גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אנשי דיפנסיב שילד מסתערים על סנטרל יורופיאן

‎‎עו"ד דורי גרוסמן ועודד שכנאי הם העומדים מאחורי קבוצת המשקיעים שהגישה הצעה לרכישת השליטה בסנטרל יורופיאן ■ ‏‎‎בין המשקיעים: עמירן דז'נשווילי - בעל עסקי גיימינג ונדל"ן במזרח אירופה‏

‎‎לפני שלושה ימים פרסמה חברת ההשקעות בנדל"ן סנטראל יורופיאן, כי קיבלה הצעת השקעה בחברה, שאולי תשים סוף לחוסר הוודאות שבו נמצאים מחזיקי האג"ח. ל"גלובס" נודע, כי את קבוצת המשקיעים שתבצע את הסדר החוב בחברה, ותקבל את מניות השליטה בה, מגבשים עודד שכנאי ועו"ד דורי גרוסמן. השניים, שמכהנים היום כדירקטורים בחברת הביומד אייסקיור, פעילים גם בחברת ‏Defensive Shield‏ שייסד תא"ל (מיל.) גל הירש, אולם יודגש כי ההשקעה בסנטראל יורופיאן לא נעשית תחת חברה זו.

בשלב זה טרם חשפה סנטראל יורופיאן מי הם המשקיעים העיקריים העומדים מאחורי ההצעה שהוגשה, אולם ל"גלובס" נודע כי מדובר במשקיעים בעלי פעילות משיקה לזו של סנטראל יורופיאן, המכירים היטב את מזרח אירופה, ומעריכים כי ניתן יהיה להשביח את נכסי החברה.

אחד המשקיעים בקבוצה הוא עמירן דז'נשווילי, אשר מגיע מתחום הגיימינג, והוא בעל רקע בהשקעות נדל"ן והשקעות אחרות במזרח אירופה. כפי הנראה גם שכנאי וגרוסמן יצטרפו למשקיעים, ויהיו חלק מגרעין השליטה החדש בחברה. מי שעוד עשוי להצטרף לקבוצת המשקיעים - אם כי טרם נקבע באיזה שיעור - הוא יו"ר יורופיאן נמרוד רינות, מבעלי המניות בחברת פרימיום, בעלת השליטה בסנטראל יורופיאן, אך הוא לא יוביל את פעילותה.

סנטראל יורופיאן פעילה בתחום הנדל"ן למסחר, מגורים ומלונאות במזרח אירופה. החברה, שפעילותה נפגעה באופן קשה במשבר הפיננסי, הייתה בשליטת חברת פרימיום של יולי עופר ז"ל, שהזרים לה יותר מ-100 מיליון שקל בשנים 2009-2012, כדי לעמוד בתשלומי האג"ח שלה ולהימנע מהסדר חוב.

עם פטירתו של יולי עופר, הפסיק העיזבון שלו לתמוך בחברה, ומחזיקי האג"ח ניצבו מול שוקת שבורה, שכן בקופת החברה לא היו כספים לביצוע התשלומים למחזיקי האג"ח, ומול הנכסים של החברה, שערכם ירד משמעותית במשבר, ישנן הלוואות בנקאיות.

היקף החוב של סנטראל יורופיאן למחזיקי האג"ח נאמד בכ-150 מיליון שקל (כולל הצמדה וריבית שלא שולמה), וההסדר כולל גם את חוב החברה לחברת לפידות, בהיקף של 17 מיליון שקל.

לפני כמה שנים רכשה סנטראל את השליטה בחברת אינוונטק מידי לפידות, ולזכותה של האחרונה הועמדה אופציית ‏PUT‏ למכירת מניות נוספות של אינוונטק. בשלב שבו הגיעה האופציה למימוש, כבר לא עמדה סנטראל בפירעון התשלומים למחזיקי האג"ח, וכך גם לפידות לא קיבלה את התשלום שהגיע לה, ותבעה את החברה.

‏בהמשך הגישה לפידות הצעה להסדר חוב עם מחזיקי האג"ח של סנטראל יורופיאן, שאותה כבר אישרו מחזיקי האג"ח, אולם בסופו של דבר היא נסוגה ממנה, ומחזיקי האג"ח הוציאו את החברה למכרז. קבוצת המשקיעים הנוכחית שמגבשים שכנאי וגרוסמן, מתבססת על מתווה הסדר דומה לזה שגובש עם לפידות.

