גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הצד האפל של סמסונג

היא אולי יצרנית הסמארטפונים הגדולה בעולם, אבל הגישה של סמסונג צריכה להשתנות

התחרות בענף הסלולר היא עוצמתית. יצרניות הטלפונים הדרום קוריאניות, אמריקניות, פיניות, סיניות וטיוואניות צריכות להמציא את עצמן כל תקופה קצרה מחדש בשביל לא להישאר מאחור. אולם נראה שהתחרות לפעמים מבלבלת את קברניטי חלק מהחברות, והם מוכנים לעשות הכל בשביל להציג תוצאות כספיות גבוהות ולהביס את המתחרים.

סמסונג היא יצרנית הסמארטפונים הגדולה בעולם. לחברה יש מכשירים מוצלחים מאוד כמו סדרת הגלקסי S וה-Note, אבל בתקופה האחרונה אנחנו רואים שמשהו קורה לחברה הדרום קוראינית מבחינת היחס שהיא נותנת ללקוחות שלה והרצון לקבל השראה מאפל לא רק מבחינת עיצוב המכשירים אלא גם באסטרטגיית הגן הנעול שלה.

ענף הסמארטפונים, המחשבים, הטלוויזיות ואפילו הבגדים פועל באמצעות יבואנים רשמיים כאשר לצידם קיימים גם יבואנים מקבילים (פארללים). האחרונים מפחידים מאוד את היבואנים הרשמיים, מכיוון שבדרך כלל הם מוכרים את המוצרים שלהם במחיר נמוך משמעותית מזה של היבוא הרשמי. כמובן שיש הבדל בין שני המוצרים, כאשר הדבר לא נובע בחומרה, אלא יותר בנושא הגיור לעברית, אפליקציות מסוימות, אחריות לחלקים מקוריים או זמן האחריות. בנוסף, היבואן הרשמי משקיע במעבדות, חנויות, בפרסום ובשיווק והוא מגלגל את העלויות לצרכן הסופי.

היבוא המקביל גורם להוזלה משמעותית במחירים. לפני מספר חודשים רמי לוי התחיל למכור סלולריים. בזמנו הוא הציע סמארטפונים של סמסונג בייבוא מקביל. המחיר של הגלקסי S3 באותה תקופה עלה באתר הרשמי של יבואנית סמסונג - סאני 3,000 שקל. רמי לוי הציע אותו ב-2,140 שקל. הפרש של 860 שקל. הסיבה להפרשי המחירים בין סאני ליבוא הלא רשמי, היא מלאי גדול של יבואן מקפריסין, שהציף מדינות שונות במכשירי גלקסי במחירים זולים מאוד, במטרה להיפטר מהמלאי. הדבר הזה גרם לסאני להישאר עם מכשירים שנרכשו במחיר יקר יותר מאלו שהחנויות קונות היום.

חסימה גיאוגרפית

בסמסונג לא מעוניינים שמקרים כאלו של יבואנים שנתקעו עם מלאי גדול של מכשירים שלה יעברו למדינות אחרות ויגרמו להורדת מחירים. מה הפתרון של סמסונג? חסימה גאוגרפית שעלולה לפגוע משמעותית בתחרות בין היבואנים הרשמיים למקבילים ובסופו של דבר תפגע בצרכן.

החברה החלה להתקין בסמארטפונים מהדגמים המובילים שלה חסימה גאוגרפית שמחייבת את הלקוח להפעיל את המכשיר עם סים של אותה יבשת או מדינה בה קנה את הסמארטפון, לאחר מכן הנעילה מוסרת. למשל, לקוח ישראלי שרוצה לקנות מכשיר של סמסונג בניו יורק יצטרך למצוא סים מקומי להפעלת המכשיר, אחרת הוא לא יכול להשתמש במכשיר בישראל. הדבר אולי לא ימנע מלקוחות פרטיים לבצע רכישות ממדינה אחרת, אבל הוא יהפוך את היבוא המקביל לבלתי אפשרי.

טוהר המידות

בחודשים האחרונים פרסמו אתרים ברשת כי סמסונג שיפרה פעמיים מבחני ביצועים לסמארטפונים שלה. האתר Ars Technica שערך מבחני ביצועים לנוט 3 גילה כי החברה הוסיפה קוד למעבד המכשיר, המפעיל את כל ארבעת הליבות למהירות מלאה באפליקציות בדיקות ביצועים, כך שהתוצאה הסופית גבוהה ב-20% מהתוצאה המקורית. באותה שיטה דומה סמסונג השתמשה מספר חודשים קודם לכן בגלקסי S4.

דובר של חברת סמסונג הגיב במקרה האחרון לאתר Cnet כאשר אמר "הנוט 3 מגביר את קצב הביצועים שלו כאשר יישומים במכשיר דורשים את זה. לא היה מדובר בניסיון להגזים בתוצאות בהשוואות מסוימות".

קנס על תגובות מזויפות

לאחרונה נקנסה סמסונג ב-340 אלף דולר על פרסום תגובות שליליות על מתחרים וטוקבקים לא נכונים שמשבחים את עצמה. על-פי פרסום באתר הטכנולוגיה The Verge, את הקנס הגישה ועדת הסחר ההוגנת בטיוואן שטענה שסמסונג השתמשה במספר גדול של כותבים שיפרסמו בפורמים הטיוואנים באמצעות חברות צד שלישי לשיווק.

לאחרונה הוסיפה סמסונג לחלק מהסמארטפונים המתקדמים שלה יישום אבטחה בשם KNOX, היודע לשמור על המכשיר ברמה התוכנה ורמת החומרה, כאשר הוא מתריע במצב שהתוכן שבסמארטפון נחשף לאדם אחר. המטרה ב-KNOX היא לפנות לארגונים. היישום הזה יוצר הפרדה בין תוכן פרטי לעסקי, כאשר על האחרון הוא יוצר בידוד והגנה. באתרי פורומים טוענים שההגנה של סמסונג מקשה על משתמשים להתקין ממשקים (Rom)משלהם על הסמארטפונים שקנו. הסיבה לכך, KNOX מסמנת את המכשיר כך שהאחריות עליו תוסר כאשר הלקוח ירצה להגיע למעבדה.

נושא הרומים הוא משמעותי לצרכנים רבים בעולם שרוצים לשנות את הסמארטפון שקנו ליכולות המתאימות להם. הדבר בעצם פוגע בחופש של המשתמשים.

קצת לפני תערוכת האלקטרוניקה IFA בברלין אשתקד ערכה סמסונג תחרות בהודו, בה זכו שני בלוגרים לטוס לתערוכה. על-פי דיווח של הבלוג The Next Web הבהירו הבלוגרים לחברה שהם יסקרו את סמסונג באופן נייטרלי והם מגיעים לשם בתור עיתונאים. סמסונג הסכימה לתנאים של הבלוגרים. כשהגיעו לברלין הבינו האחים שהם אמורים לעבוד בדוכן החברה כאשר הם לבושים בתלבושת של סמסונג ולהסביר על אחד המכשירים החדשים של החברה.

כשסירבו לעבוד, סמסונג איימה לבטל להם את כרטיסי הטיסה. בסופו של דבר, נוקיה קנתה לבלוגרים זוג כרטיסים חזרה להודו. הסיפור האחרון אולי לא פוגע ישירות בצרכן, אבל הריח הלא נעים שעולה ממנו, שבסמסונג צריכים להבין שהגישה שלהם צריכה להשתנות.

עוד כתבות

מה עוד מביא לטלטלה בשוק הקריפטו / צילום: Shutterstock

אחרי השיאים הגיעה הנפילה: למה מטבעות הקריפטו משנים כיוון?

