גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עופר עיני ורוית דום

העסקים, הפוליטיקה, הרגולציה ומי שמחבר ביניהם

המשפחתון של עופר עיני

הוא

מצב משפחתי: גרוש ארבעה

מקום מגורים: צפון תל אביב

עופר עיני, מי שכונה בעבר "המנכ"ל של המדינה", הודיע השבוע על פרישתו מתפקיד יו"ר ההסתדרות - תפקיד בו החזיק שמונה שנים שהיו די סוערות. עיני, שנולד וגדל בבאר שבע, למעשה כיוון עצמו לתפקיד זה מגיל צעיר. לאחר שהשתחרר מצה"ל ורכש הכשרה כיועץ מס, החל לעבוד בנציבות מס הכנסה אך ממש לא התכוון להיוותר פקיד הבודק שומות. לאחר שנה בנציבות, נבחר לוועד העובדים בסניף דרום של הנציבות, וזמן קצר לאחר מכן מונה ליו"ר הוועד.

שמונה שנים לאחר מכן נבחר ליו"ר ועד עובדי מס הכנסה הארצי. מתפקיד זה, למעשה, דרכו ליו"ר ההסתדרות הכללית (מחליפו של קודמו בתפקיד, עמיר פרץ) הייתה די סלולה. בשנת 1999 מינה אותו פרץ ליו"ר הסתדרות עובדי המדינה, בשנת 2004 מונה ליו"ר האגף לאיגוד מקצועי, ובתחילת 2006, כשפרץ בחר לרוץ לפוליטיקה ונבחר לראשות מפלגת העבודה, מונה ליו"ר ההסתדרות הכללית.

הכהונה של עיני הייתה רצופה בניצחונות וכישלונות, והיא תיזכר, בין היתר, בזכות הרומן שניצת בינו לבין יד ימינו. רומן שהפך לטלנובלה, גרסת ההסתדרות הכללית, שהשלכותיו פגעו לא מעט בתדמיתו הציבורית. בשנת 2009 התגרש עיני מאשתו ענת, ושנה מאוחר יותר התגרשה רוית דום, אז עוזרתו האישית, מבעלה עו"ד גיל פידל. בתחילת 2011 מינה אותה עיני למנכ"לית רשת בתי החינוך של ההסתדרות, "עמל", ורק לאחר הביקורת הציבורית שהתעוררה עקב המינוי, הודו השניים כי הפכו לזוג. השבוע, כשהודיע על פרישתו מההסתדרות, אמר "אני רוצה להשקיע יותר זמן עם זוגתי רוית שעושה לי הכי טוב בעולם, ועם הילדים שלי".

עופר עיני

תפקיד: יו"ר ההסתדרות מינואר 2006; יפרוש מתפקידו בפברואר 2014

גיל: 54

השכלה: תיכונית; יועץ מס במקצועו

עוד משהו: את הדירה שהוא מתגורר בה בצפון תל אביב רכשה עבורו ההסתדרות בתחילת 2009 תמורת 340 אלף דולר. עכשיו היא כנראה שווה הרבה יותר

ועוד משהו: בתחילת 2011, עיני רכש לעצמו דירה בשכונה יוקרתית ברמת השרון תמורת 3 מיליון שקל בקירוב. הוא עדיין לא עבר לגור בה. גרושתו וילדיו עדיין מתגוררים בבית המשפחה בבאר שבע, העיר בה נולד וגדל

היא

מצב משפחתי: גרושה שניים

מקום מגורים: צפון תל אביב

דום, שצעירה מעיני ב-14 שנה ואימא לשתי בנות בגילאי 9 ו-4, שימשה במשך 12 שנה כיו"ר המטה של עיני, ולמעשה יד ימינו - מהרגע שבו הפך להיות יו"ר הסתדרות עובדי המדינה ויותר מאוחר כשמונה ליו"ר ההסתדרות הכללית. במסגרת תפקידה עסקה דום בניהול המערכת הפנים ארגונית, ונטלה חלק מרכזי בתהליכי ההתייעלות הטכנולוגית של הארגון והתאמתו לעידן המודרני, הכשרת עובדים ושיפור המבנה הארגוני. כמו כן, עסקה בהתוויית המדיניות הכלכלית של הארגון.