‏הצעה זו מגלמת "תספורת" של כ-80% לחוב מחזיקי האג"ח. איגרות החוב של החברה נסחרות במחיר של 13 אג', כך שלמרות התספורת העמוקה, ההצעה, שמגלמת החזר של כ-27 אג' לחוב, גבוהה יותר מהערך שבו הן נסחרות כיום.

‏במסגרת מתווה זה, תעביר קבוצת המשקיעים לקופת הנשייה 5.25 מיליון שקל באופן מיידי, ותנפיק סדרת אג"ח חדשה בהיקף של 27.5 מיליון שקל. איגרות חוב אלה לא יישאו ריבית, והן ייפרעו בתשלום אחד כעבור שלוש שנים, בעוד שקרן האג"ח תהיה צמודה למדד.

‏לטובת הסדרה החדשה ישועבדו כל זכויות החברה בחברות הבנות שלה, ואם עד הפירעון הסופי חלק מהחברות או מנכסי החברה יימכרו, התמורה תעבור באופן מיידי למחזיקי האג"ח. באופן זה, אם קבוצת המשקיעים החדשה לא תעמוד בתשלום בחלוף שלוש שנים, יחזרו נכסי החברה לידי בעלי האג"ח.

‏‏‏המשקיעים החדשים אף התחייבו לממן את כל ההוצאות בגין הסדר החוב, בהיקף של 1.25 מיליון שקל. חברי נציגות מחזיקי האג"ח הם שמואל אשר ומעין פז, ובא כוח הנאמן הוא עו"ד רוני בר ניר ממשרד מ. פירון.

‏הצעת ההסדר היא רק הנדבך הראשון שבו מתכוונים מחזיקי האג"ח לפעול. הצעה זו אינה כוללת פטור מתביעות נושאי המשרה בחברה, שכוללים את רינות עצמו, ובכוונתם אף להגיש תביעה כנגד עיזבון יולי עופר. ‏‏‎‎‏

עוד כתבות

אילון מאסק / צילום: ap, Jae C. Hong

אימפריית ה-X מתאחדת: האם זה המהלך שיזניק את SpaceX לשווי של 1.5 טריליון דולר?

מהלך תאגידי חריג עשוי לאחד בין חברת החלל הפרטית של אילון מאסק לבין טסלה או חברת הבינה המלאכותית xAI ● המהלך הוא חלק מחשיבה רחבה על ארגון מחדש של האימפריה העסקית של מאסק, כך לפי בלומברג

בית זיקוק לנפט בדרום־מערב איראן / צילום: Reuters, WANA

יצוא הנפט האיראני גדל, אבל השוק מנצל את מצוקת המשטר - והרווחים יורדים

על אף שיאי יצוא מאז 2018, איראן מרוויחה פחות מנפט ● סנקציות אמריקאיות, צי צללים יקר, מתווכים שגוזרים עמלות גבוהות וקונים סינים הדורשים הנחות עמוקות שוחקים את הכנסות המשטר ומעמיקים את המשבר הכלכלי בטהרן ● גם הסיכון לשוק האנרגיה העולמי עולה

צינוק העינויים הסודי של אגדת הוול סטריט / צילום: Reuters, ZUMA Press Wire

מה שהתגלה בצינוק של הכוכב מוול סטריט אף אחד לא יכול היה לדמיין

הווארד רובין נודע לשמצה ככוכב שוק ההון האמריקאי בשנות השמונים, שאהב לקחת סיכונים וגם הפסיד רבע מיליארד דולר למריל לינץ' ● אלא שאיש לא ציפה למה שנחשף בפנטהאוז שלו במנהטן: מנגנון משומן של התעללות מינית קשה בנשים, חלקן דוגמניות, שגייסה עבורו שותפה תמורת מיליונים ● כעת הוא עשוי להישלח למאסר עולם

נשיא חברת טבע העולמית, ריצ'רד פרנסיס / צילום: סיון פרג'

מניות בעשרות מיליוני דולרים: התגמול לבכירי טבע על הקפיצה הגדולה

מניית טבע קפצה בקרוב ל-60% בשנה החולפת ובכירי החברה זוכים לתגמול על הביצועים החזקים ● חמישה בכירים יזכו לתגמול בסך 68 מיליון דולר

צילומים: AP- Alex Brandon, Ahn Young-joon, Chung Sung-Jun

לא רק איראן: האיום החדש של טראמפ על מדינה במזרח התיכון

לאחר ניסוי מוצלח צפון קוריאה מציגה תוכניות לחיזוק ההרתעה הגרעינית • טראמפ שולח איום חריג לעיראק • והגברת הראשונה של דרום קוריאה בדרך ל־20 חודשי מאסר • זום גלובלי, מדור חדש

ענת אגמון. ''קשה מאוד להרוויח'' / צילום: כדיה לוי

ממאסטר שף ועד ההתאהבות בכרם: ראיון עם ענת אגמון

ענת אגמון חלמה להיות מהאימהות המייסדות של הקולינריה המקומית, חלום שנדחק הצידה עד שהלכה ל"מאסטר שף" ● בראיון לגלובס היא מספרת על חוויית ההשתתפות ("השתדלתי להיות בשליטה") על קשיי המסעדנים ("חיים כהן נסע לחפש עובדים בתאילנד") ועל הריפוי: "אתה לא באמת יכול להיות בסטרס אם אתה מנקה הר של טימין"

הספארי ברמת גן / צילום: Shutterstock

לפחות 3 מיליארד שקל רווח: מי דוחף לפינוי הספארי ברמת גן?

הסיכום לגבי הזזת הספארי ממקומו היה פזיז: ראש העיר רמת גן לא יידע את המועצה, מינהל התכנון כלל לא היה שותף, וברמ"י אין מי שיאשר את התוכנית ● עוד הוכחה שכשהקרקע לוהטת, שווה להפריח בלונים

בכמה נמכרה דירת 4 חדרים שזקוקה לשיפוץ במודיעין / צילום: הילה דגן

"עדיין שוק של קונים": בכמה נמכרה דירת 4 חדרים שזקוקה לשיפוץ במודיעין?

דירת 4 חדרים בשטח של 87 מ"ר עם מרפסת נמכרה תמורת 2.39 מיליון, לאחר שמחיר השיווק עמד על 2.79 ● "מרגישים שינוי בעקבות ירידת הריבית. יש יותר פניות וגם נסגרות יותר עסקאות", אומרת זכיינית רימקס יוניק ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

אתר בנייה בישראל / צילום: שלומי יוסף

אף אחד לא רוצה ללכלך את הידיים: הכשל שמותיר את ענפי הבנייה והתעשייה עם מחסור בעובדים

העדפת השכלה אקדמית על פני הכשרה מקצועית, לצד צמיחת ההייטק והיעדר עובדים פלסטינים בעקבות המלחמה, יצרו מחסור חריג בעובדי כפיים בישראל ● גם כשהמעסיקים בשטח מציעים שכר יותר גבוה ותנאים משופרים, הבעיה נותרת ללא שינוי ● בכירים במשק מזהירים: "כל עוד לא יהיה שינוי עמוק יותר, המחסור יהפוך לבעיה אסטרטגית לכלכלה"

בודקים את המיתוס. חוק 3 שניות / צילום: Shutterstock

לא 3 שניות: תוך כמה זמן החיידקים מגיעים לאוכל שנפל?

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: החיידקים לא ממתינים לפני שהם מסתערים על אוכל שנפל. ועדיין, זו לא סיבה להילחץ

מצב השווקים השבוע / צילום: Shutterstock

הגורמים מאחורי הצניחה של הדולר – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

קרנות הנאמנות הממונפות הן השקעת אקסטרים: מי השיגה תשואה של 870% ומה קרה למי שהימר נגד השוק ● מנהל ההשקעות שמסמן מניות בארה"ב, ישראל וגרמניה ●  האינטרס של דונלד טראמפ מאחורי הדולר החלש, והמפסידים הגדולים ● וגם: המניות האירופיות שעשויות לנצוץ השנה

התקנת פאנלים סולאריים בבית מגורים / צילום: Shutterstock

בדרך ל-2040: כך ייראה פיילוט הקולטים הסולאריים בבאר שבע

המטרה של פרויקט "שכונת אנרגיה חכמה" הוא לדמות את מדינת ישראל בשנת 2040, כשחלק ניכר מייצור החשמל יגיע מגגות סולאריים ● לשם כך, התושבים מקבלים הנחה, הדרכה וגם סיוע במימון

