גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"ל דיסקונט: "אנו ערוכים לתרחיש של שביתה מלאה"

במכתב לעובדים כתב יו"ר הוועד ריקי בכר: "מעולם! מעולם, לא העזה הנהלת הבנק להתנהג, להתנהל ולפעול באופן כה בוטה נגד הוועד הארצי והדיסקונטאים" ■ הוועד משבית את סניף בורסת היהלומים ברמת גן ליומיים

"אני תמיד אופטימי, אבל יכול להיות שסכסוך העבודה יחמיר. אנחנו ערוכים גם לתרחיש של שביתה מלאה" - כך אמר היום (ד') ל"גלובס", מנכ"ל בנק דיסקונט, ראובן שפיגל, על רקע ההחרפה בסכסוך העבודה בבנק.

"מעולם! מעולם, לא העזה הנהלת הבנק להתנהג, להתנהל ולפעול באופן כה בוטה נגד הוועד הארצי והדיסקונטאים" - במלים נפתח מכתב ששלח ועד העובדים של בנק דיסקונט, בראשות ריקי בכר, לעובדי הבנק ביום ראשון השבוע, ובו הכריז על הגברת העיצומים בבנק.

מכתב זה מלמד על ההחרפה ביחסים והדם הרע שבין בכר להנהלת הבנק, בראשות היו"ר יוסי בכר והמנכ"ל שפיגל. סכסוך העבודה בבנק דיסקונט, שהוכרז כבר לפני 7 חודשים, התנהל עד כה על אש נמוכה. ואולם בשבוע האחרון נרשמה הסלמה: ועד העובדים הודיע היום כי סניף בורסת היהלומים ברמת גן יהיה סגור במשך יומיים (יום ד' ויום ה'); ההנהלה הודיעה מצידה, כי העובדים השובתים לא יקבלו שכר על ימי השביתה. כמו כן, הוועד הודיע בתחילת השבוע על החרפת העיצומים בשאר הסניפים, הכוללים בעיקר סירוב לבצע עבודות מעבר לעבודה הבסיסית. בבנק החליטו כי לעובדים שיעבדו במתכונת חלקית ינוכו 20% מהשכר. מרבית העיצומים לא פוגעים בשירות ללקוחות, אך ישנו שיבוש אחד שמפריע לשירות, והוא העובדה כי הוועד בראשות ריקי בכר הודיע כי הוא מונע הוצאת דואר מהסניפים - ובכלל זה צ'קים.

עד כה נעזרו בדיסקונט במערכות הסליקה המשותפות עם שאר הבנקים לצורך סליקת הצ'קים, ועשו זאת במנגנון של סליקה חסרה. עם זאת, הבנקים מסרבים להמשיך בכך, ולכן כעת לא ניתן למסור צ'קים להפקדה בסניפי בנק דיסקונט. לקוחות הרוצים להפקיד צ'קים, יוכלו לעשות זאת בסניפי בנק מרכנתיל, המשתייכים לקבוצה.

"בני הערובה האמיתיים בסכסוך הזה הם הלקוחות. הגם שאני מאמין באמונה שלמה שעמדת ההנהלה צודקת ולא מקפחת את העובדים, עדיין עומד לנגד עיננו השיבוש ללקוחות, וכמה זמן ייגרם להם נזק", אמר שפיגל.

דרישות "מנותקות מהמציאות"

סכסוך העבודה בבנק הוכרז באפריל השנה, בעקבות העובדה כי הצדדים לא הצליחו לגבש הסכם שכר חדש. ועד העובדים דורש תוספת שכר שנתית של 5%, ואילו ההנהלה מוכנה לתת תוספת של 1-1.5%, וגם היא דיפרנציאלית - כלומר עובדים בשכר נמוך יקבלו תוספת גבוהה יותר, ואילו אלו שבשכר גבוה לא יקבלו תוספת.

"הבענו בעבר את עמדתנו שצריך לתת תוספות שכר לעובדים לפי רמת השכר. ככל שמשתכרים פחות, התוספת צריכה להיות גבוהה יותר. כיום, מתוך 4,500 עובדים קבועים בבנק, 2,100 מרוויחים עד 18 אלף, שלהם הצענו תוספת גבוהה יותר, וככל שהשכר גבוה יותר - התוספת נמוכה יותר. הוועד שלל את ההצעה על הסף, ולצערי הפערים בינינו לא שוליים", אמר שפיגל.

ההחרפה בסכסוך החלה בשבוע שעבר. ביום חמישי שעבר שלח יוסי פרץ, ראש מערך משאבי אנוש של הבנק, מכתב לעובדים בעניין הסכסוך. מדובר בצעד חריג יחסית, ולמעשה זו הפעם הראשונה בתקופת כהונתו של שפיגל שבה ההנהלה שולחת לעובדים מכתב בסגנון זה. "הנהלת הבנק הודיעה לנציגות העובדים כי לא תיענה לדרישות השכר המופרזות שהוצגו בפניה, וזאת מתוך גישה אחראית לחוסנו של הבנק", כתב פרץ.

ראש מערך משאבי אנוש אף כינה את דרישות הוועד (שדורש תוספת שכר של 5%) דרישות מופרזות ו"מנותקות מהמציאות". הוא גם הזהיר ואמר: "נציגות העובדים מבקשת להמשיך ולפעול באופן העלול להביא את הבנק למשבר ולסכן את ביטחונכם התעסוקתי". פרץ התייחס במכתבו להתנהגות חלק מנציגי הוועד כלפי שאר העובדים וכתב: "חלק מנציגי העובדים פונים בלשון מאיימת למנהלים ולעובדים. אנו רואים תופעה זו בחומרה ונפעל למגרה".

ריקי בכר לא נותר חייב, וביום ראשון הפיץ מכתב תשובה, ובו הנחיות להרחבת העיצומים, שבשלב זה כוללות בעיקר סירוב לעבודה מעבר לעבודה הבסיסית. "ביום חמישי הרהיבה עוז ההנהלה ותחת הכותרת חוזר בנושא סכסוך העבודה, עשתה שימוש ציני במילים גבוהות", נכתב במכתב. "פעם היינו הצד האנושי של המטבע, היום אנחנו רק מטבע, מספר ותו לא. הנהלה נכבדה, נזכיר לכם שאת חברי הוועד העובדים בחרו - ואילו אתכם נאלצו לקבל. התבטאויות אומללות כאלה והתנהגות כושלת הן בריונות בחליפות, ותו לא".

כאמור, במכתב הודיע הוועד על החרפת העיצומים, בין היתר בכך שלא ייפתחו שקי דואר ולא ינוידו עובדים. "לא פותחים מערכות עוגן, לא לפיילוט הטבות, ואם שכחנו משהו אז גם זה לא", לשון המכתב. עד כה העיצומים לא פגעו באופן מהותי בשירות ללקוחות, ואולם היום כבר מדובר בפגיעה בלקוחות בעקבות השבתת הסניף ברמת גן ואי סליקת הצ'קים.

נוסף על הפערים בעמדות הצדדים, שורר ביניהם גם מתח רב: באחרונה הודיעה ההנהלה לריקי בכר (בן 69) כי לא תאריך את חוזהו שמסתיים בסוף מארס 2014. בכר, שמכהן בתפקיד זה 30 שנה, לא אהב את ההודעה, בלשון המעטה, וזמן קצר לאחר מכן דרש לחדש את השיחות בין הצדדים.

אלא שגם כאשר בכר יעזוב, לא צפוי שינוי מהותי ביחסים בין ההנהלה לוועד. מי שמסתמן כיורשו בוועד הוא מני גרינשטיין, יד ימינו של בכר. לדברי מקורבים למגעים בין הוועד להנהלה, גרינשטיין תומך בבכר ומגבה אותו בצעדים האגרסיביים, ונראה כי ימשיך בקו המיליטנטי. גם שפיגל צפוי לסיים את תפקידו, ככל הנראה בסוף ינואר, ובמקומו אמורה להיכנס לתפקיד לילך אשר טופליסקי. בהתחשב בפערים הגדולים בין הצדדים, לא ברור האם סכסוך העבודה יסתיים עד לכניסתה לתפקיד של המנכ"לית החדשה, או שתהיה זו המשימה הראשונה שעמה תצטרך להתמודד.

