גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אנשי דיפנסיב שילד מסתערים על סנטרל יורופיאן

‎‎עו"ד דורי גרוסמן ועודד שכנאי הם העומדים מאחורי קבוצת המשקיעים שהגישה הצעה לרכישת השליטה בסנטרל יורופיאן ■ ‏‎‎בין המשקיעים: עמירן דז'נשווילי - בעל עסקי גיימינג ונדל"ן במזרח אירופה‏

‎‎לפני שלושה ימים פרסמה חברת ההשקעות בנדל"ן סנטראל יורופיאן, כי קיבלה הצעת השקעה בחברה, שאולי תשים סוף לחוסר הוודאות שבו נמצאים מחזיקי האג"ח. ל"גלובס" נודע, כי את קבוצת המשקיעים שתבצע את הסדר החוב בחברה, ותקבל את מניות השליטה בה, מגבשים עודד שכנאי ועו"ד דורי גרוסמן. השניים, שמכהנים היום כדירקטורים בחברת הביומד אייסקיור, פעילים גם בחברת ‏Defensive Shield‏ שייסד תא"ל (מיל.) גל הירש, אולם יודגש כי ההשקעה בסנטראל יורופיאן לא נעשית תחת חברה זו.

בשלב זה טרם חשפה סנטראל יורופיאן מי הם המשקיעים העיקריים העומדים מאחורי ההצעה שהוגשה, אולם ל"גלובס" נודע כי מדובר במשקיעים בעלי פעילות משיקה לזו של סנטראל יורופיאן, המכירים היטב את מזרח אירופה, ומעריכים כי ניתן יהיה להשביח את נכסי החברה.

אחד המשקיעים בקבוצה הוא עמירן דז'נשווילי, אשר מגיע מתחום הגיימינג, והוא בעל רקע בהשקעות נדל"ן והשקעות אחרות במזרח אירופה. כפי הנראה גם שכנאי וגרוסמן יצטרפו למשקיעים, ויהיו חלק מגרעין השליטה החדש בחברה. מי שעוד עשוי להצטרף לקבוצת המשקיעים - אם כי טרם נקבע באיזה שיעור - הוא יו"ר יורופיאן נמרוד רינות, מבעלי המניות בחברת פרימיום, בעלת השליטה בסנטראל יורופיאן, אך הוא לא יוביל את פעילותה.

סנטראל יורופיאן פעילה בתחום הנדל"ן למסחר, מגורים ומלונאות במזרח אירופה. החברה, שפעילותה נפגעה באופן קשה במשבר הפיננסי, הייתה בשליטת חברת פרימיום של יולי עופר ז"ל, שהזרים לה יותר מ-100 מיליון שקל בשנים 2009-2012, כדי לעמוד בתשלומי האג"ח שלה ולהימנע מהסדר חוב.

עם פטירתו של יולי עופר, הפסיק העיזבון שלו לתמוך בחברה, ומחזיקי האג"ח ניצבו מול שוקת שבורה, שכן בקופת החברה לא היו כספים לביצוע התשלומים למחזיקי האג"ח, ומול הנכסים של החברה, שערכם ירד משמעותית במשבר, ישנן הלוואות בנקאיות.

היקף החוב של סנטראל יורופיאן למחזיקי האג"ח נאמד בכ-150 מיליון שקל (כולל הצמדה וריבית שלא שולמה), וההסדר כולל גם את חוב החברה לחברת לפידות, בהיקף של 17 מיליון שקל.

לפני כמה שנים רכשה סנטראל את השליטה בחברת אינוונטק מידי לפידות, ולזכותה של האחרונה הועמדה אופציית ‏PUT‏ למכירת מניות נוספות של אינוונטק. בשלב שבו הגיעה האופציה למימוש, כבר לא עמדה סנטראל בפירעון התשלומים למחזיקי האג"ח, וכך גם לפידות לא קיבלה את התשלום שהגיע לה, ותבעה את החברה.

‏בהמשך הגישה לפידות הצעה להסדר חוב עם מחזיקי האג"ח של סנטראל יורופיאן, שאותה כבר אישרו מחזיקי האג"ח, אולם בסופו של דבר היא נסוגה ממנה, ומחזיקי האג"ח הוציאו את החברה למכרז. קבוצת המשקיעים הנוכחית שמגבשים שכנאי וגרוסמן, מתבססת על מתווה הסדר דומה לזה שגובש עם לפידות.

‏הצעה זו מגלמת "תספורת" של כ-80% לחוב מחזיקי האג"ח. איגרות החוב של החברה נסחרות במחיר של 13 אג', כך שלמרות התספורת העמוקה, ההצעה, שמגלמת החזר של כ-27 אג' לחוב, גבוהה יותר מהערך שבו הן נסחרות כיום.

