גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הכירו את שני הישראלים שגרפו לכיסם 350 מיליון שקל

שותף לשעבר של צבי ברק ורעייתו: "אני לא יודע המון על המקור להצלחה העסקית שלהם, כי האיש היה חשאי מאוד" ■ גורם אחר: ברק תיקשר איתי בעיקר דרך עורך הדין שלו; לא פגשתי בו מעולם ■ קווים לדמותו של המולטי-מיליונר המסתורי

חברת קיסריה אלקטרוניקה רפואית (CME) חתמה בשבוע שעבר על עסקת ענק, שמעניקה לה שווי של 250 מיליון דולר. במסגרת העסקה רכשה תאגיד קר פיוז'ן (Carefusion) כ-40% מהחברה.

בעלי המניות המקוריים של החברה הם בני הזוג צבי וענת ברק, שכל אחד מהם החזיק עד כה 50% מהחברה. החברה האמריקנית תשקיע 100 מיליון דולר ב-CME. לא ידוע האם בני הזוג ברק יבחרו לבצע אקזיט חלקי או להשקיע את הסכום בחברה. עם זאת, בני הזוג צברו הון בלתי מבוטל הודות לרווחים שרשמה החברה מאז הקמתה.

לפני העסקה, שנחשפה לראשונה ב"גלובס", רק פעילים מעטים בשוק הכירו את CME שמפתחת מוצרים לשוק האינפוזיה. זאת, למרות שהיא מעסיקה יותר ממאה וחמישים עובדים ומוכרת את מוצריה גם לבתי חולים בישראל. רוב המשקיעים בתחום המכשור הרפואי לא הכירו את החברה, שמעולם לא ביקשה לגייס הון.

השכנים, חברות מכשור רפואי אחרות בקיסריה, ידעו שהיא קיימת, אבל רובם לא ידעו לומר עליה דבר. החברה התנהלה, בכוונה תחילה, בשקט מוחלט.

היזמים סירבו ועדיין מסרבים לדבר עם התקשורת. הם שומרים על פרופיל כה נמוך, כך שגם מי ששמעו עליהם לא ידע כי החברה כה מצליחה. אדם שמכיר את החברה חשף בפני "גלובס" כי היא מגלגלת מחזור של כ-50-60 מיליון דולר בשנה ומציגה רווח משמעותי.

מיהו היזם אשר מקים חברה מאפס בחשאיות כזו, ללא כל גיוס של הון חיצוני? כנראה לא תופתעו לשמוע מדובר במנהל ריכוזי למדי, איש צנוע, שלא שינה הרבה מאורחות חייו אף שהתעשר מאוד לאורך השנים מעסקיו. צבי ברק נחשב לחסכן ביותר גם בהתנהלות העסק שלו - הרגל שהיה קריטי להישרדות בתחילת הדרך והמשיך לאפיין את החברה גם בהמשך. ברק אינו חולק הרבה מידע אישי או מידע לא חיוני לגבי עסקיו, גם עם מי שהוא נמצא איתו בקשר עסקי.

"בני משפחת ברק הרימה את העסק הזה במו ידיהם", אומר אדם שהיה בעבר בשותפות עסקית עם החברה, "צבי ברק מגיע למשרד מוקדם בבוקר, ועוזב מאוחר בלילה. הוא בנה חברה מאוד יפה, שמערבת מוצרי היי-טק נישתיים עם מוצרי לואו-טק באותו התחום, כדי לתת הצעה רחבה לבתי החולים.

"ברק הוא בן כ-60, ובנו בן ה-37 אורי עובד גם הוא בחברה, וכך גם אשתו. האבא אדם מאוד חכם, שמאוד עוזר במישור העסקי, אבל לא אדם שקל לבנות איתו יחסי חברות קרובים. הוא היה תמיד הגון איתנו, ותמיד עזר לנו בפעילותנו.

"מבחינה עסקית, הוא מקפיד מאוד לעשות הרבה דברים בעצמו. הוא נרתע מאוד משימוש בקבלני משנה, בעיקר אם הוא הופך תלוי בהם והם היחידים בארץ בתחומם.

"הוא יעדיף לבנות יכולת בבית, גם אם זה קצת פחות כלכלי, כדי להישאר עצמאי. הנהלת החברה הבכירה מורכבת בעיקר מבני משפחה".

את ההצלחה של ברק תולה השותף לשעבר בכך שהחברה איתרה נישות בהן המוצרים שלה היו מתאימים במיוחד. "המוצרים הם ייחודיים, אבל בדרך כלל לא מהפכניים, והם משחקים גם במגרש של העלויות", הוא מוסיף.

"אני לא יודע המון על המקור להצלחה העסקית שלהם, כי האיש היה כאמור חשאי מאוד", מסכם השותף.

גורם אחר שהיה בשותפות עם החברה, מספר כי ברק תיקשר איתו בעיקר דרך עורך הדין שלו, והוא לא פגש בו מעולם.

החברה מפיצה את מוצריה בחו"ל מבלי לחשוף את הקשר הישראלי שלה, דרך מפיצים שהוקמו במיוחד לצורך כך בין היתר בארה"ב, בריטניה וגרמניה, וכן דרך חברות אחרות, ביניהן חלק מן החברות הגדולות בתחום. בארה"ב חברת ההפצה היא בעלות CME, ואילו במקרים אחרים מדובר בזכיין.

המוצרים המובילים - כולם מאושרים לשיווק באירופה וארה"ב - הם משאבת ה-Bodyguard שמציעה שליטה בקצב טפטוף האינפוזיה לגוף בכמה פרוטוקולים, ומתאימה לטיפול בבתי חולים, קליניקות פרטיות או בבית; ה-Niki Srynge Pump - משאבה להנפקת תרופות (כמו תרופות כאב או אינסולין) המיועדת לשימוש בקליניקה או בבית; ה-Noa III היא משאבה המשולבת בהאכלה באמצעות זונדה, שגם היא יכול להתאים גם לשוק הביתי. החברה מפתחת גם משאבה לניהול מתן אפידורל בפרוטוקולים שונים.

"אדם מאוד לא סימפטי"

מי שהסכים לדבר על יחסיו עם ברק בצורה גלויה יותר הוא גלעד רפאלי, מהנדס פרטי שנקלע לסכסוך משפטי עם ברק, סביב מכונה שבנה עבור קיסריה מדיקל ולא קיבל עליה תשלום, לדבריו ללא כל סיבה.

"צבי ברק הוא אדם מאוד נחמד כל עוד הוא צריך אותך", הוא אומר, "עבדתי איתו במשך שנים ביחסי אמון מלאים, לעיתים קרובות ללא הסכם מסודר, ללא הצעת מחיר. ייעצתי להם במגוון תחומים גם מעבר לעבודה הספציפית שביקשו ממני. היחסים היו קרובים.

"הכרתי את התנהלות המפעל מקרוב. ראיתי את ההתנהגות שלו מול העובדים - היו לו שני פנים. אם היה נכנס ללחץ היה הופך לאדם מאוד לא סימפטי, אם כי רוב הזמן היה חיובי. איתי הוא היה חיובי, עד שהיחסים נעכרו.

"עוד לפני כן היה אירוע שהיה צריך להדליק לי נורה אדומה. ראיתי שבחברה משתמשים במנוף בעומס יתר קיצוני. הזהרתי והצעתי להביא הצעת מחיר למנוף חלופי, הם הקשיבו ולא עשו עם זה כלום. אחר כך ראיתי שלעיתים קרובות הם חוסכים גם במקומות שבהם החיסכון הוא בעוכרי החברה, וזאת גם כשהם כבר היו מיליונרים וטבעו בכסף. החסכנות שלהם לעיתים הייתה אל מול איכות המוצר, באופן שלא מתאים לציוד רפואי.

"הבן שלו עבד בחברה, אחר כך עזב ולבסוף חזר. הוא טיפוס אחר לגמרי, אדם נחמד ועדין".

מדוע החליטה משפחת ברק הריכוזית להכניס כעת שותף בחברה? ככל הנראה מדובר ברצון להאיץ את קצב המכירות ואולי להיכנס לפיתוח של מוצרים עם רמת חדשנות גבוהה יותר. ברק שקל בעבר להשקיע בסטארט-אפים ישראלים בתחום האינפוזיה, וייתכן שכעת יגביר את מאמציו בכיוון.

משפחת ברק ביקשה שלא להתראיין לכתבה.

עוד כתבות

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

חזירי בר בחיפה / צילום: Ronen Zvulun

כך מתכנן ראש העיר להתמודד עם התופעה שהכי מטרידה את החיפאים

סוגיית החזירים מעסיקה את תושבי העיר מזה יותר מעשור, ובעוד שראש העיר החדש־ישן אמר שיטפל בה ביד נחושה, דרכי ההתמודדות המתגבשים לא עבדו בעבר ● פרופ' אורי שייניס, מומחה לחקר מינים פולשים, מסביר: "לנסות להתמודד עם החזירים ללא מחקר, זה כמו לנסות להתמודד עם הקורונה ללא מחקר"

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

השבוע בשווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הענקית שקפצה וזו שהתרסקה - ועוד כתבות על מצב השווקים

מטא איכזבה את המשקיעים ● נטפליקס צנחה אחרי תוצאות חיוביות, טסלה פרסמה דוח מאכזב אבל המניה שלה קפצה. למה? ● קבוצת רד בינת מסיימת עידן ועוד כתבות על המצב בשווקים

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

עושים סדר לפסח? כך תדעו מה צריך לשמור ומה לזרוק, לפי תורתה של מארי קונדו

מה משמעות המילה פרעה ומהן "ערי מסכנות" המוזכרות בהגדה, אילו מדינות יזכו לחבילות סיוע נוסף לישראל ובאילו דגלים מופיע סמל היין־יאנג? ● הטריוויה השבועית

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

הנוף הנשקף מהררית / צילום: ליבי לוי

נסעתם לגליל בחג? אתם חייבים לעצור ביישוב הזה לחוויה תאילנדית אמיתית

קפה שהוא גם גלריה, מופע מוזיקלי של ערפול חושים, מעדנייה משובחת ושופינג ברוח האנתרופוסופיה ● ביקור ביישוב הררית, שמרגיש כמו יקום מקביל

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

טל בסכס, פרויקטור מרכז השליטה האזרחי / צילום: רמי זרנגר-יח''צ החברה למתנ''סים

הפרויקטור שלא היה בראיון ראשון: "לא באתי לחמם כיסא"

טל בסכס מונה בסוף אוקטובר לפרויקטור שתפקידו "לתדרך בכל הנוגע לניהול האזרחי של המלחמה" ● אלא שאינטרסים פוליטיים רחשו בשטח, יותר מדי גופים היו מעורבים, ומהדיבורים על תקציב של 15 מיליארד שקל לא נשאר דבר ● בראיון לגלובס הוא מדבר על היכולת להשפיע כמנכ"ל החברה למתנ"סים, ומפתיע: "אם קוראים לי שוב - אני מתייצב"

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

אלי אביסרור, מנכ''ל אביסרור משה ובניו ויו''ר ארגון קבלני הנגב / צילום: דיאגו מיטלמן

הממשלה, החרם הטורקי ומחירי הדירות: הקבלן שבונה אלפי יחידות דווקא אופטימי

אלי אביסרור, מנכ"ל אביסרור משה ובניו ויו"ר ארגון קבלני הנגב, סבור שהממשלה אינה מסייעת לקבלנים בהתמודדות עם המצב, אך מנבא שהענף יצא מהמשבר ● הוא לא חושב כרגע על הנפקה, סבור שטורקיה היא שתפסיד בסופו של דבר מהחרם על ישראל ובטוח שהנגב הוא העתיד של ישראל

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר