גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אביה של אסתי גינזבורג: לסלק אותה ואת בעלה עדי קייזמן מהווילה בצהלה

אריה גינזבורג פנה לביהמ"ש בטענה כי עדי קייזמן, בעלה של בתו, חתם על הסכם לרכישת הווילה תמורת 8 מיליון שקל, ולא שילם עד היום את מלוא התמורה ■ עורך הדין של הזוג קייזמן-גינזבורג: טענות מופרכות; כ-90% מהתמורה כבר שולמה

צרות בתוך המשפחה: האדריכל אריה גינזבורג הגיש בקשה לבי המשפט המחוזי בתל-אביב, באמצעות עו"ד אבי דוידוב, בה הוא דורש לבטל את הסכם מכירת הווילה שבנה ברחוב אבישי 12 בשכונת צהלה בתל-אביב לאיש העסקים עדי קייזמן הנשוי לבתו, הדוגמנית אסתי גינזבורג.

בנוסף דורש גינזבורג למחוק את הערת האזהרה שנרשמה לטובת בתו ללא ידיעתו.

מהבקשה, שהוגשה במסגרת המרצת פתיחה, מגולל גינזבורג את תחילת הפרשה, כאשר ירש את המגרש בשכונת צהלה מהוריו. לטענתו, במהלך השנים הוא בנה את הבית על המגרש בהשקעה עצומה והפך את הנכס ליצירת אמנות של ממש, כאשר נכון להיום מדובר בנכס יוקרתי ומיוחד הידוע בכל העולם. הנכס זכה אף לכינוי "הבית הכתום" והוצג בתערוכות אדריכלות בכל העולם.

עוד טוען גינזבורג בבקשה כי הבית נועד למכירה מיידית מיד לאחר סיום הבנייה, אך בשל התעניינותו של קייזמן בווילה, הסכים גינזורג להשכיר לו את הבית לתקופה קצובה, בין היתר על מנת לבחון אפשרות לרכישתו, כאשר דמי השכירות סייעו לגינזבורג לעמוד בהחזרי המשכנתא ובהוצאות ההחזקה הגבוהות של הווילה.

בחודש יולי 2010 נחתם הסכם שכירות בין קייזמן לגינזבורג, כאשר במהלך תקופת השכירות הכירו קייזמן והדוגמנית אסתי גינזבורג ונישאו בחודש יוני 2012.

אלא שקייזמן, כך עולה מהבקשה, הפסיק בתקופה מסוימת לשלם את דמי השכירות, דבר שהוביל לפיגורים מצידו של גינזבורג בתשלומי המשכנתא לבנק הרשומה על שמו, עד שהבנק החל לפעול למימוש המשכנתא באמצעות מכירת הנכס על-ידי כונס נכסים מטעמו.

במהלך התקופה התגוררו קייזמן וגינזבורג בווילה, ובשל ההליכים בהם החל לנקוט הבנק, ביקש קייזמן, שחשש מפינוי מהבית, להגיע להסכמות עם גינזבורג האב בנוגע לרכישת הווילה.

בסוף חודש דצמבר 2012 נחתם הסכם בין גינזבורג האב לבין קייזמן, לפיו ירכוש האחרון את הווילה תמורת 8 מיליון שקל, בהתאם לתנאי תשלום קבועים מראש. אלא שבבקשה טוען גינזבורג כי קייזמן הפר את ההכם בצורה שיטתית ועקבית, ועד עתה טרם פרע את תשלום רוב יתרת התמורה בגין הווילה.

עוד טוען גינזבורג בבקשה כי פניותיו החוזרות ונשנות אל קייזמן לא הועילו, וחמור מכך, גינזבורג גילה להפתעתו הרבה כי קייזמן "מהתל בו במכוון ומשתמש באמצעיו הרבים, לרבות אמצעים משפטיים, על מנת להונות את גינזבורג, תוך שהוא מוליכו בכחש ומירמה לאורך תקופה ארוכה".

הדברים הגיעו לשיא בתחילת חודש יוני 2013, 3 שבועות לאחר שקייזמן היה אמור להעביר לגינזבורג סך של 50 אלף שקל. כאשר הבין שקייזמן נמנע מלקיים את התחייבותו, קצה סבלנותו, והוא הודיע לעו"ד אריאל דינוביצקי, המייצג את בני הזוג קייזמן-גינזבורג, על ביטול ההסכם בשל הפרתו היסודית על-ידי קייזמן ורעייתו.

לאחר הודעה זו, כך נטען בבקשה, ולאור לחצים שהופעלו, עליו הסכים גינזבורג לסגת מהודעת הביטול, וזאת תוך התחייבות מפורשת מצידו של קייזמן כי יעמוד בתנאי ההסכם, ואולם קייזמן המשיך להפר הפרות גסות את ההסכם.

לפיכך, בחודש אוגוסט 2013, למעלה מ-8 חודשים לאחר החתימה על ההסכם, וכאשר התברר לגינזבורג כי קייזמן לא מתכוון לעמוד בהסכם, לרבות סילוק חוב המשכנתא, פנה גינזבורג ללשכת ההוצאה לפועל במסגרת תיק מימוש המשכנתא, וציין במפורשות כי "מר עדי קייזמן הפר את ההסכם עליו הוא חתום לרכישת הבית השייך לי ברחוב אבישי 12 בשכונת צהלה בתל-אביב. אי לכך ובהתאם לזאת כל הסכם ביני לבין מר קייזמן בטל ומבוטל. נגד המשיב יוגשו תביעה וצו פינוי".

בבקשה מציין גינזבורג כי קייזמן הפר את ההסכם עימו בכל פעם מחדש, ו"כל מטרתו הינה להמשיך ולהתגורר בנכס היוקרתי ביותר תוך העברת תמורה זעומה בלבד".

בחודש נובמבר 2011 הודיע גינזבורג לקייזמן פעם נוספת על ביטול ההסכם והורה על פינויים של קייזמן וגינזבורג מהנכס באופן מיידי.

קייזמן הודיע בתגובה, באמצעות רעייתו, כי מבחינתו לא הייתה כל הפרה של ההסכם, ועל כן הוא דוחה את הודעת הביטול. זאת למרות שלטענת גינזבורג, קייזמן לא שילם אפילו 50% מהתמורה בגין הווילה.

עוד עולה מהבקשה כי חודש לאחר מכן, בדצמבר 2013, מיהר קייזמן לרשום הערת אזהרה לטובת אסתי גינזבורג, ללא הסכמת אביה ובניגוד להודעות על ביטול ההסכם - פעולה אותה הגידר גינזבורג כ"מחטף של ממש".

"טענות מופרכות"

עו"ד אריאל דינובצקי ממשרד וינרוט, המייצג את בני הזוג קייזמן-גינזבורג, מסר בתגובה: "המרצת הפתיחה לא הומצאה לנו עד כה, ומרשיי מצרים על העובדה כי מר גינזבורג בחר להעביר את התובענה לעיתונות עוד בטרם שהעבירה לידיי. תובענה זו מעצם טיבה הייתה צריכה להיות מוגשת לבית המשפט לענייני משפחה, באשר מדובר בסכסוך משפחתי, ולחסות תחת החיסיון הקיים בהליכים בבית המשפט לענייני משפחה.

"לגופם של דברים, מדובר בטענות מופרכות מצד אדם המטריד את מרשיי בכל דרך אפשרית מזה זמן רב, ומבקש לעשות לעצמו כותרות על חשבונם, וזאת בקשר לעסקת מכר, אשר במסגרתה רכשה מרשתי את הזכויות בנכס ברחוב אבישי 12 בתל-אביב.

