גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אברי גלעד: "להעמיד את מארק צוקרברג מול כיתת יורים"

גלעד ל"ליידי גלובס": "לא רוצה טוקבקים וקללות" ■ על ההגנה על גברים מתגרשים: "כמה נשים נרצחות כל שנה, 20? כמה מתגרשים מתאבדים? 300"

התגובות לסטטוס שכתב על אייל גולן היו הקש ששבר את אברי גלעד. המילים "אחרי שאחרון שיריך יישכח, ואחרונת המעריצות שלך תהפוך לסבתא, והאוטו המופרז שלך ישכב במגרש גרוטאות... לא יישאר לך כמעט כלום, חוץ מהילדים שלך. אין דוגמנית לוהטת בעולם שתיתן לך שמחה ואהבה מהסוג הזה", חוללו מהומה בקרב הגולשים. גלעד נמלט מהפייסבוק בבהלה, כשהוא מותיר אחריו חצי מיליון 'קוראים' וכ-50 אלף אוהדים מיותמים.

- צפית את מה שיתחולל, את מהומת האלוהים שיצרת?

"זה יצר הרבה רעש, שנאה והתנגדות. קיבלתי מסרים שנגרם לאייל בלגן בעולמו הפרטי, וניסיתי קצת לסגת ולומר שלא הייתה לי כל כוונה להיבנות על קלונו, אבל לא להתנצל. במיוחד היום, אחרי הפרשה האחרונה וכל מה שאנחנו יודעים, בוודאי שאין התנצלות. פרשת אייל גולן, אביו והקטינות, רק מחזקת את כל מה שאמרתי".

גלעד מהסס, דבר שלא ממש מזוהה איתו. דווקא מי שרגיל לקפוץ לתהום ללא מצנח, לוקח כעת צעד לאחור. "מה שיש לי להגיד חריף מדי", הוא אומר, ואז בוחר להתנסח בצורה מעט מעורפלת, מעורבבת בקורטוב ימימה, השיטה התת-הכרתית-רוחנית-יהודית שהוא לומד כבר שנים רבות. "כשאנחנו נחשפים לטרגדיה של היחסים בין אייל גולן ואביו, אי-אפשר שלא לראות איך הדבר הזה משתכפל.

"כשאנשים אומרים לי, 'עזוב, מה אתה מעיר לו על האבהות שלו, כל אחד עושה מה שהוא רוצה', אני אומר 'לא, לא כל אחד עושה מה שהוא רוצה'. כי אם כל אחד עושה מה שהוא רוצה, אחר-כך הוא משחרר לתוך הציבור פצצות מתקתקות שפוגעות בילדים של כו-לם. אם אתה הורה לא מעניק ורק מפצה, אתה מגדל כך ילד שחי מפיצויים, וככזה, הוא חי על חשבון אחרים, שואב את האנרגיות שלו מאחרים, מנצל אותם ופוגע בהם, ואז לא מבין מה לא בסדר בזה.

"לסבל יש תכונה להתפשט, התדרים מתפשטים. אף אחד לא נשאר עם הסבל שלו לעצמו, במיוחד כשזה מלווה בהרבה כסף והשפעה, ואז זה מתעצם פי מיליון. כל השרוטים גם מזהים את השרוטים האחרים בתדר, הם עובדים בזה ומאלילים את זה, ואז זה מקבל וואחד הגברה כמו בהיכל נוקיה. החברה האנושית לא יכולה להרשות לעצמה את זה יותר. כל הורות לא מתוקנת הורסת גם להורים מתוקנים את ילדיהם המתוקנים".

- כבר בסטטוס הראשון שלך בפייסבוק, שבו כינית את הבדואים בנגב עבריינים חסרי בושה, הסערת את הרוחות.

"אני אדם שלא מחליט החלטות, אלא עובד עם פולסים. כשחזרתי מהסיור בנגב לא יכולתי לשאת את מה שראיתי, הייתי חייב לכתוב על זה. פשוט נכנסתי לפייסבוק, ושחררתי. קראו את זה חצי מיליון איש, נדהמתי מהכוח של זה".

- היו שקראו לך גזען, היו שאמרו לך ששומעים ורואים אותך מספיק.

"היו גם אנשים אסירי-תודה על כך שמישהו סוף-סוף מדבר על מה שקורה להם כל הזמן ליד הבית. האחרים, שיקראו לי גזען מהיום ועד מחר, שיעשו פוטו מונטאז' שלי במדי הקו-קלוקס-קלאן. אני יודע מי אני ומה אני. תשאלי את הפועל הסודני שעובד אצלי עכשיו במרפסת אם אני גזען. תשאלי את החברים שלו אם אני גזען, תשאלי אותם מי מספק להם בגדים ואוכל, מי חולק איתם את ארוחת הבוקר שלו. העניין הוא שאי-אפשר להגיד שום דבר במרחב הציבורי, בלי להגיע מיד למקום הזה של גזען. זו טענת סתימת הפה האולטימטיבית".

"אני לא עומד בלחצים"

בחודשיים האחרונים שלף עצמו גלעד אל מחוץ למדיום הפייסבוקי. "אני לא רוצה את זה. נדהמתי מהכוח של הדבר הזה, והתחלתי לתחזק אותו, אבל אז ראיתי שאני יוצר וכותב כדי להשיג את הלייקים, וזה מצב תודעתי מאוד נמוך בעיניי. מהר מאוד גם ראיתי שאני מתחיל לפתח התמכרות, וכיוון שאני טיפוס מתמכר, עצרתי.

"אני לא רוצה את כל הטוקבקים, לא רוצה את כל הקללות ואת כל האנרגיות האלה. האלימות של התגובות, זה שבנאדם יכול להיכנס לך לפייסבוק, שזה כמו להופיע אצלך בסלון, ולהגיד לך 'תמות'. למרות שאני תנין ותיק, הנשמה שלי מאוד רגישה. התנתקתי מכל הדברים האלה, אני לא יכול לשאת את זה".

מה שעבר על גלעד ברשתות החברתיות, הידיים החופשיות על המקלדת ששופכות עליו קיתונות של רותחין וגידופים, גרמו לו להתחבט שוב בסוגיית הכניסה לפוליטיקה. כמו יאיר לפיד, שהיה חברו בשנות ה-20 לחייהם.

- דיברת עם לפיד לאחרונה?

"רק לאחרונה יצא לי לפגוש אותו לשיחה ארוכה וכיפית. אני חייב להגיד לך שהתרשמתי עמוקות. פגשתי אותו ברגע מאוד מסובך, לפני כמה שבועות, בשיא השפל. אני בטוח שבינו לבין עצמו יש לו שאלות, אבל הוא חזק. הוא בנאדם מאוד מוכשר. האם הוא נמצא במקום הנכון? האם ההחלטה שלו ללכת לאוצר היא ריאלית או מטורפת? אני לא יודע להגיד.

"לו הייתי במקומו, הייתי אומר, 'אוקיי, שיישאר שר האוצר שהיה עד עכשיו, אני אהיה השולייה שלו במשך שנה, ואז אכנס לתפקיד'. זה שבנאדם נכנס למשרד האוצר וצריך ללמוד כלכלה מאפס זה נראה לי מטורף. אבל יאיר עשה את זה כדרכו, ואני מניח שדרכו יותר טובה מדרכי. יש לו אומץ, והוא הלך על מה שהוא מאמין. אני מניח שהוא לקח בחשבון שהוא יינזק והוא ניזוק, אבל הוא לא חשב שעד כדי כך".

"חיות הטרף התעוררו"

גלעד, 51, נשוי בשנית לנעמה שוחט, שצעירה ממנו ב-20 שנה. הוא הכיר אותה כשערכה את "המילה האחרונה" שהוא מגיש בגלי צה"ל. היום היא עורכת את יומן הצהריים של התחנה. יש לו בת, איה, 17, מנישואיו לחלי גולדנברג, ובת פעוטה, זוהר, משוחט, שנמצאת כעת בהריון שני.

בחודש שעבר עלתה תוכניתו החדשה של גלעד בחינוכית 23, כששוחט משמשת חלק מצוות העריכה. בתוכנית, "תראו אותי", מארח גלעד אנשים שבבגרותם רשמו הצלחות מרשימות למרות לקות או מגבלה פיזית.

אנחנו נפגשים בביתו באחת השכונות השקטות בצפון תל-אביב. הבית בקדחת שיפוצים, ואנחנו מתיישבים במטבח לקפה הפוך על חלב אורז.

- במה שונה ההורות המאוחרת?

"זו לא רק הורות מאוחרת, אלא כזו שבאה אחרי הרבה לימוד - וזה לא שהייתי אבא פחות משקיע בסיבוב הראשון. האבהות הראשונה שלי הייתה עם אישה מבוגרת ממני בלא מעט שנים, שהייתה מצוינת עם ילדים, היה לה מגע קסם. עם הבת הגדולה חייתי באותו הבית בסך-הכול שלוש שנים וחצי, וזו הורות של גירושים, שזה משהו אחר לגמרי. עכשיו אני עם אישה צעירה ממני שגם טובה עם ילדים, אבל אני כאילו בעל הניסיון, אז זה משהו אחר. כל הקונסטלציה השתנתה. פה, אני מקווה, בעזרת השם, שזו תהיה הורות מלאה לכל החיים".

- מפחיד להיות הורה בעידן הזה.

"ההורות היום היא סיוט. אנחנו במישורי הסרנגטי, והילדים שלנו הם האנטילופות. יש הרבה חיות טרף, והן התעוררו גם בתוך הנשמות של הילדים. יש להם לגיטימציה להיות כאלה יותר מאי פעם, כי זה מקבל עידוד ותמיכה. פעם פושטק היה פושטק, בריון היה בריון, וידעו להיזהר מהם. היום כל אחד יכול לעשות מה שהוא רוצה במחשכי המקלדת שלו, ואנחנו רואים מה קורה. את הטכנולוגיה השטנית יצרו שני אדונים מרכזיים - סטיב ג'ובס ומארק צוקרברג. אחד כבר הוצא להורג בידי הקב"ה, אבל השני צריך לעמוד מול כיתת יורים, בעיניי".

- הם יכלו לחזות את הנולד?

"אני לא חושב שצוקרברג הבין מה הולך לקרות. ג'ובס, על-פי סיפורים ששמעתי ממישהו שהיה שם בחדר, ידע מה הולך לקרות. כשג'ובס דיבר על האייפון, אמרו לו: 'מי ירצה את זה? אנשים רוצים לתקשר'. הוא אמר: 'לא, אנשים רוצים להיות לבד'. הוא המציא את זה לאנשים כמוהו, שרוצים להתנתק. בעיניי ג'ובס הוא ברשימת הצוררים הגדולים של האנושות. הוא לקח את העניין שכולנו רקמה אנושית אחת, במספריים קטנים חתך את כל הקשרים, והחליף אותם בכאילו קשרים.

"פייסבוק זה משאבת חום, אנשים נכנסים כדי לשאוב חום, ועל הדרך, הם לא שמים לב כמה אלימות, דחייה וצרות הם מכניסים לתוך חייהם. אלה צינורות ביוב תודעתיים, שאנשים מזרימים בהם את החרא של הנשמה שלהם לנשמות של אנשים אחרים".

הקייס של הגברים

- לאחרונה אתה נלחם בתלונות השווא של נשים נגד גברים בהליכי גירושים.

"כמה ארגוני נשים יש? ריבוא. כמה ארגוני גברים? אחד. וגם הוא לא מצליח להגיע לאף אייטם בתקשורת. מי שמזדהה איתו, מיד מסומן כמטומטם ומטורף. אותי לא מעניינות הנשים, את יודעת למה? כי הן אול אובר. הקייס שלהן מיוצג מצוין בתקשורת.

"אני מייצג קייסים שאין להם ייצוג, והקייס של גברים אלה איננו מיוצג. אני מוקף בחברים שעוברים את החרא הזה, שמתחיל הליך גירושים, ופתאום מגיעה תלונה במשטרה על אלימות, בנאדם שבאמת, כאילו, להגיד שהוא הרים את הקול זו כבר הפרזה".

- אבל מה לעשות שמי שמוצא מהבית בשקית פלסטיק שחורה אלה נשים שנרצחו על-ידי בני זוגן, ולא להפך.

"כמה נשים נרצחות כל שנה, 20? כמה גברים מאבדים את כל עולמם? כמה גברים בהליכי גירושים מתאבדים מדי שנה, את יודעת? 300 מתוך 500 מתאבדים".

- מי קבע שהגירושים הם הסיבה?

"אז נגיד חצי מהמספר. גברים מאבדים את כל עולמם, מוגשות נגדם מאות ואלפי תלונות-שווא, לפי המספרים של המשטרה. הם מאבדים את כל כספם, את היחסים עם הילדים שלהם, את שפיותם, את הכול.

"לי יש לפחות 3 חברים שעוברים את זה כרגע, שהוגשו נגדם תלונות, ועכשיו הם רואים את הילדים במרכזי קשר של משרד הרווחה, בחדר מעופש, פעם בשבוע, תחת עינה של עובדת סוציאלית שאומרת להם מה מותר ומה אסור.

"עורכי הדין, כדי לארגן לעצמם פרנסה, מלבים קבוצות באוכלוסייה אלה נגד אלה. זה לא משנה מי, הם יכולים להטיח עובדים זרים במעסיקים, נשים בגברים, גברים בנשים. איפה שאפשר להיכנס באמצע, ללבות ולקחת קופון.

"כולם מפחדים להתעסק עם הנושא הזה. אין פוליטיקאי אחד שמוכן לקחת את התיק הזה על עצמו. כשאני פונה לחברי כנסת עם בקשות לעזרה, הם מודים שהם מפחדים. ועדת שניט הוציאה עכשיו החלטה, אמנם על העוקם, שחזקת הגיל הרך מתבטלת. אני לא אומר שרק אני גרמתי לכך, אבל כן, זה גם חלק מהקמפיין, מהאקלים שאני מייצר".

- ארגוני נשים לא ישמחו לקרוא את זה.

"יש לי איתן יחסי אהבה-שנאה. שונאים אותי בגלל הנושא הזה, מצד שני, סירבתי לעבוד עם עמנואל רוזן, ואז הייתי לרגע יקיר הנשים. אני עושה מה שמרגיש נכון ואמיתי. מי שאוהב אותי - אוהב אותי. מי ששונא אותי - אחר-כך זה יתהפך, או שלא. זה לא משנה".

*** הכתבה המלאה - במגזין "ליידי גלובס" הנמכר בסטימצקי.

עוד כתבות

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

הבת קיבלה שקל אחד בלבד בירושה וערערה. מה קבע ביהמ"ש?

למה בית המשפט לא ביטל עבירת תנועה למרות שעברו ארבעה חודשים? ● מה נפסק לגבי צוואת אם שנתנה לבתה רק שקל אחד? ● והאם אפשר לסרב לתמ"א 38 בגלל פחד ממעליות? ● 3 פסקי דין בשבוע

כותרות העיתונים בעולם

הנשק החדש של טראמפ: כך ארה"ב עיוורה את איראן עוד לפני התקיפות

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מצליחה לערער את הכלכלה העולמית, למה דווקא הבן של חמינאי נבחר כיורש, ולוחמת הסייבר של ארה"ב • כותרות העיתונים בעולם

האי ח'ארג / צילום: Reuters, Science Photo Library

דריכות גדולה לאחר שארה"ב ביצעה תקיפה של פעם ב-40 שנה

בעולם מזהירים כי הפצצה האמריקאית באי ח'ארג שממנו יוצאים כ־90% מיצוא הנפט של איראן – מעלה את הסיכון בשוקי האנרגיה ● טראמפ: "נמנענו מפגיעה בתשתיות הנפט, אך זה עשוי להשתנות"

צילומים: Shutterstock

מה יהפוך את העימות הנוכחי למלחמת עולם שלישית - והאם הכלכלה תכריע הכול?

המתקפה הישראלית־אמריקאית אומנם ממוקדת באיראן, אבל ההדף מורגש בכל קצוות תבל ● מה הסיכוי שהוא יעיר כוחות רדומים שיהפכו את הגלובוס כולו לשדה קרב? ● המומחים מסבירים: אלה ארבעת הגורמים שיכולים להפוך את מבצע "שאגת הארי" למלחמת עולם ● המשרוקית של גלובס

מגדל אינפיניטי ברעננה / צילום: skypro

ריט 1: עלייה של כ-6% ב-NOI ברבעון, שיעור התפוסה במגדל אינפיניטי עלה

לדברי ריט 1, התוצאות החזקות מגיעות הודות להנבה של שטחים שהושכרו בתקופה, השפעת עליית המדד על דמי השכירות, ועל אף השפעה של מכירת הקומות במגדל היובל בתל אביב בתחילת שנת 2025

אילוסטרציה: Shutterstock

פברואר היה חודש ירוק לחוסכים בפנסיה ובגמל, חוץ מבית השקעות אחד

חודש פברואר ננעל רגע לפני פרוץ מבצע שאגת הארי מול איראן, עם עליות בשוק המקומי ובאירופה שהביאו לעלייה נוספת בתשואות החוסכים לטווח הארוך ● הפערים בין הגופים ניכרו בצורה משמעותית עם פערי תשואה של 1% במסלול הכללי ועד 2% במנייתי ● וגם: ה-S&P 500 בפיגור של 30% מול המסלול המנייתי בטווח של 3 שנים

מתוך הסרט החדש של פיקי בליינדרז / צילום: נטפליקס

נטפליקס לקחה את הפרסומת הבלתי ניתנת לדילוג - ושמה אותה באצטדיון של אתלטיקו מדריד

אירוע הקידום של "פיקי בליינדרז" באצטדיון במדריד הוא יותר מגימיק שיווקי של נטפליקס ● הוא סימפטום לתופעה רחבה שעיקרה חדירה של העולם הבדיוני למרחבים אמיתיים של תרבות, תוך שימוש במותגי ענק לכיבוש נדל"ן תודעתי חדש

גל תורן בקמפיין בנק לאומי, המפרסם הגדול ביותר / צילום: צילום מסך מיוטיוב

המספרים של ענף הפרסום: יותר מ-100 מיליון שקל בפחות משבועיים

המפרסמים לא נעלמו ממסך הטלוויזיה, עם השקעה של כ-100 מיליון שקל בפרסומות מתחילת המלחמה, בדומה להיקף ההשקעה בשגרה ● חברת הנדל"ן מיי טאון פונה לעובדי WIZ עם מבצעים במכירת דירות ● טרמינל אוטובוסים חדש ייפתח באילת לקראת פסח ● המתאגרף אהבת השם גורדון מצטלם לקמפיין ראשון ● וברשת שטיינר מציעים בדיקות שמיעה בחינם בעקבות הדי הפיצוצים ● אירועים ומינויים

אלי גליקמן, מנכ''ל צים / צילום: צים

מנכ"ל צים מכר מניות שהיו ברשותו בהיקף מצטבר של 39.5 מיליון דולר

אלי גליקמן, מנכ"ל צים, מכר את המניות שקיבל בעקבות מימוש אופציות שהוקצו לו בשנים קודמות ● כזכור, גליקמן הוביל מהלך לרכישת צים יחד עם איש העסקים רמי אונגר, אך הצעותיהם נדחו ע"י דירקטוריון החברה, שבחר בסופו של דבר בהצעת החברה הגרמנית הפג-לויד יחד עם קרן פימי

אסף רפפורט, מנכ''ל ומייסד שותף Wiz / צילום: עומר הכהן

השמות החדשים שמצטרפים לאסף רפפורט ברכישת רשת 13

קבוצת ההייטקיסטים בראשות אסף רפפורט רוכשת את רשת 13 ● עפ"י הערכות, הכוורת של קבוצת הרכישה מתרחבת, ויש בה כעת שמות נוספים

מצב השווקים השבוע / צילום: Shutterstock

מנהל ההשקעות שמזהיר: צריכים להתרחק מהסקטור הזה - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בחינה היסטורית של משבר הנפט ב-50 השנים האחרונות מלמדת כי שני דברים יכריעו את כיוון השווקים ● מנהל ההשקעות שבטוח שתוך כמה שבועות העולם יחזור להתעסק ב-AI ● העלייה בהיקפי ההשקעות הריאליות של לאומי פרטנרס, פועלים אקוויטי ודיסקונט קפיטל, מניבה רווחים של מאות מיליוני שקלים לבנקים המחזיקים בהן ● וגם: מי החברות שקפצו לעשירייה הראשונה של מחלקות הדיבידנדים?

טילים איראניים / צילום: Reuters, Iranian Army/WANA

מתפוצצים באוויר וגורמים נזק גדול: כך פועלים טילי המצרר

איך פועלים טילי המצרר שמשגרת איראן לישראל ומפזרים חימושים זעירים במשקל כ־2.5 ק"ג על פני כ־8 ק"מ ● וגם: ההשראה שקיבלה איראן מחמאס והנזק שעלול להיגרם

טנק ישראלי סמוך לגבול עם לבנון / צילום: ap, Ariel Schalit

ישראל בוחנת: ההצעה חסרת התקדים לסיום המלחמה בלבנון

ממשלת צרפת גיבשה הצעה לסיום המלחמה בלבנון שכוללת צעד חסר תקדים של הכרה לבנונית בישראל ● חבר הלשכה המדינית של החות'ים: "השתתפותה של תימן היא רק עניין של זמן" ●  מתקפת כטב"מים כוונה הלילה לעבר שגרירות ארה"ב באזור הירוק בבגדאד ● מתקפה אנטישמית באמסטרדם נגד בית ספר יהודי • עדכונים שוטפים

בנק הפועלים / צילום: אביב גוטליב

הפועלים נותן הטבה: פיקדון של 500 שקל בחשבון למשפחות עם ילדים. באיזו ריבית?

ההטבה בעלות של כ-50 מיליון שקל לבנק הפועלים תופקד בימים הקרובים לכ-100 אלף משפחות שעומדות בסדרה של קריטריונים מוגדרים מראש ● מטרתה גם לעודד חיסכון לילדים, וניתן יהיה להרחיב את הפיקדון עד 25 אלף שקל

רחוב בנווה צדק. מלאי הקרקעות הפנויות מוגבל / צילום: Shutterstock

עסקת הנדל"ן שנחתמה בשכונה היקרה של ת"א אחרי שנה וחצי של מו"מ

המגרש, בשטח 178 מ"ר, נמכר ב־13 מיליון שקל בגלל בעיות תכנוניות בקרקע ובשל הקיפאון בענף ● עפ"י התוכניות, ניתן להקים עליו שתי יחידות דיור בשתי קומות ועליית גג, אך ישנם תנאים לכך

אביגל שורק / צילום: Delek Us

עם 100 מיליון שקל בכיס: המנכ"ל שמרוויח מעליית מחירי הנפט

השווקים בעולם רועדים לאחרונה בעקבות המלחמה באיראן, אבל מניית דלק US מזנקת והשלימה עלייה שנתית של 200% ● שורק, מנכ"ל החברה, מזהיר ממחסור עולמי בזיקוק ש"לא טוב לעולם, אבל כן לתעשייה שלנו", מספר על ההתייעלות האגרסיבית שהנהיג, ומה לקח מניהול אל על: "זו גאווה לקחת חברה במצב לא פשוט ולייצב אותה" ● וגם: בכמה גדל שכרו בעקבות המעבר לארה"ב?

דירות בבנייה / צילום: Shutterstock

גוש דן ודירות יד שנייה הובילו את ירידות המחירים ב-2025

אחרי חודשיים של עליות חדות ומפתיעות, מדד מחירי הדירות שב לרדת, אם כי בשיעור מינימלי של 0.1%. ברמה השנתית הירידה מגיעה ל-0.9% ● על אף עלייה תלת-חודשית מרשימה, מחוז תל אביב רשם ירידה שנתית של 3% במדד מחירי הדירות; המחוז הגדול השני, המרכז, רשם ירידה של כ-4%

פול קרוגמן / צילום: ערוץ MasterClass ביוטיוב

התחזית הפסימית של חתן פרס נובל לכלכלה: עד לאן יכול להגיע מחיר הנפט?

הכלכלן בעל הנובל פול קרוגמן טוען כי שוק הנפט מתמחר שיבוש קצר וזמני בלבד באספקה דרך מצר הורמוז ● אם החסימה תימשך לאורך זמן, לדבריו המחיר יידרש לזנק לרמות חריגות כדי לצמצם את הביקוש: "גבוה מספיק כדי לשכנע נהגים להפסיק לנהוג וחברות תעופה להפסיק לטוס"

מטוס של פליי דובאי ממריא מנתב''ג / צילום: דני שדה

גל הביטולים נמשך: חברת התעופה שמבטלת טיסות לישראל עד סוף אפריל

אחרי לופטהנזה, וויזאייר ואיזי ג'ט - גם פליי דובאי דוחה את חידוש הטיסות לישראל וממנה עד 30 באפריל

ספינות במיצרי הורמוז (ארכיון) / צילום: ap, Jon Gambrell

דבר אחד מפריד בין טראמפ לניצחון באיראן. ספינות הקרב אמורות לסדר גם את זה

נשיא ארה"ב כבר הכריז כי השמיד את צבא איראן, אך האיום על מיצרי הורמוז לא מאפשר לו להכריז על ניצחון ● כך מתכוון טראמפ להתמודד עם האיום הזה