גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נא להכיר: עו"ד עמוס גבריאלי, המגשר הכי המבוקש בישראל

עו"ד עמוס גבריאלי סגר לאחרונה את הסכסוך סביב ירושת המיליארדים של סמי שמעון ■ הוא יכול לסגור תיקים מורכבים במהירות, מלשון הרע עד סכסוכים כספיים ■ רוצים לשכור את שירותיו? חכו עד ספטמבר

דצמבר 2007. הכתבת המדינית של ערוץ 1, אילה חסון, מפרסמת ידיעה בלעדית: טארק ויאסר עבאס, בניו של ראש הרשות הפלסטינית, מחמוד עבאס (אבו-מאזן), מעורבים בחברה סלולרית חדשה, אל-וואטניה שמה, שהממשלה, אז בראשות אהוד אולמרט, פועלת להקצות לה תדרים סלולריים. 3 חודשים חולפים, ושני הבנים מגישים תביעת לשון הרע בגובה 2.6 מיליון שקל בטענה כי הפרסום אינו נכון וגרם להם נזק רב. במקביל תבעו השניים כלי תקשורת בחו"ל שציטטו את הידיעה.

הצדדים נפגשים אצל שופט בית המשפט המחוזי (וכיום בעליון), נעם סולברג. "השופט סולברג ניסה לפשר בין הצדדים בכל דרך אפשרית", משחזרת עו"ד אוריין אשכולי, שייצגה את רשות השידור ואת חסון, יחד עם עו"ד יורם מושקט (השניים מייצגים גם את "גלובס", ה' מ'). "בסוף אמרתי ליורם: שמע, הייתי בגישור אצל עמוס גבריאלי. בוא ננסה".

סולברג מסכים להצעה ומעביר את התיק למגשר עו"ד עמוס גבריאלי, והצדדים נפגשים במשרדו של נהאד ארשיד, עורך דינם של הבנים, במזרח ירושלים - טריטוריה הרבה יותר נגישה עבורם בהשוואה למשרדו של גבריאלי בכפר-סבא.

"זה היה גישור בין שני צדדים מאוד מקוטבים אידיאולוגית", נזכר ארשיד. "התחלנו בשעה 10 בבוקר, בזה שהצדדים אמרו שלום ולא מעבר לכך. זה הסתיים בערב בלחיצות יד ובהזמנה לארוחה משותפת. זו הייתה האווירה".

גבריאלי, שלמד משפטים בקיימברידג', ניהל את הגישור באנגלית, מה שהוסיף, אומרים המעורבים, קורטוב של קוסמופוליטיות להליך ותרם להצלחתו. "עמוס", משחזר ארשיד, "הבין את הכאב של הבנים. הם חשו שמישהו מאשים את אבו-מאזן בהקרבת המהפכה הפלסטינית לטובת אינטרס כלכלי. לאנשים שמבחינתם המאבק לעצמאות הוא גולת הכותרת, זה כואב. הדבר העקרוני מבחינתם, היה שחסון תחזור בה מהדברים. עכשיו לך תשכנע אותה להופיע ב'יומן שישי' ולעשות את זה".

חסון הסכימה לפרסם הבהרה, והתיק הסתיים בכך, ללא כל פיצוי כספי. מאז אותו תיק הספיק ארשיד לחזור לגישורים נוספים אצל גבריאלי. "בעיקר בכאלה שהצדדים בהם מקוטבים", הוא מדגיש.

הסיפור הזה ממחיש את היכולת של גבריאלי לסגור במהירות תיקים מורכבים - מלשון הרע ועד סכסוכים כספיים - יכולת שהפכה אותו כנראה למגשר המבוקש ביותר בשוק. עד כמה מבוקש יכול להעיד זמן ההמתנה לגישור אצלו: המועד הפנוי הבא הוא בספטמבר. זה המון זמן, אומרים עורכי דין, אבל אתה גם יודע שבזה תסיים את התיק.

את הגישורים מנהל גבריאלי ממשרד צנוע הממוקם מעל מרכז מסחרי בכפר-סבא. "בפעם הראשונה שהגעתי אליו לפני 5-4 שנים, בסכסוך בין שתי קבוצות משקיעים בחו"ל", נזכר עו"ד יוסי בנקל, מראשי משרד ראב"ד מגריזו בנקל, "לא הבנתי למה אני צריך לבוא מתל-אביב לכפר-סבא. הגעתי למשרד לא מרשים במיוחד, והסיטואציה נראתה לי על גבול ההזוי; הלקוחות שלי התגוררו בארצות-הברית, ההשקעה הייתה בגרמניה, ואני מגיע לגישור בכפר-סבא.

"מאז הייתי אצלו בעוד 7-6 גישורים, ומה אני אגיד לך? יש לו את זה. חוץ מידע משפטי, יש לו את היכולת לתמרן אנשים באופן חיובי, לתפוס מה כואב אצל כל אחד מהצדדים, ואת הכול להכניס ל'תנור', ולהוציא 'עוגה' שהיא פשרה. אין לו כמובן 100% הצלחה, אבל מהניסיון שלי עם מגשרים, יש לו הרבה יותר הצלחות מכל אחד אחר, ובאופן משמעותי".

"הוא לא מוותר", מוסיף עו"ד משה בלטר, ראש משרד בלטר-גוט-אלוני. "הוא לא נותן לצדדים מנוח עד שהוא לא משיג הסדר. הוא קורא להם שוב ושוב ומביא עוד הצעה, ואם הוא רואה שזה לא עובד, הוא מביא הצעות נוספות. הוא כמו רוטוויילר, לא מוותר, אבל בנחמדות ועם רעיונות חדשים. היו לי אצלו אולי 15 גישורים, בהם כאלה שלא האמנתי שיוכלו להגיע לפתרון. את כל התיקים הוא סיים בהסכם פשרה".

שיטת גבריאלי

גבריאלי, בן 50, נולד וגדל בכפר-סבא, ומתגורר בה גם כיום. אשתו היא מאמנת כושר בהולמס פלייס, ולזוג יש 4 ילדים - הבן והבת הגדולים משרתים בצבא - הבת קצינה בשריון, והבן ביחידה מובחרת. "הוא נורא גאה בהם, מדבר עליהם הרבה", מספרת עו"ד טלי ליבליך, שותפה בכירה במשרד ליבליך-מוזר, שמכירה את גבריאלי היטב.

את השירות הצבאי עשה גבריאלי בסיירת שקד ולאחר השחרור למד משפטים ופילוסופיה. בתחילת דרכו עבד אצל עו"ד ארנולד שפאר המנוח בירושלים. לאחר מכן פרש ופתח משרד המונה כיום 7 עורכי דין העוסקים בתחום האזרחי-מינהלי והמסחרי. במקביל, ובמשך תקופה מסוימת, עסק גם בפוליטיקה מקומית ובין היתר שימש כסגן ראש עיריית כפר-סבא מטעם מפלגת העבודה.

לפני כ-10 שנים החל גבריאלי לעסוק בגישור. תיק הביא תיק, ובמהלך השנים הגישור הפך לעיקר עיסוקו. למרות זאת, המשרד נשאר בכפר-סבא ולא נדד למגדלים הנוצצים החביבים על רבים כל-כך מעורכי הדין.

"בפשטות של המשרד שלו יש אמירה", אומר עו"ד תמיר גליק, שותף בכיר בליבליך-מוזר. "זה שונה מאשר להגיע לקומה ה-50 בעזריאלי. יש בזה נון-קונפורמיזם מקסים בעיניי".