אחרי שמתחילת השנה רשם הביטקוין שיאים חדשים בזה אחר זה, בחודש האחרון ניכר במטבע הדיגיטלי המוביל שינוי מגמה ● בשוק מייחסים זאת להשפעות מאקרו ולשינויים מבניים, ומזהירים מפני המשך ירידות בתקופה הקרובה ● אך יש גם מי שמזהים הזדמנות בטווח הארוך

פרופ' בועז המאירי / צילום: יח''צ אוניברסיטת תל אביב

החוקר שקיבל 2 מיליון דולר כדי לגלות איך אפשר לפתור סכסוכים אלימים

פרופ' בועז המאירי, ראש התוכנית לניהול סכסוכים וגישור באוניברסיטת ת"א, קיבל לאחרונה מענק יוקרתי ממועצת המחקר האירופית ● המטרה: לבחון אילו התערבויות מועילות בסוגי סכסוכים שונים בין קבוצות אוכלוסייה ● המחקר ייערך בין השאר בקולומביה, בניגריה ובארה"ב ● האם ממצאיו יוכלו להועיל גם לחברה הישראלית?

גם זה קרה פה / צילום: Shutterstock

היכונו למס חדש שינחת עליכם בינואר הקרוב

הצעד היצירתי לסבסד משכנתאות של מי שנכוו מהריבית ● הפצ"ר אולי ראוי, אופן המינוי - לא ● והמס שמכה ויכה בנו ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

התחרות בענף תחנות הדלק מתחממת: המהלך החדש של סונול

קבוצת האנרגיה סונול משיקה שפה מיתוגית חדשה לרשת חנויות הנוחות Sogood בהשקעה של עשרות מיליוני שקלים ● חברת התעופה אל על בחרה במותג רנואר כאחראי לעיצוב המדים החדשים ● וגם: זה המנכ"ל החדש של חברת הבנייה משהב ● אירועים ומינויים

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

בורסת תל אביב ננעלה בירידות; ICL צללה ב-15%, נובה ב-8%

מחזור ענק בעקבות עדכון המדדים: 13.4 מיליארד שקל ● ICL נפלה בעקבות דיווח כי זיכיון ים המלח ייפתח בשנים הקרובות למכרז ● תוצאות שיא לנובה, אך תחזית פושרת הפילה את המניה ● טבע זינקה אתמול ב-17% אחרי פרסום הדוחות והפכה לחברה השנייה בגודלה בבורסה ● היום יתבצע עדכון המדדים בבורסה

הבורסה בתל אביב / צילום: איל יצהר

שיא של 15 שנים: מה הוביל למחזור המסחר החריג כל כך בבורסה?

היום בנעילת המסחר ביצעה הבורסה את עדכון המדדים הגדול בתולדותיה, כתוצאה מכך, רשמה מחזור עצום בנעילה ● מיהן החברות שיצאו או שנכנסו למדדים? ● ולמה אנרג'יאן זינקה למרות שנשרה ממדד ת"א 35? ● שאלות ותשובות

בצלאל סמוטריץ', עמית גל, ספי זינגר, אילן רום / צילום: נועם מושקוביץ - דוברות הכנסת, עופר עמרם, ברוך גרינברג, יוסי כהן

"השר הפתיע אותנו": מאחורי הקלעים של הפשרה במהפכה בתחום החיסכון

הפשרה סביב קופות הגמל להשקעה, שפרטיה נחשפו בגלובס, תאפשר למהלך הגדול של השוואת תנאי מיסוי בין שורה של מוצרי חיסכון להגיע לחקיקה ● פרטים חדשים: קרנות ההשתלמות יירדו מההמלצות הסופיות ולא ייכללו כלל בפלטפורמה החדשה, ומהי המחלוקת המרכזית שנותרה?

