גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אחיותיו של גיל דנקנר: לאסור על דור כימיקלים לרכוש מניות גדות

ירדן ודניאלה דנקנר טוענות כי אחיהן השתלט על מניותיהן בדור כימיקלים, שהוחזקו בנאמנות ע"י אביהם ■ במסגרת תביעתן לקבל בחזרה את המניות, הן מבקשות לאסור על אחיהן "לסכן את דור כימיקלים בהשקעה כבדה בתחום רב-סיכונים"

משפחת דנקנר ממשיכה לייצר כותרות שלא בטובתה: ירדן ודניאלה דנקנר, בנותיו של ד"ר דוד דנקנר (ובנות-הדוד של נוחי דנקנר ודני דנקנר), מבקשות מבית המשפט לאסור על אחיהן, גיל דנקנר, לרכוש את מניות חברת הספנות "גדות מכליות" וחברת "מאגרים לכימיקלים" באמצעות דור כימיקלים שבשליטתו.

בבקשה למתן צו מניעה זמני, האוסר על האח לרכוש את המניות או כל נכס אחר של החברות, טוענות האחיות כי התערבותו של בית המשפט נדרשת בדחיפות לאור ניסיונותיו של גיל לבצע מחטפים וליצור "עובדות בשטח". זאת, בטרם תידון תביעתן העיקרית נגדו, במסגרתה הן דורשות לקבל את מניותיהן בדור כימיקלים.

מניותיהן של האחיות מוחזקות בידי אביהן בנאמנות, ואולם לטענת האחיות, גיל, המכהן כיו"ר דור כימיקלים, החתים את האב על מסמכים, "שמתיימרים" להפקיע את רכושו, לרבות מניותיהן בחברה.

בבקשה, שהוגשה בידי עו"ד רויטל כרם למחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי בתל-אביב, צוין כי "מטרת הבקשה הינה לשמר את המצב הקיים ולמנוע מצב בלתי הפיך, שבו גיל יסבך את דור כימיקלים בהתחייבויות שלא במהלך העסקים הרגיל שלה, ובסיכונים להתחייבויות שאין כלל לאמוד עתה את שיעורם".

עוד צוין בבקשה כי היא מוגשת בעקבות ידיעה שפורסמה בסוף השבוע ב"גלובס", ובעקבות בדיקה של האחיות עם אנשים מדור כימיקלים, מהן עולה כי דור כימיקלים חברה לקבוצת משקיעים, אותם מארגנת קרן סקיי, כדי להתמודד על רכישת מניות גדות. המועד להגשת הצעה מחייבת לכונסי הנכסים של המניות נקבע ל-23 בינואר, ולכן עותרות האחיות לקיים דיון דחוף בבקשתן קודם למועד זה.

"גחמה הרת-סיכון"

בבקשתן טוענות האחיות כי "משום מה גיל מוצא לנכון, דווקא בסביבה הכלכלית של היום ובמשבר האשראי הקיים, לסכן את דור כימיקלים בהשקעה כבדה בתחום רב-סיכונים שאין לדור כימיקלים שום מומחיות בו. כמו כן, גדות הינה בעלת נזילות חלשה ורמת מינוף גבוהה, כך שחובותיה מסתכמים במיליארד וחצי שקל. והעיקר - אין זו פעולה המיועדת לקידום עסקיה של דור כימיקלים או שמירתם, אלא פרי של גחמה יומרנית של גיל, הרת-סיכון ומיותרת".

לטענת האחיות, אם יבוצע מהלך זה טרם בירור תביעתן, ייגרם להן נזק בלתי הפיך כבד, "שכן אין זה רק סיכון של כסף שיופקד כעת, אלא גם של הסתבכות שאין לראות בשלב זה את סופה; והאחיות, שהן בעלות מניות בשיעור מהותי בדור כימיקלים, ייוותרו למול שוקת שבורה.

"לעומת זאת, לדור כימיקלים עצמה, שעסקת הרכישה אינה מקדמת את עסקיה ומצבה כהוא זה, אלא שמעל לכל ספק יש בה דווקא כדי לפגוע בהן, לא ייגרם כל נזק מכך שהיא לא תתחייב בשלב זה לרכוש את גדות או חלק כלשהו בה".

עוד טוענות האחיות כי בדור כימיקלים אין כיום מערך אמיתי של ממשל תאגידי, והחלטותיה מונעות באופן בלעדי מהאינטרס האישי של גיל ומגחמותיו.