במשך כל התקופה הזו, כל אחד מהשניים היה נשוי לבן זוגו, ולא היה ידוע על קשר רומנטי ביניהם. בתחילת 2011 מינה עיני את דום למנכ"לית רשת החינוך "עמל", המסונפת להסתדרות, ורק לאחר הביקורת הציבורית שהתעוררה הודיע כאמור, עיני כי הוא ודום הפכו "לאחרונה" לזוג. הודאה זו גררה ביקורת נוספת, ועיני הואשם בנפוטיזם מהסוג הגרוע. בראיון שנתן בעבר ל"גלובס" לא התחרט על מהלך זה, וטען כי "אם הייתי היום בדיוק באותה נקודה, הייתי עושה את אותו הדבר.

מיניתי אותה כי היא ראויה לתפקיד. היא עבדה קשה מאוד בשלל תפקידים בהסתדרות והיא חידשה ורעננה את הארגון. בעיניי היא ראויה לכל הפרגון. האם לא הערכתי מראש את גודל הביקורת? התשובה היא לא, כי כשמיניתי אותה באמת לא הייתי בן זוג שלה".

רשת "עמל" מונה כ-120 מוסדות חינוך, וכיום לומדים בה כ-40 אלף תלמידים ומשתלמים מדי שנה. באתר הבית של הרשת, כותבת דום כי "נשאף כל העת לחדשנות, ליצירתיות ולהתפתחות, במטרה להעניק לבוגרינו אופק מבטיח. אנו רואים בכך חובה וגם זכות גדולה".

בקיץ 2010, מספר חודשים לפני שמונתה למנכ"לית "עמל", חשף "גלובס" כי דום מונתה לדח"צית בפאלאס תעשיות, חברה ציבורית בבעלות משפחת ברונפמן ושלום פישר, וזאת בזמן שעובדי החברה נאבקו בהנהלתה. פאלאס, שנסחרת כעת לפי שווי צנוע ביותר של 32 מיליון שקל, מייצרת ומשווקת נרות, מגבונים, ומוצרי אלומיניום ונייר. המינוי של דום נכנס לתוקפו בינואר 2010, אך לאחר כהונה קצרצרה בת חודשיים ועל רקע ניגוד העניינים, פרשה מתפקידה זה.

באותו הזמן, דום כיהנה במקביל כחברת הנהלה וחברת ועדת שיווק ומיתוג של איגוד הכדורסל; כחברת הנהלה של הוועד האולימפי וחברת הנהלה ב"נעמ"ת". היא כבר אינה מכהנת בתפקידים אלו.

רוית דום

תפקיד: מנכ"לית רשת החינוך "עמל"; בעברה יו"ר המטה של עיני ויד ימינו

גיל: 40

השכלה אקדמית: עו"ד (רכשה את התואר במכללת רמת גן)

עוד משהו: אמרה בעבר על הרגע שבו הפכה לבת זוגו של עיני: "רק אחרי שהתגרשתי זה קרה. התחלתי בתפקידי כמנכ"לית עמל וראיתי בו מישהו שאני סומכת עליו מאוד. מאז דברים התגלגלו. זה כמו עוגה: היו כל הרכיבים - חברות, כבוד הדדי, הבנה - והיה חסר רק תנור. יש לנו זוגיות נהדרת"

ועוד משהו: אין לה עדיין שאיפות פוליטיות. בעבר טענה כי "אני לא בנויה לזה כי בפוליטיקה שלנו צריך לרקוד על גוויות ולשלם מחיר אישי כבד. אנשים שעושים תמיד מפריעים למישהו או למשהו"

עומרי וערן עיני

עומרי עבד בעבר למשך תקופה קצרה כעוזר אישי למשנה למנכ"ל אי.די.בי תיירות, חברה-בת הנמנית על קבוצת אי.די.בי של נוחי דנקנר. בשלהי 2010 עזב את החברה. עומרי היה אז סטודנט שנה א' למשפטים - כמעט ללא ספק חסר ניסיון לתפקיד של עוזר אישי בחברה כזו. כיום הוא עו"ד בתחילת דרכו.

ערן, הבן הצעיר יותר, הוא סטודנט לראיית חשבון. שני ילדיו האחרים של עופר עיני עדיין בגיל העשרה.

בני עיני

משמש כמנכ"ל סיעת "עוגנים", הסיעה הפוליטית של עיני בהסתדרות - תפקיד שעבורו הוא מקבל שכר מלא ובמסגרתו יש לו לשכה מפוארת במגדלי שקל בתל אביב. בני נחשב לאדם הקרוב ביותר לעופר, אחרי רוית. הוא לא מייעץ לו בעניינים שוטפים, אבל כן לוחש על אוזנו ברגעים חשובים ובשעות משבר. לא פעם הועברה ביקורת על הנפוטיזם של משפחת עיני בהסתדרות שבאה במקביל לידי ביטוי בקריירה של אח אחר, עזרא, בהסתדרות (ראו התייחסות נפרדת). כשאחיו נבחר לתפקיד יו"ר ההסתדרות, בני עבד בחברת החשמל, ולקח חל"ת כדי לסייע לו.

עזרא עיני

כשעופר עיני שימש יו"ר הסתדרות עובדי המדינה מונה עזרא לתפקיד סמנכ"ל קג"מ, קרן הפנסיה המרכזית של ההסתדרות. עד אז עבד בסניף בנק הפועלים בבאר שבע. כמו במקרים אחרים, עזרא לא החזיק בתפקיד זה זמן רב. שמו עלה לכותרות כששר התרבות לשעבר, ראלב מג'אדלה, ניסה למנות אותו לתפקיד חשב הארגון "אמנות לעם", המוקצב על ידי המשרד. יו"ר הארגון דאז, דוד פרוינד, התפטר בעקבות הלחצים של השר, אך לבסוף המינוי לא יצא לפועל.

בהמשך נודע כי עזרא משמש בתפקיד שיווקי ניהולי בכיר בסלקום שבבעלות נוחי דנקנר - מי שנחשב לבעל יחסים טובים עם עופר. גורמים בחברה טענו כי עזרא כמעט שלא נמצא בעבודה ולא ברורה מהי הגדרת תפקידו, אך הוא זוכה לשכר גבוה.

בהמשך הוא מונה לסמנכ"ל משאבי אנוש בחברת פילת המתמחה באבחון והשמה. מי שהביא אותו לפילת הוא המנכ"ל לשעבר גדי לוטן, ששימש קודם לכן כמנכ"ל ההסתדרות.

דקלה חדיר

אחותו היחידה של עיני הועסקה במשך שנים כאחראית תחום העסקת עובדים זרים במשרד התמ"ת במחוז הדרום. בתחילת 2012 הורשעה ונשלחה ל-8 חודשי מאסר בפועל בגין תיווך לשוחד, קבלת דבר במרמה והפרת אמונים. בעלה אמיר, פקיד במס הכנסה, הורשע בקבלת שוחד ואף בסחיטה באיומים ונדון ל-28 חודשי מאסר בפועל.

חדיר הואשמה בכך שזירזה קבלת היתרים לעובדים זרים, כשבעלה שימש ציר מרכזי בסוגיית השוחד. ערעורה לעליון של חדיר, אם ל-3, נדחה וביוני 2012 היא החלה לרצות את עונשה.

