גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"ל האפינגטון פוסט: "AOL מצפה שנתחיל להרוויח"

3 שנים אחרי עסקת הענק שבה רכשה AOL את אתר התוכן "האפינגטון פוסט", הוא עדיין לא מצליח לעבור לרווחיות ■ בראיון בלעדי ל"גלובס" מסביר המנכ"ל ג'ימי מיימן את אסטרטגיית ההתרחבות העולמית ואת המודל העסקי של האתר

"קח כתבה אחת ושים אותה ב'האפינגטון פוסט' ובאתר חדשות אחר. אצלנו תקבל פי 10-20 יותר תגובות, שיתופים ופעולות סושיאל לעומת כל אתר אחר".

המשפט הזה של ג'ימי מיימן, מנכ"ל האתר "האפינגטון פוסט", מסכם יותר מכול את ההצלחה הרבה של אחד מאתרי החדשות המובילים היום באינטרנט. 3 שנים אחרי שאריאנה האפינגטון מכרה אותו ל-AOL תמורת 315 מיליון דולר, האתר רשם עלייה של כ-280% בטראפיק ונחשב לאחד המצליחים ברמת המדיה החברתית, עם עבודה נכונה ושליטה כמעט בכל הזירות המובילות.

למרות התדמית, מיימן לא מסכים כשמכנים את "האפינגטון פוסט" אתר חדשות. "מי שמסתכל עלינו כך פשוט לא מבין", מסביר מיימן בראיון בלעדי ל"גלובס" במסגרת כנס DLD שנערך בשבוע שעבר במינכן, גרמניה. "אנחנו לא אתר חדשות אלא הרבה יותר מזה. אנחנו פלטפורמה של מדיה חברתית שמאפשרת לשתף חדשות. בגלל שכך זה נבנה מתחילת הדרך, נוצרה סביבנו קהילה מאוד גדולה ונאמנה של גולשים שנהנית מרמת שיתופים ומעורבות מאוד גבוהה ושהפכה לחלק מה-DNA שלנו.

"סושיאל מדיה זה חשוב, אבל לא כולם יכולים לעשות זאת בצורה שאנחנו עושים את זה, כי אצלנו זה היה חזון מלכתחילה, כחלק מההקמה. בשורה התחתונה, הבניית מדיה חברתית באתר חדשות זה לא רק לשים כפתור של Share וזהו - צריך שתהיה אינטגרציה מלאה", הוא אומר.

המטרה: אתרים במדינות בולטות

מיימן הצטרף ל-AOL בינואר 2011, לאחר שזו רכשה את חברת Goviral, שהיה אחד ממייסדיה, ב-96.7 מיליון דולר. שבוע לאחר מכן שמה AOL את ידיה על "האפינגטון פוסט" כחלק מהרצון להשקיע בתוכן אינטרנטי. בעקבות זאת, מיימן מונה לסגן נשיא בכיר שאחראי על קידום AOL ו"האפינגטון פוסט" בשווקים בינלאומיים. בדצמבר 2012 הוא מונה רשמית למנכ"ל האתר, כשהוא כפוף ישירות לאריאנה האפינגטון.

אחד המהלכים המרכזיים שהוביל מיימן הוא ההתרחבות הגלובלית של האתר, שכיום כ-44% מגולשיו מגיעים מחוץ לארה"ב - ואם המגמה תמשיך עד סוף השנה, היחס יתהפך.

האתר כבר הושק בבריטניה, בקנדה, בצרפת, ביפן ובמדינות נוספות. ישראל, אגב, עדיין לא נמצאת בתוכניות לעתיד הקרוב. "עדיין לא השקנו בהודו או בסין, אז יש לנו כמה יעדים די גדולים עוד קודם", אומר מיימן.

את הכניסה לשווקים הבינלאומיים לא עשתה "האפינגטון" לבדה אלא באמצעות שיתופי-פעולה עם עיתונים מקומיים ותיקים כמו "לה מונד" בצרפת או "לה רפובליקה" באיטליה - צעד מעניין לאתר מצליח להתחבר עם עיתוני פרינט.

"החלטנו לנקוט אסטרטגיית שיתוף-פעולה, כי רצינו להיכנס לשווקים חדשים ומהר", מסביר מיימן את ההחלטה. "אחת הבעיות שאתה רוצה להתרחב גלובלית היא שאין לך זמן להבין את השוק המקומי, את השוני התרבותי ולבנות רשת מקומית. כשהשותפים שלך הם מותגים עם עשרות שנים בשוק, שמשדרים הרבה אמינות, הדרך הרבה יותר קצרה וקלה.

"לפני שנכנסו לצרפת, המנכ"ל של 'לה מונד' אמר לי: 'אני יודע שאתה מגיע לצרפת ושתיכנס לשוק בכל מקרה, אז במקום להתחרות בך אני מעדיף לשתף איתך פעולה וללמוד ממך'. הוא הבין שאולי תהיה לו קניבליזציה, אבל הערך גדול יותר. לפני שיתוף-הפעולה הזה, אם היית שואל בשאנז אליזה מה זה 'האפינגטון פוסט', אף אחד כנראה לא היה יודע מה זה. היום הנראות של המותג גדולה יותר בגלל שיתוף-הפעולה המקומי. זה מביא ייחודיות לשולחן".

שיתוף-הפעולה טמון על בסיס חלוקת רווחים מפרסומות, אך מיימן לא מוכן להרחיב על המספרים, אף שלאחרונה פורסם כי מדובר על 25% מההכנסות שמועברות לגופי התוכן המקומיים.

- אתם אמנם נולדתם ישירות לעידן האינטרנט, אך רבים מהשותפים הבינלאומיים שלכם הם מוסדות פרינט ותיקים שמתמודדים היום על גסיסתו המתמשכת של הענף.

"אני חושב שלפרינט יש אתגרים, כשאחת הבעיות שם היא העובדה שהתפוצה בפרינט יקרה יותר לעומת הדיגיטל, והרבה מהעיתונים המסורתיים מחזיקים בתי דפוס בעצמם. אני מאמין שיהיו מותגים שייעלמו או יתמזגו, אבל העיתונים לא ימותו. אני אופטימי לגבי עיתונות ולגבי הדרך שבה מספרים סיפורים. אני בעצמי עדיין קורא עיתונים בסופי שבוע ובטיסות הרבות שלי".

קיצוץ במיזם הווידיאו

לצד ההתרחבות הגלובלית, מיימן דואג לדחוף חזק גם את תחום הווידיאו, שקרוב לליבו עוד מהסטארט-אפ שהקים ושקידם לפני שמכר אותו והצטרף ל-AOL. כשנה וחצי עברה מאז הושק HuffPost Live, יוזמת הווידיאו הדיגיטלית של "האפינגטון פוסט", שמימן מסביר כי היא נולדה כחלק מהחזון למצוא את הדור הבא של החדשות ולפעול במקום שבו אנשים נוטשים את הטלוויזיה המסורתית.

"היום הטלוויזיה הופכת להיות יותר ויותר דיגיטלית, וזו הסיבה שהחלטנו להשיק את HuffPost Live עם הרבה משאבים וצוות עובדים מאוד גדול", אומר מיימן.

במרכז המיזם יש תוכניות אולפן לצד לא מעט שעות וידיאו שמשלבות גולשים באמצעות שיחות וידיאו וסקייפ.

אך על אף ההשקעה והכוונות הטובות, די מהר הוחלט לצמצם עלויות במיזם הווידיאו. מה שהיה אמור לעלות מ-12 שעות ל-14 שעות שידור חי ביממה, דווקא הצטמצם לכדי שמונה שעות ביום לצד ביטול סטודיו צילום בלוס אנג'לס.

"על בסיס המספרים, החלטנו שאין טעם להחזיק שני אולפנים והעדפנו לצמצם עלויות ולהתמקד בפחות שעות וב-VOD. אנחנו עדיין לא רווחים מבחינת שידורי האולפן שלנו, אבל השנה זה אמור להתאזן. בחודש שעבר היו לנו 108 מיליון צפיות, ובסך-הכול עד היום היו לנו מיליארד צפיות וזה ממשיך לגדול", אומר מיימן.

לדבריו, הההכנסות מגיעות, בין היתר, מפרסומות פרה-רול, אך הכסף הגדול מגיע דווקא מחסויות לתוכניות או לעונות שלמות. "הבעיה היום בווידיאו באינטרנט היא שעדיין אין הרבה כסף שנכנס פנימה, אבל יש הרבה עיניים צופות. זה מזכיר את המובייל בתחילת הדרך".

יעבור השנה לרווחיות?

3 השנים שעברו מאז אריאנה האפינגטון החליטה למכור את האתר שהקימה ל-AOL שינו לא מעט במארג הפעילות של "ההאפינגטון פוסט". אריאנה חזרה להתמקד רק באתר לאחר שקודם הייתה אחראית על כל חטיבת התוכן ב-AOL, ומאז שמיימן הצטרף, האתר פועל כיחידה עצמאית. "זה עוזר לנו לשמור על רוח יזמית. אנחנו כמו סטארט-אפ שגייס הרבה כסף מ-AOL", אומר מיימן.

סטארט-אפ או לא, לבעלים יש ציפיות גדולות ובינתיים, בשורה התחתונה, לא נראה שהאתר עומד בהן. ב-AOL קיוו כבר לראות מזמן את האתר הופך לרווחי, אך נראה שאולי רק השנה זה יקרה, אם להסתמך על דבריו של מיימן. אנליסט בסיטיגרופ העריך לאחרונה כי האתר סיים את 2013 עם הפסד של 6 מיליון דולר והכנסות של 100 מיליון דולר.

"אין ספק שיש פה לחץ, וטים (ארמסטרונג, מנכ"ל AOL - ר' ג') מצפה שהעסק יתחיל להרוויח. עסקי הליבה עובדים היטב, אבל כשאתה משיק את HuffPost Live עם 80 עובדים ומתרחב גלובלית עם עוד עובדים ברחבי העולם, קשה להיות רווחים. אנחנו מצפים לעשות כסף בשותפויות הבינלאומיות שלנו אחרי שנתיים מההשקה. זה קרה בבריטניה ובקנדה, ובצרפת זה יקרה בקרוב. באשר ל-Live, אני מצפה שהתקציב יתאזן השנה".

"לקחנו עיתונאים ממחלקת התוכן והעברנו אותם למחלקה העסקית"

היכולת לעשות כסף מהתוכן הקיים, או בשמה המקצועי מוניטיזציה, היא ללא ספק שם המשחק בכל מה שקשור לעולם האינטרנט היום, בטח כשאתה לא יכול להמשיך ולהישען על באנרים, ואין לך חומת תשלום באתר.

בתקופה האחרונה תופסת תאוצה גישת ה-Native Advertising, במסגרתה נכנס תוכן ממומן בין חלקי האתר, אבל כזה שנעשה בצורה יותר מתוחכמת ושבאמת מעניקה ערך לקורא, ולא רק דוחפת לו פרסום מוסווה לפרצוף.

ב"האפינגטון פוסט" דוחפים חזק את הנושא ואף השיקו אתר ומחלקה נפרדת בשם HuffPost Partner Studio לשם כך. "לקחנו עיתונאים ממחלקת התוכן והעברנו אותם למחלקה העסקית. היום הם עובדים ישירות מול מפרסמים וכותבים כתבות ואייטמים ברוח המותג שלהם", מסביר מיימן את המודל.

לדבריו, "ג'ונסון אנד ג'ונסון, למשל, מקדמים את הנושא של אמהות, ואנחנו עובדים מולם כדי לייצר תוכן מתאים. אצלנו חשובה מאוד ההפרדה, ואנחנו אף פעם לא מבקשים מהעיתונאים שלנו לכתוב תוכן שיווקי. זה מאוד חשוב לכבד את האתיקה ואת היושרה".

בינתיים נראה כי הכיוון החדש נוחל הצלחה. לדברי מיימן, "20% מההכנסות שלנו מגיעות משם. המעורבות עם התוכן מאוד גבוהה גם מבחינת שיתופים וגם מבחינת משך הזמן שהגולשים נשארים כדי לקרוא אותו. בסופו של דבר, התוכן מרגיש עיתונאי, אפילו שמשלמים עליו".

המספרים של האפינגטון פוסט

עוד כתבות

פעילות צה''ל במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

אזעקות הופעלו באשקלון, לראשונה מזה כשבועיים

שני טילי נ"ט פגעו במרחב קיבוץ יראון, לא היו נפגעים אך נגרם נזק ● ארה"ב מטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל ● בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" ● גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים ● שר החוץ האיראני נחת בניו יורק ● עדכונים שוטפים 

אילוסטרציה: shutterstock

החשש מחלחל לשווקים: פרמיית הסיכון של ישראל בשיא של 11 שנים, ומרווחי האג"ח ממשיכים להתרחב

מדד ה-CDS הישראלי, המגלם את עלות הסיכון שמדינת ישראל לא תצליח לשלם את חובותיה, עלה ב-18% בשבוע האחרון ● במקביל, המרווחים של איגרות החוב הדולריות של ישראל מול ארה"ב קופצים

חנות Hַ&O kids בקניון עזריאלי מודיעין / צילום: יח''צ

רשת H&O משיקה תת־רשת חדשה לאופנת ילדים, עם כ־20 סניפים

הרשת תאגד את המותגים האמריקאים Carters ,Oshkosh ו־Skip Hop ואת מותג הבית H&O Kid, ותציע אופנת ילדים מניו בורן ועד גיל 12 ● הקבוצה מתכננת לפתוח כ־20 חנויות בקונספט החדש, בעיקר בקניונים ובמרכזי קניות

יודר שפריר וגיא ברון, מייסדי סקיילאופס / צילום: בן יצחקי

החברה שחוסכת זמן וכסף לסטארט-אפים: זה חביב הקהל בדירוג המבטיחים של גלובס

סקר חביב הגולשים באתר גלובס זכה בשבועות האחרונים לכ-30,000 צפיות וצבר אלפי הצבעות ● על התואר התחרו השנה 30 חברות צעירות שדורגו במקומות הגבוהים ביותר ע"י עשרות קרנות השקעה הפעילות בישראל ● מי זכתה במקום הראשון?

שלומית וייס / צילום: שלמה שהם

"חייבים להיות מהירים וגמישים יותר": העזיבה של הבכירה הישראלית והשינוי הארגוני באינטל

לפי מכתב שנשלח לעובדי החברה אמש נראה כי באינטל החליטו לאחד פעילויות בתחום הפיתוח ולהעביר את המשקל לפיתוח בתחום השרתים ובינה מלאכותית ● צעד זה הוביל בסופו של דבר להחלטתה של הישראלית הבכירה בחברה, שלומית וייס, לפרוש ממנה ● "עלינו להגביר את המהירות והגמישות בביצועים שלנו", נכתב במכתב

ייפוי-כוח מתמשך. זה ההליך שיחליף אותו / אילוסטרציה: Shutterstock, REDPIXEL.PL

חקיקה חדשה: תומך החלטות לקשיש או בעל מוגבלות - במקום אפוטרופוס

השבוע נחקק המוסד של "תומך החלטות" ● מה זה אומר, מה ההבדל בין התומך לבין אפוטרופוס, ולמה בעצם צריך מינוי פורמלי מבית המשפט רק כדי לסייע לאדם קשיש או מוגבל?

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לראשונה בהיסטוריה: הממשלה אישרה קיצוץ בתקציב בניגוד לעמדת שר האוצר

הקיצוץ בתקציב, בהיקף של כ-225 מיליון שקל, אושר לדרישתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ובתום מאבקים בשבועות האחרונים מול שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ● הקיצוץ נועד למימון הקמת מתקני כליאה לאכלוס העצורים הביטחוניים הרבים שנעצרו מאז תחילת המלחמה

סניף של ביטוח לאומי בבאר שבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

אלפי עסקים עלולים לגלות בקרוב שהם חייבים לביטוח לאומי מיליוני שקלים

אלפי מעסיקים קיבלו לאחרונה מכתב מהמוסד לביטוח לאומי, שממליץ להם לדווח מרצון על ניכוי הוצאות עובדיהם השכירים מהברוטו לצורכי תשלום דמי הביטוח הלאומי ● הדיווח יהיה רטרואקטיבי, משנת 2017 ואילך ● מעסיק שלא יעשה זאת חשוף לביקורת ולקנסות

הדגם OMODA 5 של צ'רי / צילום: יח''צ

האם הסיניות יתחילו להגיע אלינו מאירופה? צ'רי תייצר כלי רכב בספרד, יצרנים נוספים בדרך

כך מתכוונים הסינים לעקוף את המכס האירופי ● ג'יפ אוונג'ר משיקה בישראל דגם היברידי ● ​נחשף הקרוס־אובר החשמלי החדש של GEELY ● ועוד חדשות מענף הרכב

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

פרויקט מתחם אילת של אאורה ברמת השרון / הדמיה: 3dvision ltd טרי די ויז'ן בע''מ

פינוי בינוי: אאורה שילמה היטל חריג עבור הדיירים לעיריית רמת השרון והם נדרשים להחזיר לה את הכסף

פרויקט הפינוי בינוי של אאורה במתחם אילת בשכונת מורשה, נבנה בשני שלבים ויכלול בסופו של דבר 687 יח"ד בשישה מגדלים עם שטחי מסחר ● כדי לא לעכב את הפרויקט וקבלת היתר הבנייה, החברה שילמה לפני כארבע שנים את התשלום וכעת מבקשת את הכסף ששולם בחזרה מהדיירים

איך המוסדיים מחליטים איפה תשב הפנסיה שלכם / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

הבכיר שחושף באופן נדיר את הסודות על איך משקיעים את הפנסיה שלכם

הצצה אל מאחורי הקלעים של דיוני ועדת ההשקעות של גוף מוסדי: היכן להגדיל סיכון, כמה פיצוי נדרש עבורו, עד כמה משפיעים השווקים העולמיים על החוסך הישראלי, ואילו אתגרים ייחודיים עומדים בפני מנהלי קופות הגמל וקרנות הפנסיה וההשתלמות המקומיים

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה ננעלה בעליות חדות אבל ירדה ב-1.1% בסיכום שבועי; מדד הבנקים זינק ב-1.8%

ת"א 35 עלה ב-1.3% ● סיכום השבוע: מדדי ת"א-35 ות"א-90 ירדו בכ- 1.1% ובכ-0.6%, בהתאמה, ירידות שערים אפיינו את מרבית המדדים הענפיים, בראשם מדד ת"א-ביומד שירד השבוע בכ-7.6% ● ב-2 במאי יתווספו למדד ת"א-35 מניות פתאל ושופרסל, יגרעו קבוצת אשטרום ושיכון ובינוי ● תשואת האג"ח הממשלתי ל-10 שנים עלתה השבוע בכ-0.1% והגיעה לכ- 4.8% בסוף השבוע

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: יוסי זמיר

משרד הכלכלה מציג: כשאין יעדים, אין כישלונות

במקום לעמוד ביעדים, משרדי הממשלה פשוט מוחקים אותם ● בפיקוד העורף שלפו הודעה לילית שהותירה את הילדים באוויר ● והמסעות לפולין התרוקנו מערך ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מטוס אל על / צילום: דני שדה

פעם בחצי שנה זה קורה: איך יראה היום שאחרי עדכון מדדי הבורסה?

השבוע תפרסם הבורסה את עדכוני המדדים שלה ולפי הערכות יצטרפו למדד 125 היוקרתי אל על ואלקטריון ● בפעם הקודמת ששתיהן נכנסו למדד אחרי זינוק חד במניות שלהן, הן צנחו בחדות ● "כך זה עובד בכל העולם", מסבירים בבורסה. אבל ספק אם ההיסטוריה תחזור על עצמה

פס ייצור החרפנים של XTEND / צילום: כדיה לוי

שורות הצבא התמלאו ברחפנים וברובוטים ואלה המרוויחים הגדולים

שורות צה"ל התמלאו במהלך המלחמה ברחפנים וברובוטים מתוצרת סטארט־אפים ישראליים קטנים, שעד כה נדחקו מהתחום הביטחוני על ידי השחקניות הגדולות ● כעת, משקיעים פרטיים שבעבר נרתעו מהרגולציה הכבדה ומהיקף האקזיטים הנמוך, מגלים עניין בטכנולוגיה צבאית

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

רונית אשל, לירון ישראלי ושי כהן, בשיחה עם גלית חתן, גלובס / צילום: כדיה לוי

המומחים שקוראים: יש להגדיר יעדי ייצור בחקלאות כדי להפחית את התלות ביבוא

במסגרת כנס ביטחון המזון של גלובס ותנובה, התקיים פאנל מומחים בנושא פתרונות הביטחון התזונתי הלאומי ● "אנחנו חייבים גם לתמוך בייצור מקומי בצורה הרבה יותר משמעותית, לרבות תמיכה ישירה בחקלאים ובתעשיינים", קרא שי כהן, מנהל החדשנות של תנובה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

אוקראינה על סף ייאוש וחור שחור ישאב אותנו ממרחק 2,000 שנות אור

אוקראינה מפתחת קנאת ישראל - גם היא רוצה קואליציה שתציל אותה מטילים באמצע הלילה ● הבריטים קובעים לוח זמנים להפסקה לאומית של העישון ● האקלים יעלה הרבה כסף, והמדינות העניות ייפגעו יותר ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם