גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הצלחה לכן פייט בניסוי בדלקת מפרקים; המניה טסה

החברה השיגה מובהקות סטטיסטית במדד הניסוי העיקרי ■ פרופ' פנינה פישמן, מנכ"לית החברה: "התוצאות מאפשרות מעבר לשלב III; נשאף לביצוע עסקת שת"פ" ■ תוצאות הניסוי המתקדם יותר במוצר לטיפול בעין יבשה, יפורסמו בשבוע הקרוב

"אני מרגישה נפלא". כך אמרה היום פרופ' פנינה פישמן, מייסדת ומנכ"לית כן פייט, עם פרסום תוצאות שלב IIb (ניסוי יעילות רב מרכזי) בתרופהCF101 לטיפול בדקת מפרקים שיגרונית. "בתוצאות הללו מתמצות שנים רבות של ניסיון לטפל בגישה חדשה בחולים שהיום נהנים, אבל סובלים, מתרופות יעילות אך בעלות תופעות לוואי קשות. ניסינו לפתח קונספט אחר".

מהנתונים שפרסמה היום חברת התרופות עולה, כי בניסוי, שנערך ב-79 חולים במשך 12 שבועות, נמצא כי התרופה הייתה יעילה יותר מתרופת דמה. במדד העיקרי של הניסוי, מדד ACR20, נמצאה התרופה יעילה יותר (מובהקות של P0.5 כדי להכריז על התוצאות כמובהקות); ובשני מדדים נוספים של הניסוי, שהוגדרו מראש כמדדים המשניים שלו, נמצא שיפור.

עם פרסום התוצאות - שהוגדרו על ידי החברה כחיוביות - נסקה המניה ב-32%, אך בהמשך התמתנה העלייה לכ-22%, למחיר המשקף לחברה שווי של 249 מיליון שקל. מעניין יהיה לראות את המסחר במהלך היום בנאסד"ק, שם מכירים המשקיעים גם את המתחרות. בית ההשקעות רות' כבר הוציא בעקבות התוצאות המלצה לכן פייט לפי מחיר יעד של 28 דולר, לעומת 9 דולרים במסחר במהלך היום. "שלב IIB של כן פייט עשה זאת! התרופה היא מתחרה משמעותית לתרופות הביולוגיות בשל פרופיל הבטיחות העדיף", כתב האנליסט ד"ר ג'וזף פנטגיניס. יש להביא בחשבון כי חלק מן המשקיעים כנראה פועלים גם על פי גישת "קנה לקראת הניסוי ומכור בניסוי", לא משנה מה התוצאות.

בשלב הזה המטרה של כן פייט היא לחתום על הסכם שיתוף פעולה מוצלח, עם גורם שיהיו לו החוסן הפיננסי לממן ניסוי שלב III רחב היקף, עניין מספיק במוצר כדי שלא יתקע בצנרת הפיתוח, ואת כוחות השיווק שיאפשרו למוצר להתחרות בהצלחה בשוק רווי. נוסף על כל אלה, על ההסכם גם לאפשר לכן פייט הכנסות שיצדיקו את ההשקעה בה.

"פחות תופעות לוואי"

בניסוי לא נערכה השוואה ישירה לתרופות אחרות הקיימות בשוק לטיפול בדלקת מפרקים. אולם, לדברי פישמן, התוצאות מעידות כי התרופה דומה ביעילותה לתרופות הלא-ביולוגיות לטיפול בדלקת מפרקים, אך הבטיחות שלה טובה יותר. כלומר, יש לה פחות תופעות לוואי. באשר לתרופות הביולוגיות, על פי התוצאות הן עדיין יעילות יותר מן ה-CF101 של כן פייט, אך יש להן תופעות לוואי חמורות.

"התרופה נבדקה במשך 12 שבועות בלבד, וייתכן שבתקופה ארוכה יותר נקבל תוצאות יעילות טובות אף יותר", אומרת פישמן, "אנחנו מקווים לכך לאור העובדה כי בניסוי הנוכחי היעילות השתפרה בהדרגה ככל שהתקרבנו לסופו.

"בניסוי שערכנו באותה מולקולת CF101 במחלה אחרת, פסוריאזיס, ראינו שיפור ביעילות בהדרגה בין השבוע ה-12 ל-24", היא מוסיפה, "בסופו של דבר הוא היה יעיל כמעט כמו התרופות הביולוגיות. אנחנו מקווים כי אותו דבר יקרה גם כאן". החברה מאמינה כי התוצאות הנוכחיות יספיקו כדי להתחיל ניסוי שלב III במוצר.

על פי התוצאות שהתקבלו היום, הבטיחות היא הגורם המבדל של המוצר שלכם מול התחרות. האם יש סיכון כי הבטיחות לא תישמר במתן לטווח ארוך יותר?

"ביצענו ניסויים קודמים ארוכים יותר באותה המולקולה, בהתוויה הזו ובאחרות, וחלק מהחולים קיבלו אותה במשך שנה וחצי. פרופיל הבטיחות נשמר כל הזמן".

כן פייט הודיעה טרם פרסום התוצאות כי עשר חברות תרופות בינלאומיות חתמו על הסכמי סודיות, כדי שיוכלו לראות את התוצאות המלאות של הניסוי לכשיתקבלו, כלומר יש עניין בשוק התרופות במוצר.

- אלו התוצאות שלהן ציפו החברות שהביעו עניין במוצר?

"אלו התוצאות שלהן הן ציפו לאחר 12 שבועות".

טרם קבלת התרופה עברו הנבדקים גם אבחון התאמה, ונמצא כי 70% מהם התאימו לטיפול. אם המוצר יגיע לשוק, התרופה תינתן רק ל-70% האלה, ותהפוך לתרופה המותאמת אישית הראשונה בשוק הראומטולוגיה.

פישמן מציינת כי המוצר מתאים לכל השווקים, אך באופן מיוחד לשוקי המזרח הרחוק, שם נפוצות המחלות הזיהומיות. חולים המטופלים בתרופות ביולוגיות סובלים מפגיעה במערכת החיסון, ולכן חשופים לזיהומים.

שוק נוסף הוא שוק הילדים, אשר חשוב לטפל בהם בתרופה בטוחה במיוחד, כי הטיפול הוא לשנים ארוכות. "בשוק הזה ניתן לקבל מסלול מהיר לאישור", אומרת פישמן.

החברה תפרסם תוצאות מפורטות יותר, ובהן חלוקה לתת קבוצות של חולים והשוואה מסודרת מול תרופות אחרות. כן פייט ממתינה כעת לתוצאות של ניסוי שלב III במוצר לטיפול בעין יבשה, המפותח על ידי החברה הבת שלה (84%) אופתליקס, שצפויות להגיע בסוף השנה.

כן פייט

■ שנת הקמה: 2000

■ תחום פעילות: פיתוח של תרופות נגל מחלות דלקתיות וסרטן

■ מייסדת ומנכ"ל: פרופ' פנינה פישמן

■ יו"ר: אביגדור קפלן

■ מוצרים מובילים: גלולת ה-CF101 לעין יבשה, פסוריאזיס, דלקת מפרקים, אובאיטיס ומחלות דלקתיות נוספות. CF102 לסרטן הכבד

■ גיוסי הון: כ-36 מיליון דולר מחוץ לבורסה ו-36 מיליון דולר מאז הנפקתה בבורסה

■ שווי שוק: 250 מ' ש'

המחזיקים הגדולים

מניית כן פייט

עוד כתבות

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

השבוע בשווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הענקית שקפצה וזו שהתרסקה - ועוד כתבות על מצב השווקים

מטא איכזבה את המשקיעים ● נטפליקס צנחה אחרי תוצאות חיוביות, טסלה פרסמה דוח מאכזב אבל המניה שלה קפצה. למה? ● קבוצת רד בינת מסיימת עידן ועוד כתבות על המצב בשווקים

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

עושים סדר לפסח? כך תדעו מה צריך לשמור ומה לזרוק, לפי תורתה של מארי קונדו

מה משמעות המילה פרעה ומהן "ערי מסכנות" המוזכרות בהגדה, אילו מדינות יזכו לחבילות סיוע נוסף לישראל ובאילו דגלים מופיע סמל היין־יאנג? ● הטריוויה השבועית

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"