גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רוני מילוא ועו"ד שי רייכר ינהלו את עיזבון סמי שמעון

מותו של שמעון הצית סכסוך בין אלמנתו ובתו לבין עו"ד גל גוטזגן, שניהל את העיזבון בסך 1.7 מיליארד שקל ■ לפי פשרה שהושגה בתיווך עו"ד עמוס גבריאלי, גוטזגן יפרוש, והתביעות יימחקו ■ רייכר ינהל את העיזבון, ומילוא - את נכסי הבת

רוני מילוא, השר לשעבר וראש העיר תל-אביב לשעבר, ועו"ד שי רייכר ממשרד יגאל ארנון ושות', יחליפו את השופט לשעבר, עו"ד גל גוטזגן, בניהול העיזבון של איש העסקים המנוח, סמי שמעון ז"ל - כך נודע ל"גלובס".

לפי מידע שהגיע ל"גלובס", הסכסוך הארוך והקשה שהתנהל בשנים האחרונות בין אלמנתו ובתו של שמעון, אנג'לה ואלכסנדרה שמעון, לבין עו"ד גוטזגן, בנוגע לניהול עיזבון המיליארדר המנוח, הגיע בימים האחרונים לסיומו בהסדר פשרה מחוץ לכותלי בית המשפט.

ל"גלובס" נודע כי מי שעמד מאחורי ההסדר וסייע לצדדים להגיע לפתרון מוסכם ביניהם הוא עו"ד עמוס גבריאלי, שנחשב למגשר המוביל של עולם העסקים הישראלי.

לפי ההסדר, התביעות ההדדיות שהגישו הצדדים יימחקו, גוטזגן יפרוש מתפקידו כמנהל העיזבון ב-22 בפברואר 2014, וכאמור רייכר ומילוא יקבלו לידיהם את מושכות ניהול העיזבון במקומו.

חלוקה שוויונית

רייכר ימונה למנהל העיזבון, והמשמעות היא שהוא ינהל מעתה במקומו של גוטזגן יותר מ-40 מיליון דולר, שהורה שמעון לחלק בין כ-65 אנשים, רובם קרובי משפחה שלו. כמו כן, רייכר ינהל את כל נושא החובות לרשויות המס מתוך כספי הירושה וייצג את העיזבון בתביעות שהוגשו נגדו בבתי משפט על-ידי גורמים שונים ושעדיין מתנהלות.

מילוא, מצדו, ינהל את הכספים והנכסים שהוריש שמעון לבתו, אלכסנדרה בת ה-28. מדובר בכספים ובנכסים שבהוראתו של שמעון הופקדו בנאמנות לטובתה של בתו, ושיועברו לשליטתה כשימלאו לה 35.

כמו כן, הצדדים הסכימו על חלוקת נכסי העיזבון באופן שמבטא חלוקה שווה של 50-50 בין האלמנה, אנג'לה שמעון, לבין בתו, אלכסנדרה. עוד נקבע כי אנג'לה שמעון תקבל את השליטה בחברות הישראליות של סמי שמעון ז"ל. האלמנה תחזיק בכ-75% מחברות קבוצת יכין חקל וקאש אנד קרי וכן בחברות הזרות שהיו בבעלות סמי שמעון.

הסדר הגישור בין גוטזגן לבין אלמנתו ובתו של סמי שמעון הביא לפתרון רוב הסכסוכים הקשורים בעיזבון הענק של שמעון. ואולם, ישנם כמה נושאים פתוחים, שעדיין נדונים בבתי המשפט.

אחד מהם הוא תביעה שמנהל בית יתומים קריית צאנז בנתניה. בתביעה שהגיש בספטמבר 2010 לבית המשפט המחוזי מרכז נגד עיזבונו של שמעון, טוען מעון קריית צאנז בנתניה, באמצעות עו"ד יעקב וינרוט, כי טרם מותו התחייב שמעון לתרום למעון 7 מיליון דולר, שיועדו לבניית בית יתומים חדש בקריית צאנז בנתניה. אלמנתו ובתו של שמעון טוענות כי שמעון חזר בו מההבטחה, וכי המעון אינו זכאי לקבל את הכספים.

סמי שמעון, מיליארדר ופילנתרופ יהודי, מת ב-30 במאי 2009 בעקבות מחלה קשה והותיר אחריו נכסים בסך המוערך ב-1.7 מיליארד שקל. בצוואה שהותיר אחריו חילק שמעון חילק 95 מיליון דולר בין 65 אנשים, שרובם קרובי משפחתו, ואת יתרת כספיו ונכסיו בשווי של מאות מיליוני שקלים, חילק שמעון באופן שווה בין אלמנתו ובתו.

לאחר מותו של שמעון מונה גוטזגן כמנהל עיזבונו, בהתאם להוראה מפורשת של שמעון בצוואתו. המוות של שמעון נתן אות לקרב ירושה קשה בין אלמנתו ובתו, אנג'לה ואלכסנדרה שמעון, לבין גוטזגן.

טענות לשימוש לצרכים פרטיים

האלמנה והבת טענו כי גוטזגן פעל ברשלנות ובניהול העיזבון, וכי קופת העיזבון שימשה אותו לביצוע תשלומים שונים למקורביו ולידידיו ואף לצורך מימון הוצאות אישיות מוגזמות שלו, בהן טיסות במחלקת עסקים ולינה במלונות פאר, והכול על חשבונן.

ב-24 ביולי 2013 פנתה אלכסנדרה שמעון לבית המשפט מחוזי בתל-אביב, בדרישה להעביר מתפקידו באופן מיידי את גוטזגן. היא טענה כי גוטזגן נמצא במצב של ניגוד עניינים מובהק בין חובתו כמנהל עיזבון לבין כובעו כנאמן, ופועל באופן אגרסיבי ומיותר למימוש נכסי עיזבון, עליהם הוא אמון מתוקף היותו נאמן.

לטענתה, "גוטזגן אימץ תפיסה מעוותת של תפקידו כמנהל עיזבון, שבשמה הוא פועל כאחוז דיבוק למימוש מהיר ולא אחראי של נכסי העיזבון, לרבות אלה האמורים להגיע אל אלכסנדרה במסגרת הנאמנות".

גוטזגן לא נשאר חייב ובהליכים שונים שהגיש לבית המשפט הוא טען כי בשנים האחרונות הוציאה אנג'לה שמעון מיליוני שקלים מחברת יכין חקל שהייתה בבעלותו של שמעון והשתמשה במשאביה שלא כדין.

עוד טען גוטזגן כי אנג'לה שמעון השתמשה בלשכה רחבת-ידיים, ברכב מנהלים יוקרתי מסוג אאודי, בשירותיהם של עובדי החברה, לרבות רואי חשבון, יועצים משפטיים, שתי מזכירות אישיות ונהג צמוד, על חשבון החברה ומקופתה, והכול לצרכיה הפרטיים.

אנג'לה שמעון יוצגה בידי עורכי הדין שי רייכר, אורית מלכה ואיל יעקבי ממשרד יגאל ארנון ושות'; גוטזגן יוצג בידי עו"ד יוסי בנקל ממשרד ראב"ד, מגריזו, בנקל ושות'.

עו"ד עמוס גבריאלי: המגשר של עולם העסקים והבידור

הסכסוך הארוך בין עו"ד גל גוטזגן, שהיה מקורבו של סמי שמעון והאיש ששמעון בחר בו לנהל את ירושתו, לבין אנג'לה ואלכסנדרה שמעון, הגיע לחילופי האשמות כה חריפים, עד שקשה היה להאמין שניתן יהיה לפתור אותו בהסכמה.

הסדר הפשרה בין הצדדים הושג לבסוף בתום הליך גישור שנערך בפני עו"ד עמוס גבריאלי. גבריאלי נחשב למגשר המוביל בעולם העסקים והבידור הישראלי.

בין היתר, גישר גבריאלי בסכסוך שהתגלע בין ראש הממשלה לשעבר, אהוד אולמרט, לבין פרקליט המדינה לשעבר, משה לדור, בעקבות ראיון שנתן האחרון לעיתון "הארץ", שבו לטענת אולמרט, לדור השמיצו. בתום גישור שניהל גבריאלי, התנצל לדור בפני אולמרט על דבריו בראיון, ואולמרט משך את תביעת הדיבה שהגיש נגדו.

גבריאלי הביא גם לפתרון הסכסוך הקשה שהתגלה בין הזמרים ריטה ורמי קלינשטיין לבין חברת התקליטים הליקון שבניהול רוני בראון, סביב התגמולים לזמרים. בתום גישור בפני גבריאלי הגיעו הצדדים לפשרה, לפיה הזמרים קיבלו מהליקון כ-2.5 מיליון שקל וזכויות עתידיות על יצירותיהם.

פשרה נוספת שהושגה בזכות גבריאלי הייתה בסכסוך בין העיתונאי, רביב דרוקר, לבין העיתון "ידיעות אחרונות". באוגוסט 2008 פורסמה בעיתון כתבה על פעילותו העיתונאית של דרוקר.

הכתבה, שקיבלה את הכותרת "חפיף דרוקר", הטילה דופי ביושרו המקצועי של דרוקר, ובעקבותיה הגיש דרוקר תביעת דיבה בסך מיליון שקל נגד העיתון ועורכיו, בטענה כי הכתבה הייתה מגמתית ונבעה מרצון לנקום בו על ביקורת שמתח על העיתון ובכיריו. בסיום הליך גישור אצל גבריאלי, הוסכם כי העיתון יתנצל בפני דרוקר, וכי האחרון ימשוך את תביעת הדיבה נגד העיתון.

עוד כתבות

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, עפ"י הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

זיו קורן (מימין) וניב חורש, מבעלי ראובני פרידן / צילום: אייל נבו

קבוצת ראובני פרידן ממזגת לתוכה את סוכנות Great Digital

ב-15 השנים האחרונות פעלה גרייט דיגיטל כסוכנות עצמאית, וכעת היא תמוזג לזרוע הדיגיטל של ראובני פרידן - ארלו ● היקף התקציבים של גרייט דיגיטל עומד על כ-20 מיליון שקל, ובין לקוחותיה נמנים WeWork, יוניליוור וקבוצת ניאופארם

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לפני ההצבעה על ביטולו בכנסת: האוצר הזמין קמפיין לפטור ממע"מ ל-150 דולר

בשבוע הבא יעלה להצבעה בכנסת הצו להרחבת הפטור ממע"מ בייבוא אישי לסכום של 150 דולר ● יחד עם זאת, במשרד האוצר מבקשים כבר להכין קמפיין למען יידוע הציבור בדבר העלאת סכום הפטור

ליאת הר לב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך יוטיוב

כזה דבר לא ראינו הרבה זמן: שישה בנקים בטבלת הזכורות והאהובות

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לבנק לאומי - שגם אחראי להשקעה הגדולה ביותר, לפי יפעת בקרת פרסום - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת של בנק הפועלים היא האהובה ביותר זה השבוע הרביעי

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

אהרונוביץ', אנגלמן, כץ / צילום: יוסי זמיר, ניב קנטור, עמית שאבי-ידיעות אחרונות

רשות המסים פוזלת לרווחים מפולימרקט, אבל שוכחת דבר בסיסי בפלטפורמה

הרשות רוצה נתח מרווחי השחקנים בפולימרקט, אבל איך היא תאתר אותם ● הבירוקרטיה מכה באזרחים חולים ● ומה לא נלמר מפגיעת הטיל בבזן ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

עד לפני יומיים ההסתברות להורדת ריבית בישראל הייתה 80%. המצב השתנה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית בשני הקרוב ● עד לפני יומיים ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"

רחובות טהרן / צילום: ap, Vahid Salemi

"משהו גדול בדרך": האתר שמנסה לחזות מתי תהיה תקיפה באיראן

StrikeRadar, פלטפורמה ניסיונית מבוססת בינה מלאכותית שפיתח מנהל מוצר ישראלי, הציגה היום תנודתיות חדה במדד הסיכון לתקיפה אמריקאית באיראן, שהגיע עד ל-49%

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

ארדואן בביקור במצרים החודש, לצד א־סיסי / צילום: Reuters, Anadolu

טורקיה ומצרים משלבות כוחות נגד ההכרה בסומלילנד

החשש המצרי מהשלכות סכר הרנסנס והשאיפה האתיופית למוצא לים הובילו למפנה ביחסי קהיר ואנקרה ● מצרים וטורקיה מהדקות את שיתוף הפעולה הצבאי בסומליה, באמצעות הצבת אלפי חיילים, נגמ"שים ומטוסי קרב, במטרה לבלום את התחזקות אדיס אבבה ואת ההכרה בסומלילנד

דודו רייכמן, סגן מנהל מחלקת לקוחות מוסדיים, אי.בי.אי / צילום: יח''צ

שתי המניות שהן "הזדמנות של פעם בכמה שנים"

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● דודו רייכמן, ממחלקת לקוחות מוסדיים בבית ההשקעות אי.בי.אי, מזהה הזדמנות בשתי ענקיות טכנולוגיה, בטוח שישראל תמשיך לתת תשואה עודפת על העולם, ומעדיף כאן את מניות הבנקים והנדל"ן ● עוד הוא מציע להתרחב למניות שבבים בשווקים מתעוררים, ולהתרחק מקמעונאות ותשתיות

בית בקיבוץ. לא נחתם הסכם ממון / צילום: איל יצהר

הבעל סירב להיות חבר קיבוץ ודרש מחצית מהדירה. מה קבע בית הדין?

לצורך רכישת הבית נלקחה משכנתא שנרשמה על שם שני בני הזוג, והבעל השתתף בתשלומי המשכנתא למשך תקופה מוגבלת של כשנה ● הבחירה שלא להצטרף לקיבוץ עלתה ביוקר, והבעל נותר בלי זכויות בבית

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

נשימה / צילום: Shutterstock

​קחו אוויר: מה הנשימה שלנו מגלה עלינו?

למה אנחנו מקבלים "דום נשימה" בכתיבת אימייל, איך בדיקה פשוטה מנבאת מי יתעורר מתרדמת והאם אף אלקטרוני יוכל לאבחן מחלות רק מלהריח את הבל הפה שלנו? חוקרי נשימה וריח מגלים עד כמה מורכבת הפעולה הכי אגבית שאנחנו עושים ● וגם: לא תאמינו איזה איבר עשוי להחליף את הריאות כמקור לחמצן

קופת חולים כללית / צילום: Shutterstock

ועדת הבדיקה של משרד הבריאות לקופ"ח כללית מתקרבת לפרסום מסקנותיה

ועדת הבדיקה שמינה משרד הבריאות לבחינת הממשל התאגידי בקופת חולים כללית תפרסם את מסקנותיה בשבועות הקרובים ● עדיין לא ידוע לאיזה כיוון הולכת הוועדה, אך משרד הבריאות דרש בעבר הגבלה משמעותי של תפקיד יו"ר הקופה יוחנן לוקר

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

הרטלי רוג'רס, יו''ר המילטון ליין / צילום: זיו קורן

יו״ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם

הרטלי רוג'רס, יו"ר משותף ובעל מניות בחברת ההשקעות האמריקאית המילטון ליין, הספיק לבקר בישראל כמה פעמים מאז 7 באוקטובר, והוא מאמין גדול בשוק המקומי: "ישראל מדהימה. למרות קוטנה היא מסוגלת להתחרות ברמה הגלובלית" ● ומה ההמלצות שלו למשקיעים?

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים