ין יפני ודולר אמריקני / צילום: רויטרס
הבנק המרכזי של יפן החליט היום (ה') להמשיך במדיניות המוניטרית אותה החלו באפריל. עוד מסר אתר CNBC, כי בבנק חוזרים ואומרים, כי הכלכלה נמצאת במסלול התאוששות.
מהנתונים שהתקבלו אמש מתברר כי היצוא היפני גבוה מהצפוי, ועומד על 18.6%, בהשוואב לאותה התקופה אשתקד.
"לא מפתיע, וגם לא ציפינו שיהיו הפתעות", כך אמר אד רוג'רס, מנכ"ל Rogers Investment Advisors, בראיון ל-CNBC. "אנחנו חושבים שקובעי המדיניות חשים עכשיו מאוד בנוח, והם מאוד בטוחים בעצמם. אנחנו סבורים שנראה צעדי הסתגלות נוספים, אם ידרשו כאלה, אבל אין לצפות לשינוי דרמטי בקרוב".
בתוך כך, היום דווח כי מדד מנהלי הרכש של HSBC לסין רשם ירידה בנובמבר לרמה של 50.4 נקודות לעומת 50.9 נקודות באוקטובר. בטוקיו מטפס מדד הניקיי לרמתו הגבוהה ביותר מאז 23 במאי על רקע החלשות הין היפני מול הדולר. מניות הטלקום מזנקות - KDDI עולה בכ-6%. בסיאול נרשמות ירידות, כאשר מניית סמסונג אלקטרוניקס מאבדת מערכה כ-2%.