עוד כתבות

אדן שוחט - קרן '' אלף '' / צילום: איל יצהר

התגלית ברשם החברות, ההימור, ו"תחרות היופי": מאחורי ההשקעה בחברה הישראלית שנמכרה לאפל

מייסדי Q.ai יצאו לסיבוב גיוס ענק של 200 מיליון דולר שנכשל, לכן שכרו בית השקעות וחיפשו רוכשת, ומצאו ● אדן שוחט, שותף מנהל בקרן אלף שהימר פעם נגד מייזלס המייסד והפעם השקיע בחברה: "הוא הדבר האמיתי, הפעם לא הימרתי נגדו"

משמרות המהפכה באיראן / צילום: ap, Vahid Salemi

"צעד היסטורי": האיחוד האירופי הגדיר את משמרות המהפכה כארגון טרור

בצעד חריף שממנו נמנעו מדינות אירופה במשך שנים, האיחוד האירופי הסכים להגדיר את משמרות המהפכה כארגון טרור ● גרמניה הובילה את הצעד, איטליה הסירה את ההתנגדות וספרד נכנעה ללחץ ● מה משמעות המהלך ולמה הוא קורה דווקא עכשיו?

לסחור בשוק ההון מהבית / צילום: GEMINI-AI

"התחלתי לפני 16 שנה והיום יש לי בית פרטי בהרצליה": האנשים שמתפרנסים ממסחר במניות

הם עזבו משרות אטרקטיביות כדי לשבת בבית ולתת לשוק ההון לעבוד בשבילם ● עכשיו הם יכולים להשקיע במשפחה ובתחביבים ובעיקר לנהל את הזמן של עצמם: "זה החופש האמיתי" ● העליות בבורסה אולי מסבירות את ההייפ, אבל מומחים מזהירים: "רבים מהם יישאר בלי כסף במפולת הבאה"

אביעד מייזלס / צילום: צילום מסך יוטיוב

לקרוא שפתיים, להבין כוונות, לחוש את הרגש: המכשיר הישראלי שיהפוך את אפל לקוראת מחשבות

Q.ai עשויה להביא לאפל יכולות הרבה יותר משוכללות מאשר כל חברת בינה מלאכותית אחרת שהיא אי פעם רכשה ● בארבע שנות קיומה הספיקו מייסדי החברה - אביעד מייזלס, ד"ר אבי ברליה וד"ר יונתן וכסלר לרשום לפחות ארבע פטנטים שמציתים את הדמיון

מוזגת בבית קפה בברלין. רוב העבודות החלקיות הן במגזר השירותים / צילום: Reuters, IMAGO/photothek.de

גרמניה נגד הטרנד: "לא נצליח לשגשג עם שבוע עבודה של ארבעה ימים"

הקנצלר פרידריך מרץ יוצא למלחמה בטרנד ה"איזון–בין–חיים–לעבודה" ובמודל התעסוקה החלקי שהפך לסימן ההיכר של הכלכלה הגרמנית ● עם שוק עבודה קשיח, אוכלוסייה מזדקנת וגירעון אקטוארי בפנסיות, בברלין דורשים מהאזרחים: "מי שיכול לעבוד יותר - חייב לעבוד יותר"

וול סטריט / צילום: Shutterstock

אדום בוול סטריט; הכסף בדרך לירידה החדה ביותר מזה 14 שנים

טראמפ הודיע על מינויו של וורש לתפקיד יו״ר הפדרל ריזרב הבא, במקום ג'רום פאוול - צעד שמסיים תקופה ממושכת של חוסר ודאות וטלטלה סביב הבנק המרכזי ● המסחר בבורסות אירופה מתנהל בעליות; בורסות אסיה ננעלו באדום ● הזהב והכסף יורדים ● סנדיסק מזנקת ב-20%

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' מליאת הכנסת, 28.01.26 / צילום: יצחק קלמן

סמוטריץ' לא לבד: שרי האוצר שדחקו בנגיד להוריד ולהעלות ריבית

שר האוצר הכריז שיש להאיץ את הורדות הריבית, ולא בפעם הראשונה ● אבל כשרואים איך באמת מתקבלות ההחלטות על גובה הריבית, מבינים שזה לא עניין של מה בכך ● ועדיין, המתיחות בין שר אוצר לנגיד הבנק המרכזי לא נולדה בתקופת סמוטריץ', ואפילו לא בישראל

צילומים: AP- Alex Brandon, Ahn Young-joon, Chung Sung-Jun

לא רק איראן: האיום החדש של טראמפ על מדינה במזרח התיכון

לאחר ניסוי מוצלח צפון קוריאה מציגה תוכניות לחיזוק ההרתעה הגרעינית • טראמפ שולח איום חריג לעיראק • והגברת הראשונה של דרום קוריאה בדרך ל־20 חודשי מאסר • זום גלובלי, מדור חדש

פינוי פסולת. מסתמכים על הטמנה / צילום: גלעד קוולרצ'יק

הקטסטרופה כבר כאן: משבר התשתיות שאפילו הפקקים מתגמדים לידו

יש מצב לא רע שאוטוטו לא יהיה לנו לאן לפנות את הזבל ● המשבר בניהול משק הפסולת מאיים על היציבות התברואתית, הכלכלית והסביבתית של המרחב הציבורי כולו, אבל מי רוצה לטפל בסירחון הזה בחצר האחורית שלו

מתוך קמפיין הפועלים / צילום: צילום מסך

הדאבל הראשון לשנת 2026: בנק הפועלים אחראי לפרסומת הזכורה והאהובה ביותר

בשבוע שעבר התברגה הפרסומת של הפועלים בכיכובן של ליאת הר לב והילה קורח כזכורה ביותר, והשבוע היא גם האהובה - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● חברות התקשורת yes ו–HOT ממשיכות לככב עם הפרסומות לקידום HBO MAX

השבוע בענף הרכב / צילומים: Shutterstock, AP / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אובר בוחנת את שוק הרכב הישראלי: צפויה לשתף פעולה עם BYD וטסלה

אובר החלה לבצע הכנות ראשוניות לכניסה לישראל לקראת סוף השנה ● מחירי הליתיום מזנקים בחדות ורומזים על עליית מחירים קרובה ברכבים חשמליים ● אחרי הפסקה ממושכת, טויטה חוזרת לפלח החשמלי ● ויצרנית הרכב הווייטנאמית תאמץ את מערכת הנהיגה האוטונומית של חברת Autobrains הישראלית ● השבוע בענף הרכב

הסטארט-אפים הביטחוניים גייסו מיליארד דולר / צילום: יח''צ החברות

מדד התעשיות הביטחוניות צנח היום ביותר מ-4%. אלו הסיבות

אחרי תשואות של מאות ואלפי אחוזים, המשקיעים מממשים רווחים ● האם זו הזדמנות קנייה או אזהרה? ● אנליסטים: "יציאת אוויר טבעית" ● הירידות החדות פסחו על אלביט, האם ייתכן שהסיבה מסתתרת באיזון מחדש במשקל של המניות במדד שיתבצע בעוד שבוע?

עוני / צילום: תמר מצפי

דוח העוני: בישראל שני מיליון עניים; עלייה בשיעור הילדים מתוכם

לפי הביטוח הלאומי שיעור העוני בישראל שומר על יציבות בשנים האחרונות למרות העלייה בקו העוני ● ערן וינטרוב, מנכ"ל ארגון לתת: "עדיין לא באות לידי ביטוי במלואן השלכות המלחמה ויוקר המחיה המשקפות מצב חמור הרבה יותר בשטח"