זוהרן ממדאני. מגלם דור חדש / צילום: Reuters, Jose Luis Magana

ממדאני הוא רק סימפטום? כך מתגבש הדור החדש באקדמיה האמריקאית נגד ישראל

ניצחונו של זוהרן ממדאני בבחירות לראשות עיריית ניו יורק מגלם דור חדש ביחסו העוין לישראל, ונוכח בשני צדי המפה הפוליטית בארה"ב ● מומחים מזהירים: אם בעבר האמריקאים חשו הזדהות איתנו, כעת פריחת הגישה הפוסט־קולוניאליסטית באוניברסיטאות מצמיחה איבה כלפינו

מל''ט בייראקטר TB2 מתוצרת טורקיה / צילום: Reuters, Aziz Karimov

"מלחמת המל"טים" בין ישראל לטורקיה: סוריה היא רק שדה קרב אחד

משט המרמרה, שהפסיק את אספקת מל"טי הרון לארדואן, הפך כעבור עשור למאבק עוצמה גלובלי בין התעשיות הביטחוניות ● בעוד שטורקיה הפכה ליצואנית המל"טים התוקפים הגדולה בעולם, בישראל מתריעים מפני התנגשות "בלתי מאוישת" אפשרית בתווך האווירי של סוריה

הנהלת Vast Data / צילום: Vast Data

ואסט דאטה הישראלית חתמה על חוזה ענק בהיקף של כ-1.2 מיליארד דולר

חוזה ענק לחברת ואסט דאטה הישראלית: תספק שרתי אחסון נתונים עבור שרתי AI של ענקית הבינה המלאכותית האמריקאית קורוויב ● המהלך עשוי לגלם עבור החברה גידול בקצב ההכנסות של עד 390 מיליון דולר בשנה

משה ינאי / צילום: רחל ינאי (מתוך ויקיפדיה)

כיצד הגיע משה ינאי לפשיטת רגל ומדוע הדירות והמסוקים שעל שמו לא עזרו?

היזם הסדרתי, שמכר בעבר חברות לענקיות IBM ודל, מצוי במרכזו של מאבק משפטי בישראל ובארה"ב לאחר שנפתח נגדו הליך כינוס נכסים ● קרן האשראי שינטילה דורשת לממש נכסים ודירות בשווי עשרות מיליונים, וטוענת כי ינאי מכר מניות בניגוד להסכם איתה ● ינאי מאשים את הקרן בריביות מופרזות על ההלוואות ומבטיח: מכירת אינפינידט תכסה את כל החובות

נתב''ג / צילום: Reuters, Nir Keidar

מחירי הטיסות הקצרות ירדו, והרחוקות התייקרו: כמה עולה כרטיס טיסה בנובמבר?

עם פתיחת עונת החורף בתעופה, ולאחר תקופה ארוכה של פעילות מצומצמת, כ-50 חברות תעופה כבר חזרו לפעול מישראל ● הדבר השפיע על מחירי הטיסות ליעדי אירופה, שירדו בעשרות אחוזים, אולם ביעדים מרוחקים נרשמות עליות חדות

רוברט אנטוקול, דיוויד קוסטמן, גבי ויסמן / צילום: אוהד רומנו, נובה, נועם גלאי

למה נובה יורדת אחרי דוחות טובים, והישראלית הקטנה שצונחת בוול סטריט

דוח מצויין לנובה, אך תחזית פושרת מפילה את המניה ● התוצאות של פלייטיקה מאכזבות, אך החברה מאשררת את התחזית ● הכנסות טידס (אאוטבריין לשעבר) זינקו, אכזבה בשורה הרווח, המניה צוללת

מורי ארקין / צילום: שלו אריאל

שוק הביומד מתעורר? מורי ארקין מגייס קרן של 40 מיליון דולר

בין המשקיעים בגיוס של קרן ארקין דיגיטל נמצאות הקרנות וינטג' פרטנרס וקבוצת הראל ● הסכום אומנם לא גדול מאוד, אך מדובר בחדשות משמעותיות לסקטור הביומד בישראל, בו גויסה מתחילת המלחמה רק קרן אחת

מטה אלי לילי, ארה''ב, ומנכ''ל אנבידיה ג'נסן הואנג / צילום: AP - AJ Mast

"בית חרושת לתרופות": מחשב־על של אלי לילי ואנבידיה מציב רף חדש לשוק

ענקית הפארמה מובילה את מרוץ ההתחמשות של התעשייה בכוחות חישוב, בדרך למהפכה בגילוי ובפיתוח תרופות ● במסגרת ההסכם עם אנבידיה אמור להיבנות המחשב החזק בעולם לתחום הרפואי, שנשען בין היתר על טכנולוגיה ישראלית ● איך הוא ישנה את השוק?

שוקי ניר ודניאל שרייבר / צילום: דורון לצטר, שלומי יוסף

המניה הישראלית החבוטה שזינקה ב־30% וזו שקפצה לשיא שלא נראה שנים

הישראליות בוול סטריט רשמו יום מסחר מוצלח במיוחד אתמול, כאשר חברת הביטוח הדיגיטלי למונייד המריאה בכ-34%, וחברת האנרגיה הסולארית סולאראדג' קפצה בכ-29% ● אצל למונייד התרשמו מהעקביות בצמיחה, וסולאראדג' הודיעה על שיתוף-פעולה עם חברת השבבים אינפיניון לפיתוח תשתיות אנרגיה לדאטה סנטרים

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

המערכת הפיננסית בארה"ב הרימה דגל אדום, והנגיד פאוול בפלונטר

מצוקת הנזילות בשוק מביאה למצב שבו הריביות על ההלוואות בפועל (מחיר הכסף) אינן יורדות בקצב התואם את הורדת הריבית של הפד ● הבנק המרכזי בארה"ב נזהר ממשברי נזילות כלקח ממשבר 2008, ולכן הפסיק לצמצם את המאזן, ומשאיר אצלו טריליוני דולרים בנכסים

סניף של רשת אושר עד / צילום: יח''צ

אושר עד החלה למכור אייפונים במחיר אטרקטיבי, אבל יש גם חסרונות

ההחלטה של רשת אושר עד למכור אייפונים במחירים זולים במיוחד עוררה סערה ברשתות החברתיות ● מה עומד מאחורי המהלך, עד מתי תימשך המכירה, והאם המתחרים מודאגים?

ממדאני לאחר נאום הניצחון שלו בניו יורק / צילום: Reuters, Jeenah Moon

אוטובוסים חינם, מס על עשירים: ההבטחות הגדולות של ממדאני יעמדו למבחן המציאות

הניצחון ההיסטורי של זוהרן ממדאני מבוסס על תוכניות כלכליות־חברתיות שאפתניות ● תומכיו רואים בהן עתיד חדש ומזהיר לעיר ניו יורק, המבקרים מזהירים מפער מסוכן בין הבטחות למציאות ● האם החזון הסוציאליסטי של ממדאני ישים? דוח של חברת ההשקעות ג'פריס בדק את התנאים החוקתיים והכלכליים למימושו

זוהרן ממדאני נושא את נאום הזכיה שלו, הבוקר / צילום: ap, Yuki Iwamura

האיום של ראש העיר החדש והשאלה: האם חוזי ענק של ישראלים בסכנה?

בחירתו של זוהרן ממדאני לראשות עיריית ניו יורק מדירה שינה מעיניהם של יזמים ישראלים: על בסיס הכרזותיו מהעבר, הוא יוכל לפעול נגד חברות בטענה שהן מוכרות טכנולוגיה לזרועות הביטחון ● כיצד הוא יגיב לרכישה שהושלמה ערב בחירתו, האם הוא יפגע בחברות כי המייסדים שלהן שירתו בצה"ל, ומה יעשו אנשי ההייטק הישראלים?