‏במסגרת מתווה זה, תעביר קבוצת המשקיעים לקופת הנשייה 5.25 מיליון שקל באופן מיידי, ותנפיק סדרת אג"ח חדשה בהיקף של 27.5 מיליון שקל. איגרות חוב אלה לא יישאו ריבית, והן ייפרעו בתשלום אחד כעבור שלוש שנים, בעוד שקרן האג"ח תהיה צמודה למדד.

‏לטובת הסדרה החדשה ישועבדו כל זכויות החברה בחברות הבנות שלה, ואם עד הפירעון הסופי חלק מהחברות או מנכסי החברה יימכרו, התמורה תעבור באופן מיידי למחזיקי האג"ח. באופן זה, אם קבוצת המשקיעים החדשה לא תעמוד בתשלום בחלוף שלוש שנים, יחזרו נכסי החברה לידי בעלי האג"ח.

‏‏‏המשקיעים החדשים אף התחייבו לממן את כל ההוצאות בגין הסדר החוב, בהיקף של 1.25 מיליון שקל. חברי נציגות מחזיקי האג"ח הם שמואל אשר ומעין פז, ובא כוח הנאמן הוא עו"ד רוני בר ניר ממשרד מ. פירון.

‏הצעת ההסדר היא רק הנדבך הראשון שבו מתכוונים מחזיקי האג"ח לפעול. הצעה זו אינה כוללת פטור מתביעות נושאי המשרה בחברה, שכוללים את רינות עצמו, ובכוונתם אף להגיש תביעה כנגד עיזבון יולי עופר. ‏‏‎‎‏

עוד כתבות

בנייה חדשה / צילום: Shutterstock

83 אלף דירות מחכות לקונים - וזו הסיבה שהיזמים ממשיכים לבנות

נתוני הלמ"ס מצביעים על כך שמלאי הדירות הלא מכורות בישראל הכפיל עצמו בתוך חמש שנים ועומד על שיא היסטורי ● תל אביב מובילה ברשימה, ואחריה ירושלים ובת ים ● מהן הסיבות שהיזמים לא מפסיקים לבנות, ואיפה ייקח 7 שנים להיפטר מהמלאי?

מייקל ברי. הפך לנביא זעם

זה ייגמר רע: "ביג שורט" מצביע על הנתון המדאיג בוול סטריט

משקי הבית בארה"ב נוהרים לשוק המניות, ומייקל ברי מזהיר שבפעמים האחרונות שכך היה, זה נגמר רע מאוד ● הוא גם טוען כי שוק ה-AI הוא בועה, והימר על ירידות במניות אנבידיה ופלנטיר ● לעומת זאת, הוא מאמין גדול בענקית טכנולוגיה אחרת

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בעליות; אנבידיה ואורקל זינקו, נייקי נפלה ב-11%

אורקל הצטרפה לקבוצת משקיעים שאמורה להוביל את פעילות TikTok בארה״ב ● הדוח של נייקי: שיפור בארה"ב, ירידה חדה במכירות בסין ● בוול סטריט נערכים ליום פקיעת האופציות הגדול בהיסטוריה ● הבנק המרכזי של יפן החליט להעלות את הריבית במדינה ל-0.75%, הרמה הגבוהה ביותר מאז 1995 ● הבורסות באירופה ננעלו במגמה חיובית

בחזית המדע. FOFO / צילום: Shutterstock

נמנעים מבדיקות? אולי יש לכם FOFO

אחרי ה־FOMO, הכירו את ה־FOFO, תופעה שמתארת את הפחד לדעת (Fear of finding out) ● פרופ' יניב שני חוקר בשנים האחרונות מה גורם לנו להימנע ממידע חשוב כמו תוצאות בדיקות או מבחנים, אבל גם מה מביא אותנו לחפש מידע חסר תועלת ● בראיון לגלובס הוא טוען: "אנחנו לא מחפשים מידע כדי לקבל החלטות, אלא לשם ויסות רגשי"

תבשילים בלחם בית / צילום: דוד ששון

העסק שהתחיל על תלת־אופן לפני 40 שנה הוא היום ממלכה קולינרית נדירה

סמבוסק חומוס ממולא בסביח, בוריקה בתוך לחם, קבב עיראקי בלאפה וסופגניות שהן אגדה ● שבע תחנות אוכל באור יהודה, שגרמו לנו להכתיר אותה כמלכה קולינרית בלתי מעורערת

טארטלט לימון שומשום / צילום: יעל יצחקי

אפייה משובחת וביסטרו חכם: "זיגו" מכניס דם חדש לזכרון יעקב

מי שהתגעגע ליד של גיא רוזמרין ישמח לבקר בבית האוכל שמציע בבוקר מאפים, בצהריים אוכל מקומי חם וערב אחד בשבוע – מתפרע

ניר וברית בן עמרם, בעלי בלונדי גריל צ'יז / צילום: משה ניסים

"רעדתי מפחד": בית הקפה שממציא את עצמו מחדש אחרי שנים סוערות

ברית וניר בן עמרם נאלצו לסגור את העסקים שלהם בקורונה, ותכננו לפתוח בית קפה בצפון ב-8 באוקטובר 2023 ● מאוחר יותר, כשפתחו בירושלים, החלה המלחמה עם איראן: "חיילים צוחקים איתי שפעם הבאה אשלח להם צו 8 מראש" ● ולמרות הכול, הם מצליחים להגשים את החלום שלהם: "אפשר לקנות אלף מאפים טעימים, אבל אנחנו רוצים לעורר באנשים זיכרונות"

וול סטריט, תמשיך להיות ירוקה? / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה ירוקה בוול סטריט: נאסד"'ק עלה ב-1.4%

נתוני האינפלציה בארה"ב לחודש נובמבר הפתיעו לטובה ועמדו על 2.7%, מה שהוביל לעליות בוול סטריט ● נעילה חיובית באירופה, הדאקס קפץ בכ-1.1% ● מחר צפוי להיות יום תנודתי במיוחד ● חברת הספנות הישראלית צים עומדת למכירה, אך MSC מכחישה שהיא הרוכשת ● הבנק המרכזי של האיחוד האירופי הותיר את הריבית ללא שינוי, בבריטניה הריבית ירדה ל-3.75%

היו”ר אילן בן ישי ועידן כץ, מנכ”ל ובעלים בנטו פיננסים / איור: גיל ג'יבלי

נטו פיננסים: למרות ביקורת מהמדינה, העליון אישר הליך גישור לפיצוי החוסכים

השופט גרוסקופף קבע כי הדיון בערעור שהגישו חוסכים על הפטור שקיבלו סוכני נטו מתביעות יידחה ל-2026 ● חלק מהחוסכים מתנגדים: "הגישור נועד לחפות על המחדלים וירחיק את הריפוי" ● בהסדר חוב נמכרה פעילות נטו לארבע עונות בכ-50 מיליון שקל

פינוי פצועים משדה הקרב / צילום: דובר צה''ל

הכשרה ממומנת ועבודה מובטחת: כך המדינה משלבת פצועי צה"ל בענף הסייבר הלוהט

מיזם ייחודי של משרד הביטחון מכשיר בשנה האחרונה פצועי צה"ל בתחום הסייבר, במטרה להעניק להם נתיב תעסוקתי חדש ● גם המדינה מרוויחה מכך - כוח אדם איכותי בתחום שזקוק לו ● מאור, משתתף בתוכנית: "הרגשנו שקופים, וראו אותנו"

גם זה קרה פה / צילום: Shutterstock

שכירים? גם בשנה הבאה קרן ההשתלמות שלכם תהיה שווה פחות

ההטבה הכי גדולה של השכירים מתכווצת ● ומכסת הגיוס היא רק המלצה ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

השדות הסולאריים של חברת דוראל / צילום: תמר מצפי

מכרז החשמל האמריקאי ננעל על מקסימום והקפיץ את מניות האנרגיה הישראליות

הביקוש הגדול לחשמל בארה"ב מואץ בעיקר בשל בנייה מהירה של חוות שרתים ● היצרניות הישראליות הפועלות בארה"ב, כמו OPC שזכתה היום בחלקים ממכרז של רשת אספקה מרכזית, נהנות מהמצב בשוק באופן מובהק

רשות המסים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי; צילומים: איל יצהר, shutterstock

חשד: מנהלים בחברת יזמות הגישו תביעה כוזבת לקרן הפיצויים בסך 40 מיליון שקל

שני המנהלים טענו כי למבנה בת"א נגרמו נזקים בהיקף 40 מיליון שקל כתוצאה מהדף של טיל איראני שנפל באזור - אך מהחקירה עולה חשד כי מאז 2021 המבנה מוכר ע"י העירייה כלא ראוי למגורים ● השניים חשודים בקבלת דבר במרמה, לאחר שקיבלו מהמדינה כ-2 מיליון שקל על בסיס התביעה ● לבקשת החשודים, שמם נאסר בשלב זה לפרסום

אלון שטאובר / צילום: אפרת קופר

"יש תחושה של הזדמנויות בשוק": המנכ"ל שקנה חברת נדל"ן ותיקה בראיון

אלון שטאובר, מנכ"ל ושותף בקבוצת מסד עוז, נכנס לאחרונה גם לתפקיד מנכ"ל משותף בחברת אמריקה ישראל לאחר השלמה של מיזוג בין החברות, וכעת נערך להנפקה בשנתיים הקרובות ● מסד עוז מנהלת כיום פרויקטים בהיקף של 40 מיליארד שקל, ומה שחסר לה זה רק מהנדסים

רועי כחלון, מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: רשות החברות הממשלתיות

רשות החברות: חשש לאיתנות הפיננסית של מקורות בעקבות שינוי רגולציה

רשות החברות הממשלתיות מתנגדת לעדכון מנגנון האסדרה שמקדמת רשות המים וטוענת כי המהלך יסכן פיננסית את חברת מקורות ● עוד נטען כי רשות המים התעלמה מהמלצותיו של יועץ מיוחד שמונה לבחון את השפעת עדכון הרגולציה על החברה ● רשות המים: המהלך יאזן בין הצורך בהשקעות בתשתיות לבין שמירה על אינטרס הצרכנים

מרקו רוביו, מזכיר המדינה של ארה''ב / צילום: ap, Mark Schiefelbein

רוביו: "מקווים שהשיחות בין לבנון לישראל יביאו להתקדמות וימנעו עימות"

היום התקיים בנאקורה שבגבול בין ישראל ללבנון הסבב השני של שיחות בין המדינות תחת חסות ארה"ב ● בניגוד לדוח הקודם באוגוסט, הדוח הנוכחי של IPC קובע כי לא זוהה רעב באף אזור ברצועה ● מבצע "מאחורי הגב": המעורבות האיראנית – והמידע שסיפק הפעיל בחקירה אחרי שהובא לישראל לפני שנה ● צילם את נמל חיפה ובתי הזיקוק: שב"כ עצר אזרח בחשד לריגול עבור איראן ● עדכונים שוטפים

דימונה. המספרים לא פוגשים את הביקוש / צילום: Shutterstock

למה נתניהו הבטיח השבוע הגירה שלילית של 20 אלף תושבים לדימונה?

בפעם השנייה בתוך שבע שנים הבטיח בנימין נתניהו לדימונה הבטחות להקמת עשרות אלפי יחידות דיור ● אחרי שני הסכמים ויותר מ־10 מיליארד שקל על הנייר, ברור שהמבחן הוא מי באמת מגיע לגור שם

מטוס של וויזאייר / צילום: Shutterstock

החל ממרץ: הטיסה הבינלאומית הראשונה שתצא משדה התעופה רמון

לגלובס נודע כי הקו הראשון שחברת הלואו קוסט וויזאייר תפעיל מנמל התעופה רמון יהיה קו בודפשט-אילת ויפעל כבר מחודש מרץ הקרוב ● המהלך הוא חלק מהקמת בסיסי הפעילות של החברה בישראל ומההסכמות שהושגו במו"מ עם משרד התחבורה

הדמיה של הקמפוס / הדמיה: באדיבות אנבידיה

העיירה המנומנמת שתהפוך לאנבידיה-סיטי: עשרת אלפים עובדים בדרך לעיר הווילות של הצפון

ג'נסן הואנג, האיש שעומד מאחורי מהפכת ה־AI, הודיע רשמית כי קריית טבעון תהפוך לבית החדש של 10,000 עובדי אנבידיה ● הקמפוס החדש שיוקם בשטחה של המועצה המנומנמת, עשוי לשנות את הרכב היישוב הקטן בעל 20 אלף איש ● "יהיו כאלה שיעזבו", חוששים התושבים, "אבל מן הצד השני בעלי דירות ירוויחו מעלייה חדה במחירי הנדל"ן"

גיא נתן / צילום: תומר שלום

בגיל 27 הוא מנהל קרן גידור ויש לו 100 אלף עוקבים: "אנחנו נוביל את התעשייה. הבמה כבר לא שמורה רק למוסדיים"

חמוש בטריקו ושרשרת עם שור מזהב, הפך גיא נתן לגורו של משקיעי ריטייל, עם למעלה מ־100 אלף עוקבים באינסטגרם, פודקאסט מצליח וקרן גידור ● בראיון לגלובס הוא מספר איך פציעה בצבא שינתה לו את המסלול, מה מנהלי השקעות מסורתיים מפספסים: "כבר אין מנטליות של קח את הכסף וזהו", וממה הוא חושש: "אנשים יאבדו הרבה מאוד כסף וילמדו את השיעור הכי קשה של החיים"