טראמפ וחמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

כוננות שיא לתקיפה: משחתת אמריקנית נוספת הגיעה לאזור

לפי הדיווח, נשיא ארה"ב שוקל לתקוף באיראן כדי להצית מחדש את המחאות ● בכיר במערכת הביטחון: נתניהו סירב 11 פעמים לחסל את סינוואר ● האיחוד האירופי צפוי להגדיר את משמרות המהפכה באיראן כארגון טרור ● יועצו של חמינאי: כל תקיפה של ארה"ב באיראן תיענה בתגובה לת"א ● "מתקפה אנטישמית": אדם התנגש עם רכבו בבית כנסת של חב"ד בברוקלין ● עדכונים שוטפים

אילוסטרציה: shutterstock

פתיחת שנה חזקה במיוחד למסלולי המניות בשוק החיסכון; ב-S&P 500 נרשמה תשואה שלילית

ינואר צפוי להיות מוצלח במיוחד לחוסכים בגמל ובפנסיה במסלול הכללי והמנייתי ● אך אלה שהשקיעו במדד S&P 500 צפויות להציג תשואה שלילית בשל חולשת הדולר מול השקל

השף בר צנגר / צילום: אסף קרלה

ממול ים בגיל 9, דרך פריז ובחזרה ליפו: כך נולד השף המבטיח בעיר

השף של ג'יארדינו, מתמודד בולט ב"משחקי השף", הוא פריק של חומרי גלם, ובדרך להיות אחד האנשים המעניינים בשיח הקולינרי הישראלי

סיור באלנבי בעקבות כנס תשתיות לעתיד של גלובס / צילום: כפיר זיו

"רחוב אלנבי לא בתקופה הכי זוהרת שלו": כך משפיעות עבודות התשתית על תל אביב

משתתפי כנס תשתיות לעתיד של גלובס, זכו לסיור ברחוב אלנבי בתל אביב, שהציג את האתגרים הנגרמים מהעבודות על רשת הרכבות הקלות והמטרו ● הסיור הדגיש את הצורך לאזן בין שיפור איכות החיים והתשתיות, לבין שמירה על הצביון, הפעילות והמורכבות שמגדירות את העיר עצמה

צילומים: מארק ישראל סלם/הג'רוזלם פוסט, יעל טל

שר הכלכלה מציע עוד פיקוח מיותר, הפעם על מצות

ברקת רוצה עוד מחיר מפוקח ● בסופר-פארם הגזימו עם הקמפיין ● ותרומת כליה, מלבד המצווה הראויה, חוסכת הון ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

עופר ינאי, בעלי נופר אנרג'י / צילום: נועם גלאי

עופר ינאי נגד המנכ"לים שלו לשעבר: הקמת החברה החדשה – "הפרת חוזה"

בעל השליטה בנופר אנרג'י דורש לעצור את הכניסה לבורסה של החברה החדשה של נדב טנא ושחר גרשון , שניהלו עד לפני חצי שנה את החברה בבעלותו, אותה עזבו כשבכיסם הון עתק ● גרשון וטנא: "הטענות מופרכות, נעדרות בסיס משפטי, ומשקפות ניסיון שקוף ובלתי ראוי להפעיל לחץ "

אתר בנייה בישראל / צילום: שלומי יוסף

אף אחד לא רוצה ללכלך את הידיים: הכשל שמותיר את ענפי הבנייה והתעשייה עם מחסור בעובדים

העדפת השכלה אקדמית על פני הכשרה מקצועית, לצד צמיחת ההייטק והיעדר עובדים פלסטינים בעקבות המלחמה, יצרו מחסור חריג בעובדי כפיים בישראל ● גם כשהמעסיקים בשטח מציעים שכר יותר גבוה ותנאים משופרים, הבעיה נותרת ללא שינוי ● בכירים במשק מזהירים: "כל עוד לא יהיה שינוי עמוק יותר, המחסור יהפוך לבעיה אסטרטגית לכלכלה"