גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האקזיט מהסרטים של בעלי "יס פלאנט" ו"רב-חן"

אקזיט ענק למשפחת גרידינגר: מוכרת את סינמה סיטי, מפעילת בתי הקולנוע המובילה במזרח אירופה, ל-Cineworld הבריטית תמורת 2.9 מיליארד שקל במזומן ובמניות

"שנת 1929, שנת המשבר הכלכלי, הייתה שנה נהדרת לקולנוע. בזמן משבר זה לא רע להיכנס לאולם קולנוע לשעתיים, ולשכוח מהצרות".

על הציטוט לעיל חתום משה (מוקי) גרידינגר (61), מנכ"ל ובן למשפחת מייסדי אימפריית בתי הקולנוע סינמה סיטי אינטרנשיונל. גרידינגר יודע על מה הוא מדבר. 1929 הייתה השנה שבה זרע סבו משה - שעל שמו הוא נקרא - את הזרעים הראשונים של האימפריה, אימפריה שמקורה באהבתו הגדולה של הסב לקולנוע.

85 שנה חלפו, ומשה הנכד מעניק לסבו סיבה מספיק טובה להתגאות בו. סינמה סיטי אינטרנשיונל, שנסחרת בבורסת ורשה ומוגדרת מפעילת המולטיפלקסים הגדולה ביותר במזרח ומרכז אירופה, מוכרת את פעילותה זו לענקית הבריטית Cineworld, תמורת סכום עתק של 831 מיליון דולר במזומן ובמניות (ראו מסגרת נפרדת על מבנה העסקה). חשוב להדגיש כי תמורת העסקה הכוללת, 831 מיליון דולר, זורמת לכיסה של החברה הציבורית סינמה סיטי ולא ישירות לכיסה של משפחת גרידינגר. מכיוון שסינמה סיטי תמשיך להיות ציבורית ומשפחת גרידינגר מחזיקה בשיעור של 54% מההון שלה (דרך תיאטראות ישראל שבה למשפחה יש 88% מההון), פירוש הדבר הוא שחלקה בתמורה הוא 48% או 1.4 מיליארד שקל.

עסקה זו תהפוך את משפחת גרידינגר, משפחה שמקפידה לנהל את עסקיה הרחק מעיניה של התקשורת הכלכלית המקומית, לאחת המשפחות העשירות - ולא פחות חשוב, הנזילות - ביותר בישראל, תואר שאינו מנת חלקן של הרבה משפחות בישראל, בעיקר על רקע נפילתם של אנשי עסקים דוגמת נוחי דנקנר ומוטי זיסר.

לפני שנחזור מעט אחורה, ונסביר כיצד בנתה משפחת גרידינגר אימפריה שיצרה לה אקזיט בשווי של 2.9 מיליארד שקל, נזכיר מהו מולטיפלקס (Multiplex) בתעשיית בתי הקולנוע. מולטיפלקס הוא בית קולנוע המכיל בתוכו כמה אולמות נפרדים ושירותים נלווים אחרים. לא פעם, המולטיפלקס נבנה בסמוך או בתוך מרכז קניות ענק, וכך מאפשר לשלב חווית צפייה בקנייה (וכן, לבזבז יותר כסף). המולטיפלקס הגדול ביותר בעולם נמצא במדריד (25 מסכים, 9,200 מושבים).

הכול התחיל בחיפה

האחים מוקי וישראל גרידינגר (ישראל מכהן כסמנכ"ל הכספים של סינמה סיטי), הם דור שלישי בעסקי הקולנוע של המשפחה בארץ. הסבא, משה גרידינגר, במקור מרומניה, עלה לארץ ישראל מאנגליה ב-1929 כשהוא בן 43. איך הגיע מרומניה לאנגליה, ויותר מאוחר לארץ ישראל? ובכן, כשהיה בן 14 יצא משה הצעיר לאנגליה כדי לסייע בפרנסת המשפחה. הוא החל לעבוד כעוזר בבית מסחר, וכשבגר בנה עסק לייבוא מצרכי מזון וסחר בביצים, ונהפך אחד הגדולים בתחומו באנגליה. ב-1925 ביקר בראשונה בארץ ישראל, והתאהב בה. ב-1927 הקים משק ענק על שטח של 1,091 דונם ליד כפר סבא, נטע בו פרדסים, בנה בו רפת ולולים לגידול עופות, והתנובה של המשק סיפקה חלק ניכר מהזנת תושבי תל-אביב.