"מרשתי שילמה עד כה כ-90% מן התמורה, סייעה למר גינזבורג לכסות חובות במיליוני שקלים לצדדים שלישיים במסגרת תיקי הוצאה לפועל רבים אותם צבר לאורך השנים, חילצה אותו ממגורים ברחוב ואף דאגה לרווחתו מכיסה הפרטי במשך שנים רבות. מר גינזבורג מצידו גמל למרשתי רעה תחת טובה והפר את ההסכם ברגל גסה. ההליך האמור מהווה המשך ישיר לעניין זה.

"חבל שעורך הדין הרביעי במספר של מר גינזבורג בחר להגיש הליך-סרק, בשעה ששלושת עורכי הדין האחרונים של מר גינזבורג נאלצו להתפטר מהטיפול בעניין לאור היעדר יכולתם לשלוט באיש ובמעשיו, ואף זכו בפסקי דין חלוטים כנגדו בשל אי-תשלום שכר-טרחתם בהיקף של מאות אלפי שקלים. שכר-טרחה זה שולם בסופו של יום אף הוא על-ידי מרשתי, כאשר רק לעו"ד דוד לשם שולם סך של כמיליון שקל. מכל מקום, מרשיי יגיבו בפירוט בזמן ובמקום הראויים לכך".

עוד כתבות

שר האוצר בצלאל סמוטריץ', כנס ירושלים של עיתון ''בשבע'', 16.02.25 / צילום: יצחק קלמן

הפירות והירקות יקרים? זה עניין של היצע וביקוש

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הסביר כי ההתייקרות של הפירות והירקות נובעת מסיבה פשוטה: האוכלוסייה גדלה, אבל התוצרת לא ● מבט על שני העשורים האחרונים מגלה שזה אכן מה שקורה ● המשרוקית של גלובס

השופט דוד מינץ / צילום: שלומי יוסף

בג"ץ נגד המוסכים: "מרוויחים על חשבון המבוטחים"

בג"ץ דחה את עתירת המוסכים לחייב את חברות הביטוח לשלם על חלקי החילוף לפי מחירון של חברות יבוא חלקי החילוף לרכב (חלפים) - שגבוה במאות אחוזים ולפעמים יותר מ"מחיר השוק" ● השופטים תקפו את משרד התחבורה: "כשל שוק. מצב מעוות"

מתחם ביג גלילות, בשבוע שעבר / צילום: גלית חתן

שנה לביג גלילות, בשוק עדיין מורגשת "רעידת האדמה"

מתחם הענק בגלילות של רשת המרכזים המסחריים ביג עורר עניין עוד לפני הפתיחה, אבל אחרי ההייפ של החודשים הראשונים, הפדיון היומי ירד כצפוי בעשרות אחוזים ● רשימת ההמתנה עדיין קיימת, אך בשוק מספרים גם על תנאים מקלים לשוכרים ● על כמה עומד הפידיון היומי ומה קרה למתחרים?

וול סטריט / צילום: ap, M. Spencer Green

הדוח האפוקליפטי שהפחיד את המשקיעים בוול סטריט

דוח ויראלי של חברת המחקר Citrini Research הצית גל ירידות חריג בוול סטריט והעמיק את חשש המשקיעים כי האצה חדה בהתפתחות הטכנולוגיה והבינה המלאכותית עלולה לערער את השוק

שמן זית / צילום: דרור מרמור

סמל יוקר המחיה משנה כיוון, ומחירו מאבד 35%

בזמן שסל הקניות הישראלי מתייקר כמעט בכל קטגוריה, מחיר שמן הזית יורד בעקביות בזכות הקטנת המכסים ● למרות עונת מסיק מקומית דלה ומחסורים, התחרות אילצה את היצרניות הגדולות להוריד מחירים ● כדי לאפשר זאת, המדינה סבסדה את החקלאים ב־30 מיליון שקל

הסופרקמפיוטר של חברת סריבראס בחוות שרתים בקליפורניה / צילום: Reuters, REBECCA LEWINGTON/CEREBRAS

יצרנית השבבים שרוצה להתחרות באנבידיה לוקחת צעד דרמטי

שלושה חודשים לאחר שדווח כי בכוונתה להגיש תשקיף, יצרנית שבבי ה־AI סריבארס הגישה מסמכים חסויים ל־SEC ומקדמת פגישות עם משקיעים ● במקביל, שווי החברה קפץ דרמטית ל-23 מיליארד דולר, ועסקת ענק עם OpenAI משנה את תמונת הסיכון

מטוס אל על / צילום: עידו וכטל

אל על בתגובה לייצוגית: לא יכולנו לנצל את כוחנו בגלל כוחות השוק

חברת התעופה הגישה את תגובתה לבקשה לאישור תובענה ייצוגית נגדה בטענה לגביית מחירים מונופולסטיים בתקופת המלחמה ● לטענתה, היא לא הייתה יכולה לנצל את כוחה המונופוליסטי הנטען, כאשר בכל רגע חברות זרות יכלו לחדש את טיסותיהן ארצה ● לפי הבקשה לייצוגית, רווחי אל על זינקו בזמן המלחמה מ־0.9% מהעלות ל־13.3% מהעלות

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לא רק הפטור ממע"מ: הסדקים בקואליציה מאיימים על הבטחות האוצר

ההפסד בהצבעה על המע"מ מסמן את הקושי הצפוי לסמוטריץ' בקידום צעדיו הכלכליים ● עתיד רפורמות החלב ומס הרכוש תלוי ביכולתו לגייס רוב בוועדות, בעוד ההתנגדות בקואליציה גוברת

כותרות העיתונים בעולם

המדינה שבה הנשיא וראש הממשלה בעימות בגלל ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: האם איראן מוכנה למלחמה, מה עומד מאחורי האסטרטגיה של ארה"ב מול טהרן, וראש ממשלת קרואטיה והנשיא נמצאים בעימות בשל שת"פ עם ישראל • כותרות העיתונים בעולם

לורד פיטר מנדלסון / צילום: ap, Ben Birchall

פרשת אפשטיין בבריטניה מסתעפת: גם השגריר לשעבר בארה"ב נעצר

לורד פיטר מנדלסון, לשעבר שגריר בריטניה בארה"ב, נעצר בחשד שהדליף לג'פרי אפשטיין פרטים על המדיניות הכלכלית של בריטניה ● פיטר מנדלסון הוא אחת הדמויות הבכירות ביותר במפלגת הלייבור ● במסגרת חקירת הפרשה, בשבוע שעבר נעצר בממלכה הנסיך לשעבר אנדרו

מכשיר בדיקה של קווליטאו / צילום: אתר החברה

הגיוס הענק של חברת השבבים שעלתה בת"א במעל 4,000%

חברת השבבים קווליטאו מנצלת את הגאות במחיר מנייתה כדי לגייס מהמוסדיים סכום של כ-225 מיליון שקל ● בגיוס השתתפו בעלי המניות הגדולים של החברה, בהם בית ההשקעות ילין לפידות

השפעת הבינה המלאכותית על שוק התוכנה / צילום: Shutterstock

ירידות חדות גם בת"א: הדוח האפוקליפטי על ה–AI שזרע בהלה בשווקים

המסמך הוויראלי של Citrini Research מתאר תרחיש עתידי תיאורטי שבו האצת ה–AI מטלטלת את שוק התוכנה, פוגעת בצריכה ומחלחלת למערכת האשראי ● התגובה השלילית לדוח בוול סטריט הגיעה גם לבורסה ת"א, שם מניות הביטוח - שהובילו את הירידות - איבדו כ–7%

בית זיקוק אשדוד / צילום: רפי קוץ

האסון בבית הזיקוק באשדוד: נעצר חשוד בעבירת רצח באדישות

לאחר מותן של שתי עובדות בית הזיקוק באשדוד ממחסור בחמצן, המשטרה עצרה שותף בחברה המספקת בלוני חמצן בחשד לרצח באדישות ● מנהל הבטיחות במשרד העבודה הזהיר משימוש במכלי החברה, אך כ-15 אלף מהם עדיין נמצאים בשוק

עבודה מהבית / צילום: Shutterstock

עדכון המס שיכול לשים סוף לכדאיות הרילוקשיין

ה־OECD אישר לאחרונה עדכון לאמנת המס הקובע מתי עבודה מרחוק במדינה זרה עלולה לחשוף חברות לחיוב במס ● לפי ההחלטה, אם העובד עובד למעלה מ־50% מזמן מהבית, והעבודה במדינה הזרה חיונית לפעילות העסקית - התאגיד ישלם מס של עשרות ואף מאות מיליוני דולרים

דרכונים זרים / צילום: Shutterstock

אלו המדינות שהישראלים העשירים רוצים לקבל בהן אזרחות זרה

עפ"י נתוני חברת הייעוץ הנלי ושות', בשנת 2023 נרשם זינוק של 166% במספר הבקשות לתושבות ואזרחות זרה שהוגשו ע"י אזרחי ישראל "בעלי שווי נקי גבוה" ●  הישראלים כיוונו בעיקר ליוון, לפורטוגל ולספרד ● היעד החדש שמנסה למשוך את העשירים בעולם: איחוד האמירויות

איור:  Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

התרגיל שנכשל: עקף את המתווך דרך אשתו - וישלם דמי תיווך כפולים

המחוזי בת"א מציב תמרור אזהרה לרוכשי הדירות: חתמתם על סעיף "פיצוי מוסכם"? בית המשפט עשוי לחייב אתכם לשלם אותו, גם אם טענתם שהמתווך לא היה "הגורם היעיל" בעסקה ● השופטת אביגיל כהן: "במקרה זה המערער ניסה בחוסר תום־לב למנוע מהמשיב להשתלב בקידום העסקה ולהפוך ל'גורם יעיל'"

הזמר במסכה / צילום: צילום מסך מאתר קשת

המדד שקובע אפקטיביות בפרסום: "הזמר במסכה" וליגת העל במקום הראשון

ניתוח של מאות קמפיינים שעלו בטלוויזיה ב-2025, והתרומה שלהם לחיפושי מותג, שיחות נכנסות, המרות ומכירות, הוביל את חברת אנימו ליצור את מדד אפקטיביות הפרסום ● החלק הראשון לא מתחשב בתקציב שהושקע אלא רק בביצועים, והחלק השני משקלל אותו לתוך הנוסחה

טדי שגיא / צילום: יונתן בלום

טדי שגיא חוזר לבורסה בת"א: אולטרייד מיחזור הנפיקה לפי שווי של 300 מיליון שקל

חברת מיחזור האלקטרוניקה של טדי שגיא ועודד רייכמן גייסה 150 מיליון שקל בהנפקה ראשונית, ומניות החברה יחלו להיסחר בת"א בימים הקרובים ● כספי הגיוס ישמשו לפריעת הלוואה מבנק ולהקמה ובנייה של מפעלי מיחזור

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: מירי שמעונוביץ

סמוטריץ׳ חתם על צו חדש: פטור ממע״מ עד 130 דולר בייבוא אישי

סמוטריץ' חתם על הצו לאחר פקיעתו של הצו הקודם שכלל פטור לחבילות עד 150 דולר בעקבות פסילתו על ידי הצבעה בכנסת אמש ● הכניסה לתוקף: מהלילה בחצות ● סמוטריץ': "לא אתן לקומץ קומוניסטים בליכוד ולאופוזיציה חסרת אחריות שנלחמת באזרחי ישראל - לנצח"

אסדת כריש / צילום: איל יצהר

מכרז נוסף לחיפוש גז יוצא לדרך: זו עשויה להיות המרוויחה הגדולה

במשרד האנרגיה מעריכים כי במים הכלכליים של ישראל, עשויים להימצא עוד מאות BCM של גז טבעי שטרם התגלו ● יחד עם זאת, עם זאת, הזכיות בהליך התחרותי הקודם שתוצאותיו התפרסמו בספטמבר 2023 טרם תורגמו לחיפושים פעילים