גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האקזיט מהסרטים של בעלי "יס פלאנט" ו"רב-חן"

אקזיט ענק למשפחת גרידינגר: מוכרת את סינמה סיטי, מפעילת בתי הקולנוע המובילה במזרח אירופה, ל-Cineworld הבריטית תמורת 2.9 מיליארד שקל במזומן ובמניות

"שנת 1929, שנת המשבר הכלכלי, הייתה שנה נהדרת לקולנוע. בזמן משבר זה לא רע להיכנס לאולם קולנוע לשעתיים, ולשכוח מהצרות".

על הציטוט לעיל חתום משה (מוקי) גרידינגר (61), מנכ"ל ובן למשפחת מייסדי אימפריית בתי הקולנוע סינמה סיטי אינטרנשיונל. גרידינגר יודע על מה הוא מדבר. 1929 הייתה השנה שבה זרע סבו משה - שעל שמו הוא נקרא - את הזרעים הראשונים של האימפריה, אימפריה שמקורה באהבתו הגדולה של הסב לקולנוע.

85 שנה חלפו, ומשה הנכד מעניק לסבו סיבה מספיק טובה להתגאות בו. סינמה סיטי אינטרנשיונל, שנסחרת בבורסת ורשה ומוגדרת מפעילת המולטיפלקסים הגדולה ביותר במזרח ומרכז אירופה, מוכרת את פעילותה זו לענקית הבריטית Cineworld, תמורת סכום עתק של 831 מיליון דולר במזומן ובמניות (ראו מסגרת נפרדת על מבנה העסקה). חשוב להדגיש כי תמורת העסקה הכוללת, 831 מיליון דולר, זורמת לכיסה של החברה הציבורית סינמה סיטי ולא ישירות לכיסה של משפחת גרידינגר. מכיוון שסינמה סיטי תמשיך להיות ציבורית ומשפחת גרידינגר מחזיקה בשיעור של 54% מההון שלה (דרך תיאטראות ישראל שבה למשפחה יש 88% מההון), פירוש הדבר הוא שחלקה בתמורה הוא 48% או 1.4 מיליארד שקל.

עסקה זו תהפוך את משפחת גרידינגר, משפחה שמקפידה לנהל את עסקיה הרחק מעיניה של התקשורת הכלכלית המקומית, לאחת המשפחות העשירות - ולא פחות חשוב, הנזילות - ביותר בישראל, תואר שאינו מנת חלקן של הרבה משפחות בישראל, בעיקר על רקע נפילתם של אנשי עסקים דוגמת נוחי דנקנר ומוטי זיסר.

לפני שנחזור מעט אחורה, ונסביר כיצד בנתה משפחת גרידינגר אימפריה שיצרה לה אקזיט בשווי של 2.9 מיליארד שקל, נזכיר מהו מולטיפלקס (Multiplex) בתעשיית בתי הקולנוע. מולטיפלקס הוא בית קולנוע המכיל בתוכו כמה אולמות נפרדים ושירותים נלווים אחרים. לא פעם, המולטיפלקס נבנה בסמוך או בתוך מרכז קניות ענק, וכך מאפשר לשלב חווית צפייה בקנייה (וכן, לבזבז יותר כסף). המולטיפלקס הגדול ביותר בעולם נמצא במדריד (25 מסכים, 9,200 מושבים).

הכול התחיל בחיפה

האחים מוקי וישראל גרידינגר (ישראל מכהן כסמנכ"ל הכספים של סינמה סיטי), הם דור שלישי בעסקי הקולנוע של המשפחה בארץ. הסבא, משה גרידינגר, במקור מרומניה, עלה לארץ ישראל מאנגליה ב-1929 כשהוא בן 43. איך הגיע מרומניה לאנגליה, ויותר מאוחר לארץ ישראל? ובכן, כשהיה בן 14 יצא משה הצעיר לאנגליה כדי לסייע בפרנסת המשפחה. הוא החל לעבוד כעוזר בבית מסחר, וכשבגר בנה עסק לייבוא מצרכי מזון וסחר בביצים, ונהפך אחד הגדולים בתחומו באנגליה. ב-1925 ביקר בראשונה בארץ ישראל, והתאהב בה. ב-1927 הקים משק ענק על שטח של 1,091 דונם ליד כפר סבא, נטע בו פרדסים, בנה בו רפת ולולים לגידול עופות, והתנובה של המשק סיפקה חלק ניכר מהזנת תושבי תל-אביב.

ב-1929 עלה לארץ והשתקע בחיפה. משה החליט לשלב בין כשרונו בעסקים לאהבתו לקולנוע על ידי בניית בית הקולנוע הראשון בחיפה, "עין דור" שנפתח ב-1931. ב-1934 פתח את בית הקולנוע השני, "עין דור הקיץ", ושנה מאוחר יותר את השלישי, "ארמון". "היה איש מעשי ובעל מרץ", נכתב עליו באתר שמוקדש לחלוצי היישוב היהודי ובוניו. "ממעט בדיבור, ומרבה במעשים והערותיו הקצרות היו קולעות. לא רדף אחרי הכבוד".

משה, שנפטר בגיל צעיר יחסית (60) שנתיים לפני קום המדינה, הותיר אחריו חמישה ילדים והוריש את עיקר עסקיו לבנו היחיד, קלמן - אביהם של מוקי וישראל, ושתי אחיותיהם, רבקה ומירב. קלמן בחר להתרכז בעסקי הקולנוע שבנה אביו, ובאופן די טבעי הכניס לעסק המשפחתי את שני בניו. "היו מגייסים אותי לעזור לפי הצורך. לפעמים עבדתי כסדרן, מכרתי כרטיסים ואפילו עבדתי במזנון. ראיתי הרבה סרטים, אבל הייתי צריך לעבוד בשביל זה", סיפר בעבר מוקי בראיון ל"הארץ".

הנכד הוביל את הפריצה הבינ"ל

מוקי, כבן הבכור (מבוגר מאחיו ישראל ב-9 שנים), היה זה שקיבל את המושכות של עסקי המשפחה, ולמעשה הוביל את הפריצה הבינלאומית שלה - פריצה שבדיעבד התבררה כמוצלחת והובילה לאקזיט הנוכחי. ב-1982 נפתח המולטיפלקס הראשון של החברה בארץ, וב-1997 נפתח המולטיפלקס הראשון של החברה מחוץ לגבולות הארץ, בבודפשט, עיר הבירה של הונגריה. שנתיים מאוחר יותר חדרה החברה במקביל לשוק הפולני והצ'כי, וב-2006 הוסיפה מדינה חמישית - בולגריה. "פנינו למדינות שבהן הקולנוע לא היה מפותח", סיפר בעבר מוקי גרידינגר שידוע כאיש די מאופק ועצור. "לא היה לנו איזה סוד למכור לצרפתים או לאיטלקים, אבל למדינות מזרח ומרכז אירופה, שרק שנתיים-שלוש קודם לכן יצאו מהשליטה הסובייטית, היה לנו מה להציע".

ואכן, לסינמה סיטי היה מה להציע, ולא רק לצופה הממוצע. באותה שנה שבה השיקה את פעילותה בבולגריה, נהפכה סינמה סיטי לחברה ציבורית כשהונפקה בבורסת ורשה, והייתה בין החברות הישראליות הבודדות שבחרו בבורסה הפולנית ככתובת למניותיהן. סינמה סיטי גייסה אז לקופתה 68 מיליון דולר, וחלק מבעלי המניות בה (כולל תיאטראות ישראל) מכרו מניות תמורת 38 מיליון דולר. המחיר למניה בהנפקה עמד על 19.3 זלוטי פולני, ושווי החברה "אחרי הכסף" היה 343 מיליון דולר. עכשיו, פוסט ההודעה על העסקה, נסחרת המניה לפי מחיר של 35.5 זלוטי, תשואה של 84% ושווי חברה של 592 מיליון דולר. השווי הנכסי שלפיו נמכרת פעילות בתי הקולנוע של החברה, לפי העסקה, הוא 503 מיליון ליש"ט (831 מיליון דולר).

סינמה סיטי, כאמור, מוכרת את פעילותה לאחר שנהפכה למפעילת המולטיפלקסים הגדולה ביותר במזרח ומרכז אירופה, ולמעשה הגשימה את החזון של מוקי ואחיו ישראל. בבעלות החברה יש 99 מולטיפלקסים, 966 מסכים בסך-הכול, שמפוזרים ב-7 מדינות, בעיקר בפולין, הונגריה ורומניה.

סינמה סיטי - וזו נקודה די מהותית - לא חילקה דיבידנד, ולכן רק בעסקה הנוכחית (מלבד מכירת המניות שבוצעה במסגרת ההנפקה), משפחת גרידינגר למעשה נפגשת עם חבילה די כבדה של מזומן. "היינו מפוקסים", הסביר בעבר גרידינגר את סוד ההצלחה של סינמה סיטי מחוץ לגבולות ישראל. "כל זמן שאתה שולט בהוצאות שלך, ולא נכנס לפרויקטים מסוכנים מדי - קולנוע זה עסק סולידי וטוב", הוסיף.

ובכן, אקזיט של 2.9 מיליארד שקל זה הרבה יותר מ"סולידי וטוב".

11% מסך המסכים, 23% מסך ההכנסות

סינמה סיטי נטעה את שורשי פעילותה הראשונים בישראל, אך ב-2014 ישראל היא רק חלק מפעילותה הגלובלית. החברה מפעילה בארץ 11 מולטיפלקסים, 104 מסכים בסך-הכול, ואלה ממוקמים ב-5 ערים תחת המותגים "רב-חן" ו"yes planet". מדובר במספר שמהווה 11% מסך המסכים שמפעילה החברה, וזאת לעומת 35% במקרה של פולין, 18% במקרה של הונגריה ו-15% במקרה של רומניה.

עם זאת, לפעילות הישראלית יש תרומה משמעותית יותר להכנסות החברה, ואחת הסיבות לכך היא מחיר כרטיס ממוצע גבוה יותר בשוק הישראלי מזה הפולני או הרומני. 23.4% מהכנסות סינמה סיטי בשלושת הרבעונים הראשונים של 2013 נבעו מהפעילות הישראלית, וזאת לעומת 34.1% מהפעילות בפולין, 15.3% מהפעילות בהונגריה ו-10.1% מהפעילות ברומניה. השנה מתכננת החברה לפתוח בארץ, בין היתר, מולטיפלקס חדש בבאר-שבע (18 מסכים) ובזיכרון יעקב (11 מסכים). ב-2015 צפויה החברה להשיק את המגה-פרויקט המקומי שלה, בית קולנוע ענק בירושלים.

449 מיליון דולר במזומן ו-382 מיליון דולר במניות

עד כמה מורכבת עסקת המיזוג בין סינמה סיטי ל-Cineworld (ועד כמה היא מבוססת על שיקולי מס) ניתן ללמוד מאורך ההודעות של כל אחת משתי החברות. סינמה סיטי, כאמור, נסחרת בבורסת ורשה (סימול - CCI.WA), ואילו Cineworld נסחרת בבורסת לונדון (סימול - CINE.LN). Cineworld תרכוש מסינמה סיטי הציבורית (Cinema City International N.V) את מלוא הבעלות בחברה-הבת - Cinema City Holding B.V - שמרכזת את כל פעילות בתי הקולנוע שלה לפי שווי נכסי (EV) של 503 מיליון ליש"ט. לסינמה סיטי הציבורית יש פעילות נדל"ן נפרדת שאינה כלולה בעסקה. Cinema City Holding, דרך אגב, הוקמה רק לפני שנה וזה כנראה אומר שמשפחת גרידינגר התחילה לבשל את העסקה לעיל כבר במהלך 2012.

תמורת פעילות זו, תשלם Cineworld לסינמה סיטי הציבורית 272 מיליון ליש"ט במזומן (449 מיליון דולר) ותנפיק לה מניות שיהוו 24.9% מההון של החברה הממוזגת, ושווין "על הנייר" הוא 231.4 מיליון ליש"ט (382 מיליון דולר). תמורת העסקה הכוללת זורמת לכיסה של החברה הציבורית סינמה סיטי ולא ישירות לכיסה של משפחת גרידינגר. מכיוון שסינמה סיטי תמשיך להיות ציבורית ומשפחת גרידינגר מחזיקה בשיעור של 54% מההון שלה (דרך תיאטראות ישראל שבה למשפחה יש 88% מההון), פירוש הדבר הוא שחלקה בתמורה הוא 48% או 1.4 מיליארד שקל.

המשפחה ממצבת עצמה כאחת המשפחות העשירות והנזילות בישראל. מבנה השליטה בסינמה סיטי, ממש כמו מבנה העסקה, מעט מורכב. משפחת גרידינגר, שכוללת את האחים והאחיות משה, ישראל, רבקה ומירב, מחזיקה ב-88% מהון המניות של תיאטראות ישראל הפרטית, וזו מחזיקה במלוא הבעלות על International Theatres שמחזיקה ב-54% מההון של סינמה סיטי הציבורית. לשתי האחיות יש החזקה זהה אך שולית בתיאטראות ישראל, ואילו שני האחים הם בעלי המניות הגדולים בחברה, ולשניים החזקה זהה שלפי הידוע עומדת על יותר מ-35% לכל אחד.

לאחר סגירת העסקה, תיוותר סינמה סיטי חברה ציבורית בבורסת ורשה, ותשנה את שמה ל-Global City. הפעילות שתיוותר בידיה היא פעילות נדל"ן שכוללת קניון בעיר רוסה שבבולגריה (החמישית בגודלה במדינה), ועוד נדל"ן במדינה זו; בניין משרדים בהרצליה, ועוד נדל"ן בישראל וכן קרקע בפולין שעליה מתעדת החברה להקים פארק שעשועים. כמו כן, פעילות זו כוללת החזקה של 32.1% ביזמית הנדל"ן הישראלית רונסון אירופה שנסחרת אף היא בבורסת ורשה. שותפתה (החזקה זהה) של משפחת גרידינגר בחברה זו היא דורי הנדסה. רונסון נסחרת לפי שווי של 168 מיליון דולר. Cineworld תממן את העסקה, בין היתר, על ידי הנפקת זכויות בהיקף של 110 מיליון ליש"ט (181 מיליון דולר), וניצול קו אשראי בנקאי.

לאחר סגירת העסקה, מוקי וישראל גרידינגר יצטרפו לדירקטוריון של החברה הממוזגת - מוקי יכהן כמנכ"ל וישראל יכהן כסמנכ"ל התפעול. יו"ר Cineworld הנוכחי, אנתוני בלום, ימשיך לכהן בתפקידו. במילים אחרות, משפחת גרידינגר היא זו שתחזיק במושכות של החברה הממוזגת, הן דרך תפקידי הניהול הן דרך המניות שתקבל. החברה הממוזגת, שתמשיך להיקרא Cineworld, תהפוך למפעילת המולטיפלקסים השנייה בגודלה באירופה עם 201 בתי קולנוע ו-1,852 מסכים. שוויה המצרפי (לפי תנאי העסקה) יעמוד על 1.8 מיליארד דולר. השחקנית הראשונה בגודלה באירופה היא Odeon UCI הפרטית, שלה יש 2,187 מסכים. ארבעת השווקים העיקריים של Odeon UCI הם בריטניה, ספרד, איטליה וגרמניה, והשלושה המשניים הם אוסטריה, פורטוגל ואירלנד.

המספרים של סינמה סיטי אינטרנשיונל

כיצד תיראה הפעילות של סינמה סיטי אינטרנשיונל

עוד כתבות

מל''ט הרמס תוצרת אלביט מערכות / צילום: אלביט מערכות

זמן טיסה ארוך פי 5 לרחפנים: הכירו את הפיתוח הישראלי החדש

סטארט־אפ ישראלי נבחר בידי אלביט לפיתוח מנועים היברידיים לרחפנים ● ארה"ב ובחריין תרגלו יירוט כטב"מים במפרץ ● קטאר מצטיידת במכ"מים מתוצרת צרפת ● ואוקראינה עוברת לכטב"מים מבוססי מצלמות ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

סניף הבנק הבינלאומי / צילום: אייל טואג

הדיווח שהגדיל את הונו של צדיק בינו בחצי מיליארד שקל בתוך יום

בעקבות דיווח על כוונת פיבי של צדיק בינו להתמזג עם הבנק הבינלאומי שבשליטתה, זינקה מניית חברת ההחזקות בכ־17% וצמצמה את הדיסקאונט העמוק בו נסחרה ביחס לשווי החזקותיה בבנק ● אי.בי.אי: "השוק חיכה למהלך הזה. בינו מעוניין לסגור את הדיסקאונט ו'להתקרב לצלחת'"

מניות התוכנה יורדות אל מול האיום החדש / אילוסטרציה: Shutterstock

מנכ"ל אנבידיה מנסה להרגיע, אבל בשוק בטוחים: "החפיר של המניות הללו נפרץ"

הכלי החדש שעליו הכריזה חברת אנתרופיק הצית סערה מושלמת בוול סטריט ובת"א, שמחקה מאות מיליארדי דולרים משווי חברות התוכנה ● המשקיעים, שחוששים כי עוזרי בינה מלאכותית יחליפו מיומנויות של עשרות שנים, מתחילים לתמחר מחדש את ענקיות התוכנה כ"נכס רעיל"

הנפיקו בוול סטריט ונחתכו ביותר מחצי / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

נפלו במעל 50%: ייסורי המנפיקות הישראליות בוול סטריט

שלוש חברות ישראליות שהצליחו לצאת בהנפקה אשתקד, איטורו, ויה ונאבן, התעוררו למציאות שונה מזו שייחלו לה בעת הצילום המסורתי ביום הגדול בניו יורק ● הסיבות לכך: סנטימנט שלילי לחברות התוכנה, בשל חשש מהתחרות שיעוררו שחקנים מבוססי AI ● אצל מי מזהים האנליסטים אפסייד אפשרי?

הזבל עולה על גדותיו / צילום: Shutterstock

בין ההצהרות למעשים: ישראל לא נגמלת מקבירת הפסולת באדמה

בישראל, בניגוד לעולם, עדיין רוב הפסולת מוטמנת בקרקע ● מדובר במצב בעייתי ממגוון סיבות, כשאחת מהן היא שהמקום הולך להיגמר ● מאמצי הממשלה לא הביאו לשינוי בשטח, והמשבר מעבר לפינה ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי הטיפול בפסולת

שואבי אבק של דייסון / צילום: Shutterstock

פוקס קיבלה את הזיכיון הבלעדי להפצה ושיווק מוצרי דייסון בישראל

עפ"י הודעת פוקס, תקופת ההסכם עם דייסון נקבעה לחמש שנים ● עוד נמסר כי בהמשך השנה תפתח פוקס חנות ייעודית למותג במתחם ביג גלילות ● מדובר בעסקה ראשונה שמכניסה את הקבוצה, בבעלותו של הראל ויזל, לתחום האלקטרוניקה ומוצרי החשמל

מטוס ארקיע / צילום: ארקיע

המשקיע האמריקאי מעולמות הבריאות שלוטש עיניים לארקיע

האחים נקש מנהלים מגעים למכירת השליטה בחברת התעופה לפי שווי של כ-50 מיליון דולר ● המשקיע שנמצא במשא ומתן סופי הוא אליוט זמל, אמריקאי עם פעילות בענפי הבריאות וההשקעות

כמה ימי מחלה העובדים הישראלים לוקחים? / אילוסטרציה: Shutterstock

כמה ימי מחלה העובדים הישראלים לוקחים? הנתונים מנפצים כמה מיתוסים

האם הורים לילדים קטנים לוקחים יותר ימי מחלה מאחרים, ובאילו ימים ישראלים נוטים להיעדר? ● חברת חילן Value ניתחה את דיווחי ימי המחלה של מאות אלפי עובדים מסקטורים שונים, וחלק מהמסקנות מפתיעות ● שוק העבודה במספרים, מדור חדש

משרדי אנבידיה ביקנעם / צילום: אנבידיה

מרחיבה את המשרדים ביקנעם: עסקת הענק של אנבידיה ומליסרון

ענקית השבבים חתמה על הסכם שכירות חדש מול מליסרון, ובכך ממשיכה במגמת ההתרחבות בישראל ובצפון בפרט ● מדובר בבניין חדש בעל 11 קומות, סמוך למטה הקיים של אנבידיה ביקנעם ולקמפוס הענק שיוקם בטבעון במרחק כמה דקות נסיעה

איליה סוצקבר / צילום: כדיה לוי (עיבוד תמונה)

בכיר בחברה של איליה סוצקבר בישראל עוזב לסטארט־אפ חדש

עזיבה נוספת במרכז הפיתוח של SSI בתל אביב: שחר פפיני, מהמהנדסים הבכירים בחברה של איליה סוצקבר, פרש ומצטרף כ־CTO לסטארט־אפ Attestable AI, שגייס כ־20 מיליון דולר עוד לפני השקת מוצר

שר המשפטים יריב לוין והיועמ''שית גלי בהרב-מיארה / צילום: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), יואב דודקביץ (ידיעות אחרונות)

היועמ"שית: לוין מונע מינוי שופטים ואלפי תיקים מצטברים

בהרב-מיארה הגישה לבג"ץ את עמדתה בעתירה נגד סירובו של לוין לכנס את הוועדה לבחירת שופטים, והפנתה לנתונים של הנהלת בתי המשפט על מחסור כבד במערכת ● לדבריה, הציבור נפגע ואלפי תיקים "ממתינים על המדף"

האם רגולציית הסייבר לרכב תחסום יבוא דגמים מסוימים? / אילוסטרציה: Shutterstock

המהלך הדרמטי של הממשלה: התקנה שעשויה לעצור את יבוא הרכב מסין

יבוא רכבים לישראל יחוייב השנה באישורי סייבר, לפי תקנות משרד התחבורה ● ב-2025, ישראל הובילה ביבוא רכבים סיניים מופחתי זיהום ודורגה 14 בעולם ביצוא מוחלט ● וגם: עודפים מוזלים של "אפס ק"מ" גם בחודש פברואר ● השבוע בענף הרכב

חבר הכנסת אחמד טיבי יומן השבוע, כאן ב', 04.02.26 / צילום: איל יצהר

עד כמה הרצח בחברה הערבית חריג ביחס לעולם?

ח"כ אחמד טיבי אמר ששיעור הרצח בחברה הערבית גבוה ביחס לעולם ● הנתונים מראים שהוא צודק - ויש רק שלוש מדינות שרשמו שיעורי רצח גבוהים יותר ● המשרוקית של גלובס

וול סטריט / צילום: ap, M. Spencer Green

וול סטריט ננעלה בירידות חדות; הביטקוין צלל ב-10% לשפל של כמעט שנתיים

נאסד"ק ירד בכ-1.5% ● הביטקוין ירד ל-65 אלף דולר, חצי מהשיא שנקבע באוקטובר ● זינוק של 118% בהודעות הפיטורים בארה"ב, בינואר הגיעו לרמתם הגבוהה ביותר מאז 2009 ● דו"חות אמזון אחרי נעילת המסחר: ההכנסות צפויות לעלות לראשונה על 200 מיליארד דולר ● מחירי המתכות היקרות יורדים

מרטין שלגל, נגיד הבנק המרכזי השוויצרי / צילום: Reuters, Maximilian Schwarz

הדילמה השוויצרית: איך להגן על הכלכלה, לשמור על הפרנק ולא לעצבן את טראמפ

בעוד שהדולר מוסיף ונחלש, והעולם מחפש יציבות, שווייץ ניצבת בפני "צרות של עשירים": המטבע המקומי בשיא של עשור, האינפלציה במדינה אפסית, והחשש מפגיעה ביצוא גובר ● האם הנגיד מרטין שלגל יחזור לריבית שלילית ויסתכן בעימות חזיתי מול ממשל טראמפ?

חשבוניות פיקטיביות / איור: גיל ג'יבלי

ארגוני הפשיעה מצאו שיטה חדשה לגנוב מיליארדי שקלים מהמדינה

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● רשות המסים בלמה לאחרונה חשבוניות פיקטיביות בהיקף של 25 מיליארד שקל, וארגוני הפשיעה החלו לחשב מסלול מחדש: לפרוץ למערכות של חברות אמינות, לגנוב זהויות ולהנפיק חשבוניות "רפאים" באישון לילה ● מקבלנים שחשבונם הוקפא ועד מילואימניקים שנפלו קורבן - כך עובדת שיטת העוקץ

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

מגמה שלילית בתל אביב; מדדי הקלינטק והביטחוניות ירדו ב-3%

מדד ת"א 35 ירד בכ-1.9% ● טאואר זינקה לאחר שהודיעה על שת"פ עם אנבידיה, אך מחקה את העליות זמן קצר לאחר מכן ● מג'יק ומטריקס התאוששו מעט לאחר הצניחה במניות ה-IT אתמול ● הביטקוין יורד לשפל של כשנה וחצי ● וגם: בבנק אוף אמריקה מצפים שהטלטלה בתחום הטכנולוגיה תייצר הזדמנויות במניות השבבים

סונדר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: ap, Jose Luis Magana

תחרות באנבידיה או מיזם חלל: על מה תוציא גוגל 180 מיליארד דולר?

מנכ"ל גוגל הפתיע אמש כאשר חשף את הסכום העצום שהוא מתכנן לשים השנה על השקעות הוניות ● המשקיעים קצת פחות אהבו את זה, אך מה בעצם פיצ'אי מתכנן? ● שלושה תסריטים אפשריים

קמפיין של הלוטו / צילום: צילום מסך מיוטיוב

כ-15 מיליון שקל בשנה: תקציב הפרסום של הלוטו עובר ידיים

פרסום הגרלת הלוטו עובר ממשרד באומן בר ריבנאי למשרד אדלר חומסקי - שלמעשה יטפל מעתה במרבית תקציב הפרסום של מפעל הפיס, העומד על 60 מיליון שקל בשנה ● מקס ממתגת מחדש את הלייב פארק בראשון לציון כ־אמפי MAX ● חברת הפינטק הישראלית april חותמת על שיתוף פעולה עם פייפאל ● וגם: שורת מינויים חדשים בגלידות שטראוס תחת הבעלים החדשים ● אירועים ומינויים

זום גלובלי / צילום: Reuters

מילה אחת מיותרת ברוסיה עלתה בשש שנות מאסר

ארה"ב והודו הגיעו להסכם מכסים חדש - לפחות לטענת טראמפ • גזר הדין החריג שהוטל על קומיקאי רוסי • ומי רצח את בנו של קדאפי? פרטים חדשים נחשפים • זום גלובלי, מדור חדש