גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עופר עיני ורוית דום

העסקים, הפוליטיקה, הרגולציה ומי שמחבר ביניהם

המשפחתון של עופר עיני

הוא

מצב משפחתי: גרוש ארבעה

מקום מגורים: צפון תל אביב

עופר עיני, מי שכונה בעבר "המנכ"ל של המדינה", הודיע השבוע על פרישתו מתפקיד יו"ר ההסתדרות - תפקיד בו החזיק שמונה שנים שהיו די סוערות. עיני, שנולד וגדל בבאר שבע, למעשה כיוון עצמו לתפקיד זה מגיל צעיר. לאחר שהשתחרר מצה"ל ורכש הכשרה כיועץ מס, החל לעבוד בנציבות מס הכנסה אך ממש לא התכוון להיוותר פקיד הבודק שומות. לאחר שנה בנציבות, נבחר לוועד העובדים בסניף דרום של הנציבות, וזמן קצר לאחר מכן מונה ליו"ר הוועד.

שמונה שנים לאחר מכן נבחר ליו"ר ועד עובדי מס הכנסה הארצי. מתפקיד זה, למעשה, דרכו ליו"ר ההסתדרות הכללית (מחליפו של קודמו בתפקיד, עמיר פרץ) הייתה די סלולה. בשנת 1999 מינה אותו פרץ ליו"ר הסתדרות עובדי המדינה, בשנת 2004 מונה ליו"ר האגף לאיגוד מקצועי, ובתחילת 2006, כשפרץ בחר לרוץ לפוליטיקה ונבחר לראשות מפלגת העבודה, מונה ליו"ר ההסתדרות הכללית.

הכהונה של עיני הייתה רצופה בניצחונות וכישלונות, והיא תיזכר, בין היתר, בזכות הרומן שניצת בינו לבין יד ימינו. רומן שהפך לטלנובלה, גרסת ההסתדרות הכללית, שהשלכותיו פגעו לא מעט בתדמיתו הציבורית. בשנת 2009 התגרש עיני מאשתו ענת, ושנה מאוחר יותר התגרשה רוית דום, אז עוזרתו האישית, מבעלה עו"ד גיל פידל. בתחילת 2011 מינה אותה עיני למנכ"לית רשת בתי החינוך של ההסתדרות, "עמל", ורק לאחר הביקורת הציבורית שהתעוררה עקב המינוי, הודו השניים כי הפכו לזוג. השבוע, כשהודיע על פרישתו מההסתדרות, אמר "אני רוצה להשקיע יותר זמן עם זוגתי רוית שעושה לי הכי טוב בעולם, ועם הילדים שלי".

עופר עיני

תפקיד: יו"ר ההסתדרות מינואר 2006; יפרוש מתפקידו בפברואר 2014

גיל: 54

השכלה: תיכונית; יועץ מס במקצועו

עוד משהו: את הדירה שהוא מתגורר בה בצפון תל אביב רכשה עבורו ההסתדרות בתחילת 2009 תמורת 340 אלף דולר. עכשיו היא כנראה שווה הרבה יותר

ועוד משהו: בתחילת 2011, עיני רכש לעצמו דירה בשכונה יוקרתית ברמת השרון תמורת 3 מיליון שקל בקירוב. הוא עדיין לא עבר לגור בה. גרושתו וילדיו עדיין מתגוררים בבית המשפחה בבאר שבע, העיר בה נולד וגדל

היא

מצב משפחתי: גרושה שניים

מקום מגורים: צפון תל אביב

דום, שצעירה מעיני ב-14 שנה ואימא לשתי בנות בגילאי 9 ו-4, שימשה במשך 12 שנה כיו"ר המטה של עיני, ולמעשה יד ימינו - מהרגע שבו הפך להיות יו"ר הסתדרות עובדי המדינה ויותר מאוחר כשמונה ליו"ר ההסתדרות הכללית. במסגרת תפקידה עסקה דום בניהול המערכת הפנים ארגונית, ונטלה חלק מרכזי בתהליכי ההתייעלות הטכנולוגית של הארגון והתאמתו לעידן המודרני, הכשרת עובדים ושיפור המבנה הארגוני. כמו כן, עסקה בהתוויית המדיניות הכלכלית של הארגון.

במשך כל התקופה הזו, כל אחד מהשניים היה נשוי לבן זוגו, ולא היה ידוע על קשר רומנטי ביניהם. בתחילת 2011 מינה עיני את דום למנכ"לית רשת החינוך "עמל", המסונפת להסתדרות, ורק לאחר הביקורת הציבורית שהתעוררה הודיע כאמור, עיני כי הוא ודום הפכו "לאחרונה" לזוג. הודאה זו גררה ביקורת נוספת, ועיני הואשם בנפוטיזם מהסוג הגרוע. בראיון שנתן בעבר ל"גלובס" לא התחרט על מהלך זה, וטען כי "אם הייתי היום בדיוק באותה נקודה, הייתי עושה את אותו הדבר.

מיניתי אותה כי היא ראויה לתפקיד. היא עבדה קשה מאוד בשלל תפקידים בהסתדרות והיא חידשה ורעננה את הארגון. בעיניי היא ראויה לכל הפרגון. האם לא הערכתי מראש את גודל הביקורת? התשובה היא לא, כי כשמיניתי אותה באמת לא הייתי בן זוג שלה".

רשת "עמל" מונה כ-120 מוסדות חינוך, וכיום לומדים בה כ-40 אלף תלמידים ומשתלמים מדי שנה. באתר הבית של הרשת, כותבת דום כי "נשאף כל העת לחדשנות, ליצירתיות ולהתפתחות, במטרה להעניק לבוגרינו אופק מבטיח. אנו רואים בכך חובה וגם זכות גדולה".

בקיץ 2010, מספר חודשים לפני שמונתה למנכ"לית "עמל", חשף "גלובס" כי דום מונתה לדח"צית בפאלאס תעשיות, חברה ציבורית בבעלות משפחת ברונפמן ושלום פישר, וזאת בזמן שעובדי החברה נאבקו בהנהלתה. פאלאס, שנסחרת כעת לפי שווי צנוע ביותר של 32 מיליון שקל, מייצרת ומשווקת נרות, מגבונים, ומוצרי אלומיניום ונייר. המינוי של דום נכנס לתוקפו בינואר 2010, אך לאחר כהונה קצרצרה בת חודשיים ועל רקע ניגוד העניינים, פרשה מתפקידה זה.

באותו הזמן, דום כיהנה במקביל כחברת הנהלה וחברת ועדת שיווק ומיתוג של איגוד הכדורסל; כחברת הנהלה של הוועד האולימפי וחברת הנהלה ב"נעמ"ת". היא כבר אינה מכהנת בתפקידים אלו.

רוית דום

תפקיד: מנכ"לית רשת החינוך "עמל"; בעברה יו"ר המטה של עיני ויד ימינו

גיל: 40

השכלה אקדמית: עו"ד (רכשה את התואר במכללת רמת גן)

עוד משהו: אמרה בעבר על הרגע שבו הפכה לבת זוגו של עיני: "רק אחרי שהתגרשתי זה קרה. התחלתי בתפקידי כמנכ"לית עמל וראיתי בו מישהו שאני סומכת עליו מאוד. מאז דברים התגלגלו. זה כמו עוגה: היו כל הרכיבים - חברות, כבוד הדדי, הבנה - והיה חסר רק תנור. יש לנו זוגיות נהדרת"

ועוד משהו: אין לה עדיין שאיפות פוליטיות. בעבר טענה כי "אני לא בנויה לזה כי בפוליטיקה שלנו צריך לרקוד על גוויות ולשלם מחיר אישי כבד. אנשים שעושים תמיד מפריעים למישהו או למשהו"

עומרי וערן עיני

עומרי עבד בעבר למשך תקופה קצרה כעוזר אישי למשנה למנכ"ל אי.די.בי תיירות, חברה-בת הנמנית על קבוצת אי.די.בי של נוחי דנקנר. בשלהי 2010 עזב את החברה. עומרי היה אז סטודנט שנה א' למשפטים - כמעט ללא ספק חסר ניסיון לתפקיד של עוזר אישי בחברה כזו. כיום הוא עו"ד בתחילת דרכו.

ערן, הבן הצעיר יותר, הוא סטודנט לראיית חשבון. שני ילדיו האחרים של עופר עיני עדיין בגיל העשרה.

בני עיני

משמש כמנכ"ל סיעת "עוגנים", הסיעה הפוליטית של עיני בהסתדרות - תפקיד שעבורו הוא מקבל שכר מלא ובמסגרתו יש לו לשכה מפוארת במגדלי שקל בתל אביב. בני נחשב לאדם הקרוב ביותר לעופר, אחרי רוית. הוא לא מייעץ לו בעניינים שוטפים, אבל כן לוחש על אוזנו ברגעים חשובים ובשעות משבר. לא פעם הועברה ביקורת על הנפוטיזם של משפחת עיני בהסתדרות שבאה במקביל לידי ביטוי בקריירה של אח אחר, עזרא, בהסתדרות (ראו התייחסות נפרדת). כשאחיו נבחר לתפקיד יו"ר ההסתדרות, בני עבד בחברת החשמל, ולקח חל"ת כדי לסייע לו.

עזרא עיני

כשעופר עיני שימש יו"ר הסתדרות עובדי המדינה מונה עזרא לתפקיד סמנכ"ל קג"מ, קרן הפנסיה המרכזית של ההסתדרות. עד אז עבד בסניף בנק הפועלים בבאר שבע. כמו במקרים אחרים, עזרא לא החזיק בתפקיד זה זמן רב. שמו עלה לכותרות כששר התרבות לשעבר, ראלב מג'אדלה, ניסה למנות אותו לתפקיד חשב הארגון "אמנות לעם", המוקצב על ידי המשרד. יו"ר הארגון דאז, דוד פרוינד, התפטר בעקבות הלחצים של השר, אך לבסוף המינוי לא יצא לפועל.

בהמשך נודע כי עזרא משמש בתפקיד שיווקי ניהולי בכיר בסלקום שבבעלות נוחי דנקנר - מי שנחשב לבעל יחסים טובים עם עופר. גורמים בחברה טענו כי עזרא כמעט שלא נמצא בעבודה ולא ברורה מהי הגדרת תפקידו, אך הוא זוכה לשכר גבוה.

בהמשך הוא מונה לסמנכ"ל משאבי אנוש בחברת פילת המתמחה באבחון והשמה. מי שהביא אותו לפילת הוא המנכ"ל לשעבר גדי לוטן, ששימש קודם לכן כמנכ"ל ההסתדרות.

דקלה חדיר

אחותו היחידה של עיני הועסקה במשך שנים כאחראית תחום העסקת עובדים זרים במשרד התמ"ת במחוז הדרום. בתחילת 2012 הורשעה ונשלחה ל-8 חודשי מאסר בפועל בגין תיווך לשוחד, קבלת דבר במרמה והפרת אמונים. בעלה אמיר, פקיד במס הכנסה, הורשע בקבלת שוחד ואף בסחיטה באיומים ונדון ל-28 חודשי מאסר בפועל.

חדיר הואשמה בכך שזירזה קבלת היתרים לעובדים זרים, כשבעלה שימש ציר מרכזי בסוגיית השוחד. ערעורה לעליון של חדיר, אם ל-3, נדחה וביוני 2012 היא החלה לרצות את עונשה.

עוד כתבות

מגדלי דה וינצ'י לאחר הפגיעה / צילום: AP, Leo Correa

תמורת 61 מיליון שקל: צחי אבו רכש את הדירות ההרוסות במגדלי דה וינצ'י

במשך שנים ניסו עיריית תל אביב ורמ"י למכור את 40 הדירות בפרויקט מגדלי דה וינצ'י, אך היזמים לא ראו בהן אטרקציה ● כעת, לאחר פגיעת הטיל האיראני והקיזוז המשמעותי במחיר, היזם צחי אבו זיהה את הפוטנציאל ורכש אותן תמורת 61.5 מיליון שקל ● עלויות השיקום עשויות להגיע ליותר מ-10 מיליון שקל

פרופ' יואב שוהם, אורי גושן ופרופ' אמנון שעשוע שהקימו את AI21 Labs / צילום: רועי שור

אחרי שגייסה 700 מיליון דולר: AI21 החליטה לצאת מהשוק

חברת הבינה המלאכותית של פרופ' אמנון שעשוע החלה לחפש רוכש ● AI21 מבקשת פרמיה על מחירה בשוק הפרטי - מעל ל-2 מיליארד דולר, אך לא בטוח שתוכל להשיג זאת

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן / צילום: Reuters, עלי חמינאי

דיווח: ישראל ואיראן ניהלו לאחרונה מגעים לא ישירים - בתיווך פוטין

ועדה בראשות האלוף במיל' מוטי אלמוז פרסמה את מסקנותיה בנוגע לחיילים שהתאבדו אחרי שחרורם: צה"ל יכיר בהם, אך לא כחללים ● טראמפ: "אם חמאס לא יתפרק מנשקו, ייפתחו שערי הגיהינום" ● עוד אמר נשיא ארה"ב: "נתמוך בתקיפה באיראן אם תתקדם בתוכנית הטילים"; נשיא איראן בתגובה: "התגובה לכל מעשה תוקפנות תהיה קשה ומצערת" ● טראמפ ויועציו ביקשו מנתניהו לשנות מדיניות בגדה המערבית ● דיווחים שוטפים

מטוסי אל על / צילום: עידו וכטל

חוק ההסדרים מגיע לכנסת, ובאל על דוחפים "לפצל" סעיף שיפגע בהם

חוק ההסדרים יגיע בקרוב לכנסת, ומאחורי הקלעים מתגברים הלחצים על רפורמות דרמטיות בענף התעופה ● בתוך כך, אל על פנתה לשרים ולחברי הכנסה בדרישה לפצל את הסעיף שמשנה את שיעור הפחת על רכישת מטוסים חדשים ● המשימה, כך נראה, צפויה להיות מורכבת במיוחד

עו''ד אמיר טבנקין / צילום: ענבל מרמרי

קידום לתובעי נתניהו: טבנקין למחלקת ני"ע, תירוש לפרקליטות מחוז ת"א

עו"ד אמיר טבנקין, שנמנה על צוות התביעה בתיק 4000 ומוביל כיום את תיק בזק במחוזי, מונה למחליפה של עו"ד יהודית תירוש בראשות מחלקת ני"ע בפרקליטות ● תירוש, התובעת הראשית בתיק 4000, מונתה למשנה לפרקליט מחוז ת"א (מיסוי וכלכלה)

ג'ונתן רוס, מייסד ומנכ''ל גרוק וג'נסן הואנג, נשיא ומנכ''ל אנבידיה / צילום: ap, Ng Han Guan, Jeff Chiu

מניות במזומן וקליטה באנבידיה: מה ירוויחו עובדי גרוק מעסקת הענק?

כ־90% מעובדי הסטארט־אפ גרוק צפויים לעבור לאנבידיה במסגרת העסקה הגבוהה בתולדות ענקית השבבים - ובכלל זה המנכ"ל והנשיא, כך עולה מדיווחים בעולם ● מתוך אלה, 50 עובדים יקבלו את כל חבילת המניות שלהם במזומן באופן מיידי

8 הבורסות שהדהימו או אכזבו את העולם / צילום: Shutterstock

הכלכלה שתלויה במניה אחת והמדד שזינק ב־90%: הבורסות הכי חזקות והכי חלשות של 2025

שנת 2025 הייתה שנה פנומנלית לא רק בתל אביב. המדדים הגלובליים זינקו בעשרות אחוזים וכמה בורסות מפתיעות ברחבי העולם זכו לתואר שיאניות התשואה ● באיזו מדינה מדד הדגל זינק ב־90% מתחילת השנה ולמה אחת הכלכלות המשגשגות והיציבות בעולם בשוק דובי?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה שלילית בוול סטריט; מניות הטכנולוגיה הובילו את הירידות

הנאסד"ק ירד בכ-0.5% ● מחירי הכסף והזהב נפלו בחדות, לאחר ששברו שיאים חדשים בסוף השבוע ● מניות הדיפנס באירופה נחלשו, על רקע ההתקדמות במגעים לסיום מלחמת רוסיה־אוקראינה ● טריליון דולר התנדפו השנה מהקרנות האקטיביות בוול סטריט, בבלומברג מסבירים את השיעור • למה טראמפ מעדיף דולר חלש

בחירות בישראל / עיצוב: אלישע נדב

איך השנה הקרובה תשפיע על הממשלה, עד שנגיע לקלפי?

כניסה לשלב ב' בעזה בתסריט של ממשלת מעבר, חלוקת הטבות לפני שהכנסת תפוזר, מגבלות על מינויי בכירים ואפשרות שהתקציב יטרוף את הקלפים עוד לפני המועד המתוכנן ● ישראל נערכת לשנת בחירות - ואת ההשפעות אפשר להרגיש כבר עכשיו ● האירועים הגדולים של 2026, פרויקט מיוחד

וול סטריט / צילום: Shutterstock

יציבות בוול סטריט; מחירי המתכות היקרות מתאוששים

מדד הדאקס עולה בכ-0.6% ● סופטבנק השלימה את התחייבותה להשקעה של 40 מיליארד דולר ב-OpenAI ● מטא דיווחה כי רכשה חברת AI בשם Manus, המבוססת בסינגפור ● בוול סטריט, תקופת ה"סנטה קלאוס ראלי" נפתחה אתמול ברגל שמאל, עם ירידות במדדים המובילים

רונן קפלוטו, מנהל השקעות ראשי הראל פיננסים, ומנכ''ל הראל ניהול השקעות / צילום: שרון אלדר

השקל יתחזק, והביטחוניות יככבו: מנהל ההשקעות שמעריך מה צפוי לשוק הישראלי ב־2026

רונן קפלוטו, מנהל השקעות ראשי בהראל פיננסים, בטוח שישראל תמשיך להוביל על העולם גם ב־2026, שמשקיעים זרים יזרמו לשוק המקומי, ושהשקל ימשיך להתחזק ● הוא מעדיף את מניות התעשיות הביטחוניות והפיננסים, כי זה "המקום הראשון שזרים מגיעים להשקיע בו"

רשות המסים / צילום: איל יצהר

לאור השינויים הצפויים במדרגות מס הכנסה: רשות המסים מאריכה את תוקף תיאומי המס

במסגרת תקציב 2026 מבקש שר האוצר סמוטריץ' להרחיב את מדרגות המס, כך שהמדרגות הגבוהות יותר יחולו על בעלי הכנסות גבוהות יותר ● אם הצעת החוק תאושר, הציבור יידרש להגיש מחדש את תיאומי המס בגין הכנסות נוספות ● על-מנת לחסוך את הנטל הבירוקרטי לציבור הוחלט להאריך את תוקף התיאומים, משנת 2025 עד אפריל 2026

איזה תנאים מציעים בתי ההשקעות והבנקים לבני הנוער / צילום: Shutterstock

"יש מהפך מטורף בתחום": איפה הכי משתלם לפתוח תיק השקעות מתחת לגיל 18?

יותר ויותר צעירים בגיל תיכון ואף מתחת לכך מבקשים להיכנס למסחר בבורסה ● מנהלי הכספים מאפשרים זאת תחת סייגים שונים: מפיקוח או ביצוע של ההורים, דרך דרישה להגיע לסניף בכל קנייה ומכירה ועד איסור השקעות מסוכנות

השקל מתחזק מול הדולר / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

השקל מתחזק מול הדולר לשיא של ארבע שנים. אלו הסיבות

השקל מתחזק מול הדולר לרמה של 3.17 שקלים - שיא של ארבע שנים ● בין הסיבות להתחזקות: המומנטום החיובי של יצוא הטכנולוגיה והתעשיות הביטחוניות וגידור שמבצעים הגופים המוסדיים, לנוכח המשך העליות בבורסות בעולם ● יוטב קוסטיקה, מנכ"ל מור קרנות נאמנות: "להערכתי, נראה את השקל חוצה את רף ה-3 שקלים"

"תרומה לכיבוש": הצעד החדש של ממשלת ספרד נגד ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איך סיקרו בארה"ב את המפגש של נתניהו וטראמפ, ממשלת ספרד דורשת להסיר מלונות ודירות Airbnb ישראליים שמעבר לקו הירוק, והפעיל האיסלמי שמסעיר את בריטניה • כותרות העיתונים בעולם

השריפה בפליסיידס. השמידה 6,837 בתים / צילום: ap, Jae C. Hong

כמעט שנה לאחר ששכונת היוקרה ב־L.A עלתה באש - נבנה שם בית חדש

הבית הוקם עם קאץ’: אי־אפשר לקנות אותו, הוא אינו למכירה ● אבל הוא מרמז על מה שאפשרי, בזמן שקליפורניה מנסה להקל על תהליך השיקום

שלומי אלברג ואסף בנאי / צילומים: ענבל מרמרי

תחום סוכנויות הביטוח לוהט, והשווי מזנק: פרופיט במו"מ למכירת חלק מהמניות

הגאות בשוק ההון והגידול בהיקפי הנכסי מייצרים ערך רב לסוכני הביטוח ● לאחר שהפניקס סוכנויות קיבלה תג מחיר של 4.4 מיליארד שקל, כעת פרופיט, החברה העצמאית הגדולה בענף, זוכה לתג שווי של עד 650 מיליון שקל - פי 4 מבעסקה בה נרכשה ב־2021

שר התפוצות עמיחי שיקלי. ''הבוקר הזה'', כאן ב', 24.12.25 / צילום: רמי זרנגר

לחקור את 7 באוקטובר כמו את אסון התאומים? כדאי להיזהר עם ההשוואה

אחרי פיגועי 11 בספטמבר אכן קמה ועדת חקירה חצי רפובליקאית-חצי דמוקרטית ● אך האקלים החוקתי בארה"ב שונה לגמרי מזה שלנו ● המשרוקית של גלובס

חדרה / צילום: Shutterstock, Mapic Aerials

עיריית חדרה הפחיתה 40% מצריכת החשמל שלה. כך היא עשתה את זה

משרד האנרגיה פרסם את צריכת החשמל של הרשויות המקומיות, ומי שמובילות את הטבלה הן הרצליה, ראשון לציון, כפר סבא ותל אביב ● מנגד, עיריית חדרה רשמה בשנה האחרונה ירידה משמעותית, בזכות התייעלות בתאורת רחוב והחלפת גופי תאורה ישנים

שכר המנכ''לים ברשויות מקומיות קטנות עולה / צילום: Shutterstock

שכר הבכירים ברשויות מקומיות קטנות עולה, מנכ"לים ירוויחו עוד 4,000 בחודש

מנכ"לים ברשויות קטנות ירוויחו עוד 4,000 שקל בחודש, כך ששכרם החודשי צפוי להגיע ל-28,280 שקל ● גם מנהלי וסגני מנהלי אגפים ומחלקות ייהנו מתוספת שכר