רשימת הסכסוכים שהגיעו לגישור אצל גבריאלי, לא רק ארוכה, אלא גם מגוונת וחוצת תחומים: בידור, עסקי ולשון הרע. כך, למשל, בכל הנוגע לאמנים גישר גבריאלי בסכסוך בין אריק איינשטיין המנוח למנהלו מיכאל תפוח בסכסוך על כספים; בסכסוך בין רמי קליינשטיין וריטה, שיוצגו בידי עו"ד בעז בן-צור, לבין הליקון, שיוצגה בידי עו"ד שוקי חורש - שוב, על כספים שלטענת האמנים לא הועברו להם; בסוג אחר של עסקי שעשועים הוא גישר בתביעה שהגיש משתתף "האח הגדול", סער שיינפיין, נגד ההפקה, בגין מה שמוכר בציבור כ"פרשת הכדורים הפסיכיאטריים".

בתחום הסכסוכים העסקיים, הוא מגשר בין יוסי מימן לבין מי ששימש יד-ימינו - נמרוד נוביק, שטוען שלא קיבל את חלקו בעסקת הגז עם מצרים (שמאז, כידוע, קרסה) ודורש 30 מיליון שקל; הוא גישר בסכסוך שבין ארקדי גאידמק לאחים ויליגר סביב רכישת השליטה בויליפוד ובסכסוך בין מפרקי הכי ישיר לבין הפניקס סביב רכישת נכסי הכי ישיר.

בתיקי לשון הרע רשימת הגישורים של גבריאלי עצומה (וזה גם המקום לציין כי הוא גישר גם בתיקים שבהם היה "גלובס" אחד הצדדים). המוכר שבהם, שבו דווקא לא הצליח, הוא כנראה התביעה שהגיש ראש הממשלה לשעבר, אהוד אולמרט, נגד פרקליט המדינה לשעבר, משה לדור, בשל דברים שאמר האחרון בראיון למוסף "הארץ".

מקרים אחרים הם נצ"מ יורם לוי, שתבע את התוכנית "עובדה" ואת אילנה דיין על פרסומים סביב מעורבותו בפרשת פריניאן; תביעתו של רענן דינור נגד "דה מרקר" על כתבה שהכתירה אותו כמלך המינויים הפוליטיים; מד"א נגד מוטי גילת ו"ישראל היום" על סדרת כתבות שפרסם ועוד ועוד.

מה בדיוק קורה בגישורים הללו? כיצד מצליח גבריאלי להשפיע על הצדדים, שבמקרים רבים טעונים רגשית וששים אלי קרב? רביב דרוקר, שתבע את "ידיעות אחרונות" בשל כתבה שפורסמה אודותיו, מספק הצצה קטנה. "בתום הליך משפטי של שנתיים, שהתנהל רוב הזמן בגישור", כתב דרוקר בבלוג שלו, "סוכם על ההסדר הבא: 'ידיעות' יפרסמו הבהרה בה ייכתב שהכתבה ההיא לא התכוונה להטיל דופי ב'יושרה האישית והמקצועית' שלי".

"אני חייב להודות", פרס דרוקר את לבטיו בפני קוראיו, "שאני לא בטוח שקיבלתי את ההחלטה בצורה כל-כך מושכלת. כמו רבים, אני מניח, יש לי נטייה לעטוף באריזה רציונלית מרשרשת, החלטות שבאות ממקומות בכלל אחרים. אחרי הכתבה, הייתי נחוש ולוחמני. רציתי צדק, נקמה. אבל אז השופטת מציעה גישור, ועורך הדין שלך מסביר לך שזה לא ייראה טוב אם תגיד לא, ובעצם למה לא לנסות, והנה 'ידיעות' כבר מסכימים. אתה הולך לגישור ועוד גישור, וזה נמשך ונמשך, והמגשר, עמוס גבריאלי, מסרב לוותר, פשוט מסרב (הלוואי עלינו מגשר כזה בתהליך השלום), גם אחרי שזה התפוצץ פעם ועוד פעם. בינתיים עוברים חודשים ארוכים. אף אחד כבר לא זוכר את הכתבה. אש הקרב דועכת. אתה מרגיש כמו לוחם שנשאר להילחם מלחמה שנגמרה ומוכן לקחת הבהרה צנועה שתסתור את הכתבה ההיא, עבור מתי המעט שעוד זוכרים אותה".

*** הכתבה המלאה - במגזין G

עוד כתבות

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

בניין שרוסס במגני דוד, בפריז (דצמבר 2023) / צילום: Reuters, LUCIEN LIBERT

דוח חדש: "העולם עד לגל הגרוע של תקריות אנטישמיות מאז מלחמת העולם"

ב־2023 נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר התקריות האנטישמיות מכל הסוגים, כך מגלה דוח של אוניברסיטת תל אביב והליגה נגד ההשמצה ● לפי הדוח, יותר ויותר אמריקאים מסכימים עם סטריאוטיפים אנטישמיים, והרשתות החברתיות "הפכו לקרקע פוריה לשנאה ורדיקליזציה"

ראש ה-CIA, וויליאם ברנס / צילום: Associated Press, Carolyn Kaster

ראש ה-CIA בדרך לדוחא לפגישת חירום, לנוכח זה ששיחות ישראל-חמאס "עומדות להתפוצץ"

שר הביטחון הבהיר: "המשמעות של סירוב חמאס - פעולה עצימה ברפיח בזמן הקרוב ביותר" • ראש ה-CIA יגיע ל"פגישה דחופה" בדוחא: "השיחות עומדות להתפוצץ" • 10 ישראלים נפצעו מפצמ"רים שנורו מרפיח לכרם שלום, 3 מהם במצב קשה • נפילות בקריית שמונה אחרי שורת אזעקות בצפון, בן 65 נפצע קל מרסיסים • עדכונים שוטפים

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

מפעילי כטב''מים בצה''ל / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו בטעות כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים

שר החוץ הטורקי, הקאן פידאן / צילום: Associated Press, Bilal Hussein

האינטרס המשותף של טורקיה ואיראן נחשף בראיון של שר החוץ

בתקופה האחרונה, רבים הרימו גבה בשל הפגישות התכופות של בכירי טורקיה דווקא עם מקביליהם האיראנים ● כעת מתברר כי שר החוץ של טורקיה טען בראיון, כי הוא מאמין שהמיליציות הפרו־איראניות בעיראק יכולות לפעול כנגד המחתרת הכורדית באזור סינג'אר שבצפון עיראק

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

חיילי צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

לקראת פעולה: צה"ל החל בפינוי האוכלוסייה ברפיח

הלוחמים - סמ"ר ראובן מרק מורדכי אסולין, סמ"ר עידו טסטה וסמ"ר טל שביט בשירות סדיר, נפגעו מהירי ונקבע מותם ● צה"ל והשב"כ תקפו מרכז פיקוד של חמאס במתחם אונר"א במרכז הרצועה ראש ה-CIA יגיע ל"פגישה דחופה" בדוחא: "השיחות עומדות להתפוצץ" • כל העדכונים

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

כך אנשי מסחר בטורקיה ובישראל פועלים לעקוף את החרם

החלטת ארדואן לאסור סחר עם ישראל הדהים את גורמי המסחר בשני הצדדים, שפועלים עתה למציאת חלופות ● בעוד שאנשי עסקים באנקרה מקווים שמדובר בגל שיחלוף, בממשל מנסים להשיג באמצעות המהלך השפעה על עזה ● 3 הערות

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש פועלת למכור שליטה באלרון בכ-50 מיליון דולר

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● הדיווח מגיע לאחר שחתמה לפני מספר חודשים על עסקה למכירת השליטה בחברת התקשורת סלקום

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

ינקי קוינט, מנהל רמ''י ומ''מ מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: שלומי יוסף

בעיכוב של עשרות שנים, המדינה תפריט קרנות השתלמות של מאה אלף עובדים

ועדת השרים להפרטה תדון בשבועות הקרובים במכירת אחזקות המדינה בשבע קרנות השתלמות, מלבד אלו של המורים והשופטים ● לפי ההצעה, המניות יעברו לידי ההסתדרות, כשהיקף הנכסים הוא כ־8.4 מיליארד שקל ● המטרה: הפחתת הנטל על המדינה ● מה צפוי לחוסכים? ● גלובס עושה סדר