ב-1929 עלה לארץ והשתקע בחיפה. משה החליט לשלב בין כשרונו בעסקים לאהבתו לקולנוע על ידי בניית בית הקולנוע הראשון בחיפה, "עין דור" שנפתח ב-1931. ב-1934 פתח את בית הקולנוע השני, "עין דור הקיץ", ושנה מאוחר יותר את השלישי, "ארמון". "היה איש מעשי ובעל מרץ", נכתב עליו באתר שמוקדש לחלוצי היישוב היהודי ובוניו. "ממעט בדיבור, ומרבה במעשים והערותיו הקצרות היו קולעות. לא רדף אחרי הכבוד".

משה, שנפטר בגיל צעיר יחסית (60) שנתיים לפני קום המדינה, הותיר אחריו חמישה ילדים והוריש את עיקר עסקיו לבנו היחיד, קלמן - אביהם של מוקי וישראל, ושתי אחיותיהם, רבקה ומירב. קלמן בחר להתרכז בעסקי הקולנוע שבנה אביו, ובאופן די טבעי הכניס לעסק המשפחתי את שני בניו. "היו מגייסים אותי לעזור לפי הצורך. לפעמים עבדתי כסדרן, מכרתי כרטיסים ואפילו עבדתי במזנון. ראיתי הרבה סרטים, אבל הייתי צריך לעבוד בשביל זה", סיפר בעבר מוקי בראיון ל"הארץ".

הנכד הוביל את הפריצה הבינ"ל

מוקי, כבן הבכור (מבוגר מאחיו ישראל ב-9 שנים), היה זה שקיבל את המושכות של עסקי המשפחה, ולמעשה הוביל את הפריצה הבינלאומית שלה - פריצה שבדיעבד התבררה כמוצלחת והובילה לאקזיט הנוכחי. ב-1982 נפתח המולטיפלקס הראשון של החברה בארץ, וב-1997 נפתח המולטיפלקס הראשון של החברה מחוץ לגבולות הארץ, בבודפשט, עיר הבירה של הונגריה. שנתיים מאוחר יותר חדרה החברה במקביל לשוק הפולני והצ'כי, וב-2006 הוסיפה מדינה חמישית - בולגריה. "פנינו למדינות שבהן הקולנוע לא היה מפותח", סיפר בעבר מוקי גרידינגר שידוע כאיש די מאופק ועצור. "לא היה לנו איזה סוד למכור לצרפתים או לאיטלקים, אבל למדינות מזרח ומרכז אירופה, שרק שנתיים-שלוש קודם לכן יצאו מהשליטה הסובייטית, היה לנו מה להציע".

ואכן, לסינמה סיטי היה מה להציע, ולא רק לצופה הממוצע. באותה שנה שבה השיקה את פעילותה בבולגריה, נהפכה סינמה סיטי לחברה ציבורית כשהונפקה בבורסת ורשה, והייתה בין החברות הישראליות הבודדות שבחרו בבורסה הפולנית ככתובת למניותיהן. סינמה סיטי גייסה אז לקופתה 68 מיליון דולר, וחלק מבעלי המניות בה (כולל תיאטראות ישראל) מכרו מניות תמורת 38 מיליון דולר. המחיר למניה בהנפקה עמד על 19.3 זלוטי פולני, ושווי החברה "אחרי הכסף" היה 343 מיליון דולר. עכשיו, פוסט ההודעה על העסקה, נסחרת המניה לפי מחיר של 35.5 זלוטי, תשואה של 84% ושווי חברה של 592 מיליון דולר. השווי הנכסי שלפיו נמכרת פעילות בתי הקולנוע של החברה, לפי העסקה, הוא 503 מיליון ליש"ט (831 מיליון דולר).

סינמה סיטי, כאמור, מוכרת את פעילותה לאחר שנהפכה למפעילת המולטיפלקסים הגדולה ביותר במזרח ומרכז אירופה, ולמעשה הגשימה את החזון של מוקי ואחיו ישראל. בבעלות החברה יש 99 מולטיפלקסים, 966 מסכים בסך-הכול, שמפוזרים ב-7 מדינות, בעיקר בפולין, הונגריה ורומניה.

סינמה סיטי - וזו נקודה די מהותית - לא חילקה דיבידנד, ולכן רק בעסקה הנוכחית (מלבד מכירת המניות שבוצעה במסגרת ההנפקה), משפחת גרידינגר למעשה נפגשת עם חבילה די כבדה של מזומן. "היינו מפוקסים", הסביר בעבר גרידינגר את סוד ההצלחה של סינמה סיטי מחוץ לגבולות ישראל. "כל זמן שאתה שולט בהוצאות שלך, ולא נכנס לפרויקטים מסוכנים מדי - קולנוע זה עסק סולידי וטוב", הוסיף.

ובכן, אקזיט של 2.9 מיליארד שקל זה הרבה יותר מ"סולידי וטוב".

11% מסך המסכים, 23% מסך ההכנסות

סינמה סיטי נטעה את שורשי פעילותה הראשונים בישראל, אך ב-2014 ישראל היא רק חלק מפעילותה הגלובלית. החברה מפעילה בארץ 11 מולטיפלקסים, 104 מסכים בסך-הכול, ואלה ממוקמים ב-5 ערים תחת המותגים "רב-חן" ו"yes planet". מדובר במספר שמהווה 11% מסך המסכים שמפעילה החברה, וזאת לעומת 35% במקרה של פולין, 18% במקרה של הונגריה ו-15% במקרה של רומניה.

עם זאת, לפעילות הישראלית יש תרומה משמעותית יותר להכנסות החברה, ואחת הסיבות לכך היא מחיר כרטיס ממוצע גבוה יותר בשוק הישראלי מזה הפולני או הרומני. 23.4% מהכנסות סינמה סיטי בשלושת הרבעונים הראשונים של 2013 נבעו מהפעילות הישראלית, וזאת לעומת 34.1% מהפעילות בפולין, 15.3% מהפעילות בהונגריה ו-10.1% מהפעילות ברומניה. השנה מתכננת החברה לפתוח בארץ, בין היתר, מולטיפלקס חדש בבאר-שבע (18 מסכים) ובזיכרון יעקב (11 מסכים). ב-2015 צפויה החברה להשיק את המגה-פרויקט המקומי שלה, בית קולנוע ענק בירושלים.

449 מיליון דולר במזומן ו-382 מיליון דולר במניות

עד כמה מורכבת עסקת המיזוג בין סינמה סיטי ל-Cineworld (ועד כמה היא מבוססת על שיקולי מס) ניתן ללמוד מאורך ההודעות של כל אחת משתי החברות. סינמה סיטי, כאמור, נסחרת בבורסת ורשה (סימול - CCI.WA), ואילו Cineworld נסחרת בבורסת לונדון (סימול - CINE.LN). Cineworld תרכוש מסינמה סיטי הציבורית (Cinema City International N.V) את מלוא הבעלות בחברה-הבת - Cinema City Holding B.V - שמרכזת את כל פעילות בתי הקולנוע שלה לפי שווי נכסי (EV) של 503 מיליון ליש"ט. לסינמה סיטי הציבורית יש פעילות נדל"ן נפרדת שאינה כלולה בעסקה. Cinema City Holding, דרך אגב, הוקמה רק לפני שנה וזה כנראה אומר שמשפחת גרידינגר התחילה לבשל את העסקה לעיל כבר במהלך 2012.

תמורת פעילות זו, תשלם Cineworld לסינמה סיטי הציבורית 272 מיליון ליש"ט במזומן (449 מיליון דולר) ותנפיק לה מניות שיהוו 24.9% מההון של החברה הממוזגת, ושווין "על הנייר" הוא 231.4 מיליון ליש"ט (382 מיליון דולר). תמורת העסקה הכוללת זורמת לכיסה של החברה הציבורית סינמה סיטי ולא ישירות לכיסה של משפחת גרידינגר. מכיוון שסינמה סיטי תמשיך להיות ציבורית ומשפחת גרידינגר מחזיקה בשיעור של 54% מההון שלה (דרך תיאטראות ישראל שבה למשפחה יש 88% מההון), פירוש הדבר הוא שחלקה בתמורה הוא 48% או 1.4 מיליארד שקל.

המשפחה ממצבת עצמה כאחת המשפחות העשירות והנזילות בישראל. מבנה השליטה בסינמה סיטי, ממש כמו מבנה העסקה, מעט מורכב. משפחת גרידינגר, שכוללת את האחים והאחיות משה, ישראל, רבקה ומירב, מחזיקה ב-88% מהון המניות של תיאטראות ישראל הפרטית, וזו מחזיקה במלוא הבעלות על International Theatres שמחזיקה ב-54% מההון של סינמה סיטי הציבורית. לשתי האחיות יש החזקה זהה אך שולית בתיאטראות ישראל, ואילו שני האחים הם בעלי המניות הגדולים בחברה, ולשניים החזקה זהה שלפי הידוע עומדת על יותר מ-35% לכל אחד.

לאחר סגירת העסקה, תיוותר סינמה סיטי חברה ציבורית בבורסת ורשה, ותשנה את שמה ל-Global City. הפעילות שתיוותר בידיה היא פעילות נדל"ן שכוללת קניון בעיר רוסה שבבולגריה (החמישית בגודלה במדינה), ועוד נדל"ן במדינה זו; בניין משרדים בהרצליה, ועוד נדל"ן בישראל וכן קרקע בפולין שעליה מתעדת החברה להקים פארק שעשועים. כמו כן, פעילות זו כוללת החזקה של 32.1% ביזמית הנדל"ן הישראלית רונסון אירופה שנסחרת אף היא בבורסת ורשה. שותפתה (החזקה זהה) של משפחת גרידינגר בחברה זו היא דורי הנדסה. רונסון נסחרת לפי שווי של 168 מיליון דולר. Cineworld תממן את העסקה, בין היתר, על ידי הנפקת זכויות בהיקף של 110 מיליון ליש"ט (181 מיליון דולר), וניצול קו אשראי בנקאי.

לאחר סגירת העסקה, מוקי וישראל גרידינגר יצטרפו לדירקטוריון של החברה הממוזגת - מוקי יכהן כמנכ"ל וישראל יכהן כסמנכ"ל התפעול. יו"ר Cineworld הנוכחי, אנתוני בלום, ימשיך לכהן בתפקידו. במילים אחרות, משפחת גרידינגר היא זו שתחזיק במושכות של החברה הממוזגת, הן דרך תפקידי הניהול הן דרך המניות שתקבל. החברה הממוזגת, שתמשיך להיקרא Cineworld, תהפוך למפעילת המולטיפלקסים השנייה בגודלה באירופה עם 201 בתי קולנוע ו-1,852 מסכים. שוויה המצרפי (לפי תנאי העסקה) יעמוד על 1.8 מיליארד דולר. השחקנית הראשונה בגודלה באירופה היא Odeon UCI הפרטית, שלה יש 2,187 מסכים. ארבעת השווקים העיקריים של Odeon UCI הם בריטניה, ספרד, איטליה וגרמניה, והשלושה המשניים הם אוסטריה, פורטוגל ואירלנד.

המספרים של סינמה סיטי אינטרנשיונל

כיצד תיראה הפעילות של סינמה סיטי אינטרנשיונל

עוד כתבות

מנכ''ל אנבידיה ג'נסן הואנג / צילום: ap, Carl Court

המלכוד שמסתתר בדוחות של החברה הגדולה בעולם

הדוח של אנבידיה, שיפורסם הלילה, פוגש שוק שמפחד פתאום מהוצאות הבינה מלאכותית ● 320 מיליארד דולר יעופו כהרף עין לכאן או לכאן ● הצפי הוא לזינוק של מעל 50% בהכנסות וברווח ● בינתיים כמה ממשקיעי העל מהמרים על ירידה במניה ● וגם, האם יש בועה בוול סטריט? בכירי וול סטריט מספקים תשובות סותרות

הדמיית מגדל SIX 8 / צילום: SIX 8

יותר מ-200 אלף שקל למ"ר: מחיר שיא לדירה ליד הים בתל אביב

לגלובס נודע כי לאחרונה התבצעה אחת העסקאות הגבוהות שבוצעו השנה - דירה בקומה העשירית במגדל SIX 8, לא רחוק מהדולפינריום בתל אביב, נמכרה תמורת 58 מיליון שקל ● הסכום ששולם מבטא מחיר ממוצע למ"ר של כ־210 אלף שקל ואינו לוקח בחשבון שטח מרפסות ושטחי שירות אשר עשויים לשנות את המחיר הממוצע

ראש האופוזיציה יאיר לפיד פרסום ברשת איקס, 12.11.25 / צילום: כדיה לוי

דרישת החנינה של טראמפ ממלכדת את נתניהו?

יאיר לפיד הסביר כי החוק קובע שהתנאי הראשון לקבלת חנינה הוא הודאה באשמה והבעת חרטה • הבעיה: אין חוק כזה, ואין תנאי כזה • המשרוקית של גלובס

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

ועדת הכספים אישרה: נקודות זיכוי מס עד אלף שקל בחודש ללוחמי מילואים

לפי המדרג שנקבע, לוחם מילואים המשרת בין 20–24 ימי מילואים בשנה יקבל 0.75 נקודת זיכוי בשנה העוקבת ● על כל 5 ימי מילואים נוספים יקבל הלוחם 0.25 נקודת זיכוי, ובסך-הכול ניתן יהיה להגיע עד 4 נקודות זיכוי ● נכון ל-2025, שווי כל נקודת זיכוי הוא תוספת של 242 שקל לנטו בתלוש השכר

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

נעילה אדומה בבורסת ת"א; השקל נחלש, נייס צנחה ב-19%

מדד ת"א 35 נפל ב-1.9% ● המניות הדואליות חזרו מוול סטריט עם השפעה שלילית של כ-1% ● מדדי ה-S&P 500 והנאסד"ק נפלו מתחת לממוצע הנע של 50 יום שלהם - מה שעלול להצביע על ירידות נוספות בדרך ● בקנטור מסתכלים על הירידות בביטקוין ומזהים הזדמנויות

שמוליק נבון, מנכ''ל וולט מרקט / צילום: קוסטנסין גרוסמן לקבוצת שטיר

מנכ"ל וולט מרקט: "מתנהל שיח פורה עם רשות התחרות"

בזמן שבוולט מחכים להכרעה על הפטור מהסדר כובל - מנכ"ל וולט מרקט שמוליק נבון מבהיר כי המרקט הוא עסק קמעונאי נפרד ● לדבריו, "ביוון עלות הליקוט היא חמישית מישראל"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

מגמה שלילית בבורסת ת"א; מדד רשתות השיווק יורד ב-1.5%, נייס נופלת ב-4% נוספים

אלביט זכתה בחוזים ממשרד הביטחון בהיקף של כ־210 מיליון דולר ● קבוצת דלק דיווחה על רווחי שיא ● השקל יורד הבוקר ל-3.27 שקלים לאחר שנחלש בכ-2% בשבוע ● מנכ"ל ישראכרט, רן עוז מסכם את הקדנציה שלו ב שראכרט בצורה חיובית, הרווח זינק ב-23% ● בוול סטריט זוהי פתיחת נובמבר הגרועה ביותר מזה עשור, נמשכת הרוטציה אל המניות הקטנות, מדד השבבים בטריטוריית תיקון

מגדל עלית ביוני 2025 / צילום: Reuters, Anadolu

חצי שנה אחרי מבצע עם כלביא: השיפוצים במגדל עלית ברמת גן טרם החלו

הדיירים, שקיבלו דיור חלופי לשנה מהיום שבו התפנו מהמלונות, עוד מחכים שיסוכמו כל הפרטים הנדרשים לתחילת העבודות ● בעירייה מדגישים כי הנושא לא באחריותם, ומנסים לעזור, וברשות המסים אומרים: "בקרוב תתקבל החלטה"

מיצב אמנות המציג את הנשיא דונלד טראמפ וג'פרי אפשטיין מחזיקים ידיים, המוצב סמוך לקפיטול / צילום: ap, Jose Luis Magana

הקונגרס אישר סופית: כל תיקי ג'פרי אפשטיין ייחשפו; החוק בדרך לחתימת טראמפ

הקונגרס האמריקאי אישר ברוב מוחץ הצעת חוק דו-מפלגתית המחייבת את משרד המשפטים לשחרר את כל התיקים הקשורים לעבריין המין ג'פרי אפשטיין ● המסמך נשלח לחתימת נשיא ארה"ב דונלד טראמפ

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

וול סטריט ננעלה שוב בירידות; אנבידיה ירדה במעל 2%, אמזון ב-4%

וול סטריט ביום רביעי רצוף של ירידות ● הרוטציה ממניות הטכנולוגיה אל המניות הקטנות נמשכת ● מנכ"ל גוגל: "אם הבועה תתפוצץ, אף חברה לא תישאר חסינה" ● לא רק מניות, גם איגרות חוב של חברות טכנולוגיה בירידה ● לראשונה זה 7 חודשים, הביטקוין ירד מתחת ל-90 אלף דולר לפני שהתאושש, מייקל סיילור ממשיך לרכוש את המטבע ● ישראליות: נייס נפלה לאחר הדוחות, סיוה בעקבות הנפקת מניות

אלי כהן, מנכ''ל הבנק הבינלאומי / צילום: אייל טואג

הבנק הבינלאומי החליט: ימכור את חלקו בחברת כאל תמורת 1.1 מיליארד שקל

החלטת הבנק התקבלה יומיים לפני הדד ליין ● הבנק שהחזיק ב-28% ממניות חברת כרטיסי האשראי, צפוי להרוויח כ-200 מיליון שקל ממימוש חלקו ● מנכ"ל כאל, לוי הלוי הודיע על פרישה, ימונה למנכ"ל אל על, הדירקטוריון מחפש מחליף

בית הדין הרבני / צילום: Shutterstock

הכנסת הרחיבה את סמכויות בתי הדין הרבניים בתחום המזונות. מה המשמעות?

רק בפברואר האחרון בג"ץ קבע כי בתי הדין הרבניים אינם מוסמכים לדון במזונות ילדים ללא הסכמת שני ההורים ● האם הוא צפוי להתערב כעת בחקיקה של הכנסת שעקפה את פסיקתו, ומה היה המצב המשפטי עד עכשיו? ● גלובס עושה סדר

טראמפ ובן סילמאן לוחצים ידיים בארוחה שהתקיימה הלילה בבית הלבן / צילום: ap, Alex Brandon

גרעין אזרחי והסכם ביטחוני נרחב: עסקת הענק בין טראמפ לבן סלמאן נחשפת

נשיא ארה"ב ויורש העצר חתמו על שורת הסכמים בבית הלבן ● ארה"ב תספק מטוסי F35 לסעודיה, הממלכה תרכוש כ-300 טנקים אמריקאים ותשקיע כטריליון דולר בתשתיות אמריקאיות ● טראמפ ובן סלמאן אף חתמו על מזכר הבנות בתחום ה-AI ועל הסכמים כלכליים וטכנולוגיים ● במסיבת העיתונאים המשותפת, הנשיא החמיא ליורש העצר ואף סיפק תגובה חריגה למעורבותו ברצח העיתונאי ב-2018: "דברים קורים"

הפגנה נגד גיוס חרדים בירושלים / צילום: Reuters, Ilia Yefimovich

בג"ץ למדינה: גבשו תוך 45 יום מדיניות אפקטיבית לגיוס חרדים

הרכב של חמישה שופטי בג"ץ קבע כי על המדינה לגבש מדיניות שתביא לגיוס אמיתי של חרדים • בג"ץ: "אין לאפשר המשך מתן הטבות שניתנות בקשר ישיר או עקיף להשתמטות מחובת הגיוס" • השופטים ביקרו בחריפות את המדינה על כמעט "התנערות" מוחלטת מהחוק, והוציאו צו מוחלט לפיו יש להתחיל בהליכים פליליים נגד משתמטים חרדים

הדמיה של תוכנית ''קרן הקריה'' / צילום: רשות מקרקעי ישראל

11 שנים לאחר שמשרד הביטחון פינה את השטח: מכרז "קרן הקריה" יוצא לדרך

המכרז, המשתרע על שטח של כעשרה דונמים, מאפשר בנייה של 741 יח"ד ושטחי מסחר, במגדלים בני 50 קומות ויותר ● במשרד הביטחון מציינים כי המכרז פורסם "לציון היערכות לפינוי השטח"

הסלון האווירי בדובאי / צילום: Altaf Qadri

רוסיה מציגה בדובאי: העתק של מל"ט מתוצרת התעשייה האווירית

בסלון האווירי בדובאי, שמתקיים בימים אלו, רוסיה מציגה לראווה גרסת יצוא של מל"ט מתוצרת התעשייה האווירית, אליו קיבלה רישיון בעבר ● שיתוף הפעולה בין תע"א לרוסיה נקטע כבר לפני עשור, אך זה לא מפריע לרוסים לייצר העתק במפעל אזרחי תחת שם שונה

אילוסטרציה: Shutterstock

קרנות הגידור בנאמנות: נתונים מפתיעים על התשואה בפועל של המשקיעים

חברת גלבוע הכינה עבור גלובס את טבלת התשואות למשקיעים בקרנות הגידור בנאמנות דרך הבורסה בת"א ● מדובר בנתונים שמציגים את התשואה נטו - כלומר לאחר מרכיב הפרשה לתשלום דמי ההצלחה המגיעים למנהל הקרן בהתאם לתשקיף ● מי השיאנית?

מסחר באסיה / צילום: Shutterstock

יציבות בבורסות אירופה; עליות בחוזים העתידיים בוול סטריט

החוזים עתידיים בוול סטריט שוב בירידות, בניו יורק זוהי פתיחת נובמבר הגרועה ביותר מזה עשור, נמשכת הרוטציה אל המניות הקטנות, מדד השבבים בטריטוריית תיקון • האזהרה החריפה של מנכ"ל גוגל  ● האינפלציה בבריטניה התקררה ל־3.6% באוקטובר

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

"המשקיעים לקחו קשה את התחזית": מה הוביל לצניחה במניית נייס

מניית הטכנולוגיה השלימה ירידה של יותר מ־40% בשנה האחרונה לאחר שסיפקה יעדי צמיחה שכוללים השקעות שיפגעו ברווחיה ● אופנהיימר: "המשקיעים לא אוהבים ירידה בשיעורי רווחיות והיעדר מנוף תפעולי, המעלים חשש מתחרות"

תחנת הכוח הפרטית דוראד, זרוע פעילות האנרגיה של קבוצת לוזון / צילום: יגאל גורן

המניות הטורקיות שיאפשרו ללוזון להרחיב את תחנת הכוח שבמחלוקת

המחלוקת המשפטית בין תחנת הכוח דוראד לשותפות שלה, הקשה עד כה על הרחבתה ● כעת, לאחר שאדלטק בשליטת אורי אדלסבורג, נסוגה מהתביעה שהגישה נגד מכירת המניות של חברת זורלו הטורקית שיצאה מתחנת דוראד באפריל האחרון, הוסר חסם משמעותי להקמתה