גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חשד: מנור גינדי ואורי לוי מעורבים בשוחד לעו"ד רועי בר

גינדי, לוי ואחרים חשודים במתן שוחד וטובות הנאה לעו"ד בר תמורת סיוע לכאורה בקידום האינטרסים שלהם בבניית מיזמי נדל"ן בראשל"צ ורחובות ■ גינדי השקעות: לאחר בירור העובדות יתברר כי שמם שורבב לפרשה בשגגה

גינדי השקעות מדווחת הבוקר (ד') לבורסה כי מנור גינדי ואורי לוי, מנכ"לים משותפים ומבעלי השליטה בחברה, נעצרו שלשום (ב') בחשד להעברת שוחד וטובות ההנאה לכאורה לעו"ד רועי בר.

גינדי, לוי ואחרים, ששמם טרם נחשף, חשודים במעורבות במתן שוחד וטובות הנאה לעו"ד בר (50), ששימש במשך שנים יועץ משפטי חיצוני של ועדות התכנון והבנייה בעיריות ראשון-לציון ורחובות ושל החברה הכלכלית בראשון-לציון. זאת, תמורת סיועו לכאורה של בר בקידום האינטרסים שלהם בבניית מיזמי נדל"ן ברשויות.

בדיווח של גינדי השקעות לבורסה נכתב עוד כי להערכת החברה, בהתנהלותה או בהתנהלות של נושאי המשרה בה לא נפל כל רבב ודופי, וכי לאחר בירור העובדות יתברר כי שמם שורבב לפרשה בשגגה.

במוקד החשדות עומדים 3 פרויקטים: "בוני התיכון" ו"וואייט (white)" בראשון-לציון ו"חצרות המושבה" ברחובות, שלפי החשד עו"ד בר סייע ליזמים לקדמם. עם זאת, המשטרה בודקת פרויקטים נוספים, וייתכן כי יהיו התפתחויות בחקירה.

לפי המשטרה, בר, אחד מעורכי הדין הבכירים והבולטים בישראל בתחום התכנון והבנייה, השלטון המקומי והנדל"ן, הוא איש המפתח בפרשה. בר חשוד בביצוע עבירות של שוחד, מירמה והפרת אמונים וקבלת דבר במירמה, ומעצרו הוארך שלשום על-ידי בית משפט השלום בכפר-סבא.

יתר החשודים שוחררו היום ממעצריהם, והם שוהים במעצר-בית בתנאים מגבילים. מעורב נוסף שנחקר בקשר לפרשה הוא הקבלן עמרם פרץ, מנכ"ל חברת בוני התיכון ומבעלי החברה, שנחקר ושוחרר אתמול לביתו מבלי שהובא בפני שופט. מהחברה נמסר כי פרץ כופר בכל החשדות עליהם נחקר.

החשודים נעצרו שלשום בתום חקירה סמויה וממושכת של המשטרה, שלוותה על-ידי המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה. כמו כן, נערכו חיפושים בבתי החשודים ובמשרדיהם, בבניין עיריית ראשון-לציון, במשרדי הוועדה לתכנון ובנייה בראשון-לציון ובמשרדי החברה הכלכלית ראשון-לציון. החוקרים תפסו מסמכים ומחשבים וכן נכסים וחשבונות לצורכי חילוט.

החשדות נגד עו"ד בר

החשדות נגד עו"ד בר מתקיימים בשני היבטים מרכזיים: ראשית, הוא חשוד כי בעת שהיה מעורב בהליכי תכנון ובנייה הקשורים בשלושת הפרויקטים בשם העיריות, הוא ניהל קשרים עסקיים עם היזמים של אותם פרויקטים. המשטרה סבורה כי די בכך כדי להעמידו לדין בגין ניגוד העניינים שבו היה מצוי, שהוא לכאורה עבירה של הפרת אמונים.

הרובד השני של החשדות נגד בר הוא חמור יותר ועוסק, כאמור, בטובות הנאה ושוחד שלכאורה קיבל מהיזמים תמורת סיועו להם. בין היתר, מדובר בפרויקטים ובשכר-טרחה שקיבל בר מהלקוחות של אותם יזמים, לפי החשד, בתיווך היזמים.

סנגורו של בר, שר המשפטים לשעבר, עו"ד דוד ליבאי, כופר בשמו בחשדות. לטענת ליבאי, מדיון הארכת המעצר של בר אתמול עולה כי שכר-הטרחה שקיבל בעקבות מעורבותו בפרויקטים אינו מהווה שוחד או טובות הנאה אסורות.

ליבאי השווה את החשדות נגד בר למקרה של עו"ד יעקב וינרוט, שהואשם כי שכר-טרחה שקיבל מפקיד שומה גוש היווה שוחד. וינרוט, כזכור, זוכה מכל האישומים נגדו.

"אני אומר את זה גם כאן, מדובר בעורך דין שמקבל משימות ומבצע אותן, זאת עבודתו, בשל עבודתו הוא מקבל שכר-טרחה, ולבוא ולומר שהעבודה ניתנה לו זה שוחד, יש צורך להיזהר בכך ולבחון זאת בשבע עיניים ויותר", טען ליבאי.

השופט מיכאל קרשן, שהאריך את מעצרו של בר, הגיב לדברים: "על מנת להפיס את דעתו של עו"ד ליבאי, אציין כי טובות ההנאה שלפי החשד קיבל בר לא מתבטאות רק בשכר-טרחה הנלקח מרכשי דירות, אלא גם בעניינים נוספים".

גינדי דוחה את הטענות נגדו

החשד נגד מנור גינדי נוגע לפרויקט White בראשון-לציון. לפי החשד, גינדי העביר טובות הנאה לבר תמורת קידום הפרויקט.

גינדי, המיוצג בידי עורכי הדין אלי זהר, רועי בלכר, אילן סופר, משה מזור ממשרד גולדפרב-זליגמן ועו"ד רם ז'אן ממשרד עמר, רייטר, ז'אן שוכטוביץ ושות', כופר בחשדות נגדו ומשוכנע כי יסתיימו בלא כלום. לגרסתו, גינדי השקעות שבבעלותו נכנסה לעסקה המדוברת ב-2006, חודשים רבים אחרי ששותפתה לפרויקט, אלמוג כ.ד.א.י, הבטיחה לכאורה לעו"ד בר לקבל שכר-טרחה של 1.5% מהעסקאות של הדיירים בפרויקט.

במילים אחרות, לטענת גינדי, לוחות הזמנים בנוגע לפרויקט ולמעורבותו בו פשוט אינם מסתדרים עובדתית עם הטענה כי הוא היה מעורב בהחלטה להעביר כספים או טובות הנאה לבר.

עו"ד ציון אמיר, המייצג חשוד מרכזי נוסף, הגיש היום בשמו ערעור לבית המשפט המחוזי על החלטת השלום לאפשר את פרסום שמו. אמיר דחה אף הוא את הטענות שהמשטרה מייחסת למרשו.

עו"ד גיל דחוח, המייצג את בר עם עו"ד ליבאי, מסר: "נערכת חקירה של המשטרה, ואנו משתפים פעולה באופן מלא. זה נראה יותר כמו שאלות משפטיות של ניגוד עניינים מאשר פרשת שוחד. אנו משוכנעים כי בסוף הבירור החשדות יתפוגגו".

עו"ד ציון אמיר, המייצג את אחד החשודים, מסר בתגובה: "מרשי דוחה בתוקף את החשדות ועם זאת הוא סומך באופן מלא על חקירת המשטרה, משתף פעולה באופן מלא ומשיב לשאלות של חוקריו. הוא משוכנע כי בתום חקירת המשטרה יתברר כי לא נפל פגם בהתנהלותו".

מעיריית ראשון-לציון נמסר: "מדובר בחקירה העוסקת באירועים שאירעו לפני יותר מעשור ולא באירועים מהעת האחרונה. עיריית ראשון-לציון מסייעת לחוקרי המשטרה ותעמיד את כל הדרוש לעיון כדי להגיע לחקר האמת. עיריית ראשון-לציון פועלת בשקיפות ובמקצועיות ותמשיך לפעול כך גם בעתיד".

עו"ד רונאל פישר, בא-כוחה של עיריית רחובות, מסר: "לעיריית רחובות נודע כי יועץ משפטי חיצוני שעבד עמה פעל לכאורה בניגוד עניינים. מיד עם היוודע הדבר, וללא כל קשר לחקירת משטרה, הוחלט לבדוק את העניין עד תום, ובסיום הבדיקה נשלח ליועץ החיצוני מכתב לסיום התקשרותו עם העירייה. המשטרה תזכה לשיתוף-פעולה מלא בכל עניין שמרשתי תתבקש לו".

החשודים העיקריים בפרשה

מנור גינדי, בעל השליטה בגינדי השקעות

מנור גינדי, בעל השליטה בחברה הציבורית גינדי השקעות, משמש יחד עם גיסו אורי לוי, שגם הוא נעצר בפרשה, כמנכ"ל משותף של החברה. לוי הוא בעלה של הבת סתוית גינדי. החברה הקימה לפני עשור את פרויקט White עם חברה יזמית נוספת, אך כיום פעילותה העיקרית סובבת סביב פרויקט גינדי תל-אביב במתחם השוק הסיטונאי בתל-אביב, הכולל יותר מ-1000 יחידות דיור וקניון. חברת גינדי השקעות היא החברה שהקימה את הפרויקט שבו קרסה המרפסת בחדרה, ועל כן היא סובלת לאחרונה מפגיעה בתדמית החברה.

אורי לוי, מנכ"ל משותף בגינדי השקעות

אורי לוי משמש כמנכ"ל משותף בחברת גינדי השקעות יחד עם מנור גינדי וכפיר לוי, והוא גם בעלה של אחותם של כפיר ושל מנור, סתוית גינדי, שמרכזת את מטה הטלמרקטינג של פרויקט גינדי במתחם השוק הסיטונאי בתל-אביב. חברת גינדי השקעות הקימה לפני עשור את פרויקט White בראשון-לציון עם חברה יזמית נוספת. כאמור, חברת גינדי השקעות היא זו שהקימה את הפרויקט "גינדי פארק" בחדרה, שבו קרסו המרפסות.

עו"ד רועי בר, יועץ לוועדות התכנון והבנייה בעיריות ראשון-לציון ורחובות

עו"ד רועי בר (50), ראש משרד אברהם בר, הוא אחד מעורכי הדין המוכרים בישראל בתחום התכנון והבנייה, השלטון המקומי והנדל"ן. באתר האינטרנט של משרדו הפרטי מעיד על עצמו בר כי הוא "נחשב לאחד המומחים המרכזיים בארץ ברישום פרצלציות מורכבות. מומחה בתחום התכנון והבנייה, הנדל"ן והמשפט המינהלי, וכן הוא מרכז את פעילות המשרד בתחומי בוררות וגישור".

נוסף על כובעו כעורך דין פרטי,משמש בר מזה שנים כיועץ משפטי חיצוני של ועדות התכנון והבנייה בעיריות ראשון-לציון ורחובות ושל החברה הכלכלית בראשון-לציון.

בר מעביר הרצאות בתחום התכנון והבנייה בכנסים והשתלמויות של לשכת עורכי הדין, לשכת השמאים ולשכת המודדים. בנוסף הוא מרצה במרכז למשפט מסחרי באוניברסיטת בר-אילן בתחום התכנון והבנייה והשלטון המקומי.

בר הינו בוגר הפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר-אילן. בתום התמחות במשרד עורכי הדין רם כספי ושות' הוא הצטרף אל המשרד בעקבות אביו, מייסד המשרד אברהם בר ז"ל. בר חבר בלשכת עורכי הדין משנת 1988, ושותף במשרד משנת 1992.

עיסוקו המשפטי של בר כולל, בין היתר, ליווי הליכים מרכזיים בתחום המקרקעין והנדל"ן בישראל עבור לקוחות פרטיים וציבוריים, ובכלל זה ליווי הקמת תאגיד המים והביוב הראשון בישראל. בנוסף הינו שותף בניסוח הסכם הגג לפיתוח חולות ראשון-לציון, אשר מכוחו נבנו אלפי יחידות דיור. ייעוץ משפטי בתחום התכנון והבנייה, ובכלל זה - הכנת תוכניות מתאר וייעוץ בשלבי התכנון של פרויקטים בתחום, ועבודה מול קבלנים, יזמים ורשויות הממשל.

בר הוא גם חבר הוועדה הבינמשרדית לזירוז הליכי הרישום במקרקעין, וחבר הוועדה הבינמשרדית למיפוי תלת ממדי של מקרקעין.

שמו של בר, ששרוי במעצר וחשוד בניגוד עניינים, בלקיחת שוחד ובקבלת טובות הנאה, נקשר בעבר להתנהלות לא תקינה שגובלת בפלילים. בין היתר הוגשה ביוני האחרון עתירה לבג"ץ שבה טען תושב ראשון-לציון כי בר נמצא לכאורה מספר פעמים במצב של ניגוד עניינים, כשיעץ לעירייה ופעל מטעמה בענייני נדל"ן הקשורים בבני משפחתו.

מגינדי השקעות נמסחר בתגובה: "חברת גינדי השקעות והעומדים בראשה פעלו תמיד באופן הראוי והתקין ביותר, בהתאם להוראות כל דין. חברת גינדי השקעות לא השתתפה כלל במכרז של הפרויקט המדובר. החברה נכנסה לפרויקט כשנה לאחר שזכה במכרז יזם אחר, ונכון למועד כניסת גינדי לפרויקט הושלם הליך התכנון. כל הסדר שכר-טרחה עם עו"ד בר ומשרדו הוסדר לפני הצטרפותה של גינדי לפרויקט, ולגינדי לא היו יד ורגל בעניין. אנו סומכים על הרשויות כי ישלימו את הבדיקה ויגיעו לחקר האמת במהירות וביעילות".

הפרויקטים שנמצאים במוקד החשדות

עוד כתבות

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון

הגפנים. המשפחה היא הציר של הסיפור / צילום: ענת אגמון

אורנה לב נותנת שיעור בהתמדה, דיוק ותשוקה לעשייה

הקצינה ב–8200 שיצאה לגמלאות ממש לא פנטזה על ייננות, ורק לפני כעשור נטעה משפחת לב את הגפנים ברמת צבאים ● מדי שנה מייצרת לב ביקב אדם 4,000 בקבוקים בסך הכול, שבהם טמונים הקשר שלה לאדמה, ההיכרות עם הכרם ועבודת הכפיים

ליאת הר לב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך יוטיוב

כזה דבר לא ראינו הרבה זמן: שישה בנקים בטבלת הזכורות והאהובות

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לבנק לאומי - שגם אחראי להשקעה הגדולה ביותר, לפי יפעת בקרת פרסום - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת של בנק הפועלים היא האהובה ביותר זה השבוע הרביעי

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה ירדה בוול סטריט

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

רשת הקשרים של ג'פרי אפשטיין במוקדי הכוח של אירופה / צילום: ap

סדקים בכתר ובקבינט: רשת הקשרים של ג'פרי אפשטיין במוקדי הכוח של אירופה

"אתה אדם טוב בצורה יוצאת דופן", כתב דיפלומט נורבגי בכיר לאפשטיין, והוא לא לבד ● ממסדרונות השלטון בפריז ועד למעצרו ההיסטורי של הנסיך הבריטי לשעבר: השערוריות המביכות בצמרת הופכות לחשד לפלילים ● המחיר הוא פגיעה אנושה באמון הציבור במוסדות היבשת

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

קריסת אגרסקו: נדחתה תביעת המיליונים נגד פירמת EY

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל, שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011, נגד רואי החשבון ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר"

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

מנכ"ל נייס: "ה-AI לא יחליף אותנו. אנחנו נרוויח מזה"

סקוט ראסל, שמסכם שנה בתפקיד, נשמע אופטימי אחרי שהחברה בניהולו עקפה את התחזיות ברבעון הרביעי של שנת 2025 ● חברת התוכנה שהייתה עד לא מזמן מהגדולות בבורסה, צופה צמיחה של 14%-15% בתחום הענן ● החברה יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 600 מיליון דולר

נחל שרף / צילום: מולי אינהורן

קריאה אחרונה: מסלולי מים מיוחדים, רגע לפני שהם מתייבשים שוב

מהגבים הנסתרים שדורשים טיפוס אתגרי ועד הבריכות שהגישה אליהן קרובה ונוחה ● לאחר שנה גשומה במיוחד מאגרי המים במדבר חזרו להתמלא ● ארבע המלצות רותחות לטיולים רטובים

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

נשיא סין שי ג'ינפינג / צילום: Reuters

חיזור שקט בארץ, מתקפה פומבית בבייג'ינג: המשחק הכפול של סין מול ישראל

בעוד שבזירה הבינלאומית סין משמרת קו ביקורתי נגד ישראל כדי להתבדל מוושינגטון, בשטח היא מנמיכה להבות ● המטרה, לפי המומחית קאריס וויטי: ליהנות מהיכולות הישראליות בלי לשלם את המחיר הפוליטי הכרוך ביחסים גלויים ● במקביל, היא ממשיכה לחבק את טהרן

ד''ר אורן פרייס־בלום, מייסד אוסיו / צילום: באדיבות אוסיו

"לא התכוונו להתחבא": מתחת לרדאר, סטארט־אפ ישראלי כובש את שוק האורתופדיה בארה"ב

מתחת לרדאר, חברת אוסיו, שפיתחה שתלים לטיפול בפציעות, כבר גייסה 100 מיליון דולר ● המייסד, ד"ר אורן פרייס־בלום, מספר על הדרך מהמטבח בבית לשוק האורתופדיה האמריקאי, על ה"פיץ'" הראשון המפתיע ועל שיתוף הפעולה עם חברה מכפר זרזיר

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל

רחובות טהרן / צילום: ap, Vahid Salemi

"משהו גדול בדרך": האתר שמנסה לחזות מתי תהיה תקיפה באיראן

StrikeRadar, פלטפורמה ניסיונית מבוססת בינה מלאכותית שפיתח מנהל מוצר ישראלי, הציגה היום תנודתיות חדה במדד הסיכון לתקיפה אמריקאית באיראן, שהגיע עד ל-49%

אסף טוכמאייר וברק רוזן / צילום: אלדד רפאלי

תיאבון שלא נגמר: למה חברה עם 19 אלף דירות בצנרת צריכה עוד 10,000?

רכישת אקרו היא רק אחרונה ברצף חברות נדל"ן שרכשה ישראל קנדה בשנים האחרונות ● מי שבתחילת דרכה "עשתה בי"ס" ליזמים הוותיקים, נאלצת ליטול יותר ויותר סיכונים כדי להמשיך לגדול, מתוך תקווה שהמומנטום בשוק גם ישתפר

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

בתחילת השבוע ההסתברות להורדת ריבית בישראל הייתה 80%. המצב השתנה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית בשני הקרוב ● עד לפני יומיים ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

דודו רייכמן, סגן מנהל מחלקת לקוחות מוסדיים, אי.בי.אי / צילום: יח''צ

שתי המניות שהן "הזדמנות של פעם בכמה שנים"

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● דודו רייכמן, ממחלקת לקוחות מוסדיים בבית ההשקעות אי.בי.אי, מזהה הזדמנות בשתי ענקיות טכנולוגיה, בטוח שישראל תמשיך לתת תשואה עודפת על העולם, ומעדיף כאן את מניות הבנקים והנדל"ן ● עוד הוא מציע להתרחב למניות שבבים בשווקים מתעוררים, ולהתרחק מקמעונאות ותשתיות

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?