גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"גם בטוטו ובמשרד הספורט יודעים שהכדורסל מקופח"

כך החזרנו את מפעל הפיס, כך הבאנו את ערוץ 1, כך סגרנו את הברז לאיגוד הכדורסל; יו"ר מינהלת הכדורסל, שמואל פרנקל, מסכם שנה בתפקיד

המחשב על השולחן של שמואל פרנקל במשרדי בית ההשקעות אפסילון במרומי קניון רמת אביב פולט בכל כמה דקות צפצוף שמעדכן לגבי מצב הבורסה. עוד כמה דקות הוא יפנה את המשרד, וייצא לעבר החלק האומנותי של הערב: משחק כדורסל בליגת העל, חלק שתופס לו בשנה האחרונה יותר ויותר זמן ואנרגיה. הריטואל הזה של לסגור את היום במשחק כדורסל יחזור על עצמו לפחות פעמיים בשבוע.

הוא כבר כמעט שנה בתפקיד יו"ר מינהלת הליגה בכדורסל, אחרי שהחליף את אבנר קופל שהחזיק בג'וב מאז 2002, וממשיך מגמה ברורה של אנשי עסקים שנכנסים לאט-לאט לעמדות בכירות בספורט הישראלי על-חשבונם של אנשי הספורט המסורתיים שהתרגלנו לראות.

* אתה מנהל בית השקעות, יגאל כרמי שנבחר ליו"ר הוועד האולימפי לא מכבר מגיע מתדיראן, דני חלוץ הגיע לאיגוד הכדורסל אחרי קריירה צבאית. יותר קל לכם להביא כסף לספורט ולפתוח דלתות?

"כן, יותר קל לנו לפתוח דלתות. אני בהחלט מנצל את הדברים שעברתי בעולם העסקי בשביל לפתוח דלתות ולהשיג הישגים עבור הכדורסל, ובינתיים זה עובד. גם הכניסה של דני חלוץ, שלא בא מהמנגנונים של מרכזי הספורט היא חיובית. אני חושב שיהיה לו יותר קל לעשות שינוי באיגוד".

* אל תהיה בטוח בזה.

"אתה יודע מה, אני מציע לכולם באיגוד הכדורסל לאחוז בו חזק, כי האלטרנטיבה תהיה שיימנו שם בסוף מישהו חיצוני כמנהל מלווה. הוא הצ'אנס של האיגוד, ומהבחינה הזאת אני חושב שצריכים לתת לו לעבוד. אם בא יו"ר חדש, הזכות המלאה שלו היא למנות מנכ"ל, יועץ, דובר ומזכירה. בכל מקום. אני מתרשם שיש לו תוכנית ואני בטוח שבסוף הוא יקבל את הסמכויות שהוא צריך וגם יקבל את המנכ"ל שהוא רצה. אם חלוץ חושב שהוא צריך לעבוד עם צוות משלו ולהביא תוצאות, אז אי אפשר לקשור לו את הידיים".

* אחד הדברים המשמעותיים בקדנציה שלך הוא ההחלטה להתנתק מאיגוד הכדורסל ולהפסיק לשלם להם את דמי הזיכיון. זה קורה בתקופה שלאיגוד מאוד קשה לוותר על 2 מיליון ש' בשנה שקיבלו ממכם.

"כשבאתי למינהלת לא הבנתי למה אנחנו צריכים לשלם לאיגוד 2 מיליון שקל בשנה. אין לזה שום הצדקה. מה זה, דמי זיכיון? דמי חסות? אמרו לי שזה הסכם היסטורי. אמרתי אוקיי היסטורי, אז בואו נבחן את הדברים מחדש. הטוטו הגדיל את דמי התפעול לאיגוד הכדורסל, אז אמרתי 'רגע, אנחנו הליגה הכי חשובה והכי יקרה, אז אתם צריכים לתת לנו כסף תמורת זה שאנחנו מתפעלים את הליגה ולא לקחת מאתנו'. הטוטו אמר לי שהוא לא מסכים יותר שכסף שאנחנו מקבלים מהם נעביר לאיגוד, ואמרנו להם את זה. ועכשיו הגענו להסכמה עם חלוץ שנפסיק להעביר את הכסף הזה".