המבורגר בסדנא 8 / צילום: שחף סעדון

עם פסקול נוסטלגי: הבר הקטן בקיבוץ שמגיש המבורגר מבשר מקומי

פודטראק בלב כרם על שביל ישראל, ארוחה אתיופית מסורתית, סדנה של אמן יפני, חנות של 15 קיבוצניקיות ובר שמארח תערוכות מתחלפות ● שש תחנות מומלצות בחוף הכרמל ● חגית אברון תופרת יום

אביעד מייזלס / צילום: צילום מסך יוטיוב

יתחלקו ב-2 מיליארד דולר: היזם שמכר לאפל חברה פעמיים והקרן הישראלית

אביעד מייזלס עומד מאחורי אקזיט ענק: מכירת הסטארט-אפ Q.ai לאפל בכמעט 2 מיליארד דולר ● מייסדי החברה והעובדים יתחלקו בכמיליארד דולר, בעוד משקיעים עיקריים בחברה צפויים לרשום החזרים של מאות מיליונים ● העסקה, השנייה בגודלה בתולדות אפל, מדגישה את ההימור שלה על בינה מלאכותית מבוססת ראייה ושמיעה

אדן שוחט - קרן '' אלף '' / צילום: איל יצהר

התגלית ברשם החברות, ההימור, ו"תחרות היופי": מאחורי ההשקעה בחברה הישראלית שנמכרה לאפל

מייסדי Q.ai יצאו לסיבוב גיוס ענק של 200 מיליון דולר שנכשל, לכן שכרו בית השקעות וחיפשו רוכשת, ומצאו ● אדן שוחט, שותף מנהל בקרן אלף שהימר פעם נגד מייזלס המייסד והפעם השקיע בחברה: "הוא הדבר האמיתי, הפעם לא הימרתי נגדו"

טלי בן עובדיה / צילום: ערן לוי

לפני כניסת הדירקטורים החדשים: בחדשות 13 אישרו את המינוי הקבוע של המנכ"לית טלי בן עובדיה

מינוייה אושר לאחר עזיבת הדירקטורית ד"ר יפעת בן חי שגב ונותר רק מתנגד אחד ● ברשת 13 מיהרו להחליט בטרם כניסת הדירקטורים החדשים מטעם הרשות השנייה וכדי למנוע התנגדות אפשרית ● תגובת רשת 13: "הישיבה על ההצבעה נקבעה עוד בטרם יצאה ההודעה על מינוי הדירקטורים"

טסלה מודל 3 RWD לונג ריינג' / צילום: יח''צ

טסלה 3 החדשה: טווח הנסיעה השתפר, ומה לגבי המחיר?

טסלה מודל 3 המחודש מציג טווח מרשים, קפיצה באיכות הייצור והתנהגות שלא תבייש מכונית ספורט ● שמרנות בהנדסת האנוש והאבזור פוגעת בתחרותיות שלו

עופר ינאי, בעלי נופר אנרג'י / צילום: נועם גלאי

עופר ינאי נגד המנכ"לים שלו לשעבר: הקמת החברה החדשה – "הפרת חוזה"

בעל השליטה בנופר אנרג'י דורש לעצור את הכניסה לבורסה של החברה החדשה של נדב טנא ושחר גרשון , שניהלו עד לפני חצי שנה את החברה בבעלותו, אותה עזבו כשבכיסם הון עתק ● גרשון וטנא: "הטענות מופרכות, נעדרות בסיס משפטי, ומשקפות ניסיון שקוף ובלתי ראוי להפעיל לחץ "

אסדת הגז לוויתן / צילום: Lev Radin/Si

החשמל בנוהל חירום: מאגרי לוויתן ואנרג'יאן הושבתו בזמן שתמר בתחזוקה

בלוויתן מדובר בחיישן תקול, ובאנרג'יאן מקור התקלה עוד לא ברור ● כמה שעות אחרי תחילת התקלה, בלוויתן מדווחים על סיומה

עוני / צילום: תמר מצפי

דוח העוני: בישראל שני מיליון עניים; עלייה בשיעור הילדים מתוכם

לפי הביטוח הלאומי שיעור העוני בישראל שומר על יציבות בשנים האחרונות למרות העלייה בקו העוני ● ערן וינטרוב, מנכ"ל ארגון לתת: "עדיין לא באות לידי ביטוי במלואן השלכות המלחמה ויוקר המחיה המשקפות מצב חמור הרבה יותר בשטח"