חילופי ההאשמות

המכתב ששלח ועד עובדי דיסקונט

עוד כתבות

אייזק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

בשר בסופרמרקט / צילום: תמר מצפי

האסדרה בשוק הבשר שתוריד את המחירים ב-15%

במשך שנים הרגולציה במדינת ישראל אסרה על מכירת בשר טחון שהגיע טחון מהמפעל ברשתות השיווק ובקצביות ● בקרוב - בעקבות עבודת מטה משותפת בין משרד החקלאות, רשות האסדרה ומשרד הבריאות - זה הולך להשתנות

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

אחרי זינוק של 80% במניית טבע: המנכ"ל פרנסיס מוכר מניות בכ-50 מיליון שקל

נשיא ומנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס צפוי למכור מניות שקיבל כחלק מתוכנית התגמול שלו, תוך שהוא נהנה מהזינוק במחיר המניה בשנה החולפת ● לאחרונה קיבל מניות נוספות בשווי של 50 מיליון דולר ● בכך, חגיגת המימושים בבורסה נמשכת: 20 מיליארד שקל זרמו לכיסי בעלי עניין בת"א בשנת השיא

יערה זיו גביש, מיכל פינק, שריף ניגם ומירב בן שימול, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

מתוך 87 סטארט-אפים לפוד טק באצבע הגליל נותרו רק 3 פעילים

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס נראה כי מצב העסקים בצפון משתפר, אבל בשטח עדיין לא ניכרת התאוששות ● אלפי עסקים נסגרו, התיירות קרסה, וברשויות מזהירים שהסיוע "בפרוסות" ללא גורם מתכלל לא יחזיר אנשים ועבודה לאזור

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "עיתונות כלכלית מביאה נתונים ולא דעות פוליטיות"

"אנחנו מנסים לעשות עיתונות אחרת", כך אמרה הבוקר אלונה בר און, מו"ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוסיפה בר און, כי "המטרה שלנו היא לספק לאזרחים מידע מהימן ומדויק לו הם זקוקים לצורך תפקודם בחברה החופשית"

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

הערכות: טראמפ קרוב לתת פקודה ליציאה למלחמה במזרח התיכון

דריכות גבוהה בישראל לקראת אפשרות לתקיפה אמריקאית באיראן על רקע תקיעות השיחות בז'נווה ● אסון בצנחנים: עפרי זוהה בטעות כאיום - ונפגע מאש חברו. הכוח פעל בח'אן יונס לחשיפת רשת מנהרות שבה הוחזקו גם חטופים ● באיראן הודיעו: נקיים מחר תרגיל ימי עם רוסיה בים עומאן ובצפון האוקיינוס ההודי ● הערכה בישראל: בעוד כשבוע תושלם צבירת הכוח הצבאי של ארה"ב במזרח התיכון ● עדכונים שוטפים

ליאת שוב, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי: "הצפון יכול להפוך למוקד צמיחה מרכזי"

ליאת שוב הדגישה בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס כי "כדי להפוך את הצפון למנוע צמיחה אמיתי של המשק, נדרשת עבודה משותפת של כלל הגורמים – הממשלה, המגזר העסקי, המגזר הפיננסי והרשויות המקומיות"

חנות בגדים / צילום: Shutterstock

שוק האופנה בישראל מגלגל 25 מיליארד שקל, אבל נתון אחד חושף משבר שקט

תעשיית האופנה הישראלית מתמודדת עם שורת אתגרים לא פשוטים, בין השאר בגלל התחזקות האונליין ומבנה השוק ● מבדיקת גלובס עולה כי מדד ההלבשה צנח ב־34% בעשור החולף

חברות הביטוח מוזילות את הביטוח המקיף לרכב / צילום: Shutterstock

מחירי הביטוח לרכב הוזלו בעיקר בדגמים הללו. האם הם יירדו עוד?

שבוע לדד–ליין של רשות שוק ההון, מרבית החברות צפויות להגיש תעריפים מוזלים על פי דרישתו — אחרת ייאסר עליהן לשווק פוליסות חדשות ● גורם בענף: "מרבית החברות הפנימו את המסר" ● על פי בדיקת גלובס, בשנה האחרונה ירדו מחירי הביטוח המקיף לרכב ב–17%

עפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון ''הביתה חוזרים לגליל'', בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

עפרי-רימוני: "אי-אפשר להגיד שאין פה ממשלה. הם התחילו בצעדים קטנים, וצריך להגדיל"

לירן לנגליב, מנכ"ל Conexa, ועפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון "הביתה חוזרים לגליל", דיברו בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס על דור העתיד של הגליל, וסיפרו מדוע העתיקו לאחרונה את מקום מגוריהם לצפון ● אליהו-רימוני: "אם המדינה תשים לעצמה יעד להפוך את עמק החולה לעמק הסיליקון, זה יקרה"

"האזור מת כלכלית": הקשיים אצל השכנה של ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב רוצה לצמצם את כמות הנפט שאיראן מוכרת לסין, מתיחות בגבול לבנון, ואיך נראות חגיגות הרמדאן בעזה • כותרות העיתונים בעולם

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל–2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ–60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

כרמיאל. זינוק ברכישת דירות חדשות / צילום: Shutterstock

בין הריסות מטולה לצמיחה בכרמיאל: מה קורה עם מחירי הדירות בצפון?

שוק הנדל"ן ליד הגבול הצפוני יכול לשמש כברומטר לחוסן: בעוד שבקריית שמונה ובכרמיאל נרשמת חזרה של משפרי דיור מקומיים, מטולה וצפת עדיין נאבקות בחורבן ובקיפאון ● ניתוח של נתוני 2025 מגלה היכן המחירים כבר החלו לטפס מחדש

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון על מחירי הדיור: "כופר בזה שיש עליות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר יהודה מורגנשטרן כי ההסכם המתגבש עם קריית שמונה הוא חלק מתוכנית השקעות של עשרות מיליארדי שקלים בצפון • עם זאת הוא התריע ש"אנחנו מאבדים את הצפון", וקרא להציב יעד ממשלתי ברור לאזור

הקונסול הכללי בניו יורק, אופיר אקוניס בנימיני וגואטה, כאן ב', 11.02.26 / צילום: דוברות הכנסת

האם לאיראן יש טילים שמאיימים על ארה"ב?

הטווח המקסימלי של הטילים שבידי איראן רחוק מלהגיע לארה"ב, והוא יכול להגיע רק עד מזרח ודרום אירופה ● המשרוקית של גלובס

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

קופות החולים / צילומים: איל יצהר, דוברות לאומית. עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אילו קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד?

דוח חדש של משרד הבריאות חושף: מיהן קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד? ● בנוסף חושף הדוח שינוי דרמטי ברמת האלימות כלפי הצוותים הרפואיים

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

מתקפה קרובה באיראן? מה חושבים באתר ההימורים הפופולרי

נפח ההימורים באתר פולימרקט המבוסס על חוכמת ההמונים, ולעתים גם על מידע פנים, קפץ בשעות האחרונות, אולם הסיכויים למתקפה קרובה באיראן נותרו לפי גולשי האתר נמוכים ● איזה תאריך מסומן כעת עם הסיכויים הגבוהים ביותר?

תנובה / צילום: שלומי יוסף

המחוזי: תנובה עשתה דין לעצמה והחזיקה בשטח שאינו בבעלותה

ביהמ"ש קבע כי תנובה אינה בעלת זכויות בשטח בבאר שבע שהחזיקה במשך עשרות שנים ● בנוסף נמתחה ביקורת על התנהלות החברה: איך תאגיד עתיר-משאבים, המלווה ביועצים משפטיים צמודים, שוכח לחתום על הסכם לקבלת מקרקעין?