דן חלוץ, אירוע ההתרמה של עמותת אתגרים / צילום: רוני שיצר

■ ■ ■

בחודש שעבר פרסם פרנקל את הנתונים הכספיים של המינהלת לעונה הקרובה, מהם יצאו שתי שורות תחתונות: ההכנסות צפויות העונה לגדול מ-17.9 מיליון ל-24 מיליון, וההקצבות לקבוצות יגדלו ב-30% כך שכל קבוצה תקבל כ-1.4 מיליון שקל - סכום שיא בתולדות המינהלת.

* נכנסת בתקופה מאוד קשה למינהלת. מפעל הפיס שהיה הספונסר הגדול עם 14 מיליון שקל בשנה החליט לצאת מההסכם, איזה מינהלת מצאת?

"לזכותו של היו"ר הקודם (אבנר קופל) אני יכול להגיד שהוא השאיר מינהלת שמתפקדת בסדר עם צוות עובדים טוב. כל הכסף הולך היום לקבוצות וככה זה צריך להיות. חוץ מזה, סגרנו גרעון של 1.2 מיליון שקל שנוצר מהקנייה של הלדים. הנהלה וכלליות אצלנו ירדו ל-10%. גם באפסילון כשהייתי צריך להתייעל אז ירדתי מ-70 עובדים ל-50, כי היום כשיש יותר תחרות אתה צריך להתייחס לכל לירה. צריך להתייעל. זה התקופות האלו. כשבאתי, הבנתי שהאתגר הכי גדול זה להביא כסף ולחדש את הקשר עם מפעל הפיס. זה לא היה קל".

* הפיס באמת חזר השנה ב-2.8 מיליון ש', העובדה שקופל לא במינהלת היא זו שפתחה מחדש את הדלת לקשר החדש עם הפיס?

"בוא נגיד שבמפעל הפיס זה פתח את הדלת בחזרה, כי בין אבנר לבין הפיס היה קרע. עם הפיס היה נתק בגלל שהם רצו מידע כספי מהמינהלת, והמינהלת לא העבירה. אני הלכתי ליו"ר הפיס, האלוף עוזי דיין, ואמרתי לו - תשמע, אני יו"ר חדש, ומודיע לך שאני פה בהתנדבות מלאה ולא יהיה צ'ק אחד שיירשם על שמי. אמרתי לו שכל נייר, כל קבלה, הכי קטנה שתרצו, קדימה או אחורה תקבלו. זה פתח את הדרך לחדש את הקשר איתם, אמנם לא עם כסף גדול, אבל אני מקווה שבשנה הבאה נוכל לקבל הסכם גדול יותר.

"יכול להיות שיש ביקורת, אבל אני אומר לך שאבנר עשה הרבה דברים טובים במינהלת. הכרזתי כבר לפני שבוע מול העיתונאים שאנחנו נהיה שקופים, שלא יצטרכו להדליף יותר. עשיתי סדר מהבחינה שחידשתי את ועדת ביקורת, לקחתי מבקר פנים חדש, לקחתי מישהו שיבנה לנו נהלים. על כל הוצאה מעל 10,000 שקל אנחנו מבקשים 2-3 הצעות. ביקשתי מעדלי (מרכוס, מנכ"ל המינהלת) לעבור את כל הספקים שאנחנו עובדים איתם ולהוריד אותם במחיר. חסכתי כסף בזה שאת הגמר בשנה שעברה עשינו בחיפה בתקציב יחסית צנוע, ואם בשנים קודמות זה עלה הרבה כסף אז הפעם זה עלה חצי מיליון שקל ועוד נשארנו עם 100 אלף שקל עודף. וגם אני בעצמי לא מעיק על התקציב".

* מה זאת אומרת אתה לא מעיק על התקציב?

"אני באמת עובד בהתנדבות מלאה".

* גם היו"ר הקודם עבד בהתנדבות מלאה.

"לא יודע מה היה קודם, אני עובד בהתנדבות מלאה".

יו

■ ■ ■

* גייסתם את ערוץ 1 למשחק המרכזי עבור 6 מיליון ש' בשנה, שברתם את המונופול של ערוץ הספורט. זה התחיל כמו"מ סתמי להלחיץ את ערוץ הספורט או שבאמת רציתם את ערוץ 1?

"זה נכון שערוץ הספורט בגלל מצוקה כספית שלו רצה לשלם פחות, אבל זה לא היה המניע. היו להם השנה הרבה משימות והוצאות, והיה להם נוח עם זה שזה לא אצלם. הם קיבלו את זה ולא היו לנו איתם שום הארד פילינגס. המניע היה באמת להעלות את הכדורסל ולשדרג אותו בנושא השידורים. אני סברתי שערוץ 1 שהוא ציבורי צריך לשדר לא רק כדורגל אלא גם כדורסל. סברתי שטוב שהכדורסל יהיה בערוץ שיוכל לשדר בכל הארץ, להגיע גם לעיירות פיתוח. ביחד עם זליג רבינוביץ', עוזר המנכ"ל ברשות השידור, בנינו את הקונספט של 'ערב הספורט של ישראל', שביום שני אוהדי ספורט יודעים שהם יכולים לשבת בבית ערב שלם עם חברים ולשתות בירה ולראות כדורגל וכדורסל, זה קונספט שרשות השידור הבינה את החשיבות שלו".

* עם כל הכבוד לקונספט, פה זה לא אמריקה שבנאדם יישב ויראה ספורט מקומי משש וחצי בערב ועד 23:00. גם הרייטינג של הכדורסל בינתיים, קצת פחות מ-3%, לא היסטרי.

"אנחנו יודעים ורואים שלאט לאט אנשים מצטרפים לשידור ובסביבות 20:00 יש לנו כבר רייטינג יפה. בכל מקרה, זה קונספט נכון וגם הרייטינג גבוה יותר ממה שהיה לנו כששודרנו רק בערוץ הספורט. חוץ מזה שאנחנו רואים את זה כפרויקט ארוך, וזה יתפוס לאט-לאט. עשינו עם ערוץ 1 הסכם לשלוש שנים, שיש להם אופציה לצאת ממנו בכל שנה עם התרעה מראש. כרגע הם מאוד מרוצים".

* בשבוע שעבר נסגר הסכם שיווק של 80 מיליון ש' בשנה עם הכדורגל, לכם יש הסכם של 12 מיליון ש'. איך מתקנים את חוסר איזון הזה?

"זה עניין של שכנוע. אני חושב שהיחס צריך להיות שני שליש לכדורגל, שליש לכדורסל - כלומר 60 מיליון צריך ללכת לכדורגל ו-30 מיליון לכדורסל. אני מדבר בעניין הזה עם כולם - עם איציק לארי מנכ"ל הטוטו, עם צחי פישביין, עם שרת הספורט ועם אורי שפר (יו"ר מנהל הספורט). אני חושב שאנחנו מקופחים בצורה בלתי רגילה, וגם בטוטו ובמשרד הספורט יודעים שאנחנו מקופחים, הם אומרים לי שאנחנו מקופחים, אז יש דרך משפטית שאני לא אלך בה, בטח לא בשלב הזה, ואני מאמין בדרך השכנוע. אני חושב שהשרה פתוחה לזה, שהטוטו פתוח לזה, והאמונה שלי היא שלקראת השנה הבאה הסכם השיווק שלנו עם הטוטו יהיה אחר. זו המטרה העיקרית שלי לשנה הבאה".

* אם הטוטו יגיד לכם, כמו שעשה בכדורגל, שהוא מעמיד התניות ורוצה לקבוע איך יתנהל הענף כתנאי להסכם שיווקי?

"אני יודע מה היו הדרישות שלהם לגבי המינהלת של הכדורגל, ואנחנו עומדים בכל הדרישות שלהם לגבי שקיפות וכו', כך שאני לא חושב שתהיה לנו בעיה עם הדרישות. להיפך, אני חושב שהמינהלת שלנו מהווה דוגמה למינהלת של הכדורגל, ורק לפני שבועיים פנו אליי החבר'ה מהכדורגל וביקשו את התקנון של המינהלת שלנו והעבירו אותו לעורכי הדין שלהם. אני יודע שאנשי הטוטו מאוד אוהבים את העבודה איתנו. אין לי שום הבטחה מהם. אבל כשאני מסתכל בעיניים של האנשים שם, אני יודע שהם מבינים שהסכם השיווק בשנה הבאה צריך להיות אחר. עצם זה שהם יודעים שיש פה עיוות וקיפוח מסוים - אין לי ספק שזה יגיע לידי ביטוי בהסכם הבא איתם".

דרבי בליגת העל בכדורסל בין מכבי להפועל ת

■ ■ ■

* היה לך השנה את השביתה של השחקנים, איך אתה מסתכל על זה היום במבט אחורה?

"כל הסיפור התחיל כשניר אלון אמר לי שהוא רוצה שלושה ישראלים על המגרש. שלושה זה אומר שצריך בכל קבוצה שישה, שלושה על המגרש ושלושה על הספסל. אמרתי לו ש-72 שחקנים ישראלים ברמה של ליגת העל אין פה. פיני גרשון אומר שאין אפילו עשרה. איך נגמר בסוף - בדיוק כמו הדרישה הראשונה שלנו, כך שכל השביתה היתה מיותרת. אני לא חושב שהם היו צריכים לשבות, אבל ידעתי שצריך לקחת זמן כדי שיירדו מהעץ, היה לי ברור שצריך לשחוק אותם".

* כשאתה רואה את מכבי ת"א מתחילה משחק יורוליג שלושה שבועות ברציפות בלי אף ישראלי על המגרש, מה זה עושה לך?

"קודם כל, השנה יש עלייה בדקות של ישראלים בליגה. לגבי מכבי, הם משחקים בגביע אירופה ורוצים להגיע לפיינל-פור, ובסופו של יום הם צריכים לשחק עם השחקנים הכי טובים. אם יכפו על המאמן לשחק עם ישראלים ובשביל זה הוא לא ינצח, הוא יגיד מה אתם רוצים ממני. מאמן צריך אפשרות לשחק עם השחקנים הכי טובים. להגיד שלא הייתי רוצה יותר ישראלים מצטיינים במכבי - הייתי רוצה. אבל יש שנים כאלה ושנים כאלה".

עוד כתבות

צוות חיפוש אחר נשיא איראן, איברהים ראיסי / צילום: ap, Azin Haghighi

המעורבות הטורקית בחיפוש המסוק האבוד וההשפעה על ישראל

התרסקות המסוק האיראני שהובילה למותו של נשיא איראן איברהים ראיסי, עשוי להצביע על בשורה מדאיגה עבור ישראל: מכירת טכנולוגיות צבאיות טורקיות לאיראן

אודי מוקדי, מייסד ויו''ר סייברארק / צילום: דיויד שופר

תמורת 1.54 מיליארד דולר: סייברארק הישראלית רוכשת את חברת Venafi

סייברארק תשלם כ-1 מיליארד דולר במזומן וכ-540 מיליון דולר במניות עבור Venafi, חברה העוסקת בניהול זהויות מכונה ● העסקה צפויה להיסגר במחצית השנייה של 2024 בכפוף לאישורים רגולטוריים

רסול סעדה, ד''ר ספא אבורביעה, מוחמד ח'לאילה, רנין מרדי ושאדי חדאד, בפאנל בין פשיעה לצמיחה / צילום: תמר מצפי

"יש בחברה הערבית 30% צעירים, זה הון אנושי עצום"

בפאנל שעסק בפשיעה בחברה הערבית, שוחחו מומחים ודנו בשורשי הבעיות במגזר ובמניעים לצמיחה ● "ארגוני הפשיעה מעניקים משמעות ותחושת שייכות"

מחשב העל Israel-1 של אנבידיה

העולם נכנס לעידן ה-ChatGPT, איך יכול להיות שלישראל אין מחשב על?

התוכנית להקמת מחשב־על לאומי עברה גלגולים רבים מאז שנכללה בהמלצות ועדת הבינה המלאכותית ב־2021, וטרם נבחר זכיין או מיקום ● זאת בזמן שהצרכים והדרישה לתשתיות מחשוב רק הולכים ומתעצמים בעידן ה־ChatGPT ● בינתיים, לוואקום הממשלתי נכנסים יזמים פרטיים

מנכ''ל חברת נייס ברק עילם / צילום: שלומי יוסף

המנכ"ל עזב והמניה נפלה: האם זה הזמן להשקיע בנייס?

בתוך יומיים לאחר הודעת הפרישה של המנכ"ל ברק עילם, איבדה מניית הטכנולוגיה הישראלית כ־15% ● האנליסטים הופתעו ובג'פריס הפחיתו את מחיר היעד למניה בכ־18% ● באופנהיימר מזהים הזדמנות השקעה "לאור מובילותה של נייס בענן ו־AI"

זוהר לוי, בעלי סאמיט / צילום: באדיבות סאמיט

זוהר לוי בדרך להפוך לאיש החזק בדירקטוריון פז: רכש מניות ב-247 מיליון שקל

הרכישה נעשתה באמצעות חברת הנדל"ן המניב סאמיט שבשליטת לוי ● בעקבות העסקה היא תגיע להחזקה של 16% ממניות פז – צעד שיקנה ללוי את העמדה החזקה בדירקטוריון של רשת תחנות הדלק

המתקפה הישראלית ברפיח העירה את יצרני הפייקים בעולם

העולם דרוך לקראת פעולה צבאית רחבה ברפיח, והפייקים מופצים בהתאם ● המשרוקית של גלובס

צעדת ''אחים לנשק'' במחלף שער הגיא / צילום: אביב אטלס

חסימות כבישים ומעצרים עם פתיחת מושב הקיץ של הכנסת: ימי השיבושים חוזרים

המחאה נגד הממשלה הוציאה לפועל שיירות רכבים הנוסעות במהירות איטית מהצפון, מהדרום ומהמרכז ● עימותים בין שוטרים למפגינים שניסו לחסום את כביש 1, 12 מוחים נעצרו ● בין מובילי ההפגנה ישנן משפחות נרצחים וחטופים, והיא צפויה להמשיך בערב למעון ראש הממשלה ברחוב עזה בירושלים

יובל זילבר ז''ל / צילום: באדיבות המשפחה

קרן חדשה להנצחת קצין שנפל במלחמה תסייע לחיילי מילואים בעלי עסקים

"הקרן של יובל", להנצחת יובל זילבר ז"ל, הוקמה ע"י אפרת פלד, יו"ר ומנכ"לית אריסון השקעות, שבנה היה חברו הטוב מילדות ● כעת מבקשים בקרן לגייס עוד חצי מיליון שקל להלוואות לעצמאים ● ישראל מתגייסת

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ / צילום: חיים צח-לע''מ

מחירי הטיסות עולים בחדות ומתדלקים את האינפלציה

מחירי הטיסות עלו באפריל בשיעור דו־ספרתי והכבידו על מדד המחירים לצרכן ● החדשות הרעות: הצפי הוא שהמצב רק יחמיר ● וגם: למה הריבאונד בנתוני הצמיחה מעלה סיבה לדאגה

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

ההחלטה הפתאומית: פרטים חדשים מאחורי הודעת התובע בהאג

בחודשים האחרונים התקיים שיח דיסקרטי וחריג בין גורמים ישראלים לבין צוותו של תובע בית הדין הבינלאומי הפלילי בהאג, כרים חאן ● בארץ הופתעו מההודעה החריגה והתקדימית של חאן, שהיה אמור להיפגש עם גורמים מקצועיים שיציגו לו כיצד פועלת ישראל בהתאם לדין הבינלאומי במלחמה בעזה

בנק דיסקונט ובנק הפועלים / צילומים: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הרווח ירד, הדיבידנד גדל והמס החדש נכנס לפעולה: מאחורי דוחות הפועלים ודיסקונט

שני הבנקים הגדולים, שדיווחו על תוצאותיהם לרבעון הראשון של 2024, מלמדים על כמה מגמות בולטות במערכת הבנקאית ● התמתנות האינפלציה והתקררות בשוק ההלוואות העיבו על ההכנסות, ההפרשות להפסדי אשראי הצטמקו, והדיבידנד גדל במאות מיליוני שקלים

מוחמד מוחבר, צפוי להיות ממלא מקום הנשיא באיראן / צילום: Reuters, Pacific Press

מפעילות גרעינית ועד טילים בליסטיים: הכירו את הנשיא הזמני של איראן

כאשר נשיא מת או אינו כשיר למלא את תפקידו, החוק באיראן קובע כי ממלא מקומו יהיה הסגן הראשון ● עם מותו של איברהים ראיסי מונה סגנו הראשון מוחמד מוחבר ● בחירות לנשיאות יש לקיים תוך פרק זמן מקסימלי של 50 יום

בניין בית הדין הפלילי הבין־לאומי בהאג / צילום: Shutterstock

"בקשה שערורייתית": תגובות חריפות בעולם נגד החלטת התובע בהאג

"אין שום הקבלה או שוויון בין ישראל לבין חמאס. אנו נעמוד תמיד עם ישראל נגד האיומים על ביטחונה", אמר נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, לאחר שהתובע הכללי של ביה"ד הפלילי הבינלאומי בהאג דרש הוצאת צווי מעצר לרה"מ נתניהו ולשר הביטחון גלנט ● 
גם בבריטניה, צ'כיה ואוסטריה יצאו נגד ההחלטה

כרים חאן, התובע הראשי בבית הדין הפלילי הבין-לאומי / צילום: AP-Mary Altaffer, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המסר המסוכן של האג: אין הבדל בין מנהיג טרור למנהיג דמוקרטי

כרים חאן, התובע הכללי של בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג, התייצב בפני המצלמות והודיע לראשונה בראיון ל-CNN על כוונתו להעמיד לדין את ראשי חמאס מחד ואת נתניהו וגלנט מאידך ● הניסיון ליצור השוואה בין הצדדים הוא מסוכן למעמד הדמוקרטיה

מיינה הודית בפארק הירקון בתל אביב / צילום: י.ש

פחות פרפרים, יותר מינים פולשים: המצב המדאיג של הטבע בישראל

מיני הטבע בישראל נמצאים תחת מתקפה רב חזיתית: פולשים, זיהום, צמצום שטח, אקלים ועוד. גם המלחמה כנראה לא עוזרת ● תמר דיין, יו"ר מוזיאון הטבע: "מספר קטן של ממצאים חיוביים מראה שכשמתאמצים אז יש תוצאות"

סטודנטים מאוניברסיטת גרנדה בספרד מפגינים נגד המלחמה בעזה / צילום: Reuters, Arsenio Zurita

החרם האקדמי על ישראל מתרחב לספרד, ובקמפוסים בבריטניה "מבינים" את חמאס

שתי אוניברסיטאות בספרד החליטו לנתק את הקשרים עם מוסדות בישראל, ולעזור לפלסטינים ● סקר בבריטניה: כמעט מחצית מהסטודנטים במדינה רואים במתקפת 7 באוקטובר "פעולה מובנת"

דרור מרמור, גורי נדלר, רות שוורץ, ארז קמיניץ וענאיה בנא, בפאנל בנייה, דיור והתחדשות עירונית כמנוע צמיחה / צילום: תמר מצפי

בנייה עירונית במרכזי יישובים ערביים גדולים כמפתח לצמיחה

בכנס גלובס שוחחו בכירים בפאנל על האתגרים בתכנון ובנייה בחברה הערבית ● עוד נידונה השאלה: האם נכון להמשיך לבנות יישובים מגזריים? המשתתפים הסכימו כי הגיע הזמן לשינוי

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בת"א; פז נפט זינקה בכ-8.5%, דלתא מותגים ב-8%

מדד ת"א 35 עלה ב-1.1% • מימושים בנקסט ויז'ן ● סלקום: ירידה של 87% ברווח הנקי ● מותו של נשיא אירן עלול להשפיע על השווקים, ובפרט על שוק הנפט ● אופנהיימר: "החולשה במניית נייס היא הזדמנות השקעה אטרקטיבית" ● מיטב: "בשוק האג"ח המקומי מתעלמים מהסיכונים של חברות הנדל"ן" • יוליוס בר: "ביקוש אסייתי חזק דוחף את מחירי הזהב והכסף כלפי מעלה"

סין שורפת את כל הגשרים עם ישראל, וחמאס מתחזק ביהודה ושומרון

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: איך תיראה איראן אחרי מותו של ראיסי, היחסים של ישראל וסין במשבר ולמה חמאס מתחזק ביהודה ושומרון ● כותרות העיתונים בעולם