היישוב יראה עצמו מחויב לה?"

כנס תשתיות לעתיד: הפרויקטים והמיליארדים שיניעו את ישראל קדימה

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית, מנתח את הסוגיות הכלכליות, הרגולטוריות והעסקיות שקשורות לתחומי התחבורה, התעשייה, האנרגיה והחדשנות בישראל ● באירוע מתארחים מומחים ומקבלי ההחלטות מהענף, ובהם החשב הכללי במשרד האוצר יהלי רוטנברג, מנכ"ל משרד התחבורה משה בן זקן ובכירי המגזר העסקי

מנכ''ל מיקרוסופט, סאטיה נאדלה / צילום: ap, Elaine Thompson

מיקרוסופט עקפה את התחזיות, אז למה המשקיעים מודאגים מהתוצאות?

ענקית הטכנולוגיה עקפה את התחזיות בשורה העליונה והתחתונה ● עם זאת, הצמיחה מפלטפורמת הענן שלה, אז'ור, עמדה על 39% - מעל צפי האנליסטים, אך מתחת לשיעור הצמיחה שנרשם ברבעון הקודם, שעמד על 40% ● המניה יורדת במסחר המאוחר בוול סטריט

אילן סיגל, מנכ''ל פלאפון ו-yes, בשיחה עם גלית חתן בכנס תשתיות לעתיד / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל פלאפון ו-yes: "הגיע הזמן שהתחרות בסלולר לא תהיה רק ברמת המחיר אלא גם ברמת האיכות"

בכנס תשתיות לעתיד של גלובס הזהיר אילן סיגל, מנכ"ל פלאפון ו-yes, כי התחרות בשוק הסלולר הפכה למלחמת מחירים, וכי בלי מיזוגים והסרת חסמים ישראל תישאר מאחור בפריסת דור 5

מיקי רביב, מנכ''ל כאף ישראל / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל כאף ישראל: "יש גורמים שיהיו מעוניינים לממן את הפרויקט לחיבור המסילה במפרץ עם ישראל"

מיקי רביב, מנכ"ל כאף ישראל, סיפר בכנס תשתיות לעתיד של גלובס כי החברה פועלת בסעודיה ובאמירויות והיא בהחלט רואה היתכנות להשלמת רשת הרכבות המפרצית ● "רק 200 קילומטר בירדן מפרידים בינינו לרשת הרכבות המפרצית"

סין סימנה את המוסד כמטרה - וזו הסיבה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מדינות המפרץ מתנגדות לתקיפה באיראן, סין עוזרת לטהרן לסכל את פעילות המוסד בשטחה, ובמגזין פורן פוליסי טוענים שמועצת השלום של טראמפ תפגע בחלשים • כותרות העיתונים בעולם

מארק צוקרברג, מנכ''ל מטא / צילום: ap, Nic Coury

מטא עקפה את הצפי ומעלה תחזיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו כ-60 מיליארד דולר, עלייה של כ-25% לעומת השנה שעבר ● והרווח עמד על 8.88 דולר למניה, מעל הצפי ● החברה מעלה את התחזיות מעל צפי האנליסטים ● החברה תפטר כ־10% מעובדי חטיבת Reality Labs ● המניה מזנקת בכ-7% במסחר המאוחר

אברהם נובוגרוצקי / צילום: תמר מצפי

ברוב גדול: זה נשיא התאחדות התעשיינים החדש

אברהם (נובו) נובוגרוצקי זכה ב-523 קולות מול המועמד צורי דבוש שקיבל רק 219 קולות ● הוא יחליף את רון תומר שכיהן בתפקיד בשש השנים האחרונות

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

יועצו של חמינאי: כל תקיפה של ארה"ב תיענה בתגובה לת"א

עלי שמח'אני, יועצו הבכיר של המנהיג העליון של איראן: "כל פעולה צבאית מצד ארה"ב מכל מקור ובכל רמה - תיחשב לפתיחת מלחמה" ● האיחוד האירופי צפוי להגדיר את משמרות המהפכה כארגון טרור ● טראמפ: "יש צי גדול בדרך לאיראן, מקווה שהם יחתמו על עסקה" ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "אנחנו ערוכים לעימות ארוך-טווח" ● שר החוץ האיראני: "אם ארה"ב רוצה לנהל מו"מ, היא צריכים לשים בצד את האיומים ● עדכונים שוטפים