"אחוזתו הפרטית"

דור כימיקלים עוסקת בייצור מוצרי ביניים לתעשייה ויריעות פלסטיות. החברה נמחקה מהמסחר בבורסה באפריל 2010, ולאחר מכן מוזגו אליה החברות התעשייתיות הפרטיות של המשפחה, בהן כרמל כימיקלים. כיום מניותיה מוחזקות בידי לאה דנקנר ובני משפחת דוד דנקנר.

מבקשת האחיות עולה כי גיל דנקנר משמש בפועל כשליט יחיד בחברה, כיוון שאביהם של השלושה, דוד בן ה-86, אינו מסוגל להשפיע על ניהולה; ואילו האחיות, שהן בעלות הזכויות למחצית המניות שבבעלות דוד, מנועות כיום מלפעול בחברה, בשל העובדה שהאב נטל על עצמו לפעול במקומן כנאמן.

לפני כ-3 שבועות הגישו ירדן ודניאלה דנקנר עתירה למחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי, בדרישה להשיב לידיהן את השליטה במניותיהן בדור כימיקלים.

לדבריהן, לפני כ-3 חודשים, ב-2 בספטמבר, הצליח גיל להוביל את אמו, אביבה דנקנר, להחתים את אביהם, דוד - שבמשך עשרות שנים דאג לאינטרסים שלהן כבעלות מניות בחברה - על שורת מסמכים, שמפקיעים ממנו לכאורה את כל רכושו, לרבות מניותיהן בדור כימיקלים, עליהן היה האב מופקד כנאמן.

מסמכים אלה, טוענות האחיות, מעניקות לאחיהן זכות בלתי סבירה לקנות את מניותיהן בחברה בכל עת שיבחר, תוך שלילת זכותן להחליט האם, מתי ולמי למכור אותן. "בנוסף, המסמכים מתיימרים לבצע מהפכה בתקנוני דור כימיקלים וסאורון, לקיפוחן של האחיות כבעלות מניות, וכן להנציח את השימוש בקופתה לכיסו וליעדיו של גיל".

לדברי האחיות, לפני מספר שבועות גיל הביא לשליחת מכתב בשמן, שהמליץ להן למהר ולאשר את המסמכים, עליהם חתם האב דוד, כדי שלא להחמיץ "זכייה" גדולה שגלומה בהם. לטענתן, בהבינן את המשמעות האמיתית של המסמכים, הן סירבו לאשרם ופנו לבית המשפט.

בתביעתן טוענות האחיות כי אחיהן מנצל את רכושה של דור כימיקלים לטובתו, פועל בניגוד לכל הגיון כלכלי ומסכן את כספי החברה בהשקעות עתירות סיכון.

לדבריהן, גיל דנקנר פועל בנכסיה ובענייניה של דור כימיקלים בחוסר תום-לב ובחוסר הגינות, כ"באחוזתו הפרטית", ועושק וגוזל אותה בקצב הולך וגובר.

לטענתן, "גיל מושך מדור כימיקלים כספים אליו ואל גופים בשליטתו ויצר להן הפסדי ענק בהרפתקה מגלומנית".

בהמשך לטענות הללו מבקשות האחיות מבית המשפט להורות לאחיהן להתפטר מתפקידו כיו"ר דור כימיקלים ומכל תפקידיו בחברת ד.ג.ד חיפה ובכל חברה-בת אחרת.

טרם הוגש כתב הגנה מטעם גיל דנקנר ודור כימיקלים. בבקשת ארכה להגשת כתב ההגנה שהוגשה אתמול (ג') לבית המשפט, נטען כי בתביעת האחיות קיימות טענות הנוגעות לאירועים שאירעו בעשרות השנים האחרונות, ועל חלקן חלה התיישנות.

באי-כוחו של גיל דנקנר, עורכי הדין איל רוזובסקי ואורן גרוס, מסרו בתגובה: "התביעה והבקשה חסרות שחר. את תגובתנו נמסור לבית המשפט, ולא ננהל את ההליך בתקשורת".

עוד כתבות

אולם קולנוע בקליפורניה. החדשים רווחיים יותר מהישנים / צילום: Shutterstock

לאולמות קולנוע יש נדל"ן מיוחד, וזה מציל אותם

אולמות הקולנוע הלכו ואיבדו רלוונטיות רק לפני כמה שנים ● המיצוב הנדל"ני המיוחד שלהם עשוי להציל אותם

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

השבוע בשווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הענקית שקפצה וזו שהתרסקה - ועוד כתבות על מצב השווקים

מטא איכזבה את המשקיעים ● נטפליקס צנחה אחרי תוצאות חיוביות, טסלה פרסמה דוח מאכזב אבל המניה שלה קפצה. למה? ● קבוצת רד בינת מסיימת עידן ועוד כתבות על המצב בשווקים

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

ג'ו ביידן ובנימין נתניהו / צילום: צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבית הלבן: ביידן חזר על עמדתו הברורה בנוגע לרפיח

חייל צה"ל נפצע קל מירי שני טילי נ"ט אמש למנרה • תיעוד מתקיפות צה"ל ברצועת עזה ביממה האחרונה: מחבלים חמושים חוסלו, אתרי שיגור הושמדו • היערכות בישראל להוצאת צווי מעצר בין-לאומיים כבר השבוע נגד נתניהו, גלנט והלוי • עשרות מפגינים, בהם קרובי חטופים, חסמו אמש את איילון צפון והדליקו כתובת אש עם הכיתוב "חלאס" ● עדכונים בולטים 

הנוף הנשקף מהררית / צילום: ליבי לוי

נסעתם לגליל בחג? אתם חייבים לעצור ביישוב הזה לחוויה תאילנדית אמיתית

קפה שהוא גם גלריה, מופע מוזיקלי של ערפול חושים, מעדנייה משובחת ושופינג ברוח האנתרופוסופיה ● ביקור ביישוב הררית, שמרגיש כמו יקום מקביל

אילת / צילום: Shutterstock, StockStudio Aerials

אפילו הטילים כבר לא מרתיעים את משקיעי הנדל"ן בעיר הזו

דווקא בזמן מלחמה, המשבר בשוק הנדל"ן והריבית הגבוהה, אילת פורחת נדל"נית ● "המשקיעים חזרו לעיר והם סוגרים עסקאות עם קבלנים"

אלי אביסרור, מנכ''ל אביסרור משה ובניו ויו''ר ארגון קבלני הנגב / צילום: דיאגו מיטלמן

הממשלה, החרם הטורקי ומחירי הדירות: הקבלן שבונה אלפי יחידות דווקא אופטימי

אלי אביסרור, מנכ"ל אביסרור משה ובניו ויו"ר ארגון קבלני הנגב, סבור שהממשלה אינה מסייעת לקבלנים בהתמודדות עם המצב, אך מנבא שהענף יצא מהמשבר ● הוא לא חושב כרגע על הנפקה, סבור שטורקיה היא שתפסיד בסופו של דבר מהחרם על ישראל ובטוח שהנגב הוא העתיד של ישראל

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

חניה על מדרכה. נושא שנוי במחלוקת / צילום: הלית ינאי

מה הוביל לקפיצה במספרי תו החניה לנכים?

מאז שרוככו התנאים לקבלת תו נכה, נרשמה עלייה של 55% במספר התווים שהונפקו ● השינוי בחוק שאפשר לנכים לקבל חניה צמודה לבית הקפיץ גם את מספר החניות, ובתל אביב הוא הוכפל ● יו"ר עמותת נגישות ישראל, יובל וגנר: "התכלית של מתן תווי נכה פשוט לא מקוימת"

אברהם אסף / צילום: תמר מצפי

אברהם אסף, מייסד ובעל השליטה בקבוצת אמנת, נפטר בגיל 83

אסף הפך לבעל השליטה באמנת לאחר שרק לפני ארבעה ימים רכש את ההחזקות של שותפו לייסוד החברה, שמואל בר אור, (22.17%) תמורת כ-21.7 מיליון שקל ● מי שצפוי להמשיך אותו הוא בנו, סגן יו"ר החברה, ערן אסף

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

הירחון העברי ''השחר'', שבו כתב בן יהודה, 1879. הרושם ממאמרו היה עצום / צילום: ויקיפדיה

העברית של ימינו מבטאת כישלון אחד מובהק של אליעזר בן יהודה

בדיוק לפני 145 שנה אליעזר בן יהודה הקדים את כל בני זמנו בהבנת הקשר בין הארץ לבין הלשון ● אבל את לשון ימינו הוא כנראה לא היה מבין

טל בסכס, פרויקטור מרכז השליטה האזרחי / צילום: רמי זרנגר-יח''צ החברה למתנ''סים

הפרויקטור שלא היה בראיון ראשון: "לא באתי לחמם כיסא"

טל בסכס מונה בסוף אוקטובר לפרויקטור שתפקידו "לתדרך בכל הנוגע לניהול האזרחי של המלחמה" ● אלא שאינטרסים פוליטיים רחשו בשטח, יותר מדי גופים היו מעורבים, ומהדיבורים על תקציב של 15 מיליארד שקל לא נשאר דבר ● בראיון לגלובס הוא מדבר על היכולת להשפיע כמנכ"ל החברה למתנ"סים, ומפתיע: "אם קוראים לי שוב - אני מתייצב"

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות