גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קובידיאן האירית תרכוש את גיוון לפי שווי של כמיליארד דולר

(עדכון) - המחיר שישולם עבור מפתחת גלולת המצלמה למערכת העיכול מהווה פרמיה של כ-27% על מחיר מנייתה בנאסד"ק *היום זינקה מניית גיוון ב-21% בת"א

ההתעניינות המחודשת בגיוון אימג'ינג , עליה דווח לראשונה ב"גלובס" לפני שבועיים, הבשילה לעסקה: אתמול (שבת) דיווחה בעלת השליטה בגיוון, קבוצת אי.די.בי של נוחי דנקנר, על סיכום עם "גוף אסטרטגי בינלאומי גדול" שירכוש את כל מניות החברה במחיר 30 דולר למניה. המחיר מהווה פרמיה של 26.8% על מחיר המניה בנאסד"ק ביום שישי, ומשקף לחברה שווי שוק של כ-970 מיליון דולר בדילול מלא (כ-860 מיליון דולר בנטרול המזומן שבקופת גיוון). הרוכשת היא חברת Covidian מאירלנד, שזוהי עבורה רכישה רביעית בישראל תוך כשנתיים. העסקה תתבצע במזומן בדרך של עסקת מיזוג הופכי משולש - הדורשת רוב רגיל, בניגוד לרוב של 95% הנדרש בהצעת רכש.

גיוון, המנוהלת על-ידי חומי שמיר, פיתחה גלולת-מצלמה לאבחון מערכת העיכול. ההיסטוריה שלה החלה ברפאל - החברה הביטחונית פועלת להסבת ידע מהעולם הצבאי לאזרחי באמצעות חברת RDC, והטכנולוגיה של גיוון היא אחד הפיתוחים שיצאו ממנה. בשנים האחרונות נחשבה גיוון כדוגמה לחברת מכשור רפואי ישראלית ש"עשתה את זה": הצליחה להביא מוצרים משלב הפיתוח ועד לשיווק באופן עצמאי. ב-2001 היא הונפקה לראשונה בנאסד"ק, וב-2004 נרשמה למסחר גם בת"א.

בשנה שעברה הודיעה גיוון על כוונתה לבחון "אפשרויות אסטרטגיות" להצפת ערך לבעלי המניות שלה, והחלה בניהול מגעים עם כמה גופים שהתעניינו ברכישתה. בין הרוכשות הפוטנציאליות הוזכרו אז Fujifilm, ג'ונסון אנד ג'ונסון וסמסונג אלקטרוניקס. אולם, לאחר שלא הושג השווי המבוקש, הדירקטוריון הפסיק את המגעים. לפי הערכות, נבחנו הצעות בהיקף 700-750 מיליון דולר, אלא שבעלת השליטה אי.די.בי קיוותה להשיג מחיר גבוה יותר.

גם לאחר הפסקת הניסיונות מצד גיוון, אי.די.בי המשיכה לחפש רוכש לגרעין השליטה בחברה, וזאת על רקע המצב העגום אליו נקלעה הקבוצה בראשות דנקנר. גרעין השליטה כולל את דסק"ש שמחזיקה ב-14.7% מגיוון ישירות, והחברה הבת שלה, אלרון, שמחזיקה בעוד 21.2%, כאשר החזקות RDC-רפאל, שמוחזקת בשיעור 50.1% על-ידי אלרון, הן 8.3%. בסך הכול, חבילת השליטה שעומדת למכירה היא של כ-44%. בהודעת אי.די.בי מאמש נכתב כי "בפברואר 2013 סירב נוחי דנקנר למכור את גיוון אימג'ינג לקרן בינלאומית גדולה (כנראה פרמירה, ש.ח.ו) לפי מחיר של 15 דולר למניה, שהיה בזמנו מחיר השוק של גיוון, על אף צרכי המזומן של דסק"ש באותה עת - וזאת בנימוק שגיוון שווה הרבה יותר".

"קובידיאן תעזור לנו לעשות קפיצה"

עם השלמת העסקה, יקבלו החברות מקבוצת אי.די.בי 426 מיליון דולר תמורת מניותיהן. דסק"ש, אי.די.בי פתוח ואי.די.בי אחזקות צפויות לרשום בגין העסקה רווח של 554 מיליון שקל, 357 מיליון שקל ו-347 מיליון שקל, בהתאמה.‏‏

יצוין שהמו"מ התנהל ישירות בין קובידיאן לגיוון, כשלא נעשתה פנייה לאי.די.בי אלא ישירות לחברה. המנכ"ל שמיר אמר היום כי זו "גאווה למדינת ישראל שקובידיאן קונה נכס בהיי-טק הישראלי במיליארד דולר. זה סכום גדול גם עבורם, ומבחינתנו לא יכול היה להיות בית טוב יותר לעובדי גיוון ולטכנולוגיה שלנו. בכוונתם להמשיך את הפעילות של כל העובדים, לפתח את המוצרים ולהביא לשוק. יש לקובידיאן יכולות שלגיוון אין".

כדוגמה לכך, שמיר אומר כי "בקרוב נקבל אישור לגלולת הקולון בארה"ב, והפיתוח של השוק זה תהליך שייקח הרבה זמן, וקובידיאן יכולה להאיץ את זה".

סמנכ"ל הכספים יובל ינאי ציין כי "יש יתרונות בלהיות עצמאיים, אבל קובידיאן תוכל לעזור לנו לעשות קפיצה. זה בא בזמן, כי ההשקעות שנדרשו מאיתנו כעת מאוד גדולות".

לשאלה האם העובדים בחברה חוששים לעתידם, השיב שמיר: "העובדים לחלוטין לא חוששים. כולם מרוצים מאוד ממה שקרה". לגבי עתידם של חברי ההנהלה הבכירה בחברה, אמר שמיר כי "נמשיך ללוות אותה לזמן מסוים. לא דיברנו על הנושא האישי שלנו, אם ירצו שנלווה יותר, נדבר גם על זה".

‎מחיר מפתיע - סיבות טובות

בעבר, דובר על כך שדנקנר רואה בגיוון חברה עם פוטנציאל מכירות של מיליארד דולר בשנה. היום, קצב המכירות השנתי הוא כ-200 מיליון דולר, אך הוא עשוי לצמוח משמעותית בעתיד. הסיבה היא שגיוון השיגה באחרונה כמה אבני דרך, כשביפן היא קיבלה אישור לשיווק הגלולה לאבחון המעי הגס וכן שיפוי ביטוחי לגלולה. גיוון מצפה לקבל אישור דומה בארה"ב עוד ב-2013. ביפן, היא תוכל להתחיל לשווק את הגלולה ב-2014, ופוטנציאל השוק הוא מאות מיליוני דולרים. אישור שיווק בארה"ב וקבלת שיפוי ביטוחי שם, יגדילו את השוק שאליו פונה החברה בעוד כ-1.7 מיליארד דולר.

גורמים מקורבים לשוק של אבחון מערכת העיכול, ציינו היום כי השוק הופתע מעט מן המחיר שקובידיאן הייתה מוכנה לשלם עבור גיוון. גורם הפועל בשוק ציין כי לקובידיאן פעילות מעטה בתחום הגסטרו-אנתולוגיה (האבחון והטיפול במערכת העיכול), וייתכן כי היא רואה בגיוון כלי לחדירה לשוק זה, ומערכת הפצה שבאמצעותה תוכל בהמשך להפיץ מוצרים נוספים בתחום. כמו כן ציינו גורמים בתחום, כי הרוכשת מעוניינת להיכנס לשוק היפני, וייתכן כי הפעילות של גיוון בשוק זה עניינה אותה במיוחד. עוד צוין, כי העובדה שנערך מכרז בין כמה גורמים שהתעניינו ברכישת החברה, הובילה ככל הנראה לעליית מחירה.

מניית גיוון זינקה היום 20% בת"א, למחיר של 100 שקל, כשהיא סוגרת כמעט את הפער מול מחירה בעסקה.

כאמור, הרוכשת היא חברת המכשור הרפואי קובידיאן. החברה מפתחת ומשווקת ציוד אנדוסקופי, מכשירים רפואיים לניטור, מכשור לתחום הקרדיו-וסקולרי והנשימה וציוד ניתוחי. החברה נסחרת בניו יורק בשווי 31.3 מיליארד דולר. קובידיאן רכשה שלוש חברות ישראליות ב-2011-2012: ‏‏PolyTouch‏ תמורת 30-40 מיליון דולר; סופרדיימנשן ב-350 מיליון דולר; ואורידיון עבור 346 מיליון דולר.

פרשנות: פוטנציאל יש, ביצועים מלהיבים - בינתיים לא

למה למכור עכשיו?

עיתוי המכירה עשוי אולי להפתיע. גיוון אמורה לקבל ממש בכל רגע מרשות המזון והתרופות של ארה"ב (FDA) את האישור המיוחל לשיווק הגלולה לאבחון המעי הגס. בדרך כלל, אישור FDA מקפיץ את שווי החברה, אז למה לא לחכות ולמכור אותה אחרי שיתקבל? במקרה הזה, האישור המתקרב כבר מגולם בשווי (תמיד יכולים להיות עיכובים בלתי צפויים בעבודה מול גופים רגולטוריים, אך בגיוון אופטימיים שהאישור יתקבל עוד השנה). מעבר לכך, בגיוון אישור FDA הוא לא מקרה של להיות או לחדול - היא כבר מוכרת גלולות אחרות בארה"ב וברחבי העולם.

אישור אחד שכבר התקבל הוא מהרשויות ביפן, שם גיוון תתחיל לשווק את הגלולה בעוד כחודש, עם פוטנציאל שוק של מאות מיליוני דולרים. האישור בארה"ב משמעותו שוק של למעלה מ-1.5 מיליארד דולר. אז שוב, למה למכור את החברה עכשיו? כי למרות הפוטנציאל העתידי הגדול, עכשיו צצה ההזדמנות לייצר ערך לבעלי המניות, והם לא יצטרכו לחכות ל"חינוך" השוק לגלולה החדשה ולעלויות הגדולות שכרוכות בשיווק מוצר חדש.

כרגע, למרות הפוטנציאל העתידי, גיוון גם מתקשה להציג ביצועים פיננסיים מלהיבים במיוחד. האקזיט ייצר ערך לבעלי המניות, ואסור לשכוח שבעלת המניות העיקרית היא קבוצת אי.די.בי, שכה זקוקה למזומנים. חוץ ממנה, ניתן להעריך שגם חלק גדול מציבור המשקיעים ייהנה מתשואה חיובית באקזיט - למעט מי שרכש מניות בשיא, ב-2004 (כ-41.2 דולר), והחזיק בהן מאז.

מי קרא נכון את המפה?

לפני חודשיים פנה לדירקטוריון גיוון נמשקיע מארק באקלי, מדיסקברי גרופ האמריקאית שמחזיקה ב-3.7% מגיוון. הוא דרש לפעול מיידית לחלוקת דיבידנד או ביצוע רכישה עצמית של מניות, כשבמקביל דרש לפעול למכירת גיוון לחברה גדולה או למשקיע אסטרטגי. לטענת באקלי, תחת ההנהלה הנוכחית גיוון לא מצליחה להוציא לפועל את האסטרטגיה שלה, מציגה ביצועים פיננסיים חלשים והנהלתה מאבדת את אמון המשקיעים. "החישובים שלנו מראים שגיוון יכולה להשיג שווי של 26-30 דולר למניה", כתב אז, כאשר המחיר היה גבוה ב-30%-50% ממחיר המניה. ספק אם גם באקלי האמין שתוך זמן קצר תירקם עסקה ברף העליון של המחיר בו נקב.

אגב, כשהתקבל המכתב, בגיוון סירבו להתרגש. "מועצת המנהלים תדון במכתב ותגיב במועד שתחליט", נמסר אז. אולי התגובה הנינוחה הגיעה על רקע ידיעה שמתנהלים מגעים, ואולי בלי קשר. אולם בכירי גיוון אמרו שזאת חוכמה קטנה לדבר מבחוץ ולרצות למכור במחיר גבוה, כאשר המציאות לא בהכרח תואמת. מתברר, שבעל מניות המיעוט דווקא קרא נכון את המפה.

מי עלול להתאכזב?

"אני תמיד מתאכזב לשמוע על אקזיט כשאני חושב שהיה אפשר לעשות זאת אחרת. הכוונה היא למקרים בהם יש מוצר עם סיכוי להגיע לשוק, ואפשר לבנות סביבו פעילות עצמאית עם משקל בשוק העולמי. זה לא משהו בומבסטי, וגיוון היא דוגמה לחברה שעשתה זאת" - את המילים האלה אמר יו"ר גיוון, ישראל מקוב, בראיון ל"גלובס" לפני כמה שנים. אי אפשר לומר שאקזיט של כמיליארד דולר בפרמיה מכובדת הוא מאכזב, אך גם גיוון מצטרפת לחברות הישראליות בתחומה שלא ממשיכות את דרכן העצמאית.

המרוויחים ממכירת גיוון

עוד כתבות

צפרדע חץ / צילום: Shutterstock

יותר מתוחכם ויותר אכזרי: הצפרדע שחיסלה את נבלני הייתה פעם תקוותו של עולם המדע

הכותרות דיווחו כי בגופו של מנהיג האופוזיציה הרוסי נמצאו עקבות אפיבטידין – רעלן קטלני שמקורו בצפרדעי חץ זעירות מאקוודור ● בעבר מדענים קיוו שזו תהיה תרופת הפלא של המאה ה-21, אך גילו שהמרחק בין מינון מרפא לקטלני הוא זעיר באופן מסוכן

ד''ר ירון דניאלי / צילום: גבריאל בהרליה

"הרוכשים איראנים לשעבר, והיה חיבור": האקזיט של חברת המכשור הרפואי מישראל

חברת האבחון הישראלית Metasight נמכרה ב59 מיליון דולר עם אופצייה ל-90 מיליון דולר נוספים ● הרוכשת  גארדנט הלת' שהוקמה ע"י יזמים איראנים, תהפוך את מרכז הפיתוח של מטאסייט ברחובות לאתר שלה בישראל

שלט המכריז על המבצע של גינדי. מה זה יעשה להכנסות המדינה ממסים? / צילום: פרטי

עד מתי נסכים לשלם מס רכישה ומע"מ על מחירי דירות פיקטיביים?

הלמ"ס ספגה ביקורת על הצגת תמונה ורודה מדי של מחירי הדירות, אבל קופת המדינה גורפת הון ממחירים שלא מביאים בחשבון את המבצעים ● צודקת או לא, כשהלמ"ס אומרת שהמחירים חזרו לעלות, יותר מדי אנשים משתכנעים וחוזרים לשוק - והמחירים טסים ממילא

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים? / צילומים: Shutterstock, AP, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים?

בית המשפט העליון בארה"ב קבע כי הנשיא טראמפ חרג מסמכותו, ועל כן מרבית המכסים הבינלאומיים שהטיל פסולים ● כעת, לא ברור מה יעלה בגורל 175 מיליארד דולר שכבר נגבו מיבואנים ● מה היו הטיעונים המרכזיים של השופטים, כיצד הגיב טראמפ ומה עלול להדאיג את השווקים?

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; נייס זינקה ב-13%, אוויס נפלה ב-22%

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● למרות הכנסות שיא, התואר שוולמארט איבדה לאמזון ● ענקית המיכון החקלאי דיר זויקה לאחר לאחר שהיכתה את תחזיות האנליסטים והעלתה את תחזית הרווח ●  מחירי הנפט עלו לרמתם הגבוהה ביותר זה חצי שנה ● מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה צנח ב-23,000, הירידה החדה ביותר מאז נובמבר

לא נסוג ולא התנצל. באד באני מופיע בסופרבול השבוע / צילום: Reuters, Imagn Images

הכינוי של הזמר באד באני ניתן לו לאחר אירוע שחווה. מהו?

איזה שחקן NBA הפך לאחר פרישתו להיסטוריון וסופר, בכמה נמכר השבוע קלף פוקימון נדיר, ואיזה שיר הלחין מתי כספי לסרט "חגיגה בסנוקר"? ● הטריוויה השבועית

נשימה / צילום: Shutterstock

מחקרים מגלים: איזה איבר עשוי להחליף את הריאות

למה אנחנו מקבלים "דום נשימה" בכתיבת אימייל, איך בדיקה פשוטה מנבאת מי יתעורר מתרדמת והאם אף אלקטרוני יוכל לאבחן מחלות רק מלהריח את הבל הפה שלנו? חוקרי נשימה וריח מגלים עד כמה מורכבת הפעולה הכי אגבית שאנחנו עושים ● וגם: לא תאמינו איזה איבר עשוי להחליף את הריאות כמקור לחמצן

משרדי גוגל בארה''ב / צילום: ap, Jeff Chiu

מצבא איראן לחברת ענק: פרשת ריגול חמורה נחשפת

כתב אישום הוגש בסוף השבוע, נגד שלושה איראנים שחיו בעמק הסיליקון, עבדו בחברות ענק והדליפו על פי החשד סודות לאיראן ● התובעים טוענים כי שלושת הנאשמים ניצלו את תפקידיהם בחברות טכנולוגיה מובילות המפתחות מעבדי מחשב ניידים כדי להשיג מאות קבצים סודיים, כולל חומרים הקשורים לאבטחת מעבדים וקריפטוגרפיה

משמרות המהפכה באיראן / צילום: ap, Vahid Salemi

תופי המלחמה באיראן: דיווח - משמרות המהפכה מקדמים כוחות לגבול עיראק

דיווח: מדינות המפרץ נערכות לעימות צבאי באיראן ● עוד מדינה אירופית קוראת לאזרחיה לעזוב את איראן ● מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו אמש מפקדות של ארגון הטרור חיזבאללה במרחב בעלבכ שבעומק לבנון - על פי דיווחים לבנוניים, בהפצצות נרשמו נפגעים רבים ● דובר צה"ל: "עוקבים אחרי ההתפתחויות וערים לשיח הציבורי על איראן" • המשחתת האמריקנית "מהן" מקבוצת התקיפה של פורד נכנסה לאזור ● עדכונים שוטפים

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

רשת הקשרים של ג'פרי אפשטיין במוקדי הכוח של אירופה / צילום: ap

סדקים בכתר ובקבינט: רשת הקשרים של ג'פרי אפשטיין במוקדי הכוח של אירופה

"אתה אדם טוב בצורה יוצאת דופן", כתב דיפלומט נורבגי בכיר לאפשטיין, והוא לא לבד ● ממסדרונות השלטון בפריז ועד למעצרו ההיסטורי של הנסיך הבריטי לשעבר: השערוריות המביכות בצמרת הופכות לחשד לפלילים ● המחיר הוא פגיעה אנושה באמון הציבור במוסדות היבשת

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Harun Ozalp

"חרפה": וול סטריט ננעלה בירוק לאחר ביטול המכסים. ואיך הגיב טראמפ?

המדדים עלו אחרי ההחלטה הדרמטית של העליון לבטל את מכסי טראמפ - שהגיב: מתבייש בבית המשפט ובהחלטה, לא היה להם את האומץ לעשות מה שטוב למדינה ● קצב צמיחה מאכזב של 1.4% לכלכלה האמריקאית ברבעון הרביעי; הצפי המוקדם עמד על 3% ● מחירי הנפט נסחרו קרוב לשיא של שישה חודשים, בעקבות אזהרת נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לאיראן כי "דברים רעים באמת" יקרו אם לא יושג הסכם ● נעילה חיובית בבורסות אירופה

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה בעליות; השקל התחזק, ישראל קנדה זינקה ב-7%, הבורסה לני"ע ב-6%

מדדי הביטוח והבנייה זינקו במעל 2% ● מחזור המסחר עמד על 5 מיליארד שקל ● עליות באירופה ובחוזים בניו יורק ● דריכות בוול סטריט לקראת ההכרעה על מכסי טראמפ ● השקל מתחזק הבוקר ל-3.12 שקלים לדולר ● מחירי הנפט עולים ● הקרן האקטיביסטית שמהמרת: כוכבת ה-AI הבאה היא מיפן

אילוסטרציה: Shutterstock, Quality Stock Arts

סל הבריאות ל-2026: תרופות נגד השמנה בפנים, ומה בחוץ?

יותר מ־600 תרופות וטכנולוגיות התמודדו על תקציב של 650 מיליון שקל ● תרופות ההרזיה למבוגרים ותרופות חדשות לאלצהיימר נותרו מחוץ לסל ● יותר ממחצית התקציב הוקצה לטיפולי סרטן

הגפנים. המשפחה היא הציר של הסיפור / צילום: ענת אגמון

אורנה לב נותנת שיעור בהתמדה, דיוק ותשוקה לעשייה

הקצינה ב–8200 שיצאה לגמלאות ממש לא פנטזה על ייננות, ורק לפני כעשור נטעה משפחת לב את הגפנים ברמת צבאים ● מדי שנה מייצרת לב ביקב אדם 4,000 בקבוקים בסך הכול, שבהם טמונים הקשר שלה לאדמה, ההיכרות עם הכרם ועבודת הכפיים

פטריק דרהי / אילוסטרציה: נוצר באמצעות AI

עם חובות של עשרות מיליארדים פטריק דרהי מנסה להחזיק את הראש מעל למים

דיווחים בתקשורת הזרה ושיחות עם שורה של גורמים משרטטים את דמותו של המיליארדר ואיל התקשורת פטריק דרהי, שבנה אימפריה על הלוואות בעידן של כסף זול, מתמודד מול חובות של עשרות מיליארדים וכעת רוצה גם לרכוש את רשת 13

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

סוף עידן הפחם: הושגו היתרי פליטה ליחידות המזהמות בחדרה

כחלק מהמאמץ להפסיק את ייצור החשמל מפחם, שנחשב מזהם (ויקר) במיוחד, יחידות הייצור הפחמיות בתחנות הכוח של חברת החשמל עוברות בהדרגה לייצור בגז ● אלו אמנם רחוקות ביעילותן מתחנות כוח חדשות בגז, אך הן יפלטו פחות זיהום וכבר הותקנו עליהן סולקנים שמצמצמים אותו עוד יותר

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Evan Vucci

בזמן שהוא מתלבט בנוגע לאיראן, טראמפ חטף מכה בגובה 175 מיליארד דולר. לפחות

175 מיליארד דולר הוא הסכום המוערך שגבה ממשל טראמפ מיבואנים בגין תוכנית המכסים שבוטלה על ידי בית המשפט ● האם הממשל יידרש להחזירם?

מה שהתקיים רק בראש העובד נעשה ממוסד / אילוסטרציה: Shutterstock

אנשים חוששים שה-AI תגזול את עבודתם, אבל היא כבר גוזלת את מה שיש להם בראש

השאלה אינה האם AI תחליף את העובדים - השאלה היא מי ישלוט בידע שהחברות אוספות מהם ● בעולם של בינה מלאכותית ארגונית, גם כשעובד עוזב את העבודה, הוא משאיר את הידע ואת הניסיון שלו מאחור - לבוט או למי שיחליף אותו, אם יהיה צורך במחליף בכלל

נושאת המטוסים האמריקאית אברהם לינקולן / צילום: ap, Brian M. Wilbur

דריכות למתקפה: עוד משחתת אמריקאית נכנסת לאזור

טראמפ נתן אתמול דדליין לאיראן: 10 ימים או 15 ימים • דובר צה"ל אפי דפרין: "אנחנו עוקבים אחר ההתפתחויות האזוריות וערים לשיח הציבורי בנושא איראן" ● טראמפ בהצגת מועצת השלום: "אסור שיהיה לאיראן נשק גרעיני" • איראן במכתב למזכ"ל האו"ם: אם נותקף - נגיב נגד בסיסים אמריקניים באזור ● עדכונים שוטפים