גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לא נחים אחרי המגה-מיזוג: פירמת עוה"ד מיתר ממשיכה לצמוח

שנה אחרי המגה-מיזוג, פירמת מיתר, ליקוורניק, גבע, לשם, טל מקדמת 9 עורכי דין לשותפים, ומצרפת 14 עורכי דין חדשים ■ מיה ליקוורניק: "הקידום לשותפות לא מתמצה בתנאי שכר משופרים, הוא כולל גם קבלת אחריות גדולה"

בשבועות האחרונים רחש שוק עריכת הדין שמועות על "מגה-מיזוג" חדש שמתרקם בין שני משרדי עורכי דין גדולים וחשובים. מדובר במשרד גרוס, קלינהנדלר, חודק, הלוי, גרינברג, שבו מועסקים כ-140 עורכי דין, ובמשרד ליפא מאיר, המונה כ-75 עורכי דין, שמנהלים מגעים מתקדמים למיזוג ביניהם. אם אכן יבשיל המשא-ומתן, יהפוך המשרד הממוזג לאחד מחמשת משרדי עורכי הדין הגדולים בישראל.

ה"מגה-מיזוג" הקודם בשוק עריכת הדין נעשה לפני שנה, בינואר 2013, בין משרד מיתר, ליקוורניק, גבע & לשם ברנדויין, למשרד קנטור, אלחנני, טל. המשרד הממוזג מנה לאחר המיזוג כ-200 עורכי דין, מתוכם 58 שותפים, והוא היום המשרד השלישי בגודלו בישראל.

שנה חלפה מאז, והפירמה הממוזגת - מיתר, ליקוורניק, גבע, לשם, טל, לא שוקטת על שמריה, והיא ממשיכה לצמוח ולהתרחב. בימים אלה קידמה הפירמה לא פחות מ-9 עורכי דין שכירים למעמד של שותפים. בנוסף, מיתר גייסה 14 עורכי דין חדשים שרובם סיימו התמחות במשרד.

"התברכנו במחזור גדול של שותפים"

לדברי השותפה הבכירה במשרד, עו"ד מיה ליקוורניק, "התברכנו השנה במחזור גדול במיוחד של שותפים חדשים. הכמות היא יוצאת דופן, וההתרגשות אצלנו גדולה. אני מכירה את כולם באופן אישי. שישה מתוך התשעה התמחו במשרד".

ליקוורניק מדגישה ומציינת כי הפירמה מקדמת לשותפות נשים וגברים כאחד, וכי חמש מבין עורכי הדין שקודמו לשותפים הן נשים, אימהות שגם ילדו ילדים בשנתיים האחרונות.

- האם כל עורך דין ותיק שצמח בפירמה יעלה בבוא היום לעמדת שותף?

ליקוורניק: "בהחלט לא. קודם כול עולה השאלה - אם התחום שבו הבן אדם עובד מצדיק הוספת שותף. המחלקות הגדולות אמנם צומחות כל הזמן, אבל כאשר מדובר בתחומים יותר קטנים, גם אם עובדים בהם אנשים ראויים, לא תמיד היקף העבודה מצדיק צירוף שותף, ויכולות להיות אכזבות.

"בנוסף לכך, ישנם אנשים שפחות מתאימים להיות שותפים. קידום עורכי דין למעמד של שותפים נעשה בראש ובראשונה על רקע של מקצועיות, הצטיינות ומחויבות של המועמדים".

- האם משמעות הקידום היא בעיקרה כלכלית?

ליקוורניק: "הקידום לשותפות לא מתמצה רק בתנאי שכר משופרים, הוא כולל גם קבלת אחריות גדולה יותר בתחום המקצועי והניהולי ושותפות מלאה בענייני המשרד. אנו גאים בכך שכמעט כל השותפים החדשים שהצטרפו צמחו והתמקצעו במשרד, ושישה מתוכם נמצאים איתנו עוד מתקופת התמחותם. המגמה של טיפוח עורכי דין צעירים משלב ההתמחות ועד לשותפות במשרד, הייתה ותמשיך להיות אסטרטגיה מרכזית במשרד".

שותף בכיר נוסף במיתר, עו"ד דני גבע, אומר כי הגידול הפנימי של המשרד, שבא לידי ביטוי בצירוף עורכי הדין והשותפים, נובע מצמיחה מתמדת בהיקף העבודה במשרד בכל תחומי הפעילות וההתמחות המסורתיים שלו, וגם בתחומים שהתחזקו משמעותית בעקבות המיזוג עם משרד קנטור, אלחנני, טל בתחילת שנת 2013.

"עלייה ניכרת בהיקף העסקאות"

לדברי גבע, "המטרה העומדת בבסיס העסקת עורכי דין נוספים אינה גודלו של המשרד, אלא שמירה על היותנו משרד איכותי בעל יכולות מקצועיות גבוהות המעניק שירות איכותי ומהיר ללקוחותיו. המתמחים במשרד עוברים הכשרה יסודית ומעמיקה, שמאפשרת להם להביא את יכולתם האישית הגבוהה לידי ביטוי.

"משרד מיתר, כמשרד מוביל בארץ בתחומי העסקאות, הליטיגציה והתחום המסחרי בכלל, מזמן למתמחים בתקופת ההתמחות אפשרות להיחשף לתיקים גדולים, מעניינים ומורכבים ביותר הקיימים במשק, לעבוד עם צוות עורכי הדין מהשורה הראשונה וללמוד מהם. מדיניות המשרד לטיפוח ההון האנושי מקנה למתמחים ולעורכי הדין הצעירים אפשרויות קידום רבות ומבטיחה להם מסלול קריירה מאתגר, מעניין ומספק. אנו מאמינים במתמחים המועסקים, שיהוו את דור ההמשך של המשרד".

- מה הם התחומים שבהם גדלה פעילות הפירמה בשנה האחרונה?

גבע: "ישנה אצלנו עלייה ניכרת בהיקף העסקאות בתחומי ההיי-טק ומיזוגים ורכישות, וגם הפעילות בתחומי העיסוק האחרים גדלה. המשרד ייצג, בין היתר, לקוחות מובילים בארץ ובעולם בעסקאות בולטות במשק. ביניהן: ייצגנו את חברת ריטליקס ברכישתה על-ידי NCR תמורת כ-800 מיליון דולר; את קובידיאן ברכישת גיוון אימג'ינג תמורת מיליארד דולר; את סיסקו ברכישת אינטוסל תמורת כ-475 מיליון דולר; את פייסבוק ברכישת אונאבו מובייל. כמו כן, היינו שותפים לעסקאות רבות נוספות.

"גם בתחום הליטיגציה, אנשי משרד מיתר ייצגו בשנה האחרונה כמה תיקים בולטים. ביניהם: ייצוג גדעון לנדסברג, מנכ"ל רמדיה לשעבר, שעמד לדין בפרשת רמדיה הצמחית וזוכה מחלק הארי של האישומים נגדו".

השותפים ועורכי הדין החדשים

אחת השותפות החדשות במיתר היא עו"ד קרן אגוזי, אם לשני ילדים, שעוסקת בדיני חברות, ניירות ערך ומשפט מסחרי. אגוזי למדה משפטים באונ' חיפה, התמחתה במשרד ועובדת בו כבר שנים כעורכת דין. היא מייצגת חברות, קרנות הון סיכון, ויזמים במגוון רחב של עסקאות בינלאומיות וישראליות, לרבות השקעות אסטרטגיות, מיזוגים ורכישות, עסקאות מימון, מיזמים משותפים, הסכמי רישיון והפצה, והסכמים מסחריים נוספים.

עורך דין נוסף שקודם לעמדת שותף הוא גיורא אונגר, העוסק בדיני מכרזים, מתמחה בייעוץ ובליטיגציה בתחומי המשפט האזרחי והמינהלי, תוך התמחות מיוחדת במכרזים בינלאומיים, בעיקר בנושאי תשתיות, בנייה, תחבורה ושירותים ציבוריים אחרים. אונגר עבד בעבר כפרקליט בפרקליטות המדינה במחוז ירושלים וכיועץ משפטי לחברת עמידר.

עורכי הדין הנוספים שקודמו לשותפות הם: סיון אתירם, העוסקת בתחומי בנקאות, מימון, הסדרי חוב ומיזוגים ורכישות; טליה גרסטלר, העוסקת בדיני חברות ומשפט מסחרי, שהתחילה את דרכה כמתמחה בפירמה; דנה פלג-סלובודקין, המתמחה במקרקעין; תומר סלע, מתמחה בשוק ההון ובמשפט מסחרי; קרן שדה-מזרחי, שמייצגת חברות ישראליות וזרות בעסקאות מיזוג ורכישה, השקעות הון סיכון, עסקאות מימון ומיזמים משותפים; גלעד שיף, המתמחה בליטיגציה אזרחית ומסחרית; ותומר שני (שוורץ), שעוסק במשפט מסחרי ומייצג מגוון חברות טכנולוגיה, קרנות הון סיכון ויזמים במגוון של עסקאות מסחריות.

14 עורכי הדין החדשים שהצטרפו למשרד (13 מהם התמחו בו) הם: דניאל אברון, דניאל אראל, אורי גורן, מארק המילטון, ניר וינר, מורן ויצמן, אביטל אנה-טטרוב, דן פיילר, צפי פלדמן, דניאל פרידמן, מוטי קליין, דוד שחור, מאיר שטייגמן וטלי ישועה.

עוד כתבות

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת תל אביב לבינלאומיות

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בנימוק כי הבורר סבור שהוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות עם יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה - מהן עולה חדש ליחסי תן וקח בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילי שיוט חדשים ואופנועי שלג למשימות מיוחדות

